- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.401
benm kızlarım olacak. isimleri aylin ve ayşin olacak. aylin i ben koydum, ayşin i babaları.
sizce isimleri birbirine bu kadar benzer ve yekın olmalı mı? aslında ona pek karar veremedim. biri aylin olacak o kesin de ayşin hala tereddütüm var. ne yapalım onun adını da babası veriyor. :)
kaçıncı haftada bebişlerin cinsiyetlerini öğrendiniz arkadaşlar....
selam kızlar bugün doktora gittik bebişlerimizi gördük biri 1200 küsür öbürü 1100 küsürdü gebelik haftamdan 3-4 gün geridelermiş ama önemli birşey değilmiş kanım çok düşük çıktığı için kan serumu yedim onun haricinde bebişlerimin maşşşaaallllahı var minnak yavrularım benim sağlıkları gayet yerinde doktorumun dediğine göre kilolu olmaları hiçbirşey ifade etmiyormuş ilk hedefimiz 34. haftayı atlatmak öbür haftalarda nst ye bağlanacakmışım hayırlısı bakalım
benm kızlarım olacak. isimleri aylin ve ayşin olacak. aylin i ben koydum, ayşin i babaları.
sizce isimleri birbirine bu kadar benzer ve yekın olmalı mı? aslında ona pek karar veremedim. biri aylin olacak o kesin de ayşin hala tereddütüm var. ne yapalım onun adını da babası veriyor. :)
selam kızlar bugün doktora gittik bebişlerimizi gördük biri 1200 küsür öbürü 1100 küsürdü gebelik haftamdan 3-4 gün geridelermiş ama önemli birşey değilmiş kanım çok düşük çıktığı için kan serumu yedim onun haricinde bebişlerimin maşşşaaallllahı var minnak yavrularım benim sağlıkları gayet yerinde doktorumun dediğine göre kilolu olmaları hiçbirşey ifade etmiyormuş ilk hedefimiz 34. haftayı atlatmak öbür haftalarda nst ye bağlanacakmışım hayırlısı bakalım
doktorum yarın nts ye çağırdı sabahtan bakalım ilk nts mizde neler olacak....
ben daha önce nst de bulunmuştum. yani başka birinin nst si sırasında yanında bulundum. o neydi öyle güm güm güm. bizimkileri düşünemiyorum. nasıl olacak o iş. gümbe de güm güm, gümbe de güm güm. acaba teker teker mi alacaklar kalp atışlarını. sonuçta elektrokardiyagrafisi çekilecek. ayrı ayrı olması gerekiyor sanırım. ama ikisini de aynı aynda duymak zevkli de olur. mst de ses kaydına alsana kalp atışlarını cep telefonuna falan.
Bu kadar çok ikiz bekleyen anne adayının buluştuğu bir site bulduğuma sevindim.Sık rastlanan bir durum olmadığı için etrafımdakilerden ikizlerin hamilelik süreciyle ilgili pek bilgi alamıyordum.Ben de merakla sizin süreçlerinizi takip edicem.
tatlım benimde cuma günü kontrolüm var, iki hafta önce erkek bebek bir hafta geriden geliyordu, kız normaldi, doktor takip edelim dedi, şimdi sürekli bebişlerimi tembihliyorum çok yiyin anneden kilo alın diyeselam kızlar bugün doktora gittik bebişlerimizi gördük biri 1200 küsür öbürü 1100 küsürdü gebelik haftamdan 3-4 gün geridelermiş ama önemli birşey değilmiş kanım çok düşük çıktığı için kan serumu yedim onun haricinde bebişlerimin maşşşaaallllahı var minnak yavrularım benim sağlıkları gayet yerinde doktorumun dediğine göre kilolu olmaları hiçbirşey ifade etmiyormuş ilk hedefimiz 34. haftayı atlatmak öbür haftalarda nst ye bağlanacakmışım hayırlısı bakalım
bende çok merak ediyorum nts'yi, gelince neler oldu anlatırsın artık canımdoktorum yarın nts ye çağırdı sabahtan bakalım ilk nts mizde neler olacak....
hoş geldin canım aramıza, Rabbim sorunsuz bir hamilelik geçirmeyi nasip etsin inşallah...Bu kadar çok ikiz bekleyen anne adayının buluştuğu bir site bulduğuma sevindim.Sık rastlanan bir durum olmadığı için etrafımdakilerden ikizlerin hamilelik süreciyle ilgili pek bilgi alamıyordum.Ben de merakla sizin süreçlerinizi takip edicem.
bu uykusuzluk problemine bi çözüm bulan var mı aranızda ??
