2013 ikiz anne adayları buraya

Bende
biber0n emzikte Avent veya Nuk ,
Pompada ;avent , medela
Bebek Bakım Ürünleri ; Sebamed , Bübchen arasında kaldım , Bunlar hakkında düşüncesi olan var mı ? Özellikle Pompa,?
Birde bu göğüs kalkanı nedir , ne işe yarar ? Göğüs koruyucu diye bişey daha var onunla farkı ne bileniniz var mı ?

Biberon emzik avent
Bebek bakım ürünler sebamed
Pompa avent
Ben bunları tercih ettim cnm

günaydın hanımlar...
milasis geçmiş olsun ne diyoruz olumlu düşün olumlu olsun sıkıntı yapma kendine.
bebişlerin kıyafetlerini nasıl deterjanla yıkadınız yada yıkamayı düşünüyorsunuz?
beyaz sabun tozu makineler için var onu düşündüm ben sizin de fikirlerinizi almak istedim. ayrıca yumuşatıcı kullanmalı mıyız?

Mutlu, sağlıklı bir gün diliyorum hepimize...

canım inan her şey düzelecek
netten hiç bir şey okuma, kendi adıma ben öyle yapıyorum
moralimi bozmuyorum hiç, ki ben o kordonun tekrar eski haline geleceğinden eminim
içini ferah tut, dualarım seninle

Çok sağ ol canım, şimdi daha iyiyim, çok sorun etmemeye çalışıyorum ama artık uykumun arasında bile kızımın hareketlerini takip eder oldum.

Ben biberonları Dr. Browns aldım. İki tane de chicco almayı düşünüyorum. Göğüs ucu koruyucu Lansinoh aldım.(Emzirirken silmek gerekmiyormuş ve çok tercih ediliyor),bebek bakım ürünlerimiz Sebamed, bebek bezimiz molfix prematüre.Henüz almadıklarımı da senin listendekilerle aynı marka istiyorum Mergenciğim. Süt sağma makinasını yakınlarda doğum yapmış bir arkadaşım verecek, elektrikli ve çiftliymiş ama hangi marka olduğunu henüz öğrenemedim. İnşallah vücuduma uyum sağlar.

Yaptığım fiyat araştırmalarına göre;

Canped külot şeklinde hasta bezi:
8' li -->21 Tl civarı
10' lu --> 25 Tl civarı
48' li-->108 Tl civarı

Humana Still-Tee 200 gr-->20 Tl civarı

Canped yatak koruyucu örtü:
60x90 cm--> 7,63 Tl
80x180 cm -->10,17 Tl

Avent 2'li göğüs kalkanı--> 30 Tl civarı

Aklınızda fikir olarak bulunsun fiyatları.

Ateş ölçer ve Buhar makinesi almayı düşünüyor musunuz ya da hangi markaları düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Sana da günaydın canım, ben de bugün bebek deterjanı konusunu soracaktım unutmuşum, iyi oldu hatırlattığın.

buhar makinası almayı düşünmüyorum. çünkğ evin nem değeri oldukça iyi. kabul düzeyde yani. sterilizatör de düşünmüyorum. geleneksel yöntemlerle halledeceğim emzik ve biberonların temizlik işini.
bir de ben biberon sadece 2 tane aldım. biberon uçlarını farklı aldım sadece. burada yazan arkadaşlar 4 tane almış. acaba aldıkları diğer 2 tane biberon farklı uçlu mu? mesela ben aventin 0 ay ve 1 ay olmak üzere farklı uçlarını aldım. ve aynı biberonda kullanacağım. sizler farklı biberonlarda kullanmak için mi aldınız.? ben biraz da her şeyi fazladan almak istemedim. zaten pompanın da var kendi biberonu. onlarla yeter diye düşündüm. ihtiyaç duyarsam alırım zaten.
bir de bonny canped in emici külodunu aldım ben. 8 li aldım. hepsi burada da 16 lira. bezler de uygun ama molfix in prematüre bezi yok. o yüzden primanınkini aldım ben.
göğüs ucu kremini lansinoh aldım ben de. göğüs kalkanını da ihtiyacım olursa alacağım.
e- bebek in sitesinde lansinohun iki memeye de takılan pompası var. fiyatı da uygun. olumlu görüş olduğu kadar olumsuz görüş de var. olumsuz görüşler sütü olmayanlardan gelmiş gerçi. onu gözüme kestirdim ben. ihtiyaç halinde onu almayı düşünüyorum.

Buhar makinesi bizim eve şart, kalorifer üstüne peteknem koyduğum halde bile gece boğazım kuruyor. Bebişleri düşünemiyorum bile...
Molfix Prematüre Bebek Bezi 50`li Bebek Bezini "e-bebek" sitesinden 16,99 Tl' ye almıştım bir paket, bir paket de bugün gelecek kısmetse.

çok uygunmuş molfix. ben primanın 30 lusunu 14 liraya aldım. bilseydim oradan alırdım. ben bir de 1 beden aldım bez. açtım, baktım ve 0 bedenle 1 beden arasında öyle fark molmadığını gördüm. aynı boyutlarda. 1 beden olanın sadece eni 5 cm kadar daha geniş. 1 beden 2-5 kg oluyor. 0 bedense 2,5 kg dan küçükler için. ben büyüklük açısından bir fark görmedim. tam elim kadar ikisi de.

