- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.541
kızlar birşey somak istiyorum ikizler sadece sezeryanla mı oluyor normal doğurulabiliyor mu
Gunaydin herkese
bugun daha iyiyiz sanki teyzeleri... Sancim azaldi sanki... Zaten nst de en ufak hareket sanci bu nedenle kendimi cok dinler oldum... Bugun etkisinden kurtuluyor gibiyim... Daha bekleyecek benim kuzucuklarim ins.
delikız ve mehmetderya,maşallah kuzularınıza Rabbim eli ayağı düzgün kucağınıza almayı nasip etmiş çok şükür,şimdi bide Allah'ın izniyle sağlıcakla kucağınıza alıp evlerinize götürmeyi nasip etsin inşallah...dualarımız sizinle...
arkadaşlar uyku tutmadı.gece uyanık,gündüz uyuyorum.sabah randevüm var.kendi doktrm değil başka doktor 6 hafta önce yine gitmiştim.bebekleri incelemişti,yine öyle olacak önce birini,sonra diğerini saatlerce inceliyor.çok şükür geçenkinde herşey normaldi.inş.yine herşey yolundadır.sonra bidahaki ay kendi doktorum çağırdı.geceleri sırt,bel ağrılarıma uyanıyorum tabii,uykumu alamıyorum.bide hergün baş dönmelerim devam ediyo,dokm. doğuma kadar böyle olur dedi.bakalım sabah 9 ve 9-30 da iki randevü alıyoruz .sizde öylemi yapıyosunuz.yalnız bu ayrıntılı ultrason için geçerli dediler.kendi doktrm tek randevü tabii.yalnız hastane çok pahalı ama eşim de sağolsun bişey demiyo.bebişler vede benim için gece gündüz çalışıyo....allahım hiçbirimizin emeklerini yarım bırakmasın
Arkadaşlar selam,
2013 ikiz anne adayları topiğe uygun şekilde seneye hızlı bir giriş yaptık valla:)
Öncelikle bu hafta anne olan arkadaşlarımıza çok geçmiş olsun gözünüz aydın diyorum:)) Bebeklerinden kısa süreli ayrı kalan Delikız ve Mehmetderya Allah yardımcınız olsun, en kısa zamanda en sağlıklı şekilde evlatlarınıza kavuşun ve evinizde huzurla yeni bir hayata başlayın, dualarımız sizinle... Heyecanla güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Dosya sen de bir heyecan yaşadın ancak kontrol altına alınmış çok geçmiş olsun sevindim şükür:)
Bu gelişmeler bende ve benim gibi benzer haftada olan arkadaşlarda da gerginlik yarattı sanırım. Biz kendimizi hamilelik hikayesi içinde kaybettik biraz, halbuki artık son aşamalara yaklaşıyoruz, her an herşey olabilir, hiçbir şeyi atlamamak, geçiştirmemek lazım. Yetmez doğum hikayesinde ne yaşayacağımız hiç belli değil hem zamanlama hem bebeklerin durumu için. Ben bu haftaki gelişmelerle bunu idrak ettim, evdeki hazırlıklarımı hızlıca tamamlayıp kendimi de daha dikkatli takip edeceğim zaten Çarşamba Dr kontrolüm var ona da bazı şeyleri soracağım. Mesela kasılma nasıl birşey tam anlamış değilim, benim ağrı eşiğim yüksektir çok büyük sancı olmuyor diyor arkadaşlar, normal sayabilirim... Moral bozmadan, kendimiz endişeye kaptırmadan dikkatli olmak lazım, nasıl olacaksa:))
Aramıza yeni katılan arkadaşlara da hoşgeldiniz, hayırlı ve sağlıklı hamilelikler olsun diyorum. Sayımız çok arttı artık kaçırdım tek tek cevap yazamıyorum:)
Hepimiz için iyi bir hafta dilerim şimdiden, yeni annelerimiz bebeklerine kavuşsun bu hafta:))
Gunaydin herkese
bugun daha iyiyiz sanki teyzeleri... Sancim azaldi sanki... Zaten nst de en ufak hareket sanci bu nedenle kendimi cok dinler oldum... Bugun etkisinden kurtuluyor gibiyim... Daha bekleyecek benim kuzucuklarim ins.
sizlerede günaydin arkadaslarr.. arkadaslar ikizler icin hangi testler uygulanmasi gerekiyor 11. hafta ile 13 hafta arasinda, ben yurt disindayim ön arastirma yapmam bbilgi edinmem lazim yardimci olurmusunuz
Sağ ol açıklamaların için. Çok şükür şimdilik fazla bir akıntım yok ama kasılma, sancı vb. olduğunda anlamak için belirtilerini öğrenmeye çalışıyorum. Çok sık olmasa da arada bir karnım taş gibi oluyor, yamuk yumuk oluyor ama bebişler mi dönüyor yoksa kasılma mı ayırt edemiyorum. Sanırım doğuma hazırlık açısından arada bir olması normalmiş. Yine de endişeleniyor insan.
