2013 ikiz anne adayları buraya

merhabalar herkese. 24. haftam doldu ve bugün kontrolümüz vardı. kızlarımızın kalp atışlarını duyduk, çok mutlu olduk. biri 603 gr diğeri 630 gr. 630 gr olanın boyu uzunmuş diğerine göre. biri bana diğeri babasına çekti sanırım. ben kısa boyluyum, eşim uzun :)kızlarım birbirine çapraz, ayak ayağa duruyorlar. birinin kafası sağ üstte diğerinin sol atta. ayaklar tam göbek deliğinde buluşuyor. zaten sonra zamanlar orada çok hareketlilik vardı. göbek deliğim acıyordu. demek birbirlerini tekmeliyorlar :)
doktorum bebeklerimin bir hafta geriden geldiğini söyledi. 24 haftalığız ama onlar ultrasonda 23 haftalık gözüküyorlar. aralarında 3 günlük büyüme farkı var sadece. 4 hafta önce de aralarındaki büyüme farkı 3 gündü. şuan bir hafta geriden geldikleri için doktorum protein ağırlıklı beslen dedi. her akşam öğünümde etli bir yemek oluyordu. et porsiyonumu artıracağım. etin yanına pilav, patates yapmaktansa etin miktarını artıracağım, pilav vs yapmayacağım. doktor 20 gün sonra tekrar görelim seni dedi. 20 gün sonra göreceğim protein diyetim işe yarayacak mı?
doktorum elevit, calciday ve santafer (demir ilacı) dışında başka bir ilaç vermedi. bunlara devam edeceğim yani.
4 hafta önce kanım düşük çıkmıştı. bir de idrar tahlilimde böbreklerimde kum olabileceğinde kuşkulanmıştı. idrarımda kristaller gözükmüştü. bu tahlilleri tekrar verdi. idrar kültürü yaptırdı bir de, idrar yolları enfeksiyonu var mı diye bakılacak. sonuçlarımı 2 gün sonra alacağım.
kızlarımızın yüzünü de gördük. abartıyor muyum bilmiyorum ama bir kızımın burnu aynı babası. yüzünü yandan gördük, çıktısını da aldık. burun, burnun dudaklarla birleşimi aynı babası sanki. babası gibi burnu yüzüne göre çıkıntılı. bir fotoğrafa, bir de eşime bakıp duruyorum. valla aynı :) diğer kızımın burnu daha küçük.
ilk kez doğuma dair sorular sordum. bebek yoğum bakımı ve küvez var hastane de. 37. haftaya kadar bekleyebileceksek 10 mart gibi inşallah doğum. doğumdan aldıkları ssk farkı tek kişilik oda olacaksa 1100 lira.
bizlerden haberler böyle

bu arada bir haftadır ben de soğuk algınlığı geçiriyorum. bir gece burun tıkanıklığıyla başladı, biraz geniz yanması vardı. bitki çaylarıyla geçiriyorum. ateş, yorgunluk, kırgınlık olmadı çok şükür. burun tıkanıklı nefes aldırmıyordu. 3 gün o sürdü. sonra akmaya başadı. rahatladım. tıkanmasındansa akması daha iyi. boğazım 3 gün gıcık yaptı bir de. öksürük oldu tabi. bitki çaylarının faydasını gördüm gerçekten. bir de bal ve toz zencefil karışımı. bal ve zencefil boğazdaki gıcığı yok ediyor hemen. geceleri yatmadan ve sabah kalkar kalkmaz zencefilli bal yapıp yutarsanız öksürüğünüz kesilir. gün içinde de tekrarlayabilirsiniz tabi.
şu an öksürüğüm kalmadı, burnum akıyor ve sesim hala kalın. allahtan burun akıntım iltihaplı değil. geçiyor sanırım. şiddeti azaldı.

günaydın herkese bu hafta ense kalınlıgına bakılaak cok heyecanlıyım.. ıkı haftadır nezleden öksürükten yatıyorum ınsaallah bebeklerim iyidir
herkese güzel bir hafta dılıyorum

hayırlısı inş benim de iki hafta sonra bakacak ense kalınlığına cumartesi gördük bebeklerimizi maşalahh kıpır kıpırlarrr...çok sağlıklı görünüyolar dedi birinin suyu biraz daha az 5 gün geriden geliyo inş bi sıkıntı olmazz....hepimiz inş sağlıklı bi şekilde bebeklerimizi elimize alırızzz

kızz bu ne heyecan okurken sanki kalp atışlarını hissettim maşşallahhh subanallah kızlarına hokka burunlu kızların geliyo desene :)

maşallah kızlarına
sağlıklılar ya çok şükür anneyede babayada benzeyebilir
ben kızım bana benzesin istiyorum ama daha minyon olacak sanırım
ama oğlum aynı babası...kafası burnu :)) çok tatlılar maşallah
evet kansızlık varsa özellikle kırmızı et tüketmeye gayret .son kontrolde benimde kanım düşük çıktı
zaten b12 de eksik.... bakalım doğuma kadar nolcak
1 hafta geri olmaları önemli değil inşallah daha fazla açılmasın... çnk 1 hafta geri yada ileri olması çok öenmli değil diye biliyorum
hep güzel haberler alman dileğiyle...

