2013 ikiz anne adayları buraya

delikız bebek şekerlerine bayıldım, çok güzeller. Ben de hastane de gelenlere çikolata ikram etsem de eve gelen yakın akrabalara bebek şekeri mi ikram etsem diye düşünmeye başladım.

Nehircim bebişlerinin iyi olmasına sevindim, Rabbim daha da iyi etsin. İnşallah şeker seviyen düşük çıkar da insüline gerek kalmaz, kalırsa da sıkma canını az daha sabret,çoğu gitti azı kaldı inşallah.

hayatumuttur rahat olmaya çalış, bebişlerini de üzme. Bol bol dinlen, mümkünse iş yapmamaya çalış, bir süre sonra kesilir inşallah.

comet07 güzel haberlerle dönersin inşallah.

Son düzenleme:

canım ben senin haftandayken kızım 1350 oğlum 1700 dü, erken doğum için hastaneye yattığımda çok korktum doğacaklar diye, düşünsene ne kadar küçükler, ama ben inanıyorum seninkilerde benimkilerde dayanacaklar, karnım acayip ağırlaştı ve sadece sırt üstü yatarak son 2 haftayı tamamlamaya çalışacağım inşallah, çok zor geçiyor ama yeterki bebeklerim sağlıklı dünyaya gelsinler ben herşeye dayanmaya razıyım, karnımın yan tarafları çok acıyor, bugün neredeyse ağlayacaktım, Rabbim hepimize dayanma gücü versin inşallah...

arkadaşlar ben hemen başka bir konu açayım.
aranızda doğum fotoğrafçısı düşünen var mı? geçende bir fotoğrafçının önünden geçerken vitrinde fotoğrafları gördüm. dayanamadım, içeri girdim ve bebek albümlerine baktım. fotoğraflar çok doğaldı. bebeklerin daha kordonları kesilmeden anneye bağlı görüntüleri sonra anneye babaya gösterilirken, ve doğum sonrası odada çekilmiş çok profesyonel fotoğraflar vardı. bayıldım gerçekten. çok güzel bir hatıra olur. hatta baktığım albümdeki doğum yaptıran doktor da benim doktorumdu ilginç olan. bebekleri ayaklarından tutmuş kordon hala anneye bağlı. tabi epidural sezaryen ile olduğu için doğuma fotoğrafçı girmiş.
çok beğendim. şöyle 20-30 fotoğraflık albümü 350 liraya yapıyorlar.
ilk başlarda yaptıralım dedik karar verdik. sonra da bebeklerin tüm hazırlıklarını tamamladık cepte para kalmadı. kararsız kaldık.
sizler düşünüyor musunuz?

güzel fikir...
sen 30. haftadaymışsın nasıl gidiyor..bebklerin kiloları nasıl...zormu? karnın çok büyüdümü

Tuğbacığım bnde tam dün eşimle bu konuyu konuşuyordum.hem ikiz olduklarından süper bir hatıra olur .Bn de istiyorum fiyatı için araştıralım bakalım .bnde epidural sezeryan düşünüyorum ama hastane anlamında ve anestezi uzmanı açısından karar veremedim ya.medicalpark nasıldır sizce?

sağol cnm doktora sölicem bakalım ne der..
Gecmis olsun. Hayir gordugumuz ser, ser gordugumuz hayir olabilir.. saglikli bebekse annesine tutunur insallah sen icini ferah tut cnm. İ sallah bisey olmaz..
inş tutunur cnm rabbim hayırlısıyla wersin inş
doktora dicem ama bişe dicek diyede çekiniyorum benden iiymi bilecen gibisine inan yoruldum bişe sormaktanda .tşkler cnm
sağol cnm allah razı olsun hepinizden

güzel fikir...
sen 30. haftadaymışsın nasıl gidiyor..bebklerin kiloları nasıl...zormu? karnın çok büyüdümü

şimdilik iyi gidiyor. karnım büyüdü evet. salı günü kontrolümüz vardı. kızlarımdan biri 1088 gr diğeri 1300 gr idi. küçüğü malesef 2 hafta geriden geliyor diğeri ise 4 gün geriden geliyor. şu ana kadar bir problem yaşamadım. evimin işlerini kendiim yapabiliyorum. eğilip kalkarken, yattığım yerden kalkarken dikkat ediyorum, baya bir zorlamaya başladı çünkü. ödemim var. yüzüm botokslu gibi oldu. ayaklarımda çok şiddetli değil ama ellerim çok fena. sabahları ellermden çok zorluk çekiyordum ama şimdi bandaj kullanıyorum, rahatladım biraz.
bu arada ödem bay bir kilo yapıyormu. tam analmıyla bende 3 hafta kadar önce başladı ödem. normalde 3 haftada bir doktora gidiyordum hep 2 kilo kadar almış oluyordum. bu kez gittiğimde 3 haftada 6 kilo almış olduğumu gördüm. moralim bozuldu biraz. ödem kiloda çok fark ediyormuş.
senin için çok erken daha. 20. haftadan sonra ikiz gebeliğin nasıl olduğunu anlayacaksın. karnın asıl o zaman çıkacak ve zorlanmaya başlayacaksın. kolay bir hamilelik diliyorum.