Ey şanslı ikiz anneleri günaydınlarrrr
hepinize huzurlu mutlu ve bol tekmeli haftalar
kalbinizde gönlünüzde her ne dileğiniz varsa gerçek olmasını
yeni doğan yavrularımıza anneleriyle sağlık ve huzur dolu günler
hasta anne adaylarımıza bol şifalar diliyorummmmmmmm
canim dun ciktimhala hastanedesin değil mi? ya da ne kadar sıklıkta gideceksin artık.
bende disarda bisi yok diyorumMaşallah canım... O çabuk geçen zaman beraberinde hayırları ve mutlulukları da getirsin bizlere... Geçen aylar çok çabuk geçiyor, önümüzdeki aylar hiç gelmeyecekmiş gibi duruyor ama aslında onlar da çok hızlı geçiyor. Kaygılı olduğumuz için idrak edemiyoruz sanırım.
dosbacığım maşallah, sancıların tekrar artmaz inşallah. Sen olumlu düşün, rahat olmaya çalış, bekler bebişlerin Allah'ın izniyle. 3 İdiots filminde dedikleri gibi "Acele etme ufaklık, dışarının sirkten farkı yok." :))
Bir de sancıları erken gelen arkadaşlar, beraberinde akıntınız falan da oluyor mu (su gelmesi tarzında) yoksa sadece sancı mı hissediyorsunuz?
Seninle ayni gundeyizİyi olduğunuza sevindim :) 31+5 teyim bende 2 gündür bebeklerimin hareketlerinin azaldığını hissediyorum,sende hareketler nasıl ?
dosbacım çok geçmiş olsun canım ya,daha yeni gördüm 2 gün pek nete bakamadım.Allah'ısem acil şifalar versin,sağlıkla vaktinsrde alırız inşallah yavrularımızı kucağısmıza...
İşte taş gibi olması kasilmaymiş bazılarında ağrılı olurken bazılarında ağrı olmuyormuş benim ağrım olmadığı icin çok önemsememiştim ama Dr.a söylediğimde nst ye gönderdi 2kez kasilmam olmuş -ben fark etmedim bile- bir gece hastanede kalmıştım serum verdiler ama sonrasında yine devam etti -ediyor- kasilmalarim .
Hepimiz icin hayırlısını diliyorum.
İşte taş gibi olması kasilmaymiş bazılarında ağrılı olurken bazılarında ağrı olmuyormuş benim ağrım olmadığı icin çok önemsememiştim ama Dr.a söylediğimde nst ye gönderdi 2kez kasilmam olmuş -ben fark etmedim bile- bir gece hastanede kalmıştım serum verdiler ama sonrasında yine devam etti -ediyor- kasilmalarim .
Hepimiz icin hayırlısını diliyorum.
Kızlar merhaba,
11. haftamdayım ve iki gündür bütün gün boyunca bulantım var. Şimdiye kadar ne kusma ne de bulantı yaşadım. Midemin orada bir düğüm var sanki. Ağzımda da değişik bir tat. Canım da hiçbir şey yemek istemiyor. Benzer deneyim yaşayan oldu mu? Ne yapmalıyım? Bir de günde 200 ml süt mutlaka içiyorum. Bu kadarı yeter mi?
Kızlar merhaba,
11. haftamdayım ve iki gündür bütün gün boyunca bulantım var. Şimdiye kadar ne kusma ne de bulantı yaşadım. Midemin orada bir düğüm var sanki. Ağzımda da değişik bir tat. Canım da hiçbir şey yemek istemiyor. Benzer deneyim yaşayan oldu mu? Ne yapmalıyım? Bir de günde 200 ml süt mutlaka içiyorum. Bu kadarı yeter mi?
