- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.681
Canım maşallah size, ne güzel düzen oturtmuşunuz. Ben de eşimle ve bebişlerimle vakit geçirmek istiyorum doğum sonrası. Öyle yanımızda devamlı birileri olsun istemiyorum. Sıkıldım çünkü şu an hep 3.kişilerin hayatımıza dahil olmasına. İmrendim ve heveslendim şimdi. Aman nazar değmesin
Canım etrafımızda bazen öyle boşboğaz insanlar olabiliyor. Onların söylediklerine çok takılmamak hatta gerekirse bozmak gerekiyor. O insanlara mütevazı davrandıkça onlar kendilerini senden üstün görüp, seni aşağılamaya çalışıyorlar. Uygun bir dille aslında söylediği bilgilerin tamamen yanlış olduğunu, senin bu konuda yeterli bilgiye sahip olduğunu söylemen doğru olur bence. Giyinip kuşanma meselesine gelince ben 30.haftaya kadar çalıştım ve hiç evden öyle salaş çıkmadım açıkçası. Bunu başkaları için yapmadım ama. Kendimi iyi hissetmek adına yaptım. Biz özel bir hamilelik yaşıyoruz, bunun tadını da çıkarmak lazım. Karnının belli olması ayıp bir şey değil, aksine gurur verici bir şey. Bundan utanma aksine gururlan. Dinimizde öyle bir durumun olduğunu bilmiyorum açıkçası, çok inanamadım bu duruma. Çünkü dinimiz kadınları aşağılayan değil yücelten bir din. Annelik gibi kutsal bir durumda öyle bir kısıtlama yoktur sanırım. Eşine gelince duygusallıktan farklı düşünceler içinde olabilirsin ama güveni zedeleme aman aranızdaki. O da seni daha iyi görmek açısından öyle söylemiş olabilir. Bence güzel hamilelik elbiseleri al kendine, giyin kuşan tadını çıkar. Anı olsun diyede bol fotoğraf çektir. Ben ağırlaştım diye çok süslenemiyorum ama yine de kendimi ihmal etmemeye çalışıyorum. Bu senin de kendini iyi hissetmeni sağlarbekay başkalarının söylemleri hakkında ben de dün çok üzüldüm. bir arkadaşla görüştüm arkadaş demesem de olur çünkü eşimin arkadaşlarıydı. işte tanıdığı birinde ikiz varmış. ne bulduysa yemiş ben az yiyormuşum ( normalde de çok yemem ) çok zor oluyormuş.napçakmışım bakalım doğunca görceklermiş felen. yüzüm çok kötü görünüyormuş.( yüzüm küçük ) acayip moralim bozuldu. makyaj yapmayı normalde de çok sevmem şimdi daha çok dikkat ediyorum. giyinip kuşanıp gezemiyorum kimse kusura bakmasın.
zaten bu konuda da fikir almak istiyorum sizden. şimdiye kadar herşeyim oluyordu nerdeyse. artık olmamaya başladı ve göbeğim çok çıktı. bana da garip gelmeye ve kendime hiçbirşey yakıştıramamaya başladım. bu yüzden saçımı bir toplayıp eşofman giyip çıkıyorum. eşim de göbeğimin çok belli olmasını istemediği için herşeyi giymeme izin vermiyor ona da bozuluyorum. dinimizce de günah zaten açık seçik belli etmek hamileliği. şimdiye kadar çok dikkat ettim ve belli etmedim ama artık buna engel olamıyorum. eşim beni aldatıyor mu artık beni beğenmiyor mu diye düşünmeye başladım pek bir duygusalım zaten. bi de eşim demez mi sen çok güzelsin ama bakımsızsın.. ayyyyy çok üzüldüm sormayın.
delikız senin tavırlarına bayılıyorum rahatlığın inşl bende de olur. tutumun harika her konuda.
zaten bu konuda da fikir almak istiyorum sizden. şimdiye kadar herşeyim oluyordu nerdeyse. artık olmamaya başladı ve göbeğim çok çıktı. bana da garip gelmeye ve kendime hiçbirşey yakıştıramamaya başladım. bu yüzden saçımı bir toplayıp eşofman giyip çıkıyorum. eşim de göbeğimin çok belli olmasını istemediği için herşeyi giymeme izin vermiyor ona da bozuluyorum. dinimizce de günah zaten açık seçik belli etmek hamileliği. şimdiye kadar çok dikkat ettim ve belli etmedim ama artık buna engel olamıyorum. eşim beni aldatıyor mu artık beni beğenmiyor mu diye düşünmeye başladım pek bir duygusalım zaten. bi de eşim demez mi sen çok güzelsin ama bakımsızsın.. ayyyyy çok üzüldüm sormayın
zaten bu konuda da fikir almak istiyorum sizden. şimdiye kadar herşeyim oluyordu nerdeyse. artık olmamaya başladı ve göbeğim çok çıktı. bana da garip gelmeye ve kendime hiçbirşey yakıştıramamaya başladım. bu yüzden saçımı bir toplayıp eşofman giyip çıkıyorum. eşim de göbeğimin çok belli olmasını istemediği için herşeyi giymeme izin vermiyor ona da bozuluyorum. dinimizce de günah zaten açık seçik belli etmek hamileliği. şimdiye kadar çok dikkat ettim ve belli etmedim ama artık buna engel olamıyorum. eşim beni aldatıyor mu artık beni beğenmiyor mu diye düşünmeye başladım pek bir duygusalım zaten. bi de eşim demez mi sen çok güzelsin ama bakımsızsın.. ayyyyy çok üzüldüm sormayın.
