- 14 Ocak 2013
- 172
- 31
- 48
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.581
Canım çok sevindim yaa gözünüz aydın, oğlun nasıl? Kızım için bir zaman verdiler mi ? İnşallah en hızlı şekilde ona da kavuşacaksınız. Allah hepinize sağlıklar versin, em hayırlı şekilde sonuçlandırsın. Azcık daha gayret...
Yasmin selam, bende de gebelik şekeri çıktı, 28 hafta bitiminde yarın ölçüme gideceğim ancak son ölçümde 100 gr kadar fark vardı aralarında fazla bir fark yoktu. Gebelik şekeri benim bildiğim kadarı ile bebeklerin normalden büyük olmasına neden olabiliyormuş, aralarında fark olmasına neden olabilir mi bilemiyorum, doktora soracağım sana da yazarım. Sen şeker için insülin kullanıyor musun yoksa sadece diyet mi ? Şeker seviyen ne civarda yüklemede ne çıkmıştı, açlık-tokluk evde ölçüyor musun? ölçüyorsan sonuçlar hangi seviyede? Çok soru sordum ama uygun zamanında yazabilirsen sevinirim. Aramız 1 hafta, gebelik şekeri için bilgi paylaşırsak iyi olur. Sevgiler:)
çok büyük fark yok aralarında beniimde 2 hafta önce 950-1100gr dılar bu hafta 1200de eşitlendiler..yani toparlarlar diye düşünüyorum..kilolarına çokta takılmaşuan doktorlar sağlığı yerinde olsun diyor..zaten son günlerde doğum hikayelerinde kilonun çokta bişey değiştirmediğine tanıkolduk.yeterki sağlıkları yerinde olsun..
doktor kontrolünden geldik şimdi. kızlarımın biri 1088 gr ve malesef 2 hafta geriden geliyor, diğeri 1320 gr o da 4 gün geriden geliyor. küçük olan kızımın kalp atışlarının daha sağlıklı olduğunu söyledi. büyük kızımınkinin de iyi olduğunu fakat dopler değerleri bakımından kan akışının küçük kızımda daha iyi olduğunu söyledi. ama 2 hafta küçük işte. 10 gün sonra tekrar kontrole gideceğiz. doktor kilo farkının daha da artmasını istemiyor. yine protein ağrlık beslen ama çok bir şey değişmeyecektir dedi. moralini bozma dedi. 10 gün sonra tekrar bakalım o zaman ne yapacağımıza karar veririz, daha sık takibini yapalım dedi. her halde ilaç vs. kullanmaya başlayacağız. başka da ne olacağını bilmiyorum şimdilik.
zaten proteinden başka bir şey yemiyorum desem yeridir. ama olacağını varıyor. doktor protein miktarını artırsan da bir şey değişmeyecek dedi.
bu arada 70 kilo olmuşum. 3 haftada 6 kilo almışım. şok oldum. aldığım protenler bana kilo yapmış.
arkadaşlar içinizde kocaelinde doğum yapmış yada yapacak olan var mı?hangi dr. hangi hastaneye gidiyosunuz
doktor kontrolünden geldik şimdi. kızlarımın biri 1088 gr ve malesef 2 hafta geriden geliyor, diğeri 1320 gr o da 4 gün geriden geliyor. küçük olan kızımın kalp atışlarının daha sağlıklı olduğunu söyledi. büyük kızımınkinin de iyi olduğunu fakat dopler değerleri bakımından kan akışının küçük kızımda daha iyi olduğunu söyledi. ama 2 hafta küçük işte. 10 gün sonra tekrar kontrole gideceğiz. doktor kilo farkının daha da artmasını istemiyor. yine protein ağrlık beslen ama çok bir şey değişmeyecektir dedi. moralini bozma dedi. 10 gün sonra tekrar bakalım o zaman ne yapacağımıza karar veririz, daha sık takibini yapalım dedi. her halde ilaç vs. kullanmaya başlayacağız. başka da ne olacağını bilmiyorum şimdilik.
