- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #6.901
Bayanlar bebklerin hareketini son 2 haftan beri hissediyorum ancak kız olan bebeği surekli hissediyorken erkeği nedeyse hiç hissetmiyorum, bu da beni çok üzüyor. Doktorum her bebeğin hareketi birbirinden farklıdır dedi ama gel gör ki içim hiç rahat değil. Bir tanesi neredeyse sert tekmeleriyle ben buradayım derken diğerini hiç hissetmemek beni mahvediyor. Aranızda bunu yaşayan oldu mu? Bebek tek olsa belki böyle bir kıyaslama yapamazdım ama ikiz olunca bunu farketmemek mümkün değil. Son birkaç gündür birşeyler danıştım, fikirlerinizi aldım. Hepsi için çok çok teşekkür ederim ama bu konu beynimi kemiriyor. Umlu/ olumsuz her türlü bilgiye ihtiyacım var. Sevgiler
Bende ayni seyi yasiyorum fakat bende kizimi hisedemiyorum.. doktorum korkcak bisey yok kizin daha arkada ve önunde plasenta var dedi.. ama seni cok iyi anliyorum cunku surekli agzimda bi oglum yapma ah oglum canim oglum var kiz sanki hic yokmus gibi...
Bu arada arkadaslar benim gibi olan varmi? Rahim agzim 22 haftada acildi ve doguma kadar yatacaksin dedi doktorum,,, iki haftadir tuvalet disinda yerimden kallkmiyorum.. Bugun kontroldeydim ve 5 mm den 1 cm olmus rahim agzi... Varmi benim gibi yatan?
Kızlar bugün bebişlerimi görmeye gittim. Solunum hortumlarını çıkarmışlar, kızımın kafasında küçük çadır gibi bir aparat var, onun yardımıyla nefes alıyor. Oğlum kendi başına nefes alıyor çok şükür. Doktor "Küçük daha mücadeleci çıktı" diyor.
Dokundum, konuştum yine onlarla... Burak' ı beslemeye başlamışlar, Zeynep hala serumla besleniyor. Az da olsa ilk sütümü götürdüm bugün. Yarın yine göndereceğim babalarıyla. Hakikaten ikiz annelerine lohusalık diye bir şey yok. Rabbim ona göre kuvvetimizi veriyor çok şükür. Bebişlerim de daha iyi olacak inşallah...
**Doğum yapacak arkadaşlarıma naçizane tavsiyelerim:
- Hastane çantanızda külot şeklinde hasta bezi mutlaka olsun.(Ben çok rahat ettim.Hem dışarı sızıntı yapmıyor, hem de sezaryen yerine denk gelmiyor beli.)
- Boydan gecelik, iki tane pijama takımı ve sabahlık bulunsun.(İlk etapta üstünüz batabiliyor, yedek olması iyi.)
- Çantaya koyduğunuz bebek bezlerinin paketlerini açmayın, inşallah gerek kalmaz sizlerde ama yoğun bakımda açılmış paketleri kabul etmiyorlar.(Allah' tan biz açmamıştık.)
- Sütleriniz gelmeye başladığında az da olsa -saatlerine göre- ayrı ayrı poşetleyin.
- Doğum sonrası gazınızı muhakkak çıkarın. Bunun için de ağrınız da olsa hareketsiz kalmayın, belirli aralıklarla yürüyüş yapmaya çalışın. Çıkmazsa son çare olarak karnınıza ve belinize sıcak su torbası koyun.(Ben sıcak su torbasından şifa buldum çok şükür.)
- Moralinizi bozmamaya çalışın, her şeyin iyi olacağı yönünde kendinizi güdüleyin. Sütünüz az bile gelecek olsa çoğalacağına inanın, çevrenizdekilerin de bu konuda olumsuz bir şey söylemesine izin vermeyin.
