2013 ikiz anne adayları buraya

benim de haftalık temizlikçi geliyo... burda kimsem yok
30.haftadan sonra kayınvalidem gelip kalacak bakalım asıl antreman ozaman başlayacak sanırım bana :))
bende mobilya işini hallettim ocak ayında gelecek
bütün herşeyini de annem babam yaptı zaten
ben sadece kendime lohusa pijaması terlik taç aldım
göğüs pedi ve kalkanı, kremi vs.
bebeklere ateş ölçer bebefon buhar makinası gibi ufak detayları aldım
yani bi de doğum çantamı hazırlarsam tamamım... ama özellikle daha hazırlamıyorum geç gelsinler dahaa çoook zamanı var diyorum

bebek bakımı gelişimi ile iligili bir sürü kitap okuyorum ve genelde akşamları
zaten akşam yatarken uyku sorunum yok çok rahat uykuya geçiyorum ama gel gör ki gece wc için kalkınca bi daha uyuyamıyorum
zaten bebişlerimde uyanıyo
bizde gece meyvesi yiyoruz :))

ohh ne güzel vallahi herşeyini tamamlamışsın ben gögüs pedi ateş ölçer pompa tarzı şeyleri toplu olarak alıcam onları almadım henüz evimin halılarını yıkatıcam şu anda bi ortada kıyafetleri var bide çamaşır kurutma makinası alıcam ay sonu inş. vallahi geç kalıcam galiba yaaa offf hastanede kapı süsüm odada dağıtılacak şekerler falan yok ortada bi doğsalar Allah korusun yaa aldığım kıyafetleri bile yıkamadım daha bu haftadan sonra tam gaz veriyorum hazırlıklara :18:

buhar makinasını kaça aldın doktorum banada önerdi

kızlar sizlerin güzel haberlerinizi okudıkça hem sizin adınıza seviniyorum hemde kendim için morel buluyorum.daha 17 haftalığım, diyorum bende 24-34 leri görürüm inşallah...şimdiden hele son bir haftadır karnım acaip şişti sanki birden kilo aldım ama vücudumun sadece karın kısmı öyle.arkadan bakan aynı eskisi gibisin diyor.62 ile gebe kaldım şuan 64.buçuğum acaba normalmi ilk aylar için .ben kızımda 22 kilo almıştım ama 7-8- ay sonra incecik olmuştum tabi o tekti ve normal doğumdu.ama şunu her geçen gün daha iyi anlıyorumki ikiz hamileliği daha bi başka.ilk duyduğumda ağlamıştım 2 gün şaşkın şaşkın dolaşmıştım,şimdi allahım beni affetsin..ve şükürler olsun bu mucizeyi yaşayanlardan olduğum için diyorum.....hepinizin hayırlı haberlerini bekliyorum inş. bide yarın dok. randevüm var inş.bi sorun yoktur vede en azından birinin cinsiyetini öğreniriz,çok merak ediyoruz ailecek...allaha emenet olun....

arkadaşlar bide şunu sormayı unuttum.yüzünüzde çıkacak hamilelik lekesi için ne yaptınız,birde karın bölgesi çatlaklıkları için ne kullandınız.aile hekimimize sordum karnım için zeytin yağı sabah akşam sür dedi.yüzüm içinde bi krem verdi ama sanki hemen etki etti. gelçi bende lekeler daha çıkmadı ama rengim açıldı eskiden olan küçük bi güneş lekesi gitmeye başladı.sizleri merak ettim ne yaptınız ...teşekkürler şimdiden.

maşşalllahhh sağlıkla güzel bir hamilelik geçirip sağlıcakla bebeklerini alırsın kucağına inş. ben 20. haftadan sonra karnımın nasıl irileştiğine hayret ettim 2 haftada vücudunun şekli okadar değişiyoki çok farklı benim tek gebeliğim olmadı o yüzden kıyaslayamıyorum ama şunları en baştan bil ve kendini hazırla derim ikizlerin tek bebeğe göre kilosu düşük oluyor o yüzden önceki bebeğinle kıyaslayıp canını sıkma 20. haftaya kadar en fazla 3 kilo almıştım ama ondan sonra üçer beşer atlaya atlaya gidiyosun zaten cinsiyetlerinide öğrenirsin muhtemelen 17. haftadasın çünkü tekrardan hayırlı olsun

lekelenme hiç olmadı yüzümde bebeklerimin cinsiyetleri kız-erkek doğru dürüst sivilce bile çıkmadı karın çatlakları için offf aldılar başını gittiler komşum doğum yapmıştı onda çatlak yağı vardı naturel onu aldım arasıra kullanıyorum yoksa bebe yağı sürecektim

