- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #6.881
Bayanlar bebklerin hareketini son 2 haftan beri hissediyorum ancak kız olan bebeği surekli hissediyorken erkeği nedeyse hiç hissetmiyorum, bu da beni çok üzüyor. Doktorum her bebeğin hareketi birbirinden farklıdır dedi ama gel gör ki içim hiç rahat değil. Bir tanesi neredeyse sert tekmeleriyle ben buradayım derken diğerini hiç hissetmemek beni mahvediyor. Aranızda bunu yaşayan oldu mu? Bebek tek olsa belki böyle bir kıyaslama yapamazdım ama ikiz olunca bunu farketmemek mümkün değil. Son birkaç gündür birşeyler danıştım, fikirlerinizi aldım. Hepsi için çok çok teşekkür ederim ama bu konu beynimi kemiriyor. Umlu/ olumsuz her türlü bilgiye ihtiyacım var. Sevgiler
Bayanlar bebklerin hareketini son 2 haftan beri hissediyorum ancak kız olan bebeği surekli hissediyorken erkeği nedeyse hiç hissetmiyorum, bu da beni çok üzüyor. Doktorum her bebeğin hareketi birbirinden farklıdır dedi ama gel gör ki içim hiç rahat değil. Bir tanesi neredeyse sert tekmeleriyle ben buradayım derken diğerini hiç hissetmemek beni mahvediyor. Aranızda bunu yaşayan oldu mu? Bebek tek olsa belki böyle bir kıyaslama yapamazdım ama ikiz olunca bunu farketmemek mümkün değil. Son birkaç gündür birşeyler danıştım, fikirlerinizi aldım. Hepsi için çok çok teşekkür ederim ama bu konu beynimi kemiriyor. Umlu/ olumsuz her türlü bilgiye ihtiyacım var. Sevgiler
Kullanan varmi aranizda ucgundur kullNmya basladim ve diskimin rengi koyu kina gibi normalmi bilgisi olan varmi??
Bende baska kan ilaci kullanmistm,ama bu gayet normal,kan ilaclari öyle yapar zaten;-)
Kullanan varmi aranizda ucgundur kullNmya basladim ve diskimin rengi koyu kina gibi normalmi bilgisi olan varmi??
Yasadigin gayet normal,bircok kisi yasadi bunu,hatta ben bundan çok yakindim senin gibi,ustteki oglum kipir kipirdi,alttakinde tık yoktu,sadece ultrasonda görunce icim rahatlardi.tam alistim derken,28.haftada falan alttakide kipirdanmaya basladi,dogduktan sonrada,tam tersi oldu,sessiz oglum kuduruk cikti,kuduruk olan sessizlestio yuzden hic kafana takma,rahat ol.
şu karnınızdaki minik ordunun isimleri ne olcek üçüzler:)
Kizlar yurudukce karnim agriyor sanki asagiya iniyor sanki yani tarif edemiyorum Acayip bi his var saga sola donerkende agriyo. acaba kasilmami cok sikta idrara cikiyorum. Ne yapmaliyim
Demir ilaclarının yan etkisi canım normal yani yarın doktoruma gideceğim unutmazsam eger kasılmalar hakkında detaylı bilgi almak istiyorum,doktorum ikiz babası bakalım neler diyecek,gecmiş olsun buarada
bende 24. haftalarda oluyordu ayağa kalktığımda yürüdüğümde oluyordu sonra geçti ama bu dediğin kasılma değil kasılmamda 24. haftada başladı normalmiş bu haftadan sonra karnın taş gibi oluyor yamuluyor birkaç saniye sonra normale dönüyor bu kasılma oluyor hala devam ediyor doktor normal olduğunu söyledi yine doktoruna söyle rahatsız edici boyuttaysa direk ara istersen doktoru için rahat eder. dinlenmek iyi geliyor bu arada
bugün doktor kontrolümüz vardı Allahıma şükür çok iyi geçti
hamsilerimin suyu biraz çoğalmış o yüzden doktor doğumu 8 nisana erteledi
kilolarıda 1300gr. aslında az ama sağlıklı olduktan sonra kilolarını pek takmıyorum
inşallah
Maşallah..Sekız nısanA ıkı haftadan cok var umarım kıloda alırlar annesıde kuzuların senı uzmez..
