2013 ikiz anne adayları buraya

mrb kızlar bende ikizlere hamileyim bebişlerim 5+3 günlük daha çok küçükler kalp atışlarını henüz duymadık pazartesi yinne gidicez doktora inşllah bu sefer duyarız

canim hayirli olsun kalp atisi icin cok erken.tam 6 haftaliktim fakat sadece keseleri vardi.bir dahaki gidisimde cok sukur pit pit atiyorlardi:)

ben makinalar için sabun tozu olanlardan kullandım ..yumuşatıcı koydum yaaa..ben tam bi yumuşatıcı manyağıyımdır..evde dolap içlerinde bile küçük kaplarda yumuşatıcı bulunduruurm:) naftalin yada oda spreyinden nefret ettiğim için bütün ev bingo beyaz kokar bizde...bebekleinde kaçışı yok:)

kalakanda birikenn sütlerini bebeğe veriyorsun canım..ziyan olmamış oluyos böylece pedlerdeki gibi.bide uçlarını bebeğin kolay tutmasına çok katkısı oluyormuş..

Merhaba arkadaşlar,

Bebeklerine kavuşacak olan arkadaşlara şimdiden vaktinde ve sağlıklı doğumlar ...

Bebeklerini büyüten arkadaşlara sabır, direnç ve kuvvet ...

Yeni ikiz bebek beklediklerini öğrenen arkadaşlara hayırlı olsun

ve rahatsız olan arkadaşlarıma da Allah'tan en kısa sürede şifa diliyorum.

Benim de dün 13+2 kontrolüm vardı; hafta sonu cumartesi gibi şiddetli gribe yakalandım ve Pazartesi CRP testinde enfeksiyon varlığı tespit edildi. Doktorum antibiyotik (duacid) + Nidazol tedavisine başladı.

Dün kontrolde bebeklerimin her ikisinin de gelişimlerinin sağlıklı olduğunu ve 13+5 ve 13+6 haftalarda göründüklerini öğrendik. Buna ne kadar sevinsem de enfeksiyona bağlı olarak rahmimde ağrı ve bir tür kasılma başlangıcı tespit edildi ve bunun için haftada bir olmak üzere 2 kere uygulanacak iğne ve bir tür progesteron hapına başladım. Çocuklar ne kadar sağlıklı da olsa, sağ kasığımda hissettiğim ara ara vuran ağrı düşük korkusu yaratıyor; akşam iğne için bir hastaneye gitmişken orada nöbetçi olan doğum kontrol uzmanına da muayene olmak geldi içimden; muayenede yine çocukların turp gibi olduğunu ve doktorumun başlanan ilaç ve hapı tedbir amaçlı uygulamış olabileceğini ve iyi bir karar olduğunu söyleyince biraz rahatladım.

Ayrıca kendi doktorum bebişlerimin her ikisinin de kıza benzediğini söyledi. 5,5 yaşında bir kızım daha var ve ona arkadaşlık etmesi açısından bir kızım daha olsun çok istiyordum tabi ... ama eşim açısından bakınca diğerinin erkek olmasını da onun için istediğimden hem sevinç, hem de hayal kırıklığı yaşadım. Gerçi kesin demedi henüz ama ona çok güveniyorum; şimdiye kadar hiç yanıldığını duymadım. Yani anlayacağınız hem sağlık sorunlarıyla hem de eşimin farkettirmemeye çalışsa da üzülmesi nedeniyle oluşan hayalkırıklığıyla boğuşmaya ve gözyaşlarıma engel olmaya çalışıyorum. Aslında cinsiyetleri ne olursa olsun onları kaybetmekten çok korkuyorum ve ağlamamın da bir yararı yok biliyorum ama durduramıyorum. Lütfen bana biraz moral verin ...

ben cicilerimiz için dalin in sıvı deterjanını ve yine dalin in yumuşatıcısını aldım.makinamın bebek programı olmadıgı için narin de yıkadım ve fazladan bir durulama daha yaptırdım

o bi anlık üzülmüştür canım benimm..bi kaç gün sonra gör bak o sana moral vericek..evlat bu onun hayal kırıklığı olmaz.sen sağlığını düşün buna hiç takılma şimdi..

Canim insallah bir sorun yoktur, bu detayli ultarson 11-13 haftalar arasinda olan digil dimi, bu baska mi

kızlar genel bakış açıma göre bir liste (eksik ve hastaneye götüreceklerle beraber) hazırladım. eksiklerimi ve fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. daha erken ama bizim için doğum da erken olabilir değil mi? :) ayrıca bazılarının fiyatını da araştırdım.

