2013 ikiz anne adayları buraya

slm kızlar nasılsınız
biz iyiyiz çok şükür teyzeleri..biraz düzenimiz olmaya başladı artık
ama dün gece oğlumun yine gaz sancısı vardı dayanamadık nöbetçi çocuk dr.unu aradık sorduk gaz için damla verdi... hiç yan etkisi yokmuş kullandım yavrum geceyi rahat geçirdi çok şükür
eşimin içi rahat etmemiş bugün kendi dr.umuzla konuşmuş o da kullanabilirsiniz demiş...
neyse bugün sorunumuz yok bakalım
mama+ anne sütü şeklinde devam ediyorum bakalım
hepiniz hayırlıca kuzularınıza kavuşun inşallah çok güzeeeel bi duygu... evet biraz yorucu ama herşeye değer...

hoşgeldin dosba ,o damlanın adı ne merak ettim
geçmiş olsun inş. tekrarlamaz

ben resimleri yeni görebildim. ikiside çook tatlılar maşallah. Allah sağlık sıhhat versin inşallah. Hepimizin bebişine

selam kızlarrrrrrr
ben ayrıntılı ultrason ile ilgili bir şeyler yazdım buraya ama sanırım gözünüzden kaçtı
ayrıntılı ultrason gerçekten çok önemli
ultrasonda bebeklerinizin parmaklarından nazal kemiklerine , kalbindeki odacıklardan bağırsaklarına kadar tek tek bakılıyor
evet bir problem olursa o saatten sonra yapacak bir şey yok ama
doğar doğmaz önlem alma açısından çok önemli
ben de ayrıntılı ultrasonu perinatoloğa yaptırmıştım
ücreti de 450 liraydı
aç ya da tok gitmenin bir önemi yok
ortalama 40-50 dakika süren bir işlem
inşallah kafalarınız rahat bir şekilde çıkarsınız oradan

Perinataloğun sekreteri, o gün bana bilgi vermişti cnm. Kesinlikle tok gitmek gerekiyormuş. Artı, mutlaka bir de tatlı yiyip gel dedi. İkiz olduğu için yaklaşık 1 saat süreceğini de ekledi. Tek gebelikte 250 TL, ikizlerde 400 TL oluyormuş. Fakat tabi ki de bu doktordan doktora değişiyordur. Bebeklerin dokuz farklı organına baktıklarını biliyorum. Her biri ayrı ayrı inceleniyor. Bununla ilgili detaylı bilgiye netten ulaşabilirsin. Bu arada geçmiş olsun:)

Selam kıslar..

Allah nasip ederse inş bende 2013 ikiz annesiyim ..Bugün kalp atışlarını duyduk çok şükür

Sizlere bi sorum olacak özellikle doğum yapmış olanlar..(tüp bebek tedavisiyle)

Şimdi ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım..ve tüp bebek merkezine artık büyük ihtimalle devam edemeyeceğim..çünkü ssk ile anlaşması yok ..dolayısıyla maddi olarak oraya devam edip doğumuda orda yapmaya gücümüz yok..

Bunu doktor hanımla da konuştuk..tamam dedi başka bi hastaneye devam edebilirsiniz ama tüp bebek olduğunu söylemezsiniz dedi..

Bizde niye dedik ? çünkü normalde iki embriyo koymak yasak ya sıkıntı olur vs..hem dedi eğer erken doğum olursa küvez parası çok alırlar dedi..bi iki milyardan falan bahsetti..

Şimdi bizde iki arada bi derede kaldık...Doktor aşılama yaptık dersiniz diyor..Açıkcası yalan söylemek istemiyoruz gittiğimiz doktorada..

Acaba aranızda bilgisi olan var mı bu konuyla ilgili ?

