2013 ikiz anne adayları buraya

canım cok geçmiş olsun.az önce okudum yazdıklarını gerçekten ikiz gebelik canlı bomba gibi.senin doktoruna kızarken benimki tatile çıktı.allahım yardımcı olsun hepimize

Canım gözünaydın.....darısı bizlere inş:)

Hayırlı olsun canım, sağlıkla büyütürsün inşallah bebişlerini. Maşallah onlara... Her şey iyi olacak inşallah, Rabbim ikisine de iyilikler versin, en kısa zamanda toparlanır bebişin Allah' ın izniyle, üzme sen kendini.

Zaten doğumlarınız başladı ruh halim çok değişti, artık hamile gözüyle değil, anne gözüyle bakar oldum her şeye. Rabbim evlatlarımızı korusun, acısını göstermesin inşallah... Dulararımdasınız canım, hepinize iyilikler dilerim. Seni de bebişlerini de öptüm.

tatlım çıktığımda yoktu ta ki 3 gün öncesin kadar, bebeklerin son eksiklerini alayım diye alışverişe çıktım eşimle, arabayla gittiğim halde sanırım yoruldum, o günden beri akşamları acayip sancım oluyor, geçen doktora gittim sabaha kadar ağrı çekince, uterus(rahim ağzı) sınırda dedi, yat dinlen bol bol dedi, o gün bu gündür sabah akşam yatıyorum, perşembe kontrol var bakalım ne olacak?

canım gözün aydın, Alah sağlıkla yavrularını büyütmeyi nasip etsin, inşallah oğlunda biran önce sağlığına kavuşup evine döner, dualarımız sizinle

Evladların hayırlı uğurlu olsun. Sağlıklı zahmetsiz büyütmek nasib etsin. Guzel duaların için çok Sagol Allah senden razı olsun.

hayırlı uğurlu olsun canım benimmm....akınımızda bian önceiyi olsunda kardeşinin yanına gelsin inşallah...hem delikız hem sen böle bebeklerinin birini hastanede bırakıp gelince bi tuhaf oldum bende yaaa..allah daha büyük dert göstermesin yinede...yavaş yavaş sıra bizde geliyor...hayali bile bi garip sanki biri birazdan seslenicek içeriki odadan ve uyanıcam bu rüyadan gibi geliyor hala bana...

bebeklerin hayırlı olsun..evetzayıfsın bende 1,63 ve 48kg ile hamile kaldım ikizlerime,diğer kızlar kadar kotrollü gidemedim kg konusunda şuan 29.haftamdayım ve 17 kg aldım...doktorum çok zayıf başladığım için normal olduğunu söylüyor hala.17 kg ama sankisadece göbeğim var gibi.beslenmene gelince ben ilk 6 ay hergün yarım kg süt içtim ama bu ay artık gaz sıkıntısı sebebiyle 300ml düşürdüm.yumurtayı hergün mutlaka yiyiorum.evet bunları yemek istemediğini söylemişsin o zaman aynı kalsiyum ve proteini alabileceğin besinlere yüklen.mesala yoğurt ama ciddi miktarda.2 kase gibi,peynir ve yeşil sebzeler....protein açığınıda kırmızı etle kapat.hergün 1öğünde mutlaka ye..balıkçok önemli folik asit için,kış sebzeleri havuç,roka,turp--gaz yapabilir--- salatalara yüklen.ekmeğin ,makarnanın ve pilavın inan hiçbikatkısı tok sana.ekemkte ye elbet ama mesala sadece kahvaltıda..ben böle beslenmeme rağmen 17 kg aldım düşün...ama ben anladım ki hamilelikten önce hiç birşey yemiyormuşum..12.haftadan sonra iştah ciddi anlamda açılıyor...ona alışıyorsun 20.haftanda biraz daha aılıyor:) ve iştahı kontrol etmenin ence en önemli noktası TUZ...tuzsuz yemen hamileliğinin ileri yani bizim dönemlere geldiğinde anlıycaksın çok önemli..hem çok tatsız gelince iştahında kapanıyor biraz...ve diğer bi nokta c vitamini ben hiç gripolmadım çok şükür..buyüzden meyveni eksik etme...birde ıspanakla ,brokoliyi çok yiyorum.tüm bunlar zaten nette araştırısan besin listenin başında olduğunu görüceksin...ceviz mutlaka hergün yee...bitki çaylarından uzak durdum hep ama çaydan uzak kalamadığımiçin sabah akşam 1 er bardak içtim hep,buda beim yanlışımm...hergün en az 2,5lt su içilmeli hala zorluyorum bende ama en zorlandığım kısmı bu...vee itiraf ediyorum bugün 1 bardak kola içtimm...çok ayıp çok yasak bu

