- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.761
delikız bebek şekerlerine bayıldım, çok güzeller. Ben de hastane de gelenlere çikolata ikram etsem de eve gelen yakın akrabalara bebek şekeri mi ikram etsem diye düşünmeye başladım.
.
bende razıyım canım... sabahtan beri midem ağrıyo tek sancım olmasın sesim çıkmaz :))canım ben senin haftandayken kızım 1350 oğlum 1700 dü, erken doğum için hastaneye yattığımda çok korktum doğacaklar diye, düşünsene ne kadar küçükler, ama ben inanıyorum seninkilerde benimkilerde dayanacaklar, karnım acayip ağırlaştı ve sadece sırt üstü yatarak son 2 haftayı tamamlamaya çalışacağım inşallah, çok zor geçiyor ama yeterki bebeklerim sağlıklı dünyaya gelsinler ben herşeye dayanmaya razıyım, karnımın yan tarafları çok acıyor, bugün neredeyse ağlayacaktım, Rabbim hepimize dayanma gücü versin inşallah...
arkadaşlar ben hemen başka bir konu açayım.
aranızda doğum fotoğrafçısı düşünen var mı? geçende bir fotoğrafçının önünden geçerken vitrinde fotoğrafları gördüm. dayanamadım, içeri girdim ve bebek albümlerine baktım. fotoğraflar çok doğaldı. bebeklerin daha kordonları kesilmeden anneye bağlı görüntüleri sonra anneye babaya gösterilirken, ve doğum sonrası odada çekilmiş çok profesyonel fotoğraflar vardı. bayıldım gerçekten. çok güzel bir hatıra olur. hatta baktığım albümdeki doğum yaptıran doktor da benim doktorumdu ilginç olan. bebekleri ayaklarından tutmuş kordon hala anneye bağlı. tabi epidural sezaryen ile olduğu için doğuma fotoğrafçı girmiş.
çok beğendim. şöyle 20-30 fotoğraflık albümü 350 liraya yapıyorlar.
ilk başlarda yaptıralım dedik karar verdik. sonra da bebeklerin tüm hazırlıklarını tamamladık cepte para kalmadı. kararsız kaldık.
sizler düşünüyor musunuz?
bende razıyım canım... sabahtan beri midem ağrıyo tek sancım olmasın sesim çıkmaz :))
yeter ki bebişlerim iyi olsun kiloları artsın
dr.um bu şekilde doğsalar bile 1-2 hafta kalırlar dedi...
ciğer geliştirici de yapıldı... Takdir Allah ın artık biz elimizden geleni yapıyoruz
dr.um bu konuyu açtı dün :))
eşimde bende doğum fotografcısı istemiyoruz ... ama eve fotoğrafçı çağıracağız inşallah
ben doğuma eşiminde girmesini istemiyorum ama dr.um ve eşim anlaştı... eşim yanımda olacak ... heyecanlanma beni de paniklettirme diyorum :))
bu arada doğum fotoğrafçısını 36.haftayı tamamlamayan doğumlara almıyorlarmış... yani en azından benim dr.um öyle söledi
benim aklımda yoktu ama hastane odam süslenecek sanırım... ben dadece kapı süsü ve şeker istiyordum ama dr.umla eşim konuşurken odayı süslemeye karar verdiler
ayyy çok komik ben can derdindeyim onlar süs püs peşinde :)) belki gerçekten de biraz sakin olmak lazım
bugün çok şükür kendi valizimi hazırladım
bebeklerinkini de haftasonu halledeceğim (daha gelecekler var)
kızlar eksiklerimi söleyin tavsiyede bulunun
*lohusa pijaması
*lohusa gecelik ve sabahlık
*normal pijama( ama lohusa pijaması gibi kullanışlı leke falan olursa diye 2 gece kalacağım )
*emzirme sütyeni
*emzirme atleti
*3 adet kilot
*ped (gerekirse hasta bezi alacam)
*çorap
*kızmızı şal (tesettürlüyüm tacı evde kullanacağım :))
*diş macunu fırçası
*tarak ve toka
*terlik
*havlu
eksiklerim
*göğüs kremi
*göğüs pedi (evde var ama erken diye yanıma almıyorum)
*göğüs kalkanı
sizce başka ne kullanmalıyım eksiklerim neler ???
