- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.301
Maşallah sana ve bebeklerine canım. Bizim aramızda 4 gün var. Ben de bu hafta ağırlaştığımı hissediyorum, karnımda büyüyor hızla, uyku sorunumuz başladı. 8 kilo almışım O kadar dikkat etmeme rağmen, üzüldüm bu duruma. Sonra bebekleri taşıyamamaktan korkuyorum. Kontrollü kilo almakta fayda var. Şimdiden sırt ve bel ağrım fazla
Bazen benim kızlarım da sağda solda bir türlü yer beğenmiyorlar ama sırtıma yastık dayayıp hafif geriye yaslanıp filan bir şekil buluyorum. Yan yatmak onları rahatsız etmiyor esas sırt üstü yatmak kan gitmesini ve gelişimlerini engelliyor. Doktora sormuştum su içinde olduklarından yan yatınca onlar hemen pozisyona uyuyor demişti. Ben sık sık yattığım tarafı değiştiriyorum ki bir tarafta ağrı olmasın, artık dönmekte çok kolay değil:) her durumda sabah kalkınca ağrılarım oluyor yapacak birşey yok biraz yürüyünce geçiyor:)Herkese iyi geceler. Bizi uyku tutmadı yine. Doğuma gidecek arkadaşları düşündükçe ben heyecanlanıyorum :)) Bir de sağ yanıma yatsam sağdaki bebiş, sol yanıma yatsam soldaki bebiş atıyor. Ne olacak bizim halimiz bilmiyorum. Üzülüyorum kuzuları rahatsız ediyorum diye. Yanlarım ağrıyor sürekli sağa ya da sola yatmaktan. Neyse onlar iyi olsun da, razıyım ben...
günaydıııınnn herkese
çanta fikirleri için teşekkür ederim...
bende başlasam iyi olur hepsi evde var ama bi araya getirip unutmadan yerleştirmek lazım sanırım
sadece kendime tek pijama düşünüyordum mantıklı olan sanırım 2 pijamanın olması ...
bebeklerinde hastane çıkışlarında herşey var ama yanıma fazladan cicilerinden almam gerekecek çünkü 2 gece kalacağım (inşallah küvez falan olmaz da )
ayyy çok heyecanlı...
MerhabaHerkes iyidir inşallah...
Delikız'ın hayırlı haberlerini alırız inşallah,Allah yardımcısı olsun...
Kızlar ciğer geliştirici iğne yaptırdınızmı ya da yaptıracakmısınız ?:26:
selam kizlar. dun 10 haftalik bebeklerimin hareketlerini gordum ultrasonda. ne buyuk mutluluk allahim cok sukur. iki hafta sonra bazi testler yapilacakmis. acaba ikili tarama dedikleri testler mi?
mutluluğun daim olur inşallah.ikiz gebeliklerde ikili tarama yapılmıyor 18.haftada 4lü tarama yapılıyor
Hayırlı olsun hepinize.Ben geçen kontrole gittiğimde ense kalınlıklarına göbeğine omuruna boynuna filan baktı.İkili test ikizlerde olmuyor dedi.
evet canım ikili tarama testi
Hayırlı olsun hamilelikleriniz, hoş geldiniz. Sağlık ve mutlulukla bebişlerinize kavuşursunuz inşallah. Genelde ikizlerden biri diğerine göre daha fazla gelişmiş oluyor, hatta zaman zaman değişiyor gelişimleri. Küçük olan kilo alıyor kilolu olan geri kalabiliyor. Endişe etmeyin, sağlıkla doğsunlar önemli olan o. Allah mutluluğunuzu daim etsin.
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. tecrübeleriniz biz yenilere yol gösterecek. allahım hepimizin evlatlarını sağlıkla kucağımıza versin inş. hepinize sevgiler :)Bebekleri görmek her zaman büyük mutluluk hep güzel haberlerini alırsın inşallah:) 12. haftada uzmanlığı olan bir doktor ile detay ultrason incelemesi yapılıyor, genel kontrol ve ense ölçümlerine bakılıyor, ikizlerde ikili - üçlü test sağlıklı sonuç vermediği için yapılmıyor. Sevgiler
Arkadaşlar şuan 21+4üm allaha şükür hiç çatlağım yok hiç kremde kullanmadım acaba bundan snra olur mu
birde tavsiye edileceğiniz ürün var mı bu hafta almayı düşünüyorumda
ben yaptırmadımMerhabaHerkes iyidir inşallah...
Delikız'ın hayırlı haberlerini alırız inşallah,Allah yardımcısı olsun...
