- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.981
Merhabalar herkese. Yazdıklarınızı her gün okuyorum ama yazmaya takatim yok nedense. Psikolojik olarak kendimi zayıf hissettiğim bir hafta geçirdim. Bir yandan yazılı ve not işlemleri, diğer yandan 2.kez enfeksiyon olmamın yarattığı sıkıntı. Doktorun verdiği antibiyotiği kullandım ama 4-5 gün önce daha önceki enfeksiyonda olduğu gibi akıntıyla beraber çamaşırımda ıslaklık oluşturacak şekilde su geldi. Doktorum önceki gibi enfeksiyon kaynaklı olacağını söyledi. Ama bu durum 3 gün sürünce dün acilde aldık soluğu. Çünkü internette okuduğumuza göre su birden bacaklara akıp çok geleceği gibi akıntıyla karışacak derecede az az da gelebiliyormuş. Sancı da olmayabiliyormuş. Neyse acilde Bebeklerin suyu iyi dedi dr. ama öyle nts.ye falan bağlamadılar. Bi ped verdiler, gelen suyun bebeklerin suyu olup olmadığını anlamak için. Bakalım şimdilik gelen bişey yok, akşamları oluyor genelde. Ama insan huzursuz oluyor. Üzülüyorum bu duruma, bebeklerin de huzursuz olmasından korkuyorum. Bu kadar erken gelmelerinden de tabi. Biraz uzaklaşmaya ihtiyacım var bu fikirden ama elimde değil, gece gündüz aynı fikir yoruyor beni... Allah hepimize bebeklerimize vaktinde sağlıkla kavuşmayı nasip etsin...
kızlar merhaba, sizde oluyormu bilmem ama son 4-5 gündür karnım sıklıkla hatta günde 10-15 kere taş gibi oluyor bilemiyorum kasılmamı yoksa bebeklerin pozisyon değiştirmesimi :18: birde sertleştiği zaman bende çok kötü oluyorum terliyorum kalp atışım hızlanıyor ellerim titremeye başlıyor :18: sizdede oluyormu bu haftalarda normalmi kontrolüme bir hafta var doktora daha erken gitsemmiki karar veremedim
Sağol canım, çok teşekkür ederim. Evet şu stres işi bozuyor ama elimde değil, ya bazen hiç bilmemek daha iyi oluyor aslında. Ben hamileliğimin başından beri sürekli netten araştırıyorum, riskleri karşılaşılabilecek olumsuz durumları biliyorsun ya bu da bilinçaltına yerleşiyor ister istemez. Sancım yok şükür. Doktor kontrolü 20 günde birdi en son ama Salı günü gideceğim bakalım ne diyecek o zaman, muhtemelen 15 günde bir olur. Öyle, hepimiz güzel şeyler yaşarız inşallahcanım ya çok geçmiş olsun,Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.kendini üzme ve sürekli aynı şeyleri düşünme,stres bizi çok etkiliıyor biliyorsun.ultrasonda baktılarsa zaten iyidir suları,sen bol bol su içmeye de çalış bu arada.sancın yoksa nstye bağlamazlar zaten.
bende öyle akıntı ya da enfeksiyon olmadı ama bazen çamaşırım ıslanır gibi oluyodu,çok değil ama.doktor suları iyi dediği müddetçe kötü şeyler getirme aklına.kontrollerin ne sıklıkta oluyor bu arada?kendi doktorunun da haberi var değil mi olanlardan?insan doğum vakti yaklaştıkça tuhaf şeyler getiriyor aklına ama öyle düşünme bence,güzel düşün güzel olsun inşalllah...
Sağol canım, evet haftalar ilerledikçe huzursuzluk artıyor. Akıntı fazlaysa enfeksiyon riski yüksek aman ihmal etme, en kısa zamanda idrar tahlili ve idrar kültürü yaptır. İnşallah bir şey çıkmaz. Allaha emanetiz bizler ve bebeklerimiz...Canım benim amin,inşallah
Hepimizde durum aynı...
Haftalar ilerledikce bizi tedirgin eden acabalarımızda artıyor.
Birde okuduklarımızdan,duyduklarımızdanda etkileniyoruz sanırım.
Benimde akıntımda artış var son günlerde...Enfek.dan şüpheleniyorum,ilk fırsatta test için gideceğim.
