2013 ikiz anne adayları buraya

canım maşallah biz ikiz anne adaylarının istediği haftaya gelmişsin.bebeklerini hayırlısıyla kucağına alıp iyi haberlerini bizlerle paylaşırsın inşallah.dualarımız sizinle olacak

hoşbulduk canım.
BDT:sanırım şubat sonu(dr. dediğine göre)
ilk doğum olucak inşallah
isim:derin-deniz
çift yumurta
kilo:67-80

merhaba 32+6 doğum yaptım...derinim ve denizim şuan küvözde uyuyorlar..umarım sen daha uzun dayanırsın...adaş bebişlerimiz...

Dosba iyi haberlerine çok sevindim. Misafir işine gelince benim burda yakınlarım hiç yok, arkadaş çevremde sınırlı. O yüzden misafir gelmez çok ama kayınvalidem ve annemin yan yana gelecek olması beni yeterince geriyor. Annem o gelirse ben durmam bir-iki güne giderim diyor. Bir insanın annesi gibi de kimse olmuyor. Ne yaparım bilmiyorum...

Sinemisen güzel haberler bekliyoruz sizden. Bebişlerini sağlıkla kucağına alır çıkarsın inşallah hastaneden. Bize yazmayı unutma. Dualarımız seninle...[/

Bonny beşikleriniz çok hoş, hayırlı olsun canım. Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin. Park yataktan vazgeçtn sanırım :)

Tuğba sen nasılsın, sertleşme ve kasılmalar ne durumda, nidilata devam ediyor musun? Benim özellikle akşamları sertleşme çok oluyor karnımda. Zaman durdu sanki şu ara, çabucak geçsin isiyorum. 1 ay daha sabretseler süper olacak aslında...

Son düzenleme:
Dosba bu arada sen hangi pompadan almıştın, memnun musun? Benim göğüs kalkanı, süt pompası, lansinoh ve humana still tea eksik. Pompaya hala karar veremediğim için alamıyorum (
Delikız sen memnunsun değil mi şimdiki pompandan? Muhtemelen ya ondan ya da lansinoh alacağım

Oncelikle sinemisen hayirli dogumlar diliyorum
oda isine gelince ben kapi susu istedim besiklerde suslenmisti
herkes taraginfan cok ilgi gordu
Aaaa ikiz odasi ilgi hemen hastanede basliyooo bende erken diye kprkmustum ama iyi ki susletmisim simdi ev kapisida guzel oldu
Foto ise istemedim ama esim dogumub hemen sonrasi cekmis
cok guzrl bi ani...

Ben medela aldim canim sesli calisiyor ama gayet guclu ve memnunum
ama daha cok kullanmak nasip olmadi
emziriyorum geriye bisey kalmiyor
İns bol bol kullanmak nasip olur

ben sanki daha iyiyim. annemin gelmesi iyi oldu. sürekli yatıyorum. sadece kendi ihtiyaçlarımı görüyorum. gündüzleri daha rahatım ama dediğin gibi akşamları sertleşmeler oluyor. ama onlar da azaldı eskiye göre diyebilirim. 6 saatte bir nidilat alıyorum. 3 günde bir de doktor kontrolüne gidiyorum. benim neredeyse 3 haftam kaldı her şey yolunda giderse. karnım çok gerildi gerçekten. derim acıyor.
bu arada eşin daha iyi oldu mu? moraliniz yükseldi mi biraz daha.
anneleriniz torunların hatrına sabretsin biraz ya. gerçi onları görünce birbirlerini düşünmezler, katlanırlar diye düşünüyorum. ama yine de sadece ikisinden biri kalsa iyidir. çünkü ikis bir kalırsa şu şöyle yapılır, bu böyle yapılır, çocuk şöyle bakılır tartışmasına girebilirler. ben bile şimdiden kendi annemle bile tartışmasına girmeye başladım.
annemle konuşuyoruz, şunu şöyle yaparız, böyle yaparız diye. karşı çıkıyor. o bebekleri ikiz gibi düşünemiyor. 15 dakikada bir emzireceksin diyor vs. normalde ben doktora danışacağım, bir de sağolsunlar burada doğum yapanların tecrübelerini de dikkate alıyorum. ama gel de anneme anlat. sen gidince ben ne yapacağım diyorum. kucağa alıştırırsak sen gittikten sonra ikisini asıl kucağa alırım diyorum vs. insan kendi annesiyle bile çatışıyor, senin için iki anne zor olur. herkes kendi bildiğini iyi sanıyor.ama inşallah sorun yaşamazsın.
sen ne zaman kendin bakmaya başlayacaksın bebeklere. yani işe başlayana kadar yanında birileri olacak mı? yoksa ilk zamanlar mı yardım alacaksın? ben biraz korkuyorum ama sanırım bebeklerin 40 ı çıkana kadar annem yanımda olacak. ondan sonrası için endşeliyim açıkcası. umarım o zaman kadar bir düzen oluştururuz.

