2013 ikiz anne adayları buraya

canım ihmal etme sakın, mutlaka ölçtür, varsa da bir problem hemen önlemini al
çok çok geçmiş olsun

Burdan gitmek istemiyorum ben:26:
Bende kurmaya alıştığım bebeklerim cümlelerini devam ettirmek istiyorum.Herşeyi 2 kez hesaplıyorum.2 yatak,2 hastane çıkışı,2 bebek şekeri,bi sürü biberon:26::26::26::26: O kadar istiyorum ki sağlıklı bi şekilde evlatlarımı taşımayı ve doğurmayı...Tek kelime kullanamaz oldum.Rabbim elimi boşa çıkarmaz inşallah.Tek olsa da seveceğim elbet.Ama iş de insanın gönlünden geçenin olması bi başka.Rabbim ol diyiverirse bu dileğime de...Diğerleri gibi...Hamileliğim gibi...O'nun herşeye gücü yeter elbet.Bana da bu mutluluğu çok görmesin inşallah.Haftaya bu saatler kese göreceğim inşallah.Kalp atışları bile duyulabilir çok hızlı büyüyor dedi.LAR diye düzeltecektim zor tuttum dilimi...Hepinizin kalbine göre versin Rabbim

Dosbacim bu haftalarda anladım ikiz annesi olmanın ne kadar zorlu bir süreç olduğunu.hamilelik iyi yada kötü süprizlere dolu,36. Haftaya gelebilmeyi hedeflemiştim ama artık haftanın bir önemi yok benim icin çünkü bebeklerim yeterince beslenmiyor.
Herkes icin hayırlısını diliyorum.
Bu arada bebek odası hazırlıklarına başlamışsın ama biraz geç olmuş her ne kadar sana yardımcı birileri olsada bebek odası hazırlamanın heyecanına kapılıp sende el atacaksın tabi güzel heyecanlar ama kendini yorma sakın riskli donemlerdeyiz biliyorsun.

canım karpal tunel sendromu diye araştırırsan ellerinin neden öyle olduğunu anlarsın. benim ellerim felaket durumdaydı. şuan bu sendrom için üretilmiş özel bir bandaj kullanıyorum. gece çok rahat uyuyorum en azından. gündüz de takıyorum iş yapmadığım zamanlar. benim el ağrım çok şiddetliydi. hala bile şöyle 2 saat takmazsam bandajı çok şiddetli ağrıyor. tavsiye ederim.

Kızlar merhaba,
Perşembe günü ikili test için randevum var. İkili testte ense kalınlığı vs. ölçülüyormuş. Bunu açıkcası yaptırmak istemiyorum. Çünkü tahmini bir sonuç verecekler ve belki de bu tahminler yüzünden canım sıkılacak. Bunu yaptırmak zorunda mıyım yoksa yaptırmama hakkım var mı? Sizlerin tavsiyesi nedir?
Artı, ben şu sıra çatlaklara karşı Madecassol kullanıyorum. İlk başlarda da badem yağı kullanmıştım. Siz hangi ürünleri kullanıyorsunuz?

Geçen pazar netten sipariş vermiştim,bu gün elime ulaştı nihayet. Bebefox' un ve battaniyelerini bir de Doremi' nin yine mavi ve pembe 3' lü setini aldım. Görseniz öyle güzeller ki, Rabbim sağlıkla kullanmayı nasip etsin. Ben markafoniden aldım ama bugün butikbebede gördüm aynı battaniyeleri hatta 99 kr daha uygun. Göz atmak isterseniz buradan bakabilirsiniz arkadaşlar, battaniyeler yumuşak ve gayet kaliteli tavsiye ederim.

http://www.butikbebe.com/urunlist.aspx?id=1846&kid=1822

Son düzenleme:

Canım ben başta badem yağı, kayısı çekirdeği yağı ve kakao yağı karışımı denedimse de kokusuna dayanamadım, odur budur zeytinyağı kullanıyorum, şimdilik cildimi gayet nemli tutuyor, inşallah işe yarar. Zaten çatlayacağı varsa ne sürersen sür çatlıyormuş. :18:

Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin inşalllah

allahım gönlüne göre versin inşallah canım
rabbim hayırlısıyla sana ol desin canım

sen yazdığında okumuştum canım netten
hafta içi gideceğim doktora, çünkü her gün durumum daha da vahimleşiyor

tabiki yaptırmak zorunda değilsin
ama ense kalınlığı ölçümü önemli canım, ben yaptırmıştım

ikiz gebelerde ikili test güvenli sonuç vermiyor. ultrasonda ense kalınlığı ölçümü tek başına yeterli. tarama testlerinin ikizler için geliştirilmiş değil. ense kalınlığı ölçümü ve 20 li haftalarda yaptıracağın detaylı ultrason verileri önemli.
bu tarama testleri konusunda doktorlar arasında görüş farkı var. ama şöyle diyeyim doktorların %20 si yaptırıyor, %80 ni yaptırmıyor.
yaptırırsan bile kıyırık bir laboratuvarda yaptırma. ankara da bulunan ve çok iyi bilimsel araştırmalar DÜZEN laboauvarı var. zaten çoğu yer oraya da yaptırıyor.

