- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.481
Evet canım haklısın, ben de az önce eşimle onu konuşuyordum. Nasıl ayırt edeceğiz bilmiyorumSabah azaldı yazmıştın, gaz sancısı sanmıştık ama bildiğin sancı çıktı. İnsanın ilk gebeliğini ikiz yaşıyor olması zor sanırım. Çünkü sertleşme ve kasılmaları ayırt edemiyorsun. Allah yardımcınız olsun. Son nst sonucunu yaz olur mu. İyi, güzel haberlerini bekliyoruz
bekay iyi gieceler.ne zaman kontrolün var bidaha bebiklerimiz aynı haftadalarya merak ediyorum seni?
Gunaydin kizlar
gece nst ilac ile gecti hala sancim var
ama isin ilginc tarafi sabah hemsire nobet degisimi ile cikti
alette cikanin 2 kati kagida cikiyormus cnk kagidi yanlis takmislar
guleyimmi aglayayim mi... Dr.um gelince kacacak yer arasinlar bence .. Yoksa benim bu sancilarla dogurmam lazim... Neyse yine de bu sancilari durmasi lazim ins.
Dua eden herkese tesekkur ederim Rabbim sizleri bununla sinamasin
bugun ins. Cikarim yine yazarim
tatlım dün hep dua ettim sana, inşallah bebeklerin sağlığına en kısa zamanda kavuşur, bu günleri gülerek anlatırsın, Rabbim hepimizinyar ve yardımcısı olsun...selam herkese beni soran herkese teşekkür ederim ..
tek tek alıntı yapmaya vaktim yok ..
çarşamba günü doğumum oldu ,cuma günü evime çıktım
hamsiler biri 2350 biri 2600 doğdular
hala ikisi de küvezde ..ilk doğdukları gün ikisinde de sıkıntı yoktu
sonra oğlanda daha önceden görülen rahatsızlığın yol açtığı bir akciğer rahatsızlığı olabileceği söylendi
büyük bir hastaneye sevkettiler,orada yapılan tetkikte çok yüksek çıktı değerleri ve ciddi bir akciğer hastalığı var dendi
dünya başıma yıkıldı ,ölümcül olabilecek bir rahatsızlık ama bizdeki en düşük durumu dendi ,ilaç tedavisi olmazsa damarına stent takılacak ama yaşam boyu aktiviteleri kısıtlanır dediler
çıldırmamak elde değildi ama kızım var geride sütüm azalmasın diye üzülmemeye çalıştım
bir dizi test yapacağız dediler emin olmak için ,bekleme süreci çok kötüydü ,sonra ertesi gün o tıkalı damarın yaptıkları yeni testte açık çıktığını ,değerlerin düştüğünü ,yenidoğanlarda bu tip geçici sıkıntılar olabileceği söylendi ,bugün yine tetkik yapacaklardı ,o tetkik de ii çıkarsa taburcu ederiz dediler
kaç gündür bir karmaşıklık dünyam yıkıldı başıma ama bu ameliyatlı halimle dayanmaya çalıştım
küvezde oldukları için düne kadar kızımı göstermediler bana ,oğlumu da diğer hastaneye sevk edilirken asansörde küvezde gördüm iki saniye
bir yandan kızıma ve oğluma süt sağıp yetiştirme telaşı bi yandan kendi toparlanma durumum vs ,bu ara zor geçiyor
kızım oğlumdan sevval çıktı çok şükür durumu ii ..
dün ilk kez emzirmeyi denedim ,bambaşka bir duygu ,ısırdı memişlerimi az da olsa aldı sütümü ,emme refleksi gayet ii çok şükür ,bugün de gittim yine bugün de zorla da olsa sokuverdim memeyi ağzına bir saat uğraştım ,kokladım ,sevdim iöptüm ,inanılmaz bir duygu ..
oğlumu da dün ilk kez gördüm ,ilk kez küvezde altını değiştirdim ,kucağıma aldım ,emzirmye çalıştım ,hemşireler gösterdi ben yapmaya çalıştım
o kadar miniklerki insan tutmaya bile korkuyor ..
oğlum da kızım da pamuk gibi kıpkırmızılar ,masmaviş ikisi de ,bir güzeller anlatamam size
bugün ise tecrübe kazandım artık
günlerim 3 saatte bir süt sağmakla geçiyor ,günde bir kez kızıma oğluma gidiyorum ,emzirmeye memeye alıştırmak için..
