2013 ikiz anne adayları buraya

Bende hamilelikte pijamalarla yapisiktim ama ilk kontrolumde super giyindim bebeklerimi de esime biraktim... Benimki nasil kiskandi anlatamam ... İnsanin kendine guveni geliyor

Ne güzel, geriye sayım başladı demek. Mutlu mutlu haberler bekliyoruz inşallah senden de. Kuaföre gitmen isabet olmuş. Hayırlısı olsun hakkınızda.

kızlar herkese selam. Benim ilk gebeliğim. ilk defa 14 şubat tarihinde gebe olduğumu öğrendim. Doktora gittik doktor kesesini 5. haftada gördü...Bugün bir baktık tek kesede 2 embriyo var birinin kalbi oluşmuş diğerinde henüz birşey yok. İkiz olabilir dedi emin olmak için 1 hafta sonrasına gün verdi.. Ancak biri diğerinden 0,42 mm daha küçük ve kalbi oluşmadığı zaman vücut kendiliğinden bu embriyoyu atabiliyormuş... Dr da şok oldu biz de :) Biz de annemin babası ikiz annemin amcasıyla... Bir tek o var benim bildiğim ama hiç beklediğimiz bir durumdu... Buna benzer bir durum yaşayann oldu mu ? Kalp sonradan gelişiyor mu ? Ya da tek yumurta ikizlerinde kalp ne zaman gelişir ? bilgi verebilirseniz sevinirim...:44:

Kizlar yaklasik bir saattir bir kac dk da bir sag kasigimda ani batmalar var.bicak saplanir gibi sanki.sizce endiselenmeli miym

Canım rahmin genişlemesi liflere baskı yapıyormuş, bu da rahimde gerilmelere ve ağrılara sebep oluyormuş. Ben de yaşamıştım hala ara arada yaşıyorum. Keskin kısa süreli batmalar... Yine de endişeliysen doktorunu ara istersen.

Sagol canim beni biraz olsun rahatlattin.esim cok evhamli bu yuzden onu cok da telaslandirmak istemedim

Cevapladigin icin teşekkür ederim.

masaallah canim cok guzel dayandiniz.bebislerinede sanada masaallah.simdiye kadar kasilma filan olmamasida cok guzelbenim daha simdiden kasilmalarim oluyor.senin haftana kadar kalsam daha ne isterimki.bu haftaya gelmemde sunun etkisi buyuk dedigin birsey varmi?ona gore dikkat ederdik bizde..

çok sağol canım
benim 6. haftada başlamak üzere kanamalarım oldu, ama ne kanamalar
bunun üzerine doktorum heyet raporu verdi ve ben hiç çalışmadım
annemin yanına taşındım,
6. haftamdan beri yatıyorum canım
bu zaman zarfında ağrım sızım olmadı çok şükür
iki kere karnım yamuldu sadece
ki bu çok normalmiş, ama ben çok korktum
hiç sancım olmadı ama ödemin oldu
nedenini bilmiyorum, 3 aydır hayatımda tuz yok
günde neredeyse 3,5-4 litre su içtim
bir de ben canım internetten hiçbir şey okumadım
çok cahilim hamilelik konularında
cahillik mutluluk getiriyor, buna inanıyorum
inşallah herkes bu haftaları ve daha fazlasını görür

Canım senin doğumundan itibaren bebeklerinle yeni hayatına bakış açını çok seviyor ve doğru buluyorum, hepimize de moral oluyorsun. Herkes sürekli zorluklardan bahsedip bunlar iyi günleriniz modunda yaklaşırken, sen hep pozitif yaşıyorsun bu nedenle de bir sürü şey yolunda gidiyor bence. Süpersin Allah nazarlardan saklasın, hep böyle olsun:))
Olayın doğası gereği olacak şeyleri hele söz konusu bebeklerimizken, bu kadar istemiş ve hasretle beklemişken olumsuz gözle anlatmak hiç doğru değil. Tabiki uykusuzluk olacak, yorgunluk olacak, stres olacak, herkes birşeyler söyleyip kafa karıştıracak:) dünyaya yeni canları getirmek, büyütmek kolay mı... yeterki biz ve bebeklerimiz iyi olsun...

Ben son üst solunum yolu enfeksiyonunu iki parti antibiyotik içerek atlattım çok şükür, 1 haftadır hamileliğin normal seyrindeyim. Toplamda 18 kilo oldu benim, ayaklarımda çok ödem var, ellerim yüzüm daha iyi durumda. Gece uyku, özellikle yatınca nefes sorunum oluyor haliyle, bunlar dışında iyiyiz çok şükür. Kontroller haftada 1 artık, Çarşamba gideceğiz, NST de çekilecek, duruma bakacağız... 34 hafta bitmiş oluyor, kilolarını filan merak ediyorum, bakalım nereye kadar gidebilirsek :)))
Bu haftalarda sizinde kontrol haftada 1 mi yapılıyor? Bana kalsa daha sık olsa daha iyi olacak:))

