2013 ikiz anne adayları buraya

Benim akıntım çok olmuştu 25-26. Haftada .Gerçi şimdide oluyor hiç kullanmadığım kadar günlük ped kullanıyorum.eger akıntın fazlaya doktoruna paylaşmalisin bence.[/QUOTE]

benim ablam ebe.bana eğer akıntın olursa sakın ped kullanma dedi çünkü ped akıntının daha çok gelmesini sağlıyormuş onun yerine iç çamaşırını gerekirse günde iki kere değiştir dedi.

Son düzenleme:
Gunaydin herkese
bugun daha iyiyiz sanki teyzeleri... Sancim azaldi sanki... Zaten nst de en ufak hareket sanci bu nedenle kendimi cok dinler oldum... Bugun etkisinden kurtuluyor gibiyim... Daha bekleyecek benim kuzucuklarim ins.

dosbacım çok geçmiş olsun canım ya,daha yeni gördüm 2 gün pek nete bakamadım.Allah'ım acil şifalar versin,sağlıkla vaktinde alırız inşallah yavrularımızı kucağımıza...

delikız ve mehmetderya,maşallah kuzularınıza Rabbim eli ayağı düzgün kucağınıza almayı nasip etmiş çok şükür,şimdi bide Allah'ın izniyle sağlıcakla kucağınıza alıp evlerinize götürmeyi nasip etsin inşallah...dualarımız sizinle...

seninde az kalmış..nasılsın hazırlıklar nasıl? bebekler nasıl?

ayrıntılı ultrasonda iki randevu almamıştım, ikiz olduğunu belirttim sadece

aynen senin gibi düşünüyorum nehircim
ikiz gebelik yeteri kadar riskli zaten
ben bu hafta sonu evimi temizlettim,
bebeklerimin odalarını hazırladım, yani sağolsun annem ve kayınvalidem yaptı
ütü işini zaten halletmiştik
bir de ne olcak diye artık düşünmek istemiyorum
küvezden korkuyordum onun da gebelik haftasıyla çok alakalı olmadığını gördüm
37, 38 ler biile küveze girerken 34. haftada doğan bebek girmeyebiliyor
artık sadece dinleniyorum, ve sağlıklı doğmaları için dua ediyorum
elimizden geleni yapıyoruz
gerisi tevekkül

Gunaydin herkese
bugun daha iyiyiz sanki teyzeleri... Sancim azaldi sanki... Zaten nst de en ufak hareket sanci bu nedenle kendimi cok dinler oldum... Bugun etkisinden kurtuluyor gibiyim... Daha bekleyecek benim kuzucuklarim ins.

tabi bekleyecekler annesii

sizlerede günaydin arkadaslarr.. arkadaslar ikizler icin hangi testler uygulanmasi gerekiyor 11. hafta ile 13 hafta arasinda, ben yurt disindayim ön arastirma yapmam bbilgi edinmem lazim yardimci olurmusunuz

ikili test yapılıyor canım, ama ikiz gebelikte bazı doktorlar yapmayabiliyorlar

İşte taş gibi olması kasilmaymiş bazılarında ağrılı olurken bazılarında ağrı olmuyormuş benim ağrım olmadığı icin çok önemsememiştim ama Dr.a söylediğimde nst ye gönderdi 2kez kasilmam olmuş -ben fark etmedim bile- bir gece hastanede kalmıştım serum verdiler ama sonrasında yine devam etti -ediyor- kasilmalarim .
Hepimiz icin hayırlısını diliyorum.

Amin cnm ne guzel bi duaymis. rabbimde senin de tum dileklerini kabul etsin.

hala hastanedesin değil mi? ya da ne kadar sıklıkta gideceksin artık.
canim dun ciktim
her aksam dr.umla konusup bilgi verecem
persembe rutin kontrolum var
artik haftalik gidebilirim

bende disarda bisi yok diyorum
ins. Anlarlar
su gelmesi tehlikeli canim dogum durdurulamayabilir zaten akinti gibi degil daha fazla bi sividir...
İns. Hastanrye sancisiz susuz bi dogumla gideriz

İyi olduğunuza sevindim :) 31+5 teyim bende 2 gündür bebeklerimin hareketlerinin azaldığını hissediyorum,sende hareketler nasıl ?
Seninle ayni gundeyiz
Bebisler hareketli benim canim
belki yer degistirmislerdir yine de dinlemeye devam et

dosbacım çok geçmiş olsun canım ya,daha yeni gördüm 2 gün pek nete bakamadım.Allah'ısem acil şifalar versin,sağlıkla vaktinsrde alırız inşallah yavrularımızı kucağısmıza...

