2013 ikiz anne adayları buraya

İyi ki cahil kalmışsın papatya. Şimdi zamanı geri alsaydım ben de öyle ikiz gebelikle ilgili her şeyi okumazdım. Olumsuz çok şey okumak yoruyor insanı. Bu arada bugün güzel haberlerini bekliyoruz...
Canım şükür enfeksiyonu atlatmışsın, her şeyin yolunda olmasına çok sevindim. Benim de hemen hemen kilom o yönde. El ve ayaklarım çok şiş. Sıkıntılar normal, hepimizin yaşadığı türden. Biz de kontrollere haftada 1 kez gidiyoruz. Bana kalsa gün aşırı giderim valla Hatta her gün bile olur. Doktora gideceğim gün beni bir görsen ne sertleşme kalıyor ne sancı. Psikolojik işte tamamen. Kendimi orda güvende hissediyorum. Her seferinde dr.um karnının sertliği iyi diyor, bilmiyor ki evde o halinden bambaşka. 2 kiloyu geçmiştir bebişlerin. Sağlıkla gelsinler inşallah. Doktora gidince yaz bize...

İyiyim canım çok sağol. Ya ben ikizler burcuyum buna bir de hamilelik eklenince eyvah ki eyvah Her an değişiyor ruh halim. Sıkıntılar oluyor tabi ama geçecek senin de söylediğin gibi. Amin canım benim, inşallah anneliğin tadını fazlasıyla çıkaracağız. Allah hepimize sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

bence hiç böyle şeyler düşünme.bonny nin de dediği gibi kardeşler bile birbirine benzemezken herkesin bebeğinin aynı olması beklenemez.tabiki sende bende herkes kendi yaşadıklarını anlatıcak.burda hem sıkıntılarımızı hem mutluluklarımızı paylaşıyoruz.bizi bizden başka kim anlar:)

canım seni çok iyi anlıyorum... bende annem gidince zorlanacağımı söyleyenlerdenim ... çünkü gazlı bi oğlum var ve ben ısrarla emzirmeyi amaçlıyorum...
haa bana göre emzirmek mantıklı ama nereye kadar dayanırım bilemiyorum ...zaten süt problemim de var ama sütün olanlar için yöntemler daha kolay olabilir ben saygı duyuyorum
kendi yöntemlerimi uyguluyorum ve tecrübelerimi paylaşıyorum ama pozitif bakmakla bazen pozitif yaşamak arasında fark var ...çnk şartlarımız farklı herkes bir olsaydı burda neyi niye paylaşıyoruz
ısrarla paylaşımlarını bekliyorum zaten senin yaşadıkların çok özel... mesela küveze giren her anneye çok büyük saygım var ben yaşamadım zorluğunu çeken hepinize dua ediyorum
hepimiz burda tecrübeleri paylaşmak için varız... zorluklarına Allah yardım etsin... ben daha 20 günlüğüm hiç ev işi ve yemek yapmadım
sadece bebeklerimle ilgileniyorum
bebeklerimden zorlanmasamda ev işlerinden yorulabileceğimi düşünüyorum ...gönül ister ki herşey kolay olsun hemen düzenimiz otursun bakalım yaşayıp öğreneceğim ve paylaşacağım
düzeni oturmuş arkadaşları tebrik ediyorum gerçekten ... oturtmaya çalışanlara da kolaylıklar diliyorum

proluton günüm geldi acı çekmeye gidiyorum ama bebişlerim her şeye değer.

hadi geçmiş olsun canım
emin ol doğum yapına hiç bi acı ve hiç bi sıkıntı hatırlanmıyor...
ben çok yorulduğumu düşünmüştüm hamilelikte ama doğumdan sonra eski enerjime hemen döndüm
ve hepsini unuttum

bugün kontrolümüz vardı.ilk defa nst ye bağladılar ara ara düzensiz azcık sancı çıktı nidilat a başladık.kızlarım gayet iyilermiş.ikiside 1850 gr civarındalar.birinin gözlerini açıp kapatmasına şahit oldum süper bişi :) ama zillimin biri bir türlü yüzünü dönüp göstermedi.dr ne yaptıya nafile döndüremedi.malesef enfeksiyon çıktı.antibiyotik ve fitil verdi..doğum konusuna hiç girmiyo bile dr.um daha durur onlar acele etme diyo ama sabırsızlanıyorum iişte napıyım:) aaa bide bunun üstüne saçlarım çok kötü olmuştu iyice beyazlarım çıktı.saçımı boyatayım mı dedim boyat br zararı yok dedi çok mutlu oldum :)

