2013 ikiz anne adayları buraya

Bekay sen, Hilbur, Albilda, MErgen ve ben yanılmıyorsam bizim aralarımız çok yakın, bakalım nasıl ilerleyeceğiz:) Hilbur ben toplamda 13 kilo aldım karnım aynı senin gibi hatta biraz daha büyük bile olabilir. Daha nerelere varacağız çok merak ediyorum:) bende eski bankacıyım bu arada, iş bitmez dediğin gibi:)

Bazen benim kızlarım da sağda solda bir türlü yer beğenmiyorlar ama sırtıma yastık dayayıp hafif geriye yaslanıp filan bir şekil buluyorum. Yan yatmak onları rahatsız etmiyor esas sırt üstü yatmak kan gitmesini ve gelişimlerini engelliyor. Doktora sormuştum su içinde olduklarından yan yatınca onlar hemen pozisyona uyuyor demişti. Ben sık sık yattığım tarafı değiştiriyorum ki bir tarafta ağrı olmasın, artık dönmekte çok kolay değil:) her durumda sabah kalkınca ağrılarım oluyor yapacak birşey yok biraz yürüyünce geçiyor:)

Ben gecelik giymeyi hiç sevmem ama hastanede başta pijama kolay/uygun olmuyor dedi herkes onun için lohusa bir ince bir kalın gecelik-sabahlık takım birde pijama takım alacağım yanıma. Karın ameliyatı daha önce oldum çok üşüyor insan gerçekten onun için yanına atlet ve şal da alacağım. Mümkün olduğunca temkinli eşya almak lazım bizim için ve bebekler için, ne kadar kalınacağı belli değil, iki bebek ve bizimle uğraşırken etraftakilerin eşya peşinde koşmasını istemiyorum. Yanımda bulunsun gerekmezse geri gelir.

Ben geçen hafta yaptırdım doktorum ikizlerde standart olarak yapıyormuş risk oluşmaması için. 12 saat ara ile 2 iğne oldum canım. En uygun zaman da 26-28. Haftalar imiş sanırım. Geçmiş olsun:)

selam kizlar. dun 10 haftalik bebeklerimin hareketlerini gordum ultrasonda. ne buyuk mutluluk allahim cok sukur. iki hafta sonra bazi testler yapilacakmis. acaba ikili tarama dedikleri testler mi?

Bebekleri görmek her zaman büyük mutluluk hep güzel haberlerini alırsın inşallah:) 12. haftada uzmanlığı olan bir doktor ile detay ultrason incelemesi yapılıyor, genel kontrol ve ense ölçümlerine bakılıyor, ikizlerde ikili - üçlü test sağlıklı sonuç vermediği için yapılmıyor. Sevgiler

mutluluğun daim olur inşallah.ikiz gebeliklerde ikili tarama yapılmıyor 18.haftada 4lü tarama yapılıyor

Hayırlı olsun hepinize.Ben geçen kontrole gittiğimde ense kalınlıklarına göbeğine omuruna boynuna filan baktı.İkili test ikizlerde olmuyor dedi.

evet canım ikili tarama testi

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. tecrübeleriniz biz yenilere yol gösterecek. allahım hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza versin inş. hepinize sevgiler :)

Arkadaşlar şuan 21+4üm allaha şükür hiç çatlağım yok hiç kremde kullanmadım acaba bundan snra olur mu
birde tavsiye edileceğiniz ürün var mı bu hafta almayı düşünüyorumda

canım muhakkak kullan bişeyler ama ben o kadar dikkat etmeme rağmen çatladım (
kullanmasam nolurdu bilemem ... ama çatlayacaksa başka çare yokmuş (
lierac krem ozon yağı ve vazelin kullanıyorum
umarım çatlamazsın

ben yaptırmadım
dr.um zorda kalmadıkça düşünmüyor...
kendisi yan etkilerine inanan biri... şimdilik çok erken doğum görünmüyor eğer riske girersen bize 24 saat yeter dedi...

geceliğinde lohusalar için olanı var
ama bende gecelik düşünmeyenlerdenim
evim aşırı sıcak olmasına rağmen annem kesin giydirmez :))
hastanede de çok rahat edemeyebilirim
1 tane şık bişey aldım şimdi uygun bişey bakıyorum

başak senin ilk bebiş kaç kiloydu 2nin üzeriydi dimi??
kaç kiloya kadar acaba premature giydirmek lazım??
ben sadece ped düşünüyordum aslında aklıma hasta bezleri de gelmedi değil ama kanamama göre almayı düşünüyorum
ayyy dediğin gibi ne çok masrafı var bu işin

bende çatlaklar olunca izi düşünecek hal kalmadı (
ama yine de bilgi için saol

canım ben en başından beri fraxparine kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ,durumuna göre aspirin de veriyor dr. ama bana gerek duymadı
yani bi sakıncası yok
sadece sen geç başlıyosun bayağı... çok şükür bişey olmamış... dr.un testleri sonradan görmüş ve yine de önlem almış