süt sağma makinası hastanede gerekmez diye almadım ... eve gelince bakacağım...
bir de bebek çantasında neler olmalı....
aslında netten bi liste çıkardım ama onu hazırlayınca sizinle paylaşmak istiyorum
Ben de bu sabah kağıt üzerinde benzer bir liste hazırlamıştım, annem gelince alacağım inşallah. Sendekilere ek olarak; -tavsiye üzerine- anne sütü artırıcı çay (humana markası), peçete ya da rulo havlu var benim listemde. Süt sağma makinesine hastanede ihtiyaç olmayacağına emin misin? Belki bebişler hemen ememez, o zaman sağıp vermek gerekmez mi?
Canim hastanelerin hepsinde sut sagma makinasi oluyor... Hatta bixim evde kullandiklarimizdan cok daha kuvvetli... Bu nedenle evde lazim diye dusunmedim
bende götürürüm diye düşünüyodum ama haklısın hastanelerde olması lazım...
amin sağolasın
geçmiş olsun ,maş. kızlarına da
şekeri dikkatli taki edersen zamanla düşecektir ,sadece doktorun dediklerini yap yeter ,bende de hafif yüksekti diyete uydum geçti çok şükür
ben genel anestezi oldum ,epidural yapamazdım çünkü gözüm açık hayatta bir işlem yaptıramam ,masadan kalkarım çok heyecanlandım çünkü ,genel anesteziden bir sıkıntım olmadı öyleki ben ameliyathanede uyandım zaten :))
narkozla aram ii sanırım :))
her insanda aynısı olabilirmi bilmem ..
benim ilk 2 gün sütüm geldi ama az malum sezeryandı ama 3.günden sonra süt sağdığım için de gayet güzel sütüm geldi ..
süt kafada bitiyor ,stres asla yok ,bol su içeceksin ve sütün sağarsan mutlaka geliyor sağdıkça ...
şuan 1 haftalık sezeryanlıyım çok şükür eski hayatıma döndüm
ilk4-5 gün eğilip kalkamıyorsun aynı hamilelik sürecindeki gibi oluyorsun ama ondan sonra toparlıyorsun
ben mi erken ayağa kalktım bilmiyorum ama bende öyle oldu
gerçi ben hastaneden çıktıktan sonra bebeklere süt götüreyim emzireyim diye ayaktaydım eğilip kalkamasam da kuzulara gidiyordum ..
Sorunsuz ve mutlu bir gün dilerim anneler ve bebişlerine...
Sabah sabah bir bayılma hissi yaşadım. Camı açıp soğuk hava almamla kendime geldim çok şükür.
Nehircim bebişlerinin iyi olmasına sevindim, Rabbim daha da iyi etsin. İnşallah şeker seviyen düşük çıkar da insüline gerek kalmaz, kalırsa da sıkma canını az daha sabret,çoğu gitti azı kaldı inşallah.[/B]
Geçmiş olsun canım, nasıl bir bayılma hissi bilmiyorum ama bende senin haftalarında ani sıcaklık basması, nefes sıkışması ile terleme oluyordu, 2 hafta filan devam etti geçti, sanırım hormonların değiştiği bir dönem. Dikkat et kendine... İyi dileklerin için de çok teşekkürler:)
Bugün ayrıntılı utrasonumuz var inşallah hamsilerimde sorun yoktur
İnşallah herşey yolunda gitmiştir, haberlerini bekliyoruz.
canım ben senin haftandayken kızım 1350 oğlum 1700 dü, erken doğum için hastaneye yattığımda çok korktum doğacaklar diye, düşünsene ne kadar küçükler, ama ben inanıyorum seninkilerde benimkilerde dayanacaklar, karnım acayip ağırlaştı ve sadece sırt üstü yatarak son 2 haftayı tamamlamaya çalışacağım inşallah, çok zor geçiyor ama yeterki bebeklerim sağlıklı dünyaya gelsinler ben herşeye dayanmaya razıyım, karnımın yan tarafları çok acıyor, bugün neredeyse ağlayacaktım, Rabbim hepimize dayanma gücü versin inşallah...
