- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.021
uamrım hersey yolund agıder.. benımd ebır kızım var ben yokken kıme emanet edecegımı bılmeedım annem ben senınle durayım dıyor babaanneye guvenemıyorum ama doğum sonrası hastanede sadece bır kişi yetmez .. ben tek bebekte zorlandım aynı anda kuvezede gırmezlerse ılk gun bır kişi daha gerek benceDosba ve Hilbur; hayırlı ugurlu olsun kızlar, allah analı-babalı büyütsün inş, darısı sağlıkla bizlerin başına inş.
Benim de bugün dr kontrolüm vardı, rahim duvarında incelme olduğu için dr haftaya almak istiyor bebeklerimi, tabii ben de en azından haftaya kalması konusunda ısraracı olacagım, 2 yaşındaki kızıma annem bakacak, benim yanımda da bakıcımız bulunacak ve bir süre de hastanede yatacağım amacım kızlarımın mümkün olduğunca geç doğması olacak, dr dönüşü planımı yaptım, tabii bakalım dr ne diyecek bu düşünceme, cuma tekrar gel dedi.
Sizlere bir sorum olacak epidural anes. ile ilgİli, bizi detaylı aydınlatabiir misiniz bu konuda, öncesi-sonrası??? Kimi uyuşukluğun bütün gün sürdüğünü söylüor, işlem sırasında da rahatsız olanlar varmış, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
aynı durum bendede var dik oturup ayakta uyuyorum talcid dene bırde. ben hepsını içiyorum sürekli açken daha mutluyumkızlar midemin ağrısı,boğazımdaki asit ve yanma hissi boğazımda,8den beri mahvetti beni....renio artık fayda etmiyo .eşimle hastanenin yakınına kadar gittik,ama yarın kendi dok.randevüm var diye gitmedim...oraya kapı süsü almaya gittik çok güzel bitane aldık 55 tl pembe şekli çok güzel..kameralı foto makinesi almıştım ama buraya resim koymayı beceremiyom inş.kızlarım doğana kadar öğrenirim....onlar için aldım çünkü....bide ben çiçekcilerden süs yapabileceğim tül vb. bişeyler alıp kendimde bişeyler yapcam olursa.bide ben hazır yazılmış isim aradım ,,tuğçe,merve,,diye bulamadım .kendim yapsam neyle yapabilirim fikriniz varrmı...
bilgilerın için teşekkür ederiz canımBebişlerimin bugün banyo günüydü,güzelce yıkadık sonrasında emzirdim ve mışıl mışıl uyudularmaşallah...
Bazı tecrübelerimden bahsedeyim sizlere.Uyku düzenleri çoğunlukla 2 saat bazen 2,5 ve üstü oluyor geceleri.Ama gündüzleri 2 saate 1 ayarlanmış gibiler maşallah
Arada uyku sırasında mızırdandıklarında emziklerini veriyorum tekrar uyuyorlar.Doğum yapacak olan arkadaşlar sizlerde emzik kullandırmaya çalışın,özellikle uykuya dalarken veriyorum ben sadece işe yarıyor...
Altlarını değiştirirken ıslak mendil hiç kullanmadım,ılık suyla pamukla temziliyorum.Pişik kremi 4-5 tane aldım ama zeytinyağı kullanıyorum şuan için popolarına ve bacak aralarına sürüyorum...
Yazarken bebişler uyandı,birine sağdığım sütü diğerine mamasını verdim altlarını değiştirdim.Babaları yanlarında,bende yarım kalan yazımı yazmaya geldim.Aynı öğünde ikisine birden yetmiyor sütüm.Oyüzden birine süt diğerine mama veriyorum...
