2013 ikiz anne adayları buraya

Mrb canım nasılsın? Ben de ciğer geliştirici oldum perşembe günü 4 doz,12 saat arayla. Progeston,clexane dan başka ilacım yok. Bana nidilat vermedi dr.

banada vermediler o ilaçtan canm ya o ilacı çok acılması olan rahmi sürekli dogum yapmaya hazır kişilere verilir canm ve o ilaca bi basladınmı sürekli içmek zorundasın bırkırsan yada sati sekterse hemen dogum baslar kötü bi ilaç ve yan etkisi çok profesor söyledi bana doktorda anlattı baya ... bende 4 doz oldum 12 saat arayla kuzum arkadasım ranada öle oldu öyle olması gerekiomus zaten 12 saat arayla olunca etkisi oluomus doktorum telaslanmıstı 15 dk geçiktigi için

iyiz birtanem cok teşekkür ederim alalha sukur buyumeye hayatta kalmaya çalışıyoruz

hayırlı ramazanlar arkadaşlar inşallah bu ay hep güzel gelişmeler olur
oruç tutmuyorum ilk defa ve hiç ramazan gelmemiş gibi hissettim
bu arada ben hastanenin farklı bir dr na gittim benden ilk defa kan sayımı tsh ... vs tahlil istedi ve neden daha önce yapılmadı ki diye şaşırdı
sizlerin her ay kan değerlerinize ve diğer değerlere bakıldı mı merak ettim

Hayırlı ramazanlar cnm.bende tutmadim malesef bu oruclari inşallah en kisa zamanda tutmak istiyorum. Allah korusun sonra unutulur falan. Bi de benim gecen sene ramazanda ilk hamileligim son bulmustu. Kürtaj oldum. Yine oruclar gitti yani

Bende konyadayken bi ara farklı bir doktora gitmiştim. Tsh ye bakildi mi dedi. Bende kendi doktorumun agzindan hiç duymamistim öyle birsey.ayni senin doktorunun dediği gibi "bakılması gerekirdi" dedi. Ben tabi kafaya taktim bunu. Eve gelir gelmez eski tahlillere baktim ki doktorum ilk Tahlillerde tdh degerlerime bakmis. Gidince de sordum. Sıkıntı yok en başta baktik zaten dedi :) her ay kan tahlili istemedi benim doktorum. Ankarada ilk defa bu persembe gidicem doktora. Bakalim ne diycek ya.

inşallah iyi ve vicdanlı bir dr a denk gelirsin her dr farklı tarzda yaklaşıyor birinin önemsediği diğerine basit gelebiliyor ama araştırılması tahlil yapılması daha mantıklı bence benden kan testi isteyince ben idrar tahlilide yapalım mı dedim onu da yaptık inşallah her şey yolundadır

Canım ben de yaptırım ama 24 saat arayla. Bana dr en az 12 saat sonra ıkıncısı yapılır demişti prospektüsünd de ikincisi için en az 12 saat ara verilir yazıyordu
Sanırım haftaya göre saat planlaması yapılıyor yoksa bir hafta 2 doz diğer hafta 2 doz yaptıran da var

Canım benım her ay bakılıyor kan ve idrar
Tsh cok önemli 1-2 arası olmalı dıyor benım dr benım 4 tü mesela ama hamilelik için fazla bulmuştu normal sayılıyor aslında
En basından berı troıd hapı alıyorum su an 1 civarı .
İdrar da cok önemli her ay idrarda proteın ve enfeksıyon taraması yapılması gerekıyor dr vermese bile sen sor
Hatta bana benım vermemı bekleme yanma fılan olursa gıt kendın yaptır sonucunu gonder dıyor

S7€7

Sıkıntm hıc olmadı bnm doktorum bıraz evhamlı ılaclaı ben o yuzden duzennlı kllanmıorum bana bıraz annenm gıbı yaklasıo... Bısı olur mu dıe ama ben bugune dek karnım bıle agrıo demedım o ne olur ne olmaz dıo... Bnde onun bu halıne alıstım umursamıom ılac lara cok özen gostermıorum ara ara alıorum... Celestone da 4 doz olarak ıkı sefe yaptırdı onuda ne olur ne olmaz dıye yaptrdı zaten soyledıde bısı oursa bız hazır olalım dedı. Doktorum bıraz bnm vuct yapım ve goruntume aldanıo bıraz cıt kııldı narın duruyorum ona klasa bır bebek bıle tasıyamam ben zorlanırım o gozle bakıyor cnm en basında bu ılgısı canımı dıksada sımdı hosuma gıdıo anne sefkatı gıbı sen nerden bu arada

slm kızlar ben doğum yapalı 4 ay bitiyor 5. aya giriyoruz.Allahın izniyle inşallah sizde sağ salim alırsınız bebeklerinizi kucağınıza. bizim zamandan kızlar sanırım artık face de görüşüyorlar.annelik çook güzel bir duygu hele bebeklerin sana gülünce kahkaha atmaya başlayınca inanın dünyada onlardan başka herşey yalan geliyor..gebeliğim boyunca burada çok yazıştık bizde zaman okadar çabuk geçiyorki siz bile inanamıyorsunuz.şimdi dünyalar tatlısı bir kızım dünyalar yakışıklısı birde oğlum var.oğlum çok mızmız ama idare edip gidiyoruz işte:)) sizlere hayırlı doğumlar diliyorum.

senin için sıkıntı yoksa o ilacı içmenın ama cok tehlikeli bi ilaç kalp çarpıntısı yapıomus yani önlem amaçlı almıs allah razı olsunda dikkat et ha aman diim ben o ilacı duyunca korkmustum doktorunla anlaşmanda güzelmiş benimki tam bi çatlak benden beter istanbul ben ..

