- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.501
slm kızlar nasılsınız
biz iyiyiz çok şükür teyzeleri..biraz düzenimiz olmaya başladı artık
ama dün gece oğlumun yine gaz sancısı vardı dayanamadık nöbetçi çocuk dr.unu aradık sorduk gaz için damla verdi... hiç yan etkisi yokmuş kullandım yavrum geceyi rahat geçirdi çok şükür
eşimin içi rahat etmemiş bugün kendi dr.umuzla konuşmuş o da kullanabilirsiniz demiş...
neyse bugün sorunumuz yok bakalım
mama+ anne sütü şeklinde devam ediyorum bakalım
hepiniz hayırlıca kuzularınıza kavuşun inşallah çok güzeeeel bi duygu... evet biraz yorucu ama herşeye değer...
33.09.jpg (38.9 KB (Kilobyte))
2013-02-11 11.05.57.jpg (39.2 KB (Kilobyte))
2013-02-08 11.36.33.jpg (40.4 KB (Kilobyte))
2013-02-07 23.18.42.jpg (34.3 KB (Kilobyte))
2013-02-06 11.49.39.jpg (37.5 KB (Kilobyte))
2013-02-08 11.31.26.jpg (39.4 KB (Kilobyte))
2013-02-06 11.54.21.jpg (50.7 KB (Kilobyte))
Hepinize günaydın. Bugün çok mutluyum. Çünkü doktor kontrolünden geldik. Bebeklerimin boyu da kilosu da, çok şükür, yerinde. Cinsiyetleri belli oldu. Biri kız biri erkek. Erkek yukarıdan kıza baskı yapıyor ve fazla hareketli. Böyle ikisi de yatay U biçiminde yatıyor. Çok komik gerçekten. Kafalarının üstünde ayakları var:) Sığamamış benim minişlerim. Gönlümden iki kız geçiyordu. Hayırlısı buymuş. Ben ilk üç ay kilo almamıştım. Atağa geçmişim nasıl olduysa. Evde tartı da yok, hiç kilo almadım yine diye üzülüyordum. Meğerse 5 kilo almışım birden. Neye uğradığımı şaşırdım. 57'den 62 oldum yani. Bir ay sonra detaylı ultrasona giricekmişim. Fakat herkes bana ayrıyeten bir perinatologdan detaylı ultrasona görünmemi istiyor. Onu da aradım. İkiz olduğu için 400 lira ödeyecekmişim. Giden biri bana bunu anlatabilir mi? Yani zaten kadın doğumcum detaylı ultrasonuma bakacak, tekrar işin ehli bir kişiden baktırmak gerek mi?
Merhaba arkadaşlar ... Umarım siz ve bebişleriniz iyisinizdir ...
*** Başak ve Tuğba *** Bebişleriniz çok tatlı ... Allah uzun ömür versin hepinize ve hiç ayırmasın birbirinizden ...
*** Hilbur *** İnan senin kadar ben de özledim Balıkesir'i ... Gerçi Ayvalık'ı kastediyorum ama oraya giderken içinden geçtiğim için ve bazen de uğradığım için Balıkesir'i de çok seviyorum. İstanbul'daki karmaşa, trafik ve hava kirliliği ve stres faktörlerinden sonra bana çok iyi geliyor oraları ... Allah seni de, bebişlerini de ve bizi de tekrar kavuştursun inşallah oralara ... Sağlıkla ve bebişlerinle en kısa sürede kendi yuvana dönebilmen dileğiyle ...
Bebişlerine kavuşmuş olan arkadaşlara tekrar sabır ve dayanma gücü diliyor ve şelaleler gibi bol bol sütleri olmasını temenni ediyorum. Rabbim hep yanınızda olur inşallah ...
Bebeklerine kavuşmasına az kalmış olan arkadaşlarıma biraz daha dayanma gücü ve sancısız stressiz günler diliyorum. Umarım doğumlarınızı sağlıklı bir şekilde atlatıp bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Onlara kavuşunca bizi hemen unutmayın ve bilgilendirin lütfen ...