Özellikle çift yumurta ikizi olduklarından galiba,çok farklı bebişlerin özellikleri maşallah
Birde bez konusuna değineyim aklıma gelmişken.Prime premium care kullanıyorum.1 pakette milupadan gelen hediye çekiyle huggies almıştık ama ondan hiç memnun kalmadım.Hep sızdırdı,bebişlerin kıyafetleri ıslandı..Prime premium care devam ediyoruz ve çok memnunum.Kızlar şimdilik bukadar yazabildim.Bebişlerin yanına gideyim.Görüşmek üzere...
bir sayfayı ben doldurmuşun .. kımse yokmu.. kendımı yalnız hissetttim
reflü için neler kullanıyorsun kızlar. ikiz gebelik teke gör e cok farklıymış hersey ıkı ay dah önce başlıyor .. umarım doğumlar vaktınde sağlıkla olur.. ikicocuk taşımak tek gebelıgım olduğu için zorluğu anlayabılıyorum kıyaslamamız oluyor gerçekten çok özelız sağlıkla dogsunlarda.
tugbacım ıslak mendili sormuşsun
ben doğum öncesi aldım ama kullanmıyorum sadece hastanede kullandım hemen kızardı bebişlerimin poposu
yenidoğan ıslak mendili kullanmama rağmen(
evde her bez değiştirdiğimde yanımda bi kapta sıcak su alıyorum önce pamukla bi kaç defa siliyorum
sonra kurularken evet pamuk yapıştığı için 1 yaprak havlu kağır ile hafifçe kuruluyorum
en son ince bi tabaka pişik kremi kullanıyorum
zaten krem hemen etkiledi sadece kakadan sonra kullanıyorum mis gibi oluyor
kızarıklık 1 günde geçti...bebeklerim kimyasal bişeyle temas etmemiş oluyor
bebek bezine gelince yenidoğan molfix ve prima almıştım
prima iyi ama ilk başta çok sık değiştiği ve kakasıda çok olmadığı için molfixte çok rahat idare ediyor
ama ilerleyen zamanda prima tabii ki kullanılırsa daha iyi olur gibime geldi...
zaten sık değişiyorum
bi de ev çok sıcak acıyorum birazcık öyle kalıyorlar o kadar rahatlıyorlar ki anlatamam :))
o halleri çok tatlıııı
Bebişlerimin bugün banyo günüydü,güzelce yıkadık sonrasında emzirdim ve mışıl mışıl uyudularmaşallah...
Bazı tecrübelerimden bahsedeyim sizlere.Uyku düzenleri çoğunlukla 2 saat bazen 2,5 ve üstü oluyor geceleri.Ama gündüzleri 2 saate 1 ayarlanmış gibiler maşallah
Arada uyku sırasında mızırdandıklarında emziklerini veriyorum tekrar uyuyorlar.Doğum yapacak olan arkadaşlar sizlerde emzik kullandırmaya çalışın,özellikle uykuya dalarken veriyorum ben sadece işe yarıyor...
Altlarını değiştirirken ıslak mendil hiç kullanmadım,ılık suyla pamukla temziliyorum.Pişik kremi 4-5 tane aldım ama zeytinyağı kullanıyorum şuan için popolarına ve bacak aralarına sürüyorum...
Yazarken bebişler uyandı,birine sağdığım sütü diğerine mamasını verdim altlarını değiştirdim.Babaları yanlarında,bende yarım kalan yazımı yazmaya geldim.Aynı öğünde ikisine birden yetmiyor sütüm.Oyüzden birine süt diğerine mama veriyorum...
Özellikle çift yumurta ikizi olduklarından galiba,çok farklı bebişlerin özellikleri maşallah
Birde bez konusuna değineyim aklıma gelmişken.Prime premium care kullanıyorum.1 pakette milupadan gelen hediye çekiyle huggies almıştık ama ondan hiç memnun kalmadım.Hep sızdırdı,bebişlerin kıyafetleri ıslandı..Prime premium care devam ediyoruz ve çok memnunum.Kızlar şimdilik bukadar yazabildim.Bebişlerin yanına gideyim.Görüşmek üzere...
