2013 ikiz anne adayları buraya

Benimki 987 çıkmıştı.

evet canım normal dogumcuyum ben. persembe kontrolde bebeklerin baş makat oldugunu öğrendik. zaten özeldeki doktoru bırakmıştım buyuk doguma gitmeye baslamıstım. poliklinik doktoru sancın var yatış verip bebekleri bekletelim daha dogurma dedi ama yukarı cıktıgımda acılma oldugu için dogum yaptıralım dediler. hülya dede isimli bir uzman normal yaptırırım ters de olsa istersen dedi. ben de risk yoksa olur dedim. ilk bebek baş ikinci bebek makat olarak dogdu arkadaslar.

emzirmeye gelince, ikisi de güzel emiyor şükür. bir liste yaptım şimdilik cala kalem gögüsleri sıra ile veriyorum ve işaretliyorum saati ile beraber.
20.00 erkek sol 20.30 kız sağ,
22.00 erkek sağ, 22.30 kız sol şeklinde daha sonra bu listeye kaka, vitamin, mama vs gibiihtiyacları da ekleyecegim ki bebekleri kontrol etmek kolay olsun.

Allah işlerimizi ve dogumunuzu kolaylaştırsın şimdiden.

tatlım seninle aynı haftada değiliz ama benimde akşam olunca kasılmalarım ve kasık ağrılarım artıyor, akşam artması insanın sinirini bozuyor çünkü kendi doktorum nöbetçi değilse başkasına gitmek istemiyorum, inşallah hayırlısı olur canım, hayırlı haberlerini bekliyoruz

canım maşallah çok iyi kalmışlar, 38. hafta içinde doğduklarına göre baya gelişmişlerdir. gecelik derken bizim için boydan geceliklerden mi bahsediyorsun? ben gecelik giyemem diye iki takım pijama koydum, ne yapsam boydan gecelik alsam mı?
maşallah canım yavrularına ve sana, inşallah o haftaları görürsünüz ama pek belli olmuyor, yaramazlar içeride sıkıştıkça çıkmaya çalışıyorlar, Rabbim erken veya geç sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
arkadaslar süpriz bir şekilde dün dogdu bebeklerim. kontrole gittik dogduk geldik. hepimiz cok saglıklıyız ve su anda elhamdulillah ki hepimiz de evimizdeyiz :) darısı sizlerin başına

canım ne güzel olmuş öyle, Rabbim kuzularına ve sana uzun ömürler versin, bende normal doğum istiyorum ama doktorum riske atmak istemiyor, benimkilerin ikisi de baş pozisyonunda, nasıl oldu doğumun epiduralle mi yoksa normal mi? zor oldu mu? kusura bakma soru yağmuruna tuttum ama merak ediyoruz işte

arkadaslar süpriz bir şekilde dün dogdu bebeklerim. kontrole gittik dogduk geldik. hepimiz cok saglıklıyız ve su anda elhamdulillah ki hepimiz de evimizdeyiz :) darısı sizlerin başına

Masaallah ucunuzede,tebrik ederm,gule gule buyutun,hem normal dogum,hem kuveze girmemisler,hemde 1gun sonra evdesiniz,bravo gercekten,aman nazar degmesin;-)

valla tebrik ederşm. normal doğurmak cesaret işi. bebeklerinin emmesi de güzelmiş. en çok buna sevindim. umarım sütün yeter. gazları var mı, huysuzluk yapıyorlar mı?

canım ya benim tansiyon hiç bi belirti vermedi,evde tansiyon aletim vardı öylesine bi dedim ki şu tansiyonumu ölçeyim.14 e 9 çıktı ,halbuki kendimi de o kadar iyi hissediyordum ki.sonra tansiyon aletine güvenmedim eşimle bi hastaneye gidip ölçtürelim dedik,hastanede de14 e 9 çıktı ve önceleri hep düşük çıkıyordu.32.hafta da ilk defa böyle bişeyle karşılaştım,sonra hulusi hocayla konuştuk ilaca başa dedi düşük bi dozajla.tabi ben hemen panik yaptım,sanırım benimki birazda stesten oldu 1 aydır kayınvalidemde kalıyodum annem gelmemişti daha,gerçi kayınvalidemde iyi bir kadın yediğim önümde yemediğim arkamda...
ama yinede insanın kendi annesi ve evi bi başka oluyor,3 gün önce annem geldi evimize geçtik ve benim tansiyon normale döndü,şimdilik bi sıkıntımız yok çok şükür ama insan 32.haftadan sonra birden ağırlaşıyor,şişiyor...