Bol ıstırahat,bol dua canım
Bonny çok sağol canım, sana da geçmiş olsun daha iyisindir umarım. Yani anne olmak böyle bir şeymiş herhalde, 28'i gördük buna şükür diyemiyor insan, ne kadar çok kalırsalar o kadar iyi diyorsun, hep fazlasına imrenip ileriki haftalarda olmasını istiyorsun. İnşallah hepimiz daha da ileri haftaları görürüz...Canım geçmiş olsun, kolay değil biliyorum ama rahat olmaya çalış. Doktorum bana "28' i görsek rahatlarız" dedi. Maşallah sen 30. haftandasın şimdiden, dahası da gelecek Allah'ın izniyle. Doktorunun takibindesin, not işlemlerini de bitirmişsin, rahatla artık, bol bol dinlen. Üzme kendini, bebişlerini de tedirgin etme.
geçmiş olsun
sakin olmaya çalış ,ne kadar sakin olursan o kadar geç gelirler biliyorsun stresle su gelmesinin bağlantısı çok ...
RABBİM inş. zmanında hayırlısıyla gelmelerini nasip eder..
geçmiş olsun canım, inşallah gelen suyun değildir, enfeksiyonun ne kadar kötü birşey olduğunu bilirim, benimki çok ilerlemiş olduğu için serumla hastanede 5 gün tedavi görerek düzeldim, inşallah sende öyle olmaz, Allah acil şifalar versin
kızlar bişey sormak istiyorum,özellikle ankaradakilere...benim iznim martta bitiyo,şimdiden stres yapıyorum,ücretsiz izine ayrılmıycam,sadece eşim gelene kadar çocuklarımın yanında olmak istiyorum,o da yazın gelcek,o zamana kadar da yıllık iznimi kullancam,bide rapor alcam,size sormak istediğim,ankarada ücretli rapor verecek,hastane tıp merkezi poliklinik falan var mı duyduğunuz,yada sonradan duyarsanızda bana haber verir misiniz
canım kızılaydaki özkaya tıp merkezi veriyor
benim kız kardeşim de aldı, yenimahllede bir tıp merkezinden
şu an ismini bilmiyorum ama öğrenince ismini yazarım sana
ben bebeklerime ikea dan iki tane karyola aldım. ilk 4- 5 ay falan aynı yatakta kendi odamda yatıracağım. sonradan kendi odalarında ayrı yataklarda yatıracağım. kendi odalarında gömme dolap yattırabileceğimiz bir boşluk vardı. oraya dolap yaptırdık. bir bölümünü bebekler için kullanacağız bir bölümünü de evin yatağıydı yorganıydı onları koyduk. oda takımı şeklinde almadım mobilyalarını. iki karyolamız ve gömme dolabımız var yani. halısını da aldık. bir perde yaptırması kaldı. ben de ilk hamile kaldığımdan beri hep araştırıyordum nereden ne alsam diye. erken değil senin içinde. ben 24. haftamada aldım karyolalarımı, beşiğimi ve otokoltuklarımı.Sevgili bonny3845, papatya50, ntugbagoksin, yasmin4106 ve hasimed, ikili test hakkındaki önerileriniz için teşekkür ederim. Bu tarz testlerin özellikle özel hastanelerde, sırf para yüzünden yapıldığını düşünüyorum. O gün doktorum sanki yaptırmalıymışım gibi konuşunca içime kurt düştü. Kanaatim yaptırmamaktan yana. Perşembe günü randevum var. Doktorumla da karşı karşıya gelmek istemiyorum. Fakat yine de düşüncelerimi ona bir şekilde anlatacağım. Bir de bildiğim kadarıyla, ikiliyi yaptıranlara üçlü test yapılmıyor. Bu da doktordan doktora değişiyor mu bilmiyorum.