Aynı konuda ben de yorum istemiştim ama arada kaynadı sanırım. Sanırım günlerimiz çok yakın seninle ... Ama beninkilerin cinsiyeti henüz kesinleşmedi sadece ... Benim de 3 hafta sonra kontrolüm ve kontrolümden bir hafta sonra detaylı ultrasonum var. Doktorum kendi çapında yapacak yine ama farklı bir göz olması açısından, Fetus veya Sonomed'e gitmemi önerdi doktorum. Fiyatlarını henüz bilmiyorum. Fiyattan çok bu süreç nasıl geçiyor, nasıl gidilmesi gerekiyor, açlık veya tokluk durumunun herhangi bir etkisi var mı? vb. bilgilere ihtiyacım var. Detaylı ultrasonunu bu gibi perinatoloji laboratuvarlarında yaptıranlardan deneyimlerini bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum. Enfeksiyondan, gripten, şeker testinden kurtuldum ama önüme şimdi de bu çıktı ve endişelendiriyor beni ... Umarım bir sorun çıkmaz ... Gerçi çıksa da bence yapılabilecek birşey yok o haftalardan sonra ... O nedenle sanırım en zor aşama bu olacak benim için ... Geriye doğumlarını beklemek kalacak sanırım ...
Kızım bu sene maşallah iyi gidiyor ve hiç hastalanmadı derken, sanırım annesi olarak ben nazar değdirdim ve bugün hapşırıp burnu akmaya başladı; anaokulunda bir ezber yarışması olduğundan ısrarıma rağmen gitmek istedi ve gönderdim ama sanırım yarın sabah doktora götürmem gerekecek ilerleyip beni tekrar tehlikeye atmaması için ... Şu kıştan bıktım valla ... En ufak soğuk değse etkileniyorum.
Artık Çin burcuna göre yılan yılına girdik biliyorsunuz. Geçen gün tv'de sanırım 6 Şubat'tan itibaren yılan yılına girdiğimizi söylediler ve yılan yılında doğan çocukların çok çok zeki, başarılı, neşeli, bulundukları ortamı kolay şenlendirebilen, ama soğuğa karşı çok çabuk etkilenen çocuklar olacakları söylendi (ki ben de 77 ekim ayında yılan yılında doğmuş bir birey olarak soğuktan hemen nem kapıyorum ve bu tezi doğruluyorum; zeka konusuna girmeyelim o konuda zaten mütevazi değiliz maalesef :)) Yani bundan sonra bu yıl itibariyle doğacak çocuklar açısından şanslıyız ama soğuğa karşı çok iyi korumamız gerekecek, öyle gözüküyor .... Hayat boyu da nezle, grip gibi durumları hiç eksik olmayacak sanırım ... Tabi fala inanma, falsız kalma demişler ... Biz yine de bunu aklımızda tutup tedbirimizi alalım diyorum şimdiden ...
Bir de bir sorum olacak ... Ben ilk hamileliğimde 5. ayımdan sonra göbek altından geçen destek kemeri kullanmıştım ve çok rahat etmiştim. Onu takınca çok kolay hareket edebiliyor ve çıkarınca zorlanıyordum. İkiz hamilelikte kullanan var mı aranızda, henüz doktoruma sormadım benim için daha erken olduğundan ama geçen gün evde elime geçti. İkizlerde bir sorun yaratır mı acaba, ya da faydası var mı ? Bu konuda doktoruna danışan oldu mu hiç?
Neyse benim çenem yine çok açıldı yine ... Biraz kapatayım şimdilik ...
Hepinize selam ve sevgiler ...
Merhaba arkadaşlar ... Umarım siz ve bebişleriniz iyisinizdir ...
*** Başak ve Tuğba *** Bebişleriniz çok tatlı ... Allah uzun ömür versin hepinize ve hiç ayırmasın birbirinizden ...
*** Hilbur *** İnan senin kadar ben de özledim Balıkesir'i ... Gerçi Ayvalık'ı kastediyorum ama oraya giderken içinden geçtiğim için ve bazen de uğradığım için Balıkesir'i de çok seviyorum. İstanbul'daki karmaşa, trafik ve hava kirliliği ve stres faktörlerinden sonra bana çok iyi geliyor oraları ... Allah seni de, bebişlerini de ve bizi de tekrar kavuştursun inşallah oralara ... Sağlıkla ve bebişlerinle en kısa sürede kendi yuvana dönebilmen dileğiyle ...
Bebişlerine kavuşmuş olan arkadaşlara tekrar sabır ve dayanma gücü diliyor ve şelaleler gibi bol bol sütleri olmasını temenni ediyorum. Rabbim hep yanınızda olur inşallah ...
Bebeklerine kavuşmasına az kalmış olan arkadaşlarıma biraz daha dayanma gücü ve sancısız stressiz günler diliyorum. Umarım doğumlarınızı sağlıklı bir şekilde atlatıp bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Onlara kavuşunca bizi hemen unutmayın ve bilgilendirin lütfen ...
