2013 ikiz anne adayları buraya

Bu anlattiklarin cok tanidik geliypr
ama ben daha senin surumunda degilim annem yanimda ama yakinda gidecek... Herkesin bebeginin farkli huylari var... Seninkiler daha zor anlasilan zaten ayni olmasini bekleyemeyiz
benimkiler daha iyi ama gaz sancisi olmadogi gunler
sanirim seninde sutun cok yeterli degil... Bende de durum ayni sutu iyi olanlar daha rahat sanki... Hem emzirmek kolay jemde sagip bi tarafa atmak
ben hem emzieiyoeum hem mama veriyorum
uc gundur not alitoeum rahatladim kim ne kadar beslenmis fikrim oluyor
Zor demeyim ama herdeye ragmen cooook guzel

Maşallah, yesinler senin bonus yumurcağını.

İlgili bir doktorla karşılaşmana çok sevindim canım, fitilini kullanmayı aksatma, bir süre sonra etkisini gösterir inşallah. 30. haftanın bitiminde tam 7 aylık oluyorlar normal hesaba göre(yani hamile kaldığımız andan bu yana), sat'a göre olanında değil de.

Allah sana da bebişlerine de iyilikler versin canım, çok sıkmamaya çalış kendini. Birçok şey tecrübeyle elde ediliyor,zamanla yoluna girer her şey inşallah, daha da rahatlarsın.

Canım Allah yardımcın olsun güldürdün beni.Allah da seni güldürsün şekeerr:))Ayy bn nasıl olcam diye düşündüm bir an.

arkadaşlar mrb,biz bu hafta bebek arabası almayı düşünüyoruz da modele hala karar vermiş değilim arka arkaya olanı pek düşünmüyorum,yan yana olan daha mantıklı geliyo ama hangi marka hangi model aldınız ya da düşünüyosunuz..yardımcı olursanız çok sevinirimmm=)))

slm arkadaslar umudunu kaybedenlere destek olmak ıcın bu sıteye uye oldum hıkayemı paylaşmak ıstedım. bursa acı badem hastanesınde tüp bebek tedavısı gordum
tedavıyı gorenler bılır maddı ve manevı olarak cok yıpratıcı ama umut ve anne olma ıstegı herseyden once gelıyor uc denemeden sonra suan ıkızlerıme hamıleyım bunu once Allahıma sonrada bursa acıbadem hastanesı Şahin Zeteroğlu ve ekıbıne borcluyum. ilk iki denemede basarısız olunca butun umudum gıttı derken son denemede hemde grade 2 embırıyoyla hamıle kaldım bunu sızlerle paylaşmak ıstedım kendıme cok dıkkat ettım transfer sonrası hep yattım dınlendım arada gezındım ev işleri ve calışma hayatımda ızne ayrıldım :)) transfer sonrası agrılarım hıç gecmedı bel karın agrısı kramplarım oldu kasılmalarım devam ettı mıdem cok bulandı ve bas donmelerı yaşadım tansferim 26 ocakta yapıldı 07 şubatta kandan test yaptırdık ve degerın 383.5 cıktı baskada test yaptırmadım testten 12 gun sonra Şahin hocam muayene ettı ve ıkızlerımızı gorduk ve kalp atıslarını dınledık Rabbım ısteyen herkese bu duyguyu yasattın hıcbır kucagı boş bırakmasın sakın umudunuzu ve dualarınız eksık etmeyın 5 yıl sonunda bunları yasamak bana da nasıp oldu Bursa AcıBadem Hastanesıne Hocam Şahin Zeteroğluna ve güler yüzlü sıcak kanlı ilgili tüm ekibine sonsuz tesekkurler umarım evlat sahıbı olmak ısteyen herkese bu yazdıklarım vesıle olur

Hayirlisi neyse o olsun insallah. Bebislerini saglicakla kucagina al çekirdek aileniz genislesin:)

Emin ol yalniz degilsin. Anlattiklarini okurken benmi yazdim bunu acaba dedim tek fark ben emziriyorum ama inan stres sutu cok etkiliyor. Benimde aksamlari yetmemeye basladi. Azaldigi icin bebekler uyuyamiyor. O yüzden aksamlari mamaya başlamayi dusunuyorum. Bence ya tamamen yalniz bakacaksin. Ya da yaninda hep biri olacak. Bi var bi yok inan o yüzden duzen kuramiyorsun. Soyle bi 6 ayi gecsek cok rahat edecegimizi dusunuyorum. İnsallah

