- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.561
slm kızlar bende genelde sesiz okuyucuğum allah kısmet ederse benimde ikizlerim olacak onlara daha alışveriş yapmadım haftaya yapmayı düşünüyorum çünkü çok geç kaldım biiyorum benim kafama takılan doğum yapmış anneler prematüre bebek kıyafetimi alayım yoksa normal hastane çıkışımı alayım bana bilgi verirseniz sevinirim
kızlar iyi akşamlarrrrrrr
biz de bugün doktordan geldik
bebeler iyilermiş, ikisi de 2500 gr ı geçmişler
suları iyiymiş, hareketleri çok iyi dedi,
kalp atımları çok güzel dedi, kızımın ön cepheden resmini gördüm
doktor bile şaşırdı, bu kız senin fotokopin gibi dedi
mutlu oldum
salı günü tekrar kontrele çağırdı
yani hala doğurmuyorum
Gözün aydın canım, inşallah hep böyle güzel haberler alırsın.
**iyi akşamlar kızlar inşallah herkes iyidir.az önce saçlarımı kestirdim çok güzel oldu belki biraz dökülmesi de durur. benim kaç gündür canım sıkkındı,bugün biraz daha iyiyim...
eşimle konuşunca öyle içim rahatlıyoki,ve ozaman diyorum ki çevremdekiler yüzünden boşuna kendimi üzmüşüm...
benim k. peder kızlarım için iki tane eski isim bulmuş,benim hiç sevmediğim isimler..onları koyucakmış...benden önce doğum yapanlar vardı ailede onlara koymadıda şimdi bana diyorlar...ilk kızımda da aynısını yaptılar ,sonuç eşim ve benim ortak kararımız oldu...kaç gündür kabus gibi ,herkes bişeyden yakınıyo benimde şuan sorunum bu..dün akşam eşimle konuştuktan sonra biraz rahatladım,ama yine hep aklımda .doğumdan sonra kavga çıkmazsa iyi ....eşimi uyardım lohusaykende hamilelik gibi hassas oluyo insan biliyosun dedim .sütüm kesilirse yavrularımız aç kalır, allahtan çok anlayışlı ve aynı fikirlere sahibiz..
ve o bana kızıyor sen niye kendini yıpratıyosun ben ne dersem o olur..benim fikirlerimde seninkiyle aynı değilmi diyor...
bilmiyorum ,şuan tüm zorluğu çeken benim,eşimde destek olsada fiziken ben yaşıyorum herşeyi ...neden çocuklarımın isimleri sevmediğim isimler olsun...benim istediğim olmasın...yaşlılarımız saygıdan ötürü ses çıkarmayınca neden böyle yapıyorlar bilmiyorum...benimde öyle bi huyum varki kafaya taktığım ve haklı olduğum şey mutlaka olacaktır..inşallah bi kırgınlık çıkmaz......
kızlar iyi akşamlarrrrrrr
mutlu oldum
yani hala doğurmuyorum
Hilalcim,sana 2sey anlatcam,birincisi benim bebegimle sondayla beslenirken,biberonu almiyodu,cok uzuluyodum,bu nsl aliscak diyodum,bi gun forumda bi anne demiski,dr.um dediki biberonu almayan cocuk memeyi daha iyi kavrar,bu aklima yer etti,sonunda emzirebilir miyim diye sordum,tamam dediler,gercektende bi kavradiki sorma,belkide 1600gramken falan,ertesi gun bi gittim,biberonu lıkır lıkır iciyohem oradakiler sana kanguru yaptiriyolar mi bi soylesene hemsirelere,cok faydali bisey;-) 2.si daha 4 hafta sonra cikariz diyede dusunme,mesela bize dedilerki 2kg.dan once cikarmayiz,760gr.dan 2 kg.a gelmek mucizeydi,cunku bebegim bugun 20gr alip,yarin 10gr veriyodu,bi cuma gunu dedilerki,pazar gunu cikartcaz,ben dedimki taa obur pazar mi,hayir bu pazar dedi,inanamadm,cunku daha 1840gr.di,gercekten mi dedm,ve hastaneden cikana kadar,inanamamistm,cunku hep 2kg.a takilmistm,ve daha gunlerce bekleyecegimi dusunuyodum,yani hic belli olmuyo,ki senin bebeklerin cok iyi,ins.en kisa zamanda babaniza ve evinize kavusursunuz ;-)
Kesinlikle kilolari ve aldigi sut miktarlari cok iyi,emzirme konusunda ısrarci ol,emmeyi basaramasa bile,herdefasinda senin kokunu sicaklıgini alsin,o bile süreci hizlandirir,sana yakinlasmak icin,o da emmeye zorlayacaktir kendinı,hemsirelere israr et,meslektaslarim hayir demezler;-) bu arada resimlerinizde cok guzel cikmis;-)canım hep kafama takılan bi soru bu zaten...annemde gazlayıp duruyor zaten emzirmem için ısrar etmem konusunda..yarın konuşucam doktorlar.en kötü emmezler ne kaybederizki...