Aynı konuda ben de yorum istemiştim ama arada kaynadı sanırım. Sanırım günlerimiz çok yakın seninle ... Ama beninkilerin cinsiyeti henüz kesinleşmedi sadece ... Benim de 3 hafta sonra kontrolüm ve kontrolümden bir hafta sonra detaylı ultrasonum var. Doktorum kendi çapında yapacak yine ama farklı bir göz olması açısından, Fetus veya Sonomed'e gitmemi önerdi doktorum. Fiyatlarını henüz bilmiyorum. Fiyattan çok bu süreç nasıl geçiyor, nasıl gidilmesi gerekiyor, açlık veya tokluk durumunun herhangi bir etkisi var mı? vb. bilgilere ihtiyacım var. Detaylı ultrasonunu bu gibi perinatoloji laboratuvarlarında yaptıranlardan deneyimlerini bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum. Enfeksiyondan, gripten, şeker testinden kurtuldum ama önüme şimdi de bu çıktı ve endişelendiriyor beni ... Umarım bir sorun çıkmaz ... Gerçi çıksa da bence yapılabilecek birşey yok o haftalardan sonra ... O nedenle sanırım en zor aşama bu olacak benim için ... Geriye doğumlarını beklemek kalacak sanırım ...
Kızım bu sene maşallah iyi gidiyor ve hiç hastalanmadı derken, sanırım annesi olarak ben nazar değdirdim ve bugün hapşırıp burnu akmaya başladı; anaokulunda bir ezber yarışması olduğundan ısrarıma rağmen gitmek istedi ve gönderdim ama sanırım yarın sabah doktora götürmem gerekecek ilerleyip beni tekrar tehlikeye atmaması için ... Şu kıştan bıktım valla ... En ufak soğuk değse etkileniyorum.
Artık Çin burcuna göre yılan yılına girdik biliyorsunuz. Geçen gün tv'de sanırım 6 Şubat'tan itibaren yılan yılına girdiğimizi söylediler ve yılan yılında doğan çocukların çok çok zeki, başarılı, neşeli, bulundukları ortamı kolay şenlendirebilen, ama soğuğa karşı çok çabuk etkilenen çocuklar olacakları söylendi (ki ben de 77 ekim ayında yılan yılında doğmuş bir birey olarak soğuktan hemen nem kapıyorum ve bu tezi doğruluyorum; zeka konusuna girmeyelim o konuda zaten mütevazi değiliz maalesef :)) Yani bundan sonra bu yıl itibariyle doğacak çocuklar açısından şanslıyız ama soğuğa karşı çok iyi korumamız gerekecek, öyle gözüküyor .... Hayat boyu da nezle, grip gibi durumları hiç eksik olmayacak sanırım ... Tabi fala inanma, falsız kalma demişler ... Biz yine de bunu aklımızda tutup tedbirimizi alalım diyorum şimdiden ...
Bir de bir sorum olacak ... Ben ilk hamileliğimde 5. ayımdan sonra göbek altından geçen destek kemeri kullanmıştım ve çok rahat etmiştim. Onu takınca çok kolay hareket edebiliyor ve çıkarınca zorlanıyordum. İkiz hamilelikte kullanan var mı aranızda, henüz doktoruma sormadım benim için daha erken olduğundan ama geçen gün evde elime geçti. İkizlerde bir sorun yaratır mı acaba, ya da faydası var mı ? Bu konuda doktoruna danışan oldu mu hiç?
Neyse benim çenem yine çok açıldı yine ... Biraz kapatayım şimdilik ...
Hepinize selam ve sevgiler ...
benim kızlarım aşılama ile oldu ama babaannem ikiz doğurmuş ve dedem de ikiz eşi.bilimsel olarak eğer kadının anneannesi yada babaannesi ikiz doğurmuşsa şans artıyor deniyor
hoşgeldin dosba ,o damlanın adı ne merak ettim
geçmiş olsun inş. tekrarlamaz
Selam kıslar..
Allah nasip ederse inş bende 2013 ikiz annesiyim ..Bugün kalp atışlarını duyduk çok şükür
Sizlere bi sorum olacak özellikle doğum yapmış olanlar..(tüp bebek tedavisiyle)
Şimdi ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım..ve tüp bebek merkezine artık büyük ihtimalle devam edemeyeceğim..çünkü ssk ile anlaşması yok ..dolayısıyla maddi olarak oraya devam edip doğumuda orda yapmaya gücümüz yok..
Bunu doktor hanımla da konuştuk..tamam dedi başka bi hastaneye devam edebilirsiniz ama tüp bebek olduğunu söylemezsiniz dedi..
Bizde niye dedik ? çünkü normalde iki embriyo koymak yasak ya sıkıntı olur vs..hem dedi eğer erken doğum olursa küvez parası çok alırlar dedi..bi iki milyardan falan bahsetti..