delikız senin tavırlarına bayılıyorum rahatlığın inşl bende de olur. tutumun harika her konuda.
ben de kapalı bir bayanım ,ben de hamilelikte dikkat ettim buna
göbeğimi belli etmeyen bol kıyafetler giydim hep
ama bu kadar takılma bence
herkesin vucut yapısı farklıdır belli oluyorsa ne yapacaksın olsun o kadar
benim de göğüslerim vucuduma göre büyüktür o yüzden dar bişey giyemem hemen fırlıyorlar
saçmalamışsın kızma ama bu eşin konusunda
eşin seni en çok bu dönemde beğenecek ,çünkü sen onun çocuğunu büyük zorluklarla karnında taşıyorsun
sen artık onun için 2 . boyuta geçtin
hem sevdiği eşi hem çocuğunun annesisin
sana ,karnına baktığında seni beğenmemek yerine sana daha çok aşık olmalı eşin.
normal olanı budur ,seven insan böyle bakar
hamilelikte bu aldatırmı olayı çok olur ama böyle şeylerle moralini bozma ,karnındaki bebişler de etkilenir bundan
hamileliğini moral olarak yüksek geçiren kadınların çocukları da sakin oluyor biliyor musun
bunu düşün hep ..
eşin bi patavatsızlık etmiş ama eminim anlık birşeydir bu
sen de doğal olarak paspal bile olsan bu hakkın
çünkü hamilesin ve zor bir süreçtesin
eşine takılma sen ,sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle takıl boşver
bebekler doğunca emin ol eşin seni değil sen onu rafa kaldıracaksın
çünkü evlat sevgisi bambaşka hiçbirşeye benzemiyor
asıl o zaman eşin diyecek bu kadın bana karşı soğudumu diye
sağolasın bana söylediklerin için
hayat eşten ibaret değil ,hem neden hep biz onları düşünelimki aldatacakmı diye
onlar düşünsün biraz da onlar kaygı duysun bizi kaybetmekten öyle dğlmi
hep nedense kadın erkekleri elinde tutmaya çalışıyor
tam tersi onlar bizi elinde tutmaya çalışsın
biz ne kadar ay beni aldatacakmı diye düşünürsek o derece sıkıntı olur
biz ne kadar rahat olursak onların ilgisi alakası daha çok artıyor
hem hayatımızı bununla mı geçireceğiz
bi de şu var
bir erkek karım bakımsızdı bahanesiyle karısını aldatacaksa canı cehenneme
aldatmanın hiçbir bahanesi olamaz ,ALLAHtan korkuyorsa aldatmaz bu kadar basit
çünkü bize karşı değil daha çok ALLAHa karşı sorumlu bu noktada
ben hep diyorum aldatmayacaksa da benden korktuğundan değil ALLLAHtan korktuğundan dolayı aldatmasın
ömrümüzü onların peşinde gezerek bitirmeyelim
yapacağı olan ,fikrini bozmuş olan her halukarda yapar
üstüne üstlük bi de suçu üzerimize atmaya kalkarlar
saçla başla aldatma bahanesi olsaydı en güzel,en bakımlı kadınlar aldatılmazdı ki en çok onlar aldatılıyor
demekki bu işin bahanes bu ,olay tamamen kafada
boşveeeer sen karnındakileri düşün
eşine de söyle o sanki çok mu bakımlı gidip bi bakım yaptırıp gelsin yanına çok paspalsın de
teşekkürler delikız çok haklısın normalde ben de böyle düşünürüm çok da rahatım takmam hiçbirşeyi.hatta çevrem hamilelikte çok rahat olduğumu söylüyor. herhalde şu hormonlardan kaynaklı. neyse hemennn atıyorum kafamdan bu fikirlerii....gencimm güzelimmmm ve o kadar şanslıyım kiiiiii iki paşam benimle :)))
Canım bir şey soracağım. Senin son ultrason ölçümlerinle bebeklerin doğduğu kilo arasındaki fark ne kadardı? Muhtemelen benim de -tabi bebekler sürpriz yapmazsa- doğum seninki gibi olacak aşağı yukarı. İlacı cumartesi kesecekmiş, sertleşme ve kasılma önleyici olanı. Çünkü 35 ve sonrasında rahimin toparlanmasını engelliyormuş ya da rahim geç toparlanıyormuş onlar yüzünden. 35 sonrası birkaç gün içinde olur sanırım
Canim benim kiz hep onden gidiyordu...son usg de 2500 gecmis zor olcuyorum dedi... Kiz 2820 dogdu