kanguru ilk 2 gün yaptık aslında ama şimdi giyinikler ya sadece kucağıma alıyorum...ten teması 1 haftadır olmuyor...bu gece aradım deniz 3 biberonunu bitirmişti çok şükür 9 dada bitirmiş..galiba başarmaya başladı...derin 3 te yarısını bitirmişti bide gece 3te deniycekler artık bakalım sabaha belli olur ne olduğu..
ama şimdi içime kurt düştü yarın ısrar edicem...kiloları ile eve çıkmalarının pek alakası yok dedikleri içinona takılmamaya çalışıyorum ..derin 2300 gr deniz 2130 gr...aslında iyi kiloları değilmi
ciğer geliştirici iğnen yapıldıysa için daha da rahat etsin. benimkiler onun sayesinde iyiler çok şükür. o kadar küçükler ki, çok şükür organ gelişimlerinde problem yok. tek sorun beslenme. onu da aşıyoruz çok şükür. moral kasılmaları sancıları çok setkilyor, dikkat et kendine.slm kızlar..salı günü kontrolüm vardı.kasılmalarım vardı fakat nasılsa herşey yolunda diye kafaya takmıyordum.neyse ultrasona girdim sular iyi,kilolar iyi,haftası 34+4 gözüküyor falan yine herşey yolunda.dr. a diyorum kasıma oluyor sancıda çekiyorum dr. diyor büyüyorlar sıkıntı olması normal ama yinede nst ye bağlayalım rahat olalım.ben nst ye bağlanıyorum ve sancılarım 90-98-100 .. hemen 2 doz ciğer geliştirici yapıldı artık doğum zamanını bekliyoruz bakalım nekadar daha durursa bebişler..sürekli yatıyorum şöyle 1 hafta daha dayanırız belki diye bakalım hayırlısı..benden şimdilik haberler bu kadar. bu arada mergen ne yaptı acaba onuda merak ettim inşallah herşey yolundadır.
hoşgeldin aramıza.merhaba arkadaşlar
ben de 11 haftalık ikizlerime hamileyim, inşallah ben de sağ salim kucagıma alırım,
korkularım cok fazla, ıkı hafta sonra ense takibi yapılacak ikili üçlü yapmayacagım dedi doktorum umarım iyi sonuclar alırız hem belki cinsiyet de öğreniriz :))
sag gögsumun altında bır agrı var nefes alırken dönerken filan agrı oluyor, inş bebeklerle ilgili değildir, bir de su göbek altındaki çizgi bende erken oluştu daha şimdiden var ,
ben hamileliğimin basında laparoskopik ameliyat gecirdim ve göbegımde ameliyat yaram var, kızlar göbek büyüdükçe bu yara da acılır mı acaba henuz kabuk baglamadı
canım beninkiler emiyor ama çekemiyorlar. emdikten sonra sağıyorum sütümü emzirmediğim zamankiyle aynı çıkıyor hemen hemen. büyük kızım daha iyi bu konuda. ama küçüğüm ağzına alıp göğsümün sıcaklığı ile uyuyuveriyor.derinle deniz den haberlere gelelim şimdide:)
hastanede adları tembel ve uykucu bebeklere çıktı:) 8 saatte 1 45cc sütle besleniyorlar..çok şükür her ikiside sadece anne sütü ile besleniyor mama takviyesine gerek kalmıyor.ama ben görseniz hoştain ineklere bağladım durumu iyice:) çok şükür allaha bu anlamda bari iyi gidiyor..
