2013 ikiz anne adayları buraya

Günaydın herkese. Çok şükür güzel haberlerle geldim. Bu sabah kontrolümüz vardı. Benim uslu kızım kordonundan kurtulmuş teyzeleri.(Maşallah)
Şeker yüklemem de normal (125) çıktı. Şimdi eve geldim dinleniyorum, rahatladım çok şükür. Rabbim hepinize güzel haberler duymayı nasip etsin inşallah.

Geçmiş olsun canım, hastanede kontrol altında olman rahatlatıcı. Umarım toparlanır da eve dönersiniz sağlıkla. Bebişlerin ve sen biraz daha dayanırsınız inşallah.

Maşallah canım bebişlerine. İnşallah sorunsuz ve vakitlice tamamlarsın bu süreci.Tatlı ve hamur işini biraz kısıp, protein ve sebze ağırlıklı beslenirsen rahatlarsın sanırım.

Allah yardımcın olsun canım, dayanma gücü versin sana ve kuzucuklarına.

kızlar bende hamileyim 6 seneden sonra çok şükür. tüp bebek benimki ikiz olma ihtimali yüksekmiş 2 şubatta 584 çıktı bhcg değerim 4 şubatta 1207 sizce ikiz mi

Gözün aydın, hayırlı olsun hamileliğin.Ben de 6 seneden sonra tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım. Değerlerin bayağı yükselmiş gözüküyor ama ben çok anlamıyorum. Allah gönlüne göre versin.

bırkac gude baya birikmiş geçmiş, tam okuyamadım, kusura bakmayın.doğum yapan arkadaslar var allah analı babalı büyütmeyı nasip etsın..ınsallah darısı bızlerın basına.
ben ankaradan döndüm kızlar..sıze muhtesem haberlerım yok..daha dogrusu bır arpa boyu yol alamadgımı soyleyebılırım.
ultrason ve detaylı ultrasona yapıldı tekrar...benım bebekelrım 1 hafta önce 20+5 ve 19+5 cıkmıstı..sat ıle aralarında en basından bu yana 1 hafta fark vardı fakat, ankarada ne cıktı dersınız. 20+1 ve 20+0! nasıl olur dedım, 1 haftada buyumedıkler gıbı bı de gerıye mı gitti bu cocuklar?? malesef tatmın edıcı cevaplar alamadım.herkesın ölçümü farklıdır dedıler.bu kadar mı fark olur? telaş edınce de alaycı bı gulumseme ıle karsılık alıyorum.hayır anlamadıgım, neden hastanın yerıne kendılerıne koymuolar.elbette elımden tutup basımı oksamalarını ıstemıorum, aglayacak bı omuz da aramıyorum fakat doktor olarak endıselerımın gozardı edılmesı sınır edıyor benı.ustelık bebek hareketlerınde barız azalma hıssedıorum 3 gundur..yarn burdakı doktoruma tekrar gıdıcem...

teşekkür ederim cvp yazdığın için bonny. senin kaçtı değerin

Benim ilk değerim 4. haftada 480 civarındaydı ama ikinci değerimi hatırlamıyorum. 6. haftamızda doktorun ekranına gelmişti sonuç, o da ultrasonda iki keseyi görüp "İkiz" deyince değeri meğeri unutmuştum.

Allah yardımcın olsun canım, temkinli davranmak istediklerinden midir nedir umutsuzluğa sürüklemeseler de psikolojik olarak da pek rahatlatmıyor doktorlar gerçekten. Moralini bozmamaya çalış, bol su içmeye ve protein ağırlıklı beslenmeye devam et. Ceviz,badem,fındık bebişleri iyi besliyormuş, onlardan da ye bol bol. İnşallah düzene girer her şey.

tesekkür ederım bonny..ama canım gercekten cok sıkkın kuzularımın ıyı olmasından baska dılegım yok..herkesın evladı kendıne kıymetlı, herkesın evladı kendı canıı....zor buldugum bebekler, evet dogal yollardan oldu ama cok sıkıntı cektım, kaybetmek ıstemıorum ıhmal yuzunden..umarım ıyı haberler alırım.kac aydır, guzel haber yuzune hasret kaldımm

Merhaba arkadaşlar; bir iki gün giremedin neler olmuş neler ...

