2013 ikiz anne adayları buraya

delikız bebek şekerlerine bayıldım, çok güzeller. Ben de hastane de gelenlere çikolata ikram etsem de eve gelen yakın akrabalara bebek şekeri mi ikram etsem diye düşünmeye başladım.

.

sağolasın
ben de öyle yaptım hastanede çikolata dağıttım bebek şekerlerni de eve gelenlere vereceğim ,zaten hastaneye ailemden başka gelen olmadı bebek şekerlerini ziyan etmeye gerek yok :))

bende razıyım canım... sabahtan beri midem ağrıyo tek sancım olmasın sesim çıkmaz :))
yeter ki bebişlerim iyi olsun kiloları artsın
dr.um bu şekilde doğsalar bile 1-2 hafta kalırlar dedi...
ciğer geliştirici de yapıldı... Takdir Allah ın artık biz elimizden geleni yapıyoruz

dr.um bu konuyu açtı dün :))
eşimde bende doğum fotografcısı istemiyoruz ... ama eve fotoğrafçı çağıracağız inşallah
ben doğuma eşiminde girmesini istemiyorum ama dr.um ve eşim anlaştı... eşim yanımda olacak ... heyecanlanma beni de paniklettirme diyorum :))
bu arada doğum fotoğrafçısını 36.haftayı tamamlamayan doğumlara almıyorlarmış... yani en azından benim dr.um öyle söledi
benim aklımda yoktu ama hastane odam süslenecek sanırım... ben dadece kapı süsü ve şeker istiyordum ama dr.umla eşim konuşurken odayı süslemeye karar verdiler
ayyy çok komik ben can derdindeyim onlar süs püs peşinde :)) belki gerçekten de biraz sakin olmak lazım

bugün çok şükür kendi valizimi hazırladım
bebeklerinkini de haftasonu halledeceğim (daha gelecekler var)
kızlar eksiklerimi söleyin tavsiyede bulunun

*lohusa pijaması
*lohusa gecelik ve sabahlık
*normal pijama( ama lohusa pijaması gibi kullanışlı leke falan olursa diye 2 gece kalacağım )
*emzirme sütyeni
*emzirme atleti
*3 adet kilot
*ped (gerekirse hasta bezi alacam)
*çorap
*kızmızı şal (tesettürlüyüm tacı evde kullanacağım :))
*diş macunu fırçası
*tarak ve toka
*terlik
*havlu

eksiklerim
*göğüs kremi
*göğüs pedi (evde var ama erken diye yanıma almıyorum)
*göğüs kalkanı

sizce başka ne kullanmalıyım eksiklerim neler ???
süt sağma makinası hastanede gerekmez diye almadım ... eve gelince bakacağım...

bir de bebek çantasında neler olmalı....
aslında netten bi liste çıkardım ama onu hazırlayınca sizinle paylaşmak istiyorum

Son düzenleme:

hiç duymamıştım bu 36. hafta olayını. doğum zamanı gelince ben de doktoruma sorarım. eşimi zaten yanımda istiyorum. o korkuyor biraz ama dayanacak ikimiz de bebeklerden başka bir şey görmeyeceğiz nasıl olsa. bebeklerimi görünceğim o anda yalnız olmak istemiyorum.

Ben de bu sabah kağıt üzerinde benzer bir liste hazırlamıştım, annem gelince alacağım inşallah. Sendekilere ek olarak; -tavsiye üzerine- anne sütü artırıcı çay (humana markası), peçete ya da rulo havlu var benim listemde. Süt sağma makinesine hastanede ihtiyaç olmayacağına emin misin? Belki bebişler hemen ememez, o zaman sağıp vermek gerekmez mi?

Merhaba Arkadaşlar

Doğum yapan ve bebeklerine kavuşan delikız, mehmetderya, başak ve arada unutmuş olabileceğim tüm diğer arkadaşlarımı tebrik ediyor, bebekleriyle sağlıklı, mutlu ve huzurlu uzun bir ömür geçirmelerini diliyorum.