emmiyorlar tabi hala bugün deniz 45 cc 37 ccsinde uyuya kaldı...derine zaten 6 satta 1 biberon deniyorlar oda yarısını ancak emiyor gerisi yine sondadan...doktor bu şekilde çıkaramam dedi bugün..ben emzireyim dedim biberonu emmeyen prematüre bebek seni hiç tutamaz dedi...beklemek zorundayız dedi...geçen bi bebek vardı 38.haftaya kadar bekledik onun kide çok geç gelişti dedi..bayılıyordum nerdeyse..4 hafta daha ne yaparım bilmiyorum...tabi böyle olunca eşim bu akşam balıkesire döndü annemle kaldık yine burda..işiyle ilgilenicek biraz 10 gündür burda daha ne kadar kalacağımızda belli değil üstelik..,,
kötü oldum ama sen de gidiyorsun bebeklerimde yok ne yapıcam ben şimdi diye ağladım...gittiğinede üzüldü...ayy ne bilim yaa...
allahım sana yalvarıyorum bebeklerime güç ver artık evimize dönelimm...
bebeklerin az süt içiyorlarmış. moralini bozmak gibi olmasın. büyük kızım 1900 gr olan 2 saatte 30-40 ml, küçük kızım 3 saatte 30 ml süt alıyor. sadece anne sütü veriliyor. çok şükür ki sütüm iyi geliyor. dondurucuya istiflemeye başladık bile.
4 hafta uzun bir süre evet. sadecce beslenme probleminden mi kaynaklanıyor bu? doktor küçük kızım için haftaya cumaya yani bir hafta sonra çıkarırız dedi. haftaya 1,5 kilo olmasını bekliyoruz.
eşinin yanında olması çok önemli. seni çok iyi anlaıyorum. eşimin doğum izni bitecek. hemen yıllık izin de kullanacak. hastaneye gidip gelme işlerimiz bitsin normale düzene gireceğiz inşallah.
senin için daha da zor. evinde eşinden kendi düzeninden ayrıldın. bebeklerinden de ayrısın. yaşamayan anlayamaz bu durumu gerçekten. allah şu zamanları tez zamanda bitirsin inşallah.
çok üzüldüm canım. nasıl hepsini birden kesebilir ki. hadi bir ikisi oldu da 5 tanesi birdenKv herşeyi ben bilirim havasında diye daha önce anlatmıştım sizlere.Sabah kuzularımın karınlarını doyurup altlarını ve kıyafetlerini değiştirdim.Bu arada kv tırnak makasını istedi.Ben diğer bebişle ilgilenirken kendindeki kuzumun sağ elinin 5 parmağını da kesmiş tırnağını keserken.Yavrum nasılda ağlıyor.Gözünden hiç yaş gelmemişti bugüne kadar.Ciğerim sızladı resmen,kucağıma aldım ama iş işten geçti tabi.Ne yapsam ne desem boş...Canım sıkılıyor,ağladım biraz,içim daraldı.Bepanten sürdüm parmak uçlarına.Canım yavrum benim,sana gelen bana gelsin...bunu biz de yapabilriz, her şey olabilir. ama sana güvenmeyip sen ne bilirsin havasında yapıyorsa eğer bu hatasını nasıl telafi eder. geçmiş olsun
eşin yanındaysa boşver gerisin. isim hakkı tabi size ait. ama moral bu bozuluyor. başka şeylere konsantre ol. moral erken doğumunu tetikler. hamileler ve lohusalar için en gerekli şey moral gelincik. sen daha önce de hamile kaldın biliyorsun. şimdi karnında iki bebek var. daha fazla morale ihtiyacın var.**iyi akşamlar kızlar inşallah herkes iyidir.az önce saçlarımı kestirdim çok güzel oldu belki biraz dökülmesi de durur. benim kaç gündür canım sıkkındı,bugün biraz daha iyiyim...
eşimle konuşunca öyle içim rahatlıyoki,ve ozaman diyorum ki çevremdekiler yüzünden boşuna kendimi üzmüşüm...
