- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.701
kızlar hamileliğimin 2.ayımdan sonra öyle bi kafaya takmıştımki gittikçe çirkinleşiyom,yüzümde lekeler çıkıcak, göbeğim çatlıycak,eşim yanımda incecik ve zatalileri çok yakışıklı,ailede yerli** jim cerry**derler ,akrep burcu ve cin gibidir,cinlikte ben ondan aşağı kalmamda... ,inanın geceleri durup seyrediyodum acaba beni nasıl buluyo,uzaklaşırmı,hareketlerini takip ederdim,bi yandanda belli etmemeye çalışıyom tabii,sonra bi gün patladım ve ağlama krizi...tabii o yine gülüyo,bide sizde de vardır bu durum ben eşim yalanmı söylüyo,gerçekmi halinden tavrında ve konuşurken gözüme bakmasından anlarım...sonraki günlerde nemi yaptım...ben başörtülüyüm,güzel bedenime uygun kıyafetler aldım tabii eşime seçtirdim hepsini.dışarda uyumlu ve yakışan elbiseler,birazda makyaj ki benimki deli olur,tutmayın beni morel tavan yapmış..bi gün yanına gittim mahallede esnaf eşim bana dediki gelsene kenara o an elinde bi selpak çok açık renkteki rujumu aniden sildi hem şaşırdım hem hoşuma gitti,beni kıskanıyodu...evde sürekli bu hamilelikten öncede böyleydi şort,tayt tişört öyle dolaşırım o gelene yakın kalkıp bi çeki düzen veririm...ben onun yanında ,evde bol bol şeyler giymem penye türü giyerim...bi gün k. validem başka bi hamile kadını bana anlatırken o bol giyo diyerek bana taşı vurdu ama kusura bakmasın eşim evde böle giymemi seviyo bende böyle giyiniyom yani 2 ay boşuna kendimi üzmüşüm...inanın takıntılar bitmiyo şimdide çevredekilerin söylemleri,isim konusuydu,şuanda da beşikler...k.pederim alcak tutturmuş beraber bakalım eşim olmadan onunla nasıl bakıyim ...alcaksan ver parasını biz karı koca bakalım hee eşim ben alırım dese onuda kabül etmez bide aynı binada oturmak ne kötü bişey....herkes ayrı bi sorun biri daha var oda evin gelini hergün başımın etini yiyo çok zorluk çekicen evin böle düzenli olmuycak,falan ...herseferinde diyom dinlemiycem lafını yarıda kesicem inanın o an bi çene varki ne diyceğimi unutuyom....yani ben etrafıma kulak assam şimdiye çoktan doğurmuştum..en güzeli geçen sizlerinde bana tavsiye ettiği gibi herşeyi eşine bırakmak , onu ileri sürmek artık öyle yapıyom kafam rahat şimdilik.....başınızı ağrıttıysam kusura bakmayın,bi size herşeyi anlatabiliyom....
kızlar ben geldimmmmmmm
ama haberlerim iyi mi kötü mü bilemedim
öncelikle ağdaya gittim
sanırım hamilelik hormonlarıyla alakalı olarak eskisinden biraz fazla acıdı
ama değdi
tertemiz oldum en az 20 gün
çok da isbetli bir karar vermişim ağda ile ilgili
neden mi?
bugün ilk defa nst ye bağlandım, sancım falan çıkmadı,
kasılmam falan da olmuyor hiç
ama ultrasonda bakarken doktorum
kızımın gelişiminin çok yavaşladığını söyledi
ama oğlum gayet iyimiş
yarın bir de perinatoloğumuz görsün seni dedi
eğer o da aynı görüşü paylaşırsa
çarşamba günü alalım bebekleri dedi
yarın sabah 9 da hastanede olacağız
her iki prof bir daha bakacak
alınmasına karar verilirse ciğer geliştrici iğnem yapılacak ve çarşamba günü bebekler alınacak
yok biraz daha dursun derlerse
cumartesi günü alınacak bebekler
hastaneden çıkınca sersemleştik eşimle
bir garip olduk
çekirdek aile olarak son yemeğimizi yiyelim dedik
ve gidip güzel bir yemek yedik
Kizlar yaklasik bir saattir bir kac dk da bir sag kasigimda ani batmalar var.bicak saplanir gibi sanki.sizce endiselenmeli miym
Canım rahmin genişlemesi liflere baskı yapıyormuş, bu da rahimde gerilmelere ve ağrılara sebep oluyormuş. Ben de yaşamıştım hala ara arada yaşıyorum. Keskin kısa süreli batmalar... Yine de endişeliysen doktorunu ara istersen.
