- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #8.921
Kizlar hafta sonu bebislerin besiklerini alayim diyorum. Ama hala park yatak mi yoksa mobilya besik mi alayim karar veremedimahsaplar guzel duruyo park yataklarda az yer kapliyo odadan odaya tasiniyo diyolar. Kafam cok karışık evim dar. Oturma odasına koyucam sanırım besigi biran once de alıp sıkıntısı gitsin istiyorum. Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
canım benim bebeklerim 5 ayın içinde.bence sallanan beşik alma derim çünkü ben o hatayı yaptım bebekler kolaya okadar çabuk alışıyorlar ki gece uyandıklarında sürekli sallanmak istiyor ve bu sallanma isteği gün geçtikçe uzuyor olan sana ve eşine oluyor.bir yere gittiğinde uyutmak için sallaman gerekiyor.tek bebek olsa tamam ama ikizlerde iş çok zor oluyor. eğer evin kiraysa ve küçükse park yatak al derim hem hangi odaya taşırsan kolay taşınabiliyor hemde eğer bebeğin kendi yatağına alışırsa en azından kalmalı gittiğin yere katlayıp götürüyorsun.ben şimdi uyku eğitimine başladım inan sallanmadan alıştırmak okadar zor oluyorki kızım alıştı şimdilik kendi yatağında sallanmadan uyuyor fakat oğlumla 2 haftadır uğraşıyoruz malesef.ahşaplar çok güzel duruyor ama bizim için pratiklik daha önemli bence.ben şimdilik park yatak kullanıyorum 2 tane aldım birazdaha büyüyünce ve kendileri uyumaya alışınca gönlüme göre ahşap yatak alıcam inşallah.benim düşüncem ve yaşadıklarım bu umarım doğru karar verirsin.
Canim cok tesekkur ederim. Dun bizde eşimle enine boyuna konustuk yatak meselesini. Park yatakta karar kıldık. Kiraciyiz evet. Gonul ister ki en guzellerini yapalim ama ev küçük. Insallah nasip olursa akillari erdiginde guzel bir oda yapariz. Park yataklari arastidim biraz. Boyut ve ozellik olarak nasil birsey tavsiye edersin ?
der den ile park yatak konusunda bende aynı fikirdeyim kraftın calıpso modelini düşünüyorum 70 140 ölçülerinde bi süre beraber yatırırım sonra ayırırım dıyorum
der den kafam karılıştı ben de sallanan yatak alırım diyordum demek zor oldu
peki bebeklerini park yatakta nasıl uyuttun sallamadan mı benim bir arkadaşım çok uğraştı sallamadan uyutmak için kızı bir türlü kabul etmedi o da pes etti ben de onu görünce çok ta emin olamadım sallamadan uyku eğitiminde başarılı olabilirmiyim
bir de internette ikinci el sahibinden satış yapan site var orası da düşünülebilir
biz Kiddicare Allegro park yatak aldık biri kırmızı diğeri pembe bütün modellere bakmıştım izmirden hellobayby den buna karar kılmıştık.aslına bakarsan kraft falan karşılaştırdık arada hiç bir fark yoktu 70-110 boyutları.oradaki satıcıda yalnızca marka farkı var demişti biz kullanıyoruz ve memnunuz.eğer gidip bakabileceğin yerler varsa bence gez gör öyle karar ver.birde 60-120 leri var onlardan alma derim eni dar olduğu için.
birde tek sıkıntımız şu oldu yatak evin içinde odadan odaya geçiricez diye düşünürken kapanmadan bizim odaların kapısından geçmiyor.içini boşaltıyoruz hafif katlar gibi boyunu küçültüp öyle geçiriyoruz.eğer sizin için odadan odaya geçmesi önemli ise bunuda düşünün.
biraz fazla yazıyorum ama birşey daha eklemek isterim eğer maddi durumunuz kısıtlıysa fazla pahalı modellere kaçmayın inanın çoğu aynı işi görüyor.bebekleriniz olunca okadar çok şey ihtiyaç oluyor bazıları çok gereksiz bile kalıyor.yani biz memur maaşıya zor yetişebiliyoruz.gönül gerçekten hep en iyilerini en güzellerini almak istiyor ama bir süre sonra bir farkediyorsunuz ki onlar çok küçük ve hiçbirşeyin farkında değiller zaten.ben mama konusunda şampuandır yani beslenme ve sağlık üzerine en iyilerini almanızdan yanayım.emzik konusundada bişeyler eklemek isterim alıştırmak isterseniz kısa sürede vermenizden yanayım ben şimdi alıştıramıyorum ikiside kabul etmiyor evde 5 çift emzik var chicco,avent,nuk..vs. hiçbirini almadılar malesef.şimdi kızım uyurken parmağını emiyor.biberon olarakta dr. browns kullanıyorum başından beri.gaz konusunda sanırım biraz faydası oldu.benden şimdilik bukadar son kararlar tabiki sizin.
Cok şükür bir sikinti yok dedi doktorumuz :) rahim agzi ölçümü de yaptı. Acilma vs yok. Kizlar cok hareketlilerdi :) ikisi de kafa kafaya vermisler.bas aşağı duruyorlardi.uzun uzun anlattı doktor. Su elleri kollari karni burnu diyekilolari da 634-578 gr çıktı :) haftalari ile uyumlular cok şükür. Artik 3 haftada bir kontrole gidicez. Sağlık ocaginda tetanos aşısinin ikinci dozunu yaptirdik bugun. Cmts de seker taraması icin çağırdı ancak biz bir hafta sonra gidebilicez. Esim şehir dışında olacak çünkü.
Bütün anneler hep guzel haberler alsinlar inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?