- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.401
[
bonny bende şimdi geldim 3. test sonucumu aldım 4+5.gündeyim değerim 2500 çıktı. cmt kese randevum var. bakalım nolcak senin kaç aylık oldu ikizlerin bu arada
bonny ilk tüp bebek denemende mi oldu benim 2. de oldu
Benim doktorum çok iyi maşallah, doktor değil bir abi gibi. Geçen hafta kız bebişimin boynuna kordon dolanmıştı, "erken doğum olabilir hazırlıklı ol" dedi. Evden bir daha çıkamam diye kalan eksikleri paldır-küldür nasıl aldım hatırlamıyorum, zor tuttum kendimi. Kendimi arabaya attığımda hüngür hüngür ağladım. Netten baktım olağan bir durummuş. Bugün gittim, dediğim gibi kurtarmış kendini yavrum çok şükür. Doktor bize söylemek istememiş ama, birkaç gün öncesinde kordon dolanması sonucunda bir bebeği kaybetmişler.( Gerçi doktorumun hastası değilmiş, sonradan gelmiş ama bu yüzden bana umut verici konuşmamış. Kısacası çok temkinli davranıp bizi en kötüsüne hazırlıyorlar.
Bu arada kan sulandırıcı iğne kullanıyor musun? Ben hamilelikten önceki gen testimin sonucunu göstermiştim iğneye başlatmıştı gelişme geriliği riski taşıyormuşum genlerimde.
bana kalırsa ölçümler arasında öyle çok fark yok. makinanın hassasiyeti de etkiliyor tabi. her ölçüm hatalıdır, bu ölçmenin kuralıdır. ama bence sen bu iki değerin ortalamasını al ve öyle düşün. bence verilen hata payı yüksek değil. 2-3 hafta olsaydı sorun var demektir. doktorlar bebeklerin kafatası, kol vs. gibi kemiklerini ölçüyor. her organın ölçümüne göre bebeğin gelişim haftası veriliyor. mesela femur kemiğine göre bebek şu kadar günlük, kafatasına göre şu kadar günlük gibi. ama bize nihayetinde tüm organların ölçümünden elde edilen değerlerin ortalaması alınıp genel geçer bir sonuç veriyorlar. doktorlar o kemikleri ölçerken 0,01mm bile kayma yapsa bize vereceği gelişim değeri farklı olur. eee o kadar hata da olur. sen bir hafta geriye gittiler diye düşünme, biri sadece 4 gün geri diğeri ise 2 gün ileri etkilenmiş bu ölçümlerden. bize verilen ultrason kağıdında bir sürü değer var, hatta ne kadar yanılma payı olacağı hakkında da bilgi veriyor. bize bebeklerin kilolarını bile %100 söyleyemiyorlar. bu çok normal.
sen doktorların tavrına takılmışsın. bazen doktorlar bizim büyük bir bilgi donanımıyla kendilerine gelmemizi bekliyorlar. ya da sürekli aynı sorulara cevap vermekten sıkılıyorlar.
bebeklerin hareketleri zaman zaman azalır bu çok normal. hepimiz yaşadık, yaşıyoruz. telaşın normal, bazen doktorlar moral bozabiliyor. allahtan burada birbirimize soru sorma, paylaşma fırsatı buluyoruz, yardımlaşıyoruz. bu açıdan şanslıyız.
Amin canım, inşallah sen de görürsün bu haftaları ve sonrasını hayırlısıyla. Benim 2 aşılamadan sonra, 3. tüp bebek denememde oldu Allah' a şükür. Toplamda 5. denememizde oldu. Rabbim "Ol" derse oluyor işte... Ne güzel sen çok uğraşmamışsın. Allah tamamına erdirir inşallah.
Slm kizlar
ewet yazamadim hem cepten hem agridan hem bebislerden
dun 8:30 da oglum 2190 kizim 2820 dunyaya geldi... Epudral sezryan kolay ama sonrasi cok agrili gecti...bacagin ugustugu icin 24saat kalkamadim
neyseki bugun iyiyim
kizim hizli solunum yaptogi icin aksama kadar kuvezde kaldi oglum 5 saat sonra cikti...
