- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.461
Cepten alinti ile yaxamiyorum ... Daha durmasi icin bi ilac kullanilmadi... Sadece c.gelistirici yapildi sancilarim devam ediyo sanirim yarin yaparlar... Bu arada oglum 1600 kizim 2000 gr.
Kilo aslinda delikizin dedigi gibi onemli degil... Onemli olan organlarinin tamamlanmasi... Benimkiler icin cok erken daha 31+3 deyim
Bu gidişle benim hamileliğim nanay oldu. Transferimin 5 gunü ve sabahtan beri misafirlere uğraşıyorum. Sabahtan beri ayaktayim ve misafir perverligimi sunuyorum :-( diyemiyorum eve gidin artık ben hamileyim.
canım ya hiç böyle şeyler okumayı beklemiyordum inan ki...çok geçmiş olsun....okadar dua ettik ki sizin için...dahada edicez....allah bebeklerimizin ve senin yardımcın olsun....ne yaşayacağımızı bizi nelerin beklediğini bilemiyoruz iştete....daha dün gecelikmi pijamı mı diye konuşuyorduk..herşey boş işte öncelikler sağlıkları kuzularımızın...
Yazdıklarını gözlerim dolarak okudum inan. Hem sevinç hem endişe... Hepsini aynı anda yaşıyorsun. Rabbim büyük, bebişlerin daha da iyi olacaklar inşallah. Oğluna acil şifalar dilerim, inşallah korktukları gibi bir şey yoktur. Umarım en kısa zamanda hep birlikte sağlıkla, mutlulukla evinize gidersiniz. Vakit buldukça bizleri durum ve deneyimlerinizden haberdar et, Seni de bebişlerini de öpüyorum canım, maşallah onlara.
delikız allahım şifa versin yavrularına inşallah en yakın zamanda kavuşursun yavrularına
Delikiz Allah sifa versin canim beklemedigimiz seylerle karsilasiyoruz bebeklerinde senin gibi gucludur eminim oglunda toparlayacaktir
**delikız**inan yazını görünce çok sevindim,okudum ama gözyaşlarımı tutamadım..rabbim zorda kalanın yanındadır biliyosun.senin ve bebişlerinin yardımcısı olsun.herşey herzaman bizim planladığımız gibi olmayabilir,sende bizlere bir örneksin,evinde yatmaya fırsatın olmamış,inşallah yavrularını sağlıcakla çıkarır evinde,gözün gibi bakarsın sen onlara ,,dularımız seninle .allaha emanet olun......
delikız, allah üçünüze de sağlık versin, çok geçmiş olsun. umarım oğlun yeni hayatına adapte olmaya çalıştığı için test değerleri değişik çıkmıştır. pazartesi günü mutlu mesut bir şekilde evinize dönersiniz inşallah.
selam herkese beni soran herkese teşekkür ederim ..
tek tek alıntı yapmaya vaktim yok ..
çarşamba günü doğumum oldu ,cuma günü evime çıktım
hamsiler biri 2350 biri 2600 doğdular
hala ikisi de küvezde ..ilk doğdukları gün ikisinde de sıkıntı yoktu
sonra oğlanda daha önceden görülen rahatsızlığın yol açtığı bir akciğer rahatsızlığı olabileceği söylendi
büyük bir hastaneye sevkettiler,orada yapılan tetkikte çok yüksek çıktı değerleri ve ciddi bir akciğer hastalığı var dendi
dünya başıma yıkıldı ,ölümcül olabilecek bir rahatsızlık ama bizdeki en düşük durumu dendi ,ilaç tedavisi olmazsa damarına stent takılacak ama yaşam boyu aktiviteleri kısıtlanır dediler
çıldırmamak elde değildi ama kızım var geride sütüm azalmasın diye üzülmemeye çalıştım
bir dizi test yapacağız dediler emin olmak için ,bekleme süreci çok kötüydü ,sonra ertesi gün o tıkalı damarın yaptıkları yeni testte açık çıktığını ,değerlerin düştüğünü ,yenidoğanlarda bu tip geçici sıkıntılar olabileceği söylendi ,bugün yine tetkik yapacaklardı ,o tetkik de ii çıkarsa taburcu ederiz dediler
kaç gündür bir karmaşıklık dünyam yıkıldı başıma ama bu ameliyatlı halimle dayanmaya çalıştım
küvezde oldukları için düne kadar kızımı göstermediler bana ,oğlumu da diğer hastaneye sevk edilirken asansörde küvezde gördüm iki saniye
bir yandan kızıma ve oğluma süt sağıp yetiştirme telaşı bi yandan kendi toparlanma durumum vs ,bu ara zor geçiyor
kızım oğlumdan sevval çıktı çok şükür durumu ii ..