Ben de önümüzdeki ay alıcam. Kullananlar ve satıcılar yanyana olanı öneriyor. Yalnız dikkat et, baston modeli al. Çünkü katlandı mı en az yer kaplayan o. Diğerleri bagaj küçükse arabaya sığmıyor.

ben de bu ara onu araştırıyorum
biz de arabayı yavaş yavaş araştırıyoruz
havalar düzelsin inş. ben de dışarı çıkarmaya başlarım
tabi yine nerden baksanız1,5-2 ay var ama olsun
ben hem baston tipi hem oto koltuğu olan hem de ayrı ayrı da kullanılabilen bir model arıyorum ,bilen var mı
çok amaçlı şeylere bayılırım da
ama sanırım henüz böyle bir model üretilmedi
bastonlar da kışın biraz sıkıntılı gibi geliyor ,rüzgarda savrulacaklarmış gibi ama bilemiyorum ,ama en hafif ve kullanışlı olanları da onlar yoksa diğerleri çok hantal ne taşınır ne açılır kapanır valla

hastaneye gidip gelmek büyük dert. ben perşembe günü kurtuluyorum allahtan. küçük kızım da perşembe günü taburcu oluyor. 1500 gr olacak inşallah perşembeye.
korse kullanmaya başladım. doktorum ben söylemeden kendisi dile getirdi. hiç aklımda yoktu. ama korse için acele etmeyin. ben doğumdan 4 gün sonra aldım. o zaman ki bedenime göre aldım. ama 2 gün sonra bedenim daha küçüldü. bir 10 gün geçmesi gerek. 10 günde tüm ödemler ve fazla kilo gidiyor. geriye sadece 3-5 kilo ve göbek kalıyor. yani korse hemen alınırsa bedeni 3-4 gün sonra büyük geliyor ve hiç bir işlevselliği kalmıyor.
ha bir de emzirme sütyenini ben hamileyken olduğum bedene göre almıştım malum. ama şimdi kullanamıyorum. sırttaki ödemler ve fazla yağ gitti bu sefer memeler büyüdü. cup değişti. ama ben bir şekilde bir tadilat yaptı sütyene. kom dan almıştım çöpe mi atsaydım. lastik diktim çevresine, öyle kullanıyorum. en azından sırtı boynuma kadar çıkmıyor lastik dikince. emzirme sütyeni alırken bunu da göz önünde bulundurun. kadın doğum doktorum muhakka sütyen kullanmam gerektiğini söyledi. evdeyken kullan yoksa ağrı sancı yapar, sırt boyun ağrılarına da sebep olur dedi.
çatlak hiç yok çok şükür. inşallah içi boş göbüşden kurtulurum. böyle löp löp sallanıyor. korse umarım bunu atlatmama sebep olur.
bakalı kanamalar ne kadar sürecek. ped çok rahatsız ediyor.
başak buradaki en tecrübeli kişi sensin. ilk sen doğum yaptın. başak foruma girse de yazsa neler yaşadığını dşye düşünüyordum. sonuçta yaşanan herşey tecrübe. kimse tek tip değil, hayatlarımız aynı değil. sen zor günler atlattın. bebeklerin çok uzun süre küvezde kaldı. eşinden ayrısın. zor günler geçiriyorsun. ve bunlar abartı değil, gerçek. kendini lütfen yanlış yapıyormuş gibi hissetme. senden erken doğumun zorluklarını gördük ve kendimiz hazrrladık. yalnız olmadığımızı gördük. en azından benim için öyle. seninle hemen hemen aynı süreçleri yaşadık. zaten burada ortak olan yanımız yalnızlığımızı paylaşmamız. bizler özel annelerimiz ve çocuklarımız da özel. ihtiyacımız olmasa ne işimiz var küçük bir ekranın karşısında. etraf ikiz annesi ve çocukları kaynamıyor. sen buraya lazımsın arkadaşım, hepimiz de öyle.
şu zamandan sonra bol bol dinlenmekten başka yapacağın bir şey yok. ben 33+6 da doğum yaptım. bebeklerim 1800 ve 1300 gr civarı doğdular. biraz daha sabredin olur mu, yoksa çok zor oluyor. dinlen, bol bol dinlen.
canım silver cross duo aldık. yanyana baston model. piyasadaki en kullanışlı model bence. çok araştıdık. bunda karar kılıp aldık. dikkat edeceğin şey arabanın hafif, kolay katlanabilir olması, baajda az yer kaplaması, kapılardan geçebilmesi.