Silver cross pop Dio aldık cnm

Aramıza hoşgeldin şekeerr,hayırlı olsun inşallh :)Bnm de 3.de tutmuştu.Bn umudumu hiç yitirmemiştim rüyamda görmüştüm 3.tedavimin başında.o yüzden hep umutluydum,önckilerde tutunduğunu,bebekle ilgili hiçbir rüya görmemiştim 2 yıl:)) demekki hayrılı zaman buzamnmış.İnşallh hamişliğin güzel ve mutlu geçer.

* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına bürünendir.

* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.

* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden kalkandır.

* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.

* İşten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp saatlerce koklayandır..

* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.

* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.

* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır.

* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.

* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.

* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.* Bebek şef şarkısı söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.

* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.

* İşten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,"Anne atttaaaaa" sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.

* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.

* Başka bir anneyi nerede görürse görsün "Seni çok iyi anlıyorum tatlım "bakışı atandır.

* Aşı takvimini ezbere bilendir.

* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu poşetlerle geri dönendir.

* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.

* İşe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.

* Uyduruk ninni besteleyendir.

* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.

* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.

* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.

* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için endişelenmektir.

* Anne demek iki küçük melekle,gururla,küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir.

* Anne demek yüreyini parçalara bölüp herbir parçayı özenle onlara sunmaktır.

* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır...!

kızlar beni göğüslerim acayip kaşınıyor ve hiçbir sütyenle rahat edemiyorum aslında büyümediler çok fazla ama neden olabilir?
bende de var o cilt kuruluğundan oluyor
teşekkür ederim..
hayatta her zaman mücadeleci olmak gerektiğine inanıyorum
hayat her zaman zor ,sadece çocuk bakımı zor değilki ,ama hayatta insan isteklerine ulaşabilmek için nasıl mücadele ediyorsa evladına bakarken de aynı mücadeleyi göstermeli
kimimiz aşk için kimimiz iş için belki senelerce uğraştık öyle değil mi ?
peki neden bebeklerimiz için mücadele etmeyelim ,onlar bunu pekala hakediyorlar..
ben doğumdan önce hep kendimi şöyle telkin etmiştim
doğumdan sonra artık tüm hayatın onlardan ibaret olacak ,sakın onları yük olarak görme ,onlar hayatının renkleri ,belki uykusuz kalacaksın ama hepsi geçecek zamanla rayına girecek ,sen olayın güzel yanlarını görmeye çalış..
işte hep böyle konuştum kendimle .
ve eşimle de ..
ona da belki bu süreçte stres ve yorgunluktan birbirmize gireceğiz ama girmemek için elimizden geleni yapalım ,bu süreçte birbirmizi üzsek de unutalım ..
böyle düşündükçe ve yaşadıkça insanın hayatı pozitifleşiyor gerçekten ,iyi düşününce ii oluyor ,ALLAH bir kapı açıyor
doğumdan önce bi süre annem yanımda kalsın istiyordum ,sonra doğurdum baktımki atla deve değil ,evde başkalarının olması çocuk bakmaktan daha zor ,yolladım annemi ,şimdi uykusuz da kalsam yorulsam da en azından kafam rahat ,en azından tek başımıza bu işin de üstesinden gelmeyi başarabilecğiz inş. eşimle beraber..
baştan beri hep zaten kendi işimizi kendimz yaptık bunda da elele verir hallederiz dedik
öyleki ALLAH yardım etti bugünlere kadar tek başımıza bakıyoruz yavrularımıza
RABBİM inş. böyle devam ettirir de yüzümüze güler,benim ve hepimizin
geçmiş olsun ..
6.aydasın 6 da
ölçümleri boşver sağlıkları iise salla gitsin