dün ilk kez emzirmeyi denedim ,bambaşka bir duygu ,ısırdı memişlerimi az da olsa aldı sütümü ,emme refleksi gayet ii çok şükür ,bugün de gittim yine bugün de zorla da olsa sokuverdim memeyi ağzına bir saat uğraştım ,kokladım ,sevdim iöptüm ,inanılmaz bir duygu ..
oğlumu da dün ilk kez gördüm ,ilk kez küvezde altını değiştirdim ,kucağıma aldım ,emzirmye çalıştım ,hemşireler gösterdi ben yapmaya çalıştım
o kadar miniklerki insan tutmaya bile korkuyor ..
oğlum da kızım da pamuk gibi kıpkırmızılar ,masmaviş ikisi de ,bir güzeller anlatamam size
bugün ise tecrübe kazandım artık
günlerim 3 saatte bir süt sağmakla geçiyor ,günde bir kez kızıma oğluma gidiyorum ,emzirmeye memeye alıştırmak için..
ikisi için de pazartesi çıkacaklar gibi konuşuyorlar ama bilmiyorum inş. sağ salim çıkarlar
oğlum çıksa sa rutin kontrole gidecek ..
kızım cadının teki maşallah ,bugün emzirmeye gittiğimde uykusu vardı ,zırladı biraz ama inanın bambaşka birşey bu ,bi ömrüm daha olsa 24 saati yine onlarla geçse diyorsunuz
bu sezeryanlı halimle öteye beriye koşturuyor yavrularıma gidiyor ,süt sağıyor ,süt yapan şeyleri tüketmeye çalışıyorum
bu arada anladımki sezeryanda toparlanma süreci kısa değil ,eğilip kalkmak zor ,yürürken yine bi nebze iiyim ama hala hamile gibi eğilip kalkamıyorum dikişlerim acıyor
ödemlerim hala inmedi ne zaman iner bilmiyorum ,karnım bi tane daha var gibi henüz inmedi ,doktor 15-20 güne ancak düzelir diyor
ama hiçbirşey umrumda değil tek derdim yavrularımı sağlıkla evime götürmek ...
benden durumlar böyle ..
bu arada şunu öğredim küvezin kesinlikle ikiz gebelikle kiloyla alakası yok
tek gebe olan 4 kilo doğup küveze giren de var.
aynı gün doğum yaptığımız bir kadnın bebeği de küveze alındı ,sebebi ise çocuk emmiyor memeyi almıyor ,yediğini kusuyor vs.
yani anlıyacağınız küvez sadece ikizlere özgü değil ,tamamen bebeğe balı bir durum
kaldıki oğlumun olduğu küvezde bi sürü büyük doğmuş bebek var değişik sorunları var onların da ..
ben sanıyordum ki küvez sadece ikizler için geçerli ama hiç öyle değilmiş
RABBİM herkesin yardımcısı olsun inş.
