2013 ikiz anne adayları buraya

Günaydın annişler ve bebişler

Hayırlı,sağlıklı,huzurlu,güzel bir gün & hafta olması dileğiyle...

Dosba,Bonny ve kontrole gidecek tüm arkadaşlardan hayırlı ve güzel haberler bekliyoruz inşallah.

Bende öyle özledimki kuzucuklarımı görmeyi

Allah tüm bebişlere sağlık,iyilik,uzun ömürler versin,vaktinde,hayırlı,sorunsuz doğumlar nasip etsin inşallah.

hafta sonu ablam benim için istanbulda alışverişe çıkacak bebeklerim kısmetse nisan ayı içinde olucak hangi parçadan kaç adet yazmalıyım?
arkadaşarın önceden yazdıklarını geçmişte bulamadım da
birde bebek taşıma seti gerekli mi?

korku bebeklerde eendişe yaratır o yüzden sağlıklı ve güzel haberler alacağını düşünki hamsilerinde sorun çıkmasın
sağlıklı ve hayırlı haberlerini bekliyoruz

Amin canlar, çok sağ olun.
comet07 kendimi çok sıkmamaya çalışıyorum bebişlerimi düşünerek ama kafamdaki endişelere de dur diyemiyorum bazen.

Mergenciğim kuzucuklarını göreceğin gün hayırla, sağlıkla bir an önce gelir inşallah. Benim bugün şeker yüklemem de var, inşallah iyi sonuçlar alırız.

biliyorum demesi kolay ama yapması hiç kolay değil. unutma endişe sıkıntı getirir o yuzden bebişlerin için umutlu ve mutlu ol :)
inşallah hayırlı haberlerle döneceksin dualarımız sizinle

* Alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet
* ayaklı pijama altları (penye/kadife) 8 adet
* Penye ayaklı ve uzun kollu tulum 5-6 adet
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven
* banyo havlusu
* penye battaniye 4 adet
* kalın battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4-5 adet
* minik penye önlükler 7-8 adet

EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı / filesi
* vücut ve baş şampuanı
* pişik kremi yeterli, bebek yağlarını ilk aylarda kullanmamalı.
* saç fırçası, tarağı
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* ufak boy ütü masası (çooook pratik, çok iş görür)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)

ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri

HİJYEN VE BESLEME

* minik plastik bebek kaşıkları
* gerekirse, emzik (silikon uçlu)

BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucu
* odada ufak bir gece lambası
* çekmeceli şifoniyer veya dolap
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)

Alıntı : kiz Anneleri.net

Mergenciğim kuzucuklarını göreceğin gün hayırla, sağlıkla bir an önce gelir inşallah. Benim bugün şeker yüklemem de var, inşallah iyi sonuçlar alırız.

Teşekkür ederim canım

Allah yardımcın olsun,hayırlı haberlerini bekiyoruz.

Hastaneye yalnız gitme,biraz halsizlik,baş dönmesi vs. olabiliyor.

Bebişler İçin ;

• Mevsime göre kısa veya uzun kollu 2 body,2 tane ayaklı pijama altı
  • 2 tane çorap
  • 2 tane şapka ve eldiven
  • 2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
  • Yelek ve hırka
  • Battaniye
  • 1-2 paket bebek bezi
  • Ana kucağı veya portbebe
  • Havlu, ıslak mendil
  • 2 tane önlük
  • 2 tane yelek
  • Bebe şampuanı
  • Ağız mendili
  • Saç Fırçası
  • Kirli çamaşır torbası
  • Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)

Anne İçin ;

• Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
  • Yakınlarınızın telefon numaraları
  • Nakit para
  • Önden açılan gecelik ve pijama takımı
  • 1 adet sabahlık
  • Diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri,
  • Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
  • 3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
  • Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
  • Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
  • İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
  • 1-2 paket hijyenik kadın pedi
  • 1-2 adet atlet
  • Kağıt peçete ve havlu
  • Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
  • Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
  • İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
  • Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

Teşekkür ederim canım

Allah yardımcın olsun,hayırlı haberlerini bekiyoruz.

Hastaneye yalnız gitme,biraz halsizlik,baş dönmesi vs. olabiliyor.