emzirme eğitimine 32.haftayı dolduranlar başlıyor zaten,sen gaye hanıma da görünüyor musun diyetisyene,vakti gelince sana haber verir zaten unutursa da bi daha ki gittiğinde kendini hatırlat bence,bilmediğim şeyler öğrendim ben,umarım işime yarar.eğer ben tekrar duyarsam haber veririm mutlaka sana.Allah'ım inşallah hepimize sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip eder....
hazırlıklarını bitirdin mi sen?

aynen katılıyorum 32den sonra bende ağırlaştım.yatakta dönmek çok zorlaştı benim için.kabızlık hala başımın belası.senemisen sen kan sulandırıcı kullanıyor muydun\ne zaman bırakacaksın.doğumdan kaç gün önce bırakmak gerekiyor?

Canım 24 hafta sonunda nöbet bitiyor.Raporla nöbetten düşmeyi yönetmelikte aradım ama öyle bir şey göremedim.İkizlerde en azından daha erken bitmesi lazım aslında.Doktor artık okula gitmek yok istirahat edeceksin dedi.1 ay daha bana yatak yolu göründü.Doğum izni kanunu bugün yarın çıkacak deniyor ama inşallah gecikmez de hem anneler hem çocuklar madur olmaz.

canım bnm de olmuştu.korkma inşallh kesilir .sen bol bol dinlen çok akıcı kıvamda değildir inşallh.dikkat et.progestan al mutlaka
Çok şükür kesildi iğneler ilaçlar derken.Şu an daha iyiyiz.Progestanı tam azaltmaya çalışıyorduk günde 3e çıktı şimdi.

Sağol canım yastık aklıma gelmemişti deneyeyim.1 aydır raporlu yatıyordum zaten.2 gün ayağa kalktım böyle oldu.Kaldığım yerden devam ediyorum artık.Hepimizin hakkımızda hayırlısı

geçmiş olsun canım şimdi doğuma kadar bi heyet raporu alda görsü o idereciler gününü...sakın fedakarlık edip çalışıcam diye zorlamaaaa....bebeklerin daha önemli herşeyden...
Dün hastaneden okula artık gelemicem diye hem müdürü hem yardımcısını aradım.Geçmiş olsun nasılsınız demek yerine eyvah okul nolacak şimdi dediler

Rabbim kalan evlatlarına sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.İşler bir şekilde yürüyor da biz üzüldüğümüzle kalıyoruz

Bu arada aramıza yeni katılanlar olmuş hepsini tebrik ederim.Doğum yapanları da kutlarım.Bahtları güzel bebekler olur inşallah

canım ne güzel olmuş öyle, Rabbim kuzularına ve sana uzun ömürler versin, bende normal doğum istiyorum ama doktorum riske atmak istemiyor, benimkilerin ikisi de baş pozisyonunda, nasıl oldu doğumun epiduralle mi yoksa normal mi? zor oldu mu? kusura bakma soru yağmuruna tuttum ama merak ediyoruz işte[/QUOTE]

Nurhancım, özelde hiç bir dr riske atmıyor ikizi. hatta özel bir üni hastanesinde bir öğrencim kadın dogumcu oldu bu sene o da itiraf etti hocam bi kılıfını bulur sezeryan yaparız normal riske atmayız dedi. sırf bu yüzden baş baş geldiği halde bebekler ankara zekai tahir burak dogum hastanesine gitmeye başladım kalabalıga ragmen. dogum yapacagım gün bebegin biri ters döndüğünü öğrendim yani baş makat ama normal dogum istedigimi görünce doktor da destekledi beni ve anestezi doktoru sezeryan yapalım demesine ragmen normal dogurdum epidural falan da değil bildigşn köyde doguran kadınlar misali sıfır anestezi sıfır kesik. benim agrı esiğim biraz yuksektir o yüzden cok kolay oldu. şöyle söyleyebilirim 5 ciddi sancıdan sonra dogum gerceklesti. ve sonuc cok güzel iki gundur evimdeyim ayaktayım kendi işimi kendim görür durumdayım. darısı isteyenlerin başına.