hayırlı uğurlu olsun inşallah.bizim gibi yeniler için zaman hiç geçmeyecek gibi geliyor ama son haftalarda keşke biraz daha durup büyüseler diyecez galiba

Canım sen sendikalı değil misin, yalnız kalma bu durumlarda sendikanın çok faydası oluyor. Sakın 21 saatten fazlasını alma, böyle insanlar anlamazlar halden. Hatta mümkün oldukça da rapor al dinlen. Hiç bir şey senden ve bebeklerinden önemli değil unutma. Allah size sağlık versin...

Canım benimmm hayırlı olsun. Allah bebeklerine sağlık ve uzun ömürler versin inşallah. Tez zamanda iyileşecek oğlun da inşallah, dualarımız sizinle. Her şeyden önce Allah'a emanetler. Ayy yerim ben o hamsileriii, mis kokuyorlardır şimdi onlar. Süt sağma makinesi almamıştın sanırım, nasıl yaptın peki? Nasıl sütün var mı, sakın sıkma canını dua et bol bol. Sen çok güçlüsün zaten, bunun da üstesinden geleceksin. İyi haberlerini bekliyoruz...

Canım hayırlı uğurlu olsun bebeklerin. Allah uzun ömürler versin. Çok sevindim senin adına. Darısı bizlerin başına. Bizler de o günleri görürürüz inşallah. Allaha emanet olun

Maşallah size canım benim. Hayırlı olsun bebeklerin, uzun ömürlü olsunlar inşallah. Ne güzel bir yorgunluktur o şimdi :) Böyle yorgunluğa can kurban :)))

Canım hayırlı olsun. Merak ediyorduk biz de sizi. Allah bebeklerine sağlık ve uzun ömür versin. Hastanedeki bebişin de tez zamanda toparlayıp sizin yanınıza gelecek inşallah. Dualarımızdasınız. İyi haberlerinizi bekliyoruz...

Son düzenleme:

çok şükür iyisin ve daha gelmedi bebişlerin.iyi haberlerini bekliyoruz...sağlıcakla kal..

canım bebeklerin hayırlı olsun.inşallah biranönce öbür bebeğinde evinize gelir.dualarımız seninle ve delikızla ..allahım bebişlerimizi korusun inşallah,,,,

mermetderya, hayırlı olsun. üçünüz için de güzel haberler duymak isterdik ama inşallah küvezdeki bebeğin de sağlığına kavuşur bir an önce. peki bebeğinin mamayı alamaması neyden kaynaklanıyor? doktorun ne dedi? geçmiş olsun tekrardan.

çok geçmiş olsun,aslında kiloları da iyiymiş maşallah,neyseki sonuçlar normale dönmüş. inşallah tez zamanda bebeklerini sağlıkla kucağına alıp evine dönersin.

