2013 ikiz anne adayları buraya

canım çok geçmiş olsunn
ben de bugün sabaha kadar oturdum
ağrılar, sızılar ve bebeklerin batmaları
rabbim ne kadar zormuş bu işler
sağlıcakla bir doğsalardı
hem biz kurtulacağız hem onlar kurtulacaklardı
çünkü ben ne kaar rahatsız isem inanıyorum ki onlar da o kadar rahatsız

hadi bekaycım yarın ikimiz beraber doğuralımmmmm

inşallah hayırlı haberlerle gelirsiniz :) bence bebeklerin kilosundan çok sağlıkları önemli ...dualarımız sizinle

Nasılsınız kızlar?Umarım bebişler ve sizlerde iyisinizdir.Doğum yapacak olan arkadaşlara Allah kolaylık versin.Sağ salim bebişlerinizi kucağınıza almak nasip olur inşallah...

Ben toplu olarak nasıl cevap yazacağımı bilmediğim için ve tek tek yazmaya da zamanın olmadığı için hepinize,bana cevap yazanlara tşkler.Aslında sallamaya ben alıştırmadım.Hatta benim büyük paşam karnını doyurup altını temizleyince yatağına koyduğumda uyuyan bir bebekti ama kv küçüğü sallarken onu da sallaya sallaya alıştırdı galiba.Aslında sallanmayı istemiyor büyük oğlum ama uykuya dalması biraz problem.Uyursa iyi çok şükür.Küçükte hem uyuması zor hemde uykusu çok hafif,her an uyanabiliyor.Mesela sabah 4 ten beri uyanıktı,saat 8 gibi zar zor uyuttum,sonra sütümü sağıp bir sizlere bakayım dedim.Gün geçtikçe bünyede alışıyor bebişlere ve uykusuzluğa sanırım.Tabi tecrübe de kazanıyor insan,neyi nasıl yapacağını daha iyi biliyorsun zamandan tasarruf ediyorsun bu şekilde...

Başak canım tabiki yazacaksın.Sonuçta insan ne yaşıyorsa onu yazıyor buraya.Mesela kiminin hamileliği zor geçer,kimisi hiç bilmez.Kimi bebek rahat olur,kimisi daha huzursuz olur.Lafın kısası burda hepimiz başımıza geleni yazıyoruz,bunda abartılarak anlatılacak bir durum yok zaten.Kim istemez huzurlu,rahat bir şekilde bebiş büyütmeyi ama sonuçta bebek işte tabiki zor olacak biraz.Emek ister bebiş büyütmek,sevgi ve sabır ister.Allah ım zaten tüm anne ve babalara bu duyguyu daha bebişler ana rahmine düştüğü an veriyor.Öğrendiğimiz andan itibaren aldığım nefesten attığımız adımdan içtiğimiz yediğimiz lokmaya kadar bebişlerimizi düşünüp ona göre hareket etmiyor muyuz hepimiz...Rabbimı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hepimize...Diğerleri güzel şeyler bazen zor gelsede.Bir daha istesekte yaşayamayacağımız her anını dolu dolu geçirmemiz gereken...

Canım maşallah bebişlerine, kilolarını hiç sorun etme bence sağlıklı olsunlar inşallah, önemli olan o. Sağlıcakla bebişlerinizi kucağınıza alacaksınız Rabbimin izniyle, her şey güzel olacak, göreceksin. Sen elinden geleni yaptın, şimdi tevekkül etme zamanı.

mrb heyet raporunuzu alınca doğrudan çalıştığınız kurumamı vereceksiniz elden siz mi takibini yapacaksınız[/QUOTE]

evet bütün raporlarımı ben elden götürüyorum okuluma. çünkü resmi yazıya imza atmam gerekiyor. git gel yaklaşık 4-5 saat sürüyor ve bir sürü aktarma yapıyorum. malesef pek anlayışlı değiller. ama gidemediğim durumlarda ne olur bilmiyorum. doğum yaptıktan sonra bile doğum belgeni kendin getirceksin diyorlar bakalım ne olacak???

