- 15 Kasım 2012
- 714
- 0
- 316
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.921
İkiz bebek takibini tüm doktorlar istemiyor sanırım
maşallah burda herkesin doğumu yakın nerdeyse
bende ikiz bekliyorum ,ama ben tüp bebekle hamile kaldım ilk bebeklerim olcaklar inşallah sonumuzda gelir sağlıkla...
daha çok yeni anneyim ama tecrübelerime gelince
emzürmeyi kafaya koyduysanız kesinlikle emzirme yastığı almanızı tavsiye ederim
bebekler çok küçük olduğu için eğilmek ve pozisyon almak çok zor oluyor
ama yastık tam bi kurtarıcı... ben hatta bi kaç kez ikisini de emzirmeyi başardım
ama kızım almayınca zorlandım
diğer bi tavsiyem göğüs kalkanı alın göğüs pedine ihtiyaç olmuyor
kalkan göğüs ucunda olabilecek yaralara karşı çok güzel koruyor ve tabii ki de lansinoh kremi tavsiye ediyorum
evde kesinlikle sabun tozu bulundurun... ben dalininkini kullanıyorum
hastane de mama kullanmanız gerektiğini öğreneceksiniz siz çıkmadan eşiniz mamayı hazır etsin çünkü hiç bi eczanede prematüre mama bulunmuyo... sipariş ile 5 saat sonra elde ettim bebekler ilk gün sütünüz yoksa beklemiyor
humana çayı işe yarıyor tavsiye ederim
bol bol ağız bezi alın...çamaşır birkmediği için çok gerekli oluyor benim paket paket vardı ama yine de çok ihtiyaç oldu
bebek bezine gelince haftaya kalmadan bi paket bitiyo :)))
incir hoşafı işe yarıyor yanınızdaki kişi eksik etmesin
hasta bezi işe yarıyor ama hastane ilk gün açık yatırdılar ve hep kendileri değiştirdi
ikinci gün pedimi bile onlar hazırladı ama evde çok işime yaradı 1 paket yeterli...
ıslak mendili çok tavsiye etmem her değişimde pamuk ve ılık su gibisi yok
ıslak mendiller tahriş ediyor pişik kremi hemen kullandım geçti.. pudra kesinlikle kullandırmıyo doktorlar
kızlar şimdilik bu kadar ama herşeyi sorabilirsiniz
bildiğim kadarıyla yardımcı olurum
bu kadar detaya rağmen dünyanın en güzeeeellll duygusu....
Merhabalar bende 13 haftalik ikizlerime hamileyim fazla mide bulantilarim olmadi allah a sukur ama kasik ve larin agrisi ilk baslarda cok fazlaydi simdi birazdaha iyiyim Allah hepimizin bebegini sag salim kucagimiza kucagimiza almayi nasip etsin insallah arkadaslar
günaydın ...
az önce yoğun bakım çocuk dokktroumuz geldi...deniz solunum cihazından çıkmış.kendi kendine oda havasında nefes alıyor.hafifi bi sarılık başlamış öğleden sonra ölçümüne göre ışın tedavisi yapıcalar.bugün geel denize dokun kucağına al dedi:)
derin biraz daha zorda..gece 2 de gelip akciğerlerine tüp takmışlar.normalde heem büyük olduğu için hemde kız bebeklerdaha dirençli olduğu için ondan beklemiyorduk ama büyük ihtimalle doğumuda başlatan oydu derin anneden bi enfeksiyon almış olabilir dedi..büyk ihtimallede idrar yolu enfeksiyonu...ama doktor keendinden çok emindi ve ben enndişelmeyin diyorsam sakin olun eğer ben endişeliysem zaten sizinle paylaşırm dedi...bana sen babadan daha sakinsin bundan sonra herşeyi sana anlatıcam dedi...sakin olmaktan başka çarem var mı sanki..ben böyle riskli durumlar ihtimaline karşı evimi barkımı bırakıp geldim 1,5 aydır kuzenimde kalıyorum...bu hastaneye güvendiğim için..yokssa sezaryanı burda olayım diye gelmedim..anne yüreği hissediyor demekki eğer balıkesirde olsaydım bu kadar ilgilenirlermiydi doktorlar..çok şükür bugünüme.....
