- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.081
Doğal gebelik inşallah doğal ikiz gebeliktir derim haftaya
Amiiinn teşekkür ederim.Rabbim herkezin yavrusunu kendine bağışlasın
Merhaba,
benim ilk kontrolümde tek kese vardı, ikinci kontrolümde 2 kese göründü. ama biri diğerinden 1 hafta geri. en son gittiğimde biri 7+4 günlüktü ve kalp atışı vardı. küçük olan 6+3 günlüktü ve kalp atışını duyamadı doktor. tecrübelerime dayanarak olmayabileceğini söyleyebilirim ama haftaya yine bakalım dedi. Bu cumartesi kontrole gideceğim. inşallah onun kalp atışını da duyarız.
UyuMustum ama sanci ile uyandim insalah.devami gelmez
ben bu sancilari onemsemek istemiyorum ama sonra durduramazlar diye her defasinda telasim
dua edin kizlar herkes dua etsin bebislerimiz erken gelmesin
herkese merhaba, yazdıklarınızı sürekli takip ediyorum ama yazmak bi türlü nasip olmuyor.. doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum, allah sağlıkla büyütmeyi nasip eder inş.. dosba arkadaşımızın da durumu kritik okudukarıma göre inş 36-37 leri görebilir, dualarım seninle.. ama göremesen de üzülme arkadaşım önemli olan sağlıklı olmaları, sağlıklı bi şekilde doğsunlar da sen bi işekilde büyütürsün annesi onları. bana gelince ben düne kadar bebeklerimin cinsiyetlerini kız diye biliyordum iki kızım olucak die geziyodum ortalıklarda bütün alışverişimi de iki kıza göre yapmaya başlamıştım. odalarını bile planladım ve planlarım dahilinde fuşya avize aldım kendim abajur yaptım, daha iki gün oldu netten pembe bir park yatak sipariş verdim ve dün öğrendim ki bebeklerimden birisi erkekmiş.. sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. aslında ne güzel bi anda hem kız hem erkek bebek sahibi oluyorum ama 8 haftadır o kadar alıştım ki kızlarıma şimdi bi garip geliyo birinin erkek olduğunu düşünmek kafamdaki herşey bir anda deişti.. allah sağlıklı evlatlar versin de cinsiyet tabiki önemli deil ama bu kadar geç öğrenmek şaşırtıcıhem kız hem erkek sahibi olan veya olacak olan arkadaşlar oda konusunda önerilerinizi bekliyorum ama avize için yapılabilecek bişi yok o artık fuşya olucak çok para verdim ona:))) halısı, perdesi duvar rengi duvar kağıdı vs.. mobilyalarımız beyaz olucak onun dışında şuanda aklımda bişi yok..
Canim sancıların eger gün icinde 5-6 kez ise onemsemeyebilirsin ama 10 dk. İcinde 4 kez ise ciddiye almalısın.benim Dr. Öyle demişti.UyuMustum ama sanci ile uyandim insalah.devami gelmez
ben bu sancilari onemsemek istemiyorum ama sonra durduramazlar diye her defasinda telasim
süpriz olmuş size. ben de iki kızım var biliyorum inşallah bir süpriz olmaz. detaylı ultrasonda mı göründü erkek olan. nasıl oldu?
çok şükür canım ama haliyle küvezde uzun kalmak insanı yoruyor...Amin cnm insallah eeken gelmezler. Gece Yapilanndua ins. Kabul olur hakkinda hayirlisi olsun . Cok takmA kafana 33 haftalikmolmussun biraz kucuk dogarlar okdr sGlik problemi olmasinda..
herkese merhaba, yazdıklarınızı sürekli takip ediyorum ama yazmak bi türlü nasip olmuyor.. doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum, allah sağlıkla büyütmeyi nasip eder inş.. dosba arkadaşımızın da durumu kritik okudukarıma göre inş 36-37 leri görebilir, dualarım seninle.. ama göremesen de üzülme arkadaşım önemli olan sağlıklı olmaları, sağlıklı bi şekilde doğsunlar da sen bi işekilde büyütürsün annesi onları. bana gelince ben düne kadar bebeklerimin cinsiyetlerini kız diye biliyordum iki kızım olucak die geziyodum ortalıklarda bütün alışverişimi de iki kıza göre yapmaya başlamıştım. odalarını bile planladım ve planlarım dahilinde fuşya avize aldım kendim abajur yaptım, daha iki gün oldu netten pembe bir park yatak sipariş verdim ve dün öğrendim ki bebeklerimden birisi erkekmiş.. sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. aslında ne güzel bi anda hem kız hem erkek bebek sahibi oluyorum ama 8 haftadır o kadar alıştım ki kızlarıma şimdi bi garip geliyo birinin erkek olduğunu düşünmek kafamdaki herşey bir anda deişti.. allah sağlıklı evlatlar versin de cinsiyet tabiki önemli deil ama bu kadar geç öğrenmek şaşırtıcıhem kız hem erkek sahibi olan veya olacak olan arkadaşlar oda konusunda önerilerinizi bekliyorum ama avize için yapılabilecek bişi yok o artık fuşya olucak çok para verdim ona:))) halısı, perdesi duvar rengi duvar kağıdı vs.. mobilyalarımız beyaz olucak onun dışında şuanda aklımda bişi yok..
