- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.421
benim de haftalık temizlikçi geliyo... burda kimsem yokvalla çok güzel besleniyosun tebrik ederim bi istikrar yapmışsın kendine ben hamur işi falan derken biraz karıştı son zamanlarda yediklerim ... ben sürekli hiç yatmadım bu hafta kendimi yormamak şartıyla kendi işyerimize geldim yatmak hareketsiz kalmak bana göre değil insan patlıyo sıkıntıdan tvdede hep aynı şeyler çok etkiliyo insanın ruhunu hele böyle yenidoğmuş bebek haberleri ,doğumları ,ölümleri çok etkiliyo hemen ağlıyorum :) yemeğimi kendim yapıyorum ama ne yalan söyliyim evi süpürmem çok yorulmama yetiyo toz almaya halim kalmıyo 30 hafta diye gözünde büyütme inan bende 25 haftadan 30 haftaya nasıl geldim anlamadım şu an bekar görümcem arasıra gelip yardım ediyo ama inanın çok faydası var hemde evde kalabalık yaşamaya bir alıştırma olur sizin içinde çünkü artık kabile olarak yaşayacağımız içinkıyafetlerimizi aldık mobilyada problemim yok zaten mobilyacıyız odaları geldikten sonra neler aldığımızı ve odamızın fotolarını koyucam kısmetse buraya
sütünü yoğurdunu gece yatmadan 1-2 saat önce ye. yine yatmadan kitap oku. gerçi denemişsindir bunları ama insanın aklına başkada birşey gelmiyor.
ben öğleden sonraları örgü örüyorum, bir yandan da film açıyorum. 3 saatim geçiyor öyle rahat rahat. zaten öğleden sonraları vakit geçmiyor. o zaman uykum gelebiliyor. kendime böyle bir yöntem buldum. sabahları rahat bir kahvaltı, sabah haberleri, internet ve evin ufak tefek işleri, öğleden sonra örgü ve film, akşam üzeri biraz komedi olsun diye esra erol u izliyorum. yemeğimi yapıyorum. akşam eşim geliyor ve tv izliyoruz. kendimi böyle bir programa aldım. havalar iyiyken yürüyüşe de çıkıyordum. şimdi evde turluyorum. uzun bir koridorum var. tur atıyorum. benim programımı böyle.
aslında senin için bölük pörçük uyku alıştırma gibi de haklısın. şimdiden onların düzenine uyuyorsun :)
benim de haftalık temizlikçi geliyo... burda kimsem yok
30.haftadan sonra kayınvalidem gelip kalacak bakalım asıl antreman ozaman başlayacak sanırım bana :))
bende mobilya işini hallettim ocak ayında gelecek
bütün herşeyini de annem babam yaptı zaten
ben sadece kendime lohusa pijaması terlik taç aldım
göğüs pedi ve kalkanı, kremi vs.
bebeklere ateş ölçer bebefon buhar makinası gibi ufak detayları aldım
yani bi de doğum çantamı hazırlarsam tamamım... ama özellikle daha hazırlamıyorum geç gelsinler dahaa çoook zamanı var diyorum
bebek bakımı gelişimi ile iligili bir sürü kitap okuyorum ve genelde akşamları
zaten akşam yatarken uyku sorunum yok çok rahat uykuya geçiyorum ama gel gör ki gece wc için kalkınca bi daha uyuyamıyorum
zaten bebişlerimde uyanıyo
bizde gece meyvesi yiyoruz :))
kızlar sizlerin güzel haberlerinizi okudıkça hem sizin adınıza seviniyorum hemde kendim için morel buluyorum.daha 17 haftalığım, diyorum bende 24-34 leri görürüm inşallah...şimdiden hele son bir haftadır karnım acaip şişti sanki birden kilo aldım ama vücudumun sadece karın kısmı öyle.arkadan bakan aynı eskisi gibisin diyor.62 ile gebe kaldım şuan 64.buçuğum acaba normalmi ilk aylar için .ben kızımda 22 kilo almıştım ama 7-8- ay sonra incecik olmuştum tabi o tekti ve normal doğumdu.ama şunu her geçen gün daha iyi anlıyorumki ikiz hamileliği daha bi başka.ilk duyduğumda ağlamıştım 2 gün şaşkın şaşkın dolaşmıştım,şimdi allahım beni affetsin..ve şükürler olsun bu mucizeyi yaşayanlardan olduğum için diyorum.....hepinizin hayırlı haberlerini bekliyorum inş. bide yarın dok. randevüm var inş.bi sorun yoktur vede en azından birinin cinsiyetini öğreniriz,çok merak ediyoruz ailecek...allaha emenet olun....