Canım şu an tek yapabileceğin moralini yüksek tutup bebeklerini göreceğin anı hayal etmek.Çok daha önce de risk atlatmıştın o zaman da doğabilirlerdi.Rabbim ne zamanı uygun gördüyse vardır bir hikmeti.Kiloları da iyi maşallah.Tabi hep daha uzun durmalarını istiyoruz ama bunun bir sonu olacak.Biz bir sürü hamile olarak dua ederiz size

mrb heyet raporunuzu alınca doğrudan çalıştığınız kurumamı vereceksiniz elden siz mi takibini yapacaksınız

evet bütün raporlarımı ben elden götürüyorum okuluma. çünkü resmi yazıya imza atmam gerekiyor. git gel yaklaşık 4-5 saat sürüyor ve bir sürü aktarma yapıyorum. malesef pek anlayışlı değiller. ama gidemediğim durumlarda ne olur bilmiyorum. doğum yaptıktan sonra bile doğum belgeni kendin getirceksin diyorlar bakalım ne olacak???[/QUOTE]

Canım ben 1 defa raporu bir arkadaşımla gönderdim kabul ettiler.Hatta daha önceden rapor alan faksla gönderiyordu o da oluyordu.Ama ben alınca aslını istiyoruz dediler ben de gönderdim.Okula gidebilecek durumda olsak zaten rapor almayız.Gidip gelmenin riskini düşünmeleri lazım.

Kızlar günaydın,
Şu sıra okuduğum bir kitap var ve özellikle hamile arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum: Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler-Tracy Hogg&Melinda Blau. Nerelerde bilmeden yanlış yapıyoruz ve çocuklarımız neden zor yetişiyor gibi birçok soruna örneklerle, yaşanmış hikayelerle cevap veriyor.

canım hiç üzme kendini...sen onları tüm zorluklara rağmen ne güzel taşıdın güzel anne....asıl hayat şimdi başlıyor..şimdi endişelerini bi yana bırak ve mucizelerini bekle...dein ve deniz doğalı 16 gün oldu bugün hala 2500 olmadılar:) ama iyiler allaha şükür beni düşün ne kadar küçük doğdular...diğer arkadaşları düşün bin şükür bu günü gördünüz...şimdi hilal gene moral vermeye başladı ne oldu ki buna demeyin ...MÜJDEEEE....DERİN çıkıyor küvezden birazdan veeee bugecede hastanede kalıp yarın çıkıyoruz gecemiz güzel geçerse....

beyakım herşeyin hayırlısı allahtan...kuzularınla sana sağlıklı ömürler dirlerim...ayrıca senin moralin ve sağlığın da onların sağlığı kadar önemli....bebekleri eve dönüp kendi hastanede kalanlar bile oldu aramızda çok şükğr şimdi iyiler...

Bu arada biraz önce ilk çatlaklarıma merhaba dedim,olsun napim feda olsun kızlarıma deyip annem gibi olmamak için dua ediyorum :) kendi içimdede tezat yasıyorumm off ya 16 kilo alırsam olaca bu zaten

ben 13 kilo aldım ve bir kaç hafta önce çatlamaya başladım.kullanmadığım bir şey kalmadı ama çatlıyor işte!son olarak kakao yagı aldım,nasıl iğrenç kokuyo anlatamam.yine de kullanıyorum.sen bi şeyler kullanıyor musun?

Gözün aydın Hilal, inşallah sorunsuz mutlu bir gece geçirirsiniz de miniğinle birlikte yuvanıza dönersiniz.