benim kızlarım aşılama ile oldu ama babaannem ikiz doğurmuş ve dedem de ikiz eşi.bilimsel olarak eğer kadının anneannesi yada babaannesi ikiz doğurmuşsa şans artıyor deniyor

aşılama ve tüp bebekte ikiz olmasının genetikle hiç alakası yok tamamen tedavinin sonucu..doğal gebelerde dediğiniz anne faktörü devreye giriyor.ikiz gebelik annenin taşıdığı gen.benim arkadaşım ikiz eşi hem kendinin hem ikizinin ikizleri var:)

hoşgeldin dosba ,o damlanın adı ne merak ettim
geçmiş olsun inş. tekrarlamaz

Sab simplex canim
kizlardan biri de kullaniyordu ama hatirlayamadim
dr. Bunlarin hepsi bitkisel ama hangisinin iyi gelecegini deneyerek bulabilirsiniz cnk gazin tibbi bi cozumu tam olarak yok dedi
cok sukur oglum dun rahatladi

evet yasal olarak 3.denemeden önce çift embriyo vermesi yasak merkezlerin...ben doğum yapmış tüp bebekli bi ikiz annesitim...
bi kere tüp bebek olduğunu kesinlikler söyle doktorların ilgisi oldukça değişiyor.ama kaçıncı denemen olduğu konusunda doğru söylemek zorunda değilsin:) 3 dersin olur biter..

ayrıca ssk anlaşmalı özel ve devlet hastaneleirnde bebeklerden yoğun bakımda ve küvezde ücret alınmıyor devlet %100 karşılıyor için rahat olsun..ama sen ssk anlaşması olmayan bi yerde bebeklerini küveze aldırısan fiyatlar gecede 1000 tl doğru bebek başına üstelik...

Çok tşk ederim cnm..işte beklediğim cvp buydu..

Ssk ile anlaşması olmadıktan sonra normal tüp bebek merkezime devam ederim zaten..her muayenede 120 tl verip doğuma da bi kaç milyar veremicemi söyledim..

O da tamam dedi ama tp bebek olduğunu ısrarla söyleme böyle böyle olur dedi..

Madem devlet küvez olayını karşılıyor ozaman kendisine sıkıntı çıkmasın diye öyle söyledi sanırım..

Peki bu konuda sıkıntı yaşayan var mı ? Yani ne gibi sıkıntı olabilir ?

Rabbım tamamını erdırsın . Bu yola çıkmışssınız allahın izniyle yalanıda sokmayın aranıza neyse onu soyleyı. Dpktora. O doktor olmazda başka doktor olur. Hakkınızda hayırlısı inşallah..

yenı gelen arkadaslar hosgeldınız, allah kolaylık versın ınsallah guzel bı hamılelık gecırrsınız...

elıfduru; guzel haberlerını beklıyoruz

dosbaa; geccmıs olsun..umarım bu gece rahat rahat uyur bebegın..

uranıa, tesekkur ederım fıkırlerın ıcın, yavas yavas sekıllenıyor aklımda bazı seyler:) kararım netlesınce cok basıt olacak hersey..ultrasona gelınce, ben once ozel bı hastanede yaptrdım.ıcım rahat etmedı doktor tavsıyesıyle baska bı sehırde perınatolojı bolumu olan buyuk bı kadın dogum hastanesınde yaptrdım, fazla uzun surmedı benımkı, uzun surse daha ıyı olabılırdı tabı...orda da bırsey yok cevabı aldım...sen de perınatologa baktrsan daha ıyı olur..kemer hakkında ıse hıc bı fıkrım yok canım...daha sık gel buralara

Hayirli olsun canim,benim de bir kiz bir erkek.guzel bir deneyim olacak insallah.detayli ultrason konusunu ben demerak ediyorum dogrusu.bugun arastirma hastanesinde docent muayene etti.detayli ultrason yaptiralimmi diye sordugumuzda ben baktim dedi.renkli degildi,fotograf veya cd vermedi.nasil bakti anlamadim.yaptiranlar nerede venasil olduysa anlatirlarsa sevinirim

derinle deniz den haberlere gelelim şimdide:)

hastanede adları tembel ve uykucu bebeklere çıktı:) 8 saatte 1 45cc sütle besleniyorlar..çok şükür her ikiside sadece anne sütü ile besleniyor mama takviyesine gerek kalmıyor.ama ben görseniz hoştain ineklere bağladım durumu iyice:) çok şükür allaha bu anlamda bari iyi gidiyor..