canım inşallah gelmez kuzucuklar, dualarımız seninle, benim yaramazlarda bu haftalarda gelmeye kalktılar biliyorsun, ama suyun gelmediği zaman nidilat diye ilaçla durduruyorlar,birde proloton diye iğne vuruyorlar, ben hala her hafta vurunuyorum, inşallah seninkide öyle olur, 20 dak.bi nidilat veriyorlar arka arkaya 6 kez falan, ilaç mide ağrısı ve baş ağrısı yapmıştı bana ama çok şükür hastaneye yattıktan 2. gün sancılarım durdu, inşallah seninkide öyle olur, Rabbim senin ve yavrularının yardımcısı olsun, hayırlı haberlerle inşallah...
canım ya benim tansiyon hiç bi belirti vermedi,evde tansiyon aletim vardı öylesine bi dedim ki şu tansiyonumu ölçeyim.14 e 9 çıktı ,halbuki kendimi de o kadar iyi hissediyordum ki.sonra tansiyon aletine güvenmedim eşimle bi hastaneye gidip ölçtürelim dedik,hastanede de14 e 9 çıktı ve önceleri hep düşük çıkıyordu.32.hafta da ilk defa böyle bişeyle karşılaştım,sonra hulusi hocayla konuştuk ilaca başa dedi düşük bi dozajla.tabi ben hemen panik yaptım,sanırım benimki birazda stesten oldu 1 aydır kayınvalidemde kalıyodum annem gelmemişti daha,gerçi kayınvalidemde iyi bir kadın yediğim önümde yemediğim arkamda...
ama yinede insanın kendi annesi ve evi bi başka oluyor,3 gün önce annem geldi evimize geçtik ve benim tansiyon normale döndü,şimdilik bi sıkıntımız yok çok şükür ama insan 32.haftadan sonra birden ağırlaşıyor,şişiyor...
emzirme eğitimine 32.haftayı dolduranlar başlıyor zaten,sen gaye hanıma da görünüyor musun diyetisyene,vakti gelince sana haber verir zaten unutursa da bi daha ki gittiğinde kendini hatırlat bence,bilmediğim şeyler öğrendim ben,umarım işime yarar.eğer ben tekrar duyarsam haber veririm mutlaka sana.Allah'ım inşallah hepimize sağlıkla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip eder....
hazırlıklarını bitirdin mi sen?
benimde ikizlerim geliyorrrr 13.haftam erkek olduklarını öğrendim çok mutluyum sağ salim almak nasip etsin kucağımıza bebişlerimizi inşallah kızlar biraz korkuyorum açıkcası riskleri fazla olduğundan şimdilik bir sorunum yok çok şükür ama yinede içimde korku var tek yumurta ikizleri birazdaha riskliymiş dr. söledi 36.hafta alırız dedi bende sabızsızlıkla bekliyorum.
Kızlar bugün bebek odası mobilyalarına baktık. Kısmet olursa Belis' in beyaz renkli Doğa ya da İnci (birbirinin aynısı sayılır) 3 'lü dolabını ve şifonyerini almaya karar verdim. Odam küçük bir yatak alsam diğer bebişime yazık, iki yatak alsam yer yok. Ben de iki park yatak almaya karar verdim.( Hele ilk aylarımız geçsin hayırlısıyla sonrasına bakarız.) Bir halı, bir perde, bir de lamba uydurursam süper olur. Şimdilik park yatak seçimim kaldı onlara da baktım ama tam karar veremedim, belki netten alırım. Hele 28. haftayı görelim Rabbim'in izniyle, alışverişimi yaparım inşallah.
Bana 10 ve 8 hucreli trasfer edildi. 12. Gun 391 14. Gun 877 cikti degerim.Ya sormak istediğim, kaç hücreli embriyo transfer etmişlerdi ve kaçıncı gün test yaptınız ve degeriniz kaç çıktı?