Son düzenleme:

ben de senin gibi yeniyim.Burda tecrübeli haftalar yaşamış arkadaşlardan bilgi almak işimi kolaytıracak sanırım.Bir de motive edici güzel tarafıda var.Hoşgeldin topiğe

Bebişlerinin güzel haberleriyle gelirsin inşallah. Ben 46 kg ile hamile kaldım, ilk aylarda kilo verdim 44' e düştüm geçen hafta 47,5 kg idim. Yani toplamda 3,5 kg almış olsam da verdiklerimi de hesaba katarsam 1,5 kg almış gibi oluyorum.(Matematik problemi gibi oldu bu da) Artık bu haftadan sonra kilo almam hızlanır sanırım.
Karın çatlakları için başta kakao yağı, badem yağı ve kayısı çekirdeği yağı karışımı sürmüştüm ama kokusuna dayanamadım ve zeytinyağına devam ettim. Çok memnunum,işe yarar mı bilmiyorum ama kokusu yok ve nemli tutuyor.

Son düzenleme:

ben karnıma, popoma ve göğüslerime sabahları zeytinyağı, akşamları lierac çatlak kremi sürüyorum. muslere ya da lierac arsında kararsı klamıştım. lierac daha uygun musleraya göre. bir de hepsiburada.com da yorumları okudum. %90 memnun kalmıştı. lierac aldım. tabi şuan çatlak görmüyorum vücudumda. herhalde 28. haftadan sonra olur olursa diyorum. cildim çok kuru benim. çatlamaya müsait. nemli tutmaya çalışıyorum elimden geldiğince.
yüzümde leke çıkmadı ama egzamaya benzer bir şey çıktı bende. çenem ve burnumun her ik tarafında. kıpkırmızı deri döküntüleri şeklinde. tipim kaydı diyebilirim yani. cildiyeci ilaç vermedi bana. kortizonlu vereceğim ilaçlar, hamilesin, sana veremem dedi. öyle duruyor. çok çirkinleştim yani.

merhabalar.
bugün tahlil sonuçları aldım. idrarım da yine kristal gözüktü. idrar kültürüm de enfeksiyon yok çok şükür.
yine kan değerlerim düşük çıktı. doktorum ilerleyen haftalarda belki kan verebiliriz sana dedi.
anlamadım ben bu kan verme olayını. anlamadım, kan verme derken neyi kasdetti.

ben 4 hafta önce tam kan sayımı yaptırdım bir de bugün. ikisinde de düşük çıktı. doktorum kan verebiliriz dedi. daha açık konuşmadı. sen kan serumu verdiler demişsin. sanırım kan değerlerini yükseltecek takviye aldın. doktorun açıklama yaptı mı sana?

verdikleri kırmızı şerbet renginde bir serum benim değerim 9. küsürdü ilaç kullanıyorum ama yetmiyo ikiz olduğu için sezeryan olacak dedi doktorum ve kanının değerini yükseltmemiz lazım dedi zaten insan hissediyo ihtiyaç olduğunu bence sende serum al turp gibi olursun :)

öznrr, ben bugün hastaneyle görüştüm yine. ikiz gebelerin doğumu ne kadar diye sordum. 1030 lira tek odalı sezaryen ücreti. ikiz olunca bir fark olmuyor dedi. zaten biz ikiz bebekleri genellikle direkt bebek yoğum bakımına aldığımız için devlet %100 ünü karşılıyor dedi. bir fark yok dedi. ben ısrarla her şey normal gelişirse, yoğun bakıma girmezlerse ameliyat haricinde ikinci bebeğin doktor kontrolüne, bakımına ekstra ücret alıyor musunuz dedim. 100 lira gibi bir fark alıyoruz ama" inatla" zaten yoğun bakıma alıyoruz ekstra ücret almıyoruz dedi.
anladığım kadarıyla devlet %100 karşıladığı için ikiz bebekleri her koşulda yoğum bakıma girmiş gibi kayda alıyorlar küveze girmese bile. nasıl olsa parasını alıyor devletten. bizden alacağı farkı düşünmüyorlar bile. sağlıklı doğsalar bile yoğum bakım tedavisi altında gösteriyorlar sanırım. ısrarla yoğum bakıma alıyoruz dedi hastanenin muhasebecisi.
baya bir uygun o zaman değil mi. bahsettiğim hastane izmit merkezde, akademi hastanesi bu arada.