Bu arada, ntugbagoksin, bebek elbiseleri konusunda sana önerim fazla zıbın almaman yönünde olacaktır. Çünkü çok çabuk büyüyorlar. Body, tulum gibi rahat giysiler al ve her biri için en az 8-9 çift al. Çünkü ileride neredeyse hergün çamaşır makinesi çalıştıracaksın. Çok parçalı giysiler de alma. Giydirip çıkarması da ayrı bir eziyet olacaktır. Şahsen ben her ay birşeyler alıyorum. Çoğunu internetten aldım. Cinsiyetlerini bilmediğim için unisex alıyorum. Nette unnado, butikbebe, markabebe gibi güzel bebek ürünleri siteleri var. Trendyol, markafoni gibi sitelerde de hoş şeyler ortaya çıkabiliyor. Bir de kışın rahat etsinler diye örgü modellerim var. Onları da birine diktireceğim. Bebek odası aldın mı? Ben en çok o konuda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Belki biraz aceleci gibi görünebilirim ama hiçbir şeyi sona bırakmayı sevmiyorum. Sana diğer tavsiyem de çevrendeki insanları eksiklerin konusunda bilgilendirmen. Onları ne alıp almadığın konusunda haberdar et ki ihtiyaçların doğrultusunda sana hediyeler getirsinler. Şimdilik böyle. Hepinize sevgiler.
Sevgili bonny3845, papatya50, ntugbagoksin, yasmin4106 ve hasimed, ikili test hakkındaki önerileriniz için teşekkür ederim. Bu tarz testlerin özellikle özel hastanelerde, sırf para yüzünden yapıldığını düşünüyorum. O gün doktorum sanki yaptırmalıymışım gibi konuşunca içime kurt düştü. Kanaatim yaptırmamaktan yana. Perşembe günü randevum var. Doktorumla da karşı karşıya gelmek istemiyorum. Fakat yine de düşüncelerimi ona bir şekilde anlatacağım. Bir de bildiğim kadarıyla, ikiliyi yaptıranlara üçlü test yapılmıyor. Bu da doktordan doktora değişiyor mu bilmiyorum.
Bu arada, ntugbagoksin, bebek elbiseleri konusunda sana önerim fazla zıbın almaman yönünde olacaktır. Çünkü çok çabuk büyüyorlar. Body, tulum gibi rahat giysiler al ve her biri için en az 8-9 çift al. Çünkü ileride neredeyse hergün çamaşır makinesi çalıştıracaksın. Çok parçalı giysiler de alma. Giydirip çıkarması da ayrı bir eziyet olacaktır. Şahsen ben her ay birşeyler alıyorum. Çoğunu internetten aldım. Cinsiyetlerini bilmediğim için unisex alıyorum. Nette unnado, butikbebe, markabebe gibi güzel bebek ürünleri siteleri var. Trendyol, markafoni gibi sitelerde de hoş şeyler ortaya çıkabiliyor. Bir de kışın rahat etsinler diye örgü modellerim var. Onları da birine diktireceğim. Bebek odası aldın mı? Ben en çok o konuda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Belki biraz aceleci gibi görünebilirim ama hiçbir şeyi sona bırakmayı sevmiyorum. Sana diğer tavsiyem de çevrendeki insanları eksiklerin konusunda bilgilendirmen. Onları ne alıp almadığın konusunda haberdar et ki ihtiyaçların doğrultusunda sana hediyeler getirsinler. Şimdilik böyle. Hepinize sevgiler.
Hamilelik nasıl gidiyor ? Kaç kilo aldınız dogum yapan arkadaşlar yazar mısınız? Ben oturruken ya da eğilirken zorlanıyorum bu haftalarda böyle problemler yaşayanınız var mı?
evet haklısın süt olmayınca mecbur mama işin içine giriyor ,RABBİM size bol süt versin ..mehmetderyacım,bende sizleri merak ediyodum,valla senin anlatıklarının üstüne tek kelime edemiycem,aynısıyız,bi tek ben öyleyim sanıyodum,moralim bozuluyodu,valla sütüm çok değil,bende mama veriyorum,napıyım sütüm çok da ben mi vermiyorum sanki, zararlı bişey de vermiyorum çocuklarıma,zaten 4-5 aydan sonra ek gıdaya gececez,napalım bizde erken baslamıs oluyoruz,önce emziriyorum,az az içiyolar,sonra mama veriyoruz,çoğunlukda aynı anda baslıyolar,mecburen birini emziriyosam,öbürüne mama veriyorum,valla delikıza hayranım,maşaallah çocukları hem emzirmeyle doyuyo,hemde sütü çıkıyoki arkasından sütünü veriyo demekki,keşke öyle olsaydım ama hiç içememelerinden az da olsa içmeleri iyidir,uyku desen geceleri sürekli uyanıyolar,aralıksız 2 saat uyduklarını görmedim,zaten eşim yanımda yok,annemle beraber kalıyoruz yanlarında,birine annem birine ben bakıyorum,çünkü biri uyansa,bağırtısıyla diğeride uyanıyo,ne uyku ne de beslenmemiz düzenli değil,yani su saatte emiyolar,su saatte doyuyolar diyemiyorum,inş.bi düzene oturur ilerde
ama panik olma yavrularını düşün ,onlar en ufak şeyi hissediyorlar ..Sağol canım. Sakin olmakta fayda var evet ama ben öyle panik, öyle tez canlıyım ki çamaşırımda her ıslaklık görmemde sıtma tutuyor stresten, zangır zangır titriyorum. Amin inşallah canım. Bebişlerini kokla benim yerime...
