- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.021
Canım dünden beri sütümü sağıyorum 3 saatte bir.Her öğünde uyandıklarında birine sütümü diğer bebişede mama veriyorum.Böyle daha düzenli oluyor.Dr da demişti her öğün birine ver anne sütü diye.Yoksa ikisi birden yarım yarım olunca aç kalıyorlar tekrar ikisine mama vermek zorunda kalıyorum.Ama böyle çok daha iyi oldu.Mesela gece 3 te sağdığım sütümü sabah 7 de uyandı oğluşuma verdim,tekrar 8 de sağdım diğer oğluş 9 da uyandı onu da ona verdim.Elhamdülillah,inşallah sağdıkça artacak.Memeyi direk versem emerken yorluyorlar ve her göğsümü yarım saat emseler bile yine mama vermek zorunda kalıyorum.Şimdilik en iyi çözüm bu oldu...
sütün yeterli geliyorsa mama verme bence ama yetmiyorsa tabiki mama vereceksin..
benim sütüm yetiyor her ikisine de o yüzden mama vermiyorum
mama daha çok kilo aldırıyor orası bir gerçek ama ben sütten yanayım ..
perşembe ben de bi sağlıkocağında tarttırayım bebişleri ,sarılık değerlerini ölçtüreyim diyorum ..
bakalım kilo almışlarmı ,gerçi ilk 10 gün kilo kaybı oluyormuş doğum kilolarına ancak erişiyorlarmış ama yine de baktırayım diyorum ...
ben de mesela ikisi de uyuyorken 2,5 saate bir hangisi önce yediyse uyandırıp besleyip altını alıyorum onun işini halledene kadar yarım saat geçiyor sonra diğerini uyandırıyorum
ikisinin de işi bitince beraber uyutuyorum ..
aynen memeden benimkiler zaten öyle yarım saat emmiyor en fazla 15 dakika ,sonra da yorulup biberon almıyorlar aç kalıyorlar
mecbur bir dönem toparlyana kadar biberona yaslanacağım ama en azından o da süt sonuçta diyorum
RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inş.
sağolasınDelikiz mehmetderya masallah yyavrularinizi saglikla buyutun ne guzel bi duzen kurmussunuz insallah bende sizin gibi duzene koyabilirim.. Yazdiklarinizi esime anlataiyom bole bole yapiyolar diye bizlerede iyi olur insallah. Cepten girdigimmicicn yazmaknzor oluyor bazen. Buarada delikiz yavrularin cok tatli masallah subanallah..
S
ben dr browns aldım ,içinde gaz engelleyici hava kaçırmasını engelleyen bir aparat var ,cam şişe aldım ben 250 cc lik ...Süt sağma makinesini önce almaya gerek yok, sonra iznim biteceği zaman alırım diyordum ama anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla mutlaka almam gerekiyor. Onun da manuel olması işe yaramayacak sanırım. Şimdi bana çok pahalı olmayan ama işimi rahat görebileceğim bir makine lazım. Mehmetderya sen hangi makineyi kullanıyorsun? Öyle medela falan alamam ama onun gibi iş görecek iyi bir makine var mı? Avent'i de öneren var ama ne bileyim, kararsız kaldım. Bir de biberon hangi marka kullanıyosunuz, marka biberonda ne kadar önemli?
Merhaba arkadaşlar, bende aranıza katılmak istiyorum. 12+2 gunluk hamıleyım ikizlerime..Doğal yolla hamile kaldım ben, benim ailemde ikiz vardı ve bende o şanslı anneler arasına katıldım... Bugun ikili testimiz vardı. Bir kızım birde oglum olacakmıs içimize doganda öyleydi doktorumuzda onaylayınca dünyalar bizim oldu ....26 yaşındayım 47 kilo ile hamile kaldım ve suan 49 kg olarak devam ediyorum.. mide bulantılarım yaklasık bır hafta once son buldu ve yavas yavas eskı enerjıme de kavustum diyebılırım :) bebişlerimin ikisininde boyu ve gaırlıgı aynı bırlıkte devam edıyorlar büyümeye... cok heyecAnlı değilim normalde ama onları ultrasonda gördüğüm an anlıyorum gerçekten hamıle oldugumu ve heyecanlanıyorum... Allahım isteyene herkese nasip etsin... herkese güzel hamılelikler allah kucagımıza almayı nasıp etsın...