canım ne yapacağım bilmiyorum valla,uykum var mı yok mu anlamıyorum.tatlı bi heyecan var içimde,inşallah herşey yolunda gider de size güzel haberlerini verebilirim.sabah 7.30 da hastanede olacağım inşallah,kendime gelince aramaya çalışırım seni,arıyamasam da msj atarım sana.dualarınızı eksik etmeyin canım....darısı en hayırlı zamanda sizlerin başına inşallah...
iyi geceler...bu akşam çıktık hastaneden..denizle derin ordalar ama...denizi kucağıma aldım bugün.o kadar küçük o kadar güzel kokuyorki...ama emzirmeme izin vermdiler enerjisini harcamasını iistemiyorlarmış.deniz küvözde hala ama kendi kendine nesef alıyor mema aranıyor kuzum...hiç kaşı kirpiği yok:) sanırım babası gibi sapsarı bişşey olucak..
derin e dokunmam bile yasak..yoğun bakımda o.sarılık tedaviside başlamış..ama denizden daha toplu..ve büyük...bugünki bütün anne sütlerini derine vermişler..ona torpil geçiyoruz diyor hemşireler...akşam 22,30 da ve 01,30 süt sağdım 40cc çıktı ,aradım hastaneyi yollamamı istermisiniz diye çok iyi olur dediler.babaları bu saatte 40cc sütleyollaara düştü...ahh dedim içimden allahım ne büyüsün onunda evladı işte...o daha stressli zaten ben ona moral veriyorum diyorum üzülme sütün kesilir:)
epidurali sormuşsunuz...bence çok rahattı.ben öyle iğneden falan canı yanan bi tip değilim anlamadım bile ..yani elbette bişey atıyor hissediyorsunda zaten heyecanısın ve acımasını bekliyorsun çok 2-36 sn bi acıyo ve bitiyor bu kadarmı diyorsun..uyuşuyor zaten.ben 16,30 doğumahaneye girdim,17,30 gibiodamdaydım..gece 23,00 gibi yürüyordum..kanamam aman aman çok olmadı..ayağa ilk kalkış biraz zor ama allah kuvvet veriyor ya...benim çektiğim böbrek ağrısının yanında bu ağrı devedde kulak..
süt sağma makinasını alal acele lashinoh ikili aldım..2 kez kullandım bu gece epey iyiydi..hastanede medela vardı illa ondan istiyordum ama acil almam gerekince ilk mağazadan aldık..2si aynı anda daha kolay sanki.170 tl ya aldım mothercare den ama e-bebekte 140 tl malesef kalmamıştı..50 metre aralıklı 2 mağazada yedik kazığı)
küvözde sadece çorap ve şapka giydiriyorlar o yüzden çok isstediler.bugün de ben çıkıyorum diye,penye battaniye ve prematüre tulum istediler..akşam bolcaçorap ve prematüre şapka aldım yıkadım yarın götürcem..hasstanede çıkacakları zaman doktor 1 gece bizi 1 odada bırakıp bakmayı becerip becermediğimi kontrol edicekmiş.ve eğer doktor ikna olursa bebekleri çıkarbilecekmişim..ne garip değilmi..
bu arada bebişlerimin küvöz arkadaşları 26 haftalık doğan ikiz delikanlılar ege v efe..tam 90 gündür ordalarmış.onlar görünce halimize şükrettim..
enfeksiyonu olupta hala ilaç almayanlara ise aklım errmiyor zorla doğurmakmı istiyorsunuz.bugün doktorumun dediği çok az olan enfeksiyonumun derine geçtiği ve derinin doğumu başlattığı..umarım anlatabildim..
hepinize herşey için teşekkürler..iyigeceler..uyuyumda süte kalkıcam 04,30da....[/QUOT
canım bu günlerde duygusallık hat safhada bendeyazını gözlerim dolu dolu okudum.derin ve deniz eminim en kısa zamanda evlerinde mis gibi annesinin babasının kucağında uyuyacaklar.dualarım sizlerle..
reflü için neler kullanıyorsun kızlar. ikiz gebelik teke gör e cok farklıymış hersey ıkı ay dah önce başlıyor .. umarım doğumlar vaktınde sağlıkla olur.. ikicocuk taşımak tek gebelıgım olduğu için zorluğu anlayabılıyorum kıyaslamamız oluyor gerçekten çok özelız sağlıkla dogsunlarda.
