- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.121
benim eşim de memur delikız. doğum yardımı parası aldınız mı? ne kadar? araştırdığımızda farklı miktarlar gördük de. bu arada çocuk parasını da bozdurup bozdurup harcamak gerek değil mi? ne komik ya.BUGÜN AYIN 15 i
tarihleri bile unutur oldum yaaaww
eşim eft yap bana deyince aklıma geldi iimi
ay bugün ilk defa maaşımıza çocuk yardımı yansımış çok duygulandım yaaa içim bir tuhaf oldu
herkese hayrlı cumalarr..guzel haberlerle dolu pırıl pırıl bır gun olması dılegıyle:)
bıkac gündür sancım akıntım oldu...bılgısayar basında durmak ıstemedım , annem geldı hep yattım, soyle bı göz atıp kactım kızlar:)
pzartesı kontrolum var, ne durumdayım merak edıyorum.cunku akıntım cok fazlalastı:44:
sinemisten haber yokmu kızlar ya..telş yokmu kimsede..ortak doktoru olan arkadaşlar vardı bişeylr öğrenemezmisiniz doktordan falan merak ettm...
dosba,delikız bu sezaryan yerim değilde karnımın içinin acısından zor yürüyorum özellikle geceleri tuvaletimi yaparken bile canım yanıyor...kaç gün sürcek bu böyle...bide ben hala 5 aylık gibi göbişliyim inmicekmi bu:
inş. güzel haberlerle dönersin doktordanherkese hayrlı cumalarr..guzel haberlerle dolu pırıl pırıl bır gun olması dılegıyle:)
bıkac gündür sancım akıntım oldu...bılgısayar basında durmak ıstemedım , annem geldı hep yattım, soyle bı göz atıp kactım kızlar:)
pzartesı kontrolum var, ne durumdayım merak edıyorum.cunku akıntım cok fazlalastı:44:
sağolasındelikız; senın mınıklerını görememıştım ben, gercekten cok sevımli görünüyorlarrallah güle oynaya saglıkla buyutmeyı nasıp etsınn
aysemırac; senın haftalarda o tabırı ben cok kullanıyordum: " ne yatabılıyorum ne oturabılıyorum" :magnezyum alıyorum ama faydası oluyor mu olmuyor mu pek anlamadım..benım sancılarım var hala.bu kontrolumde ustune basa basa tekrar sorucam...
dosba; annelık nasıl gıdıyor:)darısı basımıza:)
o ağrılar çok normal hilbur zamanla geçecek merak etmesinemisten haber yokmu kızlar ya..telş yokmu kimsede..ortak doktoru olan arkadaşlar vardı bişeylr öğrenemezmisiniz doktordan falan merak ettm...
dosba,delikız bu sezaryan yerim değilde karnımın içinin acısından zor yürüyorum özellikle geceleri tuvaletimi yaparken bile canım yanıyor...kaç gün sürcek bu böyle...bide ben hala 5 aylık gibi göbişliyim inmicekmi bu:
ben kendim de memurum ,aslında ben alacaktım parayı da uğraşmadım eşim alıyorbenim eşim de memur delikız. doğum yardımı parası aldınız mı? ne kadar? araştırdığımızda farklı miktarlar gördük de. bu arada çocuk parasını da bozdurup bozdurup harcamak gerek değil mi? ne komik ya.
inşallah enfeksiyon çıkmaz. iltihaplı değilse normal bence akıntı. ama sancını bilemeyeceğim. belki bağırsakların iyi çalışmıyordur. o çok etkiliyor çünkü.
doğum yapan arkadaşlar yardımcı olursanı sevirim. gerçi hepiniz bebeklerin eşyalarını çok alın yazmışsınız ama yine de danışayım. alışveriş yapan arkadaşlar da fikir verirse sevinirim.
ben bebeklerimin uzun kollu, sıfır kollu zıbınları, patikli pijama altlarını 5 er tane almışım. 0-3 ay 5 er tane var. yani mart, nisan, mayıs ayında giyeceklerş kıyafetler bunlar. onların üzerine giyecekleri minik hırkalar ve pantolonlar da örüyoruz şimdi. iç giysilerin üzerine minik örgülerimizi giydireceğiz. yani çift kat giydirmeyeceğiz penye zıbın ve patikli altlarını. sizce bu sayılarda yeter mi? prematüre takımda alacağım 3 er parça.
kimi günde 3 defa değişiyor üstleri diyor. kimi günde bir defa diyor. kafam da karıştı.
mart, nisan, mayısta giyeceklerini haziran temmuz ve ağustosta giyemezler. o zaman yazlık giysilere geçeceğiz. sonra tekrar kış olacak 6-9 aya geçeceğiz. sonra inşallah bir yaş. kışın giyecekleri bu ilk 3 ay için çok sayıda giyecek almak iistemiyorum. bir de hediye gelme durumu var ama zaten ama o gelenler de büyük bir ihtimal büyük beden olur. yazdan sonra giyerler.