Yasadigin gayet normal,bircok kisi yasadi bunu,hatta ben bundan çok yakindim senin gibi,ustteki oglum kipir kipirdi,alttakinde tık yoktu,sadece ultrasonda görunce icim rahatlardi.tam alistim derken,28.haftada falan alttakide kipirdanmaya basladi,dogduktan sonrada,tam tersi oldu,sessiz oglum kuduruk cikti,kuduruk olan sessizlestio yuzden hic kafana takma,rahat ol.
Kızlar bugün bebişlerimi görmeye gittim. Solunum hortumlarını çıkarmışlar, kızımın kafasında küçük çadır gibi bir aparat var, onun yardımıyla nefes alıyor. Oğlum kendi başına nefes alıyor çok şükür. Doktor "Küçük daha mücadeleci çıktı" diyor.
Dokundum, konuştum yine onlarla... Burak' ı beslemeye başlamışlar, Zeynep hala serumla besleniyor. Az da olsa ilk sütümü götürdüm bugün. Yarın yine göndereceğim babalarıyla. Hakikaten ikiz annelerine lohusalık diye bir şey yok. Rabbim ona göre kuvvetimizi veriyor çok şükür. Bebişlerim de daha iyi olacak inşallah...
**Doğum yapacak arkadaşlarıma naçizane tavsiyelerim:
- Hastane çantanızda külot şeklinde hasta bezi mutlaka olsun.(Ben çok rahat ettim.Hem dışarı sızıntı yapmıyor, hem de sezaryen yerine denk gelmiyor beli.)
- Boydan gecelik, iki tane pijama takımı ve sabahlık bulunsun.(İlk etapta üstünüz batabiliyor, yedek olması iyi.)
- Çantaya koyduğunuz bebek bezlerinin paketlerini açmayın, inşallah gerek kalmaz sizlerde ama yoğun bakımda açılmış paketleri kabul etmiyorlar.(Allah' tan biz açmamıştık.)
- Sütleriniz gelmeye başladığında az da olsa -saatlerine göre- ayrı ayrı poşetleyin.
- Doğum sonrası gazınızı muhakkak çıkarın. Bunun için de ağrınız da olsa hareketsiz kalmayın, belirli aralıklarla yürüyüş yapmaya çalışın. Çıkmazsa son çare olarak karnınıza ve belinize sıcak su torbası koyun.(Ben sıcak su torbasından şifa buldum çok şükür.)
- Moralinizi bozmamaya çalışın, her şeyin iyi olacağı yönünde kendinizi güdüleyin. Sütünüz az bile gelecek olsa çoğalacağına inanın, çevrenizdekilerin de bu konuda olumsuz bir şey söylemesine izin vermeyin.
su gerçekten çok önemli.ben günde en az 3 litre içiyorum.şükürler olsun ne enfeksiyon ne ödem ne kramp olmadı.inşallah bundan sonra da olmaz.çok içemiyorsan da zorla kendini her zaman gözünün önüne bir şişe koy,az az ve sık sık içmeyi dene.drum bana istisnasız her gidişimde bol su içmemi öğütlüyorDün karnımın sağ tarafında ağrı vardı.Akşam eşim doktora gidelim dedi.Yine idrar yolları enfeksiyonu çıktı.Tam da atlattım derken:26: Benim yanlış/eksik yaptığım bir şey mi var yoksa herkeste mi oluyor?Çok su içmiyorum midem bulanıyor.Şu dönem onu arttırmaya çalışcam
cok sevindim canim gecmis olsun.diyet hemen ise yaramis cok sukur.hep haberlerin boyle guzel olsun ins.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?