- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.481
merhaba arkadaşlar. henüz tam düzenlemedik ama bebek odamız kabaca bu şekilde olacak. daha nevresim takımlarımız, battaniyelerimiz gelmedi, kayın validemde. doğurduktan sonra getirir herhalde bu gidişle :) teyzelerimizde de var bir sürü şey. kimse zahmet edip getirmiyor.ben de görmek istiyorum bir an önce. yarına da hastaneye götüreceğim çantamı hazırlayacağım. bebek bezlerimiz bugün geliyor kargoyla. onu da paylaşırım sizlerle.Eki Görüntüle 618129 Eki Görüntüle 618136 Eki Görüntüle 618135 Eki Görüntüle 618134 Eki Görüntüle 618133 Eki Görüntüle 618132 Eki Görüntüle 618131 Eki Görüntüle 618130 Eki Görüntüle 618128 Eki Görüntüle 618127 Eki Görüntüle 618126 Eki Görüntüle 618137
bir fotoğrafta gördüğünüz sepetlerden biri kirli giysi sepeti diğeri ise kirli bez kovası. bebeklerimin şuan pek kıkyafeti yok. olanları da yıkadım ütüledim. poşetlere yerleştirdim. hemen giyecekleri, 3 ay sonra giyebilecekleri ayrı ayrı paketledim. açmadım ki kokuları uçmasın.
Sizinkileri gördükçe ben de hemen alışverişe başlamak istiyorum.Eşim çok erken diyor.Güle güle kullansın kuzucukların
Hayırlı olsun sağlıklı, hayırlı bebekler versin Allah.Ben hala bulantıları geçiremedim ben de çok az besleniyorum.Bulantı haplarını yaklaşık 2 aydır kullanıyorum o biraz şiddeti azaltıyor.Şimdilik verdiğim ilaçlar bebeklerin gelişimine yeter demişti doktorum.Vitamin folik asit neyin varsa ihmal etme.Zamanla düzeliriz inşallah
Merhaba,
Ben daha çok yeni 9 haftalık bir ikiz anne adayıyım benimki tek yumurta ikizleri tecrübeli anne adaylarından bilgi almak istiyorum.
Hamileliğiniz nasıl geçti ve geçiyor? Herhangi bir risk ile karşılaştınız mı? Ben hiçbir şey yiyemiyorum ve çok yetersiz besleniyorum sizin böyle bir durumunuz oldu mu? Lütfen bana bilgi verin:26:
bizimkilerle aramız arabayla 10 dakika ama evleneli 6 yıl olacak 2 kere teşrif ettiler. o da zorunluluktan. hamileliğimin en zor dönemlerinde bile ne halde diye ziyaret etmediler. şu an bile yardıma ihtiyacım olabilir. sonuçta doğum çok yakın. bir yardım edelim teklifi yok. hep uzaktan ilgililer. annemde samsunda. doğuma 1-2 hafta kala gelecek. ben bu halimle kayınvalidemleri ziyarete gidiyorum her hafta. hem de 5 kat merdiven çıkıyorum. ama artık gitmeyeceğim. bu halde sırf onları görmek için 5 kat merdiven çıkamam. kendilerinin bana gelmeme sebebi neyse artık benim ki de bu. hele bebeklerle hiç çıkamam dpğduktan sonra. anlamıyorum bu durumu. aldıklarını getirsinler artık. doğum yakın. daha yıkanacak, ütülenecekler. nasıl da dedikodu yapıyorum :)
insan sinir oluyor. daha ben 16 haftalıkken aldı alacaklarını hala kendisinde duruyor.hiç bir yardımları dokunmadı bana. kendi başıma idare ettim çok şükür. bundan sonra da muhtaç etmesin. hoş etse de kendileri tenezzül etmezler. ben de bebeklerimi ayaklarına taşımayacağım. ödeşiriz o zaman. :)
Biliyorsunuz ikiz için yatıp kalkıp dua ediyorum ben.Cumartesi çok şükür kesemizi gördük.Dış gebelik yada boş gebelik değilmiş Rabbim'e binlerce şükür olsunki.Oluşum başlamış.Bu cumartesi de kalbini dinlemeye gideceğiz kuzumun.Hala dualarımı bırakmış değilim ikiz konusunda.Sonradan oluşan keseler olabiliyormuş.Veya tek kesede 2 bebek görebiliriz dedi doktorum.Haftaya umreye giden arkadaşıma bile ikizlerim olsun diye isim yazdırdım bana dua edecek.Bu benim en büyük hayallerimden biri.