mrb,benim şahsi fikrim,sadece ezirmeyle bebeklerin doyduğunu düşünmüyorum,çünkü yeteri kadar ememiyolar,yoruluyolar,bırakıyolar,sütün yeterliyse emzirdikten sonra sağıp arkasından verilmeli,zaten doymasalar uyumaz ağlarlar,ama seninkiler doyuyo kii 3 saat uyuyo,ben mamada kullandığım için,ağlayınca,birini emziriyorum,diğerine mama veriyoruz,benim kuzular çok huzursuz ve gazlıydı,saat başı uyanıyolardı,şimdi düzene girmeye basladı,ortalama 2.5-3 saat uyuyolar artık
masaallah canim cok guzel dayandiniz.bebislerinede sanada masaallah.simdiye kadar kasilma filan olmamasida cok guzelkızlar ben geldimmmmmmm
öncelikle ağdaya gittim
ama değdi
neden mi?
ama oğlum gayet iyimiş
alınmasına karar verilirse ciğer geliştrici iğnem yapılacak ve çarşamba günü bebekler alınacak
bir garip olduk
masaallah canim cok guzel dayandiniz.bebislerinede sanada masaallah.simdiye kadar kasilma filan olmamasida cok guzelbenim daha simdiden kasilmalarim oluyor.senin haftana kadar kalsam daha ne isterimki.bu haftaya gelmemde sunun etkisi buyuk dedigin birsey varmi?ona gore dikkat ederdik bizde..
hoşgeldin hayırlı olsun
süt sağmak daha zor emin ol ,seninkiler en azından memede doyuyor ,ben süt yetmediği zaman arada tekrar sağıyorum ,aletleri her defasında sterile ediyorum filan zor iş sağmak aslında..
ben 60 ile hamile kaldım 80 ile doğuma girdim
bir hafta içinde 15 kilom gitti 65 e düştüm
sonra da 2 hafta içinde eski kiloma döndüm
bende ödem çoktu birden gidiverdi
göbeğim yok sıfırlandı ama tabi çatlaklarım var
aman olsun o kadar ne yapayım
geçen hastanede biri bana annelerine baksana ufak tefek maş. mankend gibi demişti de ne keyiflendim bilemezsiniz
kilo zamanla gidiyor korkmayın
ben bi de su içme özürlüyüm ,bi de su içsem 45 kiloya filan düşerim sanırım
bi de ben çok çabuk zayıflayan biriyim onun da etkisi var
zamanında 15 günde 12 kilo vermiş biriyim
biz şuan bir düzen kurduk akşamları eşim gelince 2 seans beraber hallediyoruz hamsileri 1 seans da o tek hallediyor ben uyuyorum
seanslar arasında da tv izliyoruz film izliyoruz birbirmize vakit ayırıyoruz çok şükür
dün mesela 2 seans eşim baktı ben pasta börek çöerek yaptım 3 çeşit
sonra film koyduk izledik beraber
hem de biz tekiz başka kimsemiz de yok
biberonlar olunca böyle bir rahatlık oluyor
ne de olsa kendi sütüm sonuçta o açıdan da sıkıntı yok
şimdilik ii gidiyor
yeterki eşler destek olsun brbirine gerisi geliyor
benim kanamam da tam 40 .gün bitti
ama adı kanama sadece lekelenme şeklinde sürdü benimki 40 gün boyunca
hatta polip var bende rahim ağzında o mu kanıyor diye düşündüm doktora gidecektim sonra vazgeçtim iiki gitmemişim bitti gitti zaten
34.haftanın bir hikmeti galiba :)) Bende de geçen haftaya kadar hiçbir şey yoktu, 3-4 gün önce duş sonra kırmızı kırmızı çatlaklarımı görünce şok oldum. Çok da üzülmüyorum. Kızlarımın canı sağolsunOnlar iyi olsun da. Ama Nehir benim de öyle, göbeğim acayip şişti. Çatlamamasının mümkünatı yoktu valla. İnşallah kucağımıza alınca bebişleri hepsini unutacağız. Sen de durumlar nasıl, şişlik-ödem oldu mu? Kontrollerin nasıl geçiyor?
