- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.821
Kızlar bugün Dr.kontrolum vardı 2 hafta önce kiloları normal olan bebeklerimin bu hafta gelismedigini söyledi Dr. Biri 1800 digeri 1350 kg. Bebeklere az kan gittiğini söyledi ....bu arada 32+2 deyim. Böyle bir durumla karşılasan var mı ? Çok üzüldüm ben yaklaşık 2 kg olurlar diye düşünmüştüm.yorumlariniz önemli arkadaslar ...
Benim sat 13 aralıktı.Bata 5 gün kala öğrendim hamileliğimi.Doktorum bana gel dedi değerim yüksek olunca.salı daha garanti olur dedi.ama ben cumartesi gideceğim.5.hafta bitsin diye.cnaım merhaba aynı dönem galiba...benim SAT 15.12.2012 seninki?
benim değerlerim 10.gün 454 12.gün 1332 14.gün 2804
bizde yarın tam 5 haftalıkken keseleri görmeye gitcez bakalım...hayırlısı
bunu yorumlamak çok zor diye cevap yazmamıştım ama umarım allah gönlğne göre verir,yanlız şeyi anlamadım 2lt süt yazmışın o kadar süt mü içiyorsun...gazdan çatlarsın abartmışın umarım yaanlış anlamışımdır.500 ml süt içsen ve 1 kase yoğurt yesen yeter ki şuan bebişler senden besleniyor yediklerinden değil.kabız falan olursan mazallah şuan daha riskli dönemdesin.
Normalde tek taraflı oluyormuş bende her iki tarafta da oluyor o yüzden şüphelendim.Doktorumda tek taraflı olması lazım dedi.
Doktorla görüştüm gelsen görürüz keseyi dedi.Değerim 2554 dün çıkan.Ama ben haftaya cumartesi gideceğim.Daha geçen cumaydı batım.Kısmet artık.Hayırlısı neyse o olsun hepimiz için
Benim sat 13 aralıktı.Bata 5 gün kala öğrendim hamileliğimi.Doktorum bana gel dedi değerim yüksek olunca.salı daha garanti olur dedi.ama ben cumartesi gideceğim.5.hafta bitsin diye.
Market alışverişindeki sütlerdi onlar.Günde 1 bardak içiyorum sütü.Ben ölçü olarak çok netti o yüzden yazdım 2 lt süt diye :)
merhabalar bende ikiz annesi adayıyım hepimize allah yardım etsin.
Maşallah nazar değdirmeyelim sütüne çok anlatma bencebebekler çok kçük oldukları için emme refleksleri zayıf oluyor emseler de hemen yoruluyorlar ve emdikleri süt onlara yetmiyor
mama vermek istemeyeceğin için de sütünü sağıp biberonla vermeyi tercih etmelsiin
kaldıki çok sütün çıkmasını istiyorsan mutlaka sürekli sütünü sağmalısın ,
3 saatte bir sütünü sağ ,önce emzir bebekleri ki emmeye alışsınlar sonra biberondan sütünü ver doysunlar
doktor bana böyle anlattı
ben çok dikkat ederek emzirmeme ve sütümü vermeme rağmen bugün kontrole gittim kilo alamamışlar ,doktor normal dedi ama emerken yorulurlar mutlaka biberonla her öğün 50 cc içmeleri lazım güzel büyümeleri için dedi
ben de emmeyi unutmasınlar diye önce emzirip sonra o miktarda biberon veriyorum
bir de sütün devamlı gelmesi ve artması için sağman şart ,sağdıkça derya gibi geliyor süt ...
bir de ben dolaba dondurucuya da atıyorum ilerde yetmezse lazım olur diye çok süt geldiği zamanlarda..