Kızlar ciğer geliştirici iğne yaptırdınızmı ya da yaptıracakmısınız ?:26:
geceliklerin hamileler için özel olanı var mı? yani göğüsleri açılan. ben lohusa pijama takımı almıştım. pijamanın üst kısmı baya bir kullanışlı. gecelik alsam mı bilemedim ben şimdi.
kızlar bebekler için boydan tulum koymayın,alt ust ayrı koyun,bizim bebekler en az 3.5 kilo doğupta tulumu dolduracak turden oladığı için gerek olmuyo,artı mutlaka premature bir iki parça bişey alın,ben hastane çıkışını kullandım,kıyafetler cocugu sarmadıgı için çok üşümüştü,yarım kollu veya tam kollu çıtçıtlı body,altınada ayaklı pijama gibi olsun,cicili seyleri sonra giydirirsiniz,önemli olan çocugun ilk etapta vücut sıcaklığını koruyacak,saracak seyler,artı yeleklerde çok büyük geliyo,yani örmeleri diyorum,bu arada kendinize yinede 2 takım pijama koyun,evet yapıştırma şeklinde yapılıyo,dikiş yok ama kanama oluyo,hatta hasta bezi koyun,ilk bir yada iki gün kanama oluyo,sonra pedde yeter hatta içerdeki kan birikmesin diye bide gelip gidip karnınıza bastırıyolar,nasıl acı veriyo anlatamam.o yuzden leke falan olabilir,2.takım olsun,yanınıza şal alın,çıkınca çok üşüyeceksiniz.valla ben krem falan kullanmadım,hiç duymadım
benim eşimin kuzeni söylemişti bana. nasıliz kaldı mı çok dedim. şöyle dedi: hani bacağımızı çorap sıkar da iz kalır ya, aynen öyle bir iz var. çirkin bir görüntü yok dedi. doktoru vermiş bahsettiği kremi. hatta ona sorayım ben ne marka, hangi firmanın. biz burada çatlak muhabbeti yapıyoruz ama bir de ameliyat izi derdi var. ben hiç görmedim yapıştırma yöntemiyle yapılan ameliyatlarda ki kalan izin nasıl olduğunu. normal dikişli kadınlarınkini görmüştüm. o baya bir kötü ve derin.
bir tanıdığım kanama çok olduğu için ped değil de bildiğin çocuk bezi kullanmıştı.çocuk bezini ped gibi kullanmış. benim de aklıma yattı.
valla insan ne alacağını da şaşırıyor. masraf hiç bitmiyor ya.
bu arada örgülerim baya küçük benim. sadece mart nisan ve mayısta giyebilecekleri için kışı o kadar yaşayacakları için öyle düşünüp küçük yapmıştım. seneye giyecekleri örgüleri de ayrı. ben prematüre kıyafetler baktım bir kaç mağazadan. onlar daayrı pahalı ya. 5 parça prematüre takım 30 lira. şapka, eldiven, zıbın ve pijama takımı. sadece bu.
hazırlıklarım tamam sayılır benin. bir kaç parça kaldı. onları da tamamlarız inşallah.
Arkadaşlar ben son kontrolden sonra Clexane (kan sulandırıcı) iğneye başladım, doktorum daha önceden kullandığım ecopirin (o da kanı cıvıtıyor) hapını kesmedi, şimdi ikisinin işlevi de aynı ama acaba bir zararı olur mu diye endişe ediyorum. Doktorumu da çok seviyorum işinin ehli biri... Sizlerden aynı işlevli kan sulandırıcı iğne+hapı aynı anda kullanan oldu mu?
ben 24.haftada yaptırdım canım tek doz...*arkadaşlar delikızdan haber yok*acaba doğum yaptımı sizin gibi bende çok merak ediyorum...kızlar tetenoz aşısı yaptıran varmı,bugün beni ebe aradı sağlık ocağına çağırdı.gittim tetenoz aşısı yaptı.21.haftaya girince yapıyolarmış.birde bebeklerde kıpırdama varmı diye sordu,yoksa vurmuyolarmış...benim hala dışarıdan fazla belli olmuyo hareket ettikleri..eşim çok merak ediyo ama daha göremedi ,vuruyolar ama o eliyle hissedemiyo..21.haftada normalmi bu acaba yada çokmu güçsüzler diye korkuyorum.kızım 18-19 da kıpır kıpırdı da..
