- 15 Kasım 2012
- 714
- 0
- 316
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.061
tugbacım ıslak mendili sormuşsun
ben doğum öncesi aldım ama kullanmıyorum sadece hastanede kullandım hemen kızardı bebişlerimin poposu
yenidoğan ıslak mendili kullanmama rağmen(
evde her bez değiştirdiğimde yanımda bi kapta sıcak su alıyorum önce pamukla bi kaç defa siliyorum
sonra kurularken evet pamuk yapıştığı için 1 yaprak havlu kağır ile hafifçe kuruluyorum
en son ince bi tabaka pişik kremi kullanıyorum
zaten krem hemen etkiledi sadece kakadan sonra kullanıyorum mis gibi oluyor
kızarıklık 1 günde geçti...bebeklerim kimyasal bişeyle temas etmemiş oluyor
bebek bezine gelince yenidoğan molfix ve prima almıştım
prima iyi ama ilk başta çok sık değiştiği ve kakasıda çok olmadığı için molfixte çok rahat idare ediyor
ama ilerleyen zamanda prima tabii ki kullanılırsa daha iyi olur gibime geldi...
zaten sık değişiyorum
bi de ev çok sıcak acıyorum birazcık öyle kalıyorlar o kadar rahatlıyorlar ki anlatamam :))
o halleri çok tatlıııı
Az önce netten aldığım bebiş ihtiyaç listesine bakıyordum. Bir arkadaş makyaj pamuklarıyla çözmüş işi. Bana da mantıklı geldi, bebişler küçük olduğu için kullanılabilir. En azından ıslak pamuktan sonra kurulamak için bile kullanabiliriz, pamuğun tüycüklerinin kalmaması için.
Arkadaş şu şekilde yazmış:
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
ewet faydası oluyor canım arada talcidde kullanıyorumBen varım canım, ben reflü için bir şey kullanmadım ama yastığımı bayağı bir yükselttim, bir çok arkadaş rennie adlı tableti kullanıyor, doktorları bir zararının olmadığını söylemiş.
teşekkür ederim canım nidilat herkese verılıyormu kaçıncı haftada kullanıyorsunuzbana da rennie vermişti dr.um ama bende çok zorda kalmayınca kullanmadım
tüm hamilelikte 10 tablet kullanmamışımdır
çünkü yeterince ilaç alıyordum bi de mide için almadım taa ki nidilat kullanana kadar
o midemi mahvetmişti... bişey de yiyemeyince bebkler kilo alamayacak diye arada kullandım
inşallah çok sorun yaşamazsınız
zaten ekşime aynma pek birsey yiyemıyorumSana tavsiyem, yatmadan 1 saat kadar önce birşey yememen ve yatak yastığını yükseltmen olacaktır.
hangi modelini aldın canımKızlar ben sonunda hamile yastığı aldım. Sırt ve bel ağrılarına karşı çok iyi geliyor. Bayağı sarıp sarmalan birşey. Fiyatı biraz tuzlu ama önemli olan sağlığım. Beni gece oldukça rahatlattı. Aşağıda linkini verdiğim siteden happy dreams modelini aldım. Size de tavsiye ederim.
Hamile Yastığı, Hamilelere Özel Yastık, Sweet Dreams Hamile Yastığı
senın yıne gec baslams benımkı cok erken basladıcanım bende reflü 32. haftamda ara ara başladı.çok rahatsız olduğum zaman rennie kullanıyorum.yatarken başımın altına 2 yastık koyuyorum. akşam yemeğinde azar azar yiyiyorum. birde asitli içecekler maden suyu dahil hiç tüketmiyorum.belki bu yaptıklarım mide yanmamı hafifletiyor olabilir.
merhaba canım.. bu yasadıkalrın bende var sanırım hareket edıyor bebişlerCanım nasılsın, nasıl senin minikler? Sana bir şey sormak istiyorum. Hamileliğinde karnında cildinin çok gerildiği ve ağrıdığı oluyor muydu? Özellikle göbek deliği ve yukarısında gerginlikten dolayı acı, sızı hissettin mi hiç?
bravo ben şimdiden 6 kilo aldım demekki ıstersen kılo almadanda dogurabılıyormusuzEvet canim dogru... Ben kilolu hamile kaldim basta cok kilo verdim... Sonra protein agirlikli beslendim
tatli hic canim istemedi sadece son ay arada yas pasta yedim
su an verdigim 10kg oldu
sut olsun diye tatli tuketmiyorum ama bol bol incir kaynatiyor annem seker ilavesiz onu iciyorum zaten coook tatli oluyor
Bi de humana cayini tuketiyorum
bol su iciyorum
tek sikinti uykusuzlultu simdi onu da halletmeye calisitorum
kisacasi kiloyla ilk defa bu kadar barisigim
bende ılık suyla ve pamukla silicem inşallah.o makyaj pamuklarının büyük boyları var onlardan kullanmayı düşünüyorum.
ben ikisini de sevmem ama trabzonluyum :))benim eşim artvinli.dedim bir kuymakcı mıhlamacı daha var herhalde burda:))ondan sordum canım.