Ben şu anda 12. haftanın içerisindeyim; mide bulantılarım nispeten azaldı; sabah kalkar kalkmaz gelen kusmam dışında kusmalarım da artık olmuyor. O nedenle biraz daha gözüm gönlüm açıldı diyebiliyorum. Daha 12. haftada olmama rağmen göbeğim hafif çıkmaya başladı bile.

Ben aslında epidural veya spinal anesteziyle doğum hakkında sorulan sorulara yanıt vermek istiyorum. 2007'de Pendik Özkan hastanesinde (şimdiki adıyla Remedy) spinal anesteziyle doğum yaptım ve ikizlerimde de kesinlikle bu yöntemi kullanacağım başka bir sorun olmadığı sürece. Daha önce üniv. yıllarımda ayağım kırıldığında platin takmak ve platinleri çıkarmak için 2 kez spinal anestezi ile ameliyat olduğumdan bu konuda tecrübeliydim. Spinal ve epidural arasında sadece kateter uzunluğuyla ilgili bir fark var; gerçi kateteri hiç görmüyorsunuz; ben sadece kendimi cenin pozisyonuna aldıktan sonra belimde iğne yapılan yerde belli belirsiz bir acı ve hemen arkasından bacaklarınızda oluşan hafif karıncalanma ve ısınma hissi hissetmiştim her seferinde aynı şekilde ... ve çok kısa bir süre içinde belden aşağınız geçici felç oluyor ama sizin bilinciniz açık oluyor; bu arada tansiyonunuz ve nabzınız sürekli kontrol altında ve beliniz hizasında sizin işlemi görmemeniz için geçirilen bir perde oluyor o perdenin arkasındaki konuşmaları duyuyor, doktorunuzla birebir sohbet edebiliyor ve şakalaşmalarına katılabiliyorsunuz; ve en önemlisi bebeğiniz ilk çıktığı anda ağlama sesini duyuyor ve öyle bacaklarından aşağıya sarkıtılmış bir şekilde ve halen göbek bağınız bağlıyken doktorunuz onu sizin omzununa koyduğu anda tüm ciyaklaması kesiliyor ve sizin kokunuzu alıp algılıyor ve siz de tabi gözyaşlarınıza boğuluyorsunuz; o anı ömrüm boyunca unutabileceğimi sanmıyorum. Bu işlemin bir diğer avantajı 5-10 dak. içinde direk odanıza çıkabilmeniz ve genel anestezide çekilen baş ağrıları ve ağlamalarla hiç uğraşmak zorunda kalmamamız ve unutmamanız gereken bir başka gerçek de hayatınız boyunca ne kadar genel anestezi alırsanız o kadar alzheimer riskinizin arttığı... bu nedenle uygulanabilecek olan tüm durumlarda genel anesteziden kaçınmak gerektiğine inanıyorum ben. Ama bu uygulamada anestezi doktorunun tecrübesi de çok önem taşıyor. Tek atışta bilemediniz ikinci denemede nokta atışını yapabilmeli... Ben bazılarından operasyondan sonraki birkaç ay boyunca bel ağrısı şikayetleri olabildiğini duydum ama 3 operasyon geçirdim şu ana kadar bu şekilde ve hiçbir yan etkisini görmedim. Hatta dediğim gibi sizi odada bekleyenleri güleryüzle karşılayabiliyor ve çocuğunuzu ilk anlarda doyasıya bağrınıza basabiliyorsunuz; ve operasyondan sonra bacaklarınızın kendine gelme süresi uzun olduğundan, genel anestezide olduğu gibi çıkar çıkmaz ameliyat yeri ağrısıyla başbaşa kalmıyor ve bu ağrıyı nispeten 5-6 saat sonra o da hafif başlayıp artan şekilde hissedebiliyor ve hafif başlarken hissettiğiniz için ağrı kesicinizi başlar başlamaz vurdurup, bu süreci daha hafif atlatabiliyorsunuz. Zaten ikinci gün ağrı mağrı pek kalmıyor ve etrafınızda genelde genel anesteziyle doğum yapanları gözlemlemiş olan kişileri hayrette bırakacak şekilde bilinciniz açık ve yerinde bir şekilde ve ilk günde oluşabilecek ağrılarınızı çok daha hafif atlatarak geçiriyorsunuz. Ama size tavsiyem, öncelikle doğum yapacağınız yerdeki anestezi doktoru hakkında bilgi almanız ve daha önce kendisinin bu anesteziyi uyguladığı kişilerden tecrübeleri hakkında bilgi edinmeniz. Bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaşmazsanız veya içinizi huzursuz edecek birşeyler hissetmezseniz, endişe edecek birşey yok.

