2013 ikiz anne adayları buraya

kızlar bu arada tam takip edemiyorum ama bazılarınızda kasılmalar oluyo sanırım,özellikle 28.haftayı gecenler kasılmalara çok dikkat edin,benim karnımda sertleşmeler oluyodu zaman zaman,ama doğumdan 3-4 gün önce özellikle aksamları daha sık olmaya baslamıştı,ama ben yine aynı diye düşnüyodum,çünkü ağrım sancım olmadığı ve doğum sancısı,kasılma nedir bilmediğim için,aklıma gelmiyodu,ama doğum gecesinde NSTye bağlanınca anlasıldı ki,o kasılmalar doğum sancısıymış,ve dahada sıklaşmıştı,yani o ün hastanede olmasam yine anlamazdım,ağrısız sancı çekiyomuşum aslında.yani tavsiyem kasılmalarınıza dikkat edin,ve yine tekrar tekrar söylüyorum,tulum almayın,alt üst ayrı alın,kış bebeklerine çok kıyafet alın,bide prematür kıyafetler alın...

geçmiş olsun canım...sakin olmaya çalış ne olur....ama hala çalışıyorsun anladığım kadarıyla artık dinlenme vakti...bence geç bile kalmışsın..sonradan kendini iyice üzmektense bol bol dinlen...az kaldı 6 hafta sonra bitecek bu en güzel dersimiz hamilelik:)

evet canım hepimize oluyo bildiğim kadarıyla hatta karnım benim sanki iki ayrı tepafı.kasıklarım füze gibi yükseliyor.bazen füze gibi dikiliyor bi tarafı kasıklarım patlıycakmış gibi oluyor.ama en fazla 1 dak.sürüyor.doktor günde 10-15 olucak dedi kımıldıyorlar dedi.30.hafatada böylelerse 36 falan nasıl şekle gircekler bilemiyorum inan ki..sabır inşallah az kaldı..

Sağol canım, çok teşekkür ederim. Evet şu stres işi bozuyor ama elimde değil, ya bazen hiç bilmemek daha iyi oluyor aslında. Ben hamileliğimin başından beri sürekli netten araştırıyorum, riskleri karşılaşılabilecek olumsuz durumları biliyorsun ya bu da bilinçaltına yerleşiyor ister istemez. Sancım yok şükür. Doktor kontrolü 20 günde birdi en son ama Salı günü gideceğim bakalım ne diyecek o zaman, muhtemelen 15 günde bir olur. Öyle, hepimiz güzel şeyler yaşarız inşallah
Sağol canım, evet haftalar ilerledikçe huzursuzluk artıyor. Akıntı fazlaysa enfeksiyon riski yüksek aman ihmal etme, en kısa zamanda idrar tahlili ve idrar kültürü yaptır. İnşallah bir şey çıkmaz. Allaha emanetiz bizler ve bebeklerimiz...

Bonny çok sağol canım, sana da geçmiş olsun daha iyisindir umarım. Yani anne olmak böyle bir şeymiş herhalde, 28'i gördük buna şükür diyemiyor insan, ne kadar çok kalırsalar o kadar iyi diyorsun, hep fazlasına imrenip ileriki haftalarda olmasını istiyorsun. İnşallah hepimiz daha da ileri haftaları görürüz...
geçmiş olsun
sakin olmaya çalış ,ne kadar sakin olursan o kadar geç gelirler biliyorsun stresle su gelmesinin bağlantısı çok ...
RABBİM inş. zmanında hayırlısıyla gelmelerini nasip eder..

Sağol canım. Sakin olmakta fayda var evet ama ben öyle panik, öyle tez canlıyım ki çamaşırımda her ıslaklık görmemde sıtma tutuyor stresten, zangır zangır titriyorum. Amin inşallah canım. Bebişlerini kokla benim yerime...

Sağol Nurhancığım, inşallah. Bir hafta sonra tekrar idrar kültürü yaptıracağım, umarım gerek kalmaz. Çok illet bir şeymiş, geçmiyor kolay kolay. Bundan sonra evdeyim daha sık su içerim, dışarda tuvalet işi de çok sorundu. Dinlenince de iyi olacak diye düşünüyorum inşallah...

