2013 ikiz anne adayları buraya

canım hadi gözünaydın
Allah ananlı babalı büyütmey nasip etsin
biraz detay verirmisin nasıl oldu doğum neden acil mi oldu
kaç haftalıktın ve kaç kilo doğdular çok sordum dimi??

İnşallah biraz daha almışlardır. Her şeyde bir hayır vardır, iyi olacaklar inşallah canım. Allah yardımcın olsun. Bizi düşün, bak bizimkiler daha da minik. 34 sonrasından hiç korkmamak lazımmış

sizde hiç korkmayın anlattığınız sancıları biliyorum
emin ol ki Allahın izniyle durduruluyo
bu hafta aldığım ilaç sancıyı azalttı ama kesmedi açılma başladı
insanoğlu istedikçe istiyo işte bende 36yı tamamlamak istiyorum dr.umda benim gibi çaba gösterince bi bildiği var diyorum yoksa cuma günü doğuma alıyorlardı beni

Haklısın tabi canım, insan ne kadar çok kalırsa o kadar iyi diyor. Dr.un da destek olması güzel. ilacı azaltmışmıydın ki sancıyı kesmedi? Peki sen gittiğinde sadece nst ile mi anlıyorlar sancını, yoksa ultrason ya da vajinal muayenede çıkıyor mu sancı? Birde az da olsa su gelme durumun var mı?

ilacı önce 4 saat sonra 6 şimdi 8 saatte alıyorum yarın duruma göre değerlendirecek
önce nst ile bakıyorlar canım... ona göre ilaca başlıyorlardı
son gittiğimde %90 çıkınca hem nst hem usg hemde alttan muayene oldum
eliyle de kasılmalrıma bakıyor
kısacası sancıya göre davranıyorlar
su ve nişan bozulmasını bu defa sordular çok şükür şimdilik yok
zaten benim haftam da olsaydı doğuma karar verilecekti
su ve nişan bozulursa acil gelmemi sölediler
ama sen telaşlanma sende su gelmesi uzun zmandır var sanırım dikkat et kendine...
üzülme iş yapma... umarım sende en az 34ü görürsün canım

Dozu düşürdükçe etkisi azalıyor belliki. Bakalım ne diyecek yarın. Evet bende su durumu var hep. İş yapmıyorum annem yanımda sağolsun. Üzüntüyü de mümkün olduğunca öteliyorum. İnşallah görürüz canım, amin. Ben dr.umu aramaya çok çekiniyorum, daha rahat olsam kendimi iyi hissedeceğim ama. Hoş bana kalsa günde 1 kez giderim içim rahatlasın diye. O yüzden mecbur kalmadıkça aramamaya çalışıyorum

bu konuda saolsun aramamı sık sık sölüyor hatta hergün ara der
bende başta çok çekiniyordum ama şimdi gün içinde arıyorum açmazsa o bana dönüyor
bu arada senin bebekler kaç kilo oldu canım

son günlerde uyku depolamamız lazım ama seninde uykun yok sanırım (
birazda yatakta zaman geçieyim belki gelir...
ben bu ilacı kullandıkça midem yanıyor yatmak tam bi işgence

bu konuda saolsun aramamı sık sık sölüyor hatta hergün ara der
bende başta çok çekiniyordum ama şimdi gün içinde arıyorum açmazsa o bana dönüyor
bu arada senin bebekler kaç kilo oldu canım

Aslında bizimkide ara diyor ama ben çok pimpirikliyim, o kadar olmasın diyerek geçiştiriyorum bazen. Benimkiler 1550 biri, 1650 biri. 2'yi bi geçseler. Ne yiyeceğimi şaşırıyorum birkaç gündür, ne yesem hızlı kilo alırlar acaba. Yumurta, süt, peynir, ceviz tüketiyorum ama ne bileyim başka ne yesem?

Son düzenleme:

muz ekle derim... hem potasyum hem de kilo almalarına yardımcı
yeşillikleri de ihmal etme kalsiyum kaynağı kemikleri güçlerinir...
protein olarakta bana yenidoğan hemşiresi son zamanlara kırmızı eti artır dedi canım
bu arada kiloları iyi canım zaten bende son 2 haftada 2 kg civarına geldiler

Tamam canım dinlen sen. İyi geceler. Bu arada süt rahatlatmaz mı acaba mideni, bir dene istersen. Dinlenmene bak, görüşürüz

Tamam canım dinlen sen. İyi geceler. Bu arada süt rahatlatmaz mı acaba mideni, bir dene istersen. Dinlenmene bak, görüşürüz

süt içemiyorum gaz problemim var
bu ilacı alınca çok su tüketiyorum
hala uykum yok ama yatağa gitmeyince uyuyamıyorum
hadi sende yat kafan boşalsın en azından
bu haftaları çok arayacağız ...
bana sorarsan hamilelik bebek bakmaktan zor... tabii bi de doğum yapınca bu mesajımı hatırlar bi daha yorum yaparım sanırım
hadi sana da iyi geceler kendine dikkat et

canim sen yine uyaniksin yaabenim rahatsizliklarim simdiden basladi ki daha cok var sizin haftalara gelmeme.sizin gibi olunca be yaparim bilmiyorum.Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.saglikli bebeklerimiz olsun,saglikli anneler olalim ins.

hil bur guzel haberlerini bekliyoruz canim...
hasimed ve pcesur bebislerinizin cinsiyetlerini ogrenmissiniz.gozunuz aydin.saglikla dogsunlar hayirli evlat olsunlar ins.

canim sen yine uyaniksin yaabenim rahatsizliklarim simdiden basladi ki daha cok var sizin haftalara gelmeme.sizin gibi olunca be yaparim bilmiyorum.Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.saglikli bebeklerimiz olsun,saglikli anneler olalim ins.

