- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.741
İyi ki cahil kalmışsın papatya. Şimdi zamanı geri alsaydım ben de öyle ikiz gebelikle ilgili her şeyi okumazdım. Olumsuz çok şey okumak yoruyor insanı. Bu arada bugün güzel haberlerini bekliyoruz...
çok sağol canım
benim 6. haftada başlamak üzere kanamalarım oldu, ama ne kanamalar
bunun üzerine doktorum heyet raporu verdi ve ben hiç çalışmadım
annemin yanına taşındım,
6. haftamdan beri yatıyorum canım
bu zaman zarfında ağrım sızım olmadı çok şükür
iki kere karnım yamuldu sadece
ki bu çok normalmiş, ama ben çok korktum
hiç sancım olmadı ama ödemin oldu
nedenini bilmiyorum, 3 aydır hayatımda tuz yok
günde neredeyse 3,5-4 litre su içtim
bir de ben canım internetten hiçbir şey okumadım
çok cahilim hamilelik konularında
cahillik mutluluk getiriyor, buna inanıyorum
inşallah herkes bu haftaları ve daha fazlasını görür
Canım şükür enfeksiyonu atlatmışsın, her şeyin yolunda olmasına çok sevindim. Benim de hemen hemen kilom o yönde. El ve ayaklarım çok şiş. Sıkıntılar normal, hepimizin yaşadığı türden. Biz de kontrollere haftada 1 kez gidiyoruz. Bana kalsa gün aşırı giderim vallaBen son üst solunum yolu enfeksiyonunu iki parti antibiyotik içerek atlattım çok şükür, 1 haftadır hamileliğin normal seyrindeyim. Toplamda 18 kilo oldu benim, ayaklarımda çok ödem var, ellerim yüzüm daha iyi durumda. Gece uyku, özellikle yatınca nefes sorunum oluyor haliyle, bunlar dışında iyiyiz çok şükür. Kontroller haftada 1 artık, Çarşamba gideceğiz, NST de çekilecek, duruma bakacağız... 34 hafta bitmiş oluyor, kilolarını filan merak ediyorum, bakalım nereye kadar gidebilirsek :)))
Bu haftalarda sizinde kontrol haftada 1 mi yapılıyor? Bana kalsa daha sık olsa daha iyi olacak:))
İyiyim canım çok sağol. Ya ben ikizler burcuyum buna bir de hamilelik eklenince eyvah ki eyvahbekay, ben hamılelık boyunca yasadıgın sıkıntılardan dolayı su hıssettıklerın cok normal..yazının devamını da okudum, sımdı daha ıyısın sanırım ama yıne de yazmak ıstedım.ılk uc ay kanamalarım, düşük riskim vardı.herkes mıde bulantısı uykudan sıkayet ederken benım tek derdım feci kanamalarım ve korkularımdı.derken bende de ıltıhap sorunu cıktı.antıbıyotık ıctıgım sular fayda etmedı..su anda da sancılarım sertlesmelerım oluyor bol bol...amaaaaaaa olsuunnnnnnn....gececek hepsı gececek..cok sukur haftan cok ıyı maşallah..dayan sabret, bebekeklerın gelecekhayırlısıyla ınsallah senden mutlusu olmayacak.hamılelıgın tadını cıkaramamıs olabılırsın, ama annelıgın tadını fazlasıyla cıkaracaksın ınsallah
