2013 ikiz anne adayları buraya

Ben sabah kahvaltısında ince bir dilim ekmek yiyorum, öğlen hiç ekmek yemiyorum, akşam da yine bir dilim ekmek yiyorum, doktorun haklı. Çünkü karbonhidrat bize çok faydalı bir kaynak değil. Zaten makarna, pilav, patates gibi besinlerden bunu alıyoruz. O nedenle ekmeği çok azalt. Bu ay kilomu sabitledim, hergün sabah-akşam tartıya çıkıyorum. Fakat alırsam da en fazla 2 kilo alırım. En çok protein, kalsiyum ve vitamin içeren besinler tüketiyorum. Örneğin hergün kuruyemiş, süt, peynir, yumurta, yoğurt, 3-4 çeşit farklı renkte meyve, mutlaka kıyma ya da et, haftada 1-2 balık gibi rutinlerime çok dikkat ediyorum. Bol bol su içiyorum. Öğünlerime ve öğün aralarıma dikkat ediyorum. Ne kadar çeşitli beslenirsen o kadar sana faydalı olacaktır. Ultrasona her girdiğinde bebeklerin ağırlığı ve boyu söyleniyor. Eğer normal değerleri tutturmuşsan doğru birşeyler yapıyorsun demektir. Yoksa zaten bebek seni tüketir. Hamile olmak demek iki insanın yediği yemeği yemek değildir ya da pis boğazlık edip ağzının boş kalmaması da demek değildir. Kendine günlük bir program yap ve neleri mutlaka yemen gerekiyorsa ona göre bir düzen tuttur.

ya hakkaten iştahın açılması da çok berbat bişeyy ben normalde çok iştahlı biri değilimdir bir iki hafta çok iştahlı olduğum bi dönem oldu sürekli bişey yemek istemek yiyebilmek çok keyifli ama kendini engellemek işkence Allah çok kilolu olup diyet yapanlara yardım etsinn

sabah 2 dilim ekmekk yiyorum onun dışında ekmeği kestim bebekler 220 gram bu haftada ort 200 olması gerekiyormuş inşallah bu ay bende sabitlicemmm :)

merhaba arkadaslar.

31 haftalıkken kontrole gelmiştim. nst de çok fazla sancım çıktı. ben hiç bişey hissetmiyorum. sadece tepecikleri sertlesmeleri hissediyorum. bunlar sancı demekmiş. rahim boyum 11 e düşmüş. doktor yatırdı hemen. şuan şükür 33+4 olduk.hala yatıyorum hastanede.31 de ciğer geliştiriciler yapıldı. inşallah 36 yı görürüm. dualarınızı bekliyorum. sizleri çok merak ediyorum. sizden 200 sayfa gerideyim.daha bugün bilgisayarım geldi. şimdi heyecanla okumaya başlıyacam. inşallah hepinizden güzel haberler alırım. birçoğunuz doğum yapmışsınızdır. bebişler ve anneler sağlıkla evlerine dönmüştür inşallah.

Geçmiş olsun canım, sana da bebişlerine de iyilikler diliyorum. İnşallah 36' ları geçersiniz. Hayırlı haberlerini bekliyoruz.

inşallah canım. maşallah 2 saatte bir ikisi de kendi kendilerine uyanıyorlar. ve de sütlerini içiyorlar. ben şimdi gözle görülür bir kiloartışı görmedim. salı günü kontrolümüz var. umarım kilo almışlardır benimkiler. büyük kız aldı da miniğimden henüz bir şey anlamadım.
maşllah diyelim. yeter ki süt içsinler. karınlarını doyursunlar.
benim de ameliyat sonram çok fenaydı. anestezinin etkisinden sonra sabaha kadar inlemiştim. ağrı kesiciler pek fayda etmemişti. hele ilk yürüyüşte çektiğim acıyı hiç bir zaman çekmemiştim. akşama daha iyiydim. ama ertesi günü de baprsak gazını çıkaramamıştım. o da kesi ağrısıyla eş değer. hastanenin merdivenlerini kaç defa indim çıktım. sürekli yürüdüm bana mısın demedi. eve çıkınca daha rahattım. herhalde psikolojik olarak ev ortamı daha iyi geldi. o halde her gün 2 defa hastaneye gidip geldim. mecburen kendini toparlıyor insan. zordu gerçekten.
bir hafta içinde 10 k,lo birden verdim. bir hafta sonunda ödemler gidiyor. bir şey kalmıyor. sonrasında normal aldığın kiloları veriyorsun zaten. çok yakıda eski haline döneceksin. umarım kendini daha da toparlarsın. anneliğin keyfini gecikmeden çıkarırsın.
ben de eve çıktığımız ilk gün bebeğimin her hışırtısına uyandım. ilk gece herkesin öyledir eminim. çok farklı bir durum, çok farklı bir duygu.

Çok geçmiş olsun epeyce hastanede kalmışsın kolay birşey değil canım, az kalmış 34. Haftayı bitirirsen herşey daha kolay olur, riskler epey azalır. İnşallah daha ileri haftalar kadar sağlıkla dayanırsınız, önemli olan bebeklerin ve senin iyi olmanız. Allah yardımcınız olsun, dualarımız sizinle...

Ben bugün sanki daha da şiştim, aldığım hiçbir nefes yetmiyor, ayaklarım davul, bel-sırt belli yerlerde fena kas ağrılarım var, birkaç geceden sonra yatmakta sanırım pek mümkün olmayacak, gece maceralarım ayrı :) artık oturur gibi durmam lazım sanırım. Sürekli yer ve pozisyon değiştiriyorum evin içinde :)) Çarşamba günkü kontrolü bekliyorum 35 hafta bitmiş olacak kısmetse.

Birde bu haftaları geçmiş arkadaşlara sorum olacak, bebeklerin hareketlerinde biraz azalma olmuş muydu? Hareketleri devam ediyor ama Geçen haftalara göre biraz azalma var, arada tedirgin oluyorum. Yerleri daraldığı için filan olabilir mi?

Herkese iyi Pazarlar:)

aranızda doktoruna bal tüketimi ile ilgili soru soran oldu mu? ben bikaç gündür bal ve kaymağa düştüm de zararlı mı acaba bilginiz var mı?

ben epeydir giremedim, durumu riskli olanlara acil şifalar dilerim kızlar. sağlıcakla alın inşallah bebişleri koynunuza. bizim henüz 17. hafta sanki azdan azdan hareket hissediyo gibiyim yoksa ben mi öyle düşünüyorum bilemedim. siz hangi haftada hissettiniz ???

hafta sonu kaynımın nişanı vardı şehir dışında eşim gitti tek başımaydım evde.. biraz sıkıldım ama yolda şimdi gelicek inşalllah .

hepinize sağlıklı gebelikler diliyorum. ve kocaman öpüyorum.

aaa bir de folik asiti hangi ayda bıraktınız kızlar. ben uzun süre oldu gidemedim doktora, aslında danışmam gerekir. salı gitcem inşallah.

hoşçakalınn

geçmiş olsun canım , sağlık versin Rabbim üçünüze de

Allah kavuştursun eşine diyelim.Ben kıpırtıları çoktandır hissettiğimi sanıyordum ama emin olamıyordum.20 haftada tam anlamıyla hissettim.Hatta artık elimizi karnıma koyunca net olarak fark ediliyor.Ayrıca folik asiti 3 ay bitince bıraktım.

duygucum hayırlı uğurlu olsun minişlerin,ALLAH bahtlarını da kendileri gibi güzel yapsın inşallah...analı babalı sağlıkla büyüsünler...
sezeryan ağrısı bende de oldu ve anca 10 gün sonra geçti,ödemlerimde 1 hafta sonra indi,ben 1 hafta sonra tartıldım toplamda 23 kilo almıştım 17 kilosu gitmişti,bence sende ödemini attıktan sonra tartıl.şuan 6 kilom kaldı oda işte emzirme falan derken gidecek inşallah...
herkesin sütü bir olmuyor,ilk banyonu yaptın mı,benim banyodan sonra artmıştı,seninde bol bol sütün olacak inşallah...minnoşlarını kokla benim için:)

geçmiş olsun canım.inşallah kuzucukların biraz daha sabrederler.

ben en net hareketi 18. haftada hissetmiştim.onun az öncesinde de göbişimde bişeyler oluyordu ama emin olamıyordum.yakında sen de net bir şekilde hissetmeye başlarsın.folik asiti ben 14. haftada bıraktım

herkese iyi geceler...

ikizlerim 20 günlük oldu..allahıiz n izniyle sabah 7 de yenikapıdan gemi ile balıkesire doğru yola çıkıyoruz...derin 20.gününde 2660 deniz 2440 oldu...artık evimizle tanışıcaklar...

duygu gözün aydın canım...bekayı merak ettim haber yokmu?

gazla ilgili dosbacım bağırsak masajı öğrettilermi hastanede sana...Anne Olunca Anladm - AYE NER - Gaz masaj
bu adrese girin bak ben bu masajı yapmadan hiçbişey yediremiyorum benim veletlere...ama bayağı bi bastırıcaksınız karnına ..bebeğinizden gelen sesler inanmıycakısnız...benimkiler kendi gazından korktu :)

Bebişlerinize ve sizlere sağlık dolu haftalar diliyorum...

Papatya gözün aydın canım.Allah ım analı babalı büyütsün...Başka takip edemediğim doğum yapan arkadaşlar varsa onlara da hayırlı olsun bebişleri...

Bekay ne yaptı acaba?

Hilbur bebişlerin çok tatlı maşallah onlara :)

Son düzenleme:
günaydın hanımlar...
az önce hastaneye gidip kan ve idrar tahlillerimi verdim. öğleden sonra sonuçları alıcam. ve mümkünse hastaneye yatmadan heyet raporu alıcam. ayrıca bizde kan uyuşmazlığı var. bunun için de aşı olmam gerek bi de o var bugün. inşl bugünü de atlatırım sağ salim. hastane kendi başına yorgunluk yaa...

Canım bebişlerini evinde sağlıklı sıhhatle büyütürsün inşallah

Gunaydin arkadaslar haftaya guzel baslayalim insallah .. Benim gece uykularim artik boluk boluk napcam bilmiyorum. Ayaklarim yaniyo sanki sizlerede oluyomu..
Nadiderunsu gecmis olsun . Insallah biraz daha Beklerler . Merak ettim nasil bi tedavi uygulaniyo evde uygulanamazmi. Bana ole bise olsa aklim evdeki oglumda olur heralde.rabbim bizleri dara koymasin hepimizin yar ve yardimcisi olsun insallah.
Bu arada dun alisveris merkezinde ikiz annesj gordum hemen yanina gittim biarz konustuk kadin 38 haftalik dogum yapmis bebkleri 3600 ve 2200 dgmus masallah dedim darisi bizlerin basina insallah .. Iyi dusunelim iyi olsun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…