zaten proteinden başka bir şey yemiyorum desem yeridir. ama olacağını varıyor. doktor protein miktarını artırsan da bir şey değişmeyecek dedi.
bu arada 70 kilo olmuşum. 3 haftada 6 kilo almışım. şok oldum. aldığım protenler bana kilo yapmış.
yok ya kim ne derse desin ikiz hamilelik zor ... tamam pozitif düşünüyorum ama olacaksa oluyor...
nasılda beslenmeye dikkat ediyoz ama Rabbim ne derse o ...
elinden geleni yapıyosun canım böle beslenmeye devam... sancılarım başlayınca anladım ki bazı şeyler elde değil..
moral bozacakta bişey yok
artık küvez olayına hazırlamaya başladım kendimi sıkıntı yapmayalım daha iyi olacak inşallah
evet, haklısın küvez bizim için bir gerçek sanki. hastnayle ikiz bebeklerin doğum ücretini konuşmaya gittiğimde tek gebelerle aynı, çünkü biz ikiz bebekleri direk yenidoğan bakımına aldığımız için devlet %100 ünü karşılıyor, ekstra ücret yok demişti. ben inadına ya küveze girmezlerse diye sordum bir kaç defa ikizler girriyor fark almıyoruz dediler inatla. çok şaşırmıştım. ya devletten para lamk çin yoğn bakıma girmiş gibi gösteriyorlar ya da her ihtimale karşı bebekler küveze sokuluyor.
yapacak bir şey yok. küvezden de sağlıklı çıksınlar da, problem değil.
evet, haklısın küvez bizim için bir gerçek sanki. hastnayle ikiz bebeklerin doğum ücretini konuşmaya gittiğimde tek gebelerle aynı, çünkü biz ikiz bebekleri direk yenidoğan bakımına aldığımız için devlet %100 ünü karşılıyor, ekstra ücret yok demişti. ben inadına ya küveze girmezlerse diye sordum bir kaç defa ikizler girriyor fark almıyoruz dediler inatla. çok şaşırmıştım. ya devletten para lamk çin yoğn bakıma girmiş gibi gösteriyorlar ya da her ihtimale karşı bebekler küveze sokuluyor.
yapacak bir şey yok. küvezden de sağlıklı çıksınlar da, problem değil.
canım ben izmit'ten yazıyorum. akademi hastanesine giyorum. gökhan gümüştaş'a muayene oluyorum. şimdilik memnunum. hastanede 3 tane kadın doğumcu var, hepsi hakkında da iyi şeyler duydum.
izmit'ten misin sen de?
yok canım malesef devletten para almak değil biraz gerekli bi durum sanırım
memetderya ve delikızın haftaları ve bebeklerinin kiloları çok iyiydi ama gözlem için yine de girdiler...
bizimkilerde tedbir amaçlı gerekli sanırım
çok şükür artık küvez paralı değil...yoksa özel hastane bu durumda mümkün olmazdı
ben haftasonu 600tl bayıldım hastaneye ... yeterki bebeklerim iyi olsun
Ama dosbacım memetderya ve delikızla aynı günlerde daha düşük kiloda bebekler dünyaya getirdim. Dogum bitti bebekleri cocuk doktoru muayene etti kucağıma verip odama gönderdiler. Ertesi gün tekrar cocuk doktoru muayene etti işitme testleri yapıldı küvezden girmeden evimize geldik yavrularımda. Ben delikızın cocuklarının sağlıklı olduguna inanıyorum yazık o annelere eziyet ediyorlar bence.