arkadaşlar çok normal bu. güçlendikçe daha da güçlü vuracaklar. zazen bacak bacağa duruyorlar ve hangisini hissettiğinizi anlamazsınız. ya da birinin ayakları diğerinin başında oluyor. kimin neresini hareket ettirdiği de belli olmuyor. bacaklar kollar birbirne karışıyor yani.
benim haftalarıma gelin, o zaman görün siz harekt etmeyi. göbeğim zıplıyor resmen.
canım ben en başından beri fraxparine kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ,durumuna göre aspirin de veriyor dr. ama bana gerek duymadı
yani bi sakıncası yok
sadece sen geç başlıyosun bayağı... çok şükür bişey olmamış... dr.un testleri sonradan görmüş ve yine de önlem almış
canım benimkilerin pozisyonundan dolayı hareketleri karışmıyor :))
çok şanslıyım bu konu da ...kim ne tepki veriyor ne zaman uyuyup uyanıyor biliyorum
dr.uma sordum yer değiştiremiyor benimkiler...
en son gittiğimde sadece kolları birbirine karışmıştı :))
Günaydın güzel anneler.....
Artık doğum zamanı yaklaştı.........dün haftalık kontrole gittik ama gitmeden sancılarım ağrılarım başlamıştı nst dede bir bebekte sancı çıktı zaten....doktor bu haftaya iyi geldin dedi son cumartesi kontrol yapacak salıyada doğum allah nasip ederse....zaten kasığım bu gece daha çok ağrıdı bacağımı çekiyor belime ağrılar giriyor...
Tarih belli olduya nasıl rahatladım anlatamam tabi heyecan başladı ama hepsi güzel..bu arada bebişlerim çok çok iyiymiş kiloları ...doğunca yazarım kızlar ve kendi kilomuda doktor çok beğendi...doktorumdan hamilelik sürecini iyi idare ettiğim için tebrik aldım...işte böyle kızlar allahım herkesin kucağına zamanında sağlıkla bebişlerini aldırsın..........
Artık doğum zamanı yaklaştı.........dün haftalık kontrole gittik ama gitmeden sancılarım ağrılarım başlamıştı nst dede bir bebekte sancı çıktı zaten....doktor bu haftaya iyi geldin dedi son cumartesi kontrol yapacak salıyada doğum allah nasip ederse....zaten kasığım bu gece daha çok ağrıdı bacağımı çekiyor belime ağrılar giriyor...
Tarih belli olduya nasıl rahatladım anlatamam tabi heyecan başladı ama hepsi güzel..bu arada bebişlerim çok çok iyiymiş kiloları ...doğunca yazarım kızlar ve kendi kilomuda doktor çok beğendi...doktorumdan hamilelik sürecini iyi idare ettiğim için tebrik aldım...işte böyle kızlar allahım herkesin kucağına zamanında sağlıkla bebişlerini aldırsın..........
Slm herkese.ben de araniza yeni katildim.gdcen persembe ilk kez kesemizi horduk tekti.bugun kontrole gittim iki tane kese gorundu.cook sevindim.tup bebek benimkiler.artik sizlerin tecrube ve tavsiyelerinden faydalanirim.korkuyorum bi de...
Arkadaşlar ben son kontrolden sonra Clexane (kan sulandırıcı) iğneye başladım, doktorum daha önceden kullandığım ecopirin (o da kanı cıvıtıyor) hapını kesmedi, şimdi ikisinin işlevi de aynı ama acaba bir zararı olur mu diye endişe ediyorum. Doktorumu da çok seviyorum işinin ehli biri... Sizlerden aynı işlevli kan sulandırıcı iğne+hapı aynı anda kullanan oldu mu?
benim eşimin kuzeni söylemişti bana. nasıliz kaldı mı çok dedim. şöyle dedi: hani bacağımızı çorap sıkar da iz kalır ya, aynen öyle bir iz var. çirkin bir görüntü yok dedi. doktoru vermiş bahsettiği kremi. hatta ona sorayım ben ne marka, hangi firmanın. biz burada çatlak muhabbeti yapıyoruz ama bir de ameliyat izi derdi var. ben hiç görmedim yapıştırma yöntemiyle yapılan ameliyatlarda ki kalan izin nasıl olduğunu. normal dikişli kadınlarınkini görmüştüm. o baya bir kötü ve derin.
bir tanıdığım kanama çok olduğu için ped değil de bildiğin çocuk bezi kullanmıştı.çocuk bezini ped gibi kullanmış. benim de aklıma yattı.
valla insan ne alacağını da şaşırıyor. masraf hiç bitmiyor ya.
bu arada örgülerim baya küçük benim. sadece mart nisan ve mayısta giyebilecekleri için kışı o kadar yaşayacakları için öyle düşünüp küçük yapmıştım. seneye giyecekleri örgüleri de ayrı. ben prematüre kıyafetler baktım bir kaç mağazadan. onlar daayrı pahalı ya. 5 parça prematüre takım 30 lira. şapka, eldiven, zıbın ve pijama takımı. sadece bu.
hazırlıklarım tamam sayılır benin. bir kaç parça kaldı. onları da tamamlarız inşallah.
