- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.821
canım içgüdüselmiş...bebeğin sırtına vurdum... dr. gidince sordu bende böle böle yaptım dedimbebegın sırtına vurmakla cok ıyı bır ıs yapmıssın zaten, o panıkte bırının bunu düşünmesı cok guzel bır hareket.bılınclı bı annesın.sonrasında doktora gıtmekle de ıyı bır ıs yapmıssınız. ..amın ınsallah olmaz boyle korkular bır daha:)
Canım çok geçmiş olsun. Allah korumuş bebeğini. Ben de çok korkarım bu durumdan. Onun için onları ayrı odada yatırma işini geciktireceğim sanırım. Senin soğukkanlı olman çok iyi. Ben biraz paniğim, bakalım nasıl olacak. Doktor çok farklıymış gerçekten, önerilerini ben de garipsedim ama vardır elbet bir bildiği. İlaçtan çok doğal yöntemleri savunuyor anlaşılan. İnşallah bir daha böyle durum olmaz canım. Allaha emanet olsun kuzucukların
Ben de cok panik yapan biriyim.doktor iki kez söz verdigi halde hala dusunuyorum acaba olacak mi diye...rahat davranmak lazim hele ki su durumumuzda.elimden geldigince gevsemeye calisiyorum ama raporu halledersem daha iyi olacak:) ben ayakta fazla kalamiyorum, fazla dedigimde iste 15dakika en fazla daha sonrasi olmuyor.sertlesiyorum hemen, bi de islaklik oluyor tedirgin oluyorumkendin icin birseyler yapiyorsan ve bu sana iyi geliyorsa yapmaya devam et, fazlaya kacmadan tabiki sabahtan aksama kadar yatiyorum ben, annem yanimda sagolsun ama zaman zor geciyor boyle de:) miniklerim gelsin de yatarim napiyim:))
Ben de cok panik yapan biriyim.doktor iki kez söz verdigi halde hala dusunuyorum acaba olacak mi diye...rahat davranmak lazim hele ki su durumumuzda.elimden geldigince gevsemeye calisiyorum ama raporu halledersem daha iyi olacak:) ben ayakta fazla kalamiyorum, fazla dedigimde iste 15dakika en fazla daha sonrasi olmuyor.sertlesiyorum hemen, bi de islaklik oluyor tedirgin oluyorumkendin icin birseyler yapiyorsan ve bu sana iyi geliyorsa yapmaya devam et, fazlaya kacmadan tabiki sabahtan aksama kadar yatiyorum ben, annem yanimda sagolsun ama zaman zor geciyor boyle de:) miniklerim gelsin de yatarim napiyim:))
slm kızlar
eee anne olupta bişeylerle karşılaşmayan var mı
dün gece bebeklerim çok huzursuzdu
oğlumun gaz sancısı vardı kızım da uyumak bilmedi...
neyse artık bende süt kalmadı diye mamalarını hazırladım oğlum herzamankinden biraz fazla yedi...
yan yatırdım ve odadan çıktım annem geldiğinde görmüş kusmuş ama ne kusma... bi de başını tam düz çevirmiş herşey boğazına ve içine dolmuş koştum geldim ama bebeğim nefes alamıyordu ters çevirip sırtına vurdum... nefesi açıldı ama bu defa da aşırı bi ağlama başladı 15 dk susturamadık ve nefes almakta çok zorlanıyordu
artık çaresizliğin dibine vurunca eşimle alıp dr.a gittik... dr. ciğerlerini dinledi ve çok şükür ciğerlerine dolmamış dedi...
anlatamam yavrumun halini...neyse sakinleşti... dr. gaz sancısı ile kusmuş...bu kusmlar bebeği yorar dedi... bi kaç tavsiyede bulundu
genelde ilaçlar kısa süreli etki yapar dedi..
acı elma yağı ile topuğuna ve karnına masaj yap dedi... bende şimdi onu denedim sanki sakinleşti...
sancı girince sıkıca sarıp kundak yapmayı dene dedi... en son çare olarak araba ile gezmeye çıkın veya babası ile karşılıklı battaniye içinde sallayın dedi... bi dr.a göre yöntemler ilginç geldi...
çingece beşiği bunun için ideal dedi..
yavrumun hala sancısı var bakalım masaj iyi gelecek mi... bu arada yağ çok etkili 1-2 damla yetiyor
benimde rezene çayı ve kimyon kullanmamı tavsiye etti zaten rezene çayı içiyordum
bebek için de mamalarına muskat rendeleyebilirsin dedi..
slm kızlar
neyse artık bende süt kalmadı diye mamalarını hazırladım oğlum herzamankinden biraz fazla yedi...
yan yatırdım ve odadan çıktım annem geldiğinde görmüş kusmuş ama ne kusma... bi de başını tam düz çevirmiş herşey boğazına ve içine dolmuş koştum geldim ama bebeğim nefes alamıyordu ters çevirip sırtına vurdum... nefesi açıldı ama bu defa da aşırı bi ağlama başladı 15 dk susturamadık ve nefes almakta çok zorlanıyordu
artık çaresizliğin dibine vurunca eşimle alıp dr.a gittik... dr. ciğerlerini dinledi ve çok şükür ciğerlerine dolmamış dedi...
anlatamam yavrumun halini...neyse sakinleşti... dr. gaz sancısı ile kusmuş...bu kusmlar bebeği yorar dedi... bi kaç tavsiyede bulundu
acı elma yağı ile topuğuna ve karnına masaj yap dedi... bende şimdi onu denedim sanki sakinleşti...