Ne güzel yavrularına kavuşmuşsun.Kucağına da alacaksın ikisini de inşallah.Hayırlı uğurlu, uzun ömürlü olsunlar inşallah.günaydın ...
az önce yoğun bakım çocuk dokktroumuz geldi...deniz solunum cihazından çıkmış.kendi kendine oda havasında nefes alıyor.hafifi bi sarılık başlamış öğleden sonra ölçümüne göre ışın tedavisi yapıcalar.bugün geel denize dokun kucağına al dedi:)
derin biraz daha zorda..gece 2 de gelip akciğerlerine tüp takmışlar.normalde heem büyük olduğu için hemde kız bebeklerdaha dirençli olduğu için ondan beklemiyorduk ama büyük ihtimalle doğumuda başlatan oydu derin anneden bi enfeksiyon almış olabilir dedi..büyk ihtimallede idrar yolu enfeksiyonu...ama doktor keendinden çok emindi ve ben enndişelmeyin diyorsam sakin olun eğer ben endişeliysem zaten sizinle paylaşırm dedi...bana sen babadan daha sakinsin bundan sonra herşeyi sana anlatıcam dedi...sakin olmaktan başka çarem var mı sanki..ben böyle riskli durumlar ihtimaline karşı evimi barkımı bırakıp geldim 1,5 aydır kuzenimde kalıyorum...bu hastaneye güvendiğim için..yokssa sezaryanı burda olayım diye gelmedim..anne yüreği hissediyor demekki eğer balıkesirde olsaydım bu kadar ilgilenirlermiydi doktorlar..çok şükür bugünüme.....
karnımda bazen seyirmeler oluyor.o hıçkırık mı acaba??
canım benim Allahın izniyle hemen toparlanıp çıkarlar küvezden.adaş olduğumuzu bende farkettim ve çok şaşırdım.yaşımız aynı,SAT de 1 gün aramız var,bebeişlerimizin isimleri aynı(seninkiler çift isim:) daha ne olsun..bizim bebişlerimizin isimlerini eşimin 4.5 yaşındaki yeğeni koydu.daha ben hamile olduğumu bile bilmezken yengee benim kuzenlerimmi olcak deyip elini karnıma koydu bizi şaşırttı,ardından keşke 2 tane olsada ben onlara sarılıp uyusam dedi ve ben 1 hafta sonra hamile olduğumu diğer haftada ikiz olduğunu öğrendim:) isimleride dey(r)in ve denis(z) olsun deyince ee onuda haketti hadi öyle olsun dedik bizde ısındık isimlere öyle kaldı.merhaba 32+6 doğum yaptım...derinim ve denizim şuan küvözde uyuyorlar..umarım sen daha uzun dayanırsın...adaş bebişlerimiz...
günaydın ...
ne saçma ya. tavır mı yapıyorlar aklı sıra? insanları anlamak zor. sen dert etme onları. onlar da nereden öğretmen bulacağız diye telaş ediyorlar ama neden sana yansıtıyorlar anlamadım. rapordan sonra doğum iznine mi çıkacaksın artık? normalde ne zaman başlıyor doğum iznin? şu yakında bahsettikleri doğum izninin uzaması olayı bir açıklığa kavuşsa rahatlarsınız siz de. bol bol dinlen, inşallah bir daha olmaz kanaman.Ne güzel yavrularına kavuşmuşsun.Kucağına da alacaksın ikisini de inşallah.Hayırlı uğurlu, uzun ömürlü olsunlar inşallah.
Giremedim bu ara internete.Bir hastane karmaşası vardı.Rapor aldım 1 ay daha.bugün okula gidip hem onu vericem hem evdeki eşyaları,evrakları teslim edicem.En son okula gittiğim gün kanamam olmuştu.İdarecilerim bir arayıp geçmiş olsun bile demedi.Şimdi rapor alcam diye aradım.Nasıl oldun filan demek yine yok.Hiç göresim yok.
ben hap olarak alıyorum demiri günde 2 kere, bir vitamin, bir kalsiyum ve şimdi de 6 saatte bir nidilat alıyorum. ben de sıkıldım ilaç içmekten gerçekten. kan şurubunun kötü olduğunu tahmin edebiliyorum.ben zonguldak ereğlideyim doktorum 35.haftadan önce doğum başlarsa sevk edeceğini söyledi inşallah böyle bir şey olmaz ben evimde olsun istiyorum .31.haftaya geldim çok iştahsızım sizlerde de böyle bir durum var mı*ilaçları da kullanmak istemiyorum çok sıkıldım .günde 2 tane kan şurubu ,1 vitamin ,2 tane magnezyum ,yarım halde 6 saatte bir pre par alıyorum bu haftada olupta bu şekilde ilaç alan var mı?
geçmiş olsun ..zamanla toparlarlar inş. merak etmegünaydın ...
sağolasıngünaydın hanımlar...
delikız fotoğraflar süper kırk bir kere maşallah. Allahım nazarlardan korusun.