Slm herkese.ben de araniza yeni katildim.gdcen persembe ilk kez kesemizi horduk tekti.bugun kontrole gittim iki tane kese gorundu.cook sevindim.tup bebek benimkiler.artik sizlerin tecrube ve tavsiyelerinden faydalanirim.korkuyorum bi de...
Canim ben 8ay boyunca ikisini bir kullandm,hic merak etme,2 kat guvene aliyosun kendini,doktoruna guvenmekten vazgecme;-)
Sağol canım sözlerinle oldukça rahatladım, benim bebişlerden kızım sağ da oğlum solda, göbeğimin hizasında kafa kafaya vermişler. Ben de kolayca ayırt edebiliyorum hareketlerini. Maşallah yerim ben onları :)
Bu arada delikız' ın hayırlı haberleri gelse rahatlardık...mehmetderya ' da görünmüyor, onun da bugün sezaryen olma ihtimali vardı bildiğim kadarıyla. İnşallah her şey yolunda gider. Bebiş haberleriyle şenlenir burası. Rabbim hepimize yavrularımıza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah.
herkese günaydınnnnnnnnnnn
sağlıklı ve huzurlu bir günümüz olsun inşallahhhhhhhh
ben yaptırıcam canım yarın kontrol var ya muhtemelen vericek.doktoruma güveniyorum ben.allah korusun erken doğum olursa bebelere destek oluyor o iğneler.
Kontrole gittiğimde başlicak cnm iğneye
Hepinize merhaba, aranıza yeni katıldım. Ben de ikizlerime 10 haftalık hamileyim.
bende sol yanımdaki kızımı günde 2 3kez hissediyorum çok kuvvetli değil ama sağ tarafımdaki oğlumu hiç hissetmedim bende çok merak ediyorum normal mi diye bakalım yarın doktorumada soracağım
Bekay sen, Hilbur, Albilda, Mergen ve ben yanılmıyorsam bizim aralarımız çok yakın, bakalım nasıl ilerleyeceğiz:) Hilbur ben toplamda 13 kilo aldım karnım aynı senin gibi hatta biraz daha büyük bile olabilir. Daha nerelere varacağız çok merak ediyorum:) bende eski bankacıyım bu arada, iş bitmez dediğin gibi:)
Ben geçen hafta yaptırdım doktorum ikizlerde standart olarak yapıyormuş risk oluşmaması için. 12 saat ara ile 2 iğne oldum canım. En uygun zaman da 26-28. Haftalar imiş sanırım. Geçmiş olsun:)
ben yaptırmadım
dr.um zorda kalmadıkça düşünmüyor...
kendisi yan etkilerine inanan biri... şimdilik çok erken doğum görünmüyor eğer riske girersen bize 24 saat yeter dedi...
herkese merhaba, kızlar ne oldu delikızdan haber yok sanırım hala? ay ben meraktan çatlayacağım burdabu arada benim yine dün akşam kasılmalarım vardı, sabah doktoruma gittim, servikal uzunluk sınırdaymış, yani bir hafta daha dayanırsak iyi, doktor bebeklerin harreketlerinde azalma hissedersen gel dedi, NSTde de pe bebeklerin hareketi çıkmadı, geldim büyük bir çikolata yedim ama hala pek hareket yok, ben mi evham yaptım bilmiyorum ama korkuyorum onlara birşey olacak diye, şimdi klasik müzik açtım uyuyors uyansınlar diye, kızda kıpırdanma var ama oğlanda hala hareket yok, dua edin inşallah bebeklerme birşey olmasın teyzeleri...
Dosbacim,benim ilk bebek 2200dogmustu,su an 3u gecti,ama hala prematurleri giydiriyorum,yani bezi 0dan 1e gectm,o yuzden ust citcitli bodyi dar gelince onu normal buyuklerden giydiriyorum,ama ov da tam sarmiyo...bence pede gutenmeyin, zarari olmaz,leke cikacak mi diye dusunmekten,bez kulanin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?