Bu kadar çok ikiz bekleyen anne adayının buluştuğu bir site bulduğuma sevindim.Sık rastlanan bir durum olmadığı için etrafımdakilerden ikizlerin hamilelik süreciyle ilgili pek bilgi alamıyordum.Ben de merakla sizin süreçlerinizi takip edicem.
kızlar sizlerin güzel haberlerinizi okudıkça hem sizin adınıza seviniyorum hemde kendim için morel buluyorum.daha 17 haftalığım, diyorum bende 24-34 leri görürüm inşallah...şimdiden hele son bir haftadır karnım acaip şişti sanki birden kilo aldım ama vücudumun sadece karın kısmı öyle.arkadan bakan aynı eskisi gibisin diyor.62 ile gebe kaldım şuan 64.buçuğum acaba normalmi ilk aylar için .ben kızımda 22 kilo almıştım ama 7-8- ay sonra incecik olmuştum tabi o tekti ve normal doğumdu.ama şunu her geçen gün daha iyi anlıyorumki ikiz hamileliği daha bi başka.ilk duyduğumda ağlamıştım 2 gün şaşkın şaşkın dolaşmıştım,şimdi allahım beni affetsin..ve şükürler olsun bu mucizeyi yaşayanlardan olduğum için diyorum.....hepinizin hayırlı haberlerini bekliyorum inş. bide yarın dok. randevüm var inş.bi sorun yoktur vede en azından birinin cinsiyetini öğreniriz,çok merak ediyoruz ailecek...allaha emenet olun....
arkadaşlar bide şunu sormayı unuttum.yüzünüzde çıkacak hamilelik lekesi için ne yaptınız,birde karın bölgesi çatlaklıkları için ne kullandınız.aile hekimimize sordum karnım için zeytin yağı sabah akşam sür dedi.yüzüm içinde bi krem verdi ama sanki hemen etki etti. gelçi bende lekeler daha çıkmadı ama rengim açıldı eskiden olan küçük bi güneş lekesi gitmeye başladı.sizleri merak ettim ne yaptınız ...teşekkürler şimdiden.
arkadaşlar bide şunu sormayı unuttum.yüzünüzde çıkacak hamilelik lekesi için ne yaptınız,birde karın bölgesi çatlaklıkları için ne kullandınız.aile hekimimize sordum karnım için zeytin yağı sabah akşam sür dedi.yüzüm içinde bi krem verdi ama sanki hemen etki etti. gelçi bende lekeler daha çıkmadı ama rengim açıldı eskiden olan küçük bi güneş lekesi gitmeye başladı.sizleri merak ettim ne yaptınız ...teşekkürler şimdiden.
selam kızlar bugün doktora gittik bebişlerimizi gördük biri 1200 küsür öbürü 1100 küsürdü gebelik haftamdan 3-4 gün geridelermiş ama önemli birşey değilmiş kanım çok düşük çıktığı için kan serumu yedim onun haricinde bebişlerimin maşşşaaallllahı var minnak yavrularım benim sağlıkları gayet yerinde doktorumun dediğine göre kilolu olmaları hiçbirşey ifade etmiyormuş ilk hedefimiz 34. haftayı atlatmak öbür haftalarda nst ye bağlanacakmışım hayırlısı bakalım
ben 4 hafta önce tam kan sayımı yaptırdım bir de bugün. ikisinde de düşük çıktı. doktorum kan verebiliriz dedi. daha açık konuşmadı. sen kan serumu verdiler demişsin. sanırım kan değerlerini yükseltecek takviye aldın. doktorun açıklama yaptı mı sana?