Son düzenleme:
28 den sonra sıkıntılar herkeste ortaya çıkıyor
benim 30. haftaya kadar hiçbir sıkıntım yoktu ama
30 dan sonra ellerimde ödem oluştu, şimdi de ayaklarımda ödem oluştu
ister istemez insanın canı sıkılıyor
bir de göbeğim aşağı indi hissediyorum
ve çok korkuyorum
allahım daha çok küçükler biraz daha zaman diyorummm sürekli

kızlar bişey sormak istiyorum,özellikle ankaradakilere...benim iznim martta bitiyo,şimdiden stres yapıyorum,ücretsiz izine ayrılmıycam,sadece eşim gelene kadar çocuklarımın yanında olmak istiyorum,o da yazın gelcek,o zamana kadar da yıllık iznimi kullancam,bide rapor alcam,size sormak istediğim,ankarada ücretli rapor verecek,hastane tıp merkezi poliklinik falan var mı duyduğunuz,yada sonradan duyarsanızda bana haber verir misiniz

Sevgili bonny3845, papatya50, ntugbagoksin, yasmin4106 ve hasimed, ikili test hakkındaki önerileriniz için teşekkür ederim. Bu tarz testlerin özellikle özel hastanelerde, sırf para yüzünden yapıldığını düşünüyorum. O gün doktorum sanki yaptırmalıymışım gibi konuşunca içime kurt düştü. Kanaatim yaptırmamaktan yana. Perşembe günü randevum var. Doktorumla da karşı karşıya gelmek istemiyorum. Fakat yine de düşüncelerimi ona bir şekilde anlatacağım. Bir de bildiğim kadarıyla, ikiliyi yaptıranlara üçlü test yapılmıyor. Bu da doktordan doktora değişiyor mu bilmiyorum.

Bu arada, ntugbagoksin, bebek elbiseleri konusunda sana önerim fazla zıbın almaman yönünde olacaktır. Çünkü çok çabuk büyüyorlar. Body, tulum gibi rahat giysiler al ve her biri için en az 8-9 çift al. Çünkü ileride neredeyse hergün çamaşır makinesi çalıştıracaksın. Çok parçalı giysiler de alma. Giydirip çıkarması da ayrı bir eziyet olacaktır. Şahsen ben her ay birşeyler alıyorum. Çoğunu internetten aldım. Cinsiyetlerini bilmediğim için unisex alıyorum. Nette unnado, butikbebe, markabebe gibi güzel bebek ürünleri siteleri var. Trendyol, markafoni gibi sitelerde de hoş şeyler ortaya çıkabiliyor. Bir de kışın rahat etsinler diye örgü modellerim var. Onları da birine diktireceğim. Bebek odası aldın mı? Ben en çok o konuda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Belki biraz aceleci gibi görünebilirim ama hiçbir şeyi sona bırakmayı sevmiyorum. Sana diğer tavsiyem de çevrendeki insanları eksiklerin konusunda bilgilendirmen. Onları ne alıp almadığın konusunda haberdar et ki ihtiyaçların doğrultusunda sana hediyeler getirsinler. Şimdilik böyle. Hepinize sevgiler.

canım kızılaydaki özkaya tıp merkezi veriyor
benim kız kardeşim de aldı, yenimahllede bir tıp merkezinden
şu an ismini bilmiyorum ama öğrenince ismini yazarım sana

Son düzenleme:
ben bebeklerime ikea dan iki tane karyola aldım. ilk 4- 5 ay falan aynı yatakta kendi odamda yatıracağım. sonradan kendi odalarında ayrı yataklarda yatıracağım. kendi odalarında gömme dolap yattırabileceğimiz bir boşluk vardı. oraya dolap yaptırdık. bir bölümünü bebekler için kullanacağız bir bölümünü de evin yatağıydı yorganıydı onları koyduk. oda takımı şeklinde almadım mobilyalarını. iki karyolamız ve gömme dolabımız var yani. halısını da aldık. bir perde yaptırması kaldı. ben de ilk hamile kaldığımdan beri hep araştırıyordum nereden ne alsam diye. erken değil senin içinde. ben 24. haftamada aldım karyolalarımı, beşiğimi ve otokoltuklarımı.
bebek kıyafeti konusunda doğum yapan arkadaşların tavsiyesine uyacağım. prematüre kıyafet bakacağım. en azından 3 er parça prematüre kıyafet alacağım.iki parçalı giysilerin olduğunu yazmışlar. tulumlar hiç olmuyormuş zaten. olsa bile bebeklere en çok tulum geliyor hediye olarak. doğumdan önce almam yani. 2 parçalı kıyafetler bebekleri daha iyi sardığı için bebeklerin ısınma problemi olmaz. sağolsun doğum yapan arkadaşlar paylaşoıyor bu bilgileri. bizim bebeklerimiz diğer bebekler gibi 3-4 kg ağırlığında doğmayacaklarından giyimleri de diğer bebekler gibi olmayacaktır. bir sürü örgümüz var çok şükür. ellerim çok rahatsız, iyi olsaydı bir kaç tane minik minik kazak ve pantolon örerdim. ilk başlarda ördüklerimi ancak seneye bu zamanlar giyerler.
doğum yapan arkadaşlara çok çok teşekkürler. tecrübeleriniz bizim daha hazırlıklı olmamızı sağlıyor. kolay gelsin sizlere. paylaşımlara devam inşallah vakit buldukça.