Şimdi bizde iki arada bi derede kaldık...Doktor aşılama yaptık dersiniz diyor..Açıkcası yalan söylemek istemiyoruz gittiğimiz doktorada..
Acaba aranızda bilgisi olan var mı bu konuyla ilgili ?
evet yasal olarak 3.denemeden önce çift embriyo vermesi yasak merkezlerin...ben doğum yapmış tüp bebekli bi ikiz annesitim...
bi kere tüp bebek olduğunu kesinlikler söyle doktorların ilgisi oldukça değişiyor.ama kaçıncı denemen olduğu konusunda doğru söylemek zorunda değilsin:) 3 dersin olur biter..
ayrıca ssk anlaşmalı özel ve devlet hastaneleirnde bebeklerden yoğun bakımda ve küvezde ücret alınmıyor devlet %100 karşılıyor için rahat olsun..ama sen ssk anlaşması olmayan bi yerde bebeklerini küveze aldırısan fiyatlar gecede 1000 tl doğru bebek başına üstelik...
Selam kıslar..
Allah nasip ederse inş bende 2013 ikiz annesiyim ..Bugün kalp atışlarını duyduk çok şükür
Sizlere bi sorum olacak özellikle doğum yapmış olanlar..(tüp bebek tedavisiyle)
Şimdi ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım..ve tüp bebek merkezine artık büyük ihtimalle devam edemeyeceğim..çünkü ssk ile anlaşması yok ..dolayısıyla maddi olarak oraya devam edip doğumuda orda yapmaya gücümüz yok..
Bunu doktor hanımla da konuştuk..tamam dedi başka bi hastaneye devam edebilirsiniz ama tüp bebek olduğunu söylemezsiniz dedi..
Bizde niye dedik ? çünkü normalde iki embriyo koymak yasak ya sıkıntı olur vs..hem dedi eğer erken doğum olursa küvez parası çok alırlar dedi..bi iki milyardan falan bahsetti..
Şimdi bizde iki arada bi derede kaldık...Doktor aşılama yaptık dersiniz diyor..Açıkcası yalan söylemek istemiyoruz gittiğimiz doktorada..
Acaba aranızda bilgisi olan var mı bu konuyla ilgili ?
Hepinize günaydın. Bugün çok mutluyum. Çünkü doktor kontrolünden geldik. Bebeklerimin boyu da kilosu da, çok şükür, yerinde. Cinsiyetleri belli oldu. Biri kız biri erkek. Erkek yukarıdan kıza baskı yapıyor ve fazla hareketli. Böyle ikisi de yatay U biçiminde yatıyor. Çok komik. gerçekten. Kafalarının üstünde ayakları var:) Sığamamış benim minişlerim. Gönlümden iki kız geçiyordu. Hayırlısı buymuş. Ben ilk üç ay kilo almamıştım. Atağa geçmişim nasıl olduysa. Evde tartı da yok, hiç kilo almadım yine diye üzülüyordum. Meğerse 5 kilo almışım birden. Neye uğradığımı şaşırdım. 57'den 62 oldum yani. Bir ay sonra detaylı ultrasona giricekmişim. Fakat herkes bana ayrıyeten bir perinatologdan detaylı ultrasona görünmemi istiyor. Onu da aradım. İkiz olduğu için 400 lira ödeyecekmişim. Giden biri bana bunu anlatabilir mi? Yani zaten kadın doğumcum detaylı ultrasonuma bakacak, tekrar işin ehli bir kişiden baktırmak gerek mi?
yok cnm.benim karnım biranada taş gibi sertleşiyor ve kasıklarıma adet sancısı gibi sancı giriyor.ne yaparsamda kasılma geçene kadar ağrım geçmiyor.yani sağa dön,sola dön,yürü ama ağrı hep aynı.fakat bu ağrılar belki herkeste farklı olabilir.hakkında hayırlısı olsun.[/QUO
ianşallah hayırlısı olur hepimiz için .iznim başladı okula da itmiyorum biraz fazla kendimi dinliyorum sanırım
derinle deniz den haberlere gelelim şimdide:)
hastanede adları tembel ve uykucu bebeklere çıktı:) 8 saatte 1 45cc sütle besleniyorlar..çok şükür her ikiside sadece anne sütü ile besleniyor mama takviyesine gerek kalmıyor.ama ben görseniz hoştain ineklere bağladım durumu iyice:) çok şükür allaha bu anlamda bari iyi gidiyor..