Biraz uzun oldu fakat ancak bu konuda sizi bilgilendirebilirim sanırım. Onun dışında siz benden çok daha büyük haftalarda olduğunuzdan, ikiz hamileliği hakkında söyleyebileceğim pek birşey yok. Ha bir de mutlaka süt sağma makinesi... Ben kızımda da elektrikli ikili süt sağma makinesi kullanmıştım Medela'nın halen piyasada var mı bilmiyorum. ikizler için kullanıma uygundu; o zaman tek bir bebeğim vardı ama önce Chicco elle sağım yapılan tekli makineyi alıp saatlerce uğraşıp boşuna güç harcadığımı ve bu sırada bir göğüs sağılırken diğerindeki sütün de boşuna aktığını fark ettiğimden, hemen aynı gün iade edip elektrikli ve iki göğüsü bir anda sağıp 10-15 dakika içinde tek bir damla kalmayacak şekilde bitiren ve böylece süt kapasitesini gerçekten çok arttıran Medela'yı aldım. Markanın pek önemli olduğunu sanmıyorum aslında önemli olan iki göğsünüzü de aynı anda sağabilmesi ve kesinlikle el gücünüzle değil, elektrikle çalışması makinenin; böylece beyin iki göğüsle de aynı anda emzirdiğinizi varsayıyor ve süt kapasitesini arttırıyor; hatırlıyorum da ilk başlarda 30-40 ml ancak sağarken birkaç ay sonra her göğsümden 150-170 ml sağabiliyordum ve bu özellikle çalıştığınız zamanlarda çocuğunuzu halen anne sütüyle beslemeye devam edebilmenizi sağlıyor ve sizin de kendinizi yetersiz hissetmenizi engelliyor.

Bu konular hakkında sorunuz olursa cevaplandırabilirim ama diğer konularda haftalarım arttıkça benim size soracak daha çok şeyim olacak sanırım.

Hepinize ve karnınızdaki bebişlere Allah'tan sağlık ve uzun ömür diliyorum. Umarım hepimiz yalnızca 36'lı haftaları değil, 38'li haftaları da görme fırsatını yakalayabilir ve bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde doğurabilir ve onlara bakabiliriz.

Görüşmek üzere ...

Son düzenleme:
Ne güzel anlatmışsın urania parmaklarına sağlık.Ben sezeryandan çok korkuyorum yaa keşke herşey yolunda gitsede normal doğum yapabilsem.

Canim hastanelerin hepsinde sut sagma makinasi oluyor... Hatta bixim evde kullandiklarimizdan cok daha kuvvetli... Bu nedenle evde lazim diye dusunmedim

bende götürürüm diye düşünüyodum ama haklısın hastanelerde olması lazım...

hastanelerde süt sağma makinası olup olmadığı konusunda hiç bir fikrim yoktu. varsa çok güzel gerçekten. eve dönüncew süt gelir zaten. gerisi bizim bebişlerimizin güzel ağızlarına, emişlerine kalmış. umarım çok zorlanmadan emerler.
bir de şu husus var. belki kimine kolay diye sağıp vermek daha mantıklı gelebilir ama bebeğin emmesi anneyle bebek arasında çok güçlü bir bağ kuruyor. umarım makineye hiç gerek kalmaz.

Canım çok sağol vakit ayırıp bilgi verdiğin için, 4-5 gün sonra toparlanabiliyorsan süper, insan kuzuların peşinde koşarken kendini düşünmez zaten haklısın :) Miniklerin güzel haberlerini paylaş arada bizlerle, şimdilik senkron ve normal düzende gitmeleri harika, inşallah böyle uslu olur annelerini çok üzmezler:)

Sorunsuz ve mutlu bir gün dilerim anneler ve bebişlerine...
Sabah sabah bir bayılma hissi yaşadım. Camı açıp soğuk hava almamla kendime geldim çok şükür.