benim k. peder kızlarım için iki tane eski isim bulmuş,benim hiç sevmediğim isimler..onları koyucakmış...benden önce doğum yapanlar vardı ailede onlara koymadıda şimdi bana diyorlar...ilk kızımda da aynısını yaptılar ,sonuç eşim ve benim ortak kararımız oldu...kaç gündür kabus gibi ,herkes bişeyden yakınıyo benimde şuan sorunum bu..dün akşam eşimle konuştuktan sonra biraz rahatladım,ama yine hep aklımda .doğumdan sonra kavga çıkmazsa iyi ....eşimi uyardım lohusaykende hamilelik gibi hassas oluyo insan biliyosun dedim .sütüm kesilirse yavrularımız aç kalır, allahtan çok anlayışlı ve aynı fikirlere sahibiz..
ve o bana kızıyor sen niye kendini yıpratıyosun ben ne dersem o olur..benim fikirlerimde seninkiyle aynı değilmi diyor...
bilmiyorum ,şuan tüm zorluğu çeken benim,eşimde destek olsada fiziken ben yaşıyorum herşeyi ...neden çocuklarımın isimleri sevmediğim isimler olsun...benim istediğim olmasın...yaşlılarımız saygıdan ötürü ses çıkarmayınca neden böyle yapıyorlar bilmiyorum...benimde öyle bi huyum varki kafaya taktığım ve haklı olduğum şey mutlaka olacaktır..inşallah bi kırgınlık çıkmaz......
hoşgeldin aramıza. 10 haftalıkken öyle bir şeyler yemene gerek yok. sen sıvı tüketmeye çalış. bebeklerin senin depolarından besleniyorlar şimdi zaten. ilerleyen haftalar lazım sana düenli beslenme. umarım uzun sürmez.herkese merhaba, 10 haftalik ikizlere hamileyim. Tup bebek ile hamile kaldim. Simdilik pek bi sikayetim yok, hafif mide bulantilari ve halsizlik. Pek istahim yok cok uzuluyorum yeterince beslenemiyorum diye.. Bebislerin rahati yerinde su an biri 33 mm, digeri 34 mm. Aralarinda 1gun fark var. İnsallah hep boyle devam eder. Dr ikili tarama yapmicaz, ultrasonda bakicaz dedi. Ayrintili ultrasona kacinci haftada giriliyor, bir iki kere girmem gerekecek mi acaba?
hben hala anlamadım bu küvezdeki bebekleri giydirme durumunu. benimkiler sadece bezle duruyorlar. dün kızım çıkış yaptı çok şükür. daha önceden 2 tane tulumlu zıbın takımıalmıştım. evdeki kızıma onu giydiryorum sırayla. internetten sipariş verdim bekliyorum. hemen de bulunmuyor. benim kızıma prematüre kıyafet bile büyük geliyor minyatür olduklarından.bugün gene giitim kuzularıma..iyiler çok şükür artık gözlerini açıyorlar gözlerimin içine bakıyorlar...allahım nasıl diyeyim size ben allahın çok sevidiiği bi kulmuşum ki bunca zaman olmamış bebeğim...bi sebebi varmış...derinle deniz gelcekmiş...iyiki olmamış yıllarca...bu kadar kıymetli olurlarmıydı yoksa....derinin altını aldım bugün...bayağı becerdim bu sefer :) 10 gündür sürekli kıyafet istiyor hastane valla battım...500 tllik tulum aldım geçen hafta aldıklarım şimdi olmuyor yenileri aldım bide hemşireler demezmi bunlar hiç iyi değil yakaları v diye..allahım zaten ameliyatlı ameliyatlı 10 gündür alışveriş merkezi dolaşmaktan lohusalığımı anlamadım ağrım dinmiyor...dedim bunan sonra siz yapın alışverişi ben beceremiyorum zaten prematüre bulmak çok zor...dün artık alırken eşimle aht ettik...kimin ikizleri olursa yolluycaz prematüre tulumları.... herşeyi tertemiz duruyor 5 gün giymediler ilk aldığım tulumları sabah akşam üst değişiyor yani düşünün...