Ben medela aldim canim sesli calisiyor ama gayet guclu ve memnunum
ama daha cok kullanmak nasip olmadi
emziriyorum geriye bisey kalmiyor
İns bol bol kullanmak nasip olur

ben lansinohun ikili aldım süt pompasını. internette bulabildiğim tüm yorumları okudum. evde de denedim, göğsümde değil de çekiş gücüne baktım. çekiyor bence. daha ne kadar kuvvetli olabilir ki? eczaneye danışmıştı. ellerinde avent, medela ve lansinoh vardı. müşteri memnuniyeti nasıl diye sordum. en çok bunları satıyoruz, diğerlerine ilgi yok. memnun alanlar. bir şeyini duymadım dedi. eczane 200 lira dedi. ben e- bebekten 140 a aldım.
dosba sağma makinasını hastaneye götürmeye gerek var mı? hastanede de var ya onun için diyorum. sen kendi makinanı mı kullandın?

Daha iyi olmana sevindim canım. Ben de yatıyorum devamlı ama sertleşmenin önüne geçemiyorum. O değilk benim dr. beni 10 günde bir çağırıyor ve gittiğimde nst.ye bağlamıoyr. Vajinal muayenede yapmadı son gittiğimde. Anlamadım bir şey. İlaç kullanıyorum, zaten önlemini aldık diye mi düşünüyor artık bilemiyorum :44:
O derideki acıma hissi bende de var. Bir de benmkilerin başları aşağıda o da baskı yapıyor fena. Normal doğursam doğururum yani, pozisyonları müsait :))
Eşim daha iyi canım şükür, yani iyi denmez de en azından benim ve bebeklerin farkında artık. O süreci ben yaşadığım için çok iyi biliyorum, kabullenme aşamasında. Bebeklerimiz onun acısını tam dindirmese de azaltacak inşallah.
Biz bundan sonra yalnız kalmayacağız sanırım. Annem de k.validem de yalnızlar, o yüzden hep birileri olacak yanımızda. Ne desem bilmiyorum...

anladım, zor bir durum. yapılacak bir şey yok. anneleriniz sonuçta. yalnızlık da çok zordur biliyorum. özellikle şimdi kayınvaliden için çok zordur. alışması gerekecek. sanırım yanında da o kalır daha çok. ona da iyi gelir torun sevgisi. bu demek oluyor ki iki anne de bol bol karşılaşacaklar. anlayışlı olmları gerekir. yoksa sen de üzülürsün. kolay gelsin, umarım herşey yoluna girer.
bu arada doktorun neden nst ye bağlamıyor. beni muayeneye almadan direkt nst odasına çıkarıyor. sonradan muayeneye giriyorum. bana da bir kere vajinal muyene yaptı. pazartesi günkü kontrolümde artık sancılarımı vajinamda da hissettiğimi söyledim, vajinam esniyor sanki açılıp kapanıyor dedim. normal, artık 34. haftanın içindesin, bebekler geldiği an alacağız dedi. her halde sancılarımın sıklaştığı bir zaman alacak bebekleri. artık kritik haftalarda değilsin diyor. o yüzden de vajinal muayene yapmıyor.
benim bebekleriden biri baş aşağı duruyor. o da ayaklarını kaburgalarıma öyle bir vuruyor ki. hatta göğsümü bile hoplatıyor yerinden. göğsüm inip kalkıyor. öbürü daha az hareket ediyor. zaten küçük olan o ve daha derinde diğerine göre.