Sağ olasın Mergenciğim. Çok şükür hiç yalnız gitmedim bugüne kadar kontrollere. Eşim ve ablam da benimle gelecek kısmetse.

günaydın arkadaşlarrrr
sağlıklı ve huzurlu bir günümüz olsun inşallahhhhhhh

bonny, dosba ve sinemisen hepiniz güzel haberlerle dönün inşallahhhhhhhhh
bizi de haberdar etmeyi unutmayın sakın

sağol canım hayırlısı inşallah sizleerinde az kalmış zamanında inşallah kolay doğum nasip etsin rabbim

merhaba arkadaşlar. henüz tam düzenlemedik ama bebek odamız kabaca bu şekilde olacak. daha nevresim takımlarımız, battaniyelerimiz gelmedi, kayın validemde. doğurduktan sonra getirir herhalde bu gidişle :) teyzelerimizde de var bir sürü şey. kimse zahmet edip getirmiyor.ben de görmek istiyorum bir an önce. yarına da hastaneye götüreceğim çantamı hazırlayacağım. bebek bezlerimiz bugün geliyor kargoyla. onu da paylaşırım sizlerle.

bir fotoğrafta gördüğünüz sepetlerden biri kirli giysi sepeti diğeri ise kirli bez kovası. bebeklerimin şuan pek kıkyafeti yok. olanları da yıkadım ütüledim. poşetlere yerleştirdim. hemen giyecekleri, 3 ay sonra giyebilecekleri ayrı ayrı paketledim. açmadım ki kokuları uçmasın.

Son düzenleme:

Canım puset hangi marka aldın?

Herşeyleri çok güzel prenseslerin maşallah

Allah sağlıkla,güle güle kullanmayı nasip etsin inşallah.

Merhaba,

Ben daha çok yeni 9 haftalık bir ikiz anne adayıyım benimki tek yumurta ikizleri tecrübeli anne adaylarından bilgi almak istiyorum.
Hamileliğiniz nasıl geçti ve geçiyor? Herhangi bir risk ile karşılaştınız mı? Ben hiçbir şey yiyemiyorum ve çok yetersiz besleniyorum sizin böyle bir durumunuz oldu mu? Lütfen bana bilgi verin:26:

Aynen canım bizdede durum aynı....
Utanmasam "kargoyla gönderin,yıkayıp,ütüleyeceğim,hazır olsun,içim rahat etsin"diyeceğim ama ...Gelirken getirmeyi düşünüyorlar...

silver cross marka aldık. uzun araştırmalarımızdan sonra yanyana almaya karar verdik. piyasadaki en dar araba diyebilirim. bir de macleren in var bu şekilde. o daha pahalı. bir 900 e aldık.

Bende silver cross ve peg Perego arasında kararsız kaldım acelede etmim diyorum evde yer kalmadı :)
Herşeyleri çok güzel canım Allah güzel günlerde kullanmak nasip etsin...

Aynen canım bizdede durum aynı....
Utanmasam "kargoyla gönderin,yıkayıp,ütüleyeceğim,hazır olsun,içim rahat etsin"diyeceğim ama ...Gelirken getirmeyi düşünüyorlar...

bizimkilerle aramız arabayla 10 dakika ama evleneli 6 yıl olacak 2 kere teşrif ettiler. o da zorunluluktan. hamileliğimin en zor dönemlerinde bile ne halde diye ziyaret etmediler. şu an bile yardıma ihtiyacım olabilir. sonuçta doğum çok yakın. bir yardım edelim teklifi yok. hep uzaktan ilgililer. annemde samsunda. doğuma 1-2 hafta kala gelecek. ben bu halimle kayınvalidemleri ziyarete gidiyorum her hafta. hem de 5 kat merdiven çıkıyorum. ama artık gitmeyeceğim. bu halde sırf onları görmek için 5 kat merdiven çıkamam. kendilerinin bana gelmeme sebebi neyse artık benim ki de bu. hele bebeklerle hiç çıkamam dpğduktan sonra. anlamıyorum bu durumu. aldıklarını getirsinler artık. doğum yakın. daha yıkanacak, ütülenecekler. nasıl da dedikodu yapıyorum :)
insan sinir oluyor. daha ben 16 haftalıkken aldı alacaklarını hala kendisinde duruyor.hiç bir yardımları dokunmadı bana. kendi başıma idare ettim çok şükür. bundan sonra da muhtaç etmesin. hoş etse de kendileri tenezzül etmezler. ben de bebeklerimi ayaklarına taşımayacağım. ödeşiriz o zaman. :)

Sizinkileri gördükçe ben de hemen alışverişe başlamak istiyorum.Eşim çok erken diyor.Güle güle kullansın kuzucukların

Hayırlı olsun sağlıklı, hayırlı bebekler versin Allah.Ben hala bulantıları geçiremedim ben de çok az besleniyorum.Bulantı haplarını yaklaşık 2 aydır kullanıyorum o biraz şiddeti azaltıyor.Şimdilik verdiğim ilaçlar bebeklerin gelişimine yeter demişti doktorum.Vitamin folik asit neyin varsa ihmal etme.Zamanla düzeliriz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…