kızlar ben geldimmmmmmm
ama oğlum gayet iyimiş
bir garip olduk
Canım hadi hayırlısı, artık senin vaktin geldi zaten bu aralar bir zamanda kavuşmanızı bekliyorduk, inşallah en uygun zamanda ve sağlıkla olur. Doktorun kızının gelişiminin yavaşladığını nasıl anladı? Kordon kan akış ölçümünden filan mı? Son kontrolümde öyle bir ölçüm yaptı benim de doktorum. Ya çok heyecanlı tabi, dünyaya gelecekler ve düşünsenize bir daha hiçbirşey eskisi gibi olmayacak, böyle bir değişim ve heyecan yok:)) Allahım mutlu kavuşmalar nasip etsin hepimize...:18: Güzel haberlerini bekliyoruz...
Kızlaar bir eğitim sitesinde oylama sonucunda bilge üyeliğe seçilmişim, neden bilmem çok mutlu oldum, sizlerle de paylaşmak istedim. :)
canım ben haftada bir kontrole gidiyorum 5 haftadır
kiloları başa baş giderken
iki haftadır normal sınırlar dahilinde olsa da kızımda kilo alış hızında azalma gördü
ve böyle durumlarda bebek strese girip doğumu başlatabiliyor dedi
bugün bir prof perinatolog ile kendi profum bakıp alıp almayacaklarına karar verecekler
hayırlısı olsun hakkımızda
doktordan dönünce yazarım size
Günaydın kızar, iyi pazarlar,
Pazartesi sabahı 33+6 haftalık olarak kızlarımı spinal anestezi yöntemiyle dünyaya getirdim.
Derin 2065, Duygu da 2165 gr olarak doğdular.
1 gece küvözde kaldılar ve sonra yanıma verildi.
Hastaneden cuma taburcu olduk.
Hepinize mutlu, huzurlu bir gün diliyorum.
Ne yazık ki ben o huzuru tam hissedemiyorum. Belki ilerde çok kızacağım kendime, niye hamileliği zehir ettim kendime, niye o kadar pimpirikli oldum diye ama can çıkar huy çıkmazmış. Geceler yarım yamalak bir uyku ve o kısacık uykularda doğum yaptığımı görüyorum hep ama sıkıntılı. Uyanınca hemen yatağa bakıyorum suyum ya da kanamam gelmiş mi diye. Çok korkuyorum hala.
Dün dr. kontolümüz vardı. 2200'e yakın bebeklerin ağırlığı. 2500 olunca alacağım dedi dr, daha fazla dayanmaz dedi. Ben 15 marta gelip 37-38leri görelim istiyordum ama o 35 bitince gün verecekmiş. Vardır bir bildiği ama insan azcık tombik olsunlar ve vaktinde olsunlar istiyor yine de...