Merhaba kızlar
Güzel,sağlıklı,hayırlı bir gün olması dileğiyle...
İnşallah herkes iyidir...
Dosba canım Allah sağlıkla,vaktinde doğum nasip etsin inşallah...
Bence sen böyle böyle 37 leri göreceksin canım inşallah.Fazla telaş yapma bence insan panikledikçe işler kötüye gidiyor sakin olmaya çalış en kötü ihtimalde bile bebeklerin biraz küvözde kalır sağ salim alırsın sonra kucağına iyi şeyler düşün.Allah minişlerininde seninde yardımcın olsun.
Canim sancıların eger gün icinde 5-6 kez ise onemsemeyebilirsin ama 10 dk. İcinde 4 kez ise ciddiye almalısın.benim Dr. Öyle demişti.
Canım seninle haftamız aynı biliyorsun daha oncede belirtmiştim bebeklerimden biri 1 hafta geri diğer 2 hafta geri.dr. Böyle devam ederse erken alıcaz bebekleri dedi.
Senden ricam son kontrolünden sonra bebeklerinin boy ve kilolarını paylaşır mısın? Allah hepimizin yardımcısı olsun.
canım ben alışverişimi kendim yapmadım ama listemiz çok benziyorKızlar bu hft.sonu alışverişe çıkacağız inş. almayı düşündüklerim;
Biberon : Dr. Browns
Emzik : Chicco
Elek. Süt Sağma Makinası : Avent
Göğüs Kalkanı : Avent
Göğüs Ucu Koruyucu : Lierac
Süt Arttırıcı Çay : Humana
Hasta Bezi : Canbebe (Yoğun kanama riskine karşı külot gibi giyilen hasta bezi)
Bebek Bezi : Molfix Premature Bebek Bezi
Bebek Bakım Ürünleri :Sebamed (Şampuan,krem,losyon,sabun vb.)
Islak Mendil : Uni Baby Yenidoğan
Tek Kullanımlık Alt Açma Örtüsü : Dalin
? Kaç adet prematüre hastane çıkışı,body,tulum vb. olmalı? :26:
Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
[h=3][/h]
2 yıldır evlenmeye calısıyoruz cocugu da cok uzun suredır ıstıyorduk hıc beklemek ıstemedık. evlılıgımızle yasıt olacak bızım bıcırıklarımız :)
canım ben alışverişimi kendim yapmadım ama listemiz çok benziyor
öncelikle biberon ihtiyacı biraz fazla oluyormuş bu nedenle ben hem mr.browns hem de chicco biberon aldım kauccuk uçlu olanı tercih edebilirsin
emzik chicco
süt sağmada medela diyorlar daha az acıtıyormuş...onu istersen biraz araştır ben daha almadım
göğüs kalkanı avent canbebe ve humana çayı ve lansinoh krem aldım bunları netten aldım
bebek bakım ürünleri ise hemen her marka var :)) ortaya karışık oldu biraz
kullanmadan hangisi iyi bi fikir veremeyeceğim
kıyafet olarak hastane çıkışı hem annem hem kaynanam almış
annem 2şer takım daha zıbın takımı almış
alt-üst takımı çok sayıda almış sağolsun yıkama problemi çekmeyeyim diye ...
çok küçük doğarlarsa bi takım içlerine prematüre takım alırım diye düşünüyorum
ama evim aşırı sıcak ...biraz giyebilecek gibi kiloları olursa bunlar yeter diye düşünüyorum
Canım çok teşekkür ederim.Allah sağlıkla,güle güle kullanmayı nasip etsin inş.
Süt sağma mak. medela mı,avent mi bende çok arada kaldım,onu en sona bırakmakta fayda var o halde.
Prematüre giysilere kaç ay ihtiyaç olur ki? :44: 10 takım prematüre,geri kalanı 0-3 ay alsammı diye düşünüyorum.:44:
Bende cok aldim diye uzuluyodum alti kilo aldim simdiye kadar en son xoktor kontrolumde doktorum cok almissin dedi.hergun bir saat yuruyus dedi ama nerde havalar soguk cikamiyorum. Tuzu kes dedi sadece yemeklerde kullaniyorum oda tansiyon dusuklugu yaptu dun olcturdum 9 5 cikti. Herseyden yiyorum kilo almamak mumkun deil. Soyle 45!48 ile hamile kalanlari imreniyorum)
Canım çok teşekkür ederim.Allah sağlıkla,güle güle kullanmayı nasip etsin inş.