sizler kaçar parça aldınız? beden beden ayırdınız mı? ben bugün 0-3 ay, 3-6 ay diye ayırdım hep. bir sorayım sizlere dedim. yarın eşim alışverişe çıkartırım. eksikse alır artık.
delikız; senın mınıklerını görememıştım ben, gercekten cok sevımli görünüyorlarrallah güle oynaya saglıkla buyutmeyı nasıp etsınn
aysemırac; senın haftalarda o tabırı ben cok kullanıyordum: " ne yatabılıyorum ne oturabılıyorum" :magnezyum alıyorum ama faydası oluyor mu olmuyor mu pek anlamadım..benım sancılarım var hala.bu kontrolumde ustune basa basa tekrar sorucam...
dosba; annelık nasıl gıdıyor:)darısı basımıza:)
bence de iyi bezlersen, kusmalarına karşı önlük gibi bir şey kullanırsan kirlenmez bence de üstleri. ama çevreden farklı farklı şeyler duyuyorum. kafam karıştı. o zaman alışverişi keseyim ben şimdilik. ihtiyaç duyarsam hallederiz bir şekilde. ama ihtiyaç duyacağımı da sanımıyorum. sağol delikız.bence idarelik al şimdi ,hem kaç kiloda doğacaklar belli değil ,yapıları nasıl olacak kıyafetleri nasıl taşıyacaklar belli değil
zamanla boylarına kilolarına göre alırsın ,artık herşey nette var netten alırsın sıkışırsan ben hep öyle yapıyorum
günde 3 defa neden değişsin ki ,ben 2 güne bir banyo yaptıkça değiştiriyorum
kusmamaları için yatarken ağız mendillerini boyunlarına güzelce örtüyrm
altlarını değiştirirken de dikkatli olunursa hiç üst değiştirmeye gerek yok
ilk başlarda acemilikte altını açınca hamsiler hemen çiş yapıyordu üstleri değişmek gerekiyordu ama onun için de çözüm buldum artık tertemiz geziyorlar
altlarını açmaktan bizimkiler hiç hoşlanmıyor ve gerçekten de açınca hemen çişleri kakalrı geliyor
ben de bezi açınca temizledikten sonra yeni bezi koyunca üzerine kalınca havlu kağıtlardan koyuyorum
ön taraflarını da kaplıyorum havlu kağıtla ,bi elimle havlu kağıdı tutarken bi elimle pişik kremlerini sürüyorum ,çiş yapsalarda o havlu kağıda yapıyorlar temiz beze de üstlerine de bişey değmiyor
ben bu şekilde temiz tutuyorum ,kusmalarına gelince de zaten yedirirken ağız mendilleri var ona kusuyorlar
terlemelerine karşılık kıyafet değiştirme olacaksa da ben kalın giydirmiyorum terlemiyorlar
yani hep temiz kalıyorlar ama duş aldırdıkça değiştiriyorum üstlerini tabiki ..
5er takım bence yeterli ,zaten sık sık kıyafetlerini de yıkarsın bekletecek kokacak halleri yokya ,haftada bir yıkasan bile 5er takım yeter ,günde 1 ya da 2 güne bir değiştirirsin zaten 1 hafta yapıyor
sonra zamanla kendilerine geldikçe alırsın kıyafet
bi de her bebeğin yapsı farklı oluyor belki aldıklarını doldururlar belki küçük gelir
benim aldığım 0-3 aylar duruyor hala ben ilk başta prematüre aldım 2 hafta giydiler sonra küçük geldi
sonra gittim 56 numara aldım onlar ii şimdi onlardan giyiyorlar ,3 er takımları var yetiyor
bizi 1-1,5 ay götürür 56 numara sanırım sonra yine kilolarına göre alacağım kıyafet
en mantıklısı ve israfsız olanı da bu ,alıp da giydiremeden kalması var
bi de dediğin gibi yaz kış olayı var o yüzden azar azar duruma göre almak en mantıklısı bence
kıyafetleri giydirme konusuna gelince de ben altına uzun kollu bacağı kısa zıbın giydiriyorum
üzerine de çıtçıtlı zıbın altına patikli pijama ,ayaklarına çorap ve patik giydiriyorum
en çok ayakları üşüyor çünkü
odalarından çıkarırken de yeleklerini giydiriyorum üzerlerine
işte böyleler
Delikız1982 bebeklerini yeni gördüm maşşallah allah bagışlasın cok güzeller nazar degmesin.Arkadaşlar aranızda ara sıra genital bölgesinde uyuşukluk olan var mı özellikle sert yere oturdugumda oluyo acaba neden
teşekkür ederimbebeklerin çok tatlı maşallah.rabbim korusun onları.paylaşımların gerçekten faydalı ve hazırlıklarımı da bu yönde yapacağım
kızlar 18 haftalık ikiz gebeliğim çok şükür devam ediyor.bu aylık kontrolümde dr um bazı testler istedi.karaciğer enzimlerim ast ve alt yüksek çıktı gastrologa gittim.hamilelikte olabilen değerler korkma dedi.. o tamam ama tiroid hormonlarım yüksek..o da tsh ı baskılıyor.çarpınıtm var.aldığım nefes az geliyor.internette çoğul gebeliklerde bhcg nin yüksek olması nedeniye olabiliyomuş diye bişeyler okudum..ilki doğum dr umun istediği tahlillerde 2. endokrin uzmanının istediği tahlillerde olmak üzere yaptırdığım tahlillerde düşmeye başladığının gördüm..bi sitede 18 haftada düzelmesi gerek diyordu..yaşayan var mı?bu arada biri kız..diğeri göstermedi gitti..1 ay sonra..herkese sağlıklı hamilelikler diliyorum Allah a emanet olun.
