- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #7.921
bugün bebişlerin doktoruyla görüşmeye gittim. bir 10 gün daha kalsınlar diyor. sonra bana emzirme denemelerine verceklermiş. 9 ay geçti bu süreç de geçer herhalde.
tablo için yazayım ben 20 kilo aldım. yani 58 ile hamile kaldım 78 le doğurdum. ama 8 kiloyu son 3 haftada aldım. daha haftası yeni olan arkadaşlara söylemek istiyorum. ilk başlarda kilo almıyoruz diye üzülmeyin son haftalarda özellikle 30 ve 32 den sonra alınıyor. ödem de başlıyor. hareket kısıtlanıyor. bir de tansiyon eklenince direk alıyorlar bebekleri.
milasis doğum öncesi izni sonraya aktardın değil mi? unutma bu bizim hakkımız. benim doktorum saolsun kendi ayarladı ayağıma kadar getirdi. unutma bu yoğunlukta. gerçi senin belki gerekmez ama ben yine de hatırlatayım dedim.
Milasis nasılsın?????!
Canim iyiyim demek isterdim ama pek degilim..sezeryan sonrasi gaz sancisi oldum.3gun cikaramadim.en son lavman yapildi cunku acidan aglamayabile halim kalmamisti..kabus gibiydi...dun sutum geldi..internetten siparis ettigim lanet lansinoh elektrkli pompa bozuk ciktigi icin sagamadim ..tum gece sut inmis goguslerime acisindan yanmasindan zor durdum.bgn hemen hastanede birazcik sagdim ama care olmadi...bi daha gittim medela popmpa aldim..biraz sagdim hafifledim.ama sutum o kadar azki...yani canim, hersey ust uste geldi biraz psikolojim bozuldu..bebeklerimde iyice zayifladi cok uzuluyorum(ne zaman kilo almaya baslayacaklar bilemiorum (
Canim iyiyim demek isterdim ama pek degilim..sezeryan sonrasi gaz sancisi oldum.3gun cikaramadim.en son lavman yapildi cunku acidan aglamayabile halim kalmamisti..kabus gibiydi...dun sutum geldi..internetten siparis ettigim lanet lansinoh elektrkli pompa bozuk ciktigi icin sagamadim ..tum gece sut inmis goguslerime acisindan yanmasindan zor durdum.bgn hemen hastanede birazcik sagdim ama care olmadi...bi daha gittim medela popmpa aldim..biraz sagdim hafifledim.ama sutum o kadar azki...yani canim, hersey ust uste geldi biraz psikolojim bozuldu..bebeklerimde iyice zayifladi cok uzuluyorum(ne zaman kilo almaya baslayacaklar bilemiorum (
Canımok geçmiş olsun sen moralınbozma umarım en kısa Zamanda sutunde çoğalır merak etme. Güzel haberlerini de yazarsın inşallah burda. Rabbım bebişlerine sana güç kuvvet versın
Canım asıl moral şimdi lazım sana ve bebişlerine. Sıkma canını, her şey güzel olacak inşallah.Mama verilmiyor mu bebeklerine, sütün artıncaya kadar o şekilde beslenirler hiç olmazsa, sorun etme. Gaz sancısını ben de çektim, sıcak su torbasını koymuştum karnıma ve belime, ondan fayda bulmuştum şükür. Doğumdan çok o zorlamıştı beni de...
Kızlar mrb. Ayrıntılı ultrasondan bahsetmişsiniz,yazmak istdm. Ben İstanbl daym. Avicenna hastanesi bana 235 tl fiyat verdi.
Bi gaz sancisinin kabusa donusecegine ihtimal vermiyordum ama oluyormus:)) hic kimsenin basina gelmesin insallah...
Sagolun kizlar..insallah iyi haberlerim olacak:) hepinize bebislerinizle iyi geceler diliyorum:)
Kızlar siz 3 hafta kalana kadar çalıştınız mı raporlu değil miydiniz? Ben şu an heyet raporluyum.Haftaya doğum öncesi iznim başlıyor ama daha 1 hafta daha raporum var aslında.Okula gitmediğim, raporlu olduğum için iznimi doğum sonrasına aktaramıyorum değil mi?
canım sanırım aynı dr takip edyrz. Ben muayehanesinden habersiz olduğum için hastanede başladm. Ayrıca ben 15.haftamdan beri Çapa'da perinatoloğa da devam edyrm. O yùzden prof arayışına girmemiştm. Ama gitmk isterm tabi ki. Sen deneyimlerini paylaşırsan mutlu olurumsey tatlım benim doktorum orada zatende ben muayenanesine gidiyorum demedi benim hastanede yaptır diye ultramede yönlendirdi 350 dedi bende uzmana o parayı vericeme profa veririm dedim araştırdım proflarında pek bi fazla arası yok çogul gebelikte degişiyor tabikide en fazla 450 alıyo proflarda ilgilenirmisin bilmem ben ptesi gidicem çok memnun kalırsam sende git 300 tlye bakıcak bize üc beş fazla vericen ama riskli gebelikte mükemmel biriymiş çünkü kurucusu bu kadın allah korusun bi sorun ıksa zaten profa göndericekler iki iş olmasından tek iş yapım dedim
sey birşey sorabilirmiyim bu haftalarda çok krampların olmusmuydu hatırlıyomusun k bakma rahatsız ediyom ama sey merak ettimde tek bende yok dimi bu kasılmalar
canim benim durumumda ayni senin gibiydi,30.haftada iznimi başlattim,aktarma yazisi nsl olcak diye sordum,hangi haftada dogum yaparsaniz,ondan sonra yazılır dedi,bende 33te dogum yaptım,daha hastaneden çıkmadan 7haftami aktardigima dair bi kagit yazdilar,bende onu raporlattim,yani dogum öncesi 7hafta,dogum sonrasi 8hafta olmak uzere 15hafta yazıldı,umarim anlatabilmisimdir
Nadide vallahi aklimi okudun canim..ben de sana bunu soracaktim ama o kadar fenalardayim ki...ben sezeryandan sonra kendime gelemedim bi turlu oturup kalkmakta cok zorluk cekiuyorum, bi de sutum dun geldi.o kadar az cikiyor ki..bugun 12cc sagabildik( tas gibi oldular..bi daha sagicam canim cok yaniyor..sutun ne durumda, agrilarim normal mi, sen nasilsin ?