benim 5 aylık oluncaya kadar ne karnım belli oldu ne de bulantı kusma yaşadım. ama 3-4 gündür midem bulanıyor tansiyonum düşüyor. dün sağlık ocağında aşıya gittiğimde ebeye sordum normal dedi ilk 3 ay gibi son 3 ay da olabilir dedi.korktum valla nasıl olur ki son 3 ay mide bulantısı bilemem.
bu arada aşının 2. dozu daha çok ağrı yaptı. koluma elleyemiyorum o derece.
ben pompadan memnunumDosba bu arada sen hangi pompadan almıştın, memnun musun? Benim göğüs kalkanı, süt pompası, lansinoh ve humana still tea eksik. Pompaya hala karar veremediğim için alamıyorum(
Delikız sen memnunsun değil mi şimdiki pompandan? Muhtemelen ya ondan ya da lansinoh alacağım
evet hıçkırıyorlar ,güzel birşey bu ciğerleri gelişiyorkızlar bişey sorucam sizin bebeklerinizde hıçkırıyormu?benim günde 5-6 kez hıçkırıyorlar.yaklaşık 5-10 dk. sürüyor.
ara ara olur o ağrılarKızlar bir haftadır çok şiddetli sırt ve bel ağrılarım var. Bunu sürekli çeken var mı aranızda? Ne olur biriniz geçecek desin.
ben kırkı çıkana kadar sağmak istedim ,memeyi çekemiyorlardı küçüklerdikızlar neden süt sagıyorsunuz emmiyor mu kuzular? ben direk emziriyorum da atladıgım bir sey mi var merak ettim.
geçmiş olsun herkeste bir olmuyor şeker yükleme ama atlatmışsın çok şükürMerhaba arkadaslar nassilsinz? Guzel haberlerinizı okdukca insan dahada iyi oluyor. Hilal ım inşallah bbeklerine kavuşursun en kısa zmanda.
Bugun.şeker yuklemem vardı aç karnına gıttım hastaneye herşey yolundaydı kanımı aldılar şekerli suyu içti. Yine bişey yok. Kalktı. Dısarıda beklerken başım dondu midem bulandı kendımı wcde buldum. Tabı iptal oldu birkaç gun sonra kandan baktırcam. Ultrosanada girdım prensler iyi dedi. İlaçlara devam bir ay sonra tekrar gideceğim . kanımda iyiymiş kan ilacına baslamadık. Benden bukadar arkadaşlar...doğum için konuşmadık 32 ye bı gelelim de diyo hayırlısı inşallah. İyi düşünelim iyi olsun ...
Sayende Bekaycım, aklımı çeldin ben de vazgeçtim park yataktan.Şaka bir yana böylesi daha iyi oldu. Önerin için teşekkür ederim canım.
Rabbim sana da iyilikler versin, inşallah bu anneler krizini zararsız atlatırsın. Sana moral doğuma kadar değil, sonrasında da lazım, Allah korusun sütün azalsa/kesilse yine anneler üzülecek. Olmazsa herkes kendi annesiyle uygun bir dilde konuşsun, onlar da biraz anlayışlı olsunlar torunları için.
Canım Deniz için gözün aydın. İnşallah Derin'de tez zamanda düzelecek. Sen yine güçlü ol. Bak onca sancıya dayandı onlar seninle birlikte, güçlü ve özel bebekler onlar. Allah yardımcınız olsun. Dualarım sizinle :109:günaydın ...
ben zonguldak ereğlideyim doktorum 35.haftadan önce doğum başlarsa sevk edeceğini söyledi inşallah böyle bir şey olmaz ben evimde olsun istiyorum .31.haftaya geldim çok iştahsızım sizlerde de böyle bir durum var mı*ilaçları da kullanmak istemiyorum çok sıkıldım .günde 2 tane kan şurubu ,1 vitamin ,2 tane magnezyum ,yarım halde 6 saatte bir pre par alıyorum bu haftada olupta bu şekilde ilaç alan var mı?
Ne güzel yavrularına kavuşmuşsun.Kucağına da alacaksın ikisini de inşallah.Hayırlı uğurlu, uzun ömürlü olsunlar inşallah.
Giremedim bu ara internete.Bir hastane karmaşası vardı.Rapor aldım 1 ay daha.bugün okula gidip hem onu vericem hem evdeki eşyaları,evrakları teslim edicem.En son okula gittiğim gün kanamam olmuştu.İdarecilerim bir arayıp geçmiş olsun bile demedi.Şimdi rapor alcam diye aradım.Nasıl oldun filan demek yine yok.Hiç göresim yok.
kızlar gebelik tablosuna benide ekler misiniz? 32 yaş tüp bebek ikiz 6. hafta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?