Beslenme olarak sutum geldi ama simdilik az...
2saatte emziriyorum ve arakasindan mama veriliyor
simdilik mamayi ve gaz isini hemsireler hallediyor
kizim emmek istemiyor isim zor
oglumda pek minik
Eve gecince yazarim ins.
Sorun olmazsa ins yarin tsburcuyuz
hepinizin iyi dilekleri icinn cooook tesekkur ederim
bonyy, bu kordon sıkıntısını atlatacagından emındımdüşününce baya korkutucu olabılıyor ama şükür ki senınkı gecıcı olan bı durummuş ve nıhayet bebegın atmıs onu boynundan, özel bebekler bunlar maşallah allah kımseye oyle bı durum göstermesın
bu arada ben kansulandırıcı kulanıyorum..ılk uc ay hep kanamam olmustu ve düşük rıskım vardı.bu daha oncesınden de bı kımyasal gebelıgım var.o yuzden önlem amaçlı verıldı...doktorumu degıstırınce danısmıstım bu meseleyı.pek sıcak bakmıor.gereksız hergun ıgne vurunmak dıyor.ben bılmem baska bı hocaya danıs demıstı en son..işte boyle krıtık durumların bana bırakılmasına tahammul edemııorum.ya tamam ya devam desın bana.bılmıorum bıraksam ya zararı olursa dıye de korkuyorum.ama her an bısı olurda amelıyata falan alınırsam ıgneyı onceden bırakmadıgım ıcın de bı sorunla karsılasırmıyım onu da bılmıorum..sımdılık devam etmek kararındayım..bakalım hayrlısı:)
Slm kizlar
dun 8:30 da oglum 2190 kizim 2820 dunyaya geldi... Epudral sezryan kolay ama sonrasi cok agrili gecti...bacagin ugustugu icin 24saat kalkamadim
neyseki bugun iyiyim
kizim hizli solunum yaptogi icin aksama kadar kuvezde kaldi oglum 5 saat sonra cikti...
oglumda pek minik
Eve gecince yazarim ins.
şimdiden bu kadar pimpirikli olma sakin olmaya çalış ,strese girmene kadar üstüne düşersem ısın ıcınden cıkamaz hale gelıorum, eskıler gıbı mı yapmak lazım acaba, ne kadar sık kontorle gıdersem o kadar can sıkıntısı oluyor bana:) neyse güzel şeyler düşünüyorum, ıyı olucaz dıyorum ve ıyı olucaz ınsallahhhhh
Slm kizlar
neyseki bugun iyiyim
oglumda pek minik
Eve gecince yazarim ins.
Merhaba arkadaşlar; bir iki gün giremedin neler olmuş neler ...
Dosba'dan başlayayım ... Tebrikler dosba ... Hayırlı, uğurlu olsun bebişlerin ... Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve uzun bir ömür dilerim sana eşinle ve bebişlerinle beraber ...
Hilbur eve dönmene sevindim arkadaşım ... Aklındakileri boşaltmaya çalış ... Komik dergiler, kitaplar oku veya eğlenceli, komik, seni oyalayacak filmler seyret ... Sürekli düşüncelere kapılma ... İnşallah Allah birkaç hafta daha dayanma gücü ve sabrını verir sana ve bebişlerine ... Güzel haberlerini almak dileğiyle ...
Nehir71, geçmiş olsun ... Umarım en kısa sürede düzelir, sağlığına kavuşur ve birkaç hafta daha dayanabilirsin ... Rabbim yar ve yardımcın olsun bu süreçte ...
comet07, şeker yüklemen sınırda çıkmış; bu kontrol edilebilecek düzeyde olduğunu gösteriyor. Arkadaşların da dediği gibi şekerli yemekle, kilolayla falan alakalı değil; vücudunun yapısıyla ve glikoz üretme ve kontrol etme kapasitesiyle alakalı. Biraz daha dikkat ve özenle seviyeni düşürebilirsin tatlım ... Doktor ne yemen ve ne yememen gerektiğini mutlaka söylemiştir / söyleyecektir ... Ama bence en önemlisi uzun süre aç bırakmaman kendini ... 2-3 saatte bir birşeyler atıştırman (büyük öğünler şeklinde değil, bölerek; bu şekerinin hızla yükselmemesini sağlayacaktır). Daha düzenli bir şekilde beslenirsen, birkaç hafta sonra 75'lik şeker yüklemesini isterse doktorun, orada daha düşeceğine eminim.