merhaba testler konusunda haklısın ve bu tercih meselesi doktorunla karşı karşıya gelincek bi durum değil bence seni anlıycaktır.merak ettiğim bişey var doğal ikizmi yoksa tedavimi seninde...? bahsettiğin sitelerde ki fitaylardan çok daha uygun yerler var bence bi araştır.biz doğumu gerçekleşen arkadaşların tavsiyelerine göre hareket etmeye çalışıyoz ama başa gelmeden bilinmiycek sanırım...tek bildiğim 3 aylıkların bizim 6 ayımızda anca olacağı..ve kış sebebi ile kurutma makinan yoksa az alırsan zorlanabileceğin...senin alışverişin için biraz erken bence.yani genelde 24.haftada başladık alışverişlere tabi insan zor dayanıyor ama sen bilirsin.herşey gönlünce olsun..

Hamilelik nasıl gidiyor ? Kaç kilo aldınız dogum yapan arkadaşlar yazar mısınız? Ben oturruken ya da eğilirken zorlanıyorum bu haftalarda böyle problemler yaşayanınız var mı?

Hamilelik nasıl gidiyor ? Kaç kilo aldınız dogum yapan arkadaşlar yazar mısınız? Ben oturruken ya da eğilirken zorlanıyorum bu haftalarda böyle problemler yaşayanınız var mı?

artık zorlanmaya başlaman normal ben 17 kg aldım sanırım rekor bende ama ödemim falan yok çok şükür tabi ben yaklaşık 4 aydır tuz yemiyorum onun ödem olmamasında çok etkisi var.sen asıl şimdi başlarsın kilo almaya.cinsiyetleri ne bakalım kuzuların..tekmeler şiddetlenmiştir artık..

valla büşra ve yiğit maşallah çok uslu anneleri sürekli yazabiliyor bizeee:) inşallah derinim ve denizimde onlar gibi olurlar:)

evet haklısın süt olmayınca mecbur mama işin içine giriyor ,RABBİM size bol süt versin ..
süt için ne yiyip içiyorsunuz
ben bol su tüketiyorum ,humana çayı aldım günde 4 fincan içiyorum ,kuru incir ,helva tüketiyorum bol bol ..
bunların süt yaptığı söyleniyor denemenizi tavsiye ederim ..
RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inş.
ama panik olma yavrularını düşün ,onlar en ufak şeyi hissediyorlar ..
doktor bana şöyle demişti ,emzirirken bile en ufak tepkini ,sttresini anlarlar memeden çekilirler sakın stres yapma
düşünsene emerken bile hiissediyorlar ...
lütfen sakin olmaya çalışın hepiniz
herşey olacağına varır ve herşey ALLAHın takdiri ..

valla ben de ankaradayım tam soracağımı sormuşsun

2li 3 lü testlerin bizim için bir anlamı yok hiç takılma yaptırsan da kötü çıksa da takma ,ikizlerde bunlar birşey ifade etmiyor
ayrıntılı ultrason önemli olan onda bir sıkıntı yoksa alimallah gerisi boş

canım kızılaydaki özkaya tıp merkezi veriyor
benim kız kardeşim de aldı, yenimahllede bir tıp merkezinden
şu an ismini bilmiyorum ama öğrenince ismini yazarım sana
sağolasın valla ben de arıyordum
valla büşra ve yiğit maşallah çok uslu anneleri sürekli yazabiliyor bizeee:) inşallah derinim ve denizimde onlar gibi olurlar:)

3 saate bir uyutuyorum o ara giriyorum
inş. RABBİM hepinize gazsız ,huzurlu ,sağlıklı evlatlar versin inş

Sağol canım. Yok artık çalışmayacağım, geçen hafta yazılı vs.işlerimi tamamladım. Bu hafta için rapor alacağım. Zaten dersler de bitti, gitmemin bir anlamı yok. Açıkçası anlamı olsaydı da gücüm yok. Çok yoruluyorum, dinlenme vakti geldi. İnşallah canım, güzel güzel geçer şu son zamanlar ve vaktinde biter

Bu arada mideme sanki bir şey oturmuş gibi baskı hissediyorum, canım çok acıyor. Oklava mı yuttun derdi annem eğilip bir iş yapmayınca bize, aynen öyleyim oklava yutmuş gibi Acı da cabası, aynı durumda olan var mı? Bir de ellerim ve ayaklarım uyuşuyor 3-4 gündür. Var mı bu durum sizde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…