ben 24.haftada yaptırdım canım tek doz...
bebeklerin hareketlerini ben erken hissettim ama eşimin duyması bayağı uzun zaman aldı endişelenme...
şu ara benim baba-kız oyun oynuyorlar resmen :))
yemeklerden sonra ayağı nerdeyse babasının elinde :)) çok güzel bi duygu Rabbim her isteyene yaşatsın

canım benimkilerin pozisyonundan dolayı hareketleri karışmıyor :))
çok şanslıyım bu konu da ...kim ne tepki veriyor ne zaman uyuyup uyanıyor biliyorum
dr.uma sordum yer değiştiremiyor benimkiler...
en son gittiğimde sadece kolları birbirine karışmıştı :))

Sağol canım sözlerinle oldukça rahatladım, benim bebişlerden kızım sağ da oğlum solda, göbeğimin hizasında kafa kafaya vermişler. Ben de kolayca ayırt edebiliyorum hareketlerini. Maşallah yerim ben onları :)

Bu arada delikız' ın hayırlı haberleri gelse rahatlardık...mehmetderya ' da görünmüyor, onun da bugün sezaryen olma ihtimali vardı bildiğim kadarıyla. İnşallah her şey yolunda gider. Bebiş haberleriyle şenlenir burası. Rabbim hepimize yavrularımıza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah.

Günaydın güzel anneler.....

Artık doğum zamanı yaklaştı.........dün haftalık kontrole gittik ama gitmeden sancılarım ağrılarım başlamıştı nst dede bir bebekte sancı çıktı zaten....doktor bu haftaya iyi geldin dedi son cumartesi kontrol yapacak salıyada doğum allah nasip ederse....zaten kasığım bu gece daha çok ağrıdı bacağımı çekiyor belime ağrılar giriyor...

Tarih belli olduya nasıl rahatladım anlatamam tabi heyecan başladı ama hepsi güzel..bu arada bebişlerim çok çok iyiymiş kiloları ...doğunca yazarım kızlar ve kendi kilomuda doktor çok beğendi...doktorumdan hamilelik sürecini iyi idare ettiğim için tebrik aldım...işte böyle kızlar allahım herkesin kucağına zamanında sağlıkla bebişlerini aldırsın..........

bekliyoruz haberlerini. doğum sonrasını da çok kolay atlatırsın inşallah. sağlıklı gelsin bebeklerin dünyaya. aklımız sizde olacak.

inşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirler.üçünüzünde allah yardımcısı olsun

Çok sevindim senin adına, maşallah sana da bebişlerine de... Hamilelik sürecin gibi sonrası da iyi geçer inşallah. Bebişlerine sağlıkla kavuşman dileğiyle. Deneyimlerini bizlerle paylaşırsan -tabi ki vaktin olursa :)- seviniriz.

Slm herkese.ben de araniza yeni katildim.gdcen persembe ilk kez kesemizi horduk tekti.bugun kontrole gittim iki tane kese gorundu.cook sevindim.tup bebek benimkiler.artik sizlerin tecrube ve tavsiyelerinden faydalanirim.korkuyorum bi de...

Slm herkese.ben de araniza yeni katildim.gdcen persembe ilk kez kesemizi horduk tekti.bugun kontrole gittim iki tane kese gorundu.cook sevindim.tup bebek benimkiler.artik sizlerin tecrube ve tavsiyelerinden faydalanirim.korkuyorum bi de...

hoşgeldin aramıza. buradaki ikiz anne adaylarının çoğu tüp bebek yöntemiyle gebe kalanlar. onlardan bol bol tavsiye alabilrsin. zira sizin sürecinizde daha hassas davranılıyor. paylaşımlarını bekliyoruz.

Canim ben 8ay boyunca ikisini bir kullandm,hic merak etme,2 kat guvene aliyosun kendini,doktoruna guvenmekten vazgecme;-)

Aynen kuzeninin tarifledigi gibi bi iz var,gatta su an o izden cok catlaklar beni rahatsiz ediyo...bu ararda premature takimjar cok pahali,oyle degilde,tek satilan alt ve ustler var,mesela chiccoda,ortada sepetlerde var,pakette deghl,oyle algn bence

Hayırlı olsun bebişlerin, Allah tamamına erdirsin inşallah. Benim de tüp bebek tedavisiyle oldu. Sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallah.

Canim ben 8ay boyunca ikisini bir kullandm,hic merak etme,2 kat guvene aliyosun kendini,doktoruna guvenmekten vazgecme;-)

Çok sağ olun canım yaa, inanın yorumlarınız beni çok rahatlattı.

