2013 ikiz anne adayları buraya

saat 5 te kalktım. ama uyudum yine de. 23 ten 5 e kadar. karnım açıktı uyandım. bir de karnım sertleşiyor. uykuda yan yatarken problem oluyor. sen sancı çekiyorsun hala değil mi?

evet yan yatarken acaip sertleşiyor karnım ve ağrı ile uyanıyorum...malesef..3saatte birde ilaç var zaten o zamanda uyanıyorum bölük pörçük oluyor...o kasılmalarda benim sancım nstde 100 lere vuruyor tabi ben hemen gözüm saatte acaba kaç dakka sürcek yada kaç dak bi tekrarlıycak diye ölçmeye başlıyorum doktor bunun çok önemli olduğunu söylüyor.dikat et sende...sen dayanırsın kuzum benden çok ben sana güveniyom..

nasılsın? iyi misin? sancın mı var?
çünkü gece de uyuyamamışsın?
sancı var biraz, çok rahatsız etmiyor ama karnım sert hep. gece yan yatınca sorun yaratıyor. 5 saat uyusam yeter bana. uykum olmayınca yapacak bir şey de olmuyor. canım çok sıkılıyor. doktorum nidilatın dozunu artırdı tekrar. o iyi gelir herhalde.
zaten bu durum oluştuğnda sen geldin aklıma. senin bebeklerinde de aynı sorun olmuştu. bekleyeceğiz, göreceğiz. moralimi bozan bir durum yok, buna da şükür. yaşayacaklarını bilmek güzel. eğer 4 hafta daha dayanırsam ve kilo da alamazlarsa küveze girecekler. ben hamileliğin en başından beri bebeklerin ikisini de aynı anda odada görmeyi hayal etmiştim. bir fotoğrafçımız olacaktı. o anları kaydedecektik falan filan. bunları düşünüyordum. şimdi içimde sadece bunun burukluğu var.
doktorum nidilatı zamanla 8 saatte bire düşürmüştü. dün sertleşmem devam ediyor deyince günde 6 saatte bire yükseltti. karnım sertleşiyor evet. sancım da hafif var. yan yatınca çok rahatsız oluyorum. nasıl yatacağımı şaşırıyorum. sağa yatsan kan dolaşımı etkileniyor, sola yatsam karnım sertleşiyor. sırt üstü yatınca nefesim kesiliyor. aynı durumları yaşıyoruz.
bende ne kadar sıklıkta olduğuna bakıyorum. şimdilik doktor müdahalesine gerek yok. nidilatla halletmeye çalışıyoruz. şimdilik sancıdan ziyade bebeklerimdeki kilo alamama sorunu daha çok önem kazanmaya başladı. bana kalırsa ben de 36. haftayı doldurmam. ya bebeklerin dolaşımlarında sıkıntı çıkar ya da bu kasılmalar sertleşmeler erken doğuma yol açar. ben de senin gibi tetikteyim yani.ama şanslıyım senin gibi sürekli olan bir ağrım yok. sen çekiyorsun. allah sabır versin.

Son düzenleme:
gecmıs olsun canımm, doktorun soyledıklerı gayet güzel, dunyaya gelecekler ınsallah , tehlıkelı donenmlerı atlatmıssın, haftanda iyi bence, küvözdeki günleri de kolaylıkla gecırırler ınsallah, belkı hemen cıkarırlar.mınıklerıne ve sana saglık dılıyorum

yenı katılan arkadaslarımıza hoşgeldınız dıyorumm, ıkız annelerı cogalıyor

benden haberler var kızlar:) güzel haberler:) dün doktora gıttım, olcumlerı yapıldı, bırbırıne yakın cıktılar, ötesini berisini karıstrmadan ıyıler mı dedım, evet cevabı aldım., rahatladım.smdı gecen haftaların ölçümlerini falan hıc karıstrmıyorum,aklımı bulandırmak ıstemıorum...

bu arada öğretmen arkadaslarıma bır sorum var: ıkıncı donem martın sonunda dogum ıznım baslıyor.o zamana kadar calıısp ızne cıkmak ıstıordum fakat doktor ıkıncı donem hıc baslama dedı.stajerlıgım kalkmıs olsa, ucretsız ızne falan cıkardım ama olmuyor .10+10 rapor aldım sonrasında heyet verıcek ınsallah aksılık cıkmaz..martın sonunda da dogum ıznım baslayacak kısmetse...ıkıncı donem hıc baslamayacak olan var mı aranızda? bı yandan , sorun olur mu dıye korkuyorum, bı yandan ogrencılerımum.yenı bi hocaya alısmak zorunda kalacaklar mudurumle konustum yerıme bırını bulacaklarmıs mıllı egıtımden, ogretmen ısteyeceklermıs.cocukların dersı bos gecmez umarım..kendımı suclu hııssedıorum

güzel haberlerine sevindim.bu arada kendini suçlu hissetme,öğrencilereine başka öğretmen gelir ama bebelerin sadece sana ihtiyacı var