ikisi için de pazartesi çıkacaklar gibi konuşuyorlar ama bilmiyorum inş. sağ salim çıkarlar
oğlum çıksa sa rutin kontrole gidecek ..
kızım cadının teki maşallah ,bugün emzirmeye gittiğimde uykusu vardı ,zırladı biraz ama inanın bambaşka birşey bu ,bi ömrüm daha olsa 24 saati yine onlarla geçse diyorsunuz
bu sezeryanlı halimle öteye beriye koşturuyor yavrularıma gidiyor ,süt sağıyor ,süt yapan şeyleri tüketmeye çalışıyorum
bu arada anladımki sezeryanda toparlanma süreci kısa değil ,eğilip kalkmak zor ,yürürken yine bi nebze iiyim ama hala hamile gibi eğilip kalkamıyorum dikişlerim acıyor
ödemlerim hala inmedi ne zaman iner bilmiyorum ,karnım bi tane daha var gibi henüz inmedi ,doktor 15-20 güne ancak düzelir diyor
ama hiçbirşey umrumda değil tek derdim yavrularımı sağlıkla evime götürmek ...
benden durumlar böyle ..
bu arada şunu öğredim küvezin kesinlikle ikiz gebelikle kiloyla alakası yok
tek gebe olan 4 kilo doğup küveze giren de var.
aynı gün doğum yaptığımız bir kadnın bebeği de küveze alındı ,sebebi ise çocuk emmiyor memeyi almıyor ,yediğini kusuyor vs.
yani anlıyacağınız küvez sadece ikizlere özgü değil ,tamamen bebeğe balı bir durum
kaldıki oğlumun olduğu küvezde bi sürü büyük doğmuş bebek var değişik sorunları var onların da ..
ben sanıyordum ki küvez sadece ikizler için geçerli ama hiç öyle değilmiş
RABBİM herkesin yardımcısı olsun inş.
Canim dedigin gibi oldu... Son nst cok yuksek cikti 20 dk ara ile 4 kez aldim igneyi daha yapmadular..midem agrir gibi oldu ama bas agrisi uapiyo... Sancim ilaclardan sonra az cikti ins hepsi gecer
canım ben de park yatak aldım
chicco lublally model, henüz kullanmadığım için tavsiye edemicem ama
aklında bulunsun diye söyledim
allahım hevesini kırmadan,
istediğin odayı hazırlamayı nasip etsin sana
öyle içten yazmışsın ki
dua etmek istedim sana
Gunaydin kizlar
gece nst ilac ile gecti hala sancim var
ama isin ilginc tarafi sabah hemsire nobet degisimi ile cikti
alette cikanin 2 kati kagida cikiyormus cnk kagidi yanlis takmislar
guleyimmi aglayayim mi... Dr.um gelince kacacak yer arasinlar bence .. Yoksa benim bu sancilarla dogurmam lazim... Neyse yine de bu sancilari durmasi lazim ins.
Dua eden herkese tesekkur ederim Rabbim sizleri bununla sinamasin
bugun ins. Cikarim yine yazarim
arkadaşlar hepinize hayırlı doğumlar diliyorum öncelikle :)
ben annelik eğitimi seminerine katılıyorum orda öğrendiklerimi mayıs annelerıyle paylaşırken dıger anneler aklıma geldı :)
sızede notları aktarıyım umarım işinize yarar haftaya bebek emzirme ve bakım sonrakı hafta lohusalık dönemi var yetıstırebılırsem onlarıda sıze aktarırım
umarım rahatsız etmedim :) bırsey sorucak olursanız mesaj atarsanız sevınırım burdakı cevapları görmuyebılırım
vajinal kaşıntı olursa sirkeli su ile temizleyin
bebeğinizi ilk 24 saat kesinlikle yıkatmayın
dogum yapıcağınız hastaneye önceden gidip doguma gırıceklerı tanıyıp
sartlarınızı belırtınız
proteın agırlıklı beslenın
ödem kontrolu her sabah kalktıgınızda parmagınızla bacak bılegınızın az ustune basınız
içerı dogru göçme varsa ödeminiz var
ayaklar şişerse buz ve tuz legene koy esın sana masaj yapsın:)
28. haftadan sonra bebek hareketleri azalırsa dikkat et enaz 10 defa günde hareket etmeli
sırt üstü sakın yatma bacaklar yukarı doğru kıvır
sag yad asol tarafa yat
oturuken dık otur ozellıkle 30. haftadan sonra cocugun yerlesımı ıcın önemlıymıs