Dosba'dan başlayayım ... Tebrikler dosba ... Hayırlı, uğurlu olsun bebişlerin ... Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve uzun bir ömür dilerim sana eşinle ve bebişlerinle beraber ...

Hilbur eve dönmene sevindim arkadaşım ... Aklındakileri boşaltmaya çalış ... Komik dergiler, kitaplar oku veya eğlenceli, komik, seni oyalayacak filmler seyret ... Sürekli düşüncelere kapılma ... İnşallah Allah birkaç hafta daha dayanma gücü ve sabrını verir sana ve bebişlerine ... Güzel haberlerini almak dileğiyle ...

Nehir71, geçmiş olsun ... Umarım en kısa sürede düzelir, sağlığına kavuşur ve birkaç hafta daha dayanabilirsin ... Rabbim yar ve yardımcın olsun bu süreçte ...

comet07, şeker yüklemen sınırda çıkmış; bu kontrol edilebilecek düzeyde olduğunu gösteriyor. Arkadaşların da dediği gibi şekerli yemekle, kilolayla falan alakalı değil; vücudunun yapısıyla ve glikoz üretme ve kontrol etme kapasitesiyle alakalı. Biraz daha dikkat ve özenle seviyeni düşürebilirsin tatlım ... Doktor ne yemen ve ne yememen gerektiğini mutlaka söylemiştir / söyleyecektir ... Ama bence en önemlisi uzun süre aç bırakmaman kendini ... 2-3 saatte bir birşeyler atıştırman (büyük öğünler şeklinde değil, bölerek; bu şekerinin hızla yükselmemesini sağlayacaktır). Daha düzenli bir şekilde beslenirsen, birkaç hafta sonra 75'lik şeker yüklemesini isterse doktorun, orada daha düşeceğine eminim.

Bonny'ciğim, bebeğinin kordondan kurtulmuş olmasına çok sevindim. Umarım bir daha o kadar yaramazlık yapıp da seni üzmez. Şekerinin de normal çıkmasına sevindim. Önemli testlerden birini atlattın. Umarım hep böyle sağlıkla devam edersin ...

milasis; doktordan doktora ölçümlerde farklılık olabiliyor; korkmana gerek yok. Bundan sonraki kontrollerinde de gerileme saptanırsa o zaman inanırsın buna ... Ama herkesin aleti farklı olabiliyor; üzülme. Sen dikkatli ve düzenli beslenmene devam et güzelim ... İyi düşün, iyi olsun ...

gelincik41; yürüyüş konusunda benim doktorum da "ne kadar yürürsek, rahimdeki kanın o kadar çekileceğini söylüyor. Mümkün olduğu kadar az yürümeli, sık sık istirahat etmeli ve vitrinlere bakar gibi çok yavaş ve sakin adımlarla yürümeliyiz; yürüyüş yaptığımız günlerde de dinlenmeyi ihmal etmemeliyiz" diyor. Önceden özellikle tekil hamileliklerde önerilen birşeydi yürümek, ama yeni araştırmalar ritmik yürümenin tam tersine zararlı ve rahimdeki kan dolaşımını negatif etkileyen bir olgu olduğunu söylüyor. Ben de bunu dikkate alarak az yürümeye çalışıyorum. Gerçi çok hızlı hareket eden ve yürüyen biriyim ve etrafımdaki herkes yavaşla artık noluyor bu halde bile yetişemiyoruız sana deseler de, ben eski hızıma göre yavaşladığımı düşünüyorum. zaten yürüdüğümüz zamanlarda karnımızda oluşan gerilmeleri kolaylıkla farkedebiliyoruz; o esnada hemen dinlenmeliyiz bence.

Tuğba'cığım, iyi olmana sevindim ve annene kavuşacakmışsın, gözün aydın ... Umarım sen ve sana yakın haftadakiler 36'ları hatta 38'leri görürsünüz kısmetse ...

Bu arada unuttuğum arkadaşlarıma sağlık, sıhhat ve huzur diliyorum. En çok bunlara ihtiyacımız var sanki ...