ben çok etkilendim bu lohusalıktan..duygusal açıdan hamileyken çok ağlanır falan denir ya bendoğurduğumdan beri böyleyim..dün gece eşim gitti dedim ya size..eve varınca mesaj atmış..ben vardım dünyanın en güzel annesi merak etme ..seni çok seviyorum diye...allahım sabaha kadar zırladım...öle çok seni seviyorum diyein bi adam değildir zatı muhterem ..ben diyince bile eyvallah der...o bile farketti heralde halimi bari biraz ilgileniyim kadıla dedi:) :)
evdede annemi üzmek istemediğimden pek belli etmiyorum ruh halimi...size geçiyor valla nazım idare edin beni artık...
lohusa duygusallığı diye bir şey var hilbur. yalnız değilsin. ben de bugünler de çok ağlak oldum. kızımı perşembe eve çıkardık. ama sarılık başlangıcı vardı. doktor yarın gelin artarsa fototerapi yapıcam dedi. çocuk sarılıktan sürekli uyuyor. emmesi gerek ki atlatsın sarılığı. zorla uyandırıp besledik. ama yeterli değildi. ertesi gün gittik kontrole, sarılığı artmış ama yine fototerapi görecek düzende değil diye eve yolladı. ve de tartmışlar bir günde 20 gr vermiş. evde daha düzenli başladık beslemeye. zorla uyandırdık. saatte bir neredeyse. verebildiğimiz kadar verdikç kıyamıyorum çovuğa. süt içiyor ama 10 ml eksik içiyor.aman allahım ne kadar önemli o 10 ml. dün tam bir saat ağlama krizine girdim. ama gecene oldu bilmiyorum kızım tam saatlerinde istediğimiz kadar sütü içti çok şükür. şimdi moralim çok yerinde. sanırım sarılık mı geçmeye başladı bilmiyorum. bugün yine kontrolümüz var.
seni çok iyi anlıyorum. elden bir şey gelmeyince insan çok çaresiz kalıyor. allah bizlere çok sabır versin. özellikle eşlerimizin tavrı çok önemli. umarım ikizlerimiz aramıdaki bağları dahada kuvvetlendirir. ağlamak istediği zamn apla bence. o duygusallıktan oluyor. boşalman daha iyi bence. ağlamak günlerimde maşallah sütüm de kat kat artıyor. bu dönem böyle geçecek. çok normal.
d
oh oh papatya, bekle biraz daha. herşey çok güzel olacak sizler için.kızlar iyi akşamlarrrrrrr
mutlu oldum
yani hala doğurmuyorum
Hilalcim,sana 2sey anlatcam,birincisi benim bebegimle sondayla beslenirken,biberonu almiyodu,cok uzuluyodum,bu nsl aliscak diyodum,bi gun forumda bi anne demiski,dr.um dediki biberonu almayan cocuk memeyi daha iyi kavrar,bu aklima yer etti,sonunda emzirebilir miyim diye sordum,tamam dediler,gercektende bi kavradiki sorma,belkide 1600gramken falan,ertesi gun bi gittim,biberonu lıkır lıkır iciyohem oradakiler sana kanguru yaptiriyolar mi bi soylesene hemsirelere,cok faydali bisey;-) 2.si daha 4 hafta sonra cikariz diyede dusunme,mesela bize dedilerki 2kg.dan once cikarmayiz,760gr.dan 2 kg.a gelmek mucizeydi,cunku bebegim bugun 20gr alip,yarin 10gr veriyodu,bi cuma gunu dedilerki,pazar gunu cikartcaz,ben dedimki taa obur pazar mi,hayir bu pazar dedi,inanamadm,cunku daha 1840gr.di,gercekten mi dedm,ve hastaneden cikana kadar,inanamamistm,cunku hep 2kg.a takilmistm,ve daha gunlerce bekleyecegimi dusunuyodum,yani hic belli olmuyo,ki senin bebeklerin cok iyi,ins.en kisa zamanda babaniza ve evinize kavusursunuz ;-)
Bugun tugba kizina kavustu sanirim,artik bol bol hasret giderirler,3 gun tugbayi goremeyiz heraldedarisi Hilalin basina ins;-)
bu arada hala sinem ve mergenden haber yok sanirim,ins.iyilerdir :-(
canım hep kafama takılan bi soru bu zaten...annemde gazlayıp duruyor zaten emzirmem için ısrar etmem konusunda..yarın konuşucam doktorlar.en kötü emmezler ne kaybederizki...