plates topu şiddetle tavsiye ediyor ustunde en az 1 saat dık otur bacaklar asagı sarkıcam bu vajına kaslarını kuvvetlendırıyor
agrımız olursa bol bol su ıcıcez
Allah muhafaza son donemde kordon falan vajıden sarkarsa anında secde pozısyonunu alıp ambulans cagrılmalı
24.28. hafta seker yuklemesı
32. hafta ısteğe göre nts
nts oncesı mesane bos olmalı karın tok olsun hareket etmesı ıcın bebısler azcık tatlı yıyın
oyle nts gırın
alltan desteklı kalın askılı arkadan 3 baglı sutyenler kullanın
göğüslere fazla ellemeyın rahımde kasılmaya sebeb olabılıyormus
son haftalarda ilişki yasayın ve sakın son gun ılıskı yasarsak sperm bebege gelır hurafesıne ınanmayın
oyle bırsey keısnlıkle yok hatta erkek kesınlıkle ıcerı bosalsın normal doguma cok faydası varmıs
doguma son 3 ay kala uyku duzenımız bebegın uyku duzenını dırek etkılıyormus
kuru meyve yerıne taze meyve tavsıye edılıyor ve kegel egsersızı kesınlıkle gunde 5 kere 10 tekrar ıle baslayıp her hafta sayıyı artırmak ve nefes egsersızlerı
yenı notlar
32. haftadan sonra kedı hareketı yap hem doğum rahat olsun hem bebıs dogum pozısyonunu alsın bu fotoya benzyıor hareket
dık otur nefes egsersızlerını ve kergel egsersızlerını sakın ihmal etme
suyunuz gelırse sarı ıse normal panık yok hastaneye gıdıp bebısının durumu ogrenıp eve gıdebılırsın yesıl gelırse kakasını yapmıs demektır hastaneye gıdıyoruz hemen
dogum baslangıcı
sancılara dalga dıyoruz olumsuz konusmak yok :)
ılk zamanlar 30 dk ara ıle 30 sanıye dalga
sonra 20 dk ara ıle 30 sanıye kı bunları bazen anneler farketmıyor bıle:)
sonra 5 dk ara ıle 1 dk dalga suruyorsa evın hastaneye uzaksa artık hazırlanıp hastaneye gıtme vaktı
evın yakınsa dalga 2 3 dk ara ıle 90 sanıye sürüyorsa hastaneye gıt
bacaklarda yanma rahmın acılısı belırtısı
dalga zamanlarında endorfın masajı cok ıyı gelıyor
esler yapıyor bu masajı nasıl anlatsam eslerın 2 elının tersıyle hafıf hafıf bel oyuk kısmından dısa dogru sonra yukarı cıkıp yukarı tarafada aynısını yapması.
sac dıplerıne masaj .. sancı anında esınıze arkadan yada onden bogazına sarılır gıbı asılın rahat rahat ıcınızden nasıl gelıyorsa inleyın bagırın konusun ortam sakın olmalı rahat olmanız ıcın
sakrum masajı dalga agrısını hafıfletme ıcın belın oyuntulu yerı
nette sakrum yerını arastırın kızlar :)
avuc ıcı ıle daıre yap kuyrum sokumu ustune
pelvıs masajı
iki legen kemıgını yukarı dogur bastırılcak bunuda esınız yapıyor :)
köpek nefesı ıkı kısa bır uzun al ver al ver
kedı nefesı yukarda bahsettıgım sekılde ayakar eller yerde kedı gıbı 4 ayak uzerı dur nefes al bel kambur nefes ver bel duzelsın
papatya melısa rezene cayı dalgalarda rahatlastırır ıcebılırsın
hamılelıkte sıslıkler ıcın tuzlu buzlu su cok ıyı gelır
ayak ve bacak agrılarında bır ayagıı bılekten yukarı dogru ve asagı dogru hareket ettır
bebek ıcın aldıgınız cıtcıtlı badıler 3lu olsun kulot kısmı
dogum sonrası kayısı yada erık hoşafı iç muhakkak evde senın ıcn hazırlasınlar hastaneye getırsınler
dogumda lavman teklıf edıcekler yaptırmak zorunda degılsın
ebemız ustune basa basa dıyor dıskınızı dogumda yapmaktan utanmayın
bızım ıcın kesınlıkle onemlı degıl yeterkı kendınızı sıkmayın kasmayın gevseyın
hastaneye tok karına gelın orda sıze bısey yedırmıcekler cunku :)bol bol dolas yuru kalca hareketlerı daıresel yap bol bol
nasıl rahat edıyorsan yatagın yan tarafına asıl oylede hareket yapaıblırsın
nefes egsersızını unutma
çömel nefel al kalk cömel
ve tuvaletın geldıkce wc gıt
bebek gelısınde kaka gıbı ıkınma kasma olur tutamadıgın ..
