2013 ikiz anne adayları buraya

Minyon olduğum için hamile olduğumu 6. haftadan itibaren yüzümden ve göbüşümden herkes anlamaya başladı. Bence bu bünyeyle ilgili birşey. Şu an 12. haftadayım. Açıkça belli oluyor. Kesinlikle saklanmıyor.

Epey almışsın sen doktorum bana şimdi kilo alma 20. haftadan sonra kocaman olacaksın dedi.Ben zaten almak yerine veriyorum ama bu da iyi değilmiş artık çok vermişim.Çok alırsak sonlarda taşımak daha zor olacakmış.Sana yemek yapabilecek kimse yok mu yakınlarında?Benim annem ve kayınvalidem sırayla akşam yemeğimizi yapıyorlar.Bana göre az yağlı yiyebileceğim şeylerden.

Arkadaşlar merhaba nasılsınız?birşey sormak istiyorum acaba ist.da oturanlar hangi hastanelere gidiyor ya da doğum yapacaklar bn hala karar veremedim.Bilgi verirseniz sevinirim.Bir de doğum şekillerinde epidural iyi diyorlar hangi hastanede yaptırmak doğru olur bilemiyorum

Öncelikle hayırlı olsun.Hayırlısı nasılsa öyle olsun.Rabbim bize kaç can verdiyse o oluyor sonuçta.
Ben de bazı olumsuzluklarla başlamıştım.Önce bir gün baygınlık geçirdim acile götürdüler beni.Acaba bebek mi diye düşündük artık planlıyorduk.Yapılan testler sonucu 2-3 günlük hamile olduğumu söylediler.Yanımda annemler de vardı dolayısıyla herkes öğrenmiş oldu.Hepimiz çok sevindik mutluluktan ağladım duyunca.ertesi gün bir de kadın doğumcuya gideyim hem muayene olayım hem öğreneyim hamilelik nasıl bir şey diye düşündüm.Gidince hamile olmadığımı,kese oluşmadığını söyledi.Şok oldum.1 gün bile olsa hemen kendimi hazırlamışım.Yine başladım ağlamaya bu sefer hayal kırıklığından.Ailemize söyledik bebek yokmuş diye herkes çok üzüldü.Bu sefer herkes üzüldü diye ağladım.
Tam 1 ay sonra adet günüm 3 gün gecikti.Hiçbir test yapmadım o ana kadar.Geçen ay çok üzüldüm diye doktor test yapmadan gel ben bakayım önce demişti.Bu sefer değerler çok yüksek çıktı.Evet hamilesiniz dedi doktor.Ben yine ağlamaya başladım.Bir de ultrasonla bakalım dedi.Bu sefer suratı değişti.Olması gereken yerde değil dış gebelik olabilir bu bebeğe bağlanma dedi.Yıkıldım.Üzüldüm demiyorum sadece bu daha zordu.Umutsuzluğa kapılmaya başladım.Etraftan bazıları eşime siz tedavi görün bari demeye başlamış onu da duydum o ara.Bedenimde bir şey var ama buna hamileyim diyemiyordum.2 gün sonra tekrar gittik doktora eşimle.Çok şükür kese 1 kese gördük.Ama kalp atışlarını duyana kadar hamilelikten emin olunmaz dedi doktor.O yüzden bu defa kimseye söylememizi tembihledi iyice.Bu arada benim bulantılar başlamıştı.Herkes var bunda bir iş demeye başlamıştı ama biz kendimizce saklıyorduk hala.15 gün sonra kalp atışlarını duymaya gittiğimizde ne görelim.Bebekler birken iki olmuş.Allah artık bize bir evlat versin dedik 2 tane birden vermiş.ikisininde minicik kalpleri hızlı hızlı atıyordu.
Hala her kontrole giderken çok gergin oluyoruz eşimle yine bir terslik olacak diye.Ama endişelenmek de boşuna aslında.Sadece hayırlısını dilemek lazım.Şu an hakkımızda ne hayırlıysa öyle olsun.O yüzden biliyorum zor ama üzülmemeye çalış.Zaten sonuç olacağına varıyor.

evet malesef çok aldım. Vermekte iyi değil ama almak daha riskli erken doğumu tetikliyor. Ben evimde yemek yaptıramıyorum o koku kaç gün burnuma geliyo yapılan yemeğide yiyemiyorum. Kayınvalidem rahatsız annem de gelemiyor zaten okula giden küçük kardeşim var bulantı geçti geçecek diye bekiyorum hergün ama zaten asıl kilo alacağım dönemlere de geldim sayılır, bilmiyorum nasıl olacak.

dr undan memnunsan hastane iyidir. anadolu yakası hk fikir sahibiyim. avr yak. hk fikrim yok.
ama medical parklarda gördüğüm temel bişey var. mesela ben orada doğum yapmak istemezdim bu yüzden. seni etkilemek isteem ama. çok büyük hastane . bebek doğunca hemşire çağırıyorsun yarım saatte geliyor. sanırım heryere yetişemiyorlar.
anadolu yakasında kadıköy şifa çok iyidir.
en önemlisi dr. bence. dr unu seviyorsan gerisi çok önemli değil.

