- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.181
hayırlı kandiller kızlar.kontrolden geldik bu akşam.derin 1650 deniz 1620 gr olmuşlar....çok şükür iyiler..bugün bütüm dularım sizler ,bebeklerimiz ve gözleri yolda bebeğini bekleyen arkadaşlarımız için....
seninle aynı haftada gidiyoruz hilbur. maşallah bebeklerini iyi büyütüyorsun. yarın da benim kontrolüm var tekrar. umarım bebekerimin arasındaki fark daha da açılmamıştır. ikisi de şöyle 1500 gr civarında olsalar keşke. bakalım neler diyecek doktorumuz. bu arada ne zaman nst ye giriliyor biliyor musn. 32. haftadan sonra mı?
bende hergidişimde soruyorum doktora ne zaman ne zaman nst diye.bebeklerin kalp atışları gayet normal bi sıkıntında yok daha gerek yok diyor.hatta şu kaşıntı meselesi varya ben heryerimi yoldum attım resmen bunlar karaciğerden olabilirmi diyorumkan testi falan diye doğumda geçicek önemli değil diyor doktoruma güveniyorum sorun çıkmaz .doktorda şaşırdı kilolarına bide tabi benim bünyeyi iyi biliyor tek bebk gibi gidiyorsun senden bu performansı beklemiyorsum diyor bugün bakalım 10 gün sonra tekrar gel dedi adam resmen 36 da doğurtcak beni doğumu ağzına bile almıyor:) hayırlısı bakalım bebişlerin inşallah büyümüştür gerçi ultrasonun 100 gr hata payıda var bana 1650 çok geldi belki hatalı ölçüyordur..
Ben de cuma gittim doktora, kızlarımın biri 1750, diğeri de 1560 gr cıkmıştı. Dolayısıyla bence makul bir rakam, bir yanlışlık yoktur, maaşallah bebeklerine.
kızlar merhaba yarın doktor kontrolüm var umarım sevinçli haberler alırım bu zor günler geride kalır
Kızlar bu hft.sonu alışverişe çıkacağız inş. almayı düşündüklerim;
Biberon : Dr. Browns
Emzik : Chicco
Elek. Süt Sağma Makinası : Avent
Göğüs Kalkanı : Avent
Göğüs Ucu Koruyucu : Lierac
Süt Arttırıcı Çay : Humana
Hasta Bezi : Canbebe (Yoğun kanama riskine karşı külot gibi giyilen hasta bezi)
Bebek Bezi : Molfix Premature Bebek Bezi
Bebek Bakım Ürünleri :Sebamed (Şampuan,krem,losyon,sabun vb.)
Islak Mendil : Uni Baby Yenidoğan
Tek Kullanımlık Alt Açma Örtüsü : Dalin
? Kaç adet prematüre hastane çıkışı,body,tulum vb. olmalı? :26:
mergencim,bende biberonu dr browns alcaktım ama nerden baktıysam son kullanma tarihi geçmişti,o yuzden avent aldım o da gaz önleyici.seçimlerimiz hemen hemen aynı,süt sağma makinesinide avent aldım ama bi te ben memnun kalmadım heralde cok da güvenerek almıştım,çekim gücü çok yavas insanı oyalıyo,heleki ilk zamanlar sütüm azken hiç çekmedi,bende arkadsımdan medelayı ödünç almıştım,çekim gücü daha iyi onun.prematureleride alt üst ayrı al,bence bi 8 er tane olmalı,yani kışın daha zor oluyo,sürekli kusuyolar,değiştiriyosun,ama çok da abartma,cabuk toparlanıyolar,tulum zaten olmuyo.ama sen bilirsin..........
bende hergidişimde soruyorum doktora ne zaman ne zaman nst diye.bebeklerin kalp atışları gayet normal bi sıkıntında yok daha gerek yok diyor.hatta şu kaşıntı meselesi varya ben heryerimi yoldum attım resmen bunlar karaciğerden olabilirmi diyorumkan testi falan diye doğumda geçicek önemli değil diyor doktoruma güveniyorum sorun çıkmaz .doktorda şaşırdı kilolarına bide tabi benim bünyeyi iyi biliyor tek bebk gibi gidiyorsun senden bu performansı beklemiyorsum diyor bugün bakalım 10 gün sonra tekrar gel dedi adam resmen 36 da doğurtcak beni doğumu ağzına bile almıyor:) hayırlısı bakalım bebişlerin inşallah büyümüştür gerçi ultrasonun 100 gr hata payıda var bana 1650 çok geldi belki hatalı ölçüyordur..
