- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.801
hayırlısıyla doğurursun inş.bugün erkenden doktora gittim
iki prof; birisi benim doktorum, diğeri ise ayrıntılı ultrasonumu da yapan perinatolog
beraber ultrasonla baktılar,
sularının gayet iyi olduğunu, ve bebeklerin 2600 gr ı geçtiğini söylediler
perinatolog bebeklerin 37 haftayı çok rahat çıkarabileceğini söyledi
doktorum ise daha tedirgindi haftayı çıkarabilecekleri konusunda
sonra beni nst ye gönderdiler
sancının 100 ü gösterdiği anlar oldu
doktorum sancın var dedi
ben ise hayır dedim, hiç bir şey hissetmediğimi söyledim
yarına kendimi çok hazırlamıştım oysaki
perşembe sabah nst ye tekrar çağırdılar veeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
doktorum bebekleri riske atmayacağını söyledi
cuma günü 01.03.2013 doğum tarihimiz olacak inşallahhhhhh
markası ne peki merak ettimherkese iyi akşamlar,
bugün internetten aldığım bebek arabaları geldi. bebek arabaları diyorum çünkü ben iki tane ayrı ayrı aldım. aslında ikiz bebek arabalarından silver cross u beğeniyordum ama bu bebek arabalarını görünce daha çok beğendim ve dayanamayıp aldım. inş iyi yapmışımdır şimdilik çok emin deilim:) aslında ben şöyle düşündüm hiç bir zaman iki bebekle tek başıma dışarı çıkamam buna cesaretim yok ama illaki çıkmak gerekirse de bebek arbalarını birleştiren bi aparat var onunla birleştirip çıkabilirim ki hiç sanmıyorum:) ayrıca bazen iki çocukla deil de belki birini anneme bırakıp diğerini alıp dışarı çıkar işlerimi halledebilirim dedim en azından annem iki çocukla bunalmamış olur. bu yüzden ikiz bebek arabasıkullanışsız olabilir dedim. bir de kuzularım biraz büyüdükten sonra acaba birbirlerini rahatsız ederler mi dedim o zaman birini arabadan indirip kucağımıza almak durumunda kalabilirdik. bu gibi şeyleri gözönünde bulundurdum ama farklı tecrübeler yaşayanlar vardır mutlaka bu konuyla ilgili. sanırım ben yaşayarak öğrenicem.. bu arada aldığım bebek arabası cidden çok kullanışlı, bir hamleyle katlanıyo ve ikisi araba bagajına ki bizim arabanın bagajı yok denecek kadar küçük sığabiliyor. katlandıktan sonra pazar arabası gibi çekerek götürebiliyorsun. ayrıca sürüşü gerçekten çok rahat, tekerlekler yumuşacık hiç sarsılma olmuyo ve çok hafif bir araba. ilk başta isterseniz oto koltuğunu arabaya takarak kullanabiliyorsunuz travel sistem gibi ama onlar gibi kaba, ağır deil vs vs...
sizlerde tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..
hayırlı olsun RABBİM tamamına erdirsinmerhaba kızlar bende ikiz bebek bekliyorum henüz çok yeniyim bugun ilk defa keseleri görmek için gittim şaka gibi ama gerçek iki kese vardı biri önde digeri arkasındaydı öndekinin kalp atısını gördük haftayada digeri için gidecegiz yani bugun itibari ile bende ikiz bebek bekleyenler arasına katıldım tüp bebekle hamile kaldım
ben baştan beri hep ateşli gezdim********günaydınlarrrrr kızlar********sabah ezanından beri dönüp duruyorum yatakta sırtım çok ağrıdı bu gece bide ateş basıyo üstüm hep açık yatıyom.en güzeli ayakta olmak..............
********günaydınlarrrrr kızlar********sabah ezanından beri dönüp duruyorum yatakta sırtım çok ağrıdı bu gece bide ateş basıyo üstüm hep açık yatıyom.en güzeli ayakta olmak..............
papatyacım,eşim yurtdışında aslında afganistanda ve asker,6 aylığına göreve gitti,bende oraya yazınca öyle bişey çıktı:)
cuma günü güzel haberlerini bekliyoruz. o zamana kadar sabredersiniz değil mi? sancın olduğunu nasıl hissetmedin. gerçi dediğimiz gibi sancı öyle televizyonlarda gördüğümüz gibi olmuyor. her neyse. sen doğuma odaklan. umarım her şey yolunda gider.