arkadaşlar bonny3845,rose643,ntugbagoksin hepinize çok teşekkür ederim yazdıklarınız için.bilgilenmiş oldum.inanın burdaki herkesi yakın bi arkadaşım gibi hissdiyorum.aklıma bişey takılınca diyorum bunu kesin kızlardan biri yaşamıştır.benden önde olmanıza seviniyorum tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz.ama nolur bütün arkadaşlardan ricam doğumdan sonrada neler yaşadığınızı yazın.biliyorum buna fırsat bulamıycaz belki ama bi satır birçok anneye yol göstericektir.allah hepimizin yardımcısı olsun,bebişlerimize sağlık versin....aminnnnnnnnnnn

canım sağol,çok uygun bi fiyat.ben gebzedeyim oraya gelmem imkansız bide 9 ay aynı doktora git sonra hiç bilmediğin birine canını teslim et napıcam bilmiyom.şuan anadolu sağlığa gidiyom,birde burda donanımlı olan medikal park var acile gidince oraya gidiyom çok güzel ilgileniyolar.fiyatını sormadım ama 2500 civarındadır diye düşünüyom.benim gittiğim hastane mesela ikili test yaptı 2 muayene ücreti aldı.ikiz olduğundanmış.doğumda aynı dediler diğer bebeğe fark varmış.ama hastane süper.bi tane medikalde ikiz doğum yapan duysam orayada sıcak bakıcam .ama sezeryandan çok korkuyom.kızımı öyle güzelki normal doğurdum,tehlike daha azdı.daha önce gittiğim maltepe sema hastanesinde bi kadının sezeryanda yemek borusu delinmiş anestezi veren dok. hatasıymış onu okuduktan sonra çok korktum..keşke hiç sezeryanla ilgili bişey bilmeseydim diyorum..neyse sen bana bakma ben kafamda kurup duruyorum...sonra diyorum *allah anlımıza ne yazmışsa onu görücez*allah hepimizi hayırlısıyla kurtarsın yarabbim...

Benımde bgn dr var turkıye saatıyle 22:30 abd saatıyle 14 30 bnde bgn heycanlıyım gecn ay bana plesantlr bırbırıne cok yakın demıstı bakalım bu ay nedycek ıns bı sorun cıkmaz rabbımn ıznıyle bgun 23 haftamıza gırdık ıns bnde guzel haberler alırım bugun :) kıslar kımınız uyku problemı yasıosunuz bnde nefes darlıgından uyuyamıorum cıft yastkla yatıorum 2 gundr oda basımı agrıtıo alıskın olmdgım ıcın bıde kızım su son zamnlrda gece hep aglıyo 1 yasında oldu ama gecelerı aglamsı gecmedı bıraz sımarıklıktn yapıo dıe dusunuorum . Gunduz ev ısı yemk cock derkn cok yoruluorum gecede uyumk ıstıorum ama nefes darlıgından uyuyamıorum

benimde oda süsüm şekerim falan yok daha onu inşallah 32.haftadan sonra düşünüyorum
çamaşır kurutma makinası lazım diyorlar ama ben kararsızım bi önce deneyim yapamadım düşünürüm
buhar makinasını faturaya bakmam lazım canım ama elektro world'te indirim vardı hemen aldım bi ara yazarım inş.

canım ben lierac ve vazelin kullanıyorum ,arada ozon yağı sürüyorum
sonuç 22.haftadan sonra bi güzel çatlamaya başladım
ve günde en az 3lt su içmeme rağmen
genetiğinde varsa kaçış yok
ama çatlamama rağmen devam ediyorum ne de olsa ne kadar az o kadar iyi ... doğumdan 2-3 ay sonrasına kadar devam etmek lazımmış
cildimde leke olmadı ama çenem ve yanağımda sürekli bi sivilce oluyo :) krem falan kullanmıyorum
kimyasallardan oldukça uzak kalmaya çalışıyorum kısacası

Son düzenleme:

nefes darlığı için haftan çok erken gibi geldi bana. çok ilginç. önceden sigara falan kullanıyor muydun? ilerleyen haftalardakiler yaşıyor nefes darlığını. olabilir, herkes farklı yaşıyor hamileliğini. zor olsa gerek. bir de bir yaşında kızın var, senin işin çok zor. allah yardımcın olsun. bebeklerinin doğacağı zaman kızının uykusu anca düzene girer. ama bu sefer ikizlerin ki başlar. umarım kızın da etkilenmez bundan. kızkançlık da oluşmaz inşallah. zor bir durum. nasıl eşit muameler edeceksin? yanındakilere büyük iş düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…