2013 ikiz anne adayları buraya

bebek arabalarını hep ınternetten mı alıyorsunuz kızlarr? hangı sıteler guvenlı, e bebek bılıyorum bı tek ben?ya bu markaları falan öğrenmem lazım benım hıc bırsey bılmıyorum, travel varrr...baston varrr

bekayy 35.haftama gelsem hoplayıp zıplayacagım.. bebegın kılosuna bence de takılma, annesı emme refleksının ve cıgerlerının gelısmıs olması cok daha onemlı bence.kaldı kı haftan cokk guzell masallah , bebıslerın kucagına gelecek bunu düşün ve gevsemeye calışş

ben de elden kendım okula goturuyorum raporları ya da esıme verıyorum o götürüyor.aslını okula vereceksın, fotokopısı sen de kalcak..fakat bızım okuldakı ogretmen 3 ay rapor almıstı hepsını de baska sehırden okula faksla göndermıstı...ıdareyle alakalı bı durum..anlayıssız ıdarelere gıcık oluyorum

Canım ben 1 defa raporu bir arkadaşımla gönderdim kabul ettiler.Hatta daha önceden rapor alan faksla gönderiyordu o da oluyordu.Ama ben alınca aslını istiyoruz dediler ben de gönderdim.Okula gidebilecek durumda olsak zaten rapor almayız.Gidip gelmenin riskini düşünmeleri lazım.[/QUOTE]

Arkadaşlar desteğiniz ve moral verdiğiniz için çookk teşekkür ederim hepinize. Tansiyonum öğle saatlerinde ilaca rağmen 15/10 çıktı. Şok oldum. Doktoru aradık, akşam 6'da gideceğiz. Gece yazamazsam doğuma girmişim demektir. Dualarınızı eksik etmeyin...

bende fındık ,ceviz ve bebe yağı kullanıyorum,birde kakaolu ve e vitaminli bir krem .benim karnım kocamannnn ve asagıda duruyor :) işte o topun tam altı catlamıs :) eşim üzülme doğumdan sonra nasıl olsa karnın boyle olmayacak diyor. garibim herseyi bıraktığı gibi bulacagını düsünüyor :)

ALLAH yardımcın olsun , bütün işlerin rast gitsin ,,hayırlı haberler ver bize inşallah

Canım bez ne kulanıyosun ?
şimdilik molfix yenidoğan ama 2 bedene geçince prima kullanacağım

hadi hakkından hayırlısı olsun canımmm
haftan gayet güzel tansiyon önemli alınması belki daha hayırlı olur
bu arada odanıza bayıldım hayırlıca kullanmak nsip olsun habersiz bırakma

hadi bakalım Allah yardımcınız olsun,sağlıkla al bebişlerini kucağına inşallah...
tansiyon problemin varsa çok bekletmezler sanırım,erken olmasına çok takılma,hepiniz sağlıklı olunda gerisi önemli değil...dualarımız sen ve bebeklerin için...

bekay odan çok güzel olmuş ellerine sağlık
lambayı bir yerde ntanıyorum ama nerden
güle güle kullansınlar inş.
doğuma gidersen de RABBİM yardımcın olsun sağlıkla gelsinler inş.

Canım bebişlerinin odalarına bayıldım, Rabbim ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin, bebişlerinin mutlu cıvıltılarıyla şenlensin inşallah. Hayırlı haberlerle dönmeni diliyoruz, dualarımızla yanındayız.

kızlar nolur sizden bir konuda fikir almak istiyorum,3 aylık ikizlerime hamileyim 2 gün önce 2li test için ultrasona girdim bebeğimin birisinin ense kalınlığı 3.5 çıktı çok üzüldüm,doktorum amniyosentez yapalım dedi ,amniyosentezden çok korkuyorum bebeklerime bişey olcak diye risk var sonuçta,ikisinede yapacak doktorum,amniyosentezi kadın doğum doktorları yapıyor mu biliyormusunuz,

bekay, hayırlı haberlerle gel ınsallah, rabbım yardımcınız olsun...bebeklerın odaları muhtesem görünüyor:)

benım göründüğüm doktorların hıc bırı ıkılı test yapmadı bana.sadece ense kalınlıklaını ölçtüler.bır doktora daha görünüp öyle karar vermenı tavsıye ederım.amnıyosentez, kadın dıgumcular tarafından yapılıyor fakat tecrubelı bı elde yapılması gerekır.bunun ıcın unıversıte ya da arastrma hastanelerıne gıtsen?