bugün doktor kontrolümüz vardı Allahıma şükür çok iyi geçti
hamsilerimin suyu biraz çoğalmış o yüzden doktor doğumu 8 nisana erteledi
kilolarıda 1300gr. aslında az ama sağlıklı olduktan sonra kilolarını pek takmıyorum
inşallah sonuna kadar böyle devam ederler
canım bende senin haftandayken aynı durum vardı kızım solda çok hareketli sağdaki oğlumu çok nadir hissediyordum
şimdi ise kızım solda sıkışmış çok az hareket ediyor oğlum çok hareketli
yani her seferinde durumları değişiyor çok fazla kafana takmamaya çalış
ayy canim cok guldum yaa Rabbimde seni guldursun.benimde sagdaki kipir kipirdi 27.haftada soldakide atak yapti.yapis o yapis futbolcu gibiler simdi.mac yapiyorlar icerde.acaba benimkiler kudurukluk konusunda nasil olacaklar:)simdi guluyorum tabi yasarken nasil olur bilmem:)hepimizin bebisleri saglikli olsunlar huzurlu olsunlar ins.
bonnycim bebislerin son kontroldeki kilolarindami dogdular yoksa farklimi?bol bol sutun gelir bebislerin cabucak toparlanirlar ins.
canım doğum yapmışsın gözün aydın. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin.
Kızlar slm,
hangi vitaminleri kullanıyorsunuz? Bana h.sonu gittiğimde doktor D Vitamini verdi her sabah 10 damla bir de elevit kullanıyorum. gebelik haftasına göre değişiyor sanırım ama özellikle D Vitamini alan var mı?
Bir de ben bebişlerimin hareketlerini henüz hissedemiyorum ne zaman hissettiniz onu da yazar mısınız
Bebişlerim sürpriz bir şekilde, pazar gecesi 33+0 da saat 5 civarı dünyaya geldiler. Kızım 1900 gr, oğlum 1400 gr civarında... Şu an ikisi de yoğun bakım ünitesindeler. Çok şükür çok ters bir durum yok ama erken geldikleri için solunum cihazına bağlılar. Serumla besleniyorlar, süte henüz geçmediler. Benim de sütüm henüz gelmedi zaten... Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. İnşallah daha da iyi olacaklar... Sizlerden de dua bekliyorum kızlar. Sancı-kasılma şikayetiyle acile gidip doğum sürecinin başladığını öğrendim. Hastanem yoğun bakım şartlarının yetersiz olduğunu söyleyince 112 acil tarafından bulunan, İzmir-Buca'da başka bir özel hastaneye ambulansla transfer edildim. Her şey öyle ani oldu ki hala tam olarak idrak edemedim. Ben iyiyim doğumum epidural sezaryenle oldu, sıkıntı çekmedim ama Tuğba' da olduğu gibi sezaryen sonrası gaz sıkıntısı çektim, çok şükür ondan da bu sabah kurtuldum. Ben dün taburcu oldum, bebişlerim İzmir' de ben Manisa'dayım. Eşim az önce onları görmeye gitti, her gün gidecek. Yakında ben de onunla gider gelirim inşallah, hayırlısıyla.
Yavrularımı sadece iki kez gördüm, oğlumun elini tuttum, o da elimi sıktı... Kızıma dokununca nabzı yükseldi. Öyle harika bir duygu ki Rabbim isteyen herkese nasip etsin, bizim yavrularımıza da iyilikler versin inşallah.
Allah' a emanet olun canlar.
bence de bir sürü özelliği var çok fonksiyonel...20 dakikada oluyosa da süper=))
Bayanlar bebklerin hareketini son 2 haftan beri hissediyorum ancak kız olan bebeği surekli hissediyorken erkeği nedeyse hiç hissetmiyorum, bu da beni çok üzüyor. Doktorum her bebeğin hareketi birbirinden farklıdır dedi ama gel gör ki içim hiç rahat değil. Bir tanesi neredeyse sert tekmeleriyle ben buradayım derken diğerini hiç hissetmemek beni mahvediyor. Aranızda bunu yaşayan oldu mu? Bebek tek olsa belki böyle bir kıyaslama yapamazdım ama ikiz olunca bunu farketmemek mümkün değil. Son birkaç gündür birşeyler danıştım, fikirlerinizi aldım. Hepsi için çok çok teşekkür ederim ama bu konu beynimi kemiriyor. Umlu/ olumsuz her türlü bilgiye ihtiyacım var. Sevgiler
Bende ayni seyi yasiyorum fakat bende kizimi hisedemiyorum.. doktorum korkcak bisey yok kizin daha arkada ve önunde plasenta var dedi.. ama seni cok iyi anliyorum cunku surekli agzimda bi oglum yapma ah oglum canim oglum var kiz sanki hic yokmus gibi...