Aslında 2 gündür ciğer geliştirici iğne vuruldum onun etkisi olabilir mi?
Yarın aricam geçmezse doktorumu

Canım geçmiş olsun.İğneyi bende yaptırdım ama böyle bir etkisi olmadı.Fazla ayakta kalmış,kendini yormuş olabilirmisin?Bebişler büyüdükce,ıstırahate olan ihtiyaçta artıyor.Umarım önemli birsey değildir ve iyilik haberlerini alırız inş.

Ben pompayı avent alacağım sanırım.

Göğüsten sızan sütler göğüs pedine yapışıp,hava almasını engelliyormuş ve pedi çıkarırken yapıştığı için canı çok acıtıyormuş.Kakanlarda göğüs ucu hava alıyormuş,yara vb.olmasını engelliyormuş,sütü biriktiriyor, göğüs ucunu koruyormuş

Canım ben Dalan'ın Roxy matik bebek deterjanını kullandım ve memnun kaldım.

Canım süt sağma mak. arkadasının verecek olması iyi olmuş,sağolsun,çünkü uzun süre kullanmadığına dair yorumlara denk geldim.Fiyatları çok makulda değil,başka bir ihtiyacı alırsın onun yerine.Ben digital kol altı ateş ölçer alacağım ama buhar mak.almayı pek düşünmüyorum.

Son düzenleme:
aranızda rmzirme atleti alanlar vardı sanırım. ben almadım. aklıma hiç gelmemişti. şimdi netten inceledim. emzirme sütyeniyle aynı görevi görüyor sanırım. hem emzirme sütyenini hem de atletini aynı anda kullanamayız herhalde. bu ürünü alanlar yazabilir mi? ben hastanede atlet falan giymeyi düşünmedim. lohusa pijamasının altına direkt sütyeni giyer öyle emziririm ya da sütümü sağarım diye düşündüm.

kızlar bugun dr gıttım ve moralım cok bozuldu.alttan muayene etti dr um ve ikizlerim 6 hafta 3 gunlukler.birinin kapl atışını duyduk dıgerını duyamadı.haftaya salı tekrar gel bakalım dedi.zaten ben geçen hafta perşembeye kadar tek kese gorunuyodu.takı persembe dr gıdınce ogrendık ıkız gebelık oldugunu.yani gelısımlerı farklı bırı gorunuyorken dıgerı gorunmuyodu.bugun dr ıkı kesenınde ıcınde bebek var ama bırının kalp atısını duydum dıgerını duyamadım haftaya salıya kadar beklıyelım dedı.sizden de boyle bısey yaşıyan oldumu.çıft yumurta ıkızı olupta kalp atıslarını farklı zamanda duyan arkadas varsa ne olur bana yazsın.çok korkuyorum bebegımı kaybetmekten....

Ben emzirme sutyeni de atleti de aldım. Sutyeni hastanede kullanmayı düşünüyorum. Diğerini sezaryen yaraları hafiflediğinde günlük hayatta kullanacağım kısmetse.

Moralini yüksek tutmaya çalış. Allah yardımcın olsun, inşallah ikisinin de kalp atışlarını duyarsın.

canım ya sakin ol,keselerin ikisinde de bebek varsa biri geriden geliyordur,sonradan çıkabilir kalp atımı.ayrıca daha küçükler 6 hafta 3 gün diyorsun,benim doktorum 9.hafta da dinletti kalp atımlarını ve ilk etapta benide alttan muayene etmişti.ALLAH'ın izniyle herşey yoluna girecek,dualarımız seninle...

bugün daha iyiyim canım pazartesi günü çok yordum kendimi sanırım bi de bel fıtığıda var bende onun etkisi büyük ihtimal
insan panikliyo işte kendini dinliyosun panikleyincede :)
gece 4,30da uyandım uyuyamadım sonra kendimi dinlemekten :)
hayırlısıyla hepimiz vaktinde dünyaya getiğrsek bebişlerimizide rahatlasak

Hiç moralini bozma bende seninle aynı durumdayım hatta bugün kontrolden geldik iki kesemiz vardı 6+2 ve 5+2 olmak üzere iki bebeğim vardı ama altı haftalık olanın kalp atışı vardı diğerinin yoktu bugün 8+1 olmuş gayet sağlıklıymış ama diğerinde yine kalp atışı yoktu ama bir hafta daha büyümüş yolk saç oluşmuş embriyoyu göremiyorum dedi büyük olasılıkla bu kese kendi kendini yok edecek dedi doktorum. Şimdiye kadar oluşmalıydı bundan sonrada biraz zor dedi hayırlısı demek lazım. Ama senin kesenin biri zaten bir hafta sonra görünmüş kalp atışıda bir hafta sonra görülebilir yani içini rahat tut sen üzülme diğer bebeğini düşün.

canım yumurtalarından biri geç döllenmiş olabilir. diğeri de daha önceden döllenmiş olabilir. ben 7. haftada kalp atışlarını duydum. bence daha erken kalp atışlarını duymak için. endişe etmeden bir hafta daha bekle.

mrb kızlar bende ikizlere hamileyim bebişlerim 5+3 günlük daha çok küçükler kalp atışlarını henüz duymadık pazartesi yinne gidicez doktora inşllah bu sefer duyarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…