cömelerek dogum perınenın en acıldıgı ve kesıge gerek kalmasını en aza ındırgeyen sekıl
eşin yada eben yada her kımse arkada sandalyeye otursun sen comel ona yaslan koltuk altlarından tutsun oyle ıkın bu sekılde dayanabılmek ıcn daha onceden bol bol kergel vajı kası kuvvetlendırı egsersızlerı yap ıc bacak kaslarını kuvvetlendır
dogumdan sonra sakın kordon bagını hemen kesmelerıne ıızn verme dogum oncesı
ısteklerını lıstele doktoruna belırt cok onemlı kordonun hemen kesılmemesı
en az 3 dk kalsın bu ılerde yuzde 80 kordondakı kök hucresıne gerek kalmamasına sebeb olucaktır
bebegı dogunca gobegıne koydur kendı kendıne yavas yavas yukarı dogru cıkıcak 5 6 dk surebılır
acelemız yok memeyı kendı bulucak anneyle dogdugu gıbı temas etmesı cok onemlı
dogunca yavrunuz anne rahmındekı o emnıyetı arar onun tranwası dogunca baslar sız alıcak gıbı deıglsenız esınız alsın sevsın oksasın sızde en kısa surede yavrunuzla tensel temas kurun
bebegınız ne kısa surede emzırın sancınız oldugunda proteın turu yemeyın
kuruyemıs kurutulmus meyve o an sıkılıp hazılranmıs meyve suyu sıze enerjıde verıcegınden kasılmaları daha guclu atlatırsınız tostta yıyebılırsınız
buz parcası agzınıza koyun susuzluk hıssıne cok ıyı gelır
dalga esnalarında cok susuzluk cekersenız bır ıkı yudum su alabılırsınız agzınıza
doktorunuzla dogumu konusun asagıda dogum oncesı ne tür mudaheleler olucak yazıyorum
ıstememe hakkınız her daım vardır devlet ozel farketmez red edebılırsınız
- Damar yolu acılması -- yaptırmak zorunda degılsın bunu doktorunuza sorun
- Lavman -- yaptırmak zorunda degılsın
- suni sancı yapay oksidoksin -- duzenlı dalgaların gelıyor yada herhangı bı sorun yoksa etme red hakkın var kendı dalgalarınla doguma gir inşallah :)
suyu gelmiş 12 saat gecmıs uzerındenhic dalgası yoksa bu gıbı hallerde verılmelı sunı sancı
sunı sancı verılme sonrası nts takılır bebegın kalp atısları takıp edılır sureklı baglı olma 20 dk baglan sonra kalk hareket et dalgaları daha rahat gecırırsın
- Amnıyotomi su kesesının patlatılması nts kötüyse bebek kakasını yapmısmı dıye 2 parmak ıle muayene edılır bu arada kese patlatılır red etme hakkın var
- Vakum bunu doktorlar zarurı olmadıkca yapmayı ıstemezler Allah muhafaza dıyım bebıs gelıs yolunda takılırsa yapılır cok sık gorulen bı durum degıl ..