Bu arada arkadaslar benim gibi olan varmi? Rahim agzim 22 haftada acildi ve doguma kadar yatacaksin dedi doktorum,,, iki haftadir tuvalet disinda yerimden kallkmiyorum.. Bugun kontroldeydim ve 5 mm den 1 cm olmus rahim agzi... Varmi benim gibi yatan?
Hepinize günaydın,
Cnm bu rahim ağzındaki açılmayı sen kendin mi hissettin yoksa doktorun muayene esnasında mı gördü? Benim doktorum ultrason dışında birşeye bakmadı henüz.
Arkadaslar cevaplariniz icin cok tesekkur ederim..
Benim doktorum serklaji önermedi... bilimsel olarak bir kaniti yok dedi.. yatmaktan baska caren yok diyor... (doktorum bu arada ünlü bir perinatolog) Mecburen yatiyorum bende cocuklarimiz icin simdiden neler yapmiyoruzki.. Allahtan kaba alisverisimi yapmistim allah kullanmayi nasip etsin... Ben hic bisey hisetmedim cok rahat geziyordum ve hareketliydim doktorum detayli ultrasonumu 20 haftada yaparken herseylerini görememisti git iki hafta sonra gel demisti.. bizde tekrar 22 haftada kontröle gittigimzde isi bitince magdem 22 haftadasin rahim agzinada bakalim dedi tesadufen fark edildi ben sok oldum tabi... 5-6 gun hastanede simdi evde yatiyorum. Benim ailem yurt disinda yasiyor bende evlenip Turkiyeye yerlestim allah razi olsun kayinvalidem bakiyor bana..
Bebişlerim sürpriz bir şekilde, pazar gecesi 33+0 da saat 5 civarı dünyaya geldiler. Kızım 1900 gr, oğlum 1400 gr civarında... Şu an ikisi de yoğun bakım ünitesindeler. Çok şükür çok ters bir durum yok ama erken geldikleri için solunum cihazına bağlılar. Serumla besleniyorlar, süte henüz geçmediler. Benim de sütüm henüz gelmedi zaten... Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. İnşallah daha da iyi olacaklar... Sizlerden de dua bekliyorum kızlar. Sancı-kasılma şikayetiyle acile gidip doğum sürecinin başladığını öğrendim. Hastanem yoğun bakım şartlarının yetersiz olduğunu söyleyince 112 acil tarafından bulunan, İzmir-Buca'da başka bir özel hastaneye ambulansla transfer edildim. Her şey öyle ani oldu ki hala tam olarak idrak edemedim. Ben iyiyim doğumum epidural sezaryenle oldu, sıkıntı çekmedim ama Tuğba' da olduğu gibi sezaryen sonrası gaz sıkıntısı çektim, çok şükür ondan da bu sabah kurtuldum. Ben dün taburcu oldum, bebişlerim İzmir' de ben Manisa'dayım. Eşim az önce onları görmeye gitti, her gün gidecek. Yakında ben de onunla gider gelirim inşallah, hayırlısıyla.
Yavrularımı sadece iki kez gördüm, oğlumun elini tuttum, o da elimi sıktı... Kızıma dokununca nabzı yükseldi. Öyle harika bir duygu ki Rabbim isteyen herkese nasip etsin, bizim yavrularımıza da iyilikler versin inşallah.
13 mart günü kızlarım 2170 ve 2140 gr olarak dünyaya geldiler.küçük cadımı 1 gün sonra yanıma verdiler onun sorunu yoktu.ancak diger prensesim beslenirken solunum zorluğu yaşadığı için dün e kadar yoğun bakımda gözlem altındaydı.biz cuma günü tabırcu olmuştuk.dün gece yine yatış yaptık diger bebekle bir geceyi orda geçirdikten sonra bugün hep beraber evdeyiz.doğum yapmış olan herkese hayırlı olsun diyorum.rabbim kimseyi bu duygudan mahrum bırakmasın inş.
iyi dilekleriniz için teşşekkür ederim.