hoşgeldin aramıza. sürekli ilk 3-4 ay bebeklerin senin depolarından beslenecekler. zaten ilk aylarda 5-10 cm olacaklar. senin normal beslenme düzeninle devam edersen yediklerin yeter. ilk aylarda yanılgı zaten sürekli birşeyler yemeye zorlamak. o yüzden ilk aylarda boşuna kendine kilo alıyorsun. bebeklerine kilo almıyorsun. ben 55 kg ile hamile kaldım, ilk aylarda 51 kg düştüm bulantılardan ve kusmalardan dolayı, şimdi 7. aydayım 65 kiloyum. asıl kiloyu istesende istemesende yediğin herşey yarayacak ve 4. aydan sonra kilo almaya başlayacaksın. senin şu ilk aylarında sürekli birşeyler yemene gerek yok ama demir, kalsiyum ve protein açısından zengin beslenmen gerek.bir de bol su. kalsiyumu bebekler senin kemiklerinden ve dişlerinden çekmesin diye, demiri ise 20. haftadan sonra kansız kalmayasın diye almalısın ki bebekler asıl büyümeye başladıklarında sen bunların eksikliğini yaşama. protein ise bebekler büyürken kas ve kemik dokuları büyür, kas doku demek protein demek. kemikler için de kalsiyumu zaten söyledim. ilk aylarda bulantılarından dolayı protein kaynaklı besinlerden çok tiksinip yiyemeyebilirsin. ben 5. aya kadar hiç et yiyemedim mesela. zaten bebeklerde bu adan sonra büyüme atağına çıkıyor ya.
doktorun vitamin ilaçları vermiştir muhakkak. onları iç, ihmal etme. demir, kalsiyuma dikkat et. yoksa bebeklerden senden çeker ve erken yaşlanırız her bakımdan. bol su tüketmen önemli.
süt içemiyorsan yoğurt, muhallebi vs. ye. karbonhidrattan yani pilav, makarna, beyaz ekmek ve hamur işinden uzak dur. yediğin bir kaşık pilavın sana nasıl da aşırı bir kilo olarak geri döndüğünü göreceksin. bebekleri bunlar büyümiyor zaten. inan bana ben hamile kalmadan önce daha fazla yemek yiyordum. kilom sabit kalıyordu. şimdi hayatımda pilav makarna hamur işi yok. resmen yediklerimi sayıyorum ve 51 den 65 kiloya çıktım. kilo alacaksın muhakkak zamanı gelince. sen şimdilik normal düzeninde beslenebiliyorsan beslen, vitamin ilaçlarını al ve demiri kalsiyumu eksik etme. yeter sana.
sorunsuz bir hamilelik diliyorum.

bence zayıf başladığın için şanslısın.ben 170 boy 67 kilo ile hamile kaldım ve çok yemememe rağmen 8 kilo aldım çok ama elimde değil.kilom aldı başını gidiyor bana soran yok:) ama yediklerime özen gösteriyorum her gün 1-2 bardak süt,bir kase yoğurt,peynir,yumurta,ceviz yiyorum.et,balık ve tavuk üçlüsünden birini öğünün birine az da olsa koyuyorum.salatayı eksik etmiyorum .öğün aralarında bol meyve yiyorum.sen de bunlara dikkat edip daha önce aldığın kalori miktarını biraz artırırsan bebişlerini büyütürsün.doktoruna da danış yardımcı olacaktır

çok geçmiş olsun,aslında kiloları da iyiymiş maşallah,neyseki sonuçlar normale dönmüş. inşallah tez zamanda bebeklerini sağlıkla kucağına alıp evine dönersin.
teşekkür ederim amin inş.
Cenabi Allah senden de razı olsun. Doğumun gecmis olsun evladlarında hayırlı uğurlu olsun. Zahmetsiz büyütmek nasib etsin. Bebislerin sağlıklı olur ve tez vakit evine getirirsin inşallah.
sağolasın amin inş.
sağolasınöyle tatlılarki anlatamam ,insan doğurunca bin kat daha artıyor sevgisi ,görünce dokununca bin kat daha farklı bir duygu oluyor
bugün gitmedim süt gönderdim ama deli gibi özledim onları bi görsem o bile yetiyor insana
çok yoruldum kaç gündür eşim bugün dinlen yarın nasılsa gideceğiz dedi
yarın belki kızımın çıkma ihtimali var o yüzden gideceğiz
oğluma da kardiyoloji tekrar bakacak yarın
o yüzden yarın her ihtimale karşı gideceğim çıkarırlar belki en azından birini
sorma hayatım bir anda süt sağma ,süt yapan şeyleri yeme ,uyuma ,ameliyat yüzünden eğilip bükülerek ortalarda gezme arasında geçiyor ama razıyım yeterki ii olsunlar..
süt sağma makinesi almamıştım ,acilen almamız gerektiği için eşim medikalcinin tavsiyesi spectra 3 süt pompasından almış ,gerçekten de çok memnunum çok güzel çekiyor memeyi ..
öyle aniden aldık ama memnun kaldık aniden olunca sanırım daha ii oldu ..
sütüm çok şükür ii ,ikisine de yetecek gibi ama arada mama da takviye ederim sanırım .
ama buna da şükürler olsun zar zor ikisine de yetiriyorum çok şükür
hiç olmazsa diye korkuyordum ama şimdilik ii gidiyor ..