Bu kadar çok ikiz bekleyen anne adayının buluştuğu bir site bulduğuma sevindim.Sık rastlanan bir durum olmadığı için etrafımdakilerden ikizlerin hamilelik süreciyle ilgili pek bilgi alamıyordum.Ben de merakla sizin süreçlerinizi takip edicem.
bu uykusuzluk problemine bi çözüm bulan var mı aranızda ??
Ben iki ismin çok birbiri ile yakın olmasını istemedim, kıyafetlerini filan da ikişer almıyorum, mümkün olduğunca iki ayrı birey olarak yetişmesi önemli ikizlerin, buna dikkat edeceğiz. Ancak isimler çoğunlukla kafiyeli oluyor, hele babaları istiyorsa :))) güzel isimler hayırlı uğurlu olsun:)
Ben 12. Haftada yaptırdığım detay ultrasonda öğrenmiştim. %85 ikisi de kız demişti doktorumuz, öyle de devam ediyor artık kesinleşti. Hayırlısı olur inşallah:)
Maşallah onlara, inşallah en sağlıklı şekilde büyümeye devam ederler. Bizde hedef çok :)) doktorum bana 24. Haftayı geçirmek önemli demişti, biliyorsunuz dünyada kabul edilen bebeklerin karın dışında yaşama sınırı 24. hafta... sonra 28 ve 32. Haftalar var, sonra demek 34:) Allah yardımcımız olsun valla ne desek boş biz elimizden geleni yapacağız sonuna kadar, gerisi kısmet... Son hedefimiz 37. Hafta olsun olmuşken:)))
Hala iyileşmedim, bugün de işe gidemedim, artık yarın düzelirim inşallah. Zaten grip olmayı hiç sevmem beteri hamile ve grip olmakmış, sinir oldum valla:)
Sevgiler herkese
senin doğumun daha yakın bizelere göre. sanırım bu haftalardan sonra hızlı kilo alır bebeklerin. hayırlı haberlerini bekliyorum tekrardan.
tatlım benimde cuma günü kontrolüm var, iki hafta önce erkek bebek bir hafta geriden geliyordu, kız normaldi, doktor takip edelim dedi, şimdi sürekli bebişlerimi tembihliyorum çok yiyin anneden kilo alın diyezayıf olması değil de beni en çok güçsüz doğup küvezde kalmaları korkutuyor, Rabbim inşallah öyle birşey yaşatmaz...
bende çok merak ediyorum nts'yi, gelince neler oldu anlatırsın artık canım
hoş geldin canım aramıza, Rabbim sorunsuz bir hamilelik geçirmeyi nasip etsin inşallah...
tatlım eşim 3 gündür sırtıma, boynuma, omuzuma masaj yapıyor, işe yaradı, birkaç gündür rahat uyuyorum, sende deneyebilirsin, karın önden çektikce sırt geriliyor, o da rahatsız ediyor, doktorum tavsiye etti ve şimdilik iyi
dosba, çok şükür ki geceleri iyi uyuyorum. gün içinde evimin işlerini kendim görüyorum. az da olsa vüccudumu yoruyorum sanırım. gün içinde de hiç uykuya yatmıyorum. o yüzden geceleri 2 defa tuvalete ve bir defa karnımın acıkması suretiyle kalkmak dışında iyi uyuyorum. sırt üstü uyuyamaya alıştım. ama ayaklarımı uzatırsam karnım geriliyor. o yüzden dizlerimi yukarı doğru kırıyorum. yan yana yatarken daha rahatım ama bebeklerimin kafaları yanlarda olduğu için korkuyorum. o yüzden sırtımı daha da arkaya vererek ya da sırtımı destekleyerek yan yatmaya çalışıyorum. karnımın üstüne çok yük vermeyeyim diye.