...
valla ben de ankaradayım tam soracağımı sormuşsunkızlar bişey sormak istiyorum,özellikle ankaradakilere...benim iznim martta bitiyo,şimdiden stres yapıyorum,ücretsiz izine ayrılmıycam,sadece eşim gelene kadar çocuklarımın yanında olmak istiyorum,o da yazın gelcek,o zamana kadar da yıllık iznimi kullancam,bide rapor alcam,size sormak istediğim,ankarada ücretli rapor verecek,hastane tıp merkezi poliklinik falan var mı duyduğunuz,yada sonradan duyarsanızda bana haber verir misiniz
2li 3 lü testlerin bizim için bir anlamı yok hiç takılma yaptırsan da kötü çıksa da takma ,ikizlerde bunlar birşey ifade etmiyorSevgili bonny3845, papatya50, ntugbagoksin, yasmin4106 ve hasimed, ikili test hakkındaki önerileriniz için teşekkür ederim. Bu tarz testlerin özellikle özel hastanelerde, sırf para yüzünden yapıldığını düşünüyorum. O gün doktorum sanki yaptırmalıymışım gibi konuşunca içime kurt düştü. Kanaatim yaptırmamaktan yana. Perşembe günü randevum var. Doktorumla da karşı karşıya gelmek istemiyorum. Fakat yine de düşüncelerimi ona bir şekilde anlatacağım. Bir de bildiğim kadarıyla, ikiliyi yaptıranlara üçlü test yapılmıyor. Bu da doktordan doktora değişiyor mu bilmiyorum.
Bu arada, ntugbagoksin, bebek elbiseleri konusunda sana önerim fazla zıbın almaman yönünde olacaktır. Çünkü çok çabuk büyüyorlar. Body, tulum gibi rahat giysiler al ve her biri için en az 8-9 çift al. Çünkü ileride neredeyse hergün çamaşır makinesi çalıştıracaksın. Çok parçalı giysiler de alma. Giydirip çıkarması da ayrı bir eziyet olacaktır. Şahsen ben her ay birşeyler alıyorum. Çoğunu internetten aldım. Cinsiyetlerini bilmediğim için unisex alıyorum. Nette unnado, butikbebe, markabebe gibi güzel bebek ürünleri siteleri var. Trendyol, markafoni gibi sitelerde de hoş şeyler ortaya çıkabiliyor. Bir de kışın rahat etsinler diye örgü modellerim var. Onları da birine diktireceğim. Bebek odası aldın mı? Ben en çok o konuda ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Belki biraz aceleci gibi görünebilirim ama hiçbir şeyi sona bırakmayı sevmiyorum. Sana diğer tavsiyem de çevrendeki insanları eksiklerin konusunda bilgilendirmen. Onları ne alıp almadığın konusunda haberdar et ki ihtiyaçların doğrultusunda sana hediyeler getirsinler. Şimdilik böyle. Hepinize sevgiler.
sağolasın valla ben de arıyordum
canım kızılaydaki özkaya tıp merkezi veriyor
benim kız kardeşim de aldı, yenimahllede bir tıp merkezinden
şu an ismini bilmiyorum ama öğrenince ismini yazarım sana
valla büşra ve yiğit maşallah çok uslu anneleri sürekli yazabiliyor bizeee:) inşallah derinim ve denizimde onlar gibi olurlar:)
geçmiş olsun canım...sakin olmaya çalış ne olur....ama hala çalışıyorsun anladığım kadarıyla artık dinlenme vakti...bence geç bile kalmışsın..sonradan kendini iyice üzmektense bol bol dinlen...az kaldı 6 hafta sonra bitecek bu en güzel dersimiz hamilelik:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?