kızlar öncelikle kaç gündür söyleyim diyorum tutuyorum kendimi,ama aryık dayanamıycam,biz burada hamileliğimizden beri tecrübelerimizi paylaşıyoruz,son zamanlarda dikkatimi çekiyo,bizim yada kendi adıma konuşayım,paylaştığımız zorrluklar,sanki sizin gözünüzü korkutmak amaçlıymış gibi anlaşılıyo,amaç burası paylaşım alanı,herkes kendi tecrübesini yasıyo ve anlatıyo,buraya girerek inanın stres atıyorum,yalnız olmadığımı düşünerek...kimsede kusura bakmasın,2 çocukla hayatın kolay olduğunu söylemek yalan olur,eğer zorlanmadan tek başıma iki çocuğu büyütüyorum diyene açıkçası inanmıyorum varsada çok nadirdir,ilk defa yaşadığım anneliğin zorluklarını yasıyorum ve paylaşıyorum ama asla gocunmuyorum,zorsunmuyorum,bunu daha öncede söyledim,onların bir gülüşü dünyaya bedel,mis gibi kokusunu içine çektiğiniz an herşeyi unutursunuz diye...ben zorluklardan bahsediyorum,evet 3 aydır cok zorlanıyorum,çocuklarım huysuzdu,aslında öylede demeyim,klasik her çocuk gibi gaz ve uyku problemi işte ama çok şükür yavas yavas,büyüdükçe,normale dönüyo benim içinde hayat,ama bunları okuyunca öyle hissettimki,sanki ben hep kötü şeyler anlatıyorum ve çocuklarımdan çok pişmanmışım gibi bişey çıkarıyorum yanii sizin gözünüzl...,ben burada ilk doğum yapanım,bütün tecrübelerimi anlattım,meseladoğum öncesi bazı alın dediklerimi önce kimse almadı,doğum yaptıktan sonra alel acele aldılar,veya evet bu da gerçekten lazım oluyomuş,aldık yaptık dediler,yani sonunda herkes kendi tecrübesini yaşadı ve yazdı,benimki de öyle,ama gerçekten rahatsız oluyosanız bundan sonra anlatmam....................................
kızlar öncelikle kaç gündür söyleyim diyorum tutuyorum kendimi,ama aryık dayanamıycam,biz burada hamileliğimizden beri tecrübelerimizi paylaşıyoruz,son zamanlarda dikkatimi çekiyo,bizim yada kendi adıma konuşayım,paylaştığımız zorrluklar,sanki sizin gözünüzü korkutmak amaçlıymış gibi anlaşılıyo,amaç burası paylaşım alanı,herkes kendi tecrübesini yasıyo ve anlatıyo,buraya girerek inanın stres atıyorum,yalnız olmadığımı düşünerek...kimsede kusura bakmasın,2 çocukla hayatın kolay olduğunu söylemek yalan olur,eğer zorlanmadan tek başıma iki çocuğu büyütüyorum diyene açıkçası inanmıyorum varsada çok nadirdir,ilk defa yaşadığım anneliğin zorluklarını yasıyorum ve paylaşıyorum ama asla gocunmuyorum,zorsunmuyorum,bunu daha öncede söyledim,onların bir gülüşü dünyaya bedel,mis gibi kokusunu içine çektiğiniz an herşeyi unutursunuz diye...ben zorluklardan bahsediyorum,evet 3 aydır cok zorlanıyorum,çocuklarım huysuzdu,aslında öylede demeyim,klasik her çocuk gibi gaz ve uyku problemi işte ama çok şükür yavas yavas,büyüdükçe,normale dönüyo benim içinde hayat,ama bunları okuyunca öyle hissettimki,sanki ben hep kötü şeyler anlatıyorum ve çocuklarımdan çok pişmanmışım gibi bişey çıkarıyorum yanii sizin gözünüzl...,ben burada ilk doğum yapanım,bütün tecrübelerimi anlattım,meseladoğum öncesi bazı alın dediklerimi önce kimse almadı,doğum yaptıktan sonra alel acele aldılar,veya evet bu da gerçekten lazım oluyomuş,aldık yaptık dediler,yani sonunda herkes kendi tecrübesini yaşadı ve yazdı,benimki de öyle,ama gerçekten rahatsız oluyosanız bundan sonra anlatmam....................................
proluton günüm geldiacı çekmeye gidiyorum ama bebişlerim her şeye değer.
