- 15 Kasım 2012
- 714
- 0
- 316
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.421
hoşgeldin aramıza. doğal yollarla mı hamile kaldın yoksa tüp bebek yöntemi ile mi? senin de paylaşımlarını bekliyoruz.
bende ikiz gebelik çok isteyenlerdenim kızlar bugün dr gittim 4 hafta 2 günlük bebeğim ama keseyi göremedi kan testiyaptı hcg 868 çıktı bi arkadaşımda çok yüksek çıkmış acaba ikizmi dedi beni bi heycan sardı sormayın dedim bunu işin ustalarına sorıyım kızlar ikiz gebeliklerde 4 hafta 2 günlük bebeğin hcg si kaç olur tahminen hadi öyle olsunda sayfanıza transfer olıyım
zckum, normal doğum isteyen sendin değil mi? yanlış hatırlamıyorsam doktorun normal doğurtacağım diyordu. karıştırıyor olabilirim. normal mi oldu, sezaryen mi? bebeklerin kaç kg doğdular ve nasıl emziriyorsun?
zckum, normal doğum isteyen sendin değil mi? yanlış hatırlamıyorsam doktorun normal doğurtacağım diyordu. karıştırıyor olabilirim. normal mi oldu, sezaryen mi? bebeklerin kaç kg doğdular ve nasıl emziriyorsun?
selam kizlar. dun 10 haftalik bebeklerimin hareketlerini gordum ultrasonda. ne buyuk mutluluk allahim cok sukur. iki hafta sonra bazi testler yapilacakmis. acaba ikili tarama dedikleri testler mi?
tatlım seninle aynı haftada değiliz ama benimde akşam olunca kasılmalarım ve kasık ağrılarım artıyor, akşam artması insanın sinirini bozuyor çünkü kendi doktorum nöbetçi değilse başkasına gitmek istemiyorum, inşallah hayırlısı olur canım, hayırlı haberlerini bekliyoruzGünaydın hayırlı cumalar...
Kızlar dün çok kasık ağrılarım oldu sanki suyum patlıcak gibi hissettim ....halim hiç yoktu sabah iyi kalkıyorum gerçi 4de uyanıp 8de tekrar uyuyorum...akşama doğru kasılmalarım ağrılarım çok oluyor allahım salıya kadar sabretse kuzular....benimle aynı hafta olan ve neler yaşadığını paylaşabilecekler varmı..yarın son kontrol..bakalımmm
canım maşallah çok iyi kalmışlar, 38. hafta içinde doğduklarına göre baya gelişmişlerdir. gecelik derken bizim için boydan geceliklerden mi bahsediyorsun? ben gecelik giyemem diye iki takım pijama koydum, ne yapsam boydan gecelik alsam mı?Herkese iyi aksamlar. Ben 37+ 4 de bebislerimi kucagima aldim. Darisi sizlere insallah. Cok guzel bir duygu ama cokkk yorucu haberiniz olsun. Biz annem esim ve ben 3 kisi bakiyoruz genede yorucu tabii anneye daha yorucu. Anca zaman bulup yazdim. Yazilanlarida pek takip edemedim. Sadece gecelik mutlaka alin derim. Kiyafetlerini iki parca alin tulum olmuyor. Anne sutu artirici cay alin. Ben son aylar gecede 2-3 saat uyiyordum artik 10-15 dak 3-4 kere anca uyuyorum Simdilik boyle.
maşallah canım yavrularına ve sana, inşallah o haftaları görürsünüz ama pek belli olmuyor, yaramazlar içeride sıkıştıkça çıkmaya çalışıyorlar, Rabbim erken veya geç sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahcanlar hastaneden geldimmmm
kuzularımı gördüm ama hiç net değildi
kocaman ekran olsa bile yavruların kolları bacakları birbirine girmiş
hiçbir şey anlamadım
kızım 38 cm ve 1285 gr
oğlum 39 cm ve 1340 gr
suları iyi, rahim ağzı iyi
çok şükür rabbime
veeeeeeee
doktorum her şey iyi ama 3 hafta sonra her şeye hazırlıklı ol dedi
36 yı da 38 i de görebiliriz ama 33 den sonra her şey olabilir ikizlerde dedi
bizden haberler böyle canlarrrr
arkadaslar süpriz bir şekilde dün dogdu bebeklerim. kontrole gittik dogduk geldik. hepimiz cok saglıklıyız ve su anda elhamdulillah ki hepimiz de evimizdeyiz :) darısı sizlerin başına
arkadaslar süpriz bir şekilde dün dogdu bebeklerim. kontrole gittik dogduk geldik. hepimiz cok saglıklıyız ve su anda elhamdulillah ki hepimiz de evimizdeyiz :) darısı sizlerin başına
evet canım normal dogumcuyum ben. persembe kontrolde bebeklerin baş makat oldugunu öğrendik. zaten özeldeki doktoru bırakmıştım buyuk doguma gitmeye baslamıstım. poliklinik doktoru sancın var yatış verip bebekleri bekletelim daha dogurma dedi ama yukarı cıktıgımda acılma oldugu için dogum yaptıralım dediler. hülya dede isimli bir uzman normal yaptırırım ters de olsa istersen dedi. ben de risk yoksa olur dedim. ilk bebek baş ikinci bebek makat olarak dogdu arkadaslar.
emzirmeye gelince, ikisi de güzel emiyor şükür. bir liste yaptım şimdilik cala kalem gögüsleri sıra ile veriyorum ve işaretliyorum saati ile beraber.