eve tek bebiş olsa emzirmek kolay da iki bebeişle zor bi de bebişlerinin huyuna da bağlı
kimi bebek 5 sakika emer 5 dakika uyur yine kalkar
kimisi bi emişte götürür 2 saat uyanmaz
işte bu durumda 5 dakika emen grubuna giren bbeklere sahipsen yandın demektirki iki tane de olunca çok zor
seninkileri bilmem ama ben arada meme tutuyorum içiyorlar memeden unutmadılar çok şükür inş. da unutmazlar
keşke sallanan beşil alsaydın öyle sallamayla hem de iki bebişe yetişilirmi
sen düzen şaştımı ona göre tekrardan aynı saatlere denk düşürüp düzeni yeniden kurmaya çalış
bizimkilerde de oluyor bazen o durum
ben o zaman alıyorum kucağıma oyalıyorum bi şekilde ikisini aynı saatte tekrar besliyorum denk getiriyorum
ya da mesela birisine biraz daha az veriyorum sütü az içince daha az uyuyorlar öyle dengeliyorum
ALLAH hepimizin yardımcısı olsun inş.

boşver çatlağı ,çatlak benim
oooooh karnım harita gibi sefam olsun
sen çatlağın kitabını bende gör gel
aman ne yapalım k olaymı ikiz annesi olmak ,o da hatırası kalsın

ula yaşım da çok büyük değil belki çoğunuz benden büyüksünüzdür
hayata güzel bakmadıkça hep mutsuz oluruz ne yapalım herşeye iyi yanından bakmak zorundayız
ancak böyle mutlu olabiliriz
aa ne demek tanışalım tabi gel buyur evim herkese açık valla
nerdesn bilmem ama ankaradayım ben
bu arada beni face ten eklemek isteyen olursa özelden ulaşabilir
Kızlaar bir eğitim sitesinde oylama sonucunda bilge üyeliğe seçilmişim, neden bilmem çok mutlu oldum, sizlerle de paylaşmak istedim. :)
tebrik ederim örtmenim
örtmenim dedim diye kızma sakın çok hoşuma gider o kelime
merhaba kızlar...yarın deniz çıkıyor hastaneden..ama derin hastanede kalacağı için doktorumuz talebimiz üzerine bizi kata çıkarıyor...derini hastanede bekliycez...
hadi gözünüzaydın bak bir aşamayı daha atlattınız
RABBİM böyle devamını nasip etsin inş.
hayırlısı olsun hiç sıkılma
ALLAH a dua et yeter
RABBİM neylerse güzel eyler inş.
Kizlar yaklasik bir saattir bir kac dk da bir sag kasigimda ani batmalar var.bicak saplanir gibi sanki.sizce endiselenmeli miym
ağırlıktan olur ara sıra öyle şeyler çok uzun ve acı verici olursa o zaman endişelenirsin
Gözünaydın RABBİM analı babalı büyütsün inş.

abooo hepinize yetişmek ne zor
herkese selammmm

merhaba arkadaşlar bebeklerini kucağına alanlar Allah hiç ayırmasın sağlıkla güzelliklerle büyütün bebeklerinizi. Hamile olan arkadaşlarım İnşAllah bizlerde sağlıklı şekilde kucağımıza alırız. Ben 10+4üm. şuan çok şükür herhangi bir sıkıntım yok. Sürekli ultrasyona girmek istiyorum korkularımdan kaynaklı sanırım İnşAllah bu korkularımda gececek Dr benden bazı testler istedi bun,kreatinin,sgot,sgpt,rubella ıgg ıgm, toxoplazma ıgg ıgm, cmv ıgg ıgm, tsh protein kan sekeri idrR bunları yaptıran varmı acaba aranızda aç karınlamı yapıldı bilgisi olan paylaşırsa sewınırım

Hayırlı olsun canım, Rabbim sağlık ve mutlulukla tamamına erdirsin inşallah. Hamileliğimin başında birtakım testler yapıldı ama isimlerini bilmiyorum, genelde normal çıkmıştı. Sadece hamileliğim boyunca kedilerden uzak durmamı söylemişti doktorum, toksoplazma testiyle ilgiliydi sanırım, o tür bir enfeksiyona bağışıklığım yokmuş. Aç mı gittim tok mu gittim tam emin değilim, hatırlayan arkadaşlar yardımcı olurlar.

hYIRLI OLSUN ARKADAŞIM ARAMIZA HOŞGELDİN=)))
CANIM BUNLARDAN TSH KAN ŞEKERİ VE İDRAR TAHLİLİ DE BAKILACAĞI İÇİN AÇ OLMAN GEREKLİ...

merhaba kızlar...yarın deniz çıkıyor hastaneden..ama derin hastanede kalacağı için doktorumuz talebimiz üzerine bizi kata çıkarıyor...derini hastanede bekliycez...

