2013 ikiz anne adayları buraya

bekay iyi gieceler.ne zaman kontrolün var bidaha bebiklerimiz aynı haftadalarya merak ediyorum seni?

bekay iyi gieceler.ne zaman kontrolün var bidaha bebiklerimiz aynı haftadalarya merak ediyorum seni?

İyi geceler canım. Ben geçen hafta gitmiştim kontrole, diğeri 2 hafta sonra 25 Ocakta. Bana kalsa her gün giderim de dr. ne zaman derse o zaman gidiyoruz :) Şaka bir yana şu aralar erken doğum korkusu fena sardı beni. Hayırlısıyla atlatsaydık bir şu dönemi.

Merhaba kizlar ben 20 haftalik hamileyim. İki haftadir bebeklerim cok kasiyorlar kendilerini ozellikle aksamlari tas gibi oluyor karnim. Dun detayli ultrasona girdim bi sirun yok cok sukur ama erken degilmi bu kasilmalar sizce? Gerci bi arkadasim tek gebelik olmadina ragmen cok erken baslamisti kasilmalari erken digum belirtisi saniyorduk ama gunu bile gecti oyle dogurdu siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

Gunaydin kizlar
gece nst ilac ile gecti hala sancim var
ama isin ilginc tarafi sabah hemsire nobet degisimi ile cikti
alette cikanin 2 kati kagida cikiyormus cnk kagidi yanlis takmislar
guleyimmi aglayayim mi... Dr.um gelince kacacak yer arasinlar bence .. Yoksa benim bu sancilarla dogurmam lazim... Neyse yine de bu sancilari durmasi lazim ins.
Dua eden herkese tesekkur ederim Rabbim sizleri bununla sinamasin
bugun ins. Cikarim yine yazarim

doktorun böyle acil durumlarla rahatlıkla kalkıp geliyor mu? pazar günü çalışmıyorlar ya. işi nöbetçi doktora paslayabilirler diye diyorum.

tatlım dün hep dua ettim sana, inşallah bebeklerin sağlığına en kısa zamanda kavuşur, bu günleri gülerek anlatırsın, Rabbim hepimizinyar ve yardımcısı olsun...
Canim dedigin gibi oldu... Son nst cok yuksek cikti 20 dk ara ile 4 kez aldim igneyi daha yapmadular..midem agrir gibi oldu ama bas agrisi uapiyo... Sancim ilaclardan sonra az cikti ins hepsi gecer

dosbacım inşallah geçer sancıların, o nidilatlar iki günde ancak etki ediyor, nst çok gıcık birşey iyi bilirim, ben taburcu olduktan sonra bile kulağımda iki gün nstnin sesi çınladı, doktorlar sancın geçsede 2 gün takibe alıyorlar, sen şimdi taburculuğu kafana takma, sancılardan kurtulup sağ sağlim evine dönmen mühim olan, dualarım hep sizinle, inşallah atlatırsınız canım...

Çok sağ ol canım benim, Rabbim hiçbirimizin hevesini kırmasın inşallah...Yavrularımıza sağlıkla gelmeyi nasip etsin. Park yataklarını biliyorum, hoşuma gitmişti sık kullanılanlarıma eklemiştim. Sen de güle güle kullan aldıklarını inşallah.

Allah iyilikler versin canım, Rabbim sana ve bebişlerine dayanma gücü versin. Hepiniz sürekli aklımda ve dualarımdasınız, Allah'ın izniyle her şey yoluna girecek...

Mayıs anneleri topiğinden Gulsevdam arkadaşımız,çok değerli bir paylaşımda bulunmuş sağolsun...Burayada aktarmak istedim.

Canım benim,geçmiş olsun... Allah analı,babalı,sağlıklı,hayırlı,uzun ömürler nasip etsin inş.kuzucuklara Sağlıkla,güle oynaya en kısa zamanda evinize çıkmanız dileğiyle ve dualarımla...

Geçmiş olsun Dosba...Allah'ın izniyle,kontrol ve ilaçlarla doğumu 3-4 hafta geciktirebiliyorlar,böyle çok vaka okudum...Dualarımız seninle ve bebişlerle...İyilik haberlerinizi almak dileğiyle canım.