Süt sağma mak. medela mı,avent mi bende çok arada kaldım,onu en sona bırakmakta fayda var o halde.
Prematüre giysilere kaç ay ihtiyaç olur ki? :44: 10 takım prematüre,geri kalanı 0-3 ay alsammı diye düşünüyorum.:44:
10 takım çok fazla değil miii??
sonuçta 1 ayda toparlıyorlar normal bebek kilosuna ulaşıyorlar
normalde 3 kg doğan bi bebek hastane çıkışı ve badileri kullanıyor...
bizimkiler de 2nin üzerinde doğsa 1 ayda çok rahat 3 kilo olurlar diye düşünüyorum hele mama vermek zorunda kalırsak hemen kilo alıyorlar bence prematüre takımı az al ... 1 ay sonra elinde kalmasın hepsi... eğer ihtiyaç olursa netten 1 günde geliyor
tabii bu benim fikrim kızlar ne düşünüyor bilmiyorum
özellikle doğum yapanlar ne der bakalım ???
Canım 10 takım fazla prematüre için, ikişer takım olsa yeter bence. 1 ay kullanacaksın dosbanın da dediği gibi. 0-3 ayı daha fazla al
Canım 10 takım fazla prematüre için, ikişer takım olsa yeter bence. 1 ay kullanacaksın dosbanın da dediği gibi. 0-3 ayı daha fazla al
2 yada 3 er takım yeter bence ..çünkü çabuk büyüyorlar sonra gerek kalmazCanım çok teşekkür ederim.Allah sağlıkla,güle güle kullanmayı nasip etsin inş.
geçmiş olsun RABBİM hayırlı zamanda nasi etsin inş.UyuMustum ama sanci ile uyandim insalah.devami gelmez
sağlıklı olsun da cinsiyet önemli değilherkese merhaba, yazdıklarınızı sürekli takip ediyorum ama yazmak bi türlü nasip olmuyor.. doğum yapan arkadaşları tebrik ediyorum, allah sağlıkla büyütmeyi nasip eder inş.. dosba arkadaşımızın da durumu kritik okudukarıma göre inş 36-37 leri görebilir, dualarım seninle.. ama göremesen de üzülme arkadaşım önemli olan sağlıklı olmaları, sağlıklı bi şekilde doğsunlar da sen bi işekilde büyütürsün annesi onları. bana gelince ben düne kadar bebeklerimin cinsiyetlerini kız diye biliyordum iki kızım olucak die geziyodum ortalıklarda bütün alışverişimi de iki kıza göre yapmaya başlamıştım. odalarını bile planladım ve planlarım dahilinde fuşya avize aldım kendim abajur yaptım, daha iki gün oldu netten pembe bir park yatak sipariş verdim ve dün öğrendim ki bebeklerimden birisi erkekmiş.. sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. aslında ne güzel bi anda hem kız hem erkek bebek sahibi oluyorum ama 8 haftadır o kadar alıştım ki kızlarıma şimdi bi garip geliyo birinin erkek olduğunu düşünmek kafamdaki herşey bir anda deişti.. allah sağlıklı evlatlar versin de cinsiyet tabiki önemli deil ama bu kadar geç öğrenmek şaşırtıcıhem kız hem erkek sahibi olan veya olacak olan arkadaşlar oda konusunda önerilerinizi bekliyorum ama avize için yapılabilecek bişi yok o artık fuşya olucak çok para verdim ona:))) halısı, perdesi duvar rengi duvar kağıdı vs.. mobilyalarımız beyaz olucak onun dışında şuanda aklımda bişi yok..
bunlar çok normal iağırlıktan oluyor ,kendini yormadan devam etmen gerek**iyi akşamlar kızlar**umarım ufak tefek sorunların dışında herkes iyidir..hergün okuyorum yazılarınızı ama yazamıyorum, bu günlerde bir ağırlık var üstümde,bide karındaki sertleşmeler bende de oluyo hele yolda yürürken .hiç kıpırdamak istemiyorum o an .1 dk sürmüyor ama sık sık oluyo.bu günde göbek çevremde ,yanlarımda bi ağrı var sabahtan beri,şu baş dönmemde hala geçmedi,kurulmuş saat gibi heregün kızımı okula bırakıp geliyorum başlıyoo...benim şikayetlerim şimdiden arttı ,ileriki haftaları bilemiyom.inşallah hepimiz 36 yı görürüz yarabbim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?