bu aralar forum çok hareketli, fazla giremedim okumaya yetişemedim. Allah herkese yardım etsin, sağlık sorunları olanlara şifa, bebeklerini bekleyenlere,sırası gelenlere sorunsuz günler, sağlıklı bebekler nasip etsin. ben bir kaç haftadır kendi kendime kızlarımın hareketlerini hissediyordum biraz önce benimkiler aşka geldi hissettim resmen dokununca :) daha beklemiyordum, genelde herkes 22 den sonra dışarıdan hissedileceğini söylüyordu. çok güzel bişey ya:) çoğu arkadaşım benden daha ilerideler,belki şimdi bu mutluluğum acayip gelecek ama çoook güzelmiş :)

bende o yağların kokularını hiç sevmiyordum ve şöyle bişi yaptım normalde badem yağı, susam yağı, üzüm çelirdeği yağını karıştırıp kullanıyorum ben, bunların içine bir de portakal yağı karıştırdım şimdi çok güzel kokuyor, portakal portakal:) tavsiye ederim.. ben henüz çatlamadım, 8 kilo aldım ama çatlıcakmışım gibi hissediyorum karnım çok büyüdü artık..

doğum yapmış arkadaşlara bilgisi olan arkadaşlara bir kaç sorum olacak.anne ameliyata girdiğinde ebeye bebek kıyafetleri veriliyor değil mi? bunun için ne hazırladınız yani ilk ihtiyaçlar için? ayrıca pişik kremi kullanıyor musunuz? markası ?

canim neden acayip gelsinki inan hepimiz ayni seyleri hissediyoruz.muhtesem bi duygu yaa.mucize gibi.her gecen gun dahada artacak ins.ve inan 10 haftadir net bi sekilde hissediyorum ama hic normallesmedi.hala ayni heyecani ayni mutlulugu hissediyorum yuzum guluyor onlar hopladikca:)saka degil bildigin hopluyorlar guclendikce:)Rabbim isteyen herkese nasip etsin.amiiin...

amiin.. tabi her geçen gün şiddeti artacağı için her günün heyecanı farklıdır. şimdi de 2 saattir bekliyorum ama çıt yok insan özlüyo :) senin de erken başlamışlar, allahım tamamına erdirsin.

ben ilk üç ay hiç durmadan uyudum desem yeridir.gece gündüz kafamı koyar koymaz dalabiliyordum ki normalde uykuya dalmam çok zordur.bunlar normal şeyler.vücut dinlenmek istiyor.ben de sigara kullanıyordum ama tedaviye başlayınca bıraktım.hamilelik bırakmak için iyi bir fırsat,değerlendir derim..

geçmiş olsun canım.inan ben de çoraplarımı giymekte zorlanıyorum.hele yemek sonrası oturup kalkmada bile zorlanıyorum.bişey yapsam nefes nefese kalıyorum.ama bu halimle de mutluyum

dualarımız seninle canım.sen moralini yüksek tut.hep diyorlar ya bebeklerin kilolarından daha önemli olan sağlıklı olmaları diye,
inşallah senin bebişlerin de sağ salim gelicekler

ben badem,zeytin ve kakao yağını karıştırıyorum.portakal yağı iyi fikirmiş onu da alıp koyayım biraz bakalım

doğumdan önce odadayken hemşire geliyor ve istiyor canım
hastane çıkışı olarak satılan setlerden aldım
prematüre alma ilk başta ihiyacın inş. olmaz
benim kızıma tam oldu oğlum ise tam palyaço
takımın içinden battaniye, zıbın, pijama takımı şapka eldiven aldı birer tane de bez aldılar
odaya gelince onlar besliyorlar ve enfeksiyon bulaşmasın diye her defasında ağız bezi kullandılar
en çok ağız bezine ihtiyaç oluyor

eve gelincede bol bol battaniye ve zıbına ihtiyaç oluyor
ilk başta çıtçıtlı body girdirmek bana zor geldi... hemde bebeklere büyük geldi
zıbın kullanmam sanıyordum ama göbeği düşene kadar zaten başka bişey girdirmek mümkün değil
ben hala body yerine önce zıbını tercih ediyorum
sık kıyafet değiştirildiğini de unutmayın sabun tozlarınızı hazırlayın
şimdiden kolay gelsin

pişik kremi bende mustela kullanıyorum
dalin şampuan ve dalin sabun tozu kullanıyorum
sabun olarakta kesinlikle seba med...
ıslak mendil çoğunlukla kullanmıyorum pamuk ve su tercihim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…