arkadaşlar merhaba hepinize, inşallah herkes iyidir.doktora gittim bugün çok şükür fazla önemli bişey yokmuş,ikisininde kız olduğu kesinleşti ben bile görünce anladım bacak arasını.yalnız sağımdaki kızımın kalbinde doktor beyaz bi nokta var dedi.korkulacak bişey değil doğumdan sonra kardiyoloji görsün dedi mutlaka tabii,ben onuda kafamda büyüttüm.birde bende ailevi akdeniz ateşi hast. var 2 seneyi geçiyor teşhis koyulalı yani fmf de deniyo...kolşisin diye bi ilaç kullanıyom.doktorum günde 3 dedi ben 2 alıyom,ve ilk aylarda ataklarım oldu çok şükür 3 aydır yok.marmara araştırmada da onun takibi yapılıyo.bugün doktor dediki bu ilaçdan dolayı kromozomlardan bebeğe bi hastalık geçebilir,amniyosentez yaptırıcanmı...tabii sonuçta tedavi yok sonlandırma var..allahım korusun öyle bişey olmaz inş. biz kabul etmedik.inş.hakkımızda hayırlı olan budur arkadaşlar,yani göbekten su aldırma yapmıycaz..bide doktor bana** önceden öğrenmek istemezsin herhalde**demezmi eve gelince jeton düştü tabii,neden öyle dedi ..bi yandanda ben gebelikten önce pek çok ramotoloji ve k.doğumcuya gittim hepside prof.du.bana dedikleri normal bi kadın nekadar risk taşıyorsa sende de okadar risk var çocukta bişey olması yönünde .şimdi bu niye böyle dedi bilemiyorum....şimdi düşün dur.... allahım hepimizin hakkında ne hayırlıysa onu versin inşallahhhh...amiiiiinnnnn..... içinizi karattım demi zaten kaç gündür doğum yapan arkaşlarımıza üzülüyoruz....neyse sizlerden hayırlı ,iyi haberler bekliyorum,inanın kendim kadar seviniyorum sizlerede...
gerçekten ben de bilmiyorum kasılmanın nasıl bir şey olduğunu. ben doğum sancısı gibi bir şey olacak sanıyorum. gün içinde karnım 5-6 kere şekilsiz bir şekilde sertleşiyor. yamuk yumuk oluyor ve taş gibi kesiliyor. canım da acıyor. ben bebekler dönüyor sanıyorum ama, dönme hareketini de görmüyorum. yoksa bebekler gün boyunca 5-6 kere şekil değiştirir mi?
oturduğum yerden kalktığım zaman da oluyor bazen. taş gibi oluyor gerçekten. rahim ağzında olmuyor ama. göbeğimde oluyor.
kasılma böyle bir şey mi? bilenler anlatsın lütfen. yarın doktor kontrolüm de var. söyleyeyim doktoruma. endişe düştü şimdi içime. bu sıralar çok sık olmaya başladı çünkü.
arkadaşlar merhaba hepinize, inşallah herkes iyidir.doktora gittim bugün çok şükür fazla önemli bişey yokmuş,ikisininde kız olduğu kesinleşti ben bile görünce anladım bacak arasını.yalnız sağımdaki kızımın kalbinde doktor beyaz bi nokta var dedi.korkulacak bişey değil doğumdan sonra kardiyoloji görsün dedi mutlaka tabii,ben onuda kafamda büyüttüm.birde bende ailevi akdeniz ateşi hast. var 2 seneyi geçiyor teşhis koyulalı yani fmf de deniyo...kolşisin diye bi ilaç kullanıyom.doktorum günde 3 dedi ben 2 alıyom,ve ilk aylarda ataklarım oldu çok şükür 3 aydır yok.marmara araştırmada da onun takibi yapılıyo.bugün doktor dediki bu ilaçdan dolayı kromozomlardan bebeğe bi hastalık geçebilir,amniyosentez yaptırıcanmı...tabii sonuçta tedavi yok sonlandırma var..allahım korusun öyle bişey olmaz inş. biz kabul etmedik.inş.hakkımızda hayırlı olan budur arkadaşlar,yani göbekten su aldırma yapmıycaz..bide doktor bana** önceden öğrenmek istemezsin herhalde**demezmi eve gelince jeton düştü tabii,neden öyle dedi ..bi yandanda ben gebelikten önce pek çok ramotoloji ve k.doğumcuya gittim hepside prof.du.bana dedikleri normal bi kadın nekadar risk taşıyorsa sende de okadar risk var çocukta bişey olması yönünde .şimdi bu niye böyle dedi bilemiyorum....şimdi düşün dur.... allahım hepimizin hakkında ne hayırlıysa onu versin inşallahhhh...amiiiiinnnnn..... içinizi karattım demi zaten kaç gündür doğum yapan arkaşlarımıza üzülüyoruz....neyse sizlerden hayırlı ,iyi haberler bekliyorum,inanın kendim kadar seviniyorum sizlerede...