arkadaşlar mrb,biz bu hafta bebek arabası almayı düşünüyoruz da modele hala karar vermiş değilim arka arkaya olanı pek düşünmüyorum,yan yana olan daha mantıklı geliyo ama hangi marka hangi model aldınız ya da düşünüyosunuz..yardımcı olursanız çok sevinirimmm=)))
Ben de önümüzdeki ay alıcam. Kullananlar ve satıcılar yanyana olanı öneriyor. Yalnız dikkat et, baston modeli al. Çünkü katlandı mı en az yer kaplayan o. Diğerleri bagaj küçükse arabaya sığmıyor.
canım benim bebeklerim evde değil ama yinede kendime vakit ayıramıyorum :) 70 kg girdim doğuma yarın tam 2 hafta olucak..56kg düştüm.48 ile hamile kalmıştım.3 saatte bi süt sağıyorum.sonra biberonları ve makinanın aparatlarını strelize ediyorum derken 3 saatte 1,1 saat uyanıyorsun...uykunuda alamıyorsun.hergün bebeklere hastaneye gitmek için 1 de evden çıkıyorum eve dönmem 5 i buluyor...geçen hafta eşim kuaförün önünde durduda kaşlarımı aldırdım,bide fön çektir diyor iyi gelir aşkım diyor:)
karnım şişliği 3-4 alık hamile gibi..biraz bıngıldaklık söz konusu açıkçası ama ağrı geçti ya çok şükür buda iner.doktor uterus daiha yukarıda yerine inmediği için göbeğin var dedi..korse takabilirsin dedi ama ben takmadım daha.sevindiğim tek nokta bacaklarımda ve kalça kısmımda hiç çatlak yok.herkesin göbek altında kalıyormuş ama benim tam göbeğim üstünde çatlaklar var...etekli mayo giymeme gerek yok en azından:) nefret ediyorumda:) belki bikini zora girer kısmet artık:)
kanamamda oldukça azaldı hayretler içindeyim..millet 40-50 gün sürüyor diye korkutmuştu...
şimdilik bu kadar :)
hastaneye gidip gelmek büyük dert. ben perşembe günü kurtuluyorum allahtan. küçük kızım da perşembe günü taburcu oluyor. 1500 gr olacak inşallah perşembeye.
korse taktırmıyorlar sezaryen sonrası diye biliyordum
demekki giyilebiliyormuş
benim bu hafta çatlaklarım oluştu, yok diye seviniyordum ama
maalesef çatladım ben de
evinize geçin sağlıcakla inşallah
düzeniniz oturunca sen de rahatlarsın canım
git-gel derdiniz olmayınca yollarda harcadığın zaman kuzularla sana kalacak inşallah
başak buradaki en tecrübeli kişi sensin. ilk sen doğum yaptın. başak foruma girse de yazsa neler yaşadığını dşye düşünüyordum. sonuçta yaşanan herşey tecrübe. kimse tek tip değil, hayatlarımız aynı değil. sen zor günler atlattın. bebeklerin çok uzun süre küvezde kaldı. eşinden ayrısın. zor günler geçiriyorsun. ve bunlar abartı değil, gerçek. kendini lütfen yanlış yapıyormuş gibi hissetme. senden erken doğumun zorluklarını gördük ve kendimiz hazrrladık. yalnız olmadığımızı gördük. en azından benim için öyle. seninle hemen hemen aynı süreçleri yaşadık. zaten burada ortak olan yanımız yalnızlığımızı paylaşmamız. bizler özel annelerimiz ve çocuklarımız da özel. ihtiyacımız olmasa ne işimiz var küçük bir ekranın karşısında. etraf ikiz annesi ve çocukları kaynamıyor. sen buraya lazımsın arkadaşım, hepimiz de öyle.kızlar öncelikle kaç gündür söyleyim diyorum tutuyorum kendimi,ama aryık dayanamıycam,biz burada