Hepimizin duası kabul olur özellikle doğumu yaklaşanlardan rica ediyorum benim içinde ikiz duası edermisiniz?Üzgün değilim ama umudumun kesilmesini de istemiyorum.Rabbim en güzelini verecektir eminim.Kaldıramayacağım yükü vermeyecektir eminim.Dualarınızda olmak dileğiyle....
Aldığınız eşyalara bakarken ve anılarınızı okurken nefesim kesiliyor...Yavrularınız güle güle kullansın inşallah o cici eşyalarını..Bana da nasip etsin bu özel anneliği....
merhaba arkadaşlar. henüz tam düzenlemedik ama bebek odamız kabaca bu şekilde olacak. daha nevresim takımlarımız, battaniyelerimiz gelmedi, kayın validemde. doğurduktan sonra getirir herhalde bu gidişle :) teyzelerimizde de var bir sürü şey. kimse zahmet edip getirmiyor.ben de görmek istiyorum bir an önce. yarına da hastaneye götüreceğim çantamı hazırlayacağım. bebek bezlerimiz bugün geliyor kargoyla. onu da paylaşırım sizlerle.Eki Görüntüle 618129 Eki Görüntüle 618136 Eki Görüntüle 618135 Eki Görüntüle 618134 Eki Görüntüle 618133 Eki Görüntüle 618132 Eki Görüntüle 618131 Eki Görüntüle 618130 Eki Görüntüle 618128 Eki Görüntüle 618127 Eki Görüntüle 618126 Eki Görüntüle 618137
bir fotoğrafta gördüğünüz sepetlerden biri kirli giysi sepeti diğeri ise kirli bez kovası. bebeklerimin şuan pek kıkyafeti yok. olanları da yıkadım ütüledim. poşetlere yerleştirdim. hemen giyecekleri, 3 ay sonra giyebilecekleri ayrı ayrı paketledim. açmadım ki kokuları uçmasın.
kesinlikle çoğulll...diyorum benn..
Çok teşekkür ederim inşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız. Hap istemedim açıkçası bebeklere zararı olmaz mı hapın?:26: bu hafta elevit kullanmaya başladım senin ek olarak kullandığın vitamin falan var mı?Bu arada senin de mi tek yumurta ikizi? çok soru soruyorum ama herşeyi merak ediyorum:99:
Başta bana da doktorum tavsiye etmedi.Ama ben çok çıkarıyordum devamlı kilom düşüyordu.4 kilo verdim artık verdiğin kilo haplardan daha fazla zarar verir bebeklere dedi.O gün zofrana başladım.Ayrıca premesis diye bir ilaç kullandım folik asit+vitamin+bulantı azaltıcı.O da günde 2 tane.3 ay dolunca onu elevitle değiştirdik.Geçen hafta başka bir doktora daha gittim ona da sordum.Mecbur kalınca kullanıyoruz o hapları dedi.Allah korusun bebecikleri.Bu arada benim çift yumurta
cnmmmmm mrhhhh dediğin gibiymişşşş bebişim ikiz şukurler olsunki....