Merhaba hilbur ,
Bildiğim kadarıyla senin bebeklerin memorialde. İnşallah tez zamanda hayırlısıyla çıkarsınız.

Benim sana bi sorum olacak, yeni doğan yoğun bakım ücretsizmiş diye birşey duydum.
Bu memorialde de geçerli mi? Memorial bana çok yakın ve erken doğum olursa orayı düşünebilir miyim diye soruyorum.
Bu arada özel sigortamda yok. Doğum ücreti normalde ne kadar biliyor musun?

Şimdiden teşekkürler..

kızlar öncelikle kaç gündür söyleyim diyorum tutuyorum kendimi,ama aryık dayanamıycam,biz burada hamileliğimizden beri tecrübelerimizi paylaşıyoruz,son zamanlarda dikkatimi çekiyo,bizim yada kendi adıma konuşayım,paylaştığımız zorrluklar,sanki sizin gözünüzü korkutmak amaçlıymış gibi anlaşılıyo,amaç burası paylaşım alanı,herkes kendi tecrübesini yasıyo ve anlatıyo,buraya girerek inanın stres atıyorum,yalnız olmadığımı düşünerek...kimsede kusura bakmasın,2 çocukla hayatın kolay olduğunu söylemek yalan olur,eğer zorlanmadan tek başıma iki çocuğu büyütüyorum diyene açıkçası inanmıyorum varsada çok nadirdir,ilk defa yaşadığım anneliğin zorluklarını yasıyorum ve paylaşıyorum ama asla gocunmuyorum,zorsunmuyorum,bunu daha öncede söyledim,onların bir gülüşü dünyaya bedel,mis gibi kokusunu içine çektiğiniz an herşeyi unutursunuz diye...ben zorluklardan bahsediyorum,evet 3 aydır cok zorlanıyorum,çocuklarım huysuzdu,aslında öylede demeyim,klasik her çocuk gibi gaz ve uyku problemi işte ama çok şükür yavas yavas,büyüdükçe,normale dönüyo benim içinde hayat,ama bunları okuyunca öyle hissettimki,sanki ben hep kötü şeyler anlatıyorum ve çocuklarımdan çok pişmanmışım gibi bişey çıkarıyorum yanii sizin gözünüzl...,ben burada ilk doğum yapanım,bütün tecrübelerimi anlattım,meseladoğum öncesi bazı alın dediklerimi önce kimse almadı,doğum yaptıktan sonra alel acele aldılar,veya evet bu da gerçekten lazım oluyomuş,aldık yaptık dediler,yani sonunda herkes kendi tecrübesini yaşadı ve yazdı,benimki de öyle,ama gerçekten rahatsız oluyosanız bundan sonra anlatmam....................................

hoşgeldin aramıza. burada tek kese ikiz olan arkadaşlar var. birinin kalbinin sonradan gliştiği görülüyor. umarım ikiz olarak devam eder hamileliğin.
hilbur gözünaydın. en kısa zamanda deriin de evde olur inşallah. doktor bizi kata çıkarıyr derken anlamadım. yoğun bakımdan mı çıkıyor kızın?
papatya aynı şey bende de yaşandı. bebeklerim 2 haftadır kilo almıyordu. daha küçk olan kızım, daha sıkışık duruyordu hatta. doktorum da bana aynı şeyi söyledi. bebeklerden biri stres hormonu salgılayıp doğumu başlatabiliyormuş. hiç sancım kasılmam olmadığı halde bir gece suyum geldi. miniğim doğumu başlatmıştı. sen bu vakte kadar iyi dayandın. bebeklerin arasnda da öyle anlamlı farklar yok. sanırım 2 kilonun üstündelerdi yanlış hatırlamıyorsam. endişelenecek br durum yok. inşallah benim gibi gecenin bir vakti suyun gelmez. saçımı bile taramadan doğuma girdim. umarım planlı vakitte doğar bebeklerin ki sen de o günleri istediğin gibi yaşarsın.