Canım hadi hayırlısı, artık senin vaktin geldi zaten bu aralar bir zamanda kavuşmanızı bekliyorduk, inşallah en uygun zamanda ve sağlıkla olur. Doktorun kızının gelişiminin yavaşladığını nasıl anladı? Kordon kan akış ölçümünden filan mı? Son kontrolümde öyle bir ölçüm yaptı benim de doktorum. Ya çok heyecanlı tabi, dünyaya gelecekler ve düşünsenize bir daha hiçbirşey eskisi gibi olmayacak, böyle bir değişim ve heyecan yok:)) Allahım mutlu kavuşmalar nasip etsin hepimize...:18: Güzel haberlerini bekliyoruz...

canım ben haftada bir kontrole gidiyorum 5 haftadır
kiloları başa baş giderken
iki haftadır normal sınırlar dahilinde olsa da kızımda kilo alış hızında azalma gördü
ve böyle durumlarda bebek strese girip doğumu başlatabiliyor dedi
bugün bir prof perinatolog ile kendi profum bakıp alıp almayacaklarına karar verecekler
hayırlısı olsun hakkımızda
doktordan dönünce yazarım size

Kızlaar bir eğitim sitesinde oylama sonucunda bilge üyeliğe seçilmişim, neden bilmem çok mutlu oldum, sizlerle de paylaşmak istedim. :)

canım senin adına çok sevindim. Başarılarının devamını bekliyoruz aslında başarını güzel bir anne olarak sürdüreceğinden şüphemiz yok :):))))))

güzel haberlerini bekliyoruz.hakkınızda hayırlısı olsun. inşallah bizlerde senin haftana kadar gelebiliriz :)

hayırlı ugurlu olsun canım , maşallah kuzularına allah bıze de nasıp etsın ınsallah

bekay, ben hamılelık boyunca yasadıgın sıkıntılardan dolayı su hıssettıklerın cok normal..yazının devamını da okudum, sımdı daha ıyısın sanırım ama yıne de yazmak ıstedım.ılk uc ay kanamalarım, düşük riskim vardı.herkes mıde bulantısı uykudan sıkayet ederken benım tek derdım feci kanamalarım ve korkularımdı.derken bende de ıltıhap sorunu cıktı.antıbıyotık ıctıgım sular fayda etmedı..su anda da sancılarım sertlesmelerım oluyor bol bol...amaaaaaaa olsuunnnnnnn....gececek hepsı gececek..cok sukur haftan cok ıyı maşallah..dayan sabret, bebekeklerın gelecekhayırlısıyla ınsallah senden mutlusu olmayacak.hamılelıgın tadını cıkaramamıs olabılırsın, ama annelıgın tadını fazlasıyla cıkaracaksın ınsallah

hosgeldın canımm aramıza:) rahat bır hamılelık dılıyorum sana:)bol su ıc bence de, stres bas belası bırsey eger pımpırıklı bırıysen kurtul en kısa zamanda bu halden:) yat dınlen ohhhh mıs gıbı keyfıne bak

akrep burcu esını kıskanır, caktırsa da caktırmasa da kendımden bılıyorum da benım kayınvalıdem, yuzume bakarak degıl; karnıma bakarak konusurdu, cok fazla bol seyler gıymemı ıstıyordu ama ben yok dedım.zaten mınnacık bıseyım bı de karnım buyumus karsıdan top gıbı gorunuyorum.rahat ettıgım seyler gıydım.canın nasıl ıstıyorsa oyle yapmak hakkın ya su zorluk cekeceksın dıyenlere sınır oluyorum.ben sımdı zorluk cekıyorum ama bı gelseler hayırlısıyla dunyaya hııııccccccc gözümde degıl...evet bebek bakımı zahmetlıdır tıtızlık ıster de ne bunlar canavar mıı? bebek ya huu azıcık az uyurum, azıcık az kafa dınlerım olur bıter, gecen gun yabancı bı ulkede kadının bırının 6 tane bırden dogurdugunu öğrendım bakan nasıl bakıyor bı gelsınler de ınsallah sag salım, ıkız annesı olmak buyuk bı sans , nımet bence.ben burda kıme soylesem gözlerı acılıyor "ıkız mıııııııııı" dıyorlar..allahın hıkmetı ınsallah tamamına erdırır

ne güzel emın ellerdesın papatya masallah haftan da cok ıyıı, az kalmısss hayırlısıyla gelsın bebeklerın annesı ınsallah

benım ılk hafta kese bıkac gun gec göründü, sonra kese göründü bir bebek ıcınde ama kalp atısı alamadılar.benım ısrarımla bıkac gun daha bekledık.saf doktoruma kalsaydı hemen alma nıyetındeydı neyse, cok sukur kı bı daha gıdısımızde kalp atısını aldık veeeeee yanında bır tane de bonus yumurcak gördük:)
benımkı de tek kese tek yumurta ıkızı , bıkac gun bekle kalp atımı ıcın acele etme