kızlar bugün 2 saat vaktim vardı, dedim ki buraya ayırayım bu vaktimi. kızımı da yeni doyurup uyutmuşken bir şeyler yazayım dedim. bir saat sonra da hastaneye gideceğim. küçük kızım beni bekler.
nihayet küçük kızım perşembeye 1500 gr a ulaşacak ve perşembeye taburcu olacak. ikisini aynı anda evimde görmek istiyorum artık. bakalım beni neler bekleyecek. tek bebekle 5-6 gündür iyi idare ettim. bakalım küçük cimcimemle neler değişecek.
ya bir şey soracağım. doğumdan önce gitmeyi planladığım bir film vardı. daha gösterime girmemişti. hamileyken nasıl olsa çocuklardan sonra sinemeya gidemeyiz son son bu filma gidelim diyorduk. ama doğum yaptım. şimdi bir kızım evde. içim pek el vermiyor ama gitsem mi şu filme diyorum. hangi film mi? "kelebeğin rüyası". filmin konusu ve hikayenin geçtiği yer eşim ve benim için çok özel. acaba bu gece dediğim o filme gitsek mi? annem biz hastaneye diğer kızıma bakmaya gittiğimizde bakıyor evdekine. nasıl olsa sütüm sağılmış. annem ısıtıp veriyor. diğer kızım da eve gelmeden son son gitsek mi? doğum sonrası kendimizi mi ödüllendirsek? yoksa bencil mi düşünüyorum. biri hastanede diğeri evde. ne bileyim ya. iki bebek olunca ve annem gidince hiç böyle şeylere fırsatımız da olmayacak. biraz iyi gelir bize diyorum. çok yorulduk bu sıralar. öbür cimcimem de eve gelmeden kendimizi bir filmle ödüllendirsek mi?
siz ne düşünüyorsunuz? fikrinizi alayım. yoksa anneler hep bebeklerinin başlarında mı durur? şuan çelişki içindeyim.

canım eğer sinemaya gitmek istiyorsan bunu diğer bebeğin eve gelmeden hemen yap
bende anneme bırakıp çıkıyorum ama en fazla 2 saat...
ikisi bir ağlayacak diye annem endişeleniyor belki senin annen daha cesaretlidir ama benimki tedirgin oluyor böyle oluncada bende çok rahat çıkamıyorum her 20dk bi arayıp soruyorum :))
tabii annelerimiz gidince eşimizle sinema olayı olmayacaktır... ben annem gitmeden kuaför ve dişçi işlerimi halletmek istiyorum

yenı gelen arkadaslarımıza hosgeldın mesajı yazmıstım;
delıkıza gecmıs olsun dıleklerı ıcın tesekkur etmıstım,
bonny'nın mesajına cevap yazmıstım,
demek benım mınık daha 7 aylık degıll oyle mııııı
yazmıs da yazmıstım bılgısayar kapandı hepsı sılındı gıttı...
basak sana uzuuuuunnn bı mesaj yazıyordum o da gıttıı

basak, tabıkı tecrubelerını, sıkıntıları paylastıgımız gıbı sevınclerımızı de paylasıcaz.bu cokkk dogal bırsey.arkadasların da dedıgı gıbı lutfen o sekılde dusunmeee.
sonucta bı ıkız annesını, yıne bı ıkız annesı anlar..ıkızlerı buyutmek kısıden kısıye gore degısır.kımsenın esı, aıle yapısı, duzenı sosyal hayatı, kişiliği uyusmaz kı..kımımıze vızz gelır kımımız kaldıramayaız..yasantılar bır degıl bebekler bır degıl! bıreysel farklıllık dedıgımız sey bu..dogum kımıne gore cok basıt, 5 dakıkada evde doguranda var, 3 gunde sancı cekıp doğum yaparken ölüm kıyısından dönen var..ıkız buyutmek de kımıne gore daha kolay kımıne gore zor olabılır..kendı adıma konusmak gerekırse, burdakı arkadaslarımın yakınmalarını, uzuntulerını okurken yerıme kendımı koyuyorum..aynı sekılde sevınclerde de oyle..garıp ama tanımadıgımız halde bı bag olusuyor.ınsallah nasıp olurda bebklerımı dunyaya getırırım, emınım ben de yazacagım bazı seylerden yakınıcam..benım hamılelıgmın basından berı kanamaydı, rısk ustune rıskler, amnıyos sızıntısı enfeksıyon derken oyle kotu gunler gecırdım kı sımdı dıyorum kı bana donemı atlatayım gerısı vızz gelır:) bana su donemım daha zor gelıyor fakat ınsallah nasıp olurda bebeklerımı kucagıma alırsam emınım kı benım de zorlandıgım gunler olacak..anlatabıldım mı bılmıyorum , yanı kısacası yazmaya tabıkı devam ett, bızı bızden baska kım anlayabılır kıı