hoşgeldin şanslı anne.....bende 48 kg ile hamile kaldım 30.hafta itibari ile 66 kg yum....hazır ol dobişko olmaya:) ama çok keyifli kendimi hiç böyle görmemiştim bir dahada görmem heralde:)
Merhaba arkadaşlar, bende aranıza katılmak istiyorum. 12+2 gunluk hamıleyım ikizlerime..Doğal yolla hamile kaldım ben, benim ailemde ikiz vardı ve bende o şanslı anneler arasına katıldım... Bugun ikili testimiz vardı. Bir kızım birde oglum olacakmıs içimize doganda öyleydi doktorumuzda onaylayınca dünyalar bizim oldu ....26 yaşındayım 47 kilo ile hamile kaldım ve suan 49 kg olarak devam ediyorum.. mide bulantılarım yaklasık bır hafta once son buldu ve yavas yavas eskı enerjıme de kavustum diyebılırım :) bebişlerimin ikisininde boyu ve gaırlıgı aynı bırlıkte devam edıyorlar büyümeye... cok heyecAnlı değilim normalde ama onları ultrasonda gördüğüm an anlıyorum gerçekten hamıle oldugumu ve heyecanlanıyorum... Allahım isteyene herkese nasip etsin... herkese güzel hamılelikler allah kucagımıza almayı nasıp etsın...
hayırlı olsun canım hamileliğin ne güzel sen normal yoldan kalmışsın ,biz çok uğraştık çok şükür dileğimiz ikiz di o da oldu.İnşallh sorunsuz devam eder.Bu arada bukadar erken kız,erkek nasıl öğrendin şekerim.bn 20.haftaya giricm daha net değil:)banada 1 kız bir erkek dediler ama ayrıntılıda emin olacağım
Hoş geldin aramıza, Rabbim bebişlerini sağlık ve mutlulukla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ben 46 kg ile hamile kaldım şu an 26. haftamıza başladık ve 54 kg. yim. Bundan sonra ne olurum bilmiyorum ama bebişlerim sağlıklı olsun da inşallah verilir o kilolar. Doğumdan sonra hızlı bir tempo bizi bekliyor ne de olsa... Hatta kilolarımın birazı da bana kalsa fena da olmaz hani.
sütün yeterli geliyorsa mama verme bence ama yetmiyorsa tabiki mama vereceksin..
benim sütüm yetiyor her ikisine de o yüzden mama vermiyorum
mama daha çok kilo aldırıyor orası bir gerçek ama ben sütten yanayım ..
perşembe ben de bi sağlıkocağında tarttırayım bebişleri ,sarılık değerlerini ölçtüreyim diyorum ..
bakalım kilo almışlarmı ,gerçi ilk 10 gün kilo kaybı oluyormuş doğum kilolarına ancak erişiyorlarmış ama yine de baktırayım diyorum ...
ben de mesela ikisi de uyuyorken 2,5 saate bir hangisi önce yediyse uyandırıp besleyip altını alıyorum onun işini halledene kadar yarım saat geçiyor sonra diğerini uyandırıyorum
ikisinin de işi bitince beraber uyutuyorum ..
aynen memeden benimkiler zaten öyle yarım saat emmiyor en fazla 15 dakika ,sonra da yorulup biberon almıyorlar aç kalıyorlar
mecbur bir dönem toparlyana kadar biberona yaslanacağım ama en azından o da süt sonuçta diyorum
RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inş.
Kızlar aşağıdaki sitede çok güzel bebek şekeri ve kapı süsü modelleri var ama fiyat belirtmemişler açıkçası pek de ekonomik olduklarını sanmıyorum. Alacağınız miktarı söylediğinizde ona göre fiyat bildiriyorlar. Ayrıca çoğu sitenin görmezden geldiği, farklı cinsiyetteki ikizler için tek şeker modelleri de var. En azından nasıl bir şey istediğimize dair fikir verir diye linki paylaşmak istedim.