kanguru ilk 2 gün yaptık aslında ama şimdi giyinikler ya sadece kucağıma alıyorum...ten teması 1 haftadır olmuyor...bu gece aradım deniz 3 biberonunu bitirmişti çok şükür 9 dada bitirmiş..galiba başarmaya başladı...derin 3 te yarısını bitirmişti bide gece 3te deniycekler artık bakalım sabaha belli olur ne olduğu..
ama şimdi içime kurt düştü yarın ısrar edicem...kiloları ile eve çıkmalarının pek alakası yok dedikleri içinona takılmamaya çalışıyorum ..derin 2300 gr deniz 2130 gr...aslında iyi kiloları değilmi
evet bir kızıma kavuştum çok şükür. beslemen derdindeyim onu. şu sarılığı atlatıp uykulardan uyandırabilirsek çok rahat edeceğim inşallah. ilk gece herkes de olduğu ya da olacağı gibi en ufak sesine yanına giderek geçirdim. tabi yorgun düşütüm. ertesi gün hastane ev hastane ev derken vakit de geçmiş. doktor eve çıkarınca 20 gr vermiş deyince moralim alt üst oldu. beslenememsi sarılıktan dedi ama gel de bana anlat. çocuğa bakamıyormuşum gibi düşündüm. ama dün geceyi güzel geçirdik çok şükür. saatlerinde uyandı istediğimiz kadar süt içti ve uyudu. bu arada kızım 2 gündür hiç ağlamadı. çok uslu maşallah. doğum anında bir kedi gibi miyavladı o kadar.
ben emzirme tarfatarı pek değilim şu dönemde başak. tabi gün içinde memeyi de vermek gerekiyor tabi. ama ben ne kadar süt verdiğimi bilmiyorum emzirirken. sağıp verince günlük süt tüketimini görüyorum. prematüre bebek memedeyken gerçkten çok yoruluyor. emiyor ama sütü çekemiyor. bir de orası ona huzurlu geliyor. sıcak meme, anne kokusu, o kadar rahtlıyor ki uyuyuveriyor hemen. küçük kızım hele. hastaye emzirmeye gidiyoruz sabah akşam. göler felfecir açık geliyor uykusunu almış vaziyette. memeyi veriyor. zaten emmiyor. ağzında tutuyor. bir de güzel uyuyor sevemeden. küvezdeyken de susmuyormuş. sık sık ağlıyormuş. daha ben duymadım hiç ağladığını.
ne kadar süt emdiklerini bilmediğimizden şu dönemde biberonla vermek daha mantıklı sen de tecrübe ettin bunu. doktorla da konuştum. bencede biberonla vermelisin. ne kadar içtiğini görelim. ama gün için de memeni de ver dedi. ilereyen zamanda biraz daha güçlendiklerinde sadece memeden beslersin dedi.
annemde evde çok kızıyor emzir diye ama anlamıyor. normal bebek sanıyor bizimkileri. biraz zaman geçsin ondan sonra. vallla sağmak 2 katı iş şuan. sağmak ayrı dert onu içirmek ayrı dert.
kızlar dün doktorda kalp atışlarını dinledik maaşallah çok güzel atıyorlar. yalnız siz tecrübeli arkadaşlara bi sorum olacak. bizimkiler altlı üstlü duruyorlar rahimde sizinkilerin yerleşimi nasıldı. sonradan değişirmi
Gözün aydın canım, maşallah bebişlerine.Yerleri zamanla değişebilir. Benim bebişlerde ilk zamanlar altlı üstlü dururlardı, sonra sağa sola yerleştiler, sonra soldaki sağa sağdaki sola geçti. Son olarak altlı üstlü duruyorlar, yerleri daraldığından artık değiştiremiyor da miniklerim.
kızlar dün doktorda kalp atışlarını dinledik maaşallah çok güzel atıyorlar. yalnız siz tecrübeli arkadaşlara bi sorum olacak. bizimkiler altlı üstlü duruyorlar rahimde sizinkilerin yerleşimi nasıldı. sonradan değişirmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?