herkese selammm
selam canim hosgeldinherkese selammm
Kızlar ben sonunda hamile yastığı aldım. Sırt ve bel ağrılarına karşı çok iyi geliyor. Bayağı sarıp sarmalan birşey. Fiyatı biraz tuzlu ama önemli olan sağlığım. Beni gece oldukça rahatlattı. Aşağıda linkini verdiğim siteden happy dreams modelini aldım. Size de tavsiye ederim.
Hamile Yastığı, Hamilelere Özel Yastık, Sweet Dreams Hamile Yastığı
iyi geceler...bu akşam çıktık hastaneden..denizle derin ordalar ama...denizi kucağıma aldım bugün.o kadar küçük o kadar güzel kokuyorki...ama emzirmeme izin vermdiler enerjisini harcamasını iistemiyorlarmış.deniz küvözde hala ama kendi kendine nesef alıyor mema aranıyor kuzum...hiç kaşı kirpiği yok:) sanırım babası gibi sapsarı bişşey olucak..
derin e dokunmam bile yasak..yoğun bakımda o.sarılık tedaviside başlamış..ama denizden daha toplu..ve büyük...bugünki bütün anne sütlerini derine vermişler..ona torpil geçiyoruz diyor hemşireler...akşam 22,30 da ve 01,30 süt sağdım 40cc çıktı ,aradım hastaneyi yollamamı istermisiniz diye çok iyi olur dediler.babaları bu saatte 40cc sütleyollaara düştü...ahh dedim içimden allahım ne büyüsün onunda evladı işte...o daha stressli zaten ben ona moral veriyorum diyorum üzülme sütün kesilir:)
epidurali sormuşsunuz...bence çok rahattı.ben öyle iğneden falan canı yanan bi tip değilim anlamadım bile ..yani elbette bişey atıyor hissediyorsunda zaten heyecanısın ve acımasını bekliyorsun çok 2-36 sn bi acıyo ve bitiyor bu kadarmı diyorsun..uyuşuyor zaten.ben 16,30 doğumahaneye girdim,17,30 gibiodamdaydım..gece 23,00 gibi yürüyordum..kanamam aman aman çok olmadı..ayağa ilk kalkış biraz zor ama allah kuvvet veriyor ya...benim çektiğim böbrek ağrısının yanında bu ağrı devedde kulak..
süt sağma makinasını alal acele lashinoh ikili aldım..2 kez kullandım bu gece epey iyiydi..hastanede medela vardı illa ondan istiyordum ama acil almam gerekince ilk mağazadan aldık..2si aynı anda daha kolay sanki.170 tl ya aldım mothercare den ama e-bebekte 140 tl malesef kalmamıştı..50 metre aralıklı 2 mağazada yedik kazığı)
küvözde sadece çorap ve şapka giydiriyorlar o yüzden çok isstediler.bugün de ben çıkıyorum diye,penye battaniye ve prematüre tulum istediler..akşam bolcaçorap ve prematüre şapka aldım yıkadım yarın götürcem..hasstanede çıkacakları zaman doktor 1 gece bizi 1 odada bırakıp bakmayı becerip becermediğimi kontrol edicekmiş.ve eğer doktor ikna olursa bebekleri çıkarbilecekmişim..ne garip değilmi..
bu arada bebişlerimin küvöz arkadaşları 26 haftalık doğan ikiz delikanlılar ege v efe..tam 90 gündür ordalarmış.onlar görünce halimize şükrettim..
enfeksiyonu olupta hala ilaç almayanlara ise aklım errmiyor zorla doğurmakmı istiyorsunuz.bugün doktorumun dediği çok az olan enfeksiyonumun derine geçtiği ve derinin doğumu başlattığı..umarım anlatabildim..
hepinize herşey için teşekkürler..iyigeceler..uyuyumda süte kalkıcam 04,30da....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?