Gunaydiiiinnn
delikiz cok sevindim canim gozunaydin
ben dun gece yine sancilandim
dr.a gitmedim cnk ilactan baska o da bisey yapamiyir...sabah iyi uyandim bugun trkrar konusacagim belki igne de yapabilir
32.hafta bana uzak gelirdi simdi 36 gozumde buyuuyor
beni de duanizdan eksik etmeyin kizlar
yok canım malesef devletten para almak değil biraz gerekli bi durum sanırım
memetderya ve delikızın haftaları ve bebeklerinin kiloları çok iyiydi ama gözlem için yine de girdiler...
bizimkilerde tedbir amaçlı gerekli sanırım
çok şükür artık küvez paralı değil...yoksa özel hastane bu durumda mümkün olmazdı
ben haftasonu 600tl bayıldım hastaneye ... yeterki bebeklerim iyi olsun
ben gebze de oturuyorum.dr. izmitte eray çalışkan a gidiyorum.ama dr. 2-3 hastane seçenek verecek dogum için.konak,acıbadem,medikalpark bir iki tane daha vardı ama şimdi hatırlamıyorum.iki hafta sonra kontrolde konuşurum artık tam isimleri alırım.açıkcası benim gönlümden geçen ssk ile anlaşması olan bi hastane bakalım hayırlısı.senin gittiğin hastanenin var mı ssk ile anlaşması?
Canım şu saatten sonra senin yapabileceğin hiç bir şey. Tedbiri alındı, takdir Allah'tan artık. Vardır bebeklerinin dünyaya geleceği bir vakit, ne yapsan bunun önüne geçemezsin. O yüzden dua edelim ki Allah bebişlerini en hayırlı vakitte, sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Senin de dediğin gibi zor bizim hamileliğimiz, o kadar dikkat edip titizlensek de her şey olacağına varıyor. Anlamayan anlamıyor işte. Bana yürüyüş yap, hareket iyi diyenler öyle çok ki hangi birine anlatayım. Halbuki biraz yorulsam karnım taş gibi oluyor, kasılıyor. Dosba tarif etsene şu sancıyı, nasıl bir şey? Ben dün akşam ve sabaha kadar kötüydüm. Karnım taş gibi oldu ve kasılma ağrı vardı ama bilemedim sancı bu mu, nasıl bir şey. Çok huzursuz oldum. Yani en azından sen de olduğu gibi su gelmeden önlem alınsın ki beekler için 1 gün 1 gün. Ne kadar içimizde kalırsalar o kadar iyi. Amaan başa dönüp yazdıklarımı okuyunca kendimle çeliştiğimi farkediyorum ama ne yapalım, umut dünyası işte :)) Anne olmak böyle bir şey olsa gerek...
zckum bu arada bebeklerin nasıl biraz anlatsana...nete girebildiğine göre maşllah kolay bakımları var...
bize tecrübelerinden bahsetsene... nasıl emiyorlar gece nasıllar...sen normal olduğun için çabuk toparladın sanırım
Canım bir sürü bir şeyler yazdım meger sistemden düşmüştüm. Yazdığım hersey silindi. Henüz yenidoğanlar Uyku modunda olduğu için ciddi sorunlar yaşamıyoruz. İki saatte bir emzirmeye çalışıyorum zaten onlar da uyanıyorlar mutlaka. Bugün ikinci topuk kanı için hastaneye gittik rutin muayeneleri yapıldı sarılık testi yapıldı sorun çıkmadı cok şükür sadece 70gram kadar kilo kaybı var o da dogum kilolarının %10u kadar normalmiş ilk hafta çünkü vucutlarındaki şişlik gitmiş. Hastanede kaldığımız gün mama takviyesi yaptılar ve vizede düşük kilolu bebek maması aldırdılar ama sonraki gün sütüm arttı almış bulunduğumuz için günde iki şırınga yani 20cc veriyorum. Doktorum vermesen de olur her anne çocuğumı için yeterli sütü üretir yeterli sütüm yetmiyor diye kendini şartlandırma işte o zaman yetmez dedi. Merak ettiğin şeyleri cevaplayabilirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?