2013 ikiz anne adayları buraya

duru ve ezgi ye maşallah diyorum. annelerini çok zorlamazlar umarım. isimleri de çok güzel.
forumda salgın var bu belli. hepimize geçmişler olsun. okyanus suyunu ben de kullanıyorum. ama ben kendim tuzlu su yapıp enjektörle sıkıyorum burnuma. o daha iyi açıyor.

Çok şükür canım, çok teşekkürler. Her sefer çok heyecanlanıyorum kontrol öncesi, güzel haber alınca bu gece rahat uyurum inşallah:) Allah hepimize evlatlarımızın hep güzel haberlerini nasip etsin.
Sevgiler,

Haklısın aslında ama az bir ağrım olsa hemen uzanıyorum, pozitif düşünmeye çalışıyorum ama kendimce bir savunma mekanizması belki de, sonradan aldığım eşyaları görüp üzülmek istemiyorum. Anneannesi patiklerini bile örmüş ama ben cesaret edemiyorum. Biraz daha rahat olmaya çalışsam iyi olacak zannımca :)

Maşallah senin bebişlerine de hayırlı evlat olsunlar, isimleriyle yaşasınlar inşallah, bu arada geçmiş olsun...

Son düzenleme:

çok fazla ağrın sancın yürümede sorunun yoksa bence 28.haftayı bekle derim ..
iice riskler azalsın o zaman çıkar bir günde halledersin
ben 30.haftaya kadar bekledim ne olur ne olmaz diye ,sonra da bir günde çıktım belirli bir yerden bir günde herşeyimi aldım ...

aaaa duru mu bende kızıma duru koyucam bu sene duru kızların senesi desene hatta çift isim düşünüyorum nazlı duru olabilir oğlumada doruk veya aras olabilir sağlıklı olsunlar yeterki gerisi teferruat

aaaa duru mu bende kızıma duru koyucam bu sene duru kızların senesi desene hatta çift isim düşünüyorum nazlı duru olabilir oğlumada doruk veya aras olabilir sağlıklı olsunlar yeterki gerisi teferruat

Harikaymış adaş olacaklar ne güzel:) evet bu sene Duru, Derin, Defne popüler isimlerden. Erkek ismi olarak Doruk ve Aras çok severim. Birde Rüzgar istiyordum, zevklerimiz aynıymış:) Aynen öyle valla iyi olsunlar yeter bize. Sevgiler

Rabbim nasip ederse kızıma "Zeynep", oğluma "Burak" ismini koymayı düşünüyorum. Sade isimler daha çok hoşuma gidiyor, hem de dini isim olsun istedim.

Çok güzel isimler, Zeynep ile birlikte Elif te benim sevdiğim isimlerden, anlamı da çok güzel. İsimleri ile şanslı güzel ömürleri olsun inşallah:)

canım öncelikle gözün aydın bi sorun yokmuş vede geçmiş olsun.benim anlamadığım tek bebekmi 1100 yoksa ikisinin fiyatımı .eğer ikisiyse çok uygun ve yenidoğan ünitesi ,küvez vardır mutlaka.çok merak ettim nerde bu hastane.yazarsan sevinirim.ben sordum birkaçyer 3000-3500 ve şuan gittiğim yerde ise iki bebek 8250 imiş öğrenince şok oldum tabii.ben sadece doğumu orda yapabilirim küvez yada başka şeyler gerekirse bi başka hastane var orayı düşünüyorum.

valla ben muhasebeye gittim, sezaryen farkınız ne kadar diye. 1100 dedi. ikiz gebeyim demedim. aklıma gelmedi. ikizler için ameliyata ayrıca para alacaklarını düşünmedim hiç ama tabi ameliyattan sonra onların bakımları, testleri falan var. ekstra ücret alırlar. 2 gün sonra tekrar gideceğim hastaneye. detaylı sorarım. burada ben izmit te akademi hastanesine gidiyorum.