Okurken gözlerim doldu.İnşallah kuzularını kucağına alır gelirsin.
.
sağolasın inş.

Gözünaydın senin de
maş. sen de atlattın çok şükür..
yeterki tek derdi mama olsun zamanla alışır merak etme
ne güzel hiç değilse biri yanında onunla teselli olursun ben daha ikisini de evimize getiremedim ama acele etmiyorum çünkü küvez onlar için daha ii
orada toparlanmaları daha kolay aslında ,biz ordaki gibi bakamayız belki de
ben yüzden RABBİM bilir deyip akışına bıraktım ,zorlamıyorum illa gelsinler diye
ne zaman iileşirlerse o zaman gelsinler diyorum
sezeryandan sonra ben de ta ameliyathaneden çıkarken uyandım
başladım ağlamaya ,odaya getirdiler herkes başımda ben hala ağlıyorum ,annem kızım neden ağlıyorsun ne güzel anne oldun diyor
diyorumki anne mutluluktan ağlıyorm zaten
RABBİM isteyen herkese nasip etsin inş. yaşamadan anlaşılmıyormuş ..
Sen de ALLAHA EMANET OL ,dualarda birleşmek dileğiyle ..

canım gözün aydın umarımen kısa zamanda oğlun sağlığına kavuşur,sıcak yuvanıza dönersiniz.allahım yardım etsin hepimiz dua ediyoruz senin ve kuzuların için
sağolasın amin inş.

Arkadaşlar selam,
2013 ikiz anne adayları topiğe uygun şekilde seneye hızlı bir giriş yaptık valla:)

Öncelikle bu hafta anne olan arkadaşlarımıza çok geçmiş olsun gözünüz aydın diyorum:)) Bebeklerinden kısa süreli ayrı kalan Delikız ve Mehmetderya Allah yardımcınız olsun, en kısa zamanda en sağlıklı şekilde evlatlarınıza kavuşun ve evinizde huzurla yeni bir hayata başlayın, dualarımız sizinle... Heyecanla güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Dosya sen de bir heyecan yaşadın ancak kontrol altına alınmış çok geçmiş olsun sevindim şükür:)

Bu gelişmeler bende ve benim gibi benzer haftada olan arkadaşlarda da gerginlik yarattı sanırım. Biz kendimizi hamilelik hikayesi içinde kaybettik biraz, halbuki artık son aşamalara yaklaşıyoruz, her an herşey olabilir, hiçbir şeyi atlamamak, geçiştirmemek lazım. Yetmez doğum hikayesinde ne yaşayacağımız hiç belli değil hem zamanlama hem bebeklerin durumu için. Ben bu haftaki gelişmelerle bunu idrak ettim, evdeki hazırlıklarımı hızlıca tamamlayıp kendimi de daha dikkatli takip edeceğim zaten Çarşamba Dr kontrolüm var ona da bazı şeyleri soracağım. Mesela kasılma nasıl birşey tam anlamış değilim, benim ağrı eşiğim yüksektir çok büyük sancı olmuyor diyor arkadaşlar, normal sayabilirim... Moral bozmadan, kendimiz endişeye kaptırmadan dikkatli olmak lazım, nasıl olacaksa:))

Aramıza yeni katılan arkadaşlara da hoşgeldiniz, hayırlı ve sağlıklı hamilelikler olsun diyorum. Sayımız çok arttı artık kaçırdım tek tek cevap yazamıyorum:)
Hepimiz için iyi bir hafta dilerim şimdiden, yeni annelerimiz bebeklerine kavuşsun bu hafta:))

Kizlar cok tesekkur ederim cok faydali bilgiler vermissiniz.aklimin bir kosesine yazdim hepsini cok tesekkur ederim.diyetisyen bu kadarini yapamadi walla sozde beslenme uzmani...hepine kolay saglikli gebeklikler dogumlar dileriminsanin biseyler ogrenebilecegi birilerinin olmasi guzell...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…