kızlar ya bu göbek deliği 37.haftaya kadar dayanır mı sizce? karnım bu hafta acayip büyüdü sanki göbek deliğim yırtılacak. dört taraftan çekiliyor gibi. bir de yanıyormuş hissi var. yandıkça yağlıyorum valla. bir de bebekler iyice sıkıştı.biri oynayınca diğeri de oynuyor temas ettikleri için. göbeğim dalgalanıyor tabi bu bana can acısı olarak geri dönüyor.
göbek deliğimden çok korkuyorum. bekay papatya sizler de aynısınız değil mi? geçende konuşmuştuk. bende baya bir arttı da.
bence idarelik al şimdi ,hem kaç kiloda doğacaklar belli değil ,yapıları nasıl olacak kıyafetleri nasıl taşıyacaklar belli değil
zamanla boylarına kilolarına göre alırsın ,artık herşey nette var netten alırsın sıkışırsan ben hep öyle yapıyorum
günde 3 defa neden değişsin ki ,ben 2 güne bir banyo yaptıkça değiştiriyorum
kusmamaları için yatarken ağız mendillerini boyunlarına güzelce örtüyrm
altlarını değiştirirken de dikkatli olunursa hiç üst değiştirmeye gerek yok
ilk başlarda acemilikte altını açınca hamsiler hemen çiş yapıyordu üstleri değişmek gerekiyordu ama onun için de çözüm buldum artık tertemiz geziyorlar
altlarını açmaktan bizimkiler hiç hoşlanmıyor ve gerçekten de açınca hemen çişleri kakalrı geliyor
ben de bezi açınca temizledikten sonra yeni bezi koyunca üzerine kalınca havlu kağıtlardan koyuyorum
ön taraflarını da kaplıyorum havlu kağıtla ,bi elimle havlu kağıdı tutarken bi elimle pişik kremlerini sürüyorum ,çiş yapsalarda o havlu kağıda yapıyorlar temiz beze de üstlerine de bişey değmiyor
ben bu şekilde temiz tutuyorum ,kusmalarına gelince de zaten yedirirken ağız mendilleri var ona kusuyorlar
terlemelerine karşılık kıyafet değiştirme olacaksa da ben kalın giydirmiyorum terlemiyorlar
yani hep temiz kalıyorlar ama duş aldırdıkça değiştiriyorum üstlerini tabiki ..
5er takım bence yeterli ,zaten sık sık kıyafetlerini de yıkarsın bekletecek kokacak halleri yokya ,haftada bir yıkasan bile 5er takım yeter ,günde 1 ya da 2 güne bir değiştirirsin zaten 1 hafta yapıyor
sonra zamanla kendilerine geldikçe alırsın kıyafet
bi de her bebeğin yapsı farklı oluyor belki aldıklarını doldururlar belki küçük gelir
benim aldığım 0-3 aylar duruyor hala ben ilk başta prematüre aldım 2 hafta giydiler sonra küçük geldi
sonra gittim 56 numara aldım onlar ii şimdi onlardan giyiyorlar ,3 er takımları var yetiyor
bizi 1-1,5 ay götürür 56 numara sanırım sonra yine kilolarına göre alacağım kıyafet
en mantıklısı ve israfsız olanı da bu ,alıp da giydiremeden kalması var
bi de dediğin gibi yaz kış olayı var o yüzden azar azar duruma göre almak en mantıklısı bence
kıyafetleri giydirme konusuna gelince de ben altına uzun kollu bacağı kısa zıbın giydiriyorum
üzerine de çıtçıtlı zıbın altına patikli pijama ,ayaklarına çorap ve patik giydiriyorum
en çok ayakları üşüyor çünkü
odalarından çıkarırken de yeleklerini giydiriyorum üzerlerine
işte böyleler
Delikız1982 bebeklerini yeni gördüm maşşallah allah bagışlasın cok güzeller nazar degmesin.Arkadaşlar aranızda ara sıra genital bölgesinde uyuşukluk olan var mı özellikle sert yere oturdugumda oluyo acaba neden
Maşallah bebişlerine canım,çok tatlılar.Allah ım sağlık sıhhat versin...
delikiz1982 bebsilerine cok sekerrr, masallahh. Allah bagislasin canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?