Allah yardımcın olsun ya son 2-3 hafta gelinen noktayı düşünemiyorum :) sırtüstü yatmakta iyi değil diyorlar biliyorsun bebeklerin ağırlığı damarlara baskı yapıp onlara kan gitmesini engelliyor, sırtını iyice dikleştirip uzun oturur gibi bir pozisyon bulmaya çalış istersen, tabi nispeten rahat edebildiğin bir şekilde. Az kalmış canım, sık dişini inşallah sonu iyi olacak:)
merhaba kizlar. ne guzel bebislerini kucagina alan arkadaslarimiz var. allahim bebeklerinize saglikli uzun omurler versin. anali babali mutlu buyusunler.
size bir sey danismak istiyorum. ben asilama oldugum gunden beri crinone vajinal jel kullaniyordum. progesteron hormonu iceriyor. bir haftadir doktorum jeli kesti. son bir kac gundur koyu sari yesilimsi yogun bir akinti basladi. icinizde bu jeli kullanmis olan varsa boyle bir durumla karsilastiniz mi? umarim jelden kaynaklaniyordur.
merhaba kizlar. ne guzel bebislerini kucagina alan arkadaslarimiz var. allahim bebeklerinize saglikli uzun omurler versin. anali babali mutlu buyusunler.
size bir sey danismak istiyorum. ben asilama oldugum gunden beri crinone vajinal jel kullaniyordum. progesteron hormonu iceriyor. bir haftadir doktorum jeli kesti. son bir kac gundur koyu sari yesilimsi yogun bir akinti basladi. icinizde bu jeli kullanmis olan varsa boyle bir durumla karsilastiniz mi? umarim jelden kaynaklaniyordur.
Ben de başından beri crinone jel kullanıyorum ama kesmedi doktorum. Doğuma kadar kullanacağımı söyledi. İlaç beyaz ama bir süre sonra vücuttan atılırken sarımtrak bir rengi oluyor. Aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum ama bende böyle.
Bende 8. haftama kadar kullandım canım o berbat jeli mahfetmişti beni içeride birikip birikip top gibi çıkıyordu ama bıraktığımda yeşilimsi bir akıntım filan olmadı içeride kalan parçalar çıktı sarı/turuncu o kadar.
evet canım hakkaten berbat bir jel. ama ne yapalım bebekler sağlıklı olsunlar diye katlanacağız herşeye. bir soracağım doktora bakalım. iyice pinpirikli oldum :) nasıl geçecekse dokuz ay :)
inş. hepiniz çabucak toparlanırsınız ..bugün arkadaşlar geldi ,diyorlarki biz seni hasta yatakta bekliyoruz turp gibisin sen sanki hiç ameliyat olmamış gibisinCanım çok sağol vakit ayırıp bilgi verdiğin için, 4-5 gün sonra toparlanabiliyorsan süper, insan kuzuların peşinde koşarken kendini düşünmez zaten haklısın :) Miniklerin güzel haberlerini paylaş arada bizlerle, şimdilik senkron ve normal düzende gitmeleri harika, inşallah böyle uslu olur annelerini çok üzmezler:)
sağolasın amin inş.Merhaba Arkadaşlar
Doğum yapan ve bebeklerine kavuşan delikız, mehmetderya, başak ve arada unutmuş olabileceğim tüm diğer arkadaşlarımı tebrik ediyor, bebekleriyle sağlıklı, mutlu ve huzurlu uzun bir ömür geçirmelerini diliyorum.
Hepinize ve karnınızdaki bebişlere Allah'tan sağlık ve uzun ömür diliyorum. Umarım hepimiz yalnızca 36'lı haftaları değil, 38'li haftaları da görme fırsatını yakalayabilir ve bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde doğurabilir ve onlara bakabiliriz.
Görüşmek üzere ...
Ben de bu sabah kağıt üzerinde benzer bir liste hazırlamıştım, annem gelince alacağım inşallah. Sendekilere ek olarak; -tavsiye üzerine- anne sütü artırıcı çay (humana markası), peçete ya da rulo havlu var benim listemde. Süt sağma makinesine hastanede ihtiyaç olmayacağına emin misin? Belki bebişler hemen ememez, o zaman sağıp vermek gerekmez mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?