Kızlar daha önce açmış olduğum bloğum vardı sonra ikizlerle ilgili tecrübelerimi paylaşmak istedim.işinize yarayabilir .
ALBİLDA
şimdi çantama pamuk vs. de eklemem gerekecek. acaba küvezde nasıl temizliyorlar? benim küçük bebeşim girer küveze. merak ettim.
bu arada başak bir ara artık bez ve mamayı da hastane istiyor yazmıştı. ben hastaneme sordum geçende (özel hastane). küvezdeyken herşeyini devlet karşılıyor. sizden bir şey istenmiyor dediler. siz hiç araştırdınız mı bu durumu gittiğiniz hastanelerde?
iyi geceler...bu akşam çıktık hastaneden..denizle derin ordalar ama...denizi kucağıma aldım bugün.o kadar küçük o kadar güzel kokuyorki...ama emzirmeme izin vermdiler enerjisini harcamasını iistemiyorlarmış.deniz küvözde hala ama kendi kendine nesef alıyor mema aranıyor kuzum...hiç kaşı kirpiği yok:) sanırım babası gibi sapsarı bişşey olucak..
derin e dokunmam bile yasak..yoğun bakımda o.sarılık tedaviside başlamış..ama denizden daha toplu..ve büyük...bugünki bütün anne sütlerini derine vermişler..ona torpil geçiyoruz diyor hemşireler...akşam 22,30 da ve 01,30 süt sağdım 40cc çıktı ,aradım hastaneyi yollamamı istermisiniz diye çok iyi olur dediler.babaları bu saatte 40cc sütleyollaara düştü...ahh dedim içimden allahım ne büyüsün onunda evladı işte...o daha stressli zaten ben ona moral veriyorum diyorum üzülme sütün kesilir:)
epidurali sormuşsunuz...bence çok rahattı.ben öyle iğneden falan canı yanan bi tip değilim anlamadım bile ..yani elbette bişey atıyor hissediyorsunda zaten heyecanısın ve acımasını bekliyorsun çok 2-36 sn bi acıyo ve bitiyor bu kadarmı diyorsun..uyuşuyor zaten.ben 16,30 doğumahaneye girdim,17,30 gibiodamdaydım..gece 23,00 gibi yürüyordum..kanamam aman aman çok olmadı..ayağa ilk kalkış biraz zor ama allah kuvvet veriyor ya...benim çektiğim böbrek ağrısının yanında bu ağrı devedde kulak..
süt sağma makinasını alal acele lashinoh ikili aldım..2 kez kullandım bu gece epey iyiydi..hastanede medela vardı illa ondan istiyordum ama acil almam gerekince ilk mağazadan aldık..2si aynı anda daha kolay sanki.170 tl ya aldım mothercare den ama e-bebekte 140 tl malesef kalmamıştı..50 metre aralıklı 2 mağazada yedik kazığı)
küvözde sadece çorap ve şapka giydiriyorlar o yüzden çok isstediler.bugün de ben çıkıyorum diye,penye battaniye ve prematüre tulum istediler..akşam bolcaçorap ve prematüre şapka aldım yıkadım yarın götürcem..hasstanede çıkacakları zaman doktor 1 gece bizi 1 odada bırakıp bakmayı becerip becermediğimi kontrol edicekmiş.ve eğer doktor ikna olursa bebekleri çıkarbilecekmişim..ne garip değilmi..
bu arada bebişlerimin küvöz arkadaşları 26 haftalık doğan ikiz delikanlılar ege v efe..tam 90 gündür ordalarmış.onlar görünce halimize şükrettim..
enfeksiyonu olupta hala ilaç almayanlara ise aklım errmiyor zorla doğurmakmı istiyorsunuz.bugün doktorumun dediği çok az olan enfeksiyonumun derine geçtiği ve derinin doğumu başlattığı..umarım anlatabildim..
hepinize herşey için teşekkürler..iyigeceler..uyuyumda süte kalkıcam 04,30da....
selam arkadaşlar ben geldim doktordan.....kızlarımın sağlıkları çok şükür iyi..biri 872 gr,diğeride 840 gr. dedi dok...kilolu olan zayıfın kafasının üstüne bi güzel oturmuş dedi...oan çok güzel insan güzel şeyler duyunca hiç bitmesin dok. anlatsın ben dinliyim istiyo...yüzlerini ikiside göstermedi.