Nasılsınız,bebişler nasıl?
İlk haftalarınızda bebişlere sadece anne sütümü verdiniz?Nasıl besliyorsunuz bebişlerinizi?Biz bugün 13 günlük olduk,dr a gittik dr da neden mama veriyorsun dedi.Bende şaştım kaldım iki bebişime birden aynı öğünde nasıl süt yetiştirebilirim BİLMİYORUMGenellikle ikisi birden uyanıyor.Birisine sağdığım sütümü,diğerine mama veriyorum,bu bile bana göre iyi en azından günlük mama+anne sütü yarı yarıya almış oluyorlar derken dr un söyledikleri canımı sıktı.Sütüm nasıl daha da artar ki?Bol su içiyorum.Dere otuimaydonoz yiyorum.Milupanın emziren anneler için çayı var ondan içiyorum ama sağ göğsümden iyi,soldan ise sağdakinin yarısından az süt geliyor her sağmada...
bugün doktordan geldim şimdi. bebeklerimin arasındaki fark gittikçe açılıyor. büyük olan kızım geçen hafta 4 gün gerideydi ama bir hafta sonra yani şimdi 5 gün ileride. 1788 gr olmuş. nasıl atağa geçti böyle anlamadık. küçük olan kızım ise 2 hafta geriden geliyordu ve hala da öyle 1280 gr.
aralarında yarım kilo fark var. doktor haftaya yine çağırdı kontrole. her halde artık her hafta gideceğiz. takibini sık yapalım ona göre bebekleri ne zaman alacağımıza kara veririz dedi. 35 ve 36 ları görmeyi çok isteriz bu bebeklerin gelişimlerine bağlı dedi. herhalde küçük bebeğim endişe yaratıyor.
ciğer geliştirici iğneyi sordum. erken doğum belirtin yok. bebeklerin suları, kalp atımları ve rahim ağzı ölçümlerin çok iyi dedi. erken doğum belirtisi gördüğüm zaman iğneleri yapacağım dedi. erken yapıldığında bebeklerin kafatası gelişimlerni etkilediğini ve mümkün olduğunca geç yapılması gerektiğini söyledi.iğnelerimizi aldık her kontrole gittiğimizde yanımızda götüreceğiz. erken doğum riski gördüğümde yaparım dedi.
benden haberler bu kadar şimdilik. küçük bebişimde inşallah 36. haftaya doğru daha da toparlar.
Hepinize dualarınız için çok teşekkür ederim. Amin inşallah iyi haberlerini yazarım. Hala bekliyoruz, yoğun bakımda şu an. Bense gidip gitmeme arasında kararsız kaldım. İst. burdan 3 saat sürüyor. Acaba diyorum gitsemmi, eşimin bana ihtiyacı var. Çok kötü durumda şu an, bu kötü gününde yalnız bırakmak istemiyorum. Belki devamlı hastanede duramam ama ablam orda, arada ablama gidip eşimi gün içinde görebilirim belki diyorum. Ne bileyim kafam karma karışık.
bugün doktordan geldim şimdi. bebeklerimin arasındaki fark gittikçe açılıyor. büyük olan kızım geçen hafta 4 gün gerideydi ama bir hafta sonra yani şimdi 5 gün ileride. 1788 gr olmuş. nasıl atağa geçti böyle anlamadık. küçük olan kızım ise 2 hafta geriden geliyordu ve hala da öyle 1280 gr.
aralarında yarım kilo fark var. doktor haftaya yine çağırdı kontrole. her halde artık her hafta gideceğiz. takibini sık yapalım ona göre bebekleri ne zaman alacağımıza kara veririz dedi. 35 ve 36 ları görmeyi çok isteriz bu bebeklerin gelişimlerine bağlı dedi. herhalde küçük bebeğim endişe yaratıyor.
ciğer geliştirici iğneyi sordum. erken doğum belirtin yok. bebeklerin suları, kalp atımları ve rahim ağzı ölçümlerin çok iyi dedi. erken doğum belirtisi gördüğüm zaman iğneleri yapacağım dedi. erken yapıldığında bebeklerin kafatası gelişimlerni etkilediğini ve mümkün olduğunca geç yapılması gerektiğini söyledi.iğnelerimizi aldık her kontrole gittiğimizde yanımızda götüreceğiz. erken doğum riski gördüğümde yaparım dedi.
benden haberler bu kadar şimdilik. küçük bebişimde inşallah 36. haftaya doğru daha da toparlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?