20.00 erkek sol 20.30 kız sağ,
22.00 erkek sağ, 22.30 kız sol şeklinde daha sonra bu listeye kaka, vitamin, mama vs gibiihtiyacları da ekleyecegim ki bebekleri kontrol etmek kolay olsun.
Allah işlerimizi ve dogumunuzu kolaylaştırsın şimdiden.
maşallah canım yavrularına
hımmmmmmmm tansiyon tehlikeli, çok çok geçmiş olsun
ben hiç tansiyonumu ölçtürmedim
3 kere sağlık ocağında gebe izlem zamanında ölçtüler o kadar
o zaman da normal dediler
şikayetin neydi canım?
emzirme eğitiminden haberim yoktu, bilseydim ben de katılırdım
bir daha böyle bir etkinlik olursa bana da haber verir misin buradan
hem tanışmış oluruz
ne de güzel olur
acil bir durumun yok şimdilik
iki hafta sonra gel dedi bakalım
canım ya benim tansiyon hiç bi belirti vermedi,evde tansiyon aletim vardı öylesine bi dedim ki şu tansiyonumu ölçeyim.14 e 9 çıktı ,halbuki kendimi de o kadar iyi hissediyordum ki.sonra tansiyon aletine güvenmedim eşimle bi hastaneye gidip ölçtürelim dedik,hastanede de14 e 9 çıktı ve önceleri hep düşük çıkıyordu.32.hafta da ilk defa böyle bişeyle karşılaştım,sonra hulusi hocayla konuştuk ilaca başa dedi düşük bi dozajla.tabi ben hemen panik yaptım,sanırım benimki birazda stesten oldu 1 aydır kayınvalidemde kalıyodum annem gelmemişti daha,gerçi kayınvalidemde iyi bir kadın yediğim önümde yemediğim arkamda...
ama yinede insanın kendi annesi ve evi bi başka oluyor,3 gün önce annem geldi evimize geçtik ve benim tansiyon normale döndü,şimdilik bi sıkıntımız yok çok şükür ama insan 32.haftadan sonra birden ağırlaşıyor,şişiyor...
emzirme eğitimine 32.haftayı dolduranlar başlıyor zaten,sen gaye hanıma da görünüyor musun diyetisyene,vakti gelince sana haber verir zaten unutursa da bi daha ki gittiğinde kendini hatırlat bence,bilmediğim şeyler öğrendim ben,umarım işime yarar.eğer ben tekrar duyarsam haber veririm mutlaka sana.Allah'ım inşallah hepimize sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip eder....
hazırlıklarını bitirdin mi sen?
Canım 24 hafta sonunda nöbet bitiyor.Raporla nöbetten düşmeyi yönetmelikte aradım ama öyle bir şey göremedim.İkizlerde en azından daha erken bitmesi lazım aslında.Doktor artık okula gitmek yok istirahat edeceksin dedi.1 ay daha bana yatak yolu göründü.Doğum izni kanunu bugün yarın çıkacak deniyor ama inşallah gecikmez de hem anneler hem çocuklar madur olmaz.geçmiş olsun. insaf bu müdürlere. normalde ilerleyen haftalarda nöbetten düşmen gerekiyor değil mi? acaba doktor raporuyla nöbetten muaf olunabiliniyor mu?
sömestr tatiline kadar rapor verir sanırım doktorum. uzunca bir dinlenmiş olursun. şu doğum izninin uzaması hakkındaki kanun da çıkar da bir an önce inşallah rhat rahat atlatırsın hamilelik sürecini. moralini yüksek tut. tekrar geçmiş olsun.
Çok şükür kesildi iğneler ilaçlar derken.Şu an daha iyiyiz.Progestanı tam azaltmaya çalışıyorduk günde 3e çıktı şimdi.canım bnm de olmuştu.korkma inşallh kesilir .sen bol bol dinlen çok akıcı kıvamda değildir inşallh.dikkat et.progestan al mutlaka
Canım geçmiş olsun, Rabbim halden anlayan insanlarla karşılaştırsın. Çok şükür bir şey olmamış, moralini yüksek tut. Doktorun veriyorsa heyet raporu falan al, uzunca bir süre gitme okula. 8. haftada benim de kanamam olmuştu, çok şükür bir şey olmadı bebişlerime. Bol bol yat, doktorum kalçanın altına yastık koy demişti bana, bir süre o şekilde yatmıştım. Yavrularımız Allah' a emanet. Sana ve bebişlerine iyilikler diliyorum. Her şey yoluna girecek inşallah, önemli olan senin moralini yüksek tutman ve rahat olman.[/B]
Dün hastaneden okula artık gelemicem diye hem müdürü hem yardımcısını aradım.Geçmiş olsun nasılsınız demek yerine eyvah okul nolacak şimdi dedilergeçmiş olsun canım şimdi doğuma kadar bi heyet raporu alda görsü o idereciler gününü...sakın fedakarlık edip çalışıcam diye zorlamaaaa....bebeklerin daha önemli herşeyden...