doğumla ilgili sorduk 26+1 desin 32 ye kadar en kıritik zaman dilimi dedi..küvezi sorduk orası çok pahalı olduğu için dışarı götürebilirmiyiz dedi eşim ..hayır dedi ama çok şükür doğumda geçmeyen ssk küvez için geçerliymiş.buna çok sevindim hep düşünüyodum doğum orda.. küveze girerlerse,başka yerde nasıl olcak diye...
karın sertleşmemi sorduk, oda artık sana ev işi dahil kendini yoracak herşeyi yasaklıyorum eşin yapar dedi ,32 ye kadar dayanman gerek yoksa bu haftalarda doğum olursa hiç iyi olmaz dedi.32 olursa küvezede girmeyebilir 34 de hemen hemen hiç sorun yaşamayız dedi..artı 3 hafta sonra gitcem artık sıklaştırcam kontrelleri dedi...ilaçlara ek olarak magnezyum kramplar için bide...mideme rennio artık iyi gelmiyo dedim gaviscon yazdı inşallah midemi rahatlatır..bunları anlatıyorumki benim haftama yakın olanlarda bilgi edinsin..tuba sende doktordan gelmişsin okudum inşallah daha da dayanırsın canım,sinemisen den haber varmı buarada bilgisayarımız okadar yavaşki belim ağrıdı geçmişe fazla bakamıyom, hepinizi öpüyorum , sağlıcakla kalın....
selam arkadaşlar ben geldim doktordan.....kızlarımın sağlıkları çok şükür iyi..biri 872 gr,diğeride 840 gr. dedi dok...kilolu olan zayıfın kafasının üstüne bi güzel oturmuş dedi...oan çok güzel insan güzel şeyler duyunca hiç bitmesin dok. anlatsın ben dinliyim istiyo...yüzlerini ikiside göstermedi.
doğumla ilgili sorduk 26+1 desin 32 ye kadar en kıritik zaman dilimi dedi..küvezi sorduk orası çok pahalı olduğu için dışarı götürebilirmiyiz dedi eşim ..hayır dedi ama çok şükür doğumda geçmeyen ssk küvez için geçerliymiş.buna çok sevindim hep düşünüyodum doğum orda.. küveze girerlerse,başka yerde nasıl olcak diye...
karın sertleşmemi sorduk, oda artık sana ev işi dahil kendini yoracak herşeyi yasaklıyorum eşin yapar dedi ,32 ye kadar dayanman gerek yoksa bu haftalarda doğum olursa hiç iyi olmaz dedi.32 olursa küvezede girmeyebilir 34 de hemen hemen hiç sorun yaşamayız dedi..artı 3 hafta sonra gitcem artık sıklaştırcam kontrelleri dedi...ilaçlara ek olarak magnezyum kramplar için bide...mideme rennio artık iyi gelmiyo dedim gaviscon yazdı inşallah midemi rahatlatır..bunları anlatıyorumki benim haftama yakın olanlarda bilgi edinsin..tuba sende doktordan gelmişsin okudum inşallah daha da dayanırsın canım,sinemisen den haber varmı buarada bilgisayarımız okadar yavaşki belim ağrıdı geçmişe fazla bakamıyom, hepinizi öpüyorum , sağlıcakla kalın....
Evet canim dogru... Ben kilolu hamile kaldim basta cok kilo verdim... Sonra protein agirlikli beslendim
tatli hic canim istemedi sadece son ay arada yas pasta yedim
su an verdigim 10kg oldu
sut olsun diye tatli tuketmiyorum ama bol bol incir kaynatiyor annem seker ilavesiz onu iciyorum zaten coook tatli oluyor
Bi de humana cayini tuketiyorum
bol su iciyorum
tek sikinti uykusuzlultu simdi onu da halletmeye calisitorum
kisacasi kiloyla ilk defa bu kadar barisigim
canim hayirli olsun.bende senin haftalarindayken almistim happy dreams'i.bende cok memnunum.ins.bebeklerimizi emzirirkende ise yarar.yaninda emzirme yastigida var ama tek bebek icin.biz yedek kilifta aldik emzirirken kullanirsak degistirmemiz kolay olsun diye.biraz fazla yer kapliyor ama cok ise yariyor en azindan bende oyle oldu.ins.bebislerimizinde isine yarar...
güzel bir paylaşım olmuş. ben de katılıyorum burada yazılanlara. onları tıpatıp aynı olarak düşünmemeli kesinlikle. işimiz zor olacak doğru. doğumdan sonra ikisininde bağımsız bireyler olarak yetişmesi için elimden geleni yapacağız inşallah.
ben kıyafetlerinin %80 ini farklı aldım. karşıyım aynı giysirilmesine. böyle arada aynı giyrdiririm. ikiz oldukları belli olsun değil mi azıcık. adettendir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?