- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.441
ya arkadaşlar ben daha hiç kan sulandırıcı ilaçlar kullanmadım. doktorum hiç bahsetmedi. neden veriliyor bu? sanırım bebeklere kan daha iyi gitsin, dolaşımda sıkıntı olmasın diye. benim bebeklerimden bir günü gününe biri de bir hafta geriden geliyor. normalde büyümedi geriden gelenlere yapılmıyor mu bu? herkes kullanıyor da ben de neden ben kullanmıyorum diye düşünüyorum açıkcası.
benimde ikizlerim geliyorrrr 13.haftam erkek olduklarını öğrendim çok mutluyum sağ salim almak nasip etsin kucağımıza bebişlerimizi inşallah kızlar biraz korkuyorum açıkcası riskleri fazla olduğundan şimdilik bir sorunum yok çok şükür ama yinede içimde korku var tek yumurta ikizleri birazdaha riskliymiş dr. söledi 36.hafta alırız dedi bende sabızsızlıkla bekliyorum.
ozet geceyim arkadaslar bebeklerim kiz olan 2700 oglan ise 2890 dogdu anne sutu ile besliyorum simdilik ama az gelmeye basladi. A. Sutu ile besleyince sarilik riski azaliyor. Ben en cok ondan korkuyordum. Epidural anestezi ile oldum 6. Gunde hala dikis yerim aciyor ama azaldi ve guzel yani bebeklerimi ilk anda gordum. Tavsiye ederim. Gecelik te soyle iyi oldu kanama oldugu icin geceligi toplayip yatiriyorlar. Tuvalete giderken falanda geceligi uzatip gidiyorsun. Ustten acilan emzirmeye uygun bir gecelik tercih edin derim. Herkese kolay gelsin
Kizlar sancim var demistim ama gaz sancisi ile karistiryordum.sabah dr.umu ardim hastaneye geldim nst de sanci cikti. Tedbir olarak ciger gelstrci igne yaptirdi yarin tekrar yapilacak. Bu gece hastanedeyim her 2saatte nst ye baglaniyorum. Serum takildi. Eger agrim artarsa igne yapip kapsul kullanip geciktirmeye calisacakmis . Aksam en son nst de sanci cok cikti :-( sizden dua istiyorum daha cok erken kuzucuklarim gelmesin...
Kizlar sancim var demistim ama gaz sancisi ile karistiryordum.sabah dr.umu ardim hastaneye geldim nst de sanci cikti. Tedbir olarak ciger gelstrci igne yaptirdi yarin tekrar yapilacak. Bu gece hastanedeyim her 2saatte nst ye baglaniyorum. Serum takildi. Eger agrim artarsa igne yapip kapsul kullanip geciktirmeye calisacakmis . Aksam en son nst de sanci cok cikti :-( sizden dua istiyorum daha cok erken kuzucuklarim gelmesin...
canım inşallah gelmez kuzucuklar, dualarımız seninle, benim yaramazlarda bu haftalarda gelmeye kalktılar biliyorsun, ama suyun gelmediği zaman nidilat diye ilaçla durduruyorlar,birde proloton diye iğne vuruyorlar, ben hala her hafta vurunuyorum, inşallah seninkide öyle olur, 20 dak.bi nidilat veriyorlar arka arkaya 6 kez falan, ilaç mide ağrısı ve baş ağrısı yapmıştı bana ama çok şükür hastaneye yattıktan 2. gün sancılarım durdu, inşallah seninkide öyle olur, Rabbim senin ve yavrularının yardımcısı olsun, hayırlı haberlerle inşallah...Kizlar sancim var demistim ama gaz sancisi ile karistiryordum.sabah dr.umu ardim hastaneye geldim nst de sanci cikti. Tedbir olarak ciger gelstrci igne yaptirdi yarin tekrar yapilacak. Bu gece hastanedeyim her 2saatte nst ye baglaniyorum. Serum takildi. Eger agrim artarsa igne yapip kapsul kullanip geciktirmeye calisacakmis . Aksam en son nst de sanci cok cikti :-( sizden dua istiyorum daha cok erken kuzucuklarim gelmesin...
selam herkese beni soran herkese teşekkür ederim ..
tek tek alıntı yapmaya vaktim yok ..