kizlar yasin dagitiyordum heralde icinizden kimse almadi ama begenenler olmus bunlar alanlarmi yoksa sadece begendinizmi yinede Allah razi olsun hepinizden

Ablam ve kızkardeşimle Cumaları okuyoruz, kısmet olursa bu Cuma sizin için de okuruz. Rabbim dileklerinizi hayırlısıyla kabul eder inşallah.

Maşallah bebişlerine, Allah sağlık ve mutlulukla kavuştursun inşallah, tabi bizleri de... :) Et dışında sabahları da yumurta yemeye gayret et ayrıca.

edanur, dosba, bonny, teşekkür ediyorum. bugün daha iyi geçti evet. farklı hissettim kendimi. bebeklerimin eşime benzemesini ayrıca isterim. her şeyiyle mükemmel eş. onu çok seviyorum, kızlarımda babalarını görmek beni çok mutlu etti.
bu arada neredeyse benden daha fazla takip ediyor bu forum sayfasını. biri sana cevap yazmış, biri bir şey sormuş, bak bir diyor :) hiç aksatmıyor valla. hepinizi tanıyor :)
hakkını ödeyemem valla eşimin. buradan onu çok sevdiğimi de söylemek istiyorum. zaten mutluyduk, 4 kişilik çekirdek ailemizle daha mutlu olacağız inşallah.

kızlar burun tıkanıklığınız için mutlaka bebklerde veirlen okyanus sularından alın acayip faydası var.geçmiş olsun...kızlarının maşallahı var kuzumm..

Arkadaşlar benim eşim de bebişlerimize koymayı düşündüğüm isimleri, hat yazısıyla 2013 takvimlerine yazdırmış, hem çok mutlu oldum hem de üzüldüm. İnşallah bebişlerimizi sağ- salim kucağımıza alırız, inanın bir şey olacak diye öyle çok korkuyorum ki bir tek eşya bile almadım bebişlerime, uzun süre de almayı düşünmüyorum... Biz elimizden geleni yapıyoruz, takdir Rabbimin tabi ki... Hayırlı ve mutlu günlere ulaştırır inşallah bizleri...

merhaba arkadaslar mıde bulantılarım yeni gectı simdide mide yanmalarım basladı benım gibi mıde yanması cekenlere pulcet öneririm inanın cok rahatlatıyor

ne koymayı düşünüyorsunuz
RABBİM sağlıkla doğmalarını nasip etsin inş.
maş. gözünaydın ,inş. böyle devam eder..
onlar daha çok yer değiştiriyorlar sen merak etme
ve yerleri değiştikçe ağrı ve gerilmelerin yeri de değişiyor
bizimkiler ilk başlarda yanyanaydı ,sonra kafalar yukarda ayaklar aşağıda kafa kafaya karşılıklı durmaya başladılar ,en son da öylelerdi ama yer değiştirmiş olabilirler çünkü karnımda dağlar tepeler oluşuyor
sanırım popoları kafaları oralar ve yön değiştiriyorlar ,yüzüyorlar amniyonun içinde
evet bebeklere kilo aldıran şey protein bunu hiç aklından çıkarma
ben de şeker çıktığında diyete girdim ,protein ağırlıklı idi ,diyet sonrası oğlum tosun olmuştu ve hala on gün önde haftasına göre

her gün et tavuk balık bunlardan birini tüket ,kurufasulye ,nohut da proteine girer

et süt yumurta mutlaka yemelisin,ben her sabah 1 yumurta 3 dilim peynir ,2 bardak süt ve yemek yanında da yoğurt yemeye çalışıyorum
bizler için erken doğuma hazırlıklı bir hastane olması çok öenmli zaten ,erken doğumda da hizmet vermeli

günaydın herkese bu hafta ense kalınlıgına bakılaak cok heyecanlıyım.. ıkı haftadır nezleden öksürükten yatıyorum ınsaallah bebeklerim iyidir
herkese güzel bir hafta dılıyorum
inş. güzel çıkar herşey RABBİM yardımcın olsun

bebekler büyüdükçe gerilmeler ağrılar olması normal ,benim bazen ayakları aşağıdaya sanki ayakları aşağıdan çıkacak gibi oluyordu ,doktora sordum çok normal onlar tekmeler dedi
doktora gidince sorun mutlaka ama panik yapmayın çünkü 2 tane bebek var ,yere ihtiyaçları var yerleri daraldıkça sıkıştıracaklar gerecekler
hastalığa da çok dikkat edin ,hasta olduktan sonra değil de daha önceden önlemini alın
ben hasta değilim çok şükür ama düzenli ıhlamur içiyorum hasta olmayayım diye ,dikkat ediyorum kalın giyiniyorum vs..
bu arada hastalara acil şifa...