öyleki bi gece öyle taşmıştıki sütüm akıyordu resmen yerlere ama bu durumu sağmaya borçluyum siz de sağın ki sütünüz gelsin bol bol
Maşallah nazar değdirmeyelim sütüne çok anlatma bence
Ya ben bunların hiçbirini yapmıyorum.Bir yiyeceği 1 hafta yesem sonra tiksinip bir daha ağzıma koyamıyorum.Ne süt ne yoğurt ne peynir.Doktorum şu anlık belki idare edebilirsin ama ilerki haftalarda sıkıntı yaşamaya başlarsın dedi.süt, peynir, yoğurttan azar azar ye ki sonradan bıkma. hatta peynirini de çeşitlendir. beyaz, kaşar, tulum vs. gibi. ben yoğurdu bile çeşitli yiyorum. imkanım var, yaşadığım yerde manda yoğurdu üretiliyor. eşim alıp getiryor sağolsun. zaten çok da faydalı. bir hafta normal inek yoğurdu bir hafta manda yoğurdu gibi.
bir de mesela sabahları omlet yapıyorum arada peyniri içine atıyorum.
çeşitendirmezsem bıkıyorum gerçekten. genel olarak kalsiyum ihtiyacımı şu miktarda karşılıyorum.
bir kupa süt ( kupa, su bardağından daha büyük oluyor), kalıp peynirden kestiğim bir dilim peynir, bir kase yoğurt ve bir de sabahları tam buğday unu ekmeğine yaptığım kaşarlı tost. kalsiyum tabletini de ayrıca alıyorum.
Belki de dediğin gibidir ama özellikle yorulduğumda ve ağır kaldırdığımda her iki tarafta acıyor.Akşam uzandığımda da ara ara bi sağda bi solda oluyor.İnşallah ikizdir benimlkilerde.Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin sana da.Yaklaşmış baya günün :)canım gebe kaldığımı kan testiyle 4. haftada öğrenmiştim. hiç beta HCG değerinden bahsetmedi doktor bana. doğal yollarla hamile kaldım.normalde batmalar hissediyordum. bebeğin yerleştiğini de biliyordum. gerçekten sağımda ve solumda farklı farklı zamanlarda batmalar oluyordu. neden tek yerden batma olmuyor diyordum. resmen rahmimde kazı var gibiydi sağ ve sol tarafta. 5. haftamda ultrasona girdim ve 2 kese gözüktü. ikiz gebe olduğumu öğrendim. çok şaşırdım. o zaman anlam verdim sağımda ve ssolumda olan batmalara, hafif sancılara.
belki sen kendini fazla dinliyor olabilirsin ikiz gebelik hep aklında olduğu için, yanıltıcı olabilir.inşallah yanıltıcı değildir. benim hiç aklımda yoktu, ilk gebeliğimdi, ikiz olunca sağımdaki ve solumdaki batmalara o şekilde anlam verdim.
allah gönlüne göre versin.
Ben çok severim süt ürünlerini.Normalde de çeşit yaparız eşimle.Bi alışverişte biri diğerinde farklı çeşit gibi.Ebe de senin gibi söyledi.Yumurta mutlaka hergün dedi sadece.Diğerlerini de az az ama her gün dedi.Meyveli süt,sıcak,soğuk süt.Cacık,cılbır,kase,şekerli vs yoğurt yiyorum.Zorlamıyorum ama yumurtayı hergün yiyemiyorum.Çok seviyorum tiksinmekten korkuyorumsüt, peynir, yoğurttan azar azar ye ki sonradan bıkma. hatta peynirini de çeşitlendir. beyaz, kaşar, tulum vs. gibi. ben yoğurdu bile çeşitli yiyorum. imkanım var, yaşadığım yerde manda yoğurdu üretiliyor. eşim alıp getiryor sağolsun. zaten çok da faydalı. bir hafta normal inek yoğurdu bir hafta manda yoğurdu gibi.
bir de mesela sabahları omlet yapıyorum arada peyniri içine atıyorum.