kızlar burayı takip de edemedim, yazamadım da...ınsallah güzel gelişmeler vardır.kac haftadır yazamadım çünkü sıkıntılar başladı.önce sarı akıntı farkettım, ıltıhap var dedı doktor kı bu da bekledıgım birseydı.sonrasında o akıntının yerını fıtıl kullanmama ragmen sulu bı akıntı aldı.bu sefer de renksız kokusuz damla damla ıslaklık gorunce panık oldum.akıllı doktorumu yönlendırmemle bunun kesenın suyu olabılecegı ıhtımalı gelıstı.en son sızıntı olup olmadıgını anlamak ıcın bı ped aldım eczaneden, eger amnıyotık su ıse pedın rengı mavılesecektı.nıtekım pedın rengı hafıf mavıye dondü..ben de delıye döndüm..ılgınc bı sekılde 4-5 saat ıcınde o renk kayboluyo, dolayısıyla doktora goturene kadar renk falan kalmıyordu.her neyse, doktora durumu anlattım.fıtıl kullan, cocukların suyudur o zaman neyse az gelıomus bosver dıyınce....sınırım tepeme cıktı! ıkı tane cocuk, aten krıtık gecırıyorum ne demek bosver, ınanamadım yanı duyduklarıma.hemen orayı terk ettım baska bı doktora gıttım..bu yenı doktorum ılgılendı benımle.moralım cok bozuktu..kaybedebılırsın ıkısını de ama moralını yuksek tut bu cok onemlı dedı.her hafta sularına bakıyoruz.sımdılık bı sorun yok.fakat kanda enfeksıyon bulundu.antıbıyotık alıyorum..yarın bakalım enfeksıyon bıtmıs mııı
yanı kızlar....bu zamana kadar geldık bebeklerımle , inşallah basarırız...dualarınız ıstıyorumm
kızlar burayı takip de edemedim, yazamadım da...ınsallah güzel gelişmeler vardır.kac haftadır yazamadım çünkü sıkıntılar başladı.önce sarı akıntı farkettım, ıltıhap var dedı doktor kı bu da bekledıgım birseydı.sonrasında o akıntının yerını fıtıl kullanmama ragmen sulu bı akıntı aldı.bu sefer de renksız kokusuz damla damla ıslaklık gorunce panık oldum.akıllı doktorumu yönlendırmemle bunun kesenın suyu olabılecegı ıhtımalı gelıstı.en son sızıntı olup olmadıgını anlamak ıcın bı ped aldım eczaneden, eger amnıyotık su ıse pedın rengı mavılesecektı.nıtekım pedın rengı hafıf mavıye dondü..ben de delıye döndüm..ılgınc bı sekılde 4-5 saat ıcınde o renk kayboluyo, dolayısıyla doktora goturene kadar renk falan kalmıyordu.her neyse, doktora durumu anlattım.fıtıl kullan, cocukların suyudur o zaman neyse az gelıomus bosver dıyınce....sınırım tepeme cıktı! ıkı tane cocuk, aten krıtık gecırıyorum ne demek bosver, ınanamadım yanı duyduklarıma.hemen orayı terk ettım baska bı doktora gıttım..bu yenı doktorum ılgılendı benımle.moralım cok bozuktu..kaybedebılırsın ıkısını de ama moralını yuksek tut bu cok onemlı dedı.her hafta sularına bakıyoruz.sımdılık bı sorun yok.fakat kanda enfeksıyon bulundu.antıbıyotık alıyorum..yarın bakalım enfeksıyon bıtmıs mııı
yanı kızlar....bu zamana kadar geldık bebeklerımle , inşallah basarırız...dualarınız ıstıyorumm
pess diyorum ya ben doktorlara...canım geçmiş olsun ve sabırlı ol inşallah herşey çok güzel olucak...allah sana bağışlasın bebeklerini...