**papatyacım seninde bu hafta güzel haberlerini bekliyoruz canım benim dualarımız seninle.......
bugün çok güzel bir gün çünkü sevgi tomurcuklarımı görmeye gideceğiz onları çok özledim.inşallah herşey yolundadır ve güzel haberlerle döneriz :))))
hayırlısıyla doğurursun inş.
ben de sancısız doğum yaptım illa senin hissetmen gerekmiyor
önemli olan içerdeki sancı durumun
Gunaydin guzel anneler.. Nasilsiniz?? Kacgundur sizleri takip ediyorum fakat yazamiyodum. Aramiza yeni gelenler hosgeldiniz. Dogumu az kalanlar rabbim yardimciniz olsun. Ppatya senin cuma sanirim insallah hayrlisiyla yavrularina kavusursun.. Bebsilerri hastanede olanlarda sbredin .. Guzel birgun olur herkese..
canım bı sorum var sana yıne:)
tam 30+0 da mı ızne cıkıyoruz, adet tarıhımızı meb bılemez kı ama 3-4 gun kayma olmuyor muu:)
inşallah deli kız
biz hissetmesek de içeri de fırtınalar kopabiliyormuş
bugün erkenden doktora gittim
iki prof; birisi benim doktorum, diğeri ise ayrıntılı ultrasonumu da yapan perinatolog
beraber ultrasonla baktılar,
sularının gayet iyi olduğunu, ve bebeklerin 2600 gr ı geçtiğini söylediler
perinatolog bebeklerin 37 haftayı çok rahat çıkarabileceğini söyledi
doktorum ise daha tedirgindi haftayı çıkarabilecekleri konusunda
sonra beni nst ye gönderdiler
sancının 100 ü gösterdiği anlar oldu
doktorum sancın var dedi
ben ise hayır dedim, hiç bir şey hissetmediğimi söyledim
yarına kendimi çok hazırlamıştım oysaki
perşembe sabah nst ye tekrar çağırdılar veeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
doktorum bebekleri riske atmayacağını söyledi
cuma günü 01.03.2013 doğum tarihimiz olacak inşallahhhhhh
merhaba kızlar bende ikiz bebek bekliyorum henüz çok yeniyim bugun ilk defa keseleri görmek için gittim şaka gibi ama gerçek iki kese vardı biri önde digeri arkasındaydı öndekinin kalp atısını gördük haftayada digeri için gidecegiz yani bugun itibari ile bende ikiz bebek bekleyenler arasına katıldım tüp bebekle hamile kaldım
kKIZLAR omega 3 kullanıyormusunuz? ben kararsızım. doktor verdımı? elevit kullanıyorum aspirin kullanan varmı
ben p.tesi heyet raporu aldığımda rapor bitince 30 artı 3 felen oluyor o zaman da doğum öncesi izin başlamıştır diye rapor almam lazım herhalde. yani 30 artı 0 dan sonra her an alabiliriz sanıyorum.
sen rapor işini ne yaptın canım?
slm kızlar
eee anne olupta bişeylerle karşılaşmayan var mı
dün gece bebeklerim çok huzursuzdu
oğlumun gaz sancısı vardı kızım da uyumak bilmedi...
neyse artık bende süt kalmadı diye mamalarını hazırladım oğlum herzamankinden biraz fazla yedi...
yan yatırdım ve odadan çıktım annem geldiğinde görmüş kusmuş ama ne kusma... bi de başını tam düz çevirmiş herşey boğazına ve içine dolmuş koştum geldim ama bebeğim nefes alamıyordu ters çevirip sırtına vurdum... nefesi açıldı ama bu defa da aşırı bi ağlama başladı 15 dk susturamadık ve nefes almakta çok zorlanıyordu
artık çaresizliğin dibine vurunca eşimle alıp dr.a gittik... dr. ciğerlerini dinledi ve çok şükür ciğerlerine dolmamış dedi...
anlatamam yavrumun halini...neyse sakinleşti... dr. gaz sancısı ile kusmuş...bu kusmlar bebeği yorar dedi... bi kaç tavsiyede bulundu
genelde ilaçlar kısa süreli etki yapar dedi..
acı elma yağı ile topuğuna ve karnına masaj yap dedi... bende şimdi onu denedim sanki sakinleşti...
sancı girince sıkıca sarıp kundak yapmayı dene dedi... en son çare olarak araba ile gezmeye çıkın veya babası ile karşılıklı battaniye içinde sallayın dedi... bi dr.a göre yöntemler ilginç geldi...