Delikiz gozun aydin hayirli olsun insallah sag saglim gelir eve bebislerin saglikla anali babali buyusunleer :)

çok üzülerek okudum ,Allahım sağlıklarına kavuştursun inşallh.Allahı dayanma gücü versin ağlattın bnii

tatlım dün hep dua ettim sana, inşallah bebeklerin sağlığına en kısa zamanda kavuşur, bu günleri gülerek anlatırsın, Rabbim hepimizinyar ve yardımcısı olsun...

.

Hepinizden ALLAH RAZI OLSUN .. RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inş.

o kasılmalar seni korkutmasın gğnde 5-6 kez olucak demişti doktor bana ,hareket ettikleri için..benim şuan 29. haftam karnımın aldığı şekillleri bi görsen evdekiler her dafasında doğuruyorum sanıyo:)prizmamı desem,beşgen mi desem,huni ye bile benziyo bazen:)allah yardımcın olsun.

canım burda bu aralar çok fazla doğum ve erken doğum durumuda okuduk etkileniyoruz galiba bende öyle rüyalarımda hep ya kanamam oluyo ya hastaneye yetişemiyom abuk subuk:) sakinim ama yinede aslında kızların 36.haftaya dayanabiliyor olmasıda bayağı bi içimi rahatlattı...ben nedense 34 den fazlası için hala güvenemiyom kendime...allah biliyorya umarım yanılırım...

Allah yardımcınız olsun umarım daha dayanırlar.

Okurken gözlerim doldu.İnşallah kuzularını kucağına alır gelirsin.

Ders saatimi düşürmeleri için sıkıntılarım başladığından beri defalarca konuştum.Sonunda dilekçe yazdım 21 saatten fazla istemiyorum diye.26 saatim var.Karşılığında bir tomar laf duydum.Her okula gittiğim gün bi kavga çıkıyor.Bu dönemi bitirdim artık 2. döneme tekrar düşünücem.

doktorun böyle acil durumlarla rahatlıkla kalkıp geliyor mu? pazar günü çalışmıyorlar ya. işi nöbetçi doktora paslayabilirler diye diyorum.
Yok canim saolsun dr.um bu konu da cok hassas
zaten tatile cikmayacagim gibi dedi rahatladim
her gun aksam 9 beni ara durumunu bildir dedi... İnsallah 36yi gorcez diyo

Cok sukur eve ciktim
Nitilata bugun 4 yarin 6 sonrada 8 saatte devam edecem sonra kontrol bakalim

Senin hic sancin kalmadi dimi

İnsallah canim
Evde olmak bile iyi geldi

Cok saolun kizlar
dualarinizdan eksik etmeyin

arkadaşlar merhabalar.doğum yapanlara hayırlıs olsun.darısı bizim de başımıza inşallah.sizlerin gebeliği epey ilerlemiş.benim ilk gebeliğim ve ikiz olduğunu bir kaç gün önce öğrendim.çok tecrübesizim.tavsiyeleriniz var mı ilk haftalar için.özellikle beslenme konusunda.ben 165 boyunda ve47 kiloyum.annem ve eşim çok zayıf olduğumu ve sürekli bişeyler yemem gerektiğini söylüyor.çok baskı yapıyorlar bunaldım resmen.süt içemem yumurta asla yiyemem.bunlar dışında tavsiyeleriniz var mı ve gerçekten devamlı bişeyler mi yemeliyim.bu bana hiç mantıklı gelmiyor.bu arada diyetisyene gittim ama onunda bişeyden anladığı yok.bana çok zayıfmışım ve kilo almam gerekiyormuş muamelesi yaptı.yani bebek için şu yararlı şunu ye demedi.işte böyle:)yardımcı olursanız sevinirim...