gelelım banaaa....
dün kendı doktorum ızınde oldugu ıcın baska bı doktora gıttım.buranın en eskı guvenılır doktoru oldugunu soyluyorlardı ama yogunlugundan dolayı gıtmıyordum.
neyse 1:30 dakı randevuma hastanenın hatası ve doktorun yogunlu nedenıyle 4te anca gırebıldım.her tarafım agrıdı cok kasıldım sertlestım, kapıda dogurucam sandım..kabus gıbıydı!!baska bı ultrason aletı ve sonuc yıne aynı olcumlerı farklı cıktııı..amannnnnn hep boyle oluyor aldırmıyorum artık.bebkler ıyı mı dedım ıyıler dedı..tamam bıttı...akıntım vardı fecı sekılde,rengınden kıvamından bahsettım garıpsedı bıraz görmem gerek dedı.nıhayet! neyse oooooo fecı mantar olmussun dedıı..ya sıkıntılarım var dıger doktoruma soyluyorum normal dıyor..neresı normal, yanma acıma kasıntı, ıltıhap gıbı akıntı hepsı var bende, kac gundur hatta kac haftadır beter durumdayım.ıyı kı baktı!fıtıl verdı ınsallah gecer.sımdılık bı degısıklık yok ama
bı kan tahlılı de yapsaydı ıyıydı enfeksıyon ne durumda bılmıyorumm:44:
bebeklerın bır ters bırı düz demıslerdı bana detaylı ultrasonda..sımdı ıkısı de bas basa vermıs demek kı daha cok pozısyn degısecekler...
kızlar sımdı hafta olarak 25.hafta 6.ayda mıyım yoksa 7.ye mı gırdım..doktor bana 6.aydasın dedı.bende 7.ye gırdım dıye sevınıyordum..

Nasılsınız arkadaşlar?Umarım her şey yolundadır,sizler ve bebişleriniz iyisinizdir.

Doğum yapanlar varsa hayırlı olsun.Allah ım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Geçmişe göz atamadım.Sabah 7:30 dan beri bebişleri uyutmaya çalışıyorum.Bazen düzen oturdu diyorum ama bazen ikisi birden yada tek tek 3 saat felan uyumuyorlar ozaman şaşıyor bütün düzenim.Süt bile sağamıyorum bebişlerle ilgilenmekten.Mama veriyorum çoğunlukla oyüzden.Uyudukları zaman hemen sağmaya başlıyorum.Benim kv herşeye karışıyor ya geldiği zaman ona da karışıyor sağma emzir diye ama inanın biberona alışınca bebekler emmiyor.Memeyle kavga ediyorlar resmen.Biberondaki gibi rahat rahat aksın istiyorlar,yorulmaya emmeye gelmiyorlar.Yoksa sağmak daha zor kızlar.Yapanlar bilir.Tek bebiş olsa mesela emzir emzir yatır,ama maşallah iki tane olunca ve çoğunlukla aynı anda uyandıkları için ikisini aynı anda emzirip doyurmak efsane gibi bence.Yapan başarabilen varsa helal olsun.Ben sütü sağıp düzenli olarak verebilirsem ona bile çok seviniyorum...

Stres sıkıntı ağlama da girince işin içine sanırım benim sütümü de etkiliyor.Yoksa daha çok süt verebilirim diye düşünüyorum bebişlerime ama sıkıntı yapmamak ta elde değil.Uykusuzluk bir yandan,bir yandan bakanın varken keyfi isterse gelmesi isterse gelmemesi kv nin 2 site ötede olupta yardımcı olmaması...

Sizler nasılsınız ama inanın ben saçımı tarayacak,dişimi fırçalayacak zaman bile bulamıyorum bazen.Bu derece...
Hatırlarsanız bebişlerime belisin oda takımını almıştım.Odada başka yer olmayınca da en azından 6 aylık olana kadar yaza kadar oturma odasında birlikte kalırım diye düşündüm.Ben çekyatta yatıyorum,bebişlere de park yatak almıştık zaten.Halimi görseniz çok komik.Sağ elimle bebişimin birini,sağ ayağımla diğerinin yatağını sallıyorum.Aynı anda da sol elimle pompayla süt sağıyorum.Annelik bu olsa gerek.Rabbim bizlere güç kuvvet versin inşallah,bebişlerimizde sağlık versin.Bu günlerde geçecek inşallah büyüyecekler,düzenimiz ozaman oturacak inşallah...

Yeter ki sağ olsunlar,bizimle olsunlar.Çünkü eksiklikleri daha zor.Bunu yaşayan sizlerde bilirsiniz...
Benden şimdilik bukadar.Kahvaltı yapayım kuzularım uyumuşken.Kib.Görüşmek üzere...

Son düzenleme:

mehmetderya üzüldüm haline ama onlar herşeye değer herhalde. yorgunluk uykusuzluk tabiki olacak önemli olan sağlıklı olmaları değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…