Kendime gelince; dün CRP (enfeksiyon) testim tekrarlandı; gripten kaynaklanan enfeksiyonum 20'den 9'a düşmüş değer olarak... Normal değerler sanırım 5-6 arası ... Ben iyileştiğimi sanıyordum ama kandan henüz tam temizlenmemiş ama yine de iyi bir değermiş. 50'lik şeker yükleme testim de 117 (normal) çıktı. En çok buna sevindim. kilolu hamile kaldığım için en çok şekerden korkuyordum; doktorum da sanıyorum ki bundan korktuğu için, erken istedi önceden görüp tedbir alabilelim diye. Tabi "normal çıkması, homini gırtlak herşeyi yiyebilirsin demek değil, aynen devam" dedi. Ben sabah, öğlen ve aralarda çok yiyorum; şekerli de canım çekerse çikolata gibi yiyorum. Ama akşam ekmek yememeye ve tamamen protein yemeyem. çalışıyorum. Gündüzleri mide bulantım devam ettiğinden, çok su içemiyorum; ama 3-4'ten sonra düzeldiğim için su içmeye başlıyor ve sanırım akşam yatana kadar 2 lt kadar içebiliyorum. Daha fazlasını maalesef şimdilik başaramıyorum. inşallah daha sonraki haftalarda biraz daha düzelirim ve daha fazla su içebilirim.

Bebeklerine kavuşan tüm annelerimize Allah'tan sabır ve kolaylıklar diliyorum. Rabbim umarım bize de o günleri gösterecek inşallah ...

Selamlar ve sevgiler ...

Benim doktorum çok iyi maşallah, doktor değil bir abi gibi. Geçen hafta kız bebişimin boynuna kordon dolanmıştı, "erken doğum olabilir hazırlıklı ol" dedi. Evden bir daha çıkamam diye kalan eksikleri paldır-küldür nasıl aldım hatırlamıyorum, zor tuttum kendimi. Kendimi arabaya attığımda hüngür hüngür ağladım. Netten baktım olağan bir durummuş. Bugün gittim, dediğim gibi kurtarmış kendini yavrum çok şükür. Doktor bize söylemek istememiş ama, birkaç gün öncesinde kordon dolanması sonucunda bir bebeği kaybetmişler. ( Gerçi doktorumun hastası değilmiş, sonradan gelmiş ama bu yüzden bana umut verici konuşmamış. Kısacası çok temkinli davranıp bizi en kötüsüne hazırlıyorlar.

Bu arada kan sulandırıcı iğne kullanıyor musun? Ben hamilelikten önceki gen testimin sonucunu göstermiştim iğneye başlatmıştı gelişme geriliği riski taşıyormuşum genlerimde.

bana kalırsa ölçümler arasında öyle çok fark yok. makinanın hassasiyeti de etkiliyor tabi. her ölçüm hatalıdır, bu ölçmenin kuralıdır. ama bence sen bu iki değerin ortalamasını al ve öyle düşün. bence verilen hata payı yüksek değil. 2-3 hafta olsaydı sorun var demektir. doktorlar bebeklerin kafatası, kol vs. gibi kemiklerini ölçüyor. her organın ölçümüne göre bebeğin gelişim haftası veriliyor. mesela femur kemiğine göre bebek şu kadar günlük, kafatasına göre şu kadar günlük gibi. ama bize nihayetinde tüm organların ölçümünden elde edilen değerlerin ortalaması alınıp genel geçer bir sonuç veriyorlar. doktorlar o kemikleri ölçerken 0,01mm bile kayma yapsa bize vereceği gelişim değeri farklı olur. eee o kadar hata da olur. sen bir hafta geriye gittiler diye düşünme, biri sadece 4 gün geri diğeri ise 2 gün ileri etkilenmiş bu ölçümlerden. bize verilen ultrason kağıdında bir sürü değer var, hatta ne kadar yanılma payı olacağı hakkında da bilgi veriyor. bize bebeklerin kilolarını bile %100 söyleyemiyorlar. bu çok normal.
sen doktorların tavrına takılmışsın. bazen doktorlar bizim büyük bir bilgi donanımıyla kendilerine gelmemizi bekliyorlar. ya da sürekli aynı sorulara cevap vermekten sıkılıyorlar.
bebeklerin hareketleri zaman zaman azalır bu çok normal. hepimiz yaşadık, yaşıyoruz. telaşın normal, bazen doktorlar moral bozabiliyor. allahtan burada birbirimize soru sorma, paylaşma fırsatı buluyoruz, yardımlaşıyoruz. bu açıdan şanslıyız.