Merhaba arkadaşlar ...

Uzun zamandır iş yoğunluğundan yazamadım maalesef ... Mesajların çoğunu okumama rağmen hangi birine birşeyler yazayım ki ipin ucu kaçtı bir kere!!! Ben yine de tüm arkadaşlarıma genel olarak seslenecek ve kısa kısa özel mesajlar göndereceğim herzamanki gibi ...

HİLBUR, çok sevindim diğer bebeğinize de kavuşacak olmanıza ... Bundan sonra hiiiiiiiiiiiiiç ayrılmazsınız umarım ...

BEKAY; şimdiden Rabbimden kolaylık ve sağlık sıhhat diliyorum sana ve bebişlerine ... Umarım süreci kolay atlatır ve sağlıkla kucağına alırsın bebişlerini ... Odanda harika olmuş ... Çok süslü ... Ben bu kadar süslemeyi başaramam sanırım :)) Allah sana ve bebişlerine uzun ve sağlıklı bir ömür versin inşallah ...

Bu arada doğum yapmış ve bebişlerine kavuşmuş olan tüm anneleri yürekten tebrik ediyor, sağlık ve sıhhat diliyorum hepsine ...

Doğumu yaklaşan arkadaşlara da dayanma gücü ve sağlık diliyorum. Bir de stres faktöründen uzaklaşmalarını ... artı ishal faktörüne de dikkat etmelerini ...

Evime gelen yardımcımın kızı son ayındaydı; bir iki gün önce bebeği karnında ölmüş ve ölü doğum yaptırmak zorunda kaldılar; son bir haftadır ishalle boğuşuyormuş ve doktoru almalıyız demesine rağmen annesinin normal doğum ısrarı üzerine kabul etmemiş ve bir hafta daha beklemek istemişler ve bu hatanın sonucu çok vahim oldu. Çok üzüldük ama iş işten geçtikten sonra maalesef yapacak hiçbirşey yok ... Yalnızca bu olay, doktorumun ne zaman alalım derse itiraz etmemem gerektiği konusunda kulağıma küpe oldu. Kötü bir örnek oldu verdiğim; ama ishali hafife almayın ve doktorunuz bu konuda uyarıda bulunursa uyun lütfen ...

Bu arada bebeklerini hissetmeye başlamış olanlara ne mutlu ... Ben daha yeni yeni günde bir-iki kez sürtünme tarzı birşeyler hissediyorum; o da yalnızca tek taraflı... Diğer tarafta hiç hissedemedim maalesef ve çok özlüyorum ve iple çekiyorum hareketlerini hissedeceğim günü ...

10 gündür flakon şeklinde demir alıyorum (FERPLEX veya OLİGOFER) ve sanki 10 gündür hızlı kilo alıyor gibiyim. Demirin böyle bir etkisi oldu mu sizde arkadaşlar ?

Bu arada cinsellik konusunda ben de sıkıntılıyım; ilk bebeğimde düşük tehlikesi olduğundan 3 ay yasaktı; bunda iki tane olduğundan, biz kendi kendimize bugüne kadar yasak uyguladık ve doktora sormaya gerek duymadık. Ama son günlerde ben artık sormak istiyorum; belki bu önümüzdeki bir iki ay izin veriliyordur; yoksa sonuna kadar sabretmek mi zorundayız? Ölümüne kanki olmaktan korkuyorum eşimle :))

Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim; bence yan yatış yastığı gündüz pek gerekli olmasa da gece uykuları için gerekli bebişlere özellikle ilk 2-3 ay için ... Ayrıca bebişlerinize gece normalde yediğinden fazla değil, bir 10 ml daha az verin. Benim doktorum gündüz kendi sütümle gece de bir kez mamayla beslememi salık verirdi; mamanın tok tutma süresi daha uzun olduğundan ve geceleri uykusu daha az bölünmüş olurdu. Eğer sütünüz az geliyorsa gece sağdığınız sütü vermek yerine mamayı gece verin ve gündüz ayaktayken full-time süt vermeye çalışın. Ve gece gazlarını iyice çıkardığınızdan emin olun; kalan gaz yarım saat içinde kusmalarına neden olabilir ... bu nedenle yan bıraktığınızdan da emin olun ... Bu arada erkeğin önce beslenmesi gerekiyor kızdan; bu da aklınızda olsun; psikolojik gelişim açısından daha uygunmuş. Mantığını bilmiyorum ama ananem öyle derdi hep... Bir ara kızımın doktoru da söylemişti ... Aklınızda bulunsun ...