Gozunuz aydun saglikla mutlulukla buyusun bebislerin insallah :)Herkese iyi aksamlar. Ben 37+ 4 de bebislerimi kucagima aldim. Darisi sizlere insallah. Cok guzel bir duygu ama cokkk yorucu haberiniz olsun. Biz annem esim ve ben 3 kisi bakiyoruz genede yorucu tabii anneye daha yorucu. Anca zaman bulup yazdim. Yazilanlarida pek takip edemedim. Sadece gecelik mutlaka alin derim. Kiyafetlerini iki parca alin tulum olmuyor. Anne sutu artirici cay alin. Ben son aylar gecede 2-3 saat uyiyordum artik 10-15 dak 3-4 kere anca uyuyorum Simdilik boyle.
Hayirli oksun saglikla buyusun kuzularin insallah :)arkadaslar süpriz bir şekilde dün dogdu bebeklerim. kontrole gittik dogduk geldik. hepimiz cok saglıklıyız ve su anda elhamdulillah ki hepimiz de evimizdeyiz :) darısı sizlerin başına
Delikiz gozun aydin hayirli olsun insallah sag saglim gelir eve bebislerin saglikla anali babali buyusunleer :)selam herkese beni soran herkese teşekkür ederim ..
tek tek alıntı yapmaya vaktim yok ..
çarşamba günü doğumum oldu ,cuma günü evime çıktım
hamsiler biri 2350 biri 2600 doğdular
hala ikisi de küvezde ..ilk doğdukları gün ikisinde de sıkıntı yoktu
sonra oğlanda daha önceden görülen rahatsızlığın yol açtığı bir akciğer rahatsızlığı olabileceği söylendi
büyük bir hastaneye sevkettiler,orada yapılan tetkikte çok yüksek çıktı değerleri ve ciddi bir akciğer hastalığı var dendi
dünya başıma yıkıldı ,ölümcül olabilecek bir rahatsızlık ama bizdeki en düşük durumu dendi ,ilaç tedavisi olmazsa damarına stent takılacak ama yaşam boyu aktiviteleri kısıtlanır dediler
çıldırmamak elde değildi ama kızım var geride sütüm azalmasın diye üzülmemeye çalıştım
bir dizi test yapacağız dediler emin olmak için ,bekleme süreci çok kötüydü ,sonra ertesi gün o tıkalı damarın yaptıkları yeni testte açık çıktığını ,değerlerin düştüğünü ,yenidoğanlarda bu tip geçici sıkıntılar olabileceği söylendi ,bugün yine tetkik yapacaklardı ,o tetkik de ii çıkarsa taburcu ederiz dediler
kaç gündür bir karmaşıklık dünyam yıkıldı başıma ama bu ameliyatlı halimle dayanmaya çalıştım
küvezde oldukları için düne kadar kızımı göstermediler bana ,oğlumu da diğer hastaneye sevk edilirken asansörde küvezde gördüm iki saniye
bir yandan kızıma ve oğluma süt sağıp yetiştirme telaşı bi yandan kendi toparlanma durumum vs ,bu ara zor geçiyor
kızım oğlumdan sevval çıktı çok şükür durumu ii ..
dün ilk kez emzirmeyi denedim ,bambaşka bir duygu ,ısırdı memişlerimi az da olsa aldı sütümü ,emme refleksi gayet ii çok şükür ,bugün de gittim yine bugün de zorla da olsa sokuverdim memeyi ağzına bir saat uğraştım ,kokladım ,sevdim iöptüm ,inanılmaz bir duygu ..
oğlumu da dün ilk kez gördüm ,ilk kez küvezde altını değiştirdim ,kucağıma aldım ,emzirmye çalıştım ,hemşireler gösterdi ben yapmaya çalıştım
o kadar miniklerki insan tutmaya bile korkuyor ..
oğlum da kızım da pamuk gibi kıpkırmızılar ,masmaviş ikisi de ,bir güzeller anlatamam size
bugün ise tecrübe kazandım artık
günlerim 3 saatte bir süt sağmakla geçiyor ,günde bir kez kızıma oğluma gidiyorum ,emzirmeye memeye alıştırmak için..