çarşamba günü doğumum oldu ,cuma günü evime çıktım
hamsiler biri 2350 biri 2600 doğdular
hala ikisi de küvezde ..ilk doğdukları gün ikisinde de sıkıntı yoktu
sonra oğlanda daha önceden görülen rahatsızlığın yol açtığı bir akciğer rahatsızlığı olabileceği söylendi
büyük bir hastaneye sevkettiler,orada yapılan tetkikte çok yüksek çıktı değerleri ve ciddi bir akciğer hastalığı var dendi
dünya başıma yıkıldı ,ölümcül olabilecek bir rahatsızlık ama bizdeki en düşük durumu dendi ,ilaç tedavisi olmazsa damarına stent takılacak ama yaşam boyu aktiviteleri kısıtlanır dediler
çıldırmamak elde değildi ama kızım var geride sütüm azalmasın diye üzülmemeye çalıştım
bir dizi test yapacağız dediler emin olmak için ,bekleme süreci çok kötüydü ,sonra ertesi gün o tıkalı damarın yaptıkları yeni testte açık çıktığını ,değerlerin düştüğünü ,yenidoğanlarda bu tip geçici sıkıntılar olabileceği söylendi ,bugün yine tetkik yapacaklardı ,o tetkik de ii çıkarsa taburcu ederiz dediler
kaç gündür bir karmaşıklık dünyam yıkıldı başıma ama bu ameliyatlı halimle dayanmaya çalıştım
küvezde oldukları için düne kadar kızımı göstermediler bana ,oğlumu da diğer hastaneye sevk edilirken asansörde küvezde gördüm iki saniye
bir yandan kızıma ve oğluma süt sağıp yetiştirme telaşı bi yandan kendi toparlanma durumum vs ,bu ara zor geçiyor
kızım oğlumdan sevval çıktı çok şükür durumu ii ..
dün ilk kez emzirmeyi denedim ,bambaşka bir duygu ,ısırdı memişlerimi az da olsa aldı sütümü ,emme refleksi gayet ii çok şükür ,bugün de gittim yine bugün de zorla da olsa sokuverdim memeyi ağzına bir saat uğraştım ,kokladım ,sevdim iöptüm ,inanılmaz bir duygu ..
oğlumu da dün ilk kez gördüm ,ilk kez küvezde altını değiştirdim ,kucağıma aldım ,emzirmye çalıştım ,hemşireler gösterdi ben yapmaya çalıştım
o kadar miniklerki insan tutmaya bile korkuyor ..
oğlum da kızım da pamuk gibi kıpkırmızılar ,masmaviş ikisi de ,bir güzeller anlatamam size
bugün ise tecrübe kazandım artık
günlerim 3 saatte bir süt sağmakla geçiyor ,günde bir kez kızıma oğluma gidiyorum ,emzirmeye memeye alıştırmak için..
ikisi için de pazartesi çıkacaklar gibi konuşuyorlar ama bilmiyorum inş. sağ salim çıkarlar
oğlum çıksa sa rutin kontrole gidecek ..
kızım cadının teki maşallah ,bugün emzirmeye gittiğimde uykusu vardı ,zırladı biraz ama inanın bambaşka birşey bu ,bi ömrüm daha olsa 24 saati yine onlarla geçse diyorsunuz
bu sezeryanlı halimle öteye beriye koşturuyor yavrularıma gidiyor ,süt sağıyor ,süt yapan şeyleri tüketmeye çalışıyorum
bu arada anladımki sezeryanda toparlanma süreci kısa değil ,eğilip kalkmak zor ,yürürken yine bi nebze iiyim ama hala hamile gibi eğilip kalkamıyorum dikişlerim acıyor
ödemlerim hala inmedi ne zaman iner bilmiyorum ,karnım bi tane daha var gibi henüz inmedi ,doktor 15-20 güne ancak düzelir diyor
ama hiçbirşey umrumda değil tek derdim yavrularımı sağlıkla evime götürmek ...
benden durumlar böyle ..
bu arada şunu öğredim küvezin kesinlikle ikiz gebelikle kiloyla alakası yok
tek gebe olan 4 kilo doğup küveze giren de var.
aynı gün doğum yaptığımız bir kadnın bebeği de küveze alındı ,sebebi ise çocuk emmiyor memeyi almıyor ,yediğini kusuyor vs.
yani anlıyacağınız küvez sadece ikizlere özgü değil ,tamamen bebeğe balı bir durum
kaldıki oğlumun olduğu küvezde bi sürü büyük doğmuş bebek var değişik sorunları var onların da ..
ben sanıyordum ki küvez sadece ikizler için geçerli ama hiç öyle değilmiş
RABBİM herkesin yardımcısı olsun inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?