çeşitendirmezsem bıkıyorum gerçekten. genel olarak kalsiyum ihtiyacımı şu miktarda karşılıyorum.
bir kupa süt ( kupa, su bardağından daha büyük oluyor), kalıp peynirden kestiğim bir dilim peynir, bir kase yoğurt ve bir de sabahları tam buğday unu ekmeğine yaptığım kaşarlı tost. kalsiyum tabletini de ayrıca alıyorum.
canım ben 29+5 teyim. salı günü kontrolüm vardı. bebeklerimden biri 1088 gr diğeri 1300 gr civarındaydı. küçüğümün 2 hafta geriden diğerinin 4 gün geriden geldiğini söyledi. normlade 29. haftada 1400 civarında olmaları gerekiyor dedi.
sen 32. haftadasın 1800 gr bence iyi gibi ama 1350 gr olan bebeğin küçük gibi. bence 35. haftaya doğru biri 2 kiloyu geçer diğeri de 2 kg yakın olur.
doktorun ne dedi, bebeklere iyi kan gitmiyorsa ne yapılması gerekmiş? neler söyledi?
ben de haftaya tekrar kontrole gideceğim, doktorum o zaman bakalım yine geriden geliyorlarsa o zaman konuşuruz demişti.
Kızlar bugün Dr.kontrolum vardı 2 hafta önce kiloları normal olan bebeklerimin bu hafta gelismedigini söyledi Dr. Biri 1800 digeri 1350 kg. Bebeklere az kan gittiğini söyledi ....bu arada 32+2 deyim. Böyle bir durumla karşılasan var mı ? Çok üzüldüm ben yaklaşık 2 kg olurlar diye düşünmüştüm.yorumlariniz önemli arkadaslar ...
geçmiş olsun canım. sağlıklı olsunlar da önemli değil küvez olayı. başak1984 ün bebekleri küvezde büyüdü. onun bebeklerini 32. haftada aldılar. şimdi evlerindeler. hayırlısı neyse o olsun.Umarım dediğin gibi olur...Dr haftaya tekrar bakalım eger herhangi bir gelişim olmazsa bebekleri alırız dedi((( nst de baktı aslında erken dogumu gerektirecek bı durum yok.ama böyle giderse anne karnında durmasının bı anlamı yok çünkü beslenmiyorlar
Kan gitmesi icin yapılacak bişey yok sanırım Dr. Birşey söylemedi ...
Umarım iyi olurlar bebeklerimiz.
Ya ben bunların hiçbirini yapmıyorum.Bir yiyeceği 1 hafta yesem sonra tiksinip bir daha ağzıma koyamıyorum.Ne süt ne yoğurt ne peynir.Doktorum şu anlık belki idare edebilirsin ama ilerki haftalarda sıkıntı yaşamaya başlarsın dedi.
İyi dileklerin icin teşekkürler ...isin ilginç tarafı Dr.a ciğer geliştirici iğne yapılacak mı diye sordum,Dr suan gerek yok doguma yakın yapıyoruz dedi .haftaya umarım hersey yoluna girmiş olur.canım onlar doktorunda dediği gibi dıışarıda daha çabuk toparla rkendini.yeterki ciğerleri gelişmiş olsun.iğne falan olmuşmuydun ciğerleri için? allah sağlıkla kucağına almayı nasiip etsin canım şimdi stres yapma desemde sen dinlemezsin ama yinede dene canım...1 kg üstündeler çok şükür.bu sayfada 850 gr doğan bebeklerimiz oldu çok şükür 2kg yaklaştı şimdi...
geçmiş olsun canım. sağlıklı olsunlar da önemli değil küvez olayı. başak1984 ün bebekleri küvezde büyüdü. onun bebeklerini 32. haftada aldılar. şimdi evlerindeler. hayırlısı neyse o olsun.
arkadaşlar benim 1 haftadır aşırı bel ağrım ve leğen kemiğimde ağrı oluyor biraz fazla oturursam bacaklarımın üzerine basamıyorum. Size de olmuşmuydu yada oluyor mu?
Hayırlı olsun haftalarımız aynı hatta muhtemel doğum tarihimiz bile
İyi dileklerin icin teşekkürler ...isin ilginç tarafı Dr.a ciğer geliştirici iğne yapılacak mı diye sordum,Dr suan gerek yok doguma yakın yapıyoruz dedi .haftaya umarım hersey yoluna girmiş olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?