Nurhancım, özelde hiç bir dr riske atmıyor ikizi. hatta özel bir üni hastanesinde bir öğrencim kadın dogumcu oldu bu sene o da itiraf etti hocam bi kılıfını bulur sezeryan yaparız normal riske atmayız dedi. sırf bu yüzden baş baş geldiği halde bebekler ankara zekai tahir burak dogum hastanesine gitmeye başladım kalabalıga ragmen. dogum yapacagım gün bebegin biri ters döndüğünü öğrendim yani baş makat ama normal dogum istedigimi görünce doktor da destekledi beni ve anestezi doktoru sezeryan yapalım demesine ragmen normal dogurdum epidural falan da değil bildigşn köyde doguran kadınlar misali sıfır anestezi sıfır kesik. benim agrı esiğim biraz yuksektir o yüzden cok kolay oldu. şöyle söyleyebilirim 5 ciddi sancıdan sonra dogum gerceklesti. ve sonuc cok güzel iki gundur evimdeyim ayaktayım kendi işimi kendim görür durumdayım. darısı isteyenlerin başına.[/QUOTE]

hayırlı olsun....hepimiz sana hayranız şuan yaaa:) dikişin varmı varsa kaç tane var?ben sezaryan dikişinden çok okısımdaki dikişten çekiniyorum...

başına gelmeyen anlamıyor kuzum işte ama allah yinede düşmanıma bile vermesin...

benimde ikizlerim geliyorrrr 13.haftam erkek olduklarını öğrendim çok mutluyum sağ salim almak nasip etsin kucağımıza bebişlerimizi inşallah kızlar biraz korkuyorum açıkcası riskleri fazla olduğundan şimdilik bir sorunum yok çok şükür ama yinede içimde korku var tek yumurta ikizleri birazdaha riskliymiş dr. söledi 36.hafta alırız dedi bende sabızsızlıkla bekliyorum.

canım kabızlık başa bela zaten yükümüz ağır bide bağırsak şişkinliği ortaya çıkınca insanı mahvediyor ama ben şimdilik iyiyim çok şükür,ben kan sulandırıcı iğne de hapta kullanmıyorum,ilk 3 ay kullandım sonra da doktorum bıraktırdı,o yüzden ne zaman bırakılacağını bilmiyorum canım ya,ama duyduğum kadarıyla 1 hatfa önce de bırakan vardı 3 gün önce de.senin bebikler ne kadarlık şimdi hamilelik takvimin yok göremedim?

hoşgeldin aramıza. 36. haftaya çok kolay, sorunusuz ve çabuk gelirsin inşallah.paylaşımlarını bekliyoruz.

ya arkadaşlar ben daha hiç kan sulandırıcı ilaçlar kullanmadım. doktorum hiç bahsetmedi. neden veriliyor bu? sanırım bebeklere kan daha iyi gitsin, dolaşımda sıkıntı olmasın diye. benim bebeklerimden bir günü gününe biri de bir hafta geriden geliyor. normalde büyümedi geriden gelenlere yapılmıyor mu bu? herkes kullanıyor da ben de neden ben kullanmıyorum diye düşünüyorum açıkcası.

ben 32.haftamdayım.bu haftada anladım ikiz hamilelik yaşadığımı. oturur vaziyette uyuyorum.doktorum izne çıktı 2 hafta yok o da ayrı bir stres.
iğneyi 1 gün önce bırakman yeterli dedi benim doktorum ama daha önceden gittiğim başka doktor 2 hafta önce bırakacaksın demişti.arada kaldım.saol canım cevapladığın için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…