çingece beşiği bunun için ideal dedi..
yavrumun hala sancısı var bakalım masaj iyi gelecek mi... bu arada yağ çok etkili 1-2 damla yetiyor
benimde rezene çayı ve kimyon kullanmamı tavsiye etti zaten rezene çayı içiyordum
bebek için de mamalarına muskat rendeleyebilirsin dedi..
Canım hoşgeldin. Hayırlı olsun bebişlerin. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ben de Bursadayımhoşbulduk :)) umarım hepımızın hamılelıgı mutlu ve yolunda gıder :)
Papatya büyük gün belli olmuş. Allah yardımcın olsun canım, sağlıkla kavuşursun inşallah kuzularına. Güzel haberlerini bekliyoruz, dayan az kaldı.
inşallah dayanırım canım, çünkü bugün kasıklarım ve belim epey ağrıyor
üstelik ishal durumum da devam ediyor
gerçekten son günler ne kadar zor geçiyormuş
maşallah suphanallah.RABBİM güzel yazılar yazsın inş.
anladım canım...benım raporumun bugun son gunu.yarın bıtıyor. yarın okula gıdıcem.yarın heyet raporu alsam, zıyan oluyor ıkı gun hafta sonu gırıyor araya ve tam 30 gün sonra, daha 29+ 4te falan kalıyorum.o yuzden raporu pazartesı baslatmak ıstıyorum:) ondan sordum sana da:) pazartesı baslatırsam raporun bıttıgı gun 30+0 oluyorum, hoooppp dogum ıznıdoktorum gelmıs ızınden ona gıdıp heyet ısteyecegım, söz vermıstı umarım aksılık cıkmaz..bı sorun olsa da işimi saglama aldım, baska bı doktorla görüştüm.ben de verırım sana rapor, calısmamalısın zaten dedı, rahatladım:) benden durumlar böyle..sen nasılsın , nasıl gıdıyor?
gecmıs olsun canım yaaa , ne olmus ufaklıga öyleallah korumus kuzunu. bebeklerın yatarken kusması benı de cok endıselendırır. sogukkanlı olmakta fayda var boyle durumlarda.doktorun tavsıyelerı bana da ılgınc geldı, eskı usullerde fayda vardır hep yazmak lazım bı kenara ama, mantıklıı:)
ben çok soğukkanlıydım ama eşim annem çok telaşlandı
ben hemen dr.a gitmeyecektim ama iyi ki de gitmişim
çokta dikkat ediyordum yatışına ama yaramaz nasıl dönmüş hala anlayamadım
çok şükür geçti Rabbim bi daha yaşatmasın
slm kızlar
eee anne olupta bişeylerle karşılaşmayan var mı
dün gece bebeklerim çok huzursuzdu
oğlumun gaz sancısı vardı kızım da uyumak bilmedi...
neyse artık bende süt kalmadı diye mamalarını hazırladım oğlum herzamankinden biraz fazla yedi...
yan yatırdım ve odadan çıktım annem geldiğinde görmüş kusmuş ama ne kusma... bi de başını tam düz çevirmiş herşey boğazına ve içine dolmuş koştum geldim ama bebeğim nefes alamıyordu ters çevirip sırtına vurdum... nefesi açıldı ama bu defa da aşırı bi ağlama başladı 15 dk susturamadık ve nefes almakta çok zorlanıyordu
artık çaresizliğin dibine vurunca eşimle alıp dr.a gittik... dr. ciğerlerini dinledi ve çok şükür ciğerlerine dolmamış dedi...
anlatamam yavrumun halini...neyse sakinleşti... dr. gaz sancısı ile kusmuş...bu kusmlar bebeği yorar dedi... bi kaç tavsiyede bulundu
genelde ilaçlar kısa süreli etki yapar dedi..
acı elma yağı ile topuğuna ve karnına masaj yap dedi... bende şimdi onu denedim sanki sakinleşti...
sancı girince sıkıca sarıp kundak yapmayı dene dedi... en son çare olarak araba ile gezmeye çıkın veya babası ile karşılıklı battaniye içinde sallayın dedi... bi dr.a göre yöntemler ilginç geldi...
çingece beşiği bunun için ideal dedi..
yavrumun hala sancısı var bakalım masaj iyi gelecek mi... bu arada yağ çok etkili 1-2 damla yetiyor
benimde rezene çayı ve kimyon kullanmamı tavsiye etti zaten rezene çayı içiyordum
bebek için de mamalarına muskat rendeleyebilirsin dedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?