öyle düşünme bence. iyi düşünceler iyilik getirir. 24. haftadan sonra alışverişlerini yap bence. o zaman da pek hareket edemezsin. ben ağırlaşmaya başladım mesela. 2 hafta sonra odalarını düzenlemeye başlıyoruz. alışverişlerini de tamamlayacağız. bir de kış ya dışarı çıkmak istemiyorum. dışarı çıkmadan nezle oldum zaten. havalar iyice bozmadan gönlüme göre alışveriş yapayım diyorum. 20. haftadan sonra internetten ucuz bulduğum bir kaç parça giysi almıştım. örgüleri de hazır. bir tek oda düzenlenecek, gerekli bakım eşyaları alınacak.
bebeklerimize de birşey olursa kim düşünür eşyayı ki. kötü fikir getirme aklına.

Arkadaşlar selam, bugünkü kontrolümüz güzel geçti çok şükür:) kızların ikisi de iyi, uyanıklardı ve bolca hareket ediyorlardı. Boyları ve kiloları haftalarına uygun, biri diğerinden biraz daha kısa ve göbek çevresi büyük:) diğerinin bacak boyu daha uzun. Sanırım benimkilerden biri bana diğeri babasına benzeyecek ve uzun boylu olacak, ben daha minyonum:)

Kızlarımızın ismine karar verdik bu arada; Duru ve Ezgi... İsimleriyle güzel ömürleri olsun inşallah:)

Aynı dışarıdan hissettiğim gibi Ezgi kafasını göbek deliğime dayamış, ultrasonda net gördük. Oradaki ağrıyı Dr sordum, gerginlik, ittirme ve göbek bölgesinin ters (dışarı) dönmesinden olabiliyormuş. İlerleyen haftalarda nereye dayanırlarsa orada ağrı olacak normal dedi, bilginiz olsun.

Ben hala kötüyüm bugün işe gidemedim, burun akıntısı, öksürük ve genel halimde kırıklık var, şükür ateşim yok. Okyanus suyu kullanıyorum, c vitaminli meyveler (diyetimi fazla bozmadan:), ıhlamur, ballı zencefil:) aynı durumdayız birkaçınızla yani:) yalnız doktor bitki çaylarını ( ıhlamur da dahil) günde maks 2 fincan iç dedi, onu da fazla içmemek gerekiyormuş, aklınızda olsun. Günde 2 bardak süt içiyorum, onu ısıtıp içine az tarçın koy o da iyi gelir dedi, geldi hakikaten, bu da aklınızda olsun.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler, hep güzel haberlerimiz olsun:)))

Canım 41 kere maşallah kuzucuklarınaAllah sağlığınızı,iyiliğinizi,mutluluğunuzu daim etsin inşallah Hep böyle hayırlı,güzel haberlerinizi almak dileğiyle

Canım 41 kere maşallah prenseslere Rabbim sağlığınızı,iyiliğinizi daim etsin inşallah

Haftaya böyle güzel haberlerle başlamak çok güzel

Buarada cok geçmiş olsun,acil şifalar dilerim canım.

Kesinlikle katılıyorum, yapacaklarımızı olumsuz senaryolar, korkular üzerine kurgulamak doğru bir yaklaşım değil. Hayatta olan herşey için, hepimiz için risk var, biliyoruz, ancak bunları düşünüp yaşamaktan vazgeçmiyoruz değil mi. Bu sürecin bir sürü zorlukları var bunun yanı sıra heyecanı, keyfi, çok büyük mutluğu, heveslerimizi de yaşayıp Mutlaka tadını çıkartmak lazım. İleri dönemlerin fiziksel zorlukları da var, onun için planlı olmak da önemli, ben bir süredir internetten beğendiğim şeyleri toparlıyorum listeme göre, odalarını da sipariş ettik sizinle paylaşmıştım. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, dualarımızı eksik etmeyeceğiz, hep iyi düşüneceğiz, Allah hepimizi ve yavrularımızı koruyor buna güvenip inanacağız :)

Bizim beklenen doğum zamanımız çok yakın bu arada benimde 37. Hafta için 16 Mart :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…