hiç takma sen doktoru ,bir kaç doktor aynı şeyi söylediyse birinin söylemesi önem taşımaz ,bazıları böyle salakça konuşabiliyorarkadaşlar merhaba hepinize, inşallah herkes iyidir.doktora gittim bugün çok şükür fazla önemli bişey yokmuş,ikisininde kız olduğu kesinleşti ben bile görünce anladım bacak arasını.yalnız sağımdaki kızımın kalbinde doktor beyaz bi nokta var dedi.korkulacak bişey değil doğumdan sonra kardiyoloji görsün dedi mutlaka tabii,ben onuda kafamda büyüttüm.birde bende ailevi akdeniz ateşi hast. var 2 seneyi geçiyor teşhis koyulalı yani fmf de deniyo...kolşisin diye bi ilaç kullanıyom.doktorum günde 3 dedi ben 2 alıyom,ve ilk aylarda ataklarım oldu çok şükür 3 aydır yok.marmara araştırmada da onun takibi yapılıyo.bugün doktor dediki bu ilaçdan dolayı kromozomlardan bebeğe bi hastalık geçebilir,amniyosentez yaptırıcanmı...tabii sonuçta tedavi yok sonlandırma var..allahım korusun öyle bişey olmaz inş. biz kabul etmedik.inş.hakkımızda hayırlı olan budur arkadaşlar,yani göbekten su aldırma yapmıycaz..bide doktor bana** önceden öğrenmek istemezsin herhalde**demezmi eve gelince jeton düştü tabii,neden öyle dedi ..bi yandanda ben gebelikten önce pek çok ramotoloji ve k.doğumcuya gittim hepside prof.du.bana dedikleri normal bi kadın nekadar risk taşıyorsa sende de okadar risk var çocukta bişey olması yönünde .şimdi bu niye böyle dedi bilemiyorum....şimdi düşün dur.... allahım hepimizin hakkında ne hayırlıysa onu versin inşallahhhh...amiiiiinnnnn..... içinizi karattım demi zaten kaç gündür doğum yapan arkaşlarımıza üzülüyoruz....neyse sizlerden hayırlı ,iyi haberler bekliyorum,inanın kendim kadar seviniyorum sizlerede...
sağolasın darısı başına inş.delikız ve mehmetderya,maşallah kuzularınıza Rabbim eli ayağı düzgün kucağınıza almayı nasip etmiş çok şükür,şimdi bide Allah'ın izniyle sağlıcakla kucağınıza alıp evlerinize götürmeyi nasip etsin inşallah...dualarımız sizinle...
geçmiş olsun RABBİM hayırlısını versin inş.Gunaydin herkese
bugün gittim iiki gitmişim ..Oyy yerim onları benİyi yapmışsın bugün gitmeyerek, özlemişsindir eminim ama sen de çabuk toparlanırsın dinenirsen eğer. Kendini ihmal etme aman. İnşallah sütün hep bol olur, söyleme öyle herkese, nazar değer. Bazılarının nazarı çok değiyor süte. Malum etrafta öyle insanlar da olabiliyor. İnşallah kızın da oğlun da güzel haberlerle toparlar evini şenlendirirler tez zamanda. Süt sağma makinesini hangi marka aldınız, manuel mi elektrikli mi?
Delikiz cok gecmis olsun .. Hemde gozun aydin rabbim senin ve bebislerinin sifalarini versin.sizlere bagislasin.
Memetderya seninde gozun aydin iyi habeelerinizi insallah bekliyoruz ..dualarimiz sizinle..
bence kötü bişey demek istememiş yani fmf bu sadece önceden öğrenmen bişey değiştirmez ki....sakatlık değil allaha şükür yada özür...tedavisi olan bi durum.ayrıca bayanmı erkekmi taşıyıcı sayılıyor bu hastalıkta sanki öyle bi detay olmalı gibi hatırlıyorum.bende olsam bunun için amniyo testi yaptırmazdım ...neticede sonuç senin için bişeyi değiştirmiycek...
üzülme sen şimdi...kalbindeki o beyaz noktada zamanla geçebiliyor bebekler büyüdükçe geçebiliyor bazen ..sen onun için şimdide çocuk kardiyolojisine gidebilirsin diye biliyorum için rahatlıycaksa biraz araştır istersen..allah korusun bebklerini canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?