Dogum sonrasi izne gelince...benim doktorun sekreteri dun yapti...dogum oncesi izinden 3hafta kullandim; kalan 7haftayi dogum sonrasina eklettim...fakat ben dogum oncesi 10+dogum sonrasi 8HAFTA diye biliyorum izni. ?fakat sekreter kiz ekleme yaparken dogum sonrasi iznin 10HAFTA oldugunu iddia ediyor.o sekilde belgeyi duzenledi...anlatabildim mi bilmiourm.kisacasi sen dogum oncesinden kalan izni dogum sonrasina ekletrken ,10hafta uzerinden mi 8hafta uzerinden mi eklettin canim?onu sorcaktim
canım benim 11 gün oldu ben de ancak rahatladım. gaz benim de zor çıktı. lavman bana da son çare olarak önerilmişti. hatta sonda takılıyken idrar gelmediği için kaç tane serum yedim. normal hayatta değersiz gördüğümüz şeyler hastanede büyük önem taşıyor. ağrı ve acı normal heralde. ben ayaklarım şiştiği için çok yürüyemeyince geç toparlandım.
sütün için de üzülme. yavaş yavaş artacak inşl. kompostoya felen başla hemen. hem bağırsaklarını da çalıştırır. özellikle kayısı :) izin için de başak cevap vermiş. öncesi 10 hafta sonrası 8. sekretere hatırlat. okullar biliyorsun bu ayrıntılara çok dikkat ediyorlar. 1 gün yüzünden beni tekrar doktora yollayacaktı müdürüm. bu kadar ayrıntıya takılıyorlar yani.
iyi haberlerle gel cnm. bebişlerin anne sütü almaya başlayınca mama da yiyorlarsa kilo alırlar. merak etme.
Arkadaslar 14+2 yiz suan bebeklerimle. Ilk gebeliğim dusuk olmustu o yüzden cok korkuyorum 47 kilo ile hamile kaldım simdi ise 48.5 falan. 3 hafta önce doktor bebekler iyi bir haftada ilerdeler demişti. Bir hafta sonra kontrol var. Pek kilo almadigim için korkuyorum.onlarin kio alabilmesi için ne yemeliyim ne tavsiye edersiniz.rabbim herkes e hayırlı doğumlar nasip etsin
canım sanırım aynı dr takip edyrz. Ben muayehanesinden habersiz olduğum için hastanede başladm. Ayrıca ben 15.haftamdan beri Çapa'da perinatoloğa da devam edyrm. O yùzden prof arayışına girmemiştm. Ama gitmk isterm tabi ki. Sen deneyimlerini paylaşırsan mutlu olurum
canim benim durumumda ayni senin gibiydi,30.haftada iznimi başlattim,aktarma yazisi nsl olcak diye sordum,hangi haftada dogum yaparsaniz,ondan sonra yazılır dedi,bende 33te dogum yaptım,daha hastaneden çıkmadan 7haftami aktardigima dair bi kagit yazdilar,bende onu raporlattim,yani dogum öncesi 7hafta,dogum sonrasi 8hafta olmak uzere 15hafta yazıldı,umarim anlatabilmisimdir
Pcesur, sende raporunu bitir, hemen dogum iznine ciktigina dair kagit al...dogum yapacagin vakit geldiginde, hangi haftada dogum yaptiysan geri kalan haftayi dogum sonrasinin uzerine eklettir:)
Canim su donemde kilo alip ne yapacaksin? Aldigin kilo sana yapisir daha 14haftaliksin, sen sonrasinda. Ucer beser alicaksin zaten.asil simdid dikkat etmen gerek..bak ben senin haftalarindayken endiseleniyordum.kilo almadim hic diye.anliyorum seni tedirgin oluyorsun ama bebegin besleniyor annesi beslenmezse 1hafta once gider mi?bu haftalarda dikkat et..saglikli beslen.pretein agirlikli beslen.ceviz ye, peynir sut bol yogurt.balik, et, her sabah yumurta.tahin pekmez, muz ye mesela...ama bunlari abartma.olculu kararinda ye..sabah peynir yumurta sut.aralarda yogurt meyve.aksam balik.et..oglen sebze yersin..olur biter...insallah yardimci olmusumdur:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?