Bir de bez ve pişik kremlerini sık değiştirmeyin; pişik olmasına neden olursunuz. Mümkünse hangisiyle başladıysanız onunla devam edin ... Ben öncekinde NIVEA kullanmıştım bez olarak da Prima ... sanırım ikisiyle aynen devam edeceğim bunlarda da ... Bir de bezleriniz tam ölçüde değil, bir beden büyük de olabilir; kızlarda bacak arasını ne kadar geniş tutarsanız kalçaları o kadar daha iyi gelişecektir; çarpık gelişirler diye korkmayın tam tersi kalça çıkığı olmazlar diye biliyorum.

Bana gelince ... Şimdilik sorumum kalmadı çok şükür ... Karnım sabahları neredeyse yarı yarıya iniyor ama yatmaktan önce baktığımda yaklaşık bir o kadar daha büyümüş oluyor. Normal mi bu? Çorap giyme işi bende de sıkıntılı; şimdilik halledebiliyorum ama bir ay sonra ne yapacağım bilmiyorum :)

Yağlanma işine gelince ... Aklıma gelirse her akşam, gelmezse iki günde bir ben de kremleniyorum. Aldığınız kiloya bağlı değil buna inanın. Ben ilkinde nerdeyse 25 kg almıştım ve hiç çatlamamıştı; ancak doğumdan sonra göbek gerilerken bikini bölgesine yakın kısımda 3-5 çatlağım oluştu onun dışında bikini giydiğimde görünür kısımlarda hiçbir çatlağım yok. Ama bunlarda ne olur bilmiyorum; biraz anneden geliyor yani anneniz az çatladıysa ve kremlenerek daha da az çatlayabilir; hatta hiç çatlamayabilirsiniz. ama anneniz çok çatlamışsa, kesinlikle sizde de az da olsa oluşacak; bu kaçınılmaz birşey ... ama sürerek miktarını biraz azaltabiliyoruz işte ...

Şimdilik benden bu kadar ... Sizlere ve bebişlerinize sağlık ve sıhhat diliyorum. Görüşmek üzere ...

uranıa hamılelıgımden 1 ay önce ferpleks fol kullanmaya baslamıstım.hala da kullanıyorum:) ılk aylar hıc kılo almamama ragmen sımdılerde ıkıser ıkıser eklenıyor.cogu kımse demır hapları yuzunden kılo aldıgını söyler ama bence bızım ufaklıkların işi bu

cınsellıık bana en bastan yasaktı(( sımdı doktora bırsey daha sorucam dedıgım zaman, hemen ilişki yokkk dıyor bebekler ıcın malesef böyle olmam gerektı...

karnım senın haftalarında sabah uyandıgımda küçülmüş gıbı oluyordu, gece yatarken şişkın ıse tekrar büyük bı hal alıyordu..

cumartesi misaifirm geliyor,bizim arkadaşlar
pasta börek bizden sakın bişey yapma dediler ama durabilirmiyim hiç mümkünü yok
şimdiden kafamda 4 çeşit var ,yeter sanırım

Son düzenleyen: Moderatör:

bekaycım odanızı cok beğendim,isimleride cok güzel,hiç telaş etme,gayet iyi bi zamandasın doğum için,inş.küveze gerek kalmadan evinize gelirsiniz,küçük olsunlar,önemli değil,yavas yavas büyürler,gözünün önünde olsunlarda hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum ...

başka bir doktora gitmek çare olur mu bilmiyorum ki sonuçta bir kere aklım bulandı ,iyi dese bile rahat edemem ki artık,eşimde diyor ki başka doktora gitmeyelim ya daha kötü bişey söylerse iyce moralimiz bozulur diyor napcam bilemiyorum,zaten doktorum ikili test yapmamız bişey ifade etmez dedi ama yinede yaptı,dediğim gibi ultrasondada bebeğin ense kalınlığı yüksek çıktı ama burun kemiği oluşmuş, gördük ,amniyosentez de düşük riski çok mu yüksek,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…