milasis bizim seninle günlerimiz de yakın durumumuz da aynı. ben 2. dönem hiç başlamayacağım. pazartesi 10 artı 10 alıp sonra heyet raporuyla doğum iznime kadar idare edeceğim. ben ilçeye gidip geliyorum günde 3 saat yol ve riske atmama değeceğini düşünmüyorum. beni kimse düşünmedi çünkü nasıl gidip geldim bir Allah bir ben biliyorum. müdürüme 1. dönemde söylemiştim öğretmen de bulmuşlar hatta dün aradı beni ve tanıdığım biri. gözüm arkada kalmayacak kalsa da veliler kıymetimizi anlasınlar. benimkiler durumumu bildikleri halde çok çektirdiler bana. ohh olsun onlara :)

kızlar doğum yapmış olanlara bir sorum olacak. göğüs kalkanı aldınız mı ve kullanıyor musunuz? ayrıca göğüs kalkanı aldıysanız göğüs pedine gerek var mı ? hangisi kullanışlı? ikisini de almalı mıyız? süt sağma pompası kullanıyor musunuz?

herkese iyi günler diliyorum. doktordan geldim şimdi iki kesem var bende 2013 ikiz anne adayıyım...

Gözün aydın, çok sevindim. Allah tamamına erdirsin inşallah.

Canım hiç suçluluk hissetmene gerek yok, keyfimizden rapor alıyor değiliz. 1. sınıflarım geri kalmasın diye 6 ay kulağım tıkalı gezdiğimi, basit sinüzitimin akut seviyelere geldiğini bilirim. Ama bu farklı bir olay. Allah korusun bir şey olsa, bebişlerimize karşı kendimizi suçlayacağız... "Keşke.." demektense, al raporunu, dinlen evde. Benim yerime de ücretli öğretmen görevli şu anda. Gönül isterdi ki hiçbir riskim olmasa da devam etseydim ama şu anda bebişlerimize öncelik vermemiz gerektiğini düşünüyorum.

merhabaarkadaşlar.geldik kontorlden sancılar düşmüş çok şükür.3 saatte 1 nidilatla devam..akşamki kasılmalar yatış şeklinin tetiklediği durumlar anladığım kadarıyla.bir daha ki kontorlü 16 şubata verdi bende o gün doğum olucak demiştiniz dedim...iyi gördüm seni öteleyebildiğimiz kadar öteliycez dedi..senin bi tarih duyup rahatlaman gerekiyordu dedi...şaşırdım açıkçası....biraz daha büyücekler diye sevindim açıkçası....

gözünaydın canım, ne kadar dururularsa o kadar ıyı .ufaklıkların az daha büyüsünler annesi

güzel haberlerine sevindim.bu arada kendini suçlu hissetme,öğrencilereine başka öğretmen gelir ama bebelerin sadece sana ihtiyacı var

tsekkürler hasimed:) ben de cok rahatladım...cok detayıa gırınce ısın ıcınden cıkılmıyor.bıraz akısına bırakayım:) cok haklısın, fazlasıyla düşünüyorum öğrencılerımı ama kendı canımdan bebeklerı daha da düşünmem gerek

Canım hiç suçluluk hissetmene gerek yok, keyfimizden rapor alıyor değiliz. 1. sınıflarım geri kalmasın diye 6 ay kulağım tıkalı gezdiğimi, basit sinüzitimin akut seviyelere geldiğini bilirim. Ama bu farklı bir olay. Allah korusun bir şey olsa, bebişlerimize karşı kendimizi suçlayacağız... "Keşke.." demektense, al raporunu, dinlen evde. Benim yerime de ücretli öğretmen görevli şu anda. Gönül isterdi ki hiçbir riskim olmasa da devam etseydim ama şu anda bebişlerimize öncelik vermemiz gerektiğini düşünüyorum.[/QUOTE]

bonny, yapılan fedakarlıkları göseler keşke...gercekten çok zor çok yıpratıcı bı meslek.senın ılkokul galıba, ben bıkac hafta ılkoğretıme gırdım öğretmenlerı olmadıgı ıcın kat kat zorlandım, onlar çok ayrı bı sorumluluk. haklısın, keşke dememek ıcın sımdı dınlenme zamanı:)

Gözün aydın canım, sevindim iyi olmana. Bebişlerin biraz daha büyüsünler inşallah. Şu anda onlar için en besleyici ve güvenli yer anne karnı. Allah dayanma gücü versin size.

*Kızlar emzirme önlüğü almayı düşünenler varsa Kipa da 9.90 TL ye bulup aldım, Mycey diye bir marka. Azizbebe de ve nette hep 16 TL civarı görüyordum. İlgilenen olursa diye söyleyeyim dedim.

Evet canım ilkokul, birleştirilmiş sınıf ve 4 sınıf bir arada... Ayrıca müdür yetkililik, günlük gidiş-geliş... Çok yıpratıcı gerçekten...
Allah' tan velilerim durumumu anlayışla karşıladılar, o konuda sıkıntı yaşamadım çok şükür.
Bol bol dinlen, velilerin ve idare de anlayış göstersin artık, göstermezlerse de kendileri bilirler. Hiç takma, sen sağlığına ve bebişlerine odaklan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…