emmiyorlar tabi hala bugün deniz 45 cc 37 ccsinde uyuya kaldı...derine zaten 6 satta 1 biberon deniyorlar oda yarısını ancak emiyor gerisi yine sondadan...doktor bu şekilde çıkaramam dedi bugün..ben emzireyim dedim biberonu emmeyen prematüre bebek seni hiç tutamaz dedi...beklemek zorundayız dedi...geçen bi bebek vardı 38.haftaya kadar bekledik onun kide çok geç gelişti dedi..bayılıyordum nerdeyse..4 hafta daha ne yaparım bilmiyorum...tabi böyle olunca eşim bu akşam balıkesire döndü annemle kaldık yine burda..işiyle ilgilenicek biraz 10 gündür burda daha ne kadar kalacağımızda belli değil üstelik..,,
kötü oldum ama sen de gidiyorsun bebeklerimde yok ne yapıcam ben şimdi diye ağladım...gittiğinede üzüldü...ayy ne bilim yaa...
allahım sana yalvarıyorum bebeklerime güç ver artık evimize dönelimm...
Hilallll bi kendine gel canım, ne oldu sana böyle. Lohusalık seni fena etkilemiş. Nerde o güçlü, sabırlı Hilal? Bak şükür bebeklerin yaşıyor, nefes alıyor ve senin sütünle besleniyor. Evimi özledim diye kendini gaza getirme. Sabrettin bak bu zamana kadar, gitmişken evine için rahat git. Öyle yarım yamalak ya da huzursuz değil. Haydi toparlan artık. Bak burdaki herkes sana ve bebeklerine dua ediyor. Sen de sabrı bırakma elden. Eşin zaten üzülüyordur, onu da üzme böyle yaparak. Geçecek ve bir gün gülümseyerek hatırlayacaksınız bugünleri Derin ve Deniz kucağınızdaykenderinle deniz den haberlere gelelim şimdide:)
hastanede adları tembel ve uykucu bebeklere çıktı:) 8 saatte 1 45cc sütle besleniyorlar..çok şükür her ikiside sadece anne sütü ile besleniyor mama takviyesine gerek kalmıyor.ama ben görseniz hoştain ineklere bağladım durumu iyice:) çok şükür allaha bu anlamda bari iyi gidiyor..
emmiyorlar tabi hala bugün deniz 45 cc 37 ccsinde uyuya kaldı...derine zaten 6 satta 1 biberon deniyorlar oda yarısını ancak emiyor gerisi yine sondadan...doktor bu şekilde çıkaramam dedi bugün..ben emzireyim dedim biberonu emmeyen prematüre bebek seni hiç tutamaz dedi...beklemek zorundayız dedi...geçen bi bebek vardı 38.haftaya kadar bekledik onun kide çok geç gelişti dedi..bayılıyordum nerdeyse..4 hafta daha ne yaparım bilmiyorum...tabi böyle olunca eşim bu akşam balıkesire döndü annemle kaldık yine burda..işiyle ilgilenicek biraz 10 gündür burda daha ne kadar kalacağımızda belli değil üstelik..,,
kötü oldum ama sen de gidiyorsun bebeklerimde yok ne yapıcam ben şimdi diye ağladım...gittiğinede üzüldü...ayy ne bilim yaa...
derinle deniz den haberlere gelelim şimdide:)
bu hafta doğumu beklenen kim var canım?
ben kaçırmışım oraları
benim kontrolüm cuma günü
bakalım doktorum gün verecek mi?
erken doğum furyası yaşandı topikte
inşallah bundan sanra daha sabırlı olur kuzular
canım doktorun 34 den sonra 36 önemli diyecek
sonra ne kadar dayanırlarsa diyecek
yani anlayacağın hepsinin tatktiği aynı
amaçları da aynı
en sağlıklı ve en uygun vakitte bizleri kuzularla buluşturmak
kontrolden güzel haberlerle dönersin inşallahhhh
Merhaba arkadaşlar ...
Fiyatlarını henüz bilmiyorum. Fiyattan çok bu süreç nasıl geçiyor, nasıl gidilmesi gerekiyor, açlık veya tokluk durumunun herhangi bir etkisi var mı? vb. bilgilere ihtiyacım var. Detaylı ultrasonunu bu gibi perinatoloji laboratuvarlarında yaptıranlardan deneyimlerini bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum. Enfeksiyondan, gripten, şeker testinden kurtuldum ama önüme şimdi de bu çıktı ve endişelendiriyor beni ... Umarım bir sorun çıkmaz ... Gerçi çıksa da bence yapılabilecek birşey yok o haftalardan sonra ... O nedenle sanırım en zor aşama bu olacak benim için ... Geriye doğumlarını beklemek kalacak sanırım ...
...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?