Rabbim kalan evlatlarına sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.İşler bir şekilde yürüyor da biz üzüldüğümüzle kalıyoruzcanım çok geçmiş olsun. al raporunu yat dinlen canım. tatile ne kaldı şurda. hiç korkma bişey olmaz inşallah. benimde 3üzdü kanamayla biri düştü. doktorum evde dinlen çalışma dedi. bir ay heyet raporu verdi. ikinci dönem başlayacağım artık. devletin işi biz olmadan da yürür. insafsız idareciler de napıyorsa yapsın.
canım ne güzel olmuş öyle, Rabbim kuzularına ve sana uzun ömürler versin, bende normal doğum istiyorum ama doktorum riske atmak istemiyor, benimkilerin ikisi de baş pozisyonunda, nasıl oldu doğumun epiduralle mi yoksa normal mi? zor oldu mu? kusura bakma soru yağmuruna tuttum ama merak ediyoruz işte
Canım 24 hafta sonunda nöbet bitiyor.Raporla nöbetten düşmeyi yönetmelikte aradım ama öyle bir şey göremedim.İkizlerde en azından daha erken bitmesi lazım aslında.Doktor artık okula gitmek yok istirahat edeceksin dedi.1 ay daha bana yatak yolu göründü.Doğum izni kanunu bugün yarın çıkacak deniyor ama inşallah gecikmez de hem anneler hem çocuklar madur olmaz.
Çok şükür kesildi iğneler ilaçlar derken.Şu an daha iyiyiz.Progestanı tam azaltmaya çalışıyorduk günde 3e çıktı şimdi.
Sağol canım yastık aklıma gelmemişti deneyeyim.1 aydır raporlu yatıyordum zaten.2 gün ayağa kalktım böyle oldu.Kaldığım yerden devam ediyorum artık.Hepimizin hakkımızda hayırlısı
Dün hastaneden okula artık gelemicem diye hem müdürü hem yardımcısını aradım.Geçmiş olsun nasılsınız demek yerine eyvah okul nolacak şimdi dediler
Rabbim kalan evlatlarına sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.İşler bir şekilde yürüyor da biz üzüldüğümüzle kalıyoruz
Bu arada aramıza yeni katılanlar olmuş hepsini tebrik ederim.Doğum yapanları da kutlarım.Bahtları güzel bebekler olur inşallah
aynen katılıyorum 32den sonra bende ağırlaştım.yatakta dönmek çok zorlaştı benim için.kabızlık hala başımın belası.senemisen sen kan sulandırıcı kullanıyor muydun\ne zaman bırakacaksın.doğumdan kaç gün önce bırakmak gerekiyor?
benimde ikizlerim geliyorrrr 13.haftam erkek olduklarını öğrendim çok mutluyum sağ salim almak nasip etsin kucağımıza bebişlerimizi inşallah kızlar biraz korkuyorum açıkcası riskleri fazla olduğundan şimdilik bir sorunum yok çok şükür ama yinede içimde korku var tek yumurta ikizleri birazdaha riskliymiş dr. söledi 36.hafta alırız dedi bende sabızsızlıkla bekliyorum.
canım kabızlık başa bela zaten yükümüz ağır bide bağırsak şişkinliği ortaya çıkınca insanı mahvediyor ama ben şimdilik iyiyim çok şükür,ben kan sulandırıcı iğne de hapta kullanmıyorum,ilk 3 ay kullandım sonra da doktorum bıraktırdı,o yüzden ne zaman bırakılacağını bilmiyorum canım ya,ama duyduğum kadarıyla 1 hatfa önce de bırakan vardı 3 gün önce de.senin bebikler ne kadarlık şimdi hamilelik takvimin yok göremedim?
canım kabızlık başa bela zaten yükümüz ağır bide bağırsak şişkinliği ortaya çıkınca insanı mahvediyor ama ben şimdilik iyiyim çok şükür,ben kan sulandırıcı iğne de hapta kullanmıyorum,ilk 3 ay kullandım sonra da doktorum bıraktırdı,o yüzden ne zaman bırakılacağını bilmiyorum canım ya,ama duyduğum kadarıyla 1 hatfa önce de bırakan vardı 3 gün önce de.senin bebikler ne kadarlık şimdi hamilelik takvimin yok göremedim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?