Kizlar bu rahim ağzı ölçümü nasıl bisey ne zaman yapılıyor? Yarin 25.haftamiza giriyoruz inşallah :) ve yarın kontrol var. Henüz bir doz tetanos aşısı oldum. Bu hafta sanirim ikinci dozu da olmam lazım. Bir de bu haftalarda şeker testini de yaptirmam lazım. Yarın guzel haberler alalim inşallah

Canım her muayenede yapılması gerekıyor aslında ama her dr bakmıyormus
Benım 8. Haftadan berı her muayenede dr önce rahım agzı uzunlugunu ölçüyor sonra bebeklere gecıyor
Cunku eger bır kısalma varsa 12. Haftada serklaj yapıyorlar daha sonra olursa cok gec olmamak sartıyla 20. Haftalarda da serklaj yapıldıgı oluyormus dıkıyorarmıs rahım agzını
Muaynede dr sor mutlaka rahım agzı boyunu

iyiz birtanem cok teşekkür ederim alalha sukur buyumeye hayatta kalmaya çalışıyoruz

ahhh bi doğsalardaa rahatlasaakkk.. benide erken doğum korkusu sardı bu ara çok allah korusun rüyalarımda görüyorum sürekli güzel düşünmeye çalışıyorum ama naparsam yapiyim etkiliyorum kendimi işte

Konya'daki doktorum pek konuskan biri değildi zaten. Bi sikinti varsa söylerdi. Belki de rahim ağzı ölçümü yaptı ama hic duymadım agzindan.ultrason ile mi bakiliyo yoksa alttan mi ? Yarin ki doktora sorayım bakalim ne diyecek. Ya nasıl birsey bu ya. Doktora gitmeden önce her konuda uzmanlasip öyle gidiyoruz. Biraz daha arastirsak heralde kendi kontrolumuzu kendimiz yapicaz. Pes yani

doğarlar merak etme..şunu diyim rahatlıycağını düşünüyorsan yanılıyorsun asıl zor günler doğduktan sonra başlıyor.yani asıl şimdi en rahat günlerin.banada hep böyle derlerdi amaan derdim.gerçekten öyleymiş:))doğarlar: acaba sağlıklılarmı??bi sıkıntı çıkcakmı??lohusa depresyonu biryandan olurolmadık şeylere ağlama,hiç kimseye güvenememe, günlerce ya bişey olursa kusarsa diye gözünü kırpmadan onların başında bekleme,acaba neden ağlıyorlar neden uyumuyorlar diye çözüm yolları arama,onlara yetemiyormuş gibi hissetme, emzirmeyi becerememe...vs.yani her anını onları düşünerek geçiriyorsun özel hayat neredeyse hiç yok.ama öyle yada böyle zaman geçiyor ve onlar büyüyor zamanla sen onlara onlar sana alışıyor mutluu mesut zamanlar başlıyor..çook tatlı oluyorlar inan insan doyamıyor..bende hamilelikte ya erken doğarlarsa diye çok korkuyordum 37. haftamda doğum yaptım daha bekleseydim durcaklardı yani:)) hiiç kendine sıkıntı etme inşallah zamanında doğarlar ye,iç,yat hamileliğin keyfini çıkar.hele böyle özel bir hamileliğin.

Canım dr tecrubeli ise karından bakarken ölçebiliyor
Ama alttan bakıyorlarmıs bana daha alttan bakmadı üstten bakıp sıkıntı görürse alttan bakıyorlar heralde
Belki de söylemıodr senın dr da ölçüodur
Evt cnm zaten öyle olmalı bazı drlara herseyı hatırlatmak gerekebılıo

merhaba arkadaşlar bugün okdar çok morelim bozuldu ki anlatamam size. geçen hafta dişim tuttu dişçiye gittim antibiyoktik kullanmam gerektiğini sonrasında çekilceğini söyledi fakar şehir dışındaydım bende dönünce kadın doğum doktorumun verdiği klamoks 'ı kullanmaya başladım bugün çekim için burdaki bi hadtaneye gittim kaç aylık hamilesiniz dedi 6 aylıkdedim 6 aylık hamilesiniz ve size klamoks mı verdiler dedi hiddetli bir şekilde okadar kötü oldumki araştırdım doktorlarla konuştum bir zararı yok dediler ama sabah ağmakatan gözlerim morardı resmen çok kötü bir gün geçirdim aranızda kullanan varmı hamileyken klomaks

bu haftalarda hepimizi sardı bu korku neden se hep 25 ten sonra sarıo merak etme bişey olsa bile bak bizi durdurdular senide durdururlar önemli olan erkenden mudahele etmen ilaçlarla serumlarla gittigin yere kadar digiosun zaten biliyorsun ikizlerde hep erken doğma var elden ne gelirki rabbim öle uygun görmüş hiç endiselenme aklının köşesinde dursun ama ısıtığta onune cok koyma yıpratma kendini tatlım benim

zararı yok dediyse doktor dogrudur canım benim dert etme bazen yapıy densizler ani seler diolar insanın yregine indiriolar diş erken dogum yaptırıo riskli zaten kötü olmasa derdi az daha dayan kötü dişinki çekecek korkma sen rabim korur kollar evladını .. ağlama üzülme kendin için yıpratma kendini

tam densizdi ama ya umarım zararı olmaz ilacın vazgeçtim çektirmekten zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…