- Vajı bölgesınde kesık 3 - 4 cm olur zarurı durumlarda bunun olmaması ıcın bol bol kergel egsersızı yapın .. duvara dayan nefes al ver çök kalk mesela ..
vajinal masaj yap 30. haftadan sonra zeytın yagı ıle 5 dk bunu nasıl anlatıcagımı bılemıyorum ıkı parmak ıle oluyor gorselını bulabılırsem eklıcem
sezeryanda genel degıl lokal tercıh edın
uyanınca hafıf hareket et gaz cıkarmadan yemek yeme
içten dikiş iste devlette dahı yapsan doktorla konusup gereklı malzemelerı alabılırsın
bunlar sezeryan ıcındı
epıdural 4 cm acılma olduktan sonra yapılır yan etkılerı
bas ağrısı ateş ender gorulen yan etkılerı
damar yolu acılır tansıyon dusuklugu olursa mudahele etmek ıcın
bol sıvı için dezavantajları kaldırmak için
çok serum almak sütünüzü azaltır
ve en son agrı kesıcı dalga esnasında ıstersen son zamanlarda dalgaların kuvvetledıgı dogumun yaklastıgı vakıt ısteme bebege gecme ıhtımalı yuksek ..
Suda doğum
4 cm acılmadan sonra suya alınıyorsun
yeme içme dalga donemlerınde serbest enerjı veren seyler tercıh
ortam los ısıklı olsun çömelıp ıkınıyorsun
arada esın masaj yapsın bellı aralıklarla bebegın kalp atısı dınlenır sız suda ıken..
burda vıdeo ızledık yabancı bı ulkede bızde okadar gelısmedı bu yontem malesef kı bızde az
aslında normal dogum ısteyıp korkanlar ıcın epıduraldan bıle daha saglıklı normal ılacsız bı yontem
anne eve ozel suda dogum kuvetı getırtıyor kıralayıp
2 ebede yanında ıkı cocugu dıger odada uyuyor:) esı yanında sureklı destek
ısıklar los mumlar falan var her yerde dogum cok guzel oluyor kadının yuzunde hıc acı ızı gormedım kızlar ..
ücretsiz eğitim verilen hastaneler istanbul için
Süleymaniye doğum Evi ve Eğitim ve Araştırma Semiha Sakir doğum evi 0212 547 12 90 - 113
Sultan Süleyman Eğitim Ve Araştırma Hastanesi 0212 4041500 - 1712
Yakacık kadın doğum Ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi 0216 3772396 - 1171
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 0212 37350 85 0212 3735082
selam herkese beni soran herkese teşekkür ederim ..
sonra oğlanda daha önceden görülen rahatsızlığın yol açtığı bir akciğer rahatsızlığı olabileceği söylendi
büyük bir hastaneye sevkettiler,orada yapılan tetkikte çok yüksek çıktı değerleri ve ciddi bir akciğer hastalığı var dendi
dünya başıma yıkıldı ,ölümcül olabilecek bir rahatsızlık ama bizdeki en düşük durumu dendi ,ilaç tedavisi olmazsa damarına stent takılacak ama yaşam boyu aktiviteleri kısıtlanır dediler
çıldırmamak elde değildi ama kızım var geride sütüm azalmasın diye üzülmemeye çalıştım
bir dizi test yapacağız dediler emin olmak için ,bekleme süreci çok kötüydü ,sonra ertesi gün o tıkalı damarın yaptıkları yeni testte açık çıktığını ,değerlerin düştüğünü ,yenidoğanlarda bu tip geçici sıkıntılar olabileceği söylendi ,bugün yine tetkik yapacaklardı ,o tetkik de ii çıkarsa taburcu ederiz dediler
kaç gündür bir karmaşıklık dünyam yıkıldı başıma ama bu ameliyatlı halimle dayanmaya çalıştım
küvezde oldukları için düne kadar kızımı göstermediler bana ,oğlumu da diğer hastaneye sevk edilirken asansörde küvezde gördüm iki saniye
bir yandan kızıma ve oğluma süt sağıp yetiştirme telaşı bi yandan kendi toparlanma durumum vs ,bu ara zor geçiyor
dün ilk kez emzirmeyi denedim ,bambaşka bir duygu ,ısırdı memişlerimi az da olsa aldı sütümü ,emme refleksi gayet ii çok şükür ,bugün de gittim yine bugün de zorla da olsa sokuverdim memeyi ağzına bir saat uğraştım ,kokladım ,sevdim iöptüm ,inanılmaz bir duygu ..