Amin canım, çok sağ ol inşallah hepimiz sıkıntısız atlatırız hamilelik ve sonraki süreci...

Rabbim sana da iyilikler versin, enfeksiyon değerlerinin düşmesine sevindim. İnşallah tamamen kurtulursun kısa zamanda. Şekerin de iyi çıkmış maşallah. Ben başlarda su içmeyi bırak bakamıyordum bile. Şimdi günde 3 litreye tamamlıyorum şükür. Sen de düzelirsin zamanla, sıkma canını.

hilbur, sancın karnında mı daha çok vajina bölgesinde mi? ben de aman aman bir sancıyla gitmedim sadece bir acıma vardı karnımda, hep sertti ve 3-4 dakikada bir kasılıyordum. sonuçta nst de doğum sancısı çıktı. sen de ishal olmuşum gibi ağrı var diyordun. o ağrıyla mı gittin hastaneye yoksa çok daha şiddetlendiği için mi gittin? şu an da her yerim ağrıyor diyorsun. şu an karnında olan ağrıyı anlatsana. sürekli kasılmış bir durumda mısın? gerçekten şuan herkesesin bildiği, insanı bağırtan bir doğum sancısı mı çekiyorsun? allah sabır versin.

ULTRASON ölümleri hiçbir zaman gerçeği yansıtmaz
ölçümlerdeki milim sapma tamamen değiştirir değerleri
o yüzden ultrason ölçümlerine takılmamak lazım ..
öyleki doğduklarında ultrasondan 200 gram filan eksik doğuyorlar ,yani ultrason sadece bir ön tanı ama tam doğru yansıtmaz
bunu doktorun sana söylemiş olması lazım ..
için rahat olsun ,sağlıklı olsunlar ölçümlere takılma
kızlar bende hamileyim 6 seneden sonra çok şükür. tüp bebek benimki ikiz olma ihtimali yüksekmiş 2 şubatta 584 çıktı bhcg değerim 4 şubatta 1207 sizce ikiz mi
hayırlı olsun ,kaçıncı gün değerin bu ona göre değişir

öyle düşünme ..hep dayanacağım de ve ALLAHtan hayırlısını iste..hakkında hayırlısı olsun

Bende 30. Haftada sanci ile yatmistim. Kasilmalarim 3 dakikada birmis ama durdurdular. Ve 37. Hf gordum cok sukur. Sende sakin ol. İleri haftalari gorursun insallah

tatlım annem var ama ben kimseyi karıştırmıyorum, onlar elde piş piş yapıp çocukları gezdirmek istiyorlar, ben bebekleri 1 er saat arayla besliyorum gazını alıp uyutuyorum, o zaman karışıklık olmuyor, kolay kolay bakıyorum anlayacağın, doğumun ilk günü kayıvalidemler antalyadan geldiler, güya çocuklara bakacakmış, 15-20 gün dururum diyordu, bende çocuklara bakmakta zorlanmayınca baktı 1 hafta durdu gitti, çocuklar uyurken ev işlerimi falan da yapıyorum, gözünüzde büyütmeyin canım bakım işini, Allah kolaylık veriyor, bana onları taşıması daha zor gibi geldi
Kizlaaarrr sabah dogum yaptim cok sukur iyiyiz detayli snr yazarim cok agrim var

canım gözün aydın, inşallah sıkıntısız geçmiştir doğumun, senin ve bebeklerinin durumunu merak ediyoruz, hayırlı haberlerini bekliyoruz

[
bonny bende şimdi geldim 3. test sonucumu aldım 4+5.gündeyim değerim 2500 çıktı. cmt kese randevum var. bakalım nolcak senin kaç aylık oldu ikizlerin bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…