ntugba..neden bencıl düşünesın ki...kolay gecırmedın bu dönemlerı, hala zorlu bı surecten gecıyosun.tabıkı bebekelrını dusunceksın ama bu sıralarda sakın kendını unutma derım ben..benım sahsı fıkrım , gıt guzelce ızle fılmını

bence gitmelisiniz.diğer kızında gelince hiç gidemezsiniz sanırım.eevet anneyiz (gerç ben henüz tam olamadım ) ama ondan önce eşiz.kocişkolarımızın bizimle bizimde onlarla vakit geçirme ihtiyacımız var.

canım bı sorum var sana yıne:)
tam 30+0 da mı ızne cıkıyoruz, adet tarıhımızı meb bılemez kı ama 3-4 gun kayma olmuyor muu:)

beni her haftasonu eşim dışarı gönderiyor zorla
sürekli evdesin git kendine vakit ayır gez alışveriş yap vs diyor
he haftasonu çıkıyorum 2-3 saatliğine ..
o filmi ben de çok merak ediyorum ,geçen eşim git sinemada izle dedi
yok tek başıma ne zevk alırım dedim ne var git izle diyor bana
bizim de nefes almaya ihtiyacımız var ,nefes alalımki bebeklere karşı daha verimli olalım ,stresimizi atalım
sen üzerine düşeni yapıyorsun sonuçta neden bencillik olsun ,ben de dışarı çıkınca sürekli eşimi arıyorum bende de var o duygu ama eşim ısrarla arama rahatça gez dolaş ben hallederim bebişleri diyor
analık işte ne yapacaksın ama kendine de vakit ayırmalısın
herşeyi çocuklardan ibaret görme ,senin de yaşamın var
artık bundan sonra herşeyi onlarla yapacağız zaten onun da tadı ayrı olacak ama şimdiyi şimdi yaşa ,kendine vakit ayır
ii gezmeler

proluton günüm geldi acı çekmeye gidiyorum ama bebişlerim her şeye değer.

canım o iğneyi 34. haftada bıraktırıyorlarr
çok geçmiş olsun

bence kesinlikle gitmelisin canım
zaten oldukça zor bir süreçten geçiyorsun,
hiç kolay şeyler yaşamadın
evde bakan varken ve seni bir hafta sonra daha zorlu bir süreç beklerken
neden kendinize bir ödül vermeyesiniz ki

kafan rahatladıktan sonra bebeklerine de bu huzuru ve pozitif enerjiyi yansıtırsın
sanırım facen de görmüştüm, zkü mezunusun
oraları görmek ve oraları tekrar yaşamak size çok iyi gelecektir

canım kimse kimsenin neler yaşadığını, hangi ruh hali içinde olduğunu
bebeklerinin nasıl olduğunu, huzurlu-huzursuz
gazlı-gazsız, uyuyan-uyumayan bebek olduğunu bilemez
siz doğum yapan her annenin her dediğini büyük bir ilgi ile okuyorum kendi adıma söylüyorum
birbirimizi kırmadan, herkes her şeyi paylaşabilmeli ve paylaşmalı buradan
çünkü hiç birimiz kolay şeyler yaşamıyoruz
hep destek olalım buaradan birbirimize

bugün erkenden doktora gittim
iki prof; birisi benim doktorum, diğeri ise ayrıntılı ultrasonumu da yapan perinatolog
beraber ultrasonla baktılar,
sularının gayet iyi olduğunu, ve bebeklerin 2600 gr ı geçtiğini söylediler
perinatolog bebeklerin 37 haftayı çok rahat çıkarabileceğini söyledi
doktorum ise daha tedirgindi haftayı çıkarabilecekleri konusunda
sonra beni nst ye gönderdiler
sancının 100 ü gösterdiği anlar oldu
doktorum sancın var dedi
ben ise hayır dedim, hiç bir şey hissetmediğimi söyledim
yarına kendimi çok hazırlamıştım oysaki
perşembe sabah nst ye tekrar çağırdılar veeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
doktorum bebekleri riske atmayacağını söyledi
cuma günü 01.03.2013 doğum tarihimiz olacak inşallahhhhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…