Şu enfeksiyon ve iltihap bırakmadı yakamı, yine antibiyotiğe başladık. El, ayk ve yüz şişmesi albümin ya da protein kaybıyla alakalı değilmiş ama iltihap etkili olabilirmiş. Ödemler yüzünden 1 haftada 4-5 kilo almışım. Çok rlanıyorum. Aşağıda şiddetli ağrım oluyor, sağa sola dönemiyorum. Bunlara dayanırım ama sertleşme ve sancılar korkutuyor beni. Umarım her şey yolunda gider...
iÇİNİZİ KARARTTIM SANIRIM, KUSURA BAKMAYIN. RUH HALİMİN ÇOK İYİ OLMADIĞININ FARKINDAYIM
herkese merhaba bende 7 haftalık hamileyim uzun uğraşlardan ve tedavilerden sonra:) ikiz gebelik benimki de, geçen Cuma kalp atışlarını gördük ultrasonda:) benim merak ettiğim bir sürü şey var yardımcı olursanız sevinirim, bebeklerin iyi gelişmesi için özel bi şeyler yaptınız mı ve tabi erken doğumu önlemek için de? ben kiloları iyi olsun istiyorum ve tabi zamanında doğsunlar acaba şimdiden yapmam gereken tavsiye edeceğiniz bişeyler var mı? biraz araştırdım istirahat, bol su içmek ve stresten uzak durmak çok önemliymiş, sizler bunları yaşadınız neler tavsiye edersiniz? bide son haftalarda taşıması zor oluyor mu?
kızlar hamileliğimin 2.ayımdan sonra öyle bi kafaya takmıştımki gittikçe çirkinleşiyom,yüzümde lekeler çıkıcak, göbeğim çatlıycak,eşim yanımda incecik ve zatalileri çok yakışıklı,ailede yerli** jim cerry**derler ,akrep burcu ve cin gibidir,cinlikte ben ondan aşağı kalmamda... ,inanın geceleri durup seyrediyodum acaba beni nasıl buluyo,uzaklaşırmı,hareketlerini takip ederdim,bi yandanda belli etmemeye çalışıyom tabii,sonra bi gün patladım ve ağlama krizi...tabii o yine gülüyo,bide sizde de vardır bu durum ben eşim yalanmı söylüyo,gerçekmi halinden tavrında ve konuşurken gözüme bakmasından anlarım...sonraki günlerde nemi yaptım...ben başörtülüyüm,güzel bedenime uygun kıyafetler aldım tabii eşime seçtirdim hepsini.dışarda uyumlu ve yakışan elbiseler,birazda makyaj ki benimki deli olur,tutmayın beni morel tavan yapmış..bi gün yanına gittim mahallede esnaf eşim bana dediki gelsene kenara o an elinde bi selpak çok açık renkteki rujumu aniden sildi hem şaşırdım hem hoşuma gitti,beni kıskanıyodu...evde sürekli bu hamilelikten öncede böyleydi şort,tayt tişört öyle dolaşırım o gelene yakın kalkıp bi çeki düzen veririm...ben onun yanında ,evde bol bol şeyler giymem penye türü giyerim...bi gün k. validem başka bi hamile kadını bana anlatırken o bol giyo diyerek bana taşı vurdu ama kusura bakmasın eşim evde böle giymemi seviyo bende böyle giyiniyom yani 2 ay boşuna kendimi üzmüşüm...inanın takıntılar bitmiyo şimdide çevredekilerin söylemleri,isim konusuydu,şuanda da beşikler...k.pederim alcak tutturmuş beraber bakalım eşim olmadan onunla nasıl bakıyim ...alcaksan ver parasını biz karı koca bakalım hee eşim ben alırım dese onuda kabül etmez bide aynı binada oturmak ne kötü bişey....herkes ayrı bi sorun biri daha var oda evin gelini hergün başımın etini yiyo çok zorluk çekicen evin böle düzenli olmuycak,falan ...herseferinde diyom dinlemiycem lafını yarıda kesicem inanın o an bi çene varki ne diyceğimi unutuyom....yani ben etrafıma kulak assam şimdiye çoktan doğurmuştum..en güzeli geçen sizlerinde bana tavsiye ettiği gibi herşeyi eşine bırakmak , onu ileri sürmek artık öyle yapıyom kafam rahat şimdilik.....başınızı ağrıttıysam kusura bakmayın,bi size herşeyi anlatabiliyom....
kızlar ben geldimmmmmmm
öncelikle ağdaya gittim
ama değdi
neden mi?