ayaklarını uzat yat demişsiniz ama bu pek mümkün değil
işteyim ve izin almam biraz sorun oluyor
sabahları tutunun bebişlerim para kazanmaya gidiyoruz dıyorum onlara
annelerine sıkı sıkı sarılıyorlar
bılıyorum kı onlar sımsıkı tutunuyorlar bana
bonny 2-3 gündür yazamıyordum. şaşırdım doğum yaptığı öğrenince. seninle aynı durumdaymışız. benimkiler de seninkilerin kilolarında doğdular. sezaryen kötüydü demişsin. çektik malesef. bize lohusalık yok gerçekten. ben taburcu olduğum günü akşamı bebekleri görmeye gittim hastaneye. dikiş mikiş insan önemsemiyor.Bebişlerim sürpriz bir şekilde, pazar gecesi 33+0 da saat 5 civarı dünyaya geldiler. Kızım 1900 gr, oğlum 1400 gr civarında... Şu an ikisi de yoğun bakım ünitesindeler. Çok şükür çok ters bir durum yok ama erken geldikleri için solunum cihazına bağlılar. Serumla besleniyorlar, süte henüz geçmediler. Benim de sütüm henüz gelmedi zaten... Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. İnşallah daha da iyi olacaklar... Sizlerden de dua bekliyorum kızlar. Sancı-kasılma şikayetiyle acile gidip doğum sürecinin başladığını öğrendim. Hastanem yoğun bakım şartlarının yetersiz olduğunu söyleyince 112 acil tarafından bulunan, İzmir-Buca'da başka bir özel hastaneye ambulansla transfer edildim. Her şey öyle ani oldu ki hala tam olarak idrak edemedim. Ben iyiyim doğumum epidural sezaryenle oldu, sıkıntı çekmedim ama Tuğba' da olduğu gibi sezaryen sonrası gaz sıkıntısı çektim, çok şükür ondan da bu sabah kurtuldum. Ben dün taburcu oldum, bebişlerim İzmir' de ben Manisa'dayım. Eşim az önce onları görmeye gitti, her gün gidecek. Yakında ben de onunla gider gelirim inşallah, hayırlısıyla.
ben ilk amanlar 2 satte bir 25-30 ml veriyordum. benimkiler 1300 e 1800 gr dı ama. seninkiler ne kadardı hatırlayamadım. ilk zamanlar adaptasyon süreci oluyor bebekler için. kilo alamıyorlar ya da az alıyorlar. ama sonradan atağa geçiyor.Arkadaşlar selam,
Yazacağım kaç gündür ancak başımı kaşıyacak vaktim yok:) ne zaman sabah ne zaman akşam oldu bilmiyorum, uyku ve yemek saatlerim günün tamamına yayılmış durumda, telefon vs... Hiçbirşeye fırsat yok özetle:) şimdi uykudan feragat edip size yazıyorum.
Geçen Perşembe evimize geldik, kızların ikisinde de biraz sarılık vardı, küçük olan 4 saat fototerapiye girdi hastaneden çıkmadan, şimdi ikisi de evde daha iyiler toparladılar, her gün inşallah daha iyi olacaklar.
İlk işimiz kilolarını arttırmak ve büyümelerini sağlamak. Henüz ememiyorlar ancak her öğün öncesinde biraz memede tutup alışmalarına çalışıyorum, 4 saatte bir süt sağıyorum, her ikisi de bir öğün süt, bir öğün mama ile karma besleniyor. Şimdilik sadece sütüm yeterli değil ne yazık ki belki emmeye başlarlarsa durumu toparlarız. Ancak biri yeme konusunda sorunlu onun öğününü bitirmek 1,5 saat filan sürüyor, uyutup dinleneyim derken neredeyse sonraki öğün saati geliyor.
Yardım edecek kişiler var yanımda ancak şimdilik yorgunluktan çok bayılmadığım sürece herşeylerini ben yapıyorum, diğerleri strelizasyon, ütümgibi şeylere destek veriyorlar. Son 10 gündür gecede maksimum 2 saat uyku ile geçti, sezaryandan hiç dinlenme fırsatım olamadan toparlandım ancak büyük bir sıkıntım da olmadı diyebilirim. Bebeklerin verdiği gazla insanın gözü birşey görmüyor açıkçası:)) 10 kilo verdim, ancak belirgin göbeğim ve ayak- bacaklarımda halen çok ödem var. Doktor 2-3 hafta içinde toparlanacağını söylüyor, yine de vücut kendine geldikçe insan eski halini hatırlamaya başlıyor, hamilelikteki o ağırlık ne zormuş, son dönem nefes alamadığım hallerimi düşününce:)) Allah hamile arkadaşlarımıza yardım bize de güç kuvvet versin...