Saol canim ins. Bi daha yaramazlik yapmazlara za
maninda gelirler

gerçekten ben de bilmiyorum kasılmanın nasıl bir şey olduğunu. ben doğum sancısı gibi bir şey olacak sanıyorum. gün içinde karnım 5-6 kere şekilsiz bir şekilde sertleşiyor. yamuk yumuk oluyor ve taş gibi kesiliyor. canım da acıyor. ben bebekler dönüyor sanıyorum ama, dönme hareketini de görmüyorum. yoksa bebekler gün boyunca 5-6 kere şekil değiştirir mi?
oturduğum yerden kalktığım zaman da oluyor bazen. taş gibi oluyor gerçekten. rahim ağzında olmuyor ama. göbeğimde oluyor.
kasılma böyle bir şey mi? bilenler anlatsın lütfen. yarın doktor kontrolüm de var. söyleyeyim doktoruma. endişe düştü şimdi içime. bu sıralar çok sık olmaya başladı çünkü.

bazı hareketler yaniyer değiştirmeleri kasılma gibide gelebilir..bende günde 5-6 kez oluyor ve özellikle geceleri...nstye hiç girmedim ama çokta korkmamak lazım.

Kızlar merhaba,
11. haftamdayım ve iki gündür bütün gün boyunca bulantım var. Şimdiye kadar ne kusma ne de bulantı yaşadım. Midemin orada bir düğüm var sanki. Ağzımda da değişik bir tat. Canım da hiçbir şey yemek istemiyor. Benzer deneyim yaşayan oldu mu? Ne yapmalıyım? Bir de günde 200 ml süt mutlaka içiyorum. Bu kadarı yeter mi?

bulantılar ve süt içmek ha, büyük başarı. süt içebiliyorsan eğer bir kasede yoğurt ye. yeter sana. tabi kalsiyum açısından diyorum. katı yiyecekler yemeye çalış. bulantılarını hafifletir. sıvı yiyecekler daha çok arttırır. geçmiş olsun. bunları çok konuştuk burada 5-6 sayfa öncesinde bulabilirsin.

Olmaz mı hiç?6 haftalıkken bulantılarım başladı.Gün boyu defalarca çıkarıyordum.Bırak süt içmeyi hiçbir şey yemiyordum.Su bile içemiyordum.4 kilo verdim.Doktorum artık çok olduğunu söyledi ve bulantı haplarına başlattı.Şimdi 1-2 kez çıkarıyorum.Az da olsa yemeye alıştım.Doktorun verdiği ilaçları içtiğimiz sürece idare edebilirmişiz bu beslenmeyle bile.Suyu çok içmeye çalış.Canının istemediği şeyler için zorlama bence daha kötü yapıyor.Ben deneyerek neler yiyebildiğimi öğrendim onları yapıyor annemler.

arkadaşlar merhaba hepinize, inşallah herkes iyidir.doktora gittim bugün çok şükür fazla önemli bişey yokmuş,ikisininde kız olduğu kesinleşti ben bile görünce anladım bacak arasını.yalnız sağımdaki kızımın kalbinde doktor beyaz bi nokta var dedi.korkulacak bişey değil doğumdan sonra kardiyoloji görsün dedi mutlaka tabii,ben onuda kafamda büyüttüm.birde bende ailevi akdeniz ateşi hast. var 2 seneyi geçiyor teşhis koyulalı yani fmf de deniyo...kolşisin diye bi ilaç kullanıyom.doktorum günde 3 dedi ben 2 alıyom,ve ilk aylarda ataklarım oldu çok şükür 3 aydır yok.marmara araştırmada da onun takibi yapılıyo.bugün doktor dediki bu ilaçdan dolayı kromozomlardan bebeğe bi hastalık geçebilir,amniyosentez yaptırıcanmı...tabii sonuçta tedavi yok sonlandırma var..allahım korusun öyle bişey olmaz inş. biz kabul etmedik.inş.hakkımızda hayırlı olan budur arkadaşlar,yani göbekten su aldırma yapmıycaz..bide doktor bana** önceden öğrenmek istemezsin herhalde**demezmi eve gelince jeton düştü tabii,neden öyle dedi ..bi yandanda ben gebelikten önce pek çok ramotoloji ve k.doğumcuya gittim hepside prof.du.bana dedikleri normal bi kadın nekadar risk taşıyorsa sende de okadar risk var çocukta bişey olması yönünde .şimdi bu niye böyle dedi bilemiyorum....şimdi düşün dur.... allahım hepimizin hakkında ne hayırlıysa onu versin inşallahhhh...amiiiiinnnnn..... içinizi karattım demi zaten kaç gündür doğum yapan arkaşlarımıza üzülüyoruz....neyse sizlerden hayırlı ,iyi haberler bekliyorum,inanın kendim kadar seviniyorum sizlerede...