tatlım şişliklerin son 2 haftada arttı, yatarsam ayaklarımda şişlik olmuyor ama ellerim şiş, hatta birşeyi tutarken canımı yakacak kadar, avuçlarımı sıkamıyorum, bugün kontrolümüz vardı yine, kızım 2.550, oğlum 2.650 olmuş, sularımızda iyi, sadece sıkışmış kuzucuklarım, benim kasılmalar da ara vermeden devam ediyor, ama alıştım artık, tepki vermiyorum, doktorum bebişler dura bildiği kadar dursunlar, anne karnında günlük 40-50 gr kadar alabiliyorlar ama doğarlarsa haftada ancak o kadar alırlar diyor, yani bizim ne zaman doğacağımız belli değil teyzeleri, bu gidişle herhalde 40. haftayı bulacağızCanım Allah en hayırlı zamanda, sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebişlerini. El ve ayaklarında şişlik var mı, bebeklerin kilosu nasıl? Bir de karar verdiniz mi sezeryan şekline, genel mi spinal mi olacak?
öyle tatlım ne kadar fazla kalırlarsa o kadar iyi, şimdi yanımızdalar, içimizdeler, düşünsene doğup küvezde kaldıklarını, biz taburcu olacağız onlar yanımızda olmayacak, yoğun bakımda ağlasa kimin umurunda, içimiz parçanacak, uykusuzluk ağrı sancı demeyip dayanmamız lazım kuzularımız için, Rabbim hepimize dayanma gücü versin....yarın öğlen kontorlümüz var
uykum yok ,biraz önceki doğum hikayesini okudum
biz 36yı bulmaya çalışıyoruz haliyle küvezde kalmış bebeği... şimdi 36yı görsemde sanırım 1 hafta daha diyeceğim
ilk zamanlarda dr.um ilk hedef 32-34 ve 36 demişti
şimdi düşünüyorum da hepsinde rahatlayacağım diye düşünüyordum
yok kızlar öle bişey olmuyoRabbim bebeklerimiz için en hayırlısını ve sağlıklısını versin
canım Allah yardımcın olsun, doktoru değiştirmekle iyi yapmışsın, Rabbim inşallah yavrularını sana ve eşine bağışlasın, kıymasın meleklerine, sende kendine dikkat et, gerekirse hastanede yatarak tedavi gör, enfeksiyon öyle kolay kolay geçmiyor, ben o yüzden 5 gün yattım ama çok şükür sıkıntım kalmadı, Rabbim acil şifalar versin...kızlar burayı takip de edemedim, yazamadım da...ınsallah güzel gelişmeler vardır.kac haftadır yazamadım çünkü sıkıntılar başladı.önce sarı akıntı farkettım, ıltıhap var dedı doktor kı bu da bekledıgım birseydı.sonrasında o akıntının yerını fıtıl kullanmama ragmen sulu bı akıntı aldı.bu sefer de renksız kokusuz damla damla ıslaklık gorunce panık oldum.akıllı doktorumu yönlendırmemle bunun kesenın suyu olabılecegı ıhtımalı gelıstı.en son sızıntı olup olmadıgını anlamak ıcın bı ped aldım eczaneden, eger amnıyotık su ıse pedın rengı mavılesecektı.nıtekım pedın rengı hafıf mavıye dondü..ben de delıye döndüm..ılgınc bı sekılde 4-5 saat ıcınde o renk kayboluyo, dolayısıyla doktora goturene kadar renk falan kalmıyordu.her neyse, doktora durumu anlattım.fıtıl kullan, cocukların suyudur o zaman neyse az gelıomus bosver dıyınce....sınırım tepeme cıktı! ıkı tane cocuk, aten krıtık gecırıyorum ne demek bosver, ınanamadım yanı duyduklarıma.hemen orayı terk ettım baska bı doktora gıttım..bu yenı doktorum ılgılendı benımle.moralım cok bozuktu..kaybedebılırsın ıkısını de ama moralını yuksek tut bu cok onemlı dedı.her hafta sularına bakıyoruz.sımdılık bı sorun yok.fakat kanda enfeksıyon bulundu.antıbıyotık alıyorum..yarın bakalım enfeksıyon bıtmıs mııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?