Çok tatlılar, bir bakışla dünyam yerinden oynuyor Allah herkesin evlatlarını bağışlasın. Geçirdiğim hamile kalma süreçlerini, hamilelik dönemini düşününce onlara bakıyor ve inanamıyorum, her an şükrediyorum.
Kızlar 8 günlük şimdi, yakın dönemdeki arkadaşlar her öğünde ne kadar veriyorsunuz bebeklere ? Haftada ortalama ne kadar kilo aldılar?
Herkese sevgiler:)
tebrikler. evine de gelmişşsin maşallah. artık tek derdin bebeklerini beslemek olacak. umarım kısa zamanda toparlarlar.13 mart günü kızlarım 2170 ve 2140 gr olarak dünyaya geldiler.küçük cadımı 1 gün sonra yanıma verdiler onun sorunu yoktu.ancak diger prensesim beslenirken solunum zorluğu yaşadığı için dün e kadar yoğun bakımda gözlem altındaydı.biz cuma günü tabırcu olmuştuk.dün gece yine yatış yaptık diger bebekle bir geceyi orda geçirdikten sonra bugün hep beraber evdeyiz.doğum yapmış olan herkese hayırlı olsun diyorum.rabbim kimseyi bu duygudan mahrum bırakmasın inş.
senin de güzl haberlerini bekliyoruz. her eşy yolunda gider umarımbonny hayirli olsun tez zamanda kavusursun insallah bebislerinde..
diger dogum yapanlarafa Allah yardim etsin..
benim dr cuma gunu dogum demisti bugun gitgik c.tesi tekrar kontrol dedi...haftaya heralde dogum bekliyoruz.....
ya ben afedersiniz ama wc den cikamiyorum...
ben önce zyetinyağı sürüyordum. cildimi rahatlayıyordu. ardında lierac kemi sürdüm. krem yağala birlikte çok kolay yayıldı. hem de kremi yağ sayesinde daha tasarruflu kullnadım. tavsiyem önce yağlamanız sonra da kremlemeniz. benim hiç çatlağım yok. gerçi 33. haftada doğurdum. çatlasaydı sonrasında çatlardı kesşn. son gün karnın yanmaya başlamıştı.bende ilk başta yağ kullanıyordum ama sonra mustelanın kremini kulanmaya başladım yağ ile aralarında fark var yağ dış yüzeyi rahatlatıyor krem ise içe işliyor ve karnın esnemesine yardımcı oluyor ilk başta kaşıntı falanda vardı dedim erken çatlayacağım ama çok şükür hala olmadı 30. haftam bitti sonra olurmu bilmem üçüz gebelik birde benim.
markası neydi sterilizatörün. beiberon ve pompa malzamelerinin hepsi sığıyorsa ben de alırım. internnetn ban çok küçük gözükmüştü. 2-3 defa da uğrşaşm deyip kestirip atmıştım. buharlı pişiricisi hoşuma gitti en çok.afelis mail at davet gönderryim sana da ..
herkese günaydın ..
dün itibari ile arzum biberon sterilizatörü ve buharlı pişirici elime ulaştı kullanıyorum memnunum ,fiyatı da uygun ..
şimdilik bir sorunu yok bakalım ilerleyen zamanlarda nasıl olacak
biberon da ısıtıyor ve yumurta da pişiriyor
mama ısıtıyor ,ilerde ek gıdaya geçince buharda sebze pişirip bebelere verebilirsiniz
çok amaçlı birşey
markası neydi sterilizatörün. beiberon ve pompa malzamelerinin hepsi sığıyorsa ben de alırım. internnetn ban çok küçük gözükmüştü. 2-3 defa da uğrşaşm deyip kestirip atmıştım. buharlı pişiricisi hoşuma gitti en çok.
canım hangi ildesin?
bende gazi üni.has. gidiyorum ama ayrıca kime gitsem diye düşünyüorum...gazideki dr umda prinotolog
özelede gitmem gerekyior diye bir his oluştu
Hayirli uğurlu olsun. Çok dikkat et ama o kadar takinti yapma. Kesenin biri kaybolabilir ihtimalini hepimiz dinledik. Hatta ben üç ay ikiz olduğunu kimseye söylemedim. İşimede gittim. Hatta uzun yola tatile bile gittim. Ama ağir kaldirma ve uzanma hareketi yapma. Son aylarda daha çok kisitlaniyorsun o yüzden kendini şimdiden çok kisma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?