Az önce sesli okuma yaparken nefesim daraldı, baktım gidiyorum, bayılıyordum valla Pencere falan açtık da kendime geldim... Allah' tan ders falan anlatmıyorum bu halde, bir de birleştirilmiş sınıf kesin giderdim. :)

evet kafa kafaya veren bebişler çok rahat hissediliyor maşallah benimkilerde öyle ...
mehmetderya sanırım bugün doğuracak çnk 10 gün önce karar vermişti dr.u
hayırlı haberlerle gelirler inşallah

günaydın canım
maşallah çok iyi geldin
vaktin olursa bizi habersiz bırakma... tecrübelerinize ihtiyacımız var

herkese günaydınnnnnnnnnnn
sağlıklı ve huzurlu bir günümüz olsun inşallahhhhhhhh

günaydıııııınnnnnn

herkese merhaba, kızlar ne oldu delikızdan haber yok sanırım hala? ay ben meraktan çatlayacağım burda bu arada benim yine dün akşam kasılmalarım vardı, sabah doktoruma gittim, servikal uzunluk sınırdaymış, yani bir hafta daha dayanırsak iyi, doktor bebeklerin harreketlerinde azalma hissedersen gel dedi, NSTde de pe bebeklerin hareketi çıkmadı, geldim büyük bir çikolata yedim ama hala pek hareket yok, ben mi evham yaptım bilmiyorum ama korkuyorum onlara birşey olacak diye, şimdi klasik müzik açtım uyuyors uyansınlar diye, kızda kıpırdanma var ama oğlanda hala hareket yok, dua edin inşallah bebeklerme birşey olmasın teyzeleri...

Dosbacim,benim ilk bebek 2200dogmustu,su an 3u gecti,ama hala prematurleri giydiriyorum,yani bezi 0dan 1e gectm,o yuzden ust citcitli bodyi dar gelince onu normal buyuklerden giydiriyorum,ama ov da tam sarmiyo...bence pede gutenmeyin, zarari olmaz,leke cikacak mi diye dusunmekten,bez kulanin...

ben yaptırıcam canım yarın kontrol var ya muhtemelen vericek.doktoruma güveniyorum ben.allah korusun erken doğum olursa bebelere destek oluyor o iğneler.

Teşekkür ederim canım...

Bende ilk kontrolde yaptırmayı düşünüyorum...

Canım bende pıhtılaşma problemi olduğu için tedaviyle birlikte kullanmaya başladım 0.4 lük iğneyi...

Doktorum yapılan test sonuçlarına göre beraberinde hap kullanmama gerek görmedi,fakat forumda okuduğum kadarıyla ikisini birarada kullanan çok...

Kontrole gittiğimde başlicak cnm iğneye

Teşekkürler canım...

İnşallah faydalı olur kuzucuklarımıza...

Hepinize merhaba, aranıza yeni katıldım. Ben de ikizlerime 10 haftalık hamileyim.

Merhaba hoşgeldin canım.Hayırlı olsun,Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inş.

bende sol yanımdaki kızımı günde 2 3kez hissediyorum çok kuvvetli değil ama sağ tarafımdaki oğlumu hiç hissetmedim bende çok merak ediyorum normal mi diye bakalım yarın doktorumada soracağım

Bence tamamen bebeklerin pozisyonuyla alakalı canım...

Her zaman sağlı sollu durmuyorlar,yer değiştiriyorlar,altlı üstlü duruyorlar ve alttaki bebiş zor hissediliyor genelde...

Allah hepimizi vaktinde,sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah...

Kilo konusunda da yakınız birbirimize,20 kiloyu geçmek istemiyorum,çok dikkat etmeye başladım buara...

Teşekkür ederim canım ilk kontrolde yapılmasını istiyorum bende...

ben yaptırmadım
dr.um zorda kalmadıkça düşünmüyor...
kendisi yan etkilerine inanan biri... şimdilik çok erken doğum görünmüyor eğer riske girersen bize 24 saat yeter dedi...

Teşekkür ederim canım...

Evet bu görüşü savunan doktorda çok ...:26:

Benim görüştüğüm 2-3 doktorda sıcak bakıyor.:26:

Canım Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah...

Dualarımız seninle ve kuzucuklarınla...

Allah yardımcınız olsun,hayırlı haberlerinizi almak dileğiyle...

Canım hayırlı olsun.Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah..

Canım benim kuzucuklarımız Allah'a emanet...

Allah hepsini korusun,bizlere bağışlasın inşallah...

Uyuyurdur oğluşun annesi...
Hayırlı,iyilik haberlerinizi almak dileğiyle ve duayla..

Canım merhaba

Daha önce yazmışmıydın bilmiyorum ama...Beşik konusunda ne önerirsin?

Ev kendimize ait olmadığı için oda takımı almayı düşünmüyoruz...

İki park yatak + şifonyer yeterli diye düşündük ama park yatak, ne kadar kullanışlı olur bu konuda şüphelerim var :26:Çok kararsız kaldık...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…