Tekrar hatırlı olsun canım, hamileliğin. Bünyeden bünyeye fark var tabi ki. Ben de 46 kg ile hamile kaldım, boyum 157. Daha sonra 44 kg ye düştüm. Bulantılar hafifleyip de iştah açılınca kilo almaya başladım. Şimdi 52 kg varım sanırım, zira bir hafta önce 51 kg idim.
İlk haftalar çok sıkıntılı oluyor yemek konusu, bulantıdan dolayı... Süt içemiyorsan zorlama ama o açığını peynir, yoğurt gibi gıdalarla kapatmaya çalış. Yiyemediğin bir yiyeceğin aynı besin içeriklerini karşılayacak başka bir alternatifini yemeye çalış.
Doktorum ve sağlık ocağında takibimi yapan ebe "yememezlik etme, gerekirse ye çıkar demişlerdi." Vücutta bir saat bile kalsa vücuda faydası oluyormuş yediklerinin. Çok şükür benim avantajım yediklerimi çıkarmamam midemdeki sıvıyı kusmamdı.
Zaten ilk haftalarda bebek bizim vücudumuzdan besleniyormuş, biz kendimiz için yiyoruz. Eğer yemezsek vücuttaki depolarımız tükeniyor, ileride Allah korusun osteoporoz (Kemik erimesi) gibi rahatsızlıklar görülebiliyormuş. Yemek yemen çok sıkıntılıysa doktorunla görüş bence, bulantın varsa bulantı kesme hapları ya da çok zor durumdaysan serum bağlayabiliyorlar vücudun gerekli mineralleri vs. alması için.

Perşembe günü saat 12:30 da sezeryan doğum ile bebişlerim dünyaya geldiler çok şükür
Heyecan ve korku ile saat 10'da hastaneye gittik.Yatış işlemleri yapıldı odamıza geçip hazırlanıp saatimizin dolmasını bekledim dua ederek.Sonra hasta bakıcı ve 2 hemşireyle ameliyathanenin yolunu tuttuk sedye üzerinde.Çok şükür ki hemşirenin ikizde tanıdık çıktı,bir önceki çalıştığım hastaneden samimi arkadaşlarım.Bebişlerim ellerine doğdu,alıp temizlediler,aspire ettiler.Sonra bebişlerimi alıp gittiler.Ben 10-15 dk sonra çıktım ameliyathaneden.Hepinize dua ettim orda olduğum sürece.Aşağıya indiğimde bebişler odadaydı,akınım 2300 gr,anılım 2100 gr olarak geldiler dünyaya
O gün her şey yolundaydı.Sadece Akın biraz yorgun ve hareketsizdi.Doğduğu anda söylediler.Diğer bebiş daha küçüktü ama,ağlaması felan daha iyiydi.Mama verince az da olsa alıyordu.Akın ise topuk kanı alınırken bile ağlamadı.O gece hastanede öylece geçti.Ertesi gün dr um geldi taburcu olabilirsin dedi ama bebekle ilgili sorunları söyleyince çocuk dr gelip baksın tekrar dedi.Çocuk dr gelip baktı.Emme ve mama almasıyla ilgili sorun olduğu için hemşireler götürüp midesini yıkadılar ve daha sonra da bebişim küvöze alındı Şuan hala hastanede.Onu hastanede bırakmak üzücü oldu ama iyi olsunda inşallah.Bu da geçecek.Dün akşam gidip gördüm çok şükür.Orda da hemşire arkadaşımla karşılaştım.Eşimide aldılar küvöze.Biberonla mama almıyormuş hala,midesine kataterle direk veriliyormuş mama şuan,gelişimi yavaşlamasın diye.Ama tekrar biberon deneyeceğiz dediler.Rabbim tüm yavrularımıza şifa versin inşallah.Dert veripte derman aratmasın.Binlerce kez hamd olsun Rabbime.Daha büyük derdi olan insanlar var çünkü.İnşallah bebişimde iyi olacak ve evimize,kardeşinin yanına dönecek.Hamilelik ve lohusalık sanırım duygusallaık dönemi ::::::::::(((

Bizde durumlar şuan için böyle teyzeleri...Bebişler çok küçük,görseniz tutmaya korkuyor insan.Ama sağlıklı olsunlarda büyürler inşallah Allah ın izniyle.İnsan inanamıyor.Çok farklı bambaşka bir duygu bu.Doğdukları an görünce gözyaşlarımı tutamadım.O kadar güzel bir duygu ki.Rabbim tüm dileyenlere versin hayırlısı ile.Doyasıya bebişlerimizin kokusunu içimize çekmek hepimize nasip olsun...

Bu arada geçmişe göz atamadım.Umarım hepiniz iyisinizdir.Sadece Delıkızın yazdıklarını gördüm.Canım Rabbim senin bebişlerine de sağlık versin.Allah a emanet olun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…