hamileliğimizden beri tecrübelerimizi paylaşıyoruz,son zamanlarda dikkatimi çekiyo,bizim yada kendi adıma konuşayım,paylaştığımız zorrluklar,sanki sizin gözünüzü korkutmak amaçlıymış gibi anlaşılıyo,amaç burası paylaşım alanı,herkes kendi tecrübesini yasıyo ve anlatıyo,buraya girerek inanın stres atıyorum,yalnız olmadığımı düşünerek...kimsede kusura bakmasın,2 çocukla hayatın kolay olduğunu söylemek yalan olur,eğer zorlanmadan tek başıma iki çocuğu büyütüyorum diyene açıkçası inanmıyorum varsada çok nadirdir,ilk defa yaşadığım anneliğin zorluklarını yasıyorum ve paylaşıyorum ama asla gocunmuyorum,zorsunmuyorum,bunu daha öncede söyledim,onların bir gülüşü dünyaya bedel,mis gibi kokusunu içine çektiğiniz an herşeyi unutursunuz diye...ben zorluklardan bahsediyorum,evet 3 aydır cok zorlanıyorum,çocuklarım huysuzdu,aslında öylede demeyim,klasik her çocuk gibi gaz ve uyku problemi işte ama çok şükür yavas yavas,büyüdükçe,normale dönüyo benim içinde hayat,ama bunları okuyunca öyle hissettimki,sanki ben hep kötü şeyler anlatıyorum ve çocuklarımdan çok pişmanmışım gibi bişey çıkarıyorum yanii sizin gözünüzl...,ben burada ilk doğum yapanım,bütün tecrübelerimi anlattım,meseladoğum öncesi bazı alın dediklerimi önce kimse almadı,doğum yaptıktan sonra alel acele aldılar,veya evet bu da gerçekten lazım oluyomuş,aldık yaptık dediler,yani sonunda herkes kendi tecrübesini yaşadı ve yazdı,benimki de öyle,ama gerçekten rahatsız oluyosanız bundan sonra anlatmam....................................
şu zamandan sonra bol bol dinlenmekten başka yapacağın bir şey yok. ben 33+6 da doğum yaptım. bebeklerim 1800 ve 1300 gr civarı doğdular. biraz daha sabredin olur mu, yoksa çok zor oluyor. dinlen, bol bol dinlen.bugün kontrolümüz vardı.ilk defa nst ye bağladılar ara ara düzensiz azcık sancı çıktı nidilat a başladık.kızlarım gayet iyilermiş.ikiside 1850 gr civarındalar.birinin gözlerini açıp kapatmasına şahit oldum süper bişi :) ama zillimin biri bir türlü yüzünü dönüp göstermedi.dr ne yaptıya nafile döndüremedi.malesef enfeksiyon çıktı.antibiyotik ve fitil verdi..doğum konusuna hiç girmiyo bile dr.um daha durur onlar acele etme diyo ama sabırsızlanıyorum iişte napıyım:) aaa bide bunun üstüne saçlarım çok kötü olmuştu iyice beyazlarım çıktı.saçımı boyatayım mı dedim boyat br zararı yok dedi çok mutlu oldum :)
canım silver cross duo aldık. yanyana baston model. piyasadaki en kullanışlı model bence. çok araştıdık. bunda karar kılıp aldık. dikkat edeceğin şey arabanın hafif, kolay katlanabilir olması, baajda az yer kaplaması, kapılardan geçebilmesi.Ben de önümüzdeki ay alıcam. Kullananlar ve satıcılar yanyana olanı öneriyor. Yalnız dikkat et, baston modeli al. Çünkü katlandı mı en az yer kaplayan o. Diğerleri bagaj küçükse arabaya sığmıyor.
kızlar bugün 2 saat vaktim vardı, dedim ki buraya ayırayım bu vaktimi. kızımı da yeni doyurup uyutmuşken bir şeyler yazayım dedim. bir saat sonra da hastaneye gideceğim. küçük kızım beni bekler.