URANIA çok teşekkürler merak ettiğim konuyla ilgili çok detaylı bilgi vermişsin, çok iyi oldu:)

İnşallah huzurlu ve sağlıklı bir hamilelik yaşarsın, biz de bildiğimiz ne varsa yardımcı olmak için elimizden geleni yaparız:)
Sevgiler,

merhaba kizlar. ne guzel bebislerini kucagina alan arkadaslarimiz var. allahim bebeklerinize saglikli uzun omurler versin. anali babali mutlu buyusunler.
size bir sey danismak istiyorum. ben asilama oldugum gunden beri crinone vajinal jel kullaniyordum. progesteron hormonu iceriyor. bir haftadir doktorum jeli kesti. son bir kac gundur koyu sari yesilimsi yogun bir akinti basladi. icinizde bu jeli kullanmis olan varsa boyle bir durumla karsilastiniz mi? umarim jelden kaynaklaniyordur.

Ben de başından beri crinone jel kullanıyorum ama kesmedi doktorum. Doğuma kadar kullanacağımı söyledi. İlaç beyaz ama bir süre sonra vücuttan atılırken sarımtrak bir rengi oluyor. Aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum ama bende böyle.

Bende 8. haftama kadar kullandım canım o berbat jeli mahfetmişti beni içeride birikip birikip top gibi çıkıyordu ama bıraktığımda yeşilimsi bir akıntım filan olmadı içeride kalan parçalar çıktı sarı/turuncu o kadar.

Evet kullanırken benimde sarımsı olarak gerii geliyordu. bu daha koyu renkli. doktorum aslında bende de uzun süre kullanacaktı ama benim hormon bozukluğu yapan bir hastalığım var. bu jel ile beraber yüksek progesteron diğer hormon değerlerimi de yükseltti. bu da tansiyon yükselmesi vs yapıyor. o yüzden kesti. teşekkür ederim cevabın için. haftasonu kontrol var. herşeyden tedirgin olduğum için dayanamadım size bir sorayım dedim.

evet canım hakkaten berbat bir jel. ama ne yapalım bebekler sağlıklı olsunlar diye katlanacağız herşeye. bir soracağım doktora bakalım. iyice pinpirikli oldum :) nasıl geçecekse dokuz ay :)

inş. hepiniz çabucak toparlanırsınız ..bugün arkadaşlar geldi ,diyorlarki biz seni hasta yatakta bekliyoruz turp gibisin sen sanki hiç ameliyat olmamış gibisin dedimki şartlar öyle gerektirdi bu tempoda ayakta kalmak zorundaydım ,gerçekten mecburiyetten ve benim yapım gereği hasta dolaşmayı hiç sevmem ,ameliyattan çıkar çıkmaz gözlerimi açmamdan belli olacakki böyle biriyim ben ,vucudum dirençli çok şükür ,kendim de isteyince hemen toparlandım ..
inş. böyle gider tek temennim bu ,RABBİM inş. size de bu günleri göstersin..
yarın hamsilerin kontrolü var duanızı esirgemeyin..
sağolasın amin inş.

süt makinesi her hastanede var mutlaka merak etme..
size söyle bir tavsiyem var ,kilot falan giyemiyorsunuz ameliyattan sorna çnkü sıkıyor ,en ideali kilot şeklinde olan hasta bezleri ,direk hasta kilodunu takıp hem kilot hem bez olarak kullanın ben öyle yaptım çok rahat oldu ,zaten kimse görmüyor ,kilot ilk başta giyemezsiniz hem ameliyat yerine geliyor hem sıkıyor ,oturup kalkarken acıtıyor lastikleri filan ..
ben canped hasta kilodu şeklindeki bezlerden almıştım m beden ,gayet güzel oldu çok memnun kaldım ,kanamam şuan az ama rahatlığından hala onu kullanıyorum
dışarı taşma vs olmuyor ,kilot gibi kullanıyorum ..
çamaşır olarak da dar bişey almayın sıkıyor ,çorap alın ayağınızı üşütmemek için ...
aklıma gelen bunlar ,zaten hasta kilodu kullanırsanız geceliğiniz de batmıyor tek gecelikle bile hastaneden çıkarsnız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…