benim gebeliğim başta üçüzdü.bu belli olduğunda tatildeydim ve kendi dr.umdan başka bi dokrtordan ögrenmiştim üçüzleri.o kadar karamsardı ki yok işte olmaz doguramazsın birinin kalbini durdurmak zorundayız falan bir sürü moralimi bozdu.bende hemen tatili bırakıp kendi dr geldim.(bu dr. aşılamamı yapan dr.) gayet pozitifti hiçbişi olmaz gerekirse her hafta takip yaparız hiç kalkmazsın ama dogarlar hiç kendini üzme dedi ama bide zaten üçüzlerin bir riski var 12.haftaya kadar birinin kalbi durabilir bunada hazırlıklı olmalısın dedi.nitekim dediği gibi oldu bebişlerimden birinin kalbi durdu.daha sonra 13. haftada cinsiyetlerini söylemişti erken ama kız gibi sanki dedi oda tuttu.ayy çok yazdım ama kısaca söylemek istedigim şey eğer dr. una güveniyorsan testi yaptırmakda bir sakınca yok diye düşünüyorum.bide ben çatlaklar için kakao yağı kremi kullanıyorum.minyon biriyim şuana kadar 13 kilo aldım ve çogu göbeğimde kocaman bir karnım oldu ona rağmen yırtlımam yok denecek kadar az.

merhabalar benim doktorum ikizler için ikili test yapılmıyor dedi ama siz farklı birşey söylüyorsunuz. 12.haftamda ultrasonda ense kalınlıklarına baktı sadece. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Kızlar nasılsınız?Doğum yapanlara hayırlı olsun,doğumu yaklaşanlarda Allah ım kolaylık versin inşallah...

Benim minik oğlanlar sütümle doymuyor,anca mama yiyorlar teyzeleri :) Emiyorlar ama çerez niyetine.Sonradan da üstüne mama veriyoruz.Özellikle de geceleri ikisi birden uyanıp ağlamaya başlayınca hemen mama vermek zorunda kalıyoruz.1 kutu mamamız bitti bile...İnşallah zamanla sütüm daha da artar.En azından doyuramasam da kuzucuklarımı ne emseler o kar anne sütü olarak.Bende durumlar böyle teyzelerimiz.Günler yorucu geçiyor.İlk günlerde kıyafetleri çok fazla değiştirmek zorunda kalıyoruz.Göbekleri düşmediği için bezlerini çok yukarı çekemiyoruz,bu nedenle de çişleri kıyafetlerini ıslatıyor bazen.O kadar aldığımız hastane çıkışı ve kıyafetleri zar zor yetişiyor.E birde kış günü kurumaları zor oluyor.iyiki de fazla fazla almışız.Aklınızda bulunsun kış bebklerine kıyafet daha çok alın.Çünkü kat kat giydiriliyor.Bu arada uykusuzluk hat safhada oluyor.Geceleri bir akın bir anıl uyanıyor.Dün ilk defa yatağıma uzandım kayınvaldem ben bakarım bebişlere dedi.Saat 12 ye kadar da emzirdim ikisinide.Gecede kv mama vermiş.Saat 7 ye kadar uyumuşum 9 gündür ilk defa...

Delikız-başak sizde durumlar nasıl?

merhabalar benim doktorum ikizler için ikili test yapılmıyor dedi ama siz farklı birşey söylüyorsunuz. 12.haftamda ultrasonda ense kalınlıklarına baktı sadece. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

ikili testte bir kan testi yapılıyor bir de ultrasonda bakılıyor bebeklere
kan sonucu doğru neticeler vermiyor ikiz gebelikte
ama ultrason önemli
çünkü bu testte dawn sendromu riski araştırılıyor
bunun için de bebeklerin ense kalınlıkları ölçülüyor ve burun kemik ölçümleri yapılıyor
eğer iyi bir doktorun varsa zaten herşeyi görüyor ultrasonda

evet aynen öyle yaptı ultrasonda ense kalınlıklarını ölçtü ve burun kemikleri normal dedi bu kadar. Bu site çok iyiymiş merak ettiğin bişeyi anında öğreniveriyorsun deneyimli kişilerden, teşekkürler.

ben de kıyafetlerini ne kadar alsam diye düşünüp duruyordum. şimdilik çok az var. her parçadan 5 er tane olsa yeter mi sence?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…