oglanda 2500 olmus dedi ama malesef 2190 dogdu yani usg yaklasik deger veriyo... Son olcumler pek bisey ifade etmeyebilir
benim oglan cok saglikli geldi kiz cok hizli nefes aliyordu
12 saat kuvezde kaldi kiloya takilma
hayirli dogumlar diliyorum hic korkma hersey cok guzel olacak
korse taktırmıyorlar sezaryen sonrası diye biliyordum
demekki giyilebiliyormuş
benim bu hafta çatlaklarım oluştu, yok diye seviniyordum ama
maalesef çatladım ben de
evinize geçin sağlıcakla inşallah
düzeniniz oturunca sen de rahatlarsın canım
git-gel derdiniz olmayınca yollarda harcadığın zaman kuzularla sana kalacak inşallah
Valla bu haftaya kadar hiçbirşey yoktu bende çatır çatır çatlamışım karnımın iki yanı ve birazda alt kısmından
Öyle kocaman bir göbeğim var ki zaten mucize olurdu çatlak olmasa... Ne yapalım kızlarımın hatırası olacak, her gördüğümde bu günleri hatırlayacağım inşallah:))
işte bu
hamileliğin tadını çıkarmamıza kimsenin engel olmasına izin vermemeliyiz
en güzel anlarımız bunlar bizim öyle değil mi
başkalarını bu kadar kıymet verip önemsemeyelim ,önemli olan biziz kendimizi önemseyelim
bu arada en geveze benim sanırım herkese bi cevabım var baktım da sayfalara
size yetieşyim derken humana çayım bitmiş haberim yok
kızlar hamileliğimin 2.ayımdan sonra öyle bi kafaya takmıştımki gittikçe çirkinleşiyom,yüzümde lekeler çıkıcak, göbeğim çatlıycak,eşim yanımda incecik ve zatalileri çok yakışıklı,ailede yerli** jim cerry**derler ,akrep burcu ve cin gibidir,cinlikte ben ondan aşağı kalmamda... ,inanın geceleri durup seyrediyodum acaba beni nasıl buluyo,uzaklaşırmı,hareketlerini takip ederdim,bi yandanda belli etmemeye çalışıyom tabii,sonra bi gün patladım ve ağlama krizi...tabii o yine gülüyo,bide sizde de vardır bu durum ben eşim yalanmı söylüyo,gerçekmi halinden tavrında ve konuşurken gözüme bakmasından anlarım...sonraki günlerde nemi yaptım...ben başörtülüyüm,güzel bedenime uygun kıyafetler aldım tabii eşime seçtirdim hepsini.dışarda uyumlu ve yakışan elbiseler,birazda makyaj ki benimki deli olur,tutmayın beni morel tavan yapmış..bi gün yanına gittim mahallede esnaf eşim bana dediki gelsene kenara o an elinde bi selpak çok açık renkteki rujumu aniden sildi hem şaşırdım hem hoşuma gitti,beni kıskanıyodu...evde sürekli bu hamilelikten öncede böyleydi şort,tayt tişört öyle dolaşırım o gelene yakın kalkıp bi çeki düzen veririm...ben onun yanında ,evde bol bol şeyler giymem penye türü giyerim...bi gün k. validem başka bi hamile kadını bana anlatırken o bol giyo diyerek bana taşı vurdu ama kusura bakmasın eşim evde böle giymemi seviyo bende böyle giyiniyom yani 2 ay boşuna kendimi üzmüşüm...inanın takıntılar bitmiyo şimdide çevredekilerin söylemleri,isim konusuydu,şuanda da beşikler...k.pederim alcak tutturmuş beraber bakalım eşim olmadan onunla nasıl bakıyim ...alcaksan ver parasını biz karı koca bakalım hee eşim ben alırım dese onuda kabül etmez bide aynı binada oturmak ne kötü bişey....herkes ayrı bi sorun biri daha var oda evin gelini hergün başımın etini yiyo çok zorluk çekicen evin böle düzenli olmuycak,falan ...herseferinde diyom dinlemiycem lafını yarıda kesicem inanın o an bi çene varki ne diyceğimi unutuyom....yani ben etrafıma kulak assam şimdiye çoktan doğurmuştum..en güzeli geçen sizlerinde bana tavsiye ettiği gibi herşeyi eşine bırakmak , onu ileri sürmek artık öyle yapıyom kafam rahat şimdilik.....başınızı ağrıttıysam kusura bakmayın,bi size herşeyi anlatabiliyom....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?