zor gerçekten. birininn çocuğu diğerine uymuyor. neden sallamaya alıştırdın? o çok fena bir şey. gerçş ben peşin konuşuyorum ama daha diğer bebeğim gelmedi eve. evdekiyle aramız çok iyi. karnı doydu mu yatağa koyduğum gibi uyuyor. diğeri gelince neler yaşayacağım bilmiyorum. allah kolaylıklar versin bana.
aynı anda ev işleriyle ilgilenmek çok yorucu oluyor. yoksa bence çocukların öyle br yoruculuğu yok. sadece uykusuzluk yapabilir. ama işte aynı anda temizlik, yemek bir de kafayı bunlara yormak zor. benim annem evde ama yine de evle ben ilgileniyorum. annem sadece yemek yapıyor. ve hastaneye gittiğimiz zamanlar çocuğa bakıyor. ona da diyemiyorum anne sen şunları yap diye diye. yoksa işim çok kolaylaşacak. çabuk da yoruluyor. sanırım annemi erkenden yollayacağım evine. 2 kızımla başbaşa olacağız. umarım şuankinden farklı olmaz durum. çok şükür aylinim hiç ağlamıyor. daha erken belki ama gaz sancısı falan da çekmedi. iyi gidiyoruz yani. umarım diğeri gelince de bu düzen devam eder.
bir yardımcı olacaksa tam yardımcı olmalı. yoksa düen oluşmuyor. yanında kim varsa ona bir görev vereceksin, o işi hakkıyla yapacak ve senin de aklın kalmayacak. yoksa bir gün öyle bir gün böyle yürümüyor. allah bizlere kolaylıklar versin.
hoşgeldin aramıza. paylaşımlarını bekliyoruz.
tüm hastanelerin yenidoğan yoğun bakımı ücretsizdir. kimseden para alınamaz.

hiç öyle düşünmeyin herkesin tecrübesi kendisine özel sonuçta. her bebek uslu olacak uyku düzeni hemen oturacak diye bir şey yok ki, sizin de tecrübeleriniz bazılarımızın işine çok yarayacak mutlaka. keşke bizim de bebeklerimiz bir an önce sağlıkla gelse de biz de uykulu veya uykusuz onlarla vakit geçirebilsek. ama sonuçta yeni doğum yapan herkeste lohusalığa bağlı hassaslık oluyormuş, demek ki herkeste farklı nüksediyor. hem sizi hem de sizi eleştiren arkadaşı normal karşılıyorum ben, bakalım biz neler hissedeceğiz o dönemlerimizde.

Canım burası paylaşım yapabileceğimiz özgür bir platform. Birbirini rencide etmeden, incitmeden herkes istediği paylaşımı yapabilmeli tabi ki. Hayat her zaman dört dörtlük geçmiyor sonuçta. Kimi zaman birbirimize dert yanıyoruz, kimi zaman mutluluklarımızı paylaşıyoruz. Kendi adıma sizlerin yaşadığı zorluklardan da ders çıkarıyorum, mutluluklardan da. Yeri geliyor eşimizle annemizle paylaşamadığımız sıkıntıları bu başlıkta dile getiriyoruz ve rahatlıyoruz. Çünkü durumumuzun hassasiyetini en iyi biz ikiz anneleri ve anne adayları anlıyoruz.
Ayrıca aylarca aynı karında beslenen, büyüyen bebişlerinizin huyları bile birbirinden farklıyken, insanların aynı şekilde düşünmesini, zorluklar karşısında aynı tavrı almasını bekleyemeyiz. Rabbim her birimize ayrı ayrı dayanma gücü versin.

başak bence hiç öyle düşünme yanlış düşünüyorsun. hepimiz ilk defa çoğul gebelik yaşıyoruz ve doğum yapıyoruz. bizi bizden başka kimse iyi anlayamaz. fikirlerimizden faydalanıyoruz tecrübelerimiz birbirimize ön ayak oluyor. benim başıma gelen senin başına da gelmiş olabilir. bunları paylaşıyoruz. hepimiz farkındayız ki annelik zor iş. öncelikle 9 ay sıkıntılarla karnında taşı sonra tedirginliklerle doğuma git ve bebişlere iyi bakmaya çalış. mutlaka zordur. ama bizim için çok da güzel bir duygu olacaktır. biz özel anneleriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…