sancı girince sıkıca sarıp kundak yapmayı dene dedi... en son çare olarak araba ile gezmeye çıkın veya babası ile karşılıklı battaniye içinde sallayın dedi... bi dr.a göre yöntemler ilginç geldi...
yavrumun hala sancısı var bakalım masaj iyi gelecek mi... bu arada yağ çok etkili 1-2 damla yetiyor
benimde rezene çayı ve kimyon kullanmamı tavsiye etti zaten rezene çayı içiyordum
slm kızlar
selamlar herkese sürekli yazmasamda takip etmeye çalışıyorum sizleri 30 lu haftalara geldiğimize göre sıra banada geliyor galiba zaman hiç geçmiyor diyordum ama geçiyormuş demekki ben kıyafetlerini aldım çantalarını aldım kendi ihtiyaçlarımı aldım ama hiçbiri yıkanmış ütülenmiş değil haftaya yapmayı düşünüyorum hepsini çantaları hazırlasam iyi olacak sanırım şimdilik ağrım sızım yok ama heran ne olacağı belli olmaz dimi? 1 hafta önce dr a gittik kızım 1400 oğlum 1300 gr dı ben çok sevinmiştim dr söyleyince ama eve geldim kilosunu soran arkadaşlara söylediğimde ilk duyduğum söz bişey olmaz ya zaten ikizler küçük doğarmış oldu öyle moralim bozuluyorki anlatamam oysa doktorumuz tek bebekle aynı gidiyor haftasına göre kiloları dedi iyi olduklarını biliyorum ama gereksizlere kızmamamk elde değil illaki insanın kafasına bişey takacaklar önce neden bebek olmuyordu şimdi bebek var başka dert bulurlar insana daha neler duycam allah bilir ÇOK DERTLİYİM ÇOK ama bebeklerimle çok mutluyum bu arada bende 9 kilo aldım 36 haftada doğum olursa heralde 15 kiloyla falan tamamlarım çok almak istemiyordum ama aldım galiba neyse çok uzattım hepinize sevgi dolu sağlıklı günler yavrularımızla :)
saol canım
çok geçmiş olsun dosbacım
canım merak ettim, yan yatış yastıkları yok mu bebeklerin
benim aldığım yan yatış yastığı cırt cırtıyla yatağa sabitleniyor, ve bebek dönemiyor
kardeşim çok memnun kaldığı için aldım ben de
Çok geçmiş olsun canım ya iyi müdahale etmişsin.Ben de çok korkarım böyle şeylerden.Arkadaşlarım baştan odasına alıştır diyor ama ben de bunlardan korktuğum için yanımdan ayıramam sanırım.Bu arada benim yeğenim de çok gazlı bir bebekti.Bu battaniyeyle sallama işine alıştırmak zorunda kaldık ağlamasına dayanamayınca.Sonra aylarca gece boyu başında nöbet tutmak zorunda kaldık.Yere bıraktığımız an basıyordu çığlığı.Uykusuz günler aylar geçirdik.Sonra unutturmak da çok zor oldu.
benimkiler de hep tek bebek gibi gittiler hatta oğlan 10 gün öndeydiselamlar herkese sürekli yazmasamda takip etmeye çalışıyorum sizleri 30 lu haftalara geldiğimize göre sıra banada geliyor galiba zaman hiç geçmiyor diyordum ama geçiyormuş demekki ben kıyafetlerini aldım çantalarını aldım kendi ihtiyaçlarımı aldım ama hiçbiri yıkanmış ütülenmiş değil haftaya yapmayı düşünüyorum hepsini çantaları hazırlasam iyi olacak sanırım şimdilik ağrım sızım yok ama heran ne olacağı belli olmaz dimi? 1 hafta önce dr a gittik kızım 1400 oğlum 1300 gr dı ben çok sevinmiştim dr söyleyince ama eve geldim kilosunu soran arkadaşlara söylediğimde ilk duyduğum söz bişey olmaz ya zaten ikizler küçük doğarmış oldu öyle moralim bozuluyorki anlatamam oysa doktorumuz tek bebekle aynı gidiyor haftasına göre kiloları dedi iyi olduklarını biliyorum ama gereksizlere kızmamamk elde değil illaki insanın kafasına bişey takacaklar önce neden bebek olmuyordu şimdi bebek var başka dert bulurlar insana daha neler duycam allah bilir ÇOK DERTLİYİM ÇOK ama bebeklerimle çok mutluyum bu arada bende 9 kilo aldım 36 haftada doğum olursa heralde 15 kiloyla falan tamamlarım çok almak istemiyordum ama aldım galiba neyse çok uzattım hepinize sevgi dolu sağlıklı günler yavrularımızla :)
malesef çevremizden hep benzer şeyler duyuyoruz sağlıklı olsunlar da doğduktan sonra kilo alırlar. insanlar biraz da fesat sanırım. kıskanıyorlar bizi. biz özel anneleriz :)
malesef çevremizden hep benzer şeyler duyuyoruz sağlıklı olsunlar da doğduktan sonra kilo alırlar. insanlar biraz da fesat sanırım. kıskanıyorlar bizi. biz özel anneleriz :)
slm kızlar
kızlar ben biraz özel bir soru sorucam umarım cevap verirsiniz,
hamileliiğiniz boyunca cinsel hayatınıza aramı verdiniz, benim doktor sorun yok dedi ama ben 4 aydır ara vermiş durumdayım, eşimde mecburen bana uyuyor ona çok üzülüyorum ama korkuyorumda.Ne yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?