doktoruna göre değişir benc. hastaneyle alaksı yok da. artık herkes epidural sezaryen ouyor. çok duyuyorum genl anestezi ile doğum yapan. dayanamayacağını düşünenler genel anestezi istiyor. bir kaç arkadaşım korktukları için genel anestezi yaptırmıştı.

bak nickini herşeyi anlatıyor zaten umudunu yitirme.aynı şey bana da olmuştu kesildi çok şükür,ikizse yer değiştirme kanması bile olabilir şeker.hiiçç sıkma canını ve progestanını ihmal etme yatıp dinlen.dua et inşallh bişey olmayacak bu arada test sonucun ne çıkmıştı bnm 10.gün 333 tü

canım benim doğal yolla hamile kaldım 2 kese gözüktü ama tabi kesin değil en başından beri kahwerengi lekenelenmem war ama 2 gündür arttı işte doktoru aradım 2den sonra müsait olabilecekmiş galiba dayanamıcam gidecem hastaneye . inş dediğin giibidir .herhangi bi ağrımda yok..tek yapabileceğim dediklerin zaten cnm rabbim her şeyin hayırlısını nasip etsib tşkler :) 2 ocak 29 4 ocak 85 7 ocak 400 12 ocakta da 2300 çıktı cnm aslında değerlerim normal arttı gibi ama doktor değere pek bakma dedi bakalım hakkımızda hyırlısı

sen şuanda kontroller için hangi dr gidiyosun gelincik.

aslında asıl tedirginlliğim karın ameliyatı geçirmiş olmam...bakalım nsıl olcak...endişe ister istemez var...hem benim hem de bebeklerin sağlığına bişey olcak diye korkuyorum...
geriden gelmelerinin ne gibi sakıncaları varmış doktor riskleri söyledimi

yani büyümeleri günü günününe değil. düşük kilolu doğabilirler ve küveze girebilirler. 37. haftamda doğurursam düşünki bebeklerim 35. haftadaki büyümelerinde olacak. 2 kilonun üstünde olsunlar da başka bir şey istemem. organ gelişimleriyle de alakası var. mesela emme refleksi gelişmeyebilir, akciğerleri gelişmeyebilir. bu yüzden yani geriden geldikleri için küveze girebilirler, organları geliştikten sonra da çıkarlar. tabi bu isteyeceğimiz en son şey olur.
beslenmem çok iyi. hep et, süt, yumurta, yoğurt, peynir ağırlıklı besleniyorum. yani protein ağırlık besleniyorum. doktorum yemeni artırsan da bir şey değişmez, bazen önüne geçemiyoruz bir daha ki kontrolde bakalım ne kadar gelişecekler, o zaman konuşuruz ne yapacağımızı dedi. haftaya bugün gideceğiz doktora her halde bir ilaca başlarım. normalde 1400gr civarın olmaları gerekiyor bu hafta. benimkilerin biri 1088 diğeri 1300 gr. aralarındaki fark açılıyor yani.bir önlem alacak sanırım doktor. haftaya öğreneceğiz.

yok canım ya ben çanakkaleliyim aslen.ama balıkesirde yaşıyorum.kızçe demeyi seviyorum küçük kız çocuklarına.bi dizi vardı ya ordan kalma bi alışkanlık oldu:)

canım ciğer geliştirivi iğne vurulmanı istedimi doktorun.belki kilolarına olmasa bile ciğerlerine faydası olur? üzme kendini ama başağın bebekleri ne kadar farklı kiloluydu hatırlasana neredeyse 2,5 katı fark vardı aralarında.ama şimdi evlerindeler....sen elinden geleni yapıyorsun neticede...allah emanet.

gebeliğinle karın ameliyatın arasında bi bağlantı varmıymış doktor bişeyler söylemiştir heralde.telaş yapmadan önce iyi bi araştır bence...ne sorunları olanlar sağlıklı hamilelik geçiriyor,daha bebeklerin çok riskli dönemde şimdiden stres yapma canım onları....önünde çok uzun bi yol var.ilk 12 haftan çok risklii biliyorsun.ikiz gebelik zor sakin ol.herşeyin bi çaresi vardır.doktorzaten çok riskli olsan sana hamileliğinin başından allah korusun sonlandırmayı bile önerirdi değilmi.stres yapma.allah yardımcın olsun.

doktor bu zamana kadar ne kan sulandırıcı iğneden ne de ciğer geliştirici iğneden bahsetti. vitamin, demir ve kalsiyum ilaçlarını kullanıyorum sadece. haftaya tekrar kontrole gel, o zaman konuşuruz ne yapacağımızı dedi. benim de aklıma ciğer geliştirici iğneden falan bahsedecek diye geldi ama bilemem tabi. bi şeyler yapılması gerek. haftaya sorarım. 2 kilo civarında olsalar yeter. organları gelişsin yeter. sıkmıyorum canımı. haftaya öğreneceğiz neler yapacağımızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…