ama oğlum gayet iyimiş
bir garip olduk
kızlar herkese selam. Benim ilk gebeliğim. ilk defa 14 şubat tarihinde gebe olduğumu öğrendim. Doktora gittik doktor kesesini 5. haftada gördü...Bugün bir baktık tek kesede 2 embriyo var birinin kalbi oluşmuş diğerinde henüz birşey yok. İkiz olabilir dedi emin olmak için 1 hafta sonrasına gün verdi.. Ancak biri diğerinden 0,42 mm daha küçük ve kalbi oluşmadığı zaman vücut kendiliğinden bu embriyoyu atabiliyormuş... Dr da şok oldu biz de :) Biz de annemin babası ikiz annemin amcasıyla... Bir tek o var benim bildiğim ama hiç beklediğimiz bir durumdu... Buna benzer bir durum yaşayann oldu mu ? Kalp sonradan gelişiyor mu ? Ya da tek yumurta ikizlerinde kalp ne zaman gelişir ? bilgi verebilirseniz sevinirim...:44:
Nasılsınız arkadaşlar?Umarım her şey yolundadır,sizler ve bebişleriniz iyisinizdir.
Doğum yapanlar varsa hayırlı olsun.Allah ım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Geçmişe göz atamadım.Sabah 7:30 dan beri bebişleri uyutmaya çalışıyorum.Bazen düzen oturdu diyorum ama bazen ikisi birden yada tek tek 3 saat felan uyumuyorlar ozaman şaşıyor bütün düzenim.Süt bile sağamıyorum bebişlerle ilgilenmekten.Mama veriyorum çoğunlukla oyüzden.Uyudukları zaman hemen sağmaya başlıyorum.Benim kv herşeye karışıyor ya geldiği zaman ona da karışıyor sağma emzir diye ama inanın biberona alışınca bebekler emmiyor.Memeyle kavga ediyorlar resmen.Biberondaki gibi rahat rahat aksın istiyorlar,yorulmaya emmeye gelmiyorlar.Yoksa sağmak daha zor kızlar.Yapanlar bilir.Tek bebiş olsa mesela emzir emzir yatır,ama maşallahiki tane olunca ve çoğunlukla aynı anda uyandıkları için ikisini aynı anda emzirip doyurmak efsane gibi bence.Yapan başarabilen varsa helal olsun.Ben sütü sağıp düzenli olarak verebilirsem ona bile çok seviniyorum...
Stres sıkıntı ağlama da girince işin içine sanırım benim sütümü de etkiliyor.Yoksa daha çok süt verebilirim diye düşünüyorum bebişlerime ama sıkıntı yapmamak ta elde değil.Uykusuzluk bir yandan,bir yandan bakanın varken keyfi isterse gelmesi isterse gelmemesi kv nin 2 site ötede olupta yardımcı olmaması...
Sizler nasılsınız ama inanın ben saçımı tarayacak,dişimi fırçalayacak zaman bile bulamıyorum bazen.Bu derece...
Hatırlarsanız bebişlerime belisin oda takımını almıştım.Odada başka yer olmayınca da en azından 6 aylık olana kadar yaza kadar oturma odasında birlikte kalırım diye düşündüm.Ben çekyatta yatıyorum,bebişlere de park yatak almıştık zaten.Halimi görseniz çok komik.Sağ elimle bebişimin birini,sağ ayağımla diğerinin yatağını sallıyorum.Aynı anda da sol elimle pompayla süt sağıyorum.Annelik bu olsa gerek.Rabbim bizlere güç kuvvet versin inşallah,bebişlerimizde sağlık versin.Bu günlerde geçecek inşallah büyüyecekler,düzenimiz ozaman oturacak inşallah...
Yeter ki sağ olsunlar,bizimle olsunlar.Çünkü eksiklikleri daha zor.Bunu yaşayan sizlerde bilirsiniz...
Benden şimdilik bukadar.Kahvaltı yapayım kuzularım uyumuşken.Kib.Görüşmek üzere...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?