nihayet küçük kızım perşembeye 1500 gr a ulaşacak ve perşembeye taburcu olacak. ikisini aynı anda evimde görmek istiyorum artık. bakalım beni neler bekleyecek. tek bebekle 5-6 gündür iyi idare ettim. bakalım küçük cimcimemle neler değişecek.
ya bir şey soracağım. doğumdan önce gitmeyi planladığım bir film vardı. daha gösterime girmemişti. hamileyken nasıl olsa çocuklardan sonra sinemeya gidemeyiz son son bu filma gidelim diyorduk. ama doğum yaptım. şimdi bir kızım evde. içim pek el vermiyor ama gitsem mi şu filme diyorum. hangi film mi? "kelebeğin rüyası". filmin konusu ve hikayenin geçtiği yer eşim ve benim için çok özel. acaba bu gece dediğim o filme gitsek mi? annem biz hastaneye diğer kızıma bakmaya gittiğimizde bakıyor evdekine. nasıl olsa sütüm sağılmış. annem ısıtıp veriyor. diğer kızım da eve gelmeden son son gitsek mi? doğum sonrası kendimizi mi ödüllendirsek? yoksa bencil mi düşünüyorum. biri hastanede diğeri evde. ne bileyim ya. iki bebek olunca ve annem gidince hiç böyle şeylere fırsatımız da olmayacak. biraz iyi gelir bize diyorum. çok yorulduk bu sıralar. öbür cimcimem de eve gelmeden kendimizi bir filmle ödüllendirsek mi?
siz ne düşünüyorsunuz? fikrinizi alayım. yoksa anneler hep bebeklerinin başlarında mı durur? şuan çelişki içindeyim.
kızlar bugün 2 saat vaktim vardı, dedim ki buraya ayırayım bu vaktimi. kızımı da yeni doyurup uyutmuşken bir şeyler yazayım dedim. bir saat sonra da hastaneye gideceğim. küçük kızım beni bekler.
nihayet küçük kızım perşembeye 1500 gr a ulaşacak ve perşembeye taburcu olacak. ikisini aynı anda evimde görmek istiyorum artık. bakalım beni neler bekleyecek. tek bebekle 5-6 gündür iyi idare ettim. bakalım küçük cimcimemle neler değişecek.
ya bir şey soracağım. doğumdan önce gitmeyi planladığım bir film vardı. daha gösterime girmemişti. hamileyken nasıl olsa çocuklardan sonra sinemeya gidemeyiz son son bu filma gidelim diyorduk. ama doğum yaptım. şimdi bir kızım evde. içim pek el vermiyor ama gitsem mi şu filme diyorum. hangi film mi? "kelebeğin rüyası". filmin konusu ve hikayenin geçtiği yer eşim ve benim için çok özel. acaba bu gece dediğim o filme gitsek mi? annem biz hastaneye diğer kızıma bakmaya gittiğimizde bakıyor evdekine. nasıl olsa sütüm sağılmış. annem ısıtıp veriyor. diğer kızım da eve gelmeden son son gitsek mi? doğum sonrası kendimizi mi ödüllendirsek? yoksa bencil mi düşünüyorum. biri hastanede diğeri evde. ne bileyim ya. iki bebek olunca ve annem gidince hiç böyle şeylere fırsatımız da olmayacak. biraz iyi gelir bize diyorum. çok yorulduk bu sıralar. öbür cimcimem de eve gelmeden kendimizi bir filmle ödüllendirsek mi?
siz ne düşünüyorsunuz? fikrinizi alayım. yoksa anneler hep bebeklerinin başlarında mı durur? şuan çelişki içindeyim.
beni her haftasonu eşim dışarı gönderiyor zorlakızlar bugün 2 saat vaktim vardı, dedim ki buraya ayırayım bu vaktimi. kızımı da yeni doyurup uyutmuşken bir şeyler yazayım dedim. bir saat sonra da hastaneye gideceğim. küçük kızım beni bekler.
proluton günüm geldiacı çekmeye gidiyorum ama bebişlerim her şeye değer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?