Merhaba arkadaşlar,bn de aranıza yeni katıldım:)
Bşey soracaktım .Bu tam ultrosonu ssk da yaptıran var mı?bn kararsızım ,sigortadan randevu aldım ama düzgün bakılmıyorsa özele gitmeyi düşünüyorum.Sizler ne yaptınız ya da ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Bana bi akıl verin :)

kimse cevap vermiyor yaw.Tuğbacığım sen ne üzel 24.haftadasın Rabbim sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.Bu tam ulrtasonu nerde yaptırdın iyi bir dr.varmı bildiğin.Bn istanbuldayım

Son düzenleme:

canım hiç bir fikrim yok ssk da nasıl yapıldığına dair. ama aklına takılmaması açısından farklı zamanlarda hem devlet hastanesine git hem de özele git derim. detaylı ultrason verileri çok önemli çünkü. devlette yaptır, 2-3 hafta sonra ya da memnun kalmazsan hemen gidersin. bu özel e gidersen de böyle. bir doktordan memnun kalmadıysan başka doktora git derim. aklında soru işaretleri kalmasın.
ben bir profesöre yaptırdım. alanında uzman zaten, perinatolog. bu işi de perinatalogların yapması gerekir. normal kadın doğumcuların değil. devlet hastanesinde yapan kişinin uzmanlığı nedir bilemiyorum. ama genelde üniversite hastanelerindeki hocalar yapıyor bu işi.

doğru ama bu ultrason sanırım fazla yapılırsa bebeğe zarar verir.Çünkü sadece bir kez yapılabildiğini duymuştum.Bn de senin gibi yapayım diye düşünüyordum ama zararlıysa yaptıramıycm.İkiz olduğu içinde 700 e yapıyorlar sanırım.Atıl yüksel i araştırdım.arkadaşım tek bebek için 350 ödemiş .Ama herşeyine bakıyor dedi.Sgk danda 4 şubata randevu almıştım.' kez yapılması doğrumudur?doğruysa senin dediğin gibi yapayım:)

kimse cevap vermiyor yaw.Tuğbacığım sen ne üzel 24.haftadasın Rabbim sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.Bu tam ulrtasonu nerde yaptırdın iyi bir dr.varmı bildiğin.Bn istanbuldayım

ben izmitten yazıyorum. istanbuldaki hocaları bilmiyorum. ama burada istanbuldan yazanlar var. yarın sana bir iki uzman adı verirler, önerirler. sen kadın doğum hastanesine mi gidiyorsun?
ilk başlarda ben de kadın doğuma gideyim dedim, daha ilk ultrasonum için 2 ay sonrasına gün verince şok olduk. 2 gün sonra özel hastaneye gittim ve ultrasonda ikiz gebe olduğumu öğrendim. düşünsene 2 ay haberim olmayacaktı. hatta 5 haftalık hamileyken gittim toplamda ilk 3 ay ikiz olduklarından haberim olmayacaktı. ne komik değil mi?
tabi her devlet hastanesi böyle değildir. ama gittiğin hastane kadın doğum hastanesi olunca insan şaşırıyor. en önemli cihaz orada ultrasondur ama tek makine var, başında da tek doktor. kaldı ki yaşadığım yer bir milyonu aşkın nüfuslu bir şehir.

canım ultrason radyasyon yayan bir cihaz değil. sana kim dedi bilmiyorum. ultrason iç organlardan gelen ses dalgalarıyla çalışan bir cihaz. neredeyse %100 zararsız. detaylı dediğimiz şey normal gittiğin doktorun ultrason cihazından farksız. sadece tüm organların gelişimine daha detaylı bakılıyor. bunu da alanında uzman perinatalog yapıyor. organların büyüklüğüne, kemiklerin uzunluğuna, kafatası ölçümlerine vs. dikkatlice bakılıyor.
MR, röntgen, tomografi gibi birşey değil bu. karıştırma. sadece bir kez yapılması yeterli oluyor. o da 19. hafta civarında yapılıyor.
sana söyleyen kişi yanlış bilgi vermiş. zararlı olsa sürekli, her gittiğimizde ultrasonla bizlere bakılmaz.
ben ikiz olunca 320 liraya yaptırdık.

çok ilginç kadın doğumcuların odasında makina zaten var ,bi gün vermediler hemen bakıyorlar orada imkan kısıtlı sanırım.Teşekkür ederim bilgi verdiğin için.Ben medicalparka gidiyorum kadın doğum uzmanına.

aynı cihazsa o da ses dalgasıyla çalışıyordur tabii,ama bn başka bir cihazmış gibi düşündüm.Bir de 1 kez yapılması yeterli olduğu içinmi 2 kez yapılmaz dendi acaba ,kafam karıştı neyse o zaman bn ikisinede görüneyim:) teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…