Cocobonbon - Nikah şekeri,Bebek şekeri,Davetiyeler
[TABLE="class: r10"] [TR] [TD="colspan: 9"][TABLE="class: a12"] [TR] [TD="class: a50"]1.TRİMESTR (DOWN SENDROMU) TARAMA, ÇOĞUL, USG |
HERKESE selam geçmişe bakamadım sadece dün kıyafet aldım aklıma geldi hemen size yazmak
kesinlikle normal kıyafetler olmuyor bebişlere ,bi 5 kat büyük geliyor
bizimkiler ufak doğacağı için sakın noırmal kıyafet almayın ben aldım duruyor kenarda
bebekleri sarıp sarmalamıyor üşüyebilirler
gittik biz de dün prematüre kıyafetler aldık 2 takım bir ay toparlanana kadar yıkayıp yıkayıp giydiririm diyorum
diğerleri ancak 1-1,5 ay sorna filan giydirilir herhalde belki de daha ileriki dönemde
prematüre de her yerde bulunmuyor biz tek dükkanda bulduk bulduğumzu da aldık
netten prematüre almayın büyük gelebilir gidin gözünüzle seçip alın
çünkü bizim baktığımız dükkanda iki farklı kıyafet vardı ikisi de prematüre ama biri normal bebekler için gibi nasıl prematüre ise
diğeri de gerçek prematüre tam oldu üzerlerine hamsilerin
bu arada bakın aldığım kıyafetler ve hamsilerin üzerinde duruşunu göstereyim size fikir olsun
bi de son hallerini görmüş olursunuz
hemen albüme gelin bi zahmet
Canım şuan için ikisine yatiştirmeye çalışıyorum ama inşallah artacak.Bugün gece 3 te sağdığımı sabah 7 de içirdim ilk uyanan oğluma.O doydu tekrar sütümü sağdım,diğerine verdim saat 9 da.Sonra tekrar sağdım ikisi birden uyandı.Birine mama birine sağdığım sütü verdim.Şuan da uyuyorlar o arada tekrar sağdım 60 cc çıktı 2 kez sağmayla ancak.O nu da uyanırlarsa birine mama birine süt şeklinde tekrar vereceğim inşallah...Zamanla daha da artarda inşallah ozaman mama yerine süt veririm her zaman...
Kızlar ben pompa almayı düşünmemiştim açıkçası geçen haftaya kadar ama,inanın anne göğsünü emip doyup uyumuyorlar.Çünkü küçük oldukları için hem çok çabuk yorluyorlar hemde emme refleksleri çok fazla gelişmiş olmadığı için zorlanıyorlar.Benim oğluşlar meme verince uyuyup kalıyorlar,memeyi çekince de doymamış oldukları için uyanıp ağlıyorlar.O nedenle pompaya ihtiyaç duydum ben.Tek bebiş olsa belki gerek yok ama,iki tane olunca sağıp dolapta uyanmalarını beklemek daha iyi bence...
Ben bu pompayı kullanıyorum ve memnunum...
Ameda Lactaline Elektirikli ve Pilli Süt Pompası - e-bebek.com
Biberon olarakta bunu kullanıyorum.İlk aylarda cam almadım özellikle...Bebişler biraz toparlasın cama öyle geçeceğim...
CHICCO SB.PP %0BPA 150ml Kauçuk Emzikli Biberon 0+ay Turuncu
Kızlar aşağıdaki sitede çok güzel bebek şekeri ve kapı süsü modelleri var ama fiyat belirtmemişler açıkçası pek de ekonomik olduklarını sanmıyorum. Alacağınız miktarı söylediğinizde ona göre fiyat bildiriyorlar. Ayrıca çoğu sitenin görmezden geldiği, farklı cinsiyetteki ikizler için tek şeker modelleri de var. En azından nasıl bir şey istediğimize dair fikir verir diye linki paylaşmak istedim.
Cocobonbon - Nikah şekeri,Bebek şekeri,Davetiyeler
bonny sen nerde oturuyon kuzum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?