ikisi için de pazartesi çıkacaklar gibi konuşuyorlar ama bilmiyorum inş. sağ salim çıkarlar
oğlum çıksa sa rutin kontrole gidecek ..
kızım cadının teki maşallah ,bugün emzirmeye gittiğimde uykusu vardı ,zırladı biraz ama inanın bambaşka birşey bu ,bi ömrüm daha olsa 24 saati yine onlarla geçse diyorsunuz
bu sezeryanlı halimle öteye beriye koşturuyor yavrularıma gidiyor ,süt sağıyor ,süt yapan şeyleri tüketmeye çalışıyorum
bu arada anladımki sezeryanda toparlanma süreci kısa değil ,eğilip kalkmak zor ,yürürken yine bi nebze iiyim ama hala hamile gibi eğilip kalkamıyorum dikişlerim acıyor
ödemlerim hala inmedi ne zaman iner bilmiyorum ,karnım bi tane daha var gibi henüz inmedi ,doktor 15-20 güne ancak düzelir diyor
ama hiçbirşey umrumda değil tek derdim yavrularımı sağlıkla evime götürmek ...
benden durumlar böyle ..
bu arada şunu öğredim küvezin kesinlikle ikiz gebelikle kiloyla alakası yok
tek gebe olan 4 kilo doğup küveze giren de var.
aynı gün doğum yaptığımız bir kadnın bebeği de küveze alındı ,sebebi ise çocuk emmiyor memeyi almıyor ,yediğini kusuyor vs.
yani anlıyacağınız küvez sadece ikizlere özgü değil ,tamamen bebeğe balı bir durum
kaldıki oğlumun olduğu küvezde bi sürü büyük doğmuş bebek var değişik sorunları var onların da ..
ben sanıyordum ki küvez sadece ikizler için geçerli ama hiç öyle değilmiş
RABBİM herkesin yardımcısı olsun inş.
Saolun kizlar inanin moral oluyor
acilma olmadikca daha durur diyorlar
su an nst ye bagliyim sanci cok cikmiyo gibi... Dualarinizda oldugum icin saolun Rabbim kimseye bu stresi yasatmasin
Kizlar sancim var demistim ama gaz sancisi ile karistiryordum.sabah dr.umu ardim hastaneye geldim nst de sanci cikti. Tedbir olarak ciger gelstrci igne yaptirdi yarin tekrar yapilacak. Bu gece hastanedeyim her 2saatte nst ye baglaniyorum. Serum takildi. Eger agrim artarsa igne yapip kapsul kullanip geciktirmeye calisacakmis . Aksam en son nst de sanci cok cikti :-( sizden dua istiyorum daha cok erken kuzucuklarim gelmesin...
Gecelik konusunda hem ebe hemde dr.um tavsiyede bulundu... Gercekten gerekliymis ...
Cepten alinti ile yaxamiyorum ... Daha durmasi icin bi ilac kullanilmadi... Sadece c.gelistirici yapildi sancilarim devam ediyo sanirim yarin yaparlar... Bu arada oglum 1600 kizim 2000 gr.