Bonny'ciğim, bebeğinin kordondan kurtulmuş olmasına çok sevindim. Umarım bir daha o kadar yaramazlık yapıp da seni üzmez. Şekerinin de normal çıkmasına sevindim. Önemli testlerden birini atlattın. Umarım hep böyle sağlıkla devam edersin ...
milasis; doktordan doktora ölçümlerde farklılık olabiliyor; korkmana gerek yok. Bundan sonraki kontrollerinde de gerileme saptanırsa o zaman inanırsın buna ... Ama herkesin aleti farklı olabiliyor; üzülme. Sen dikkatli ve düzenli beslenmene devam et güzelim ... İyi düşün, iyi olsun ...
gelincik41; yürüyüş konusunda benim doktorum da "ne kadar yürürsek, rahimdeki kanın o kadar çekileceğini söylüyor. Mümkün olduğu kadar az yürümeli, sık sık istirahat etmeli ve vitrinlere bakar gibi çok yavaş ve sakin adımlarla yürümeliyiz; yürüyüş yaptığımız günlerde de dinlenmeyi ihmal etmemeliyiz" diyor. Önceden özellikle tekil hamileliklerde önerilen birşeydi yürümek, ama yeni araştırmalar ritmik yürümenin tam tersine zararlı ve rahimdeki kan dolaşımını negatif etkileyen bir olgu olduğunu söylüyor. Ben de bunu dikkate alarak az yürümeye çalışıyorum. Gerçi çok hızlı hareket eden ve yürüyen biriyim ve etrafımdaki herkes yavaşla artık noluyor bu halde bile yetişemiyoruız sana deseler de, ben eski hızıma göre yavaşladığımı düşünüyorum. zaten yürüdüğümüz zamanlarda karnımızda oluşan gerilmeleri kolaylıkla farkedebiliyoruz; o esnada hemen dinlenmeliyiz bence.
Tuğba'cığım, iyi olmana sevindim ve annene kavuşacakmışsın, gözün aydın ... Umarım sen ve sana yakın haftadakiler 36'ları hatta 38'leri görürsünüz kısmetse ...
Bu arada unuttuğum arkadaşlarıma sağlık, sıhhat ve huzur diliyorum. En çok bunlara ihtiyacımız var sanki ...
Kendime gelince; dün CRP (enfeksiyon) testim tekrarlandı; gripten kaynaklanan enfeksiyonum 20'den 9'a düşmüş değer olarak... Normal değerler sanırım 5-6 arası ... Ben iyileştiğimi sanıyordum ama kandan henüz tam temizlenmemiş ama yine de iyi bir değermiş. 50'lik şeker yükleme testim de 117 (normal) çıktı. En çok buna sevindim. kilolu hamile kaldığım için en çok şekerden korkuyordum; doktorum da sanıyorum ki bundan korktuğu için, erken istedi önceden görüp tedbir alabilelim diye. Tabi "normal çıkması, homini gırtlak herşeyi yiyebilirsin demek değil, aynen devam" dedi. Ben sabah, öğlen ve aralarda çok yiyorum; şekerli de canım çekerse çikolata gibi yiyorum. Ama akşam ekmek yememeye ve tamamen protein yemeyem. çalışıyorum. Gündüzleri mide bulantım devam ettiğinden, çok su içemiyorum; ama 3-4'ten sonra düzeldiğim için su içmeye başlıyor ve sanırım akşam yatana kadar 2 lt kadar içebiliyorum. Daha fazlasını maalesef şimdilik başaramıyorum. inşallah daha sonraki haftalarda biraz daha düzelirim ve daha fazla su içebilirim.
Bebeklerine kavuşan tüm annelerimize Allah'tan sabır ve kolaylıklar diliyorum. Rabbim umarım bize de o günleri gösterecek inşallah ...
Selamlar ve sevgiler ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?