Merhaba, paylaşımın icin çok teşekkür ederim.bebegin çok uzun süre kalmış kuvezde umarım şimdi saglıgı yerindedir .allah ikisinede uzun ömür versin...benim merak ettigim 2 hafta önce 1584 kg.olan bebek ve bu haftaya kadar sorunsuz devam eden hamileliğim neden şimdi böyle oldu?bastan gelişiminin yavaş olduğunu bilseydim bu kadar şaşırmadım.dr.a sordum kilo kaybına mı uğradı bebeğim ,Dr. Ultrasonun hatalı ölçüm yapabildiğini söyledi.
Senin bebeğinin gelişimi nasıldı? Doğumdan önceki ultrasonlarda da 865gr. Olarak mı ölçülü ? Yani ultrason ile dogum kiloları aynı mı oluyor?cevaplarsan çok sevinirim.

canım seninle güne gün aynıyız
biliyosun geçen haftada ben sancı nedeniyle korktum
seni çok iyi anlıyorum , oğlum 1600 kızım 1980 gibi bişey çıkmıştı, dr.um geçen hafta doğurursam artık bebeklerime bişey olmaycağını sadece hastanede bakıma ihtiyaçları olacağını söyledi...
tabii insan küvezden korkuyor ama biz ikiz anneleri artık bu fikre çok soğuk bakmamalıyız sanırım
ama yine de moralini çok yüksek tut sadece bizi korkutuyo yaramazlar
eminim bu hafta herşey daha güzel olacak

bugün kısmetse bebek odam ve eşyaları geliyor ... en azından kafa dağıtacak bişey bulurum :)
bu arada ilk defa bu gece 1 kere doğum sancısı nedir öğrendim çok şükür devamı gelmedi yoksa şu an hastanede olurdum
hayırlıca en azından bu ayı tamamlamak nasip olsun
doğuma bu kadar yakın hissetmek heyecanlandırıyor insanı...
benden önce nurhan ve sinemisen var değil mi sırada ?? başka ??

Son düzenleme:

insallah dosbacim buayi tamamlarsin. en iyisimi sen sirayi bozma sirani bekle:) bu bebkleee kan akisinin gitmemesj neden oluomus yatis pozisyonundan fark edermi sirt ustu yatmak mesela ..

benim 14 haftalikken belli olmustu.kilo almaman senin hayrina hic uzulme nasil,olsa alacaksin ben suanda dieyetteyim mesela doktorum bazi besinleri kesinkikle yasakladi.12 haftadam sonra gobek cikiyo ben mesela herkese 14 haftalikken soyledim kimsede anlamdi hamile oldugumu.

insallah dosbacim buayi tamamlarsin. en iyisimi sen sirayi bozma sirani bekle:) bu bebkleee kan akisinin gitmemesj neden oluomus yatis pozisyonundan fark edermi sirt ustu yatmak mesela ..

Bildigim kadariyla beslenme acisindan yatis poxisyonu onemli ama kan akisi azalmasi farkli... Cnk son gittiklerimde bebeklerin kordonlarini farkli olcuyor ve durumlari iyi diyor
yani bu yatisimizla yada beslenmemizle alakali degil... Bu bizim elimizde degil
ins. Paradox da bu hafta guzel habrler alacak

kendini fazla yormadan oyalan canım
bak görürüsün dosbacım, korka korka yüreğin ağzında gidiyorsun ama sen daha şubatın ortalarını da göreceksin inşallah
sanırım sıramız
nurhan
sinemisen
dosba
ben
ntugbagöksin
diye devam ediyor
kimse sırayı bozmasın inşallah

ben bu haftaya kadar problemsiz geliyordum ama artık yataktan kalktığımda sol elimi kullanmıyorum
ödemden dolayı kasılıp kalıyor, neredeyse hareket ettiremiyorum
bugün o acıyı sağ elimde de hissettim maalesef
ki ben tuzu hayatımdan çıkaralı bir ayı geçti
hafif hafif ayaklarımda da ödem oluşmaya başladı
yani benim için günler zorlaşıyor, bir de hiç iş falan yapmıyorum
sağolsun annem bakıyor

haftası benden geri olanlar turp gibiyim diye sakın güvenmeyin kendinize kızlar
nasıl göbek ve kilo birden büyüyorsa problemler de birden ortaya çıkıyor
çok çok dinlenin, tuzu hayatınnızdan çıkarın
ve en önemlisi tüm işlerinizi halledin ki son ahatalara bir şeyiniz kalmasın
inanın moral bozmak için yazmıyorum, ama durumum şu an için bu

Güzel ve sorunsuz bir gün yaşamak dileğiyle...

Biraz daha dayanın Allah'ın izniyle, benim doktorum da önce 28'i görsek rahatlarız dedi,
sonraki hedefimiz 30. Böyle böyle hedefi yükselteceğiz Allah'ın izniyle.

Kızlar ben 5 gündür baş ağrısı çekiyorum. Bazen artıyor, sol gözüme vuruyor bazen de azalıyor ama kesilmiyor. Arada bir de kalp çarpıntısı hissediyorum.
Birkaç gün önce de bayılma hissi yaşadım. Benzer şeyler yaşayanınız oldu mu? Yüksek tansiyondan şüpheleniyorum ki inşallah değildir... Gelişme geriliğinin de habercisi olabiliyormuş.(Allah korusun).:18:
Evdeki ölçümler sağlıklı olmuyormuş, hamilelerin tansiyonu farklı ölçülüyormuş sanırım, bugün acile gidip tansiyonuma baktırayım diyorum. Dua edin de kötü bir durum çıkmasın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…