bence kötü bişey demek istememiş yani fmf bu sadece önceden öğrenmen bişey değiştirmez ki....sakatlık değil allaha şükür yada özür...tedavisi olan bi durum.ayrıca bayanmı erkekmi taşıyıcı sayılıyor bu hastalıkta sanki öyle bi detay olmalı gibi hatırlıyorum.bende olsam bunun için amniyo testi yaptırmazdım ...neticede sonuç senin için bişeyi değiştirmiycek...
üzülme sen şimdi...kalbindeki o beyaz noktada zamanla geçebiliyor bebekler büyüdükçe geçebiliyor bazen ..sen onun için şimdide çocuk kardiyolojisine gidebilirsin diye biliyorum için rahatlıycaksa biraz araştır istersen..allah korusun bebklerini canım...

Canim yasadigin kasilma bizim haftalarimizda normal bi durum
benim gibi sanciyi karostirmayin ins.
Sancida agri var ama hafif olabiliyir..onemseyin... Ben gaz sancisi sandim ole degilmis bole bi durumds hemen nst isteyun
ins basiniza gelmez

Canim kafana takma... Erken ogrenirsen bi tedavi sekli var mi ... Yoksa dua et elden baska bisey gelmez
illa olcak diye boseye yokmus ferah ol

hiç takma sen doktoru ,bir kaç doktor aynı şeyi söylediyse birinin söylemesi önem taşımaz ,bazıları böyle salakça konuşabiliyor
benim durumuma bak ,RABBİMin dediği olur gönlünü ferah tut ama başka doktorlara da git tek doktora güvenme
RABBİM inş. sağlıcakla eline almanı nasip eder
sağolasın darısı başına inş.
Gunaydin herkese
geçmiş olsun RABBİM hayırlısını versin inş.
bugün gittim iiki gitmişim ..
elektirkli benim makine ama süper çekiyor tavsiye ederim ..

Delikiz cok gecmis olsun .. Hemde gozun aydin rabbim senin ve bebislerinin sifalarini versin.sizlere bagislasin.

Memetderya seninde gozun aydin iyi habeelerinizi insallah bekliyoruz ..dualarimiz sizinle..

sağolasın darısı başınıza inş.

veee bugün gittik oğlumu görmeye iiki gitmişiz ,bi anda taburcu ettiler şaşırdık kaldık ..
çok şükür oğlum şuan evimizde mışıl mışıl uyuyor
ilaçlarını kullanıp kardiyolojiye takibe gidecek şimdilik herşeyi temiz çok şükür

doktorlar her koşulda amniyosentez yaptırmak ister misin diye sorar. sormak zorunda da zaten. ama ısrar etmez. ısrar etse ve yaptırsa anneler, bebeklerde bir şey çıkmadığında doktor zorladı, bilemedi, bebeğimde hiç bir şey yokmuş derler. doktor lafını etmese ya da ısrar etmese ve bebeğinde bir şey çıkarsa doktor hatası olur bu sefer. o yüzden doktor sorumluluğu üzerinden atmış bence. gerisi sana kalmış. ben önceden bilmek isterim dersen ve için rahat değilse yaptırırsın ve hazırlıklı olursun, ama yok ben bebeğim doğduğunda gerekli taramaları yaptırırım diyorsan doğum sonraasını beklersin. amniyosentez düşünmüyorsan aklından çıkmasın doğumdan hemen sonra bu durumu düşünerek tüm muayenelerini, genetik testlerini yaptır. kimi hastalıklarda bebek doğar doğmaz anlaşılmıyor ne hastalığı olduğu. sonradan ortaya çıkıyor ve geç kalınmış da oluyor. iyi bir çocuk doktoru bulursun ve gerekli tüm taramaları yaptırırsın.
benim bebeklerimin detaylı ultrasonunda bir şey çıkmadı ama yine de doğduktan sonra genel bir tarama isteyeceğim. mesela çoğul gebeliklerde kalça çıkığı riski var. komşumun başına gelmişti, anne dikkatiyle 4-5. ayda anlamıştı. dikkat etmezsen yürümeye başlayacağı aylarda anlaşılıyormuş, doktora hatırlatıp doğduktan sonra ultrasonla baktıracağım mesela. ve bunun gibi bir çok şey var. çoğul gebeliklerde gelişen bir sürü rahatsızlık var. bazen doktorlara da hatırlatmak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…