oğlumu da dün ilk kez gördüm ,ilk kez küvezde altını değiştirdim ,kucağıma aldım ,emzirmye çalıştım ,hemşireler gösterdi ben yapmaya çalıştım
oğlum da kızım da pamuk gibi kıpkırmızılar ,masmaviş ikisi de ,bir güzeller anlatamam size
günlerim 3 saatte bir süt sağmakla geçiyor ,günde bir kez kızıma oğluma gidiyorum ,emzirmeye memeye alıştırmak için..
ikisi için de pazartesi çıkacaklar gibi konuşuyorlar ama bilmiyorum inş. sağ salim çıkarlar
kızım cadının teki maşallah ,bugün emzirmeye gittiğimde uykusu vardı ,zırladı biraz ama inanın bambaşka birşey bu ,bi ömrüm daha olsa 24 saati yine onlarla geçse diyorsunuz
bu sezeryanlı halimle öteye beriye koşturuyor yavrularıma gidiyor ,süt sağıyor ,süt yapan şeyleri tüketmeye çalışıyorum
bu arada anladımki sezeryanda toparlanma süreci kısa değil ,eğilip kalkmak zor ,yürürken yine bi nebze iiyim ama hala hamile gibi eğilip kalkamıyorum dikişlerim acıyor
ödemlerim hala inmedi ne zaman iner bilmiyorum ,karnım bi tane daha var gibi henüz inmedi ,doktor 15-20 güne ancak düzelir diyor
benden durumlar böyle ..
aynı gün doğum yaptığımız bir kadnın bebeği de küveze alındı ,sebebi ise çocuk emmiyor memeyi almıyor ,yediğini kusuyor vs.
yani anlıyacağınız küvez sadece ikizlere özgü değil ,tamamen bebeğe balı bir durum
kaldıki oğlumun olduğu küvezde bi sürü büyük doğmuş bebek var değişik sorunları var onların da ..
Kizlar sancim var demistim ama gaz sancisi ile karistiryordum.sabah dr.umu ardim hastaneye geldim nst de sanci cikti. Tedbir olarak ciger gelstrci igne yaptirdi yarin tekrar yapilacak. Bu gece hastanedeyim her 2saatte nst ye baglaniyorum. Serum takildi. Eger agrim artarsa igne yapip kapsul kullanip geciktirmeye calisacakmis . Aksam en son nst de sanci cok cikti :-( sizden dua istiyorum daha cok erken kuzucuklarim gelmesin...
Delikiz gozun aydin hayirli olsun insallah sag saglim gelir eve bebislerin saglikla anali babali buyusunleer :)
çok üzülerek okudum ,Allahım sağlıklarına kavuştursun inşallh.Allahı dayanma gücü versin ağlattın bnii
tatlım dün hep dua ettim sana, inşallah bebeklerin sağlığına en kısa zamanda kavuşur, bu günleri gülerek anlatırsın, Rabbim hepimizinyar ve yardımcısı olsun...
.
Canım benim,geçmiş olsun... Allah analı,babalı,sağlıklı,hayırlı,uzun ömürler nasip etsin inş.kuzucuklaraSağlıkla,güle oynaya en kısa zamanda evinize çıkmanız dileğiyle ve dualarımla...
Merhaba kizlar ben 20 haftalik hamileyim. İki haftadir bebeklerim cok kasiyorlar kendilerini ozellikle aksamlari tas gibi oluyor karnim. Dun detayli ultrasona girdim bi sirun yok cok sukur ama erken degilmi bu kasilmalar sizce? Gerci bi arkadasim tek gebelik olmadina ragmen cok erken baslamisti kasilmalari erken digum belirtisi saniyorduk ama gunu bile gecti oyle dogurdu siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?
bekay iyi gieceler.ne zaman kontrolün var bidaha bebiklerimiz aynı haftadalarya merak ediyorum seni?
Allah yardımcınız olsun umarım daha dayanırlar.Kizlar sancim var demistim ama gaz sancisi ile karistiryordum.sabah dr.umu ardim hastaneye geldim nst de sanci cikti. Tedbir olarak ciger gelstrci igne yaptirdi yarin tekrar yapilacak. Bu gece hastanedeyim her 2saatte nst ye baglaniyorum. Serum takildi. Eger agrim artarsa igne yapip kapsul kullanip geciktirmeye calisacakmis . Aksam en son nst de sanci cok cikti :-( sizden dua istiyorum daha cok erken kuzucuklarim gelmesin...
Okurken gözlerim doldu.İnşallah kuzularını kucağına alır gelirsin.selam herkese beni soran herkese teşekkür ederim ..
benden durumlar böyle ..