Kilo aslinda delikizin dedigi gibi onemli degil... Onemli olan organlarinin tamamlanmasi... Benimkiler icin cok erken daha 31+3 deyim
Saolun kizlar inanin moral oluyor
acilma olmadikca daha durur diyorlar
su an nst ye bagliyim sanci cok cikmiyo gibi... Dualarinizda oldugum icin saolun Rabbim kimseye bu stresi yasatmasin
Canim dedigin gibi oldu... Son nst cok yuksek cikti 20 dk ara ile 4 kez aldim igneyi daha yapmadular..midem agrir gibi oldu ama bas agrisi uapiyo... Sancim ilaclardan sonra az cikti ins hepsi gecer
Nurhancım, özelde hiç bir dr riske atmıyor ikizi. hatta özel bir üni hastanesinde bir öğrencim kadın dogumcu oldu bu sene o da itiraf etti hocam bi kılıfını bulur sezeryan yaparız normal riske atmayız dedi. sırf bu yüzden baş baş geldiği halde bebekler ankara zekai tahir burak dogum hastanesine gitmeye başladım kalabalıga ragmen. dogum yapacagım gün bebegin biri ters döndüğünü öğrendim yani baş makat ama normal dogum istedigimi görünce doktor da destekledi beni ve anestezi doktoru sezeryan yapalım demesine ragmen normal dogurdum epidural falan da değil bildigşn köyde doguran kadınlar misali sıfır anestezi sıfır kesik. benim agrı esiğim biraz yuksektir o yüzden cok kolay oldu. şöyle söyleyebilirim 5 ciddi sancıdan sonra dogum gerceklesti. ve sonuc cok güzel iki gundur evimdeyim ayaktayım kendi işimi kendim görür durumdayım. darısı isteyenlerin başına.
canım inşallah gelmez kuzucuklar, dualarımız seninle, benim yaramazlarda bu haftalarda gelmeye kalktılar biliyorsun, ama suyun gelmediği zaman nidilat diye ilaçla durduruyorlar,birde proloton diye iğne vuruyorlar, ben hala her hafta vurunuyorum, inşallah seninkide öyle olur, 20 dak.bi nidilat veriyorlar arka arkaya 6 kez falan, ilaç mide ağrısı ve baş ağrısı yapmıştı bana ama çok şükür hastaneye yattıktan 2. gün sancılarım durdu, inşallah seninkide öyle olur, Rabbim senin ve yavrularının yardımcısı olsun, hayırlı haberlerle inşallah...
Canim dedigin gibi oldu... Son nst cok yuksek cikti 20 dk ara ile 4 kez aldim igneyi daha yapmadular..midem agrir gibi oldu ama bas agrisi uapiyo... Sancim ilaclardan sonra az cikti ins hepsi gecer
dosbacım çok geçmiş olsun canım
hiç merak etme gelmeyecek kuzuların
daha zamanları var onların annesi
inan tüm kalbimle ettiğim dualarım seninle
müsait olduğun bir zaman nst nin nasıl bir şey olduğunu anlatabilir misin?
Canım 24 hafta sonunda nöbet bitiyor.Raporla nöbetten düşmeyi yönetmelikte aradım ama öyle bir şey göremedim.İkizlerde en azından daha erken bitmesi lazım aslında.Doktor artık okula gitmek yok istirahat edeceksin dedi.1 ay daha bana yatak yolu göründü.Doğum izni kanunu bugün yarın çıkacak deniyor ama inşallah gecikmez de hem anneler hem çocuklar madur olmaz.
Çok şükür kesildi iğneler ilaçlar derken.Şu an daha iyiyiz.Progestanı tam azaltmaya çalışıyorduk günde 3e çıktı şimdi.
Sağol canım yastık aklıma gelmemişti deneyeyim.1 aydır raporlu yatıyordum zaten.2 gün ayağa kalktım böyle oldu.Kaldığım yerden devam ediyorum artık.Hepimizin hakkımızda hayırlısı
Dün hastaneden okula artık gelemicem diye hem müdürü hem yardımcısını aradım.Geçmiş olsun nasılsınız demek yerine eyvah okul nolacak şimdi dediler
Rabbim kalan evlatlarına sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.İşler bir şekilde yürüyor da biz üzüldüğümüzle kalıyoruz
Bu arada aramıza yeni katılanlar olmuş hepsini tebrik ederim.Doğum yapanları da kutlarım.Bahtları güzel bebekler olur inşallah
hala onlinesın nasılsın....dinlensene canım....
Bekay cok saol canim duan icin.. Evet hala gaz sancisi diye evde olabilirdim
Sakin benim gibi ii niyetli dusunmeyin aksi olabiliyormus... Bi de sanci bizim hayal ettigimiz gibi bisey degil aklinizda olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?