canım öncelikle gözün aydın bi sorun yokmuş vede geçmiş olsun.benim anlamadığım tek bebekmi 1100 yoksa ikisinin fiyatımı .eğer ikisiyse çok uygun ve yenidoğan ünitesi ,küvez vardır mutlaka.çok merak ettim nerde bu hastane.yazarsan sevinirim.ben sordum birkaçyer 3000-3500 ve şuan gittiğim yerde ise iki bebek 8250 imiş öğrenince şok oldum tabii.ben sadece doğumu orda yapabilirim küvez yada başka şeyler gerekirse bi başka hastane var orayı düşünüyorum.
öznrr, ben bugün hastaneyle görüştüm yine. ikiz gebelerin doğumu ne kadar diye sordum. 1030 lira tek odalı sezaryen ücreti. ikiz olunca bir fark olmuyor dedi. zaten biz ikiz bebekleri genellikle direkt bebek yoğum bakımına aldığımız için devlet %100 ünü karşılıyor dedi. bir fark yok dedi. ben ısrarla her şey normal gelişirse, yoğun bakıma girmezlerse ameliyat haricinde ikinci bebeğin doktor kontrolüne, bakımına ekstra ücret alıyor musunuz dedim. 100 lira gibi bir fark alıyoruz ama" inatla" zaten yoğun bakıma alıyoruz ekstra ücret almıyoruz dedi.
anladığım kadarıyla devlet %100 karşıladığı için ikiz bebekleri her koşulda yoğum bakıma girmiş gibi kayda alıyorlar küveze girmese bile. nasıl olsa parasını alıyor devletten. bizden alacağı farkı düşünmüyorlar bile. sağlıklı doğsalar bile yoğum bakım tedavisi altında gösteriyorlar sanırım. ısrarla yoğum bakıma alıyoruz dedi hastanenin muhasebecisi.
baya bir uygun o zaman değil mi. bahsettiğim hastane izmit merkezde, akademi hastanesi bu arada.
benimde oda süsüm şekerim falan yok daha onu inşallah 32.haftadan sonra düşünüyorumohh ne güzel vallahi herşeyini tamamlamışsın ben gögüs pedi ateş ölçer pompa tarzı şeyleri toplu olarak alıcam onları almadım henüz evimin halılarını yıkatıcam şu anda bi ortada kıyafetleri var bide çamaşır kurutma makinası alıcam ay sonu inş. vallahi geç kalıcam galiba yaaa offf hastanede kapı süsüm odada dağıtılacak şekerler falan yok ortada bi doğsalar Allah korusun yaa aldığım kıyafetleri bile yıkamadım daha bu haftadan sonra tam gaz veriyorum hazırlıklara :18:
buhar makinasını kaça aldın doktorum banada önerdi
Benımde bgn dr var turkıye saatıyle 22:30 abd saatıyle 14 30 bnde bgn heycanlıyım gecn ay bana plesantlr bırbırıne cok yakın demıstı bakalım bu ay nedycek ıns bı sorun cıkmaz rabbımn ıznıyle bgun 23 haftamıza gırdık ıns bnde guzel haberler alırım bugun :) kıslar kımınız uyku problemı yasıosunuz bnde nefes darlıgından uyuyamıorum cıft yastkla yatıorum 2 gundr oda basımı agrıtıo alıskın olmdgım ıcın bıde kızım su son zamnlrda gece hep aglıyo 1 yasında oldu ama gecelerı aglamsı gecmedı bıraz sımarıklıktn yapıo dıe dusunuorum . Gunduz ev ısı yemk cock derkn cok yoruluorum gecede uyumk ıstıorum ama nefes darlıgından uyuyamıorum
kızlar işte şimdiye kadar kızlarıma ördüklerim. bir de siz babaanne, anneanne ve teyzelerinkini görseniz. örg deryası içinde doğacak benimkiler.Eki Görüntüle 575554
kızlar işte şimdiye kadar kızlarıma ördüklerim. bir de siz babaanne, anneanne ve teyzelerinkini görseniz. örg deryası içinde doğacak benimkiler.Eki Görüntüle 575554
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?