emmiyorlar tabi hala bugün deniz 45 cc 37 ccsinde uyuya kaldı...derine zaten 6 satta 1 biberon deniyorlar oda yarısını ancak emiyor gerisi yine sondadan...doktor bu şekilde çıkaramam dedi bugün..ben emzireyim dedim biberonu emmeyen prematüre bebek seni hiç tutamaz dedi...beklemek zorundayız dedi...geçen bi bebek vardı 38.haftaya kadar bekledik onun kide çok geç gelişti dedi..bayılıyordum nerdeyse..4 hafta daha ne yaparım bilmiyorum...tabi böyle olunca eşim bu akşam balıkesire döndü annemle kaldık yine burda..işiyle ilgilenicek biraz 10 gündür burda daha ne kadar kalacağımızda belli değil üstelik..,,

kötü oldum ama sen de gidiyorsun bebeklerimde yok ne yapıcam ben şimdi diye ağladım...gittiğinede üzüldü...ayy ne bilim yaa...

allahım sana yalvarıyorum bebeklerime güç ver artık evimize dönelimm...

**canım üzme kendini ,morelini bozma inşallah bebişlerinle biran önce evinize eşinin yanına dönersiniz. allahım hayırlısını versin sabret...

Hilallll bi kendine gel canım, ne oldu sana böyle. Lohusalık seni fena etkilemiş. Nerde o güçlü, sabırlı Hilal? Bak şükür bebeklerin yaşıyor, nefes alıyor ve senin sütünle besleniyor. Evimi özledim diye kendini gaza getirme. Sabrettin bak bu zamana kadar, gitmişken evine için rahat git. Öyle yarım yamalak ya da huzursuz değil. Haydi toparlan artık. Bak burdaki herkes sana ve bebeklerine dua ediyor. Sen de sabrı bırakma elden. Eşin zaten üzülüyordur, onu da üzme böyle yaparak. Geçecek ve bir gün gülümseyerek hatırlayacaksınız bugünleri Derin ve Deniz kucağınızdayken

Allah'ın izniyle bugünler geçecek bebişlerinle eve döneceksin canım moralini yüksek tutmaya çalış

Papatya çok haklısın hafta hafta bizi oyalıyor doktorlar valla:)) kontrol iyi geçti çok şükür, geçen hafta ölçüm yaptığı için bugün ölçüm yapmadı daha çok kordon kan akışı, kalp atışları, hareketlerini ve sularını kontrol etti, durum iyi görünüyor. 1 hafta sonra tekrar gideceğiz bakalım. Bir kızımın yüzünü hiç görememiştik, bugün biraz gösterdi çok mutluyum çok:)))

Urania Papatya cevap yazmıştı ama bende yazayım, detay ultrason ikiz bebeklerde İStanbul da 400 TL civarı kontrol, ben kendi doktorumuz haricinde bir profesöre gitmiştim. Büyük ihtimal cinsiyet söylerler bana 12. Haftada söylemişti:) kendi doktorunda yaptırdığın ultrasondan çok farklı değil, sadece uzman bir kişi daha detaylı bakıyor, uzun bir kontrol listesi ile bebeğin herşeyini kontrol ediyor, herbir bebek yaklaşık 30 dk sürmüştü. Yapılırken ben çok heyecanlandım, insan doktorun ağzının içine bakıyor ne diyecek diye...Bunun sonucunda da bebeklerin sağlık durumu ve riskleri açısından detaylı bilgi veriyorlar. Açlık tokluk etkili değil, bebeklerin uyku evresinde olmaması için öncesinde tatlı birşey yiyebilirsin, uyuyor bile olsalar o kadar kurcalamaya uyanıyorlar zaten:))
İnşallah güzel haberler alırsın:) ikinci konu ikizlerde bel destek kemeri kullanımı tavsiye edilmiyor tek bebek kadar boş yer yok karında, kemerin geçtiği ve sıktığı yerlerde bebeklerin ve onların destek sistemlerinin bulunması sorun yaratabiliyormuş.

~Hilbur; çok zor bir süreç geçiriyorsun, sen ve bu durumu yaşayan bütün yeni anneler bence, ancak bizler bu duruma adayız ne yazık ki önemli olan bebeklerin sağlıklı olması, iyi bakılması ve hayata tam hazır olması, çok şükür her geçen gün daha iyi oluyorlar öyle düşün. Sana ve sütüne çok ihtiyaçları var, kolay değil ama kendini bırakma sakın... Aklına hep güzel şeyler getir, sen güçlü ol ki onlar da güçlü olsunlar. Bekay çok güzel yazmış sana... Seni yine enerjik ve neşeli görmek istiyoruz:))) herşey düzelecek, inşallah en kısa zamanda canım...

Herkese sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…