Sorma canim... Yattim 1 saat kadar uyudum hala uyanigim... Allah hepimize saglikli bebisler versin ne yapalim birazfa uykusuz kaliriz

hadi gözünüz aydın. bir erkek bir kız, allah gönlüne göre vermiş. test sonuçların iyi çıkar umarım.
sen yine de doktruna sor. ben enfeksiyon bile geçirmedim ama o akıntı hep var ben de. hamielelikten önce hafif bir mantar durumu vardı. sürekli iltihaplı akıntım oluyordu. hamilelikte devam etti bu durum ben de. sana bu akıntı yeni gelmiş. bebeklerin suyu olsa devamlı gelir herhalde. yine sen bize bakma, doktoruna danış.
kitap tavsiyelerin için çok sağol. not aldım kitapları. ben daha çok geçmiş tarihlerde yaşanmış, gerçek bir olayla kurgulanmış kitapları seviyorum. mesela serenad, uçurtma avcısı,küçük arı,limon ağacı gibi. daha varsa tavsiyen ben söyle. çünkü ben okumaya başladı mı bir kitabı 3 günde bitiririm. öyle bir huyum var. bitirmeden elimden bırakmam.
karnındaki sertleşmeler3-4 dakikada bir oluyorsa sancıyı işaret ediyor. nst de dikkat ettim. kasılma oldukça sancı değeri yükseliyordu. makinadan da görüyordum. hemşirede anlattı hem. zaten normalde sertse sancı 10-20 arasında oluyor, o anda da kasılıyorsa 90 a kadar çıkıyor. benim kasılmalarım 20 dakikalık nst boyunca 4-5 kez oldu. ortalama %60 civarında di.
kasılma olduğunda karın garip şekle giriyor zaten. el ayak itmesi gibi olmuyoe. hemen nefesin daralmaya başlar. bebekler elini, kolunu, başını, popusunu ittiğinde nefes daralması olmuyor bende.
nidilatı 4 saatte bir alıyorum. yarın montrole çağırdı doktor, her halde ilaç saatlerini daha seyrekleştirecek. gerçekten çok fena çarpıntı yapıyor bu ilaç. kalbinizi boğazınız ve ağzınızda hissediyorsunuz.
pelenay öyle azıcık yazıp kaçma :) çok ihtiyacımız var doğum yapanların bilgisine. doğum takvimin de yok, kaçıncı haftanda doğurdun? bebeklerin kaç kilo? sezaryen nasıl geçti? ne kadar oldu doğum yapalı? biz de sorular bitmez. azıcık anlat. ne olur?

bir haftadır ilk defa bu gece 7 saat uyudum. kendime şaşırdım. moralim de yükselmişti biraz. ilaçların etkisi de olabilir. uykusuzluk da huzursuzluk veriyordu. inşallah doğuma kadar günde 6-7 saat deliksiz uyuyabilirim.
dosba doktoruna sorsana, miden yanıyorsa rennie kullabilir misin acaba miden için. bir de o huzursuzluk veriyor sana. belki faydası olur.

Son düzenleme:
UMARIM GÜZEL HABERLER OKUYACAĞIMIZ GÜZEL BİR GÜN OLUR
hasta olan arkadaşlara acil şifalar. Sancısı olan arkadaşllara Allahım biraz daha dayanma gücü nasip etsin

allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin. tecrüberini paylaşmanı beklıyoruz

arkadaşlar magnezyum ve kalsiyum ne zaman kullanmaya başladınız?acaba hangi durumlarda kullanılıyor?
ben sadece elevit ve gyno ferro sanol haplarını kullanıyorum.bir arkadaşım mg ve ca haplarını kullanırsan bebeklerin kemikleri daha iyi gelişir dedi kafamı karıştırdı

Gunaydin arkadaslar. İyi pazarlar.. Pelenay gozun aydin guzel gunlelrde buyutun insallah. Rabbim kolaylik saglik versin.. Bekay ve dosba gecr uyummaissinjz sizin bu yazismalariniz bizlere teecrube oluyor. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah. İnsallah tam zamanlarinda dogar sizin ufakliklar.. Bu arada ben elevit magnezyum kullaniyorum magnezyumu iki ay oldu sanirim baslayali elevit daha onceden Baslamistim. On gun sonra seker yuklemem var kan degerlrine bakar kan ilacinada baslariz dedj doktor.

Canım çok sağol bilgi verdiğin için, nasıl birşeyse anlamadım devamında bir sorun olmadı. Tekrarlarsa doktora sorucam her ihtimalde bu hafta gitmeyecektim ama ultrasona gideceğim...

Benim kızlarım acayip ittiriyor iki taraflı karnımdaki çıkıntılar inanılmaz oluyor ancak sancı veya karnımın bütününde sertleşme olmuyor o sırada sadece ittikleri yerler sertleşiyor. Bu şekilde olan sertleşmede ve gün içinde 5-6 kez olan rahim kasılması normal demişti doktorum.

Gözün AYDIN canım Allah kolaylık versin, bebeklerine ve sana sağlıklı güzel ömürler diliyorum. Doğum normal mi sezeryan mı oldu, pek merak ediyoruz bir sürü şeyi:) uygun olduğunda yazarsan detayları çok seviniriz...

Canım protein bebekleri en çok büyüten şey onun için yumurta ve kırmızı ete ağırlık vermen lazım. Ek olarak fındık, ceviz, badem faydalı...

Magnezyum ve kalsiyumu ben 24. Haftadan beri kullanıyorum canım.

Hilbur ne durumdasın seni merak ettim... Dosba ve Tuğba sizde durum kontrol altında sanırım, hadi inşallah atlatılacak zorluklar...
Hepimize iyi ve huzurlu bir Pazar diliyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…