sanırım sen gün içinde uyuyorsun ya da sürekli yatıyorsun. onun için uyku problemin var. benim hamileliğim şimdilik normal seyrettiğinden hareketliyim ve de geceye doğru vücut yorgunluğum oluyor, o yüzden rahat uyuyorum.
dosba, çok şükür ki geceleri iyi uyuyorum. gün içinde evimin işlerini kendim görüyorum. az da olsa vüccudumu yoruyorum sanırım. gün içinde de hiç uykuya yatmıyorum. o yüzden geceleri 2 defa tuvalete ve bir defa karnımın acıkması suretiyle kalkmak dışında iyi uyuyorum. sırt üstü uyuyamaya alıştım. ama ayaklarımı uzatırsam karnım geriliyor. o yüzden dizlerimi yukarı doğru kırıyorum. yan yana yatarken daha rahatım ama bebeklerimin kafaları yanlarda olduğu için korkuyorum. o yüzden sırtımı daha da arkaya vererek ya da sırtımı destekleyerek yan yatmaya çalışıyorum. karnımın üstüne çok yük vermeyeyim diye.
sanırım sen gün içinde uyuyorsun ya da sürekli yatıyorsun. onun için uyku problemin var. benim hamileliğim şimdilik normal seyrettiğinden hareketliyim ve de geceye doğru vücut yorgunluğum oluyor, o yüzden rahat uyuyorum.
kesinlikle katılıyorum sana gündüzleri uyursanız ve hareket etmezseniz bilinki o gece uykusuzsunuz ... gündüzleri evi süpürüp toz almanız bile yeterli olur size bende gece 2 defa tuvaletteyimsağıma yattığım için soluma dönüp veya sırtüstü imkanı yok yatamıyorum sırtüstü bebişler çok ağırlık yapıyo soluma yatınca kalbim sıkışıyo gibi geliyo aslında hiç iyi bişey değil sağa yatmak ama artık kızımda affetsin beni yoksa imkanı yok uykuya dalamıyorum
valla çok güzel besleniyosun tebrik ederim bi istikrar yapmışsın kendine ben hamur işi falan derken biraz karıştı son zamanlarda yediklerim ... ben sürekli hiç yatmadım bu hafta kendimi yormamak şartıyla kendi işyerimize geldim yatmak hareketsiz kalmak bana göre değil insan patlıyo sıkıntıdan tvdede hep aynı şeyler çok etkiliyo insanın ruhunu hele böyle yenidoğmuş bebek haberleri ,doğumları ,ölümleri çok etkiliyo hemen ağlıyorum :) yemeğimi kendim yapıyorum ama ne yalan söyliyim evi süpürmem çok yorulmama yetiyo toz almaya halim kalmıyo 30 hafta diye gözünde büyütme inan bende 25 haftadan 30 haftaya nasıl geldim anlamadım şu an bekar görümcem arasıra gelip yardım ediyo ama inanın çok faydası var hemde evde kalabalık yaşamaya bir alıştırma olur sizin içinde çünkü artık kabile olarak yaşayacağımız içinkıyafetlerimizi aldık mobilyada problemim yok zaten mobilyacıyız odaları geldikten sonra neler aldığımızı ve odamızın fotolarını koyucam kısmetse buraya
sizin dediğiniz gibi keşke ev işimi yapabilsem
ama benim ki tüp bebek ilk 4 ay kanamadan yattım
geçen 2 ay hareketliydim ama ev işi yapmadım
sadece dışarı çıkabildim ve yemek yapıyordum
şu an dr.uma göre 30.haftadan sonra daha bi dinlenmem lazımmış
gündüz uykularım artık çok daha az... ve hatta dün hiç uzanmadım bile
genelde 3 te uyanıp 4 de yatıyorum :))
içimden bi ses bebişlerim bana prova yaptırıyo diyo :))
masaj konusunda eşim iyidir ama ben masajı pek seven biri değilim ama deneyeceğim
canım benı baskasıyla karsılastırdın galıba ben ilk defa tup bebek denedım cok sukur oda tuttu 24 haftalıgım bu arada yenı gırmeye basladım bu sıteye önceden hic girmedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?