Kendim için:
2 pijama takımı
1 gecelik
sabahlık
uzun ped
hasta bezi
terlik
emzirme sütyeni ve atleti
ıslak mendil
kağıt havlu
havlu
çorap,yelek yada şal
alt iç çamaşırı
göğüs pedi-lansinoh 60 lı 12 tl
göğüs kalkanı-avent 2 li 29 tl
göğüs ucu kremi- lansinoh 20 tl
göğüs ucu çıkarıcı - nuby 9 tl
göğüs başı-wee 5 tl
humana çayı 200 gr 18 tl

bebişler için:
kıyafetleri kayınvalidem almış ben daha görmedim. eksiklere bakarak sadece prematüre 2 takım olabilir.
biberon seti- dr. browns 37 tl
termometre chıcco 10 tl
çamaşır yıkama filesi sevi bebe 4 tl
burun aspiratörü chıcco 11 tl
tırnak makası bebedor 4 tl
banyo termometresi weevell 17 tl
yan yatış yastığı sevi bebe 15 tl
şampuan sebamed 16 tl
pişik kremi sebamed 16,5 tl ama ben lansinoh düşünüyorum yine de.
prima premature 30 lu bez 12 tl
prima 1 beden bez 50 li 22 tl
prima ıslak havlu 168 li 8 tl
süt saklama poşetleri 25 li 13,5 tl
medela elektrikli pompa 145 tl
nuby elektrikli pompa 140 tl
lansinoh elektrikli pompa 127 tl.
bunu genel bir fikir oluşsun diye yazdım. fiyatlar hepsiburada. com dandır. pompaları da gözüme çarpanları not ettim. herşeyi alır mıyım bilemem. dediğim gibi sadece araştırma. inşl sizin için de faydalı olmuştur.

o bi anlık üzülmüştür canım benimm..bi kaç gün sonra gör bak o sana moral vericek..evlat bu onun hayal kırıklığı olmaz.sen sağlığını düşün buna hiç takılma şimdi..

Teşekkür ederim hemen cevap verdiğin için ... Gerçekten çok ihtiyacım vardı ... Çok sağol ...

Ben aslında hiç takılmıyorum cinsiyetlerine hatta mutluyum bile ... 2 erkek kardeşim var; 2'si de evli ve paylaşımlarımız gittikçe azalıyor maalesef. O nedenle kız olmalarını daha da çok istiyorum; çünkü kendimi kardeşlerime ilişkime bakınca kısmen de olsa yalnız hissediyorum en azından büyük kızım bunu hissetmez.

Ben sadece düşük tehlikemin devam etmesi nedeniyle üzülüyor ve belki de bu riski daha da arttırıyorum ... Bu arada da eşimin ben bu durumdayken çaktırmasa da cinsiyete takıldığını görmek beni daha çok üzüyor. Umarım anlatabilmişimdir ...

Tabii ki herşeyin başı sağlık ... ve evladın hayırlısı... Allah'tan hala öncelikle sağlıklı ve hayırlı olmalarını diliyorum. Ve tabi sizin haftalarınıza ulaşabilmeyi ve bu sağlık sorunlarını atlatabilmeyi ...

Allah hepimizin yanında olsun inşallah ...

geçmiş olsun.bence eşinin bu durumu biraz şaşkınlıktandır. o erkek olması hayalini kurdu sanırım hep. uzun sürmez bence de bu durum. 3 nün de cinsiyetinin aynı olması farklı olmasından iyi bence. en azından çocukları yetiştirirken büyük kızından edindiğiniz tecrübeleriz size çok faydası olacaktır. bunu eşin de anlayacaktır. iyi ki 3 kızım var diyecek bence.

Evet sanırım öyle; ikiz olunca biri bari erkek olur ümidiyle yaşadı bence de; umarım anlar durumu ve umarım bir gün "iyi ki 3 kızım var" der. Ben de ikisinin hep aynı cinsiyet olmasını istedim ve tabi ki kızıma arkadaş olmaları açısından öncelikle sağlıklı ve arkasından kız. Benim istediğimin olması bir taraftan iyi ama bu durumun babayı en azından şu anda memnun etmemesi biraz üzücü.

Mutlaka atlatacacaktır yaş olmuş 38; çocukluk edecek hali yok herhalde :)))

hastane çantamızı çektim size...hastane çıkışı 1 takım ki onlar büyük muhtemelen giyemezler ama adet yerini bulsun...prematüre tulum 2 tane...prematüre üst ve alt..anneciğin ördüğü çok küçük tüysüz ve antibakteriyel ipten yelek ve patik...peluş battaniye..sanırım biraz fazla ama insan az koyupta zorda kalmasın nede olsa sırtımızda taşımıyoruz..veee benim gecelik ve pijamalarım:)

herkese selam ,geçmişe bakamadım ,umarım herşey yolundadır
ben bizim fındıklarla uğraşıyorum
bugün tam 21 .gün

masaallah canim findiklarina.darisi basimiza ins.canim senin besiklerin dondy idi sanirim.bende alacagim ins.nasil memnunmusun findiklarin besiklerini seviyorlarmi?bize vakit ayirdigin icin tesekkurler:)tecrubelerinize cook ihtiyacimiz var cunku.sevgiler

Canım hepsi çok güzel
Allah nazardan saklasın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…