Annelerimiz sonuçta evet, ben acısı daha çok taze olan k.valideme gelmesin diyemem. Gelecek elbette, kalacak ama bu umarım bizim huzurumuzu bozacak davranışları beraberinde getirmez. Az çok yılbaşı öncesi neler yaşadığımı biliyorsunuz. İkisi arasındaki duruma gelince aileler bazen evlatlarını unutabiliyor ve kendi dertlerine düşebiliyor. Bizimkiler düğünde bile özel günümüz demediler ki doğumda hiç denmez. Olan yine bana olacak, ne hamileliğimden bir şey anladım ne de lohusalığımdan anlayacağım. K.pederimden önce eşim asla izin vermem öyle bir duruma diyordu ama şimdi annesi acılı old.için o da bir şey diyemeyecek. Allah yardımcım olsun, ne diyeyim. Bir insanın evindeki huzursuzluk kadar zor bir şey yoktur herhalde. Hele de bu durum 2.derece insanlardan kaynaklanıyorsa...
Nst.ye almama durumunu ben de anlamadım. Bir daha ki gidişimde soracağım. Hsyır nst.ye alsa ben mi kuruntu yapıyorum yoksa gerçekten bunlar sancı mı bilirim en azından. Tecrübem yok ki emin olayım.
Baş aşağı durması fena gerçekten, ben hiç oturamıyorum, ayakları yakında ağzımdan çıkacak sıpaların :))
Benim de küçük olan fena, at koşturuyor sanki içerde. Büyük 6 haftalıkken bile sakindi.

Merhabalar bende 13 haftalik ikizlerime hamileyim fazla mide bulantilarim olmadi allah a sukur ama kasik ve larin agrisi ilk baslarda cok fazlaydi simdi birazdaha iyiyim Allah hepimizin bebegini sag salim kucagimiza kucagimiza almayi nasip etsin insallah arkadaslar

günaydın hanımlar...
delikız fotoğraflar süper kırk bir kere maşallah. Allahım nazarlardan korusun.
benim 5 aylık oluncaya kadar ne karnım belli oldu ne de bulantı kusma yaşadım. ama 3-4 gündür midem bulanıyor tansiyonum düşüyor. dün sağlık ocağında aşıya gittiğimde ebeye sordum normal dedi ilk 3 ay gibi son 3 ay da olabilir dedi.korktum valla nasıl olur ki son 3 ay mide bulantısı bilemem.
bu arada aşının 2. dozu daha çok ağrı yaptı. koluma elleyemiyorum o derece.

hoşgeldin aramıza. sorunsuz bir hamilelik diliyorum. paylaşımlarını bekliyoruz.

Merhaba kızlar bende 9+4 ikiz bebek bekliyorum.
Sizden tecrübelerinize dayanarak, İstanbul avrupa yakası için hastane ve doktor tavsiyesi istiyorum.
Şimdiden teşekkürler

Günaydıııın

Hayırlı,sağlıklı,huzurlu,sorunsuz,güzel haberler alacagımız bir gün olması dileğiyle...

maşallah burda herkesin doğumu yakın nerdeyse
bende ikiz bekliyorum ,ama ben tüp bebekle hamile kaldım ilk bebeklerim olcaklar inşallah sonumuzda gelir sağlıkla...

Merhaba kızlar bende 9+4 ikiz bebek bekliyorum.
Sizden tecrübelerinize dayanarak, İstanbul avrupa yakası için hastane ve doktor tavsiyesi istiyorum.
Şimdiden teşekkürler

Oh, oh maşallah. Yeni ikiz anne adaylarımızın sayısında artış var. Hepiniz hoş geldiniz.Rabbim vakitlice, sağlık ve mutlulukla bebişlerinize kavuşturur inşallah.

kızlar bişey sorucam sizin bebeklerinizde hıçkırıyormu?benim günde 5-6 kez hıçkırıyorlar.yaklaşık 5-10 dk. sürüyor.

Canım benim ben bebişlerimi ilk hissetmeye başladığım zamanlarda bazen pıt pıtları ritmik bir şekil de hissediliyordu, ben de hıçkırdıklarına yoruyordum, emme refleksleri gelişirken olurmuş öyle.

Bonny beşikleriniz çok hoş, hayırlı olsun canım. Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin. Park yataktan vazgeçtn sanırım :)
[/COLOR]

Sayende Bekaycım, aklımı çeldin ben de vazgeçtim park yataktan. Şaka bir yana böylesi daha iyi oldu. Önerin için teşekkür ederim canım.

Rabbim sana da iyilikler versin, inşallah bu anneler krizini zararsız atlatırsın. Sana moral doğuma kadar değil, sonrasında da lazım, Allah korusun sütün azalsa/kesilse yine anneler üzülecek. Olmazsa herkes kendi annesiyle uygun bir dilde konuşsun, onlar da biraz anlayışlı olsunlar torunları için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…