Ders saatimi düşürmeleri için sıkıntılarım başladığından beri defalarca konuştum.Sonunda dilekçe yazdım 21 saatten fazla istemiyorum diye.26 saatim var.Karşılığında bir tomar laf duydum.Her okula gittiğim gün bi kavga çıkıyor.Bu dönemi bitirdim artık 2. döneme tekrar düşünücem.Canım öncelikle çok geçmiş olsun, Allah bebeklerine ve sana sağlık versin. Nöbetten düşmek için tam teşekküllü bir hastaneden heyet raporu alman gerekir. Şu nedenden dolayı nöbet tutması sakıncalıdır diye. Bence öyle anlayışsız insanları düşünerek kendini ve bebeklerini yorma. Tatil dönüşü al heyet raporunu ve nöbet tutma. Ders saati sayını da azalttır eğer çalışacaksan. Ben 18 saat derse giriyorum, bazen o bile dayanılmaz oluyor. Duruma göre şekillenirsin. Sağlıcakla kalın.
Yok canim saolsun dr.um bu konu da cok hassasdoktorun böyle acil durumlarla rahatlıkla kalkıp geliyor mu? pazar günü çalışmıyorlar ya. işi nöbetçi doktora paslayabilirler diye diyorum.
Cok sukur eve ciktimtatlım dün hep dua ettim sana, inşallah bebeklerin sağlığına en kısa zamanda kavuşur, bu günleri gülerek anlatırsın, Rabbim hepimizinyar ve yardımcısı olsun...
dosbacım inşallah geçer sancıların, o nidilatlar iki günde ancak etki ediyor, nst çok gıcık birşey iyi bilirim, ben taburcu olduktan sonra bile kulağımda iki gün nstnin sesi çınladı, doktorlar sancın geçsede 2 gün takibe alıyorlar, sen şimdi taburculuğu kafana takma, sancılardan kurtulup sağ sağlim evine dönmen mühim olan, dualarım hep sizinle, inşallah atlatırsınız canım...
İnsallah canimÇok sağ ol canım benim, Rabbim hiçbirimizin hevesini kırmasın inşallah...Yavrularımıza sağlıkla gelmeyi nasip etsin. Park yataklarını biliyorum, hoşuma gitmişti sık kullanılanlarıma eklemiştim. Sen de güle güle kullan aldıklarını inşallah.
Allah iyilikler versin canım, Rabbim sana ve bebişlerine dayanma gücü versin. Hepiniz sürekli aklımda ve dualarımdasınız, Allah'ın izniyle her şey yoluna girecek...
Canım benim,geçmiş olsun... Allah analı,babalı,sağlıklı,hayırlı,uzun ömürler nasip etsin inş.kuzucuklaraSağlıkla,güle oynaya en kısa zamanda evinize çıkmanız dileğiyle ve dualarımla...
Geçmiş olsun Dosba...Allah'ın izniyle,kontrol ve ilaçlarla doğumu 3-4 hafta geciktirebiliyorlar,böyle çok vaka okudum...Dualarımız seninle ve bebişlerle...İyilik haberlerinizi almak dileğiyle canım.
arkadaşlar merhabalar.doğum yapanlara hayırlıs olsun.darısı bizim de başımıza inşallah.sizlerin gebeliği epey ilerlemiş.benim ilk gebeliğim ve ikiz olduğunu bir kaç gün önce öğrendim.çok tecrübesizim.tavsiyeleriniz var mı ilk haftalar için.özellikle beslenme konusunda.ben 165 boyunda ve47 kiloyum.annem ve eşim çok zayıf olduğumu ve sürekli bişeyler yemem gerektiğini söylüyor.çok baskı yapıyorlar bunaldım resmen.süt içemem yumurta asla yiyemem.bunlar dışında tavsiyeleriniz var mı ve gerçekten devamlı bişeyler mi yemeliyim.bu bana hiç mantıklı gelmiyor.bu arada diyetisyene gittim ama onunda bişeyden anladığı yok.bana çok zayıfmışım ve kilo almam gerekiyormuş muamelesi yaptı.yani bebek için şu yararlı şunu ye demedi.işte böyle:)yardımcı olursanız sevinirim...
Hepinizden ALLAH RAZI OLSUN ..RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?