- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #6.061
ben ilk 2 ay kusmaktan 5 kilo verdim kusmalarım geçince hemen düzeldi su kaybı demekki dedim doktora sordum hamile kaldığın kiloyu baz alıcaz dedi ama son iki haftada bi anda arttı hergün bi kilo arttım resmen 7-8 günde şiştimbenim basenlerim inanılmaz genişledi göbek bölgem simit gibi ve göğüslerim iki beden birden büyüdü işte bunların hepsi iki haftada oldu ama doktorum banane dedii ve sabahları bile bi kredi kartı büyüklüğünde ekmek yiyeceksin dedii
sen nelere dikkat ettin şimdi nasıl kilon
ya insan nasıl üzülüyor dünden beri hem açım hem yiyemiyorum psikoloji desen tamm eşim de saolsun doktora çok yiyo çok yiyo dedi yüz kere güya şaka yaptı beni kızdırmak için hatırladıkça delirecek gibi oluyorumm :2::2::2:
sen bu son dört haftada nasıl beslendin ki sadece 2 kilo aldınn
aslında çok özel bir şey yapmadım.ara öğünleri artırdım.ekmek ve abur cubur yemedim.hamurişi ve tatlıdan uzak durmaya çalıştım.ama hiç aç kalmadım ve bebekler için besleyici olacağını bildiğim her şeyden yedim.ama bugün kuralları bozdum. iştahım acaip açıldı.inşallah böyle devam etmez
Ben sabah kahvaltısında ince bir dilim ekmek yiyorum, öğlen hiç ekmek yemiyorum, akşam da yine bir dilim ekmek yiyorum, doktorun haklı. Çünkü karbonhidrat bize çok faydalı bir kaynak değil. Zaten makarna, pilav, patates gibi besinlerden bunu alıyoruz. O nedenle ekmeği çok azalt. Bu ay kilomu sabitledim, hergün sabah-akşam tartıya çıkıyorum. Fakat alırsam da en fazla 2 kilo alırım. En çok protein, kalsiyum ve vitamin içeren besinler tüketiyorum. Örneğin hergün kuruyemiş, süt, peynir, yumurta, yoğurt, 3-4 çeşit farklı renkte meyve, mutlaka kıyma ya da et, haftada 1-2 balık gibi rutinlerime çok dikkat ediyorum. Bol bol su içiyorum. Öğünlerime ve öğün aralarıma dikkat ediyorum. Ne kadar çeşitli beslenirsen o kadar sana faydalı olacaktır. Ultrasona her girdiğinde bebeklerin ağırlığı ve boyu söyleniyor. Eğer normal değerleri tutturmuşsan doğru birşeyler yapıyorsun demektir. Yoksa zaten bebek seni tüketir. Hamile olmak demek iki insanın yediği yemeği yemek değildir ya da pis boğazlık edip ağzının boş kalmaması da demek değildir. Kendine günlük bir program yap ve neleri mutlaka yemen gerekiyorsa ona göre bir düzen tuttur.
merhaba arkadaslar.
31 haftalıkken kontrole gelmiştim. nst de çok fazla sancım çıktı. ben hiç bişey hissetmiyorum. sadece tepecikleri sertlesmeleri hissediyorum. bunlar sancı demekmiş. rahim boyum 11 e düşmüş. doktor yatırdı hemen. şuan şükür 33+4 olduk.hala yatıyorum hastanede.31 de ciğer geliştiriciler yapıldı. inşallah 36 yı görürüm. dualarınızı bekliyorum. sizleri çok merak ediyorum. sizden 200 sayfa gerideyim.daha bugün bilgisayarım geldi. şimdi heyecanla okumaya başlıyacam. inşallah hepinizden güzel haberler alırım. birçoğunuz doğum yapmışsınızdır. bebişler ve anneler sağlıkla evlerine dönmüştür inşallah.
inşallah canım. maşallah 2 saatte bir ikisi de kendi kendilerine uyanıyorlar. ve de sütlerini içiyorlar. ben şimdi gözle görülür bir kiloartışı görmedim. salı günü kontrolümüz var. umarım kilo almışlardır benimkiler. büyük kız aldı da miniğimden henüz bir şey anlamadım.Canım benim, annesi o minik nasıl hızlı büyüyecek kocaman olacak sen hiç merak etme:) dün dinledim tv de küçük doğan bebeklerin büyüme hormonları çok daha fazla çalışıyormuş ve yaşıtlarından daha büyük oluyorlarmış sonrasında. Doğa bir şekilde dengeyi buluyor minikleri koruyor yani:) Sen bebeklerine sağlıkla kavuştun ya çok şükür daha ne olsun:)
maşllah diyelim. yeter ki süt içsinler. karınlarını doyursunlar.benim durumu bilmediğinden oluyor sanırım
yemekleri eşim işyerinden getiriyor yemek yapmıyorum
bebekler uyuduğunda temizlik yapıyorum
dinlenmeyi de eşim akşam gelince bi seans alıyor benden ben o ara uyuyup dinleniyorum
sen başkalarına bakma inş. uslu olurlarsa herşeyi de yaparsın
herkese selam..
gece neler oldu neler
kız bi türlü uyumadı gece ,gazını çıkarttık yedirdik vs ama ıı uyumuyor zilli
2 saat gözler açık vıyakladı
125 cc içmişti ,neyse dedik acaba açmı
bi 50 daha verelim dedik içti ,yatırdık uyumadı ,bi 50 daha verelim dedik verdik yatırdık uyumadı ,
bi 50 daha verelim dedik 25 ini içti ve uyudu
toplamda tam 250 cc içti
şaştık kaldık ,normalde nerdeyse3 bebenin içtiğini içti yavrum
ve tam 5 saat uyudu bu kadar sütü içince mide doldu taştı
çok obur zaten 125 ten aşağı içmiyor
nasıl süt yetecek bu zilliye hiç bilmiyorum
oğlan 100-125 arası içiyor da kız feci
meğer derdi açlıkmış ama öncesinde de 3 saat önce 125 cc içmişti nasıl o kadar acıktı anlamadık valla
bundan sonra 150 den aşağı içirmeyeceğim
benim de ameliyat sonram çok fenaydı. anestezinin etkisinden sonra sabaha kadar inlemiştim. ağrı kesiciler pek fayda etmemişti. hele ilk yürüyüşte çektiğim acıyı hiç bir zaman çekmemiştim. akşama daha iyiydim. ama ertesi günü de baprsak gazını çıkaramamıştım. o da kesi ağrısıyla eş değer. hastanenin merdivenlerini kaç defa indim çıktım. sürekli yürüdüm bana mısın demedi. eve çıkınca daha rahattım. herhalde psikolojik olarak ev ortamı daha iyi geldi. o halde her gün 2 defa hastaneye gidip geldim. mecburen kendini toparlıyor insan. zordu gerçekten.kızlar merhabaaaa
yazarım hemen diyorduma ama ancak yazabiliyorum
sezaryeni çok zor atlattım, hatta daha atlatamadım, hala yürümekte zorlanıyorum
kesi yerim feci sızlıyor
ama doğum anı çok kolaydı ve eylenceliydi
ilk gün hastanede kaldık ve ben o gün 1 dk bile uyumadım
sürekli bebekleri izledim, sanki uyursam onlara bişey olacakmış gibi hissettim
garip bir duygu arkadaşlar
hastanede 1 gece kaldık ve evimize geldik
ama hala bebekleri yataklarından alıp, altlarını alıp tekrar yatağa koyamıyorum
kesi yerimden dolayı eğilip bükülemiyorum
biri bebekleri alıp bana verirse yatağın üzerinde onlarla ilgilenebiliyorum
hala sütüm gelmedi, buna çok üzülüyorum
kuzularımın sağlıkları iyi çok şükür
mama yiyip, gaz çıkarıp, uyuyorlar, tek yaptıkları bu
birbuçuk satte bir 15 cc mama yiyorlar şimdilik
beraber uyanırlarsa çığlığı basıyorlar, ama tek tek uyanırlarsa işler daha kolay yürüyor
az önce göğsümü sıkınca kahverengi ağız sütü geldi bir damla
birazdan sağacağım, inşallah gelir, çünkü o ilk süt çok kıymetliymiş
bu arada ben doğuma 73 ile girdim
dün hastaneden gelince 67 çıktım
sadece 6 kilom gitmişti, şaşırdım çünkü bebekler zaten toplamda 5 kiloydu
vücudum ödem tutmaya devam ediyor
ayaklarım ve bacaklarım davul gibi kızlar
bu arada bebekler çift yumurta ikizleri olmalarına ve bir kız bir erkek
olmalarına rağmen acayip benziyorlar
akşam kayınvalidem kaldı yanımda, bebeklere o baktı
süt vermediğim için dün gece dinlenebildim
ve sabah uyanır uyanmaz eşime beni kaldır dedim, hemen bebekleriminyanına gitmek istedim,
çünkü acayip özlemişim onlarıııı
merhaba arkadaslar.
31 haftalıkken kontrole gelmiştim. nst de çok fazla sancım çıktı. ben hiç bişey hissetmiyorum. sadece tepecikleri sertlesmeleri hissediyorum. bunlar sancı demekmiş. rahim boyum 11 e düşmüş. doktor yatırdı hemen. şuan şükür 33+4 olduk.hala yatıyorum hastanede.31 de ciğer geliştiriciler yapıldı. inşallah 36 yı görürüm. dualarınızı bekliyorum. sizleri çok merak ediyorum. sizden 200 sayfa gerideyim.daha bugün bilgisayarım geldi. şimdi heyecanla okumaya başlıyacam. inşallah hepinizden güzel haberler alırım. birçoğunuz doğum yapmışsınızdır. bebişler ve anneler sağlıkla evlerine dönmüştür inşallah.
merhaba arkadaslar.
Allah kavuştursun eşine diyelim.Ben kıpırtıları çoktandır hissettiğimi sanıyordum ama emin olamıyordum.20 haftada tam anlamıyla hissettim.Hatta artık elimizi karnıma koyunca net olarak fark ediliyor.Ayrıca folik asiti 3 ay bitince bıraktım.ben epeydir giremedim, durumu riskli olanlara acil şifalar dilerim kızlar. sağlıcakla alın inşallah bebişleri koynunuza. bizim henüz 17. hafta sanki azdan azdan hareket hissediyo gibiyim yoksa ben mi öyle düşünüyorum bilemedim. siz hangi haftada hissettiniz ???
hafta sonu kaynımın nişanı vardı şehir dışında eşim gitti tek başımaydım evde.. biraz sıkıldım ama yolda şimdi gelicek inşalllah .
hepinize sağlıklı gebelikler diliyorum. ve kocaman öpüyorum.
aaa bir de folik asiti hangi ayda bıraktınız kızlar. ben uzun süre oldu gidemedim doktora, aslında danışmam gerekir. salı gitcem inşallah.
hoşçakalınn
kızlar merhabaaaa
yazarım hemen diyorduma ama ancak yazabiliyorum
sezaryeni çok zor atlattım, hatta daha atlatamadım, hala yürümekte zorlanıyorum
kesi yerim feci sızlıyor
ama doğum anı çok kolaydı ve eylenceliydi
ilk gün hastanede kaldık ve ben o gün 1 dk bile uyumadım
sürekli bebekleri izledim, sanki uyursam onlara bişey olacakmış gibi hissettim
garip bir duygu arkadaşlar
hastanede 1 gece kaldık ve evimize geldik
ama hala bebekleri yataklarından alıp, altlarını alıp tekrar yatağa koyamıyorum
kesi yerimden dolayı eğilip bükülemiyorum
biri bebekleri alıp bana verirse yatağın üzerinde onlarla ilgilenebiliyorum
hala sütüm gelmedi, buna çok üzülüyorum
kuzularımın sağlıkları iyi çok şükür
mama yiyip, gaz çıkarıp, uyuyorlar, tek yaptıkları bu
birbuçuk satte bir 15 cc mama yiyorlar şimdilik
beraber uyanırlarsa çığlığı basıyorlar, ama tek tek uyanırlarsa işler daha kolay yürüyor
az önce göğsümü sıkınca kahverengi ağız sütü geldi bir damla
birazdan sağacağım, inşallah gelir, çünkü o ilk süt çok kıymetliymiş
bu arada ben doğuma 73 ile girdim
dün hastaneden gelince 67 çıktım
sadece 6 kilom gitmişti, şaşırdım çünkü bebekler zaten toplamda 5 kiloydu
vücudum ödem tutmaya devam ediyor
ayaklarım ve bacaklarım davul gibi kızlar
bu arada bebekler çift yumurta ikizleri olmalarına ve bir kız bir erkek
olmalarına rağmen acayip benziyorlar
akşam kayınvalidem kaldı yanımda, bebeklere o baktı
süt vermediğim için dün gece dinlenebildim
ve sabah uyanır uyanmaz eşime beni kaldır dedim, hemen bebekleriminyanına gitmek istedim,
çünkü acayip özlemişim onlarıııı
geçmiş olsun canım.inşallah kuzucukların biraz daha sabrederler.merhaba arkadaslar.
ben epeydir giremedim, durumu riskli olanlara acil şifalar dilerim kızlar. sağlıcakla alın inşallah bebişleri koynunuza. bizim henüz 17. hafta sanki azdan azdan hareket hissediyo gibiyim yoksa ben mi öyle düşünüyorum bilemedim. siz hangi haftada hissettiniz ???
hafta sonu kaynımın nişanı vardı şehir dışında eşim gitti tek başımaydım evde.. biraz sıkıldım ama yolda şimdi gelicek inşalllah .
hepinize sağlıklı gebelikler diliyorum. ve kocaman öpüyorum.
aaa bir de folik asiti hangi ayda bıraktınız kızlar. ben uzun süre oldu gidemedim doktora, aslında danışmam gerekir. salı gitcem inşallah.
hoşçakalınn
herkese iyi geceler...
ikizlerim 20 günlük oldu..allahıiz n izniyle sabah 7 de yenikapıdan gemi ile balıkesire doğru yola çıkıyoruz...derin 20.gününde 2660 deniz 2440 oldu...artık evimizle tanışıcaklar...
duygu gözün aydın canım...bekayı merak ettim haber yokmu?
gazla ilgili dosbacım bağırsak masajı öğrettilermi hastanede sana...Anne Olunca Anladm - AYE NER - Gaz masaj
bu adrese girin bak ben bu masajı yapmadan hiçbişey yediremiyorum benim veletlere...ama bayağı